Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

:)

Evettt benim küçüklüğümde de içilmezdi.akşamları yemekten sonra kahve yaparken kızım; ben de içicem" diyor.Babamın tuhafına gidiyor gülüyor kızıma.

Keyif için içilen, keyif veren bir içecek olduğu için bana kalırsa..

Bende önce tatlımı yer üstüne içerim kahvemi..kahve mi içsek napsak, canım kahve istedi benim..blush.png

Gönderi tarihi:

Turk kahvesi mi/nescafe cinsi kahve mi?

Kahve icilecek ise, diger basliga. :)

Caya "haksizlik" olmasin!

Gönderi tarihi:

Türk kahvesi tercihim ama hiçbirine hayır demem..:) hazır mısın geliyorrrrr......

Gönderi tarihi:

Hayır kahve başlığına bıraktım hadi soğutma..:)

Gönderi tarihi:

Hayır kahve başlığına bıraktım hadi soğutma..smile.png

Tamam, sagol, simdiden ve gormeden ellerine ve becerine saglik.

Gönderi tarihi:

@@evrensel-insan Un helvası yapmıştım bugün olur mu..smile.png

Un helvasını ilkokul 4. ya da 5. sınıftan beri yaparım.Sınıfta öğretmenimiz bir deney için yapmıştı.Bir gün annem evde beni yalnız bırakıp çarşıya gitti.O kapıdan sokağa, ben bacadan mutfağa..tongue.png Yani mutfağa un helvası ile adım attım, sonra gerisi geldi.O yüzden bu tatlının yeri bende ayrıdır..smile.png

Geçen dediydim ben ımm ellerine sağlık ben hiç beceremiyorum sad.png birtek bunu yapamıyorum nedendir bilmem...
Gönderi tarihi:

Geçen dediydim ben ımm ellerine sağlık ben hiç beceremiyorum sad.png birtek bunu yapamıyorum nedendir bilmem...

Neden beceremeyesin, sadece sabırsız davranıyorsundur belki..Un helvasını ağır ateşte ve iyice kavrulana kadar karıştırmak gerekiyor, yağı unu da doğru ölçülerdeyse tamamdır.

Bak benim ölçülerim aynı buradaki gibi:

http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/viewrecipe.php?id=2046&ord=title&asc=ASC&entries=30

Ben sadece farklı olarak ceviz yerine çam fıstığı koyuyorum, yağı da yarı ölçü margarin yarı ölçü tereyağ kullanıyorum..:)

Gönderi tarihi:

Neden beceremeyesin, sadece sabırsız davranıyorsundur belki..Un helvasını ağır ateşte ve iyice kavrulana kadar karıştırmak gerekiyor, yağı unu da doğru ölçülerdeyse tamamdır.

Bak benim ölçülerim aynı buradaki gibi:

http://www.turkish-m...=ASC&entries=30

Ben sadece farklı olarak ceviz yerine çam fıstığı koyuyorum, yağı da yarı ölçü margarin yarı ölçü tereyağ kullanıyorum..smile.png

denerim yakın zamanda sağol canım benim senin damak tadına güveniyorum :) eminim çok güzel olucak :)
Gönderi tarihi:

Afiyet olsun..:)

kahva.jpg

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Hadi çayın yanına yaptığım browni'den ikram edeyim bende..:)

img20130205wa001.jpg

• 2 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Nasıl da güzel görünüyor.... :) Ben payımı aldım!... Hepsini yemeden siz de alın tongue.png

Teşekkürler Simin :)

Gönderi tarihi:

Aldım ve kaçtımmmm..rolleyes.gif

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.