Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Enkas size şunu sormak istiyorum.

Hz. Ali ilk müslümanlardandı değilmi, ama onu camide öldürdüler ve öldürenler de müslümandı(!) ve Hasan ve Hüseyin'i de kerbelada katledenler Yezidiler de müslümandı. hani nerede kaldı dinin birleştiriciliği?

millet olmayı bilmeyenin dininden de hayır gelmez gelmemiştir. Kurtuluş savaşında dillerinde sözde besmele ile İngilizlerle işbirliği yapanlarda müslümanlardı ama vatanı satarken hiç rahatsız olmadılar. bugün iktidarda olanlarda müslüman geçinenlerden ama vatan toprağını satarken "ben bu ülkeyi pazarlamakla yükümlüyüm" diyen bir başbakan var. kürt meselesi vardır diyen de kendisi ve ne tesadüftür ki sizin gibi düşünüyor bu milleti bir arada tutan dindir diyor. ama ne kadar da yanılmakta. ülkeyi bir arada tutan şey millet olma bilincidir. yoksa herkes istediği dine inanmakta serbesttir. o kadar dürüst ermeni vatandaşlarımız var ki onlardan biri geçen hafta ceviz kabuğunda şöyle dedi... millet olarak soğan ekmek yemeyi göze almadan bu durumdan kurtulamayız. bakın onun dini başka ama vatanını ve milletini bazı müslümanlardan daha çok seviyor.

çok garipsiniz ya, nasıl bu kadar gaflet içindesiniz bilemiyorum yoksa bu gaflet değilde...... mı?

pantheaa sözlerine katılıyorum arkadaşım Allah razı olsun senden... :clover:

selamlar

• Cevaplar 123
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Hz. Ali ilk müslümanlardandı değilmi, ama onu camide öldürdüler ve öldürenler de müslümandı(!) ve Hasan ve Hüseyin'i de kerbelada katledenler Yezidiler de müslümandı. hani nerede kaldı dinin birleştiriciliği?

millet olmayı bilmeyenin dininden de hayır gelmez gelmemiştir. Kurtuluş savaşında dillerinde sözde besmele ile İngilizlerle işbirliği yapanlarda müslümanlardı ama vatanı satarken hiç rahatsız olmadılar. bugün iktidarda olanlarda müslüman geçinenlerden ama vatan toprağını satarken "ben bu ülkeyi pazarlamakla yükümlüyüm" diyen bir başbakan var. kürt meselesi vardır diyen de kendisi ve ne tesadüftür ki sizin gibi düşünüyor bu milleti bir arada tutan dindir diyor. ama ne kadar da yanılmakta. ülkeyi bir arada tutan şey millet olma bilincidir. yoksa herkes istediği dine inanmakta serbesttir. o kadar dürüst ermeni vatandaşlarımız var ki onlardan biri geçen hafta ceviz kabuğunda şöyle dedi... millet olarak soğan ekmek yemeyi göze almadan bu durumdan kurtulamayız. bakın onun dini başka ama vatanını ve milletini bazı müslümanlardan daha çok seviyor.

çok garipsiniz ya, nasıl bu kadar gaflet içindesiniz bilemiyorum yoksa bu gaflet değilde...... mı?

selamlar

yanılıyorsun sevgili arkadaşım . din yoksa ortada birleştirici bir unsur bulamazsınız.bahsi geçen ermeni kurtuluş savaşında ''milleti sadıka'' sıfatının üzerine soğuk su içmekten başka bir şey yapmadı.bir tane numunelik ermeni çıkmış tv de birşeyler demişte amanda aman...ben kürt asıllıyım ve sen sayın sardunyam Türk asıllısın anlaşılan . ermenilerin daha dün karabağda rusla birlikte, emdiği Türk kanı senin kanına hiç mi dokunmuyor? şahsen ben bir kürt olmama rağmen benim ''müslüman gardaşıma'' yapılan bu adiliği hiç bir zaman unutmayacam. şimdi acaba beni bu düşünceye sevk eden aynı ırktan olmamız mıdır.sorunun muhatabı benim söyleyeyim; kesinlikle hayır.ben bana manevi bağlarla bağlı olana bağlıyım.yoksa kardeşim olsa benden olmadıkça bana ne.

saygılarımla...

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ SARDUNYAM ,PANTHEAA VE POLİTİKA;

Siz hepiniz aynı yolun yolcuları meşrebi bir,mesleği bir,kemalist mü'minler

( ;) nasıl oluyorsa)

size birşey demeyeceğim,çünkü milliyetçiliğin menfisini şuurumdan sileli çok oldu,böyle ibtidai ve ilkel mevzular saçma geliyor biraz ve çokta sıkıyor açıkçası.varın siz millet olmaya devam edin,ben her nevi vahdeti severim,ama yalansız,riyasız ve samimi..o dağda örgütlenenleride kimlerin örgütlediğini hangi münafıkların oyunu olduğunu da bilenler bilir..sizleri gereksiz ithamlarla üzdüysem özür dilerim,evet ben bir avamım,çünkü henüz değil anadan ,yardan, vatandan geçmeyi,henüz kendimden bile geçemedim,bu bağlamda sizlerde kendinizi sorgulayabilirsiniz.ama ilmi yönde avammıyım değilmiyim onu yazılarıma bakarak anlarlar zaten,sen kendini yorma.

neyse ben söyleyeceğimi söyledim ,ben bu konularda böyle düşünüyorum arkadaş,kur'ana hakaret eden hakkı tanımayanı tanımaya ve sevmeye bir mecburiyetim yoktur herhalde,hayır yani sevmezken sever gibi mi görüneyim,riyakarane mi davranayım,bazılarının aynı şeyi din için yaptığı ve dini kendi milletinin malı olarak gördüğü gibi,hayır benden samimiyetten ve doğrluktan başka birşey çıkmaz,,

HAKK için sever,HAKK için konuşur ,HAKK için susarım,inşaallah...

