Φ simin Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2013 Günaydınnnn Aldım kahveyi canım, öpüyorum ÇOOOOOK öpüyorum Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2013 @@simin aldım ben eline sağlık canım.. bu kahve takımları çok güzel ilk fırsatta alıcam bunlardan..zaten fincan hastalığım var, yerim olsa öyle bir koleksiyonum olurdu.. Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2013 @@simin aldım ben eline sağlık canım.. bu kahve takımları çok güzel ilk fırsatta alıcam bunlardan..zaten fincan hastalığım var, yerim olsa öyle bir koleksiyonum olurdu.. Afiyet olsun vallaha bende tam bir bardak koleksiyoncusuyum sanırım... bardak reyonlarından çekerek kopartılıyorum ama evet çok şık bu takım ... 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Bu sadece bana mi, seninki nerde? Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Arkada boş bir fincan var, onu da kendim için doldurucam.Afiyetle içelim, bugün günümüz kahve gibi keyifli olsun.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Arkada boş bir fincan var, onu da kendim için doldurucam.Afiyetle içelim, bugün günümüz kahve gibi keyifli olsun.. Evet, gordum. "kahvenin hatirina" serefe! 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 Kahveler oyle davet edici oluyorki; o yuzden bu davet edici icerikte pratikte bir kahve yapilabilecegini pek dusunemiyorum. Mesela yukaridaki kahve goruntusunu pratikte elde etmek adina, goruntudeki kahvenin yapilis tarifi nedir? Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 @@evrensel-insan çok kolay.. fincanın içine dolu dolu bir kaşık kahve koy, şeker istersen dilediğin kadar şekerini ekle.finacanın üzerinde biraz boşluk kalacak kadar suyunu da ilave et, biraz karıştır.En küçük ocağı en kısığa getirip fincanı üzerine koy.Fincanın içindeki suyun ısındığından emin olunca tekrar yavaşça karıştır.Fincanın üzerinde kahve göz göz olmaya başladığında hazır ol da bekle.Kahvenin yükselmeye başladığını hissettiğin al bir peçete yardımıyla fincanı kulbundan tutup ateşin üserinden al ve afiyetle iç.ama aman dudaklara dikkat, çünkü çok sıcakkkk.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2013 @@evrensel-insan çok kolay.. fincanın içine dolu dolu bir kaşık kahve koy, şeker istersen dilediğin kadar şekerini ekle.finacanın üzerinde biraz boşluk kalacak kadar suyunu da ilave et, biraz karıştır.En küçük ocağı en kısığa getirip fincanı üzerine koy.Fincanın içindeki suyun ısındığından emin olunca tekrar yavaşça karıştır.Fincanın üzerinde kahve göz göz olmaya başladığında hazır ol da bekle.Kahvenin yükselmeye başladığını hissettiğin al bir peçete yardımıyla fincanı kulbundan tutup ateşin üserinden al ve afiyetle iç.ama aman dudaklara dikkat, çünkü çok sıcakkkk.. Bu dediklerin zaten kahvenin nasil yapildiginin anlatimi. Yalniz nasil tarif edersen et, o verilen resimlerdeki goruntuyu saglayamazsin. Zannedersem o goruntudeki kahveleri yapasnlar, sadece fotografini cekmek ve gostermek icin yapiyorlar. Sonrada sogutmadan icebiliyorlarsa, ne ala! Hele bir de cope gidiyorsa, yazik; cok yazik! Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2013 @@evrensel-insan evet kahvenin yapılışı ama bir ayrıntıyı kaçırmış olabilir misin? Benim tarifimde kahve cezvede pişmiyor.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2013 @@evrensel-insan evet kahvenin yapılışı ama bir ayrıntıyı kaçırmış olabilir misin? Benim tarifimde kahve cezvede pişmiyor.. Nerde pisiyor? Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Nerde pisiyor? Adına Fincan Kahvesi deniyor ve fincanda pişiyor.... 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Adına Fincan Kahvesi deniyor ve fincanda pişiyor.... Bu "pisen fincan" nerede bulunuyor? yani isiya/atese dayanikli fincan. Ayrica boyutlarida var mi?, bir iki kisilik v.s.? Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Bu "pisen fincan" nerede bulunuyor? yani isiya/atese dayanikli fincan. Ayrica boyutlarida var mi?, bir iki kisilik v.s.? Özel bir fincanı yok, ben evdeki porselen fincanlarımla bile yapıyorum bir sorun çıkarmıyorlar ama çok ince porselen fincanla yapmaktan kaçınmakta fayda var..Seramik espresso fincanlarınla yapmak en garantilisi. Onlar hem ısıya daha dayanıklı oluyorlar hem de normal fincan boyutundan biraz daha büyükler.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Resimle de göstereyim.. Şöyle bir fincanı ocağın üstüne koymayın En iyisi bu Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Günaydın kahvenin keyfini bilenler... görselliğine ve tadına hissiyatla varanlar.. sevgiler .. 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 @@simin ohh içim açıldı, günaydın.. Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 @@simin ohh içim açıldı, günaydın.. Günaydın canımmm afiyet olsun 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Resimle de göstereyim.. Şöyle bir fincanı ocağın üstüne koymayın En iyisi bu gorsellik ve bilgi icin tesekkurler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.