Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2013 12 yıl @@simin aldım ben eline sağlık canım.. bu kahve takımları çok güzel ilk fırsatta alıcam bunlardan..zaten fincan hastalığım var, yerim olsa öyle bir koleksiyonum olurdu..
Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2013 12 yıl @@simin aldım ben eline sağlık canım.. bu kahve takımları çok güzel ilk fırsatta alıcam bunlardan..zaten fincan hastalığım var, yerim olsa öyle bir koleksiyonum olurdu.. Afiyet olsun vallaha bende tam bir bardak koleksiyoncusuyum sanırım... bardak reyonlarından çekerek kopartılıyorum ama evet çok şık bu takım ...
Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 12 yıl Arkada boş bir fincan var, onu da kendim için doldurucam.Afiyetle içelim, bugün günümüz kahve gibi keyifli olsun..
Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 12 yıl Arkada boş bir fincan var, onu da kendim için doldurucam.Afiyetle içelim, bugün günümüz kahve gibi keyifli olsun.. Evet, gordum. "kahvenin hatirina" serefe!
Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 12 yıl Kahveler oyle davet edici oluyorki; o yuzden bu davet edici icerikte pratikte bir kahve yapilabilecegini pek dusunemiyorum. Mesela yukaridaki kahve goruntusunu pratikte elde etmek adina, goruntudeki kahvenin yapilis tarifi nedir?
Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 12 yıl @@evrensel-insan çok kolay.. fincanın içine dolu dolu bir kaşık kahve koy, şeker istersen dilediğin kadar şekerini ekle.finacanın üzerinde biraz boşluk kalacak kadar suyunu da ilave et, biraz karıştır.En küçük ocağı en kısığa getirip fincanı üzerine koy.Fincanın içindeki suyun ısındığından emin olunca tekrar yavaşça karıştır.Fincanın üzerinde kahve göz göz olmaya başladığında hazır ol da bekle.Kahvenin yükselmeye başladığını hissettiğin al bir peçete yardımıyla fincanı kulbundan tutup ateşin üserinden al ve afiyetle iç.ama aman dudaklara dikkat, çünkü çok sıcakkkk..
Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 12 yıl @@evrensel-insan çok kolay.. fincanın içine dolu dolu bir kaşık kahve koy, şeker istersen dilediğin kadar şekerini ekle.finacanın üzerinde biraz boşluk kalacak kadar suyunu da ilave et, biraz karıştır.En küçük ocağı en kısığa getirip fincanı üzerine koy.Fincanın içindeki suyun ısındığından emin olunca tekrar yavaşça karıştır.Fincanın üzerinde kahve göz göz olmaya başladığında hazır ol da bekle.Kahvenin yükselmeye başladığını hissettiğin al bir peçete yardımıyla fincanı kulbundan tutup ateşin üserinden al ve afiyetle iç.ama aman dudaklara dikkat, çünkü çok sıcakkkk.. Bu dediklerin zaten kahvenin nasil yapildiginin anlatimi. Yalniz nasil tarif edersen et, o verilen resimlerdeki goruntuyu saglayamazsin. Zannedersem o goruntudeki kahveleri yapasnlar, sadece fotografini cekmek ve gostermek icin yapiyorlar. Sonrada sogutmadan icebiliyorlarsa, ne ala! Hele bir de cope gidiyorsa, yazik; cok yazik!
Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2013 12 yıl @@evrensel-insan evet kahvenin yapılışı ama bir ayrıntıyı kaçırmış olabilir misin? Benim tarifimde kahve cezvede pişmiyor..
Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2013 12 yıl @@evrensel-insan evet kahvenin yapılışı ama bir ayrıntıyı kaçırmış olabilir misin? Benim tarifimde kahve cezvede pişmiyor.. Nerde pisiyor?
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 12 yıl Yazar Admin Nerde pisiyor? Adına Fincan Kahvesi deniyor ve fincanda pişiyor....
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 12 yıl Adına Fincan Kahvesi deniyor ve fincanda pişiyor.... Bu "pisen fincan" nerede bulunuyor? yani isiya/atese dayanikli fincan. Ayrica boyutlarida var mi?, bir iki kisilik v.s.?
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 12 yıl Bu "pisen fincan" nerede bulunuyor? yani isiya/atese dayanikli fincan. Ayrica boyutlarida var mi?, bir iki kisilik v.s.? Özel bir fincanı yok, ben evdeki porselen fincanlarımla bile yapıyorum bir sorun çıkarmıyorlar ama çok ince porselen fincanla yapmaktan kaçınmakta fayda var..Seramik espresso fincanlarınla yapmak en garantilisi. Onlar hem ısıya daha dayanıklı oluyorlar hem de normal fincan boyutundan biraz daha büyükler..
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 12 yıl Resimle de göstereyim.. Şöyle bir fincanı ocağın üstüne koymayın En iyisi bu
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 12 yıl Günaydın kahvenin keyfini bilenler... görselliğine ve tadına hissiyatla varanlar.. sevgiler ..
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 12 yıl @@simin ohh içim açıldı, günaydın.. Günaydın canımmm afiyet olsun
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 12 yıl Resimle de göstereyim.. Şöyle bir fincanı ocağın üstüne koymayın En iyisi bu gorsellik ve bilgi icin tesekkurler.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.