Gönderi tarihi:

selamlar

sevgili sardunyam gel, tezini beraber çürütelim

ama ne olur yağtığın hatayı fark ette ,geriye dönmeyi bil,

peki hZ.Ali'yi şehid edenler aynı milletten değil miydi?onlarda araptı ,hatta soy olarak akrabalıkları bile vardı,ama diyeceksin ki;millet olma şuuruna erememişlerdi,

bende diyorum ki;saltanat sevdası yüzünden asıl mü'min olma şuuruna erememişlerdi,çünkü hakiki bir mü'min peygamberin âline ve ashabına asırlar geçse bile öyle saygı ve ihtimam gösteriyor ki,bana emevilerdende bahsetmeyin ayrıca,onlar değil miydi ümmeti mahveden, uydurma hadislerle itikatları paramparça eden...aralarındaki mübarekleri hariç tutuyorum,çünkü insan ne kadarda iyi olsa,yapmak yıkmak kadar kolay olmuyor.bununla birlikte sizin o beğenmediğiniz nurcular ,bakın sizi temin ederim,vatana dışarıdan bir müdahale olsa ilk cephede herşeyi bir kenara bırakmış olarak onları görürsünüz.onlar vatanlarınıda Rabbleri için severler,tıpkı kendi yuvaları gibi emanet olarak görür ve sonuna kadar savunurlar.çünkü onları vatanlarına bağlayan şey SONSUZ BİR KEMALAT SAHİBİdir..yani onlar vatanlarını Hakk için severler,peki siz ne için seversiniz?hadi buda benim merak ettiğim bir soru olsun.siz vatanınızı niçin seversiniz?selam ile..

Gönderi tarihi:

Sayın enkas ve gılgames

önce gılgames

haksızlığa ve zulme uğrayan her milletin değeri aynıdır bizde evet ben Türk asıllıyım. ama Kürt asıllı vatanperver dostlarım gibiyim. ama Kürt asıllı hainlerden değilim dinleri ne olursa olsun. Azerbeycanda kan döken ermeninin yaptığı ş...sizliği bugün Türkmen köylerinde kuzey Irakta peşmergeler yapmaktalar. onların asılllarınıda bilirsiniz. o müslümanlardan hangisini seçeyim. dedim ya zulme uğrayan kimse ben onun yanındayım ama onun dinine bakmam söz konusu değil. buda sizden farkımız.

ve enkas.

aşırı milliyetçilik ilkel bir mevzu ise aşırı dinci propagandacılıkta ilkeldir. çıktıkları kapı aynıdır. siz ne derseniz deyin Allah kulları arasında ayrım yaparsa bu dinlerine göre değil kalplerine göredir. kendinizi kandırmayın. İslam aleminde iktidar uğruna kanlar döküldü, şeyh said ayaklanmasında müslüman Türklerin kanını dökerken hangi dinden bahsedersiniz. din çıkar kapısı yapılmıştır bu peygamberin vefatından sonra başlamıştır.

bu vatan Türkü, kürdü, çerkezi, ermenisi v.s.... hepsinin içlerinden vatanperver ve sağduyulu insanların gayretleri ile kurulmuştur. hainin dini olmaz milliyetide olmaz. onlar toplum dışındadır asalaklardır. bugün vatan tehlikeye düşerse yine vatanperverler koşacaktır birileride işbirlikçilik yapacaktır.

evet biz kemalist müslümanlarız buna aklınız ve idrakınız ermez. siz Atatürk'ü bile anlamamışsınız kaldı ki bizi mi anlayacaksınız?

Gönderi tarihi:

önce gılgames

haksızlığa ve zulme uğrayan her milletin değeri aynıdır bizde evet ben Türk asıllıyım. ama Kürt asıllı vatanperver dostlarım gibiyim. ama Kürt asıllı hainlerden değilim dinleri ne olursa olsun. Azerbeycanda kan döken ermeninin yaptığı ş...sizliği bugün Türkmen köylerinde kuzey Irakta peşmergeler yapmaktalar. onların asılllarınıda bilirsiniz. o müslümanlardan hangisini seçeyim. dedim ya zulme uğrayan kimse ben onun yanındayım ama onun dinine bakmam söz konusu değil. buda sizden farkımız.

yazdıkalarımdan zulme uğrayanın dinine bakalım gibi amiyane bir sonuca nasıl vardın merak ettim doğrusu.ben senin bir ermeniyi örnek göstererek, vatanına ve soyuna hainliği daha düne kadar işmam eden , bir toplumu taltif edercesine bir ifadeyi kullanmana bozuldum.herneyse...

kuzey ıraktaki kimseler imalı bir şekilde ''asıllarını bilirsiniz'', demişsinya sana bu sözünün hareket noktasını ta başından takıldığın konuya vereceğim misalle arzedeyim, anlarsın umarım.

evet ben kürdüm ama k.ıraktaki satılmış oluşum,binlerce ıraklı müslümanın kanının ve namusunun,ne idüğü belirsiz soylu ABD tarafından yağmalanmasına çanak tuttu mu? EVET.

ayrıca yine kerkükte binlerce masumun kayıtlarını tapudan silmeye varan bir maymun iştihasını , arkasına yine ne idüğü belirsiz ABD yi alarak tatmin ett mi?EVET etti ,tüm bunları yaptı. ve bak sardunyam ben bunlara neden karşıyım , senin imalı ifadende olduğu gibi asılları kürt bile olsa, dinimin düşmanlarıyla abi kardeş olup, müslüman kanına girmelerinden karşıyım.

bilmem , bunca yazılarım sana ve buraya yazan bir çok kişiye neler ifade eder etmez ? ama bana ve beni anlayan aynı ruhun evlatlarına çok şey ifade eder.

birileri memnun olsun diye inancımdanda namusumdan da ödün verecek veya işlerin ortasını bulmak adına yağcılık yapacak kadarda alçamıyacam , ne ben nede bu vatanın şimdilik paryaları ama ilerde sahipleri. varisleri inşaallah.

saygılar

Gönderi tarihi:

sayın gılgames

din yoksa ortada birleştirici bir unsur da yok diyen sizsiniz. milli duyguları hiçe saymaya çalışırken Kürt milliyetçiliğinizin altını çizmeyide ihmal etmiyorsunuz.

ima ettiğim şeyi anlamışsınız da ne demek istediğimi anlamamışsınız o peşmergeler kürt asıllı müslümanlar değilmi, kanına girdikleride Türk asıllı müslüman değilmi? hani din birleştiriciydi...

kimseyi memnun etmeyin bizde kimseyi memnun etmeye çalışmıyoruz öyle olmuş olsaydı sizinle aynı dinden olmamıza rağmen karşı karşıya gelmezdik. tabi buda sizin sözlerinizle çelişkili.

müslüman olsun ama katil olsun bu sizce adilmi? mazlum nerede olursa olsun mazlumdur. ve ister inansın ister inkar etsin herkesin Allah'ı aynı iken nedir bu ayrımcılığınız?

ne ben nede bu vatanın şimdilik paryaları ama ilerde sahipleri. varisleri inşaallah.

ve bu ne demek açarmısınız?

benim müslümandan anladığım kim olursa olsun mazlumdan yana olmaktır. zulme karşı durmaktır. ve şundan eminim ki Allah'ın yolu birlikten geçer ama şeytan ayrılıkçıdır. bölücüdür her türlü bölücülük şeytandandır.

aslınız değil ne olduğunuz önemli sayın gılgames

selamlar

Gönderi tarihi:

bak sardunyam. ben senin anladığın anlamda milliyetçi değilim.bu vatanın tüm evlatları nazarımda aynıdır.bu sonuca ırkımın ismini söylememden vardıysan, sende ırkçısın diyorum o zaman, zira yaklaşık iki sayfadır senden öncekileride sayarsak her fırsatta kendi ırkınızdan dem vurup duruyorsunuz.

peşmergelere gelince , sesimi size duyuramıyorum anlaşılan, ben onları reddettğimi ifade ediyorum , sen habirie anlayışsızca '' senin dininden '' diye bişeyler dolamışsın ağzına, çevirip çevirip aynısını söylüyorsun.peki ırk birleştirici bir unsursa, ben bir kürt olarak peşmergeleri neden kabullenmiyorum?soru gayet net! neden uzatıyorsunuz anlamıyorum.

Gönderi tarihi:

konu uzayacak bir konuda ondan ben millyetçiyim evet siz isterseniz ırkçıdeyin. ama bana göre Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün insanlar Türktür aslı beni alakadar etmez. ya da şöyle söyleyim kendini Türk hisseden herkes Türktür. Çünkü burası Türkiye Cumhuriyetidir. ve hepimizin kimliğinde TC yazar...

anlayamayan asıl sizsiniz peşmergeleri neden reddettiğinizi siz bilirsiniz. benim ifade etmeye çalıştığım din birleştirici bir unsur değildir. ama millet olma bilinci birleştiricidir. ha içimizde ki hainlerden söz ediyorsanız baştada söyledim onların dini ve milliyeti olmaz. sonuçta peşmerge dediklerimiz kendilerine müsüman diyorlarken Abd ile birlikte müslüman kadınların ırzına geçip, müslüman insanları öldürüyorken nerede bu birleştiricilik...

bir kısım insanlar üzerlerine vazife olmadığı halde kendileri gibi düşünmeyip kendileri gibi yaşamayanları kafir sayarken yine soruyorum hangi birleştiricilikten sözediyorsunuz?

size sorduğum soruyu açarmısınız, parya kim, varis kim? :excl:

Gönderi tarihi:

sevgili sardunyam gel, tezini beraber çürütelim

ama ne olur yağtığın hatayı fark ette ,geriye dönmeyi bil,

peki hZ.Ali'yi şehid edenler aynı milletten değil miydi?onlarda araptı ,hatta soy olarak akrabalıkları bile vardı,ama diyeceksin ki;millet olma şuuruna erememişlerdi,

bende diyorum ki;saltanat sevdası yüzünden asıl mü'min olma şuuruna erememişlerdi,çünkü hakiki bir mü'min peygamberin âline ve ashabına asırlar geçse bile öyle saygı ve ihtimam gösteriyor ki,bana emevilerdende bahsetmeyin ayrıca,onlar değil miydi ümmeti mahveden, uydurma hadislerle itikatları paramparça eden...aralarındaki mübarekleri hariç tutuyorum,çünkü insan ne kadarda iyi olsa,yapmak yıkmak kadar kolay olmuyor.bununla birlikte sizin o beğenmediğiniz nurcular ,bakın sizi temin ederim,vatana dışarıdan bir müdahale olsa ilk cephede herşeyi bir kenara bırakmış olarak onları görürsünüz.onlar vatanlarınıda Rabbleri için severler,tıpkı kendi yuvaları gibi emanet olarak görür ve sonuna kadar savunurlar.çünkü onları vatanlarına bağlayan şey SONSUZ BİR KEMALAT SAHİBİdir..yani onlar vatanlarını Hakk için severler,peki siz ne için seversiniz?hadi buda benim merak ettiğim bir soru olsun.siz vatanınızı niçin seversiniz?selam ile..

:)

sorduğunuz soruya ne deyim. ne oldu da birden tarz değiştirdiniz. ben sordum size HZ. Ali'yi katledenler müslüman değillermiydi? verdiğiniz cevaba bakın onlarda arabtı. :excl: e hani dinin birleştiriciliği? Ali'yi bile caminin içinde sırtından bıçaklayanlar müslüman değillermiydi? sonunda geldiniz sözüme hainin milliyeti ve dini olamaz ********* onlar o yüzden birleştirici unsur millet olmaktır ama ondan da önce insan olmaktır.

nurcu olduğunuz besbelli, tabiki savunacaksınız, bizden önce cepheye koşarlar (ama amaç ne olur bilemem) ya da içlerinde aklı selim sahipleri vardır. onları tenzih edeyim.

ben vatanımı Allah beni burada ve bu milletten yarattığı için seviyorum. üstteki yazılarınızda vatanı değiştirilebilir bir kiralık eve benzetirken ne olduda yorumunuz değişti. :)

sizce ben vatanımı ne için sevebilirim ki? çok acayip bir soru. vatandan çıkarlarım var ondan seviyorum. :D

Gönderi tarihi:

bence ben sizden böyleyim veya kimliğimiz konuları vs.girmeyelim isterseniz hem vakit musade etmiyor hem gerek yok zaten çözümü mümkün olabilecek bir durum söz konuşu olsaydı, bu konuya takılmazdınız veya takılmazdım diyeyim ,sadece seni suçlamış olmamak adına böyle söyledim.

ben ğeşmergeleri niçin reddetmişim ? güzel bir soru.siz iki kuruşluk vatan haini ermeniyi bir şahsın nazarında neden tebrik ettiyseniz , bende iki kuruşluk peşmergeyi sadece dini kimliğimin bana verdiği hakla reddettim.tersten bakış açısı yani.

kafir sayan saysın bir hatadır. bak mesela ben sana çok açık ve net ifade edeyim, ben kürdüm değil mi? evet. ama bu vatanıda cidden en az bir Türk kadar seviyorum. ve bunu , Türkün kara kaşına gözüne duyduğum muhabbetten değil , dindaşım olduğu için yapıyorum.bana soruyorsun sardunyam cevabı ben veriyorum , aynısını tekrar çevirip sorma lütfen, hede hödö işine varacak yoksa...hiç gerek yok.ç. kalede şehit olanların arşivlerdeki isimlerini okumuştum bir defasında,neler var neler...hep bu vatanın evlatları...konuyu uzatmayalım.

parya benim, varis benim,

parya olan, ermeniyi savunan bir orhan pamuk kadar kıymeti olmayan benim insanım...tüm vatan evlatları.

Gönderi tarihi:

kısa keselim diyorsunuz ama araya laf iliştiriyorsunuz, din ırkçılığı yapıyorsunuz. Ermenide olsa oda insan. son kes söylüyorum bir daha bu konuyu uzatmayacağım... Orhan Pamuk'u neden kattınız onuda anlamadım. Demekki pamuk hakkında görüşleri mimerak ettiniz. güncel konulara bakarsanız anlarsınız...

Ne olursa olsun insan olanın dini, etnik kökeni benim için önemli değil. önem verdiğim tek şey gerçek bir samimiyetle dinine ve vatanına hizmet edendir. (Türkiye için söylüyorum) insanlar arasında ayrım yapan insanlığından önce dinine ya da milliyetine bakanlardan olmadım... Bu vatanın hayrına hizmet eden kim olursa olsun bizim için değerlidir.

selamlar

Gönderi tarihi:

:)

sorduğunuz soruya ne deyim. ne oldu da birden tarz değiştirdiniz. ben sordum size HZ. Ali'yi katledenler müslüman değillermiydi? verdiğiniz cevaba bakın onlarda arabtı. :excl: e hani dinin birleştiriciliği? Ali'yi bile caminin içinde sırtından bıçaklayanlar müslüman değillermiydi? sonunda geldiniz sözüme hainin milliyeti ve dini olamaz ********* onlar o yüzden birleştirici unsur millet olmaktır ama ondan da önce insan olmaktır.

eğer böylesine sığ bir konuda bilgin yoksa , sana ne anlatabilirimki sardunyam,imamı aliyi vuranlar şurattan yani senin anlayacağın harici toplumdan ibn. mülcemdi ki, adamlar Aliye (haşa) kafir diyorlardı. dolayısıyla dinden çıkmışlardı.nasıl bir gaftır ki sana bu soruyu sorduruyor? din değil miydi? sen öylemi biliyordun :D

Gönderi tarihi:
kısa keselim diyorsunuz ama araya laf iliştiriyorsunuz, din ırkçılığı yapıyorsunuz. Ermenide olsa oda insan. son kes söylüyorum bir daha bu konuyu uzatmayacağım... Orhan Pamuk'u neden kattınız onuda anlamadım. Demekki pamuk hakkında görüşleri mimerak ettiniz. güncel konulara bakarsanız anlarsınız...

Ne olursa olsun insan olanın dini, etnik kökeni benim için önemli değil. önem verdiğim tek şey gerçek bir samimiyetle dinine ve vatanına hizmet edendir. (Türkiye için söylüyorum) insanlar arasında ayrım yapan insanlığından önce dinine ya da milliyetine bakanlardan olmadım... Bu vatanın hayrına hizmet eden kim olursa olsun bizim için değerlidir.

selamlar

amaç vatana bağlılıksa sardunyam , için ferah olsun senin karşında, bu vatanı siz olmasanızda kanın son damlasına kadar tıpkı atalarımın ç.kalede yaptığı gibi savunacak bir ; ERKEK OĞLU ERKEK var.

saygılar

Gönderi tarihi:

eğer böylesine sığ bir konuda bilgin yoksa , sana ne anlatabilirimki sardunyam,imamı aliyi vuranlar şurattan yani senin anlayacağın harici toplumdan ibn. mülcemdi ki, adamlar Aliye (haşa) kafir diyorlardı. dolayısıyla dinden çıkmışlardı.nasıl bir gaftır ki sana bu soruyu sorduruyor? din değil miydi? sen öylemi biliyordun :D

ben değil sadece birçok insan öyle biliyor. siz aslını biliyorsanız engin bilgilerinizi paylaşın.

bu vatanı savunmak için erkek olmak gerekmez. vatan sevmenin cinsiyeti olmaz. siz olmasanızda ne demek. kafadan bizi yok sayabiliyormusunuz? biz sizi hiç yok saymadık oysa, ilginç bir bakış açısı... çanakkalede şehit olanların milliyetçiliğinden şüphem yok, ve onların kökeni ne olursa olsun vatan uğruna ölmeleri bizim için saygıya değer hemde önlerinde eğiliriz.

Gönderi tarihi:

ben değil sadece birçok insan öyle biliyor. siz aslını biliyorsanız engin bilgilerinizi paylaşın.

bu vatanı savunmak için erkek olmak gerekmez. vatan sevmenin cinsiyeti olmaz. siz olmasanızda ne demek. kafadan bizi yok sayabiliyormusunuz? biz sizi hiç yok saymadık oysa, ilginç bir bakış açısı... çanakkalede şehit olanların milliyetçiliğinden şüphem yok, ve onların kökeni ne olursa olsun vatan uğruna ölmeleri bizim için saygıya değer hemde önlerinde eğiliriz.

estağfirullah...sizin nice bildiğinizide ben bilmeyebilirim bu gayet doğaldır.ben ukelalık olsun diye söylemedim bunları.eğer böyle bilen çoksa yanlış biliyorlar zira cidden uzun bir konu...

erkekoğlu erkek bir ifade tarzıydı.

ne yani sardunyam değilmiyiz? aşkolsun be :)

Gönderi tarihi:

Hz Ali bıçaklanarak şehit edildi. Bir oğlu Hasan zehirlenerek şehit edildi. Diğer oğlu Hüseyin, kerbelada Yezit tarafından kafası kesilerek şehit edildi.

Şimdi sardunyam'In sorusu madem Din tek başına bağlaştırıcı bir faktör. O zaman neden daha son halife devrinde, müslümanlar arasında savaş başladı. Hz Ali'Nin öldürülmesini, "dinden çıkmış bir harici" ye bağlıyorsun öylemi. Sen bilmezmisin tek kişilik suikast olmaz. Bir İslam halifesini öldürmek bu kadar kolay iş mi

hz hasanı zehirleyenlerden dinden çıkmış kişilerdi, Hz Hüseyin'in başını kesen Emevi Yezitte. Peki o halde neden müslümanlar Osmanlı halifeliği alana kadar Emevilere biat ettiler. Emevilerin Halifeliğini tanıdılar ?

Ayrıca, ulusal değerler yerine dinin bağlayıcılığını savunmak ne menem tarih ve gündem bilmezliğidir. Dünya aynı dinden olanların birbirlerinin kanını döktüğü tarihtir. Bak bakalım. Haçlı seferlerinde Hristiyanların döktüğü kan mı daha çoktur. Afgan iç savaşında, birbirleriyle çarpışan mücahidlerin döktüğü kan mı ?. Ha keza Haçlılar Kudusu işgalindemi daha çok kan dökmüştür, yoksa hristiyan dünyasına karşı yaptıkları engizisyonda mı ?.

İslamiyet bile yetmemiştir, Arapların birbirine kardeşliğine. Yetmemiştirki o araplar, Geylani hazretleri dışında, peygamberimizin soyunu kurutmuşlardır katlederek.

Gönderi tarihi:

daldan dala atlamışsın arkadaşım.mesele imamı Alinin neyle şehit edildiği değil, ne için şehit edildiğidir. o peygamberi bile aradan çıkartacak kadar ileri giden , ehli şurat tarafından şehit edildi, git konuyu ramazan ennedvinin imamı Alisinden alanında otorite sayılan eserinden oku evvela, sonra burada en azından yazacak iki kelime tutarlı bişeylerin olur.

ayrıca sen meseleye ne kadar uzak bakıyorsunki acaba aynı dinin içindekiler birbirini öldüremez mi demişim?demedim,bu senin yazdıklarımı okumadığını gösterir. aynı bakış açısıyla senin savunduklarını söyleyeyim, afganlar ''gur'' kökenli bir millet olup bir birlerini kırmaları yeni değildir.hem bunlar birbirlerine vuranlar aynı millet değiller miki sen sadece işin dini kısmından kavrıyorsun?

ayrıca tarih aynı dinden olanların kıtallarından ziyade Türk olmalarına rağmen bir birlerinin kanına doymayan savaşlarıda nakleder.timurun osmanlıya seferi, göktürklerin bölünmeleri,ve bir kolunu türgeşlerin yıkması! türgişler göktürklerle ne savaşlar yaptı , uygurları kırgızlar yıktı,karluklar 2. göktürkleri yıktı ,avarlar sabarları yıktı, daha sayayım mı? bunlar Türk değil miydi? bunlar nereye uçtu acaba?

demekki bilip bilmeden konuşmamak lazım.

konuyu zaten mecrasından iyice uzaklaştırdılar getirdiler taaa nerelere toplayana aşk olsun.

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ SARDUNYAM ,PANTHEAA VE POLİTİKA;

Siz hepiniz aynı yolun yolcuları meşrebi bir,mesleği bir,kemalist mü'minler

( ;) nasıl oluyorsa)

size birşey demeyeceğim,çünkü milliyetçiliğin menfisini şuurumdan sileli çok oldu,böyle ibtidai ve ilkel mevzular saçma geliyor biraz ve çokta sıkıyor açıkçası.varın siz millet olmaya devam edin,ben her nevi vahdeti severim,ama yalansız,riyasız ve samimi..o dağda örgütlenenleride kimlerin örgütlediğini hangi münafıkların oyunu olduğunu da bilenler bilir..sizleri gereksiz ithamlarla üzdüysem özür dilerim,evet ben bir avamım,çünkü henüz değil anadan ,yardan, vatandan geçmeyi,henüz kendimden bile geçemedim,bu bağlamda sizlerde kendinizi sorgulayabilirsiniz.ama ilmi yönde avammıyım değilmiyim onu yazılarıma bakarak anlarlar zaten,sen kendini yorma.

neyse ben söyleyeceğimi söyledim ,ben bu konularda böyle düşünüyorum arkadaş,kur'ana hakaret eden hakkı tanımayanı tanımaya ve sevmeye bir mecburiyetim yoktur herhalde,hayır yani sevmezken sever gibi mi görüneyim,riyakarane mi davranayım,bazılarının aynı şeyi din için yaptığı ve dini kendi milletinin malı olarak gördüğü gibi,hayır benden samimiyetten ve doğrluktan başka birşey çıkmaz,,

HAKK için sever,HAKK için konuşur ,HAKK için susarım,inşaallah...

Arkadaşım, Menfi Milliyetçilikten kastın ne yaa? benim ne kazancım olacak Milletten? Milliyetçi olmam bana hiç para kazandırmadı şimdiye kadar? hatta diyorum ki, canımı veririm... neresinde bunun kazanç, bedeni olarak? Her nevi Vahdeti sevdiğiniz pek ala ortada... HAKK'ın ne olduğunu bilmiyorsunuz zira... çünkü hala bir ayrım yapmaktan bahsediyorsunuz... Bizde Vatan'dan, Milletten, Anadan geçmiş değiliz... yani bunları nasıl kendinie mal ediyosunuz anlamıyorum... Kardeşim ben Atatürkçüyüm, Müslümanım ve Milliyetçiyim... yani bunlardan hangisinden gocunursanız gocunun... Adam Hakk'ı tanımasın kardeşim, sanan ne yaaa... Sen kimsin ki Hakk'ın savunulmaya, korunmaya ihtiyacı olsun? Hakk'ı anladığınız söylüyosunuz ama şu söyledikleriniz bile Hakk'ı hiiiiç anlamadığınızız ortaya koyuyor... zira yazdığım yazıdan zerre kadar bir şey anlamadığınız çok çok belli... Kardeşim Hakk'ı anlamış olsan, karşındaki Kafirden işleyenin de Hakk olduğunu çok iyi bilirdin... valla o yazımdan bişey anlamıyosan, daha da bir şey yazmama gerek yok...

Gönderi tarihi:

estağfirullah...sizin nice bildiğinizide ben bilmeyebilirim bu gayet doğaldır.ben ukelalık olsun diye söylemedim bunları.eğer böyle bilen çoksa yanlış biliyorlar zira cidden uzun bir konu...

erkekoğlu erkek bir ifade tarzıydı.

ne yani sardunyam değilmiyiz? aşkolsun be :)

Sayın gılgames, baştada söyledim vatan sevmeninde, dindar olmanında cinsiyeti olmaz. siz erkekçe seversiniz ben kadın gibi. bunların arasında fark yoktur olursa o da samimiyet farkıdır.

Birincisi üslubunuz argolaşıyor. Hiç hoş değil.

ikincisi buradaki mesele sapmadı siz dedinizki din yeterli tek başına bağdaştırmaya. bende aksini söyledim önce millet bağdaştırıcıdır. Baştan okudum sizi yazılarınızıda kendi yazılarımıda siz mazlumlar arasında din ayrımı yaptınız ben mazlumun inancına bakmam dedim... neyse konu buralara geldi. ve enkas ne demişti vatanı kiralık eve benzetmişti değiştirilebilirdi, oysa din bağlayıcıydı.

o zaman sormak gerekmezmi, Arablarla aynı dindeniz ama arablar ve iranlılar bizi kendilerinden görüyorlarmı? hayır... hatta bize kafir diyenleri de var. din bağlamıyor işte, millet olmak bilinci bağlıyor. Dindaşlar kardeştir o ayrı ama realitede iş öyle olmuyor malesef herkes kendi milletinden olana bakıyor. Öyle ben müslümandan yanayım demekle de iş bitmiyor madem öyle neden Müslüman dünyası seyirci kalıyor bütün zulümlere. hani birlik nerede? Ya bırakın din birliğini daha mezhep birliği kurulamıyor.

laf kalabalığı ile de anlatılmıyor bunlar. meselenin aslı budur. önce vatan ve millet olacaksın. mazlumlar arasında da din ayrımı yapmak insana yakışmaz...

Hz. Ali meselesinide biraz inceledim. Ve onun da sebebi hilafete dayanıyor. her daim iktidar savaşı, o müslüman arablar değilmiydiler Osmanlının halifeliği almasını hazmedemeyenler?

selamlar

Gönderi tarihi:

birileri memnun olsun diye inancımdanda namusumdan da ödün verecek veya işlerin ortasını bulmak adına yağcılık yapacak kadarda ....mıyacam , ne ben nede bu vatanın şimdilik paryaları ama ilerde sahipleri. varisleri inşaallah.saygılar

ben daha açık yazayım

bu cümle zaten sizin bakış açınızı ve paryalarınızın niyetini gayet iyi açıklamakta sayın gılgameş....

ama sizde bilinizki benim gibi düşünenlerde siz ve paryalarınız memnun olsun diye ne inancımızdan ne namusumuzdan ve nede vatanımızdan ödün verecek kadar ....madık.

kafir sayan saysın bir hatadır. bak mesela ben sana çok açık ve net ifade edeyim, ben kürdüm değil mi? evet. ama bu vatanıda cidden en az bir Türk kadar seviyorum. ve bunu , Türkün kara kaşına gözüne duyduğum muhabbetten değil , dindaşım olduğu için yapıyorum.bana soruyorsun sardunyam cevabı ben veriyorum , aynısını tekrar çevirip sorma lütfen, hede hödö işine varacak yoksa...hiç gerek yok.ç. kalede şehit olanların arşivlerdeki isimlerini okumuştum bir defasında,neler var neler...hep bu vatanın evlatları...konuyu uzatmayalım.

parya benim, varis benim,

parya olan, ermeniyi savunan bir orhan pamuk kadar kıymeti olmayan benim insanım...tüm vatan evlatları.

düşüncelerinizi evirip çevirip anlatacağınıza dediğiniz gibi ödün vermeden yazarsanız daha iyi anlaşılırsınız sayın gılgameş...

sizin kimliğinizin ne olduğu önemli değildir. bence bu vatana bakış açınızdır önemli olan... dindaşınız olduğumuz için bizi sevmeyin sayın gılgameş Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olduğunuz için sevin...

çanakkalede şehit olanlar bu vatan bölünmesin diye ,kimlikleriyle değil vatan sevgisiyle şehit oldular...

senin insanın kim sayın gılgameş,tüm vatan evlatları kim.....

burası Türkiye Cumhuriyeti varisleride bu ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamayı seçenlerdir....

bölücüler asla varis olamaz....

bencede konuyu uzatmayalım......

Gönderi tarihi:

amaç vatana bağlılıksa sardunyam , için ferah olsun senin karşında, bu vatanı siz olmasanızda kanın son damlasına kadar tıpkı atalarımın ç.kalede yaptığı gibi savunacak bir ; ERKEK OĞLU ERKEK var.

saygılar

Kadınlarımız, kadınlarımız... İstiklal kahramanı kadınlarımız... Erkeğin tükendiği bir zamanda "vazife bize de taalluk eder" diye adeta yerden biten kadınlarımız...

Ama Türk kadınının Kurtuluş Savaşında, hiç de medyatik olmayan, adı konulmayan, manşetlere taşınmayan, dillerde dolaştırılmayan bir mücadelesi vardır. Sessiz, derinden, içten ve fedakarlıkların en büyüğünü sergileyerekten üstüne düşen vazifeyi harfiyen yerine getirmiştir ninelerimiz.

Ayakları öpülesi annelerimizin armağan ettiği mukaddes vatanımız üzerinde yaşayan bizim neslin, kadınlar hakkında konuşabilmesi için veya "Türk kadını" etiketini layıkıyla taşımak için ninelerimiz kadar olmasa bile onlara yakışır bir şeyler yapmamız lazım ki, kemiklerini sızlatmayalım.

Bu Vatanı bizlere, bir iki sosyetenin cami cemaatinin arasında dolaşmaları ve luzumsuz abartılarla bu milleti meşgul etmeleri için bırakmamışlardır. Gelecek nesilleri utandırmayacak ciddi işlerle vaktimizi kıymetlendirmeyiliz.

vatan2cw4.jpg

Gönderi tarihi:

Sayin TAN vAKTI;O kadinlarimiz,dünyanin belkide hicbir kadinina nasip olmayan basiret ve fedakarlik örnekleriyle Vatan savunmasinda,cephelerde düsmana karsi savasan adsiz yigitlere silah yiyecek giyecek tasiyarak ellerinden gelen ne mümkünse yapmislardir,o kadinlar sadece vatan aski ile yanmakta idiler,onlarin amaclari vatanin savunulmasiydi,onlarin adlari tabiiki manset olmayacakti,Said-i nursi vardi ya mansetlere tasinan erkekce kafkaslarda düsmana bir kursun dahi atmadan talebe yetistiren ve talebelerinede savasmayin Kur'an okuyarak zamaninizi gecirin diye ögüt veren.Said-i nursi idi kuvayi milliye hareketine karsi gelerek Atatürk'ün eskiya ilan edilmesinde parmagi olan,Tabiiki o dururken kadinlarimiz manset olabilirmiydi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın gılgames, baştada söyledim vatan sevmeninde, dindar olmanında cinsiyeti olmaz. siz erkekçe seversiniz ben kadın gibi. bunların arasında fark yoktur olursa o da samimiyet farkıdır.

Birincisi üslubunuz argolaşıyor. Hiç hoş değil.

ikincisi buradaki mesele sapmadı siz dedinizki din yeterli tek başına bağdaştırmaya. bende aksini söyledim önce millet bağdaştırıcıdır. Baştan okudum sizi yazılarınızıda kendi yazılarımıda siz mazlumlar arasında din ayrımı yaptınız ben mazlumun inancına bakmam dedim... neyse konu buralara geldi. ve enkas ne demişti vatanı kiralık eve benzetmişti değiştirilebilirdi, oysa din bağlayıcıydı.

o zaman sormak gerekmezmi, Arablarla aynı dindeniz ama arablar ve iranlılar bizi kendilerinden görüyorlarmı? hayır... hatta bize kafir diyenleri de var. din bağlamıyor işte, millet olmak bilinci bağlıyor. Dindaşlar kardeştir o ayrı ama realitede iş öyle olmuyor malesef herkes kendi milletinden olana bakıyor. Öyle ben müslümandan yanayım demekle de iş bitmiyor madem öyle neden Müslüman dünyası seyirci kalıyor bütün zulümlere. hani birlik nerede? Ya bırakın din birliğini daha mezhep birliği kurulamıyor.

laf kalabalığı ile de anlatılmıyor bunlar. meselenin aslı budur. önce vatan ve millet olacaksın. mazlumlar arasında da din ayrımı yapmak insana yakışmaz...

Hz. Ali meselesinide biraz inceledim. Ve onun da sebebi hilafete dayanıyor. her daim iktidar savaşı, o müslüman arablar değilmiydiler Osmanlının halifeliği almasını hazmedemeyenler?

selamlar

bak güzel kardeşim , uslubumu bırak bir kenara, ben erkekoğluerkeğim yine söylüyorum...bu argo bir ifade değildir ! sen öyle anlamak istiyorsun...bu yani

ayrıca imamı Alinin katlini başta söyleyen sendin , şimdi hilafet mücadelesi konusunu nerden soktun araya, hilafet mücadelesi geleneksel ümeyye oğullarıyla ilgili bir konudur. onun katledilmesi çok daha başkadır.iyi oku.

kafanızı bir '' milliyet'' lafına takmışsınız gidiyor, başkasını göremiyorsunuz.EĞER MİLLİYTEÇİLİK bu vatanı kürdüyle lazıyla tümden sevmekse , kusura bakma bunu kendine hasredemezsin.ben senin iki misilin milliyetçiyim.ama dünya sizden ibaret değil, unutmayın ,bunu görün artık.

ayrıca milliyetçiliğini bir '' ermeniyi'' misal vererek çok güzel ifade ettin zaten.

bunca sözünden sonra neyi savunuyorsun.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.