Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Selam tanışalım lütfen smile.png Ben Gloria aranıza İstanbul'dan katılıyorum, çok heyecanlıyım, yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim biggrin.png

Gönderi tarihi:

Selam tanışalım lütfen smile.png Ben Gloria aranıza İstanbul'dan katılıyorum, çok heyecanlıyım, yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim biggrin.png

ne içiyosan ondan ben de istiyorum gülüm :D

Gönderi tarihi:

Tenk yu Stalkes :) Çok mükemmelsin beni karşıladığın için :)

Gönderi tarihi:

Yarın yine gelicem çünkü ben bu forumu çok sevdim biggrin.png Geldiğimde lütfen bissürü hoşgeldin mesajları göreyim burada... Yoksa bir daha da gelmem...

Gönderi tarihi:

tanışalım mı usutuk.gif

Tanışalım, ben Gloria aranıza İstanbul'dan katılıyorum, çok heyecanlıyım, yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim tongue.png

Gönderi tarihi:

Eveet, yarışmamıza hoş geldiniz Sayın Gloria! Şimdi ilk sorunuz geliyor?

Malum Dünya kadınlar günü pek yakın. O halde sorumuz şu.

-Dünyanın ilk kadın Roma Hukuku profesörü, hangi Nobel ödülü sahibinin teyzesidir?

Başarılar dilerim... Süreniz başladı 60, 59, 58, .........

Gönderi tarihi:

Cevap alamadık maalesef, yarışmacımız uyumuş anlaşılan. Neyse biz ikinci soruya geçelim.

-İlk kadın kütüphanecimiz, hangi ünlü edebiyatçımızın eşidir?

Şıngır mıngır. Duydunuz zilin sesini efem...

Gönderi tarihi:

Yarışmacımızın aklı hangi rüyada kimbilir. Üçüncü sorumuza bir cevap gelir umarım.

-İlk kadın heykeltraşımızın büyükelçi olan eşinin, modern edebiyatımızın öncülerinden olan dedesi kimdir?

Bekliyoruz efendim.......

• Admin
Gönderi tarihi:

Yarışmacımızın aklı hangi rüyada kimbilir. Üçüncü sorumuza bir cevap gelir umarım.

-İlk kadın heykeltraşımızın büyükelçi olan eşinin, modern edebiyatımızın öncülerinden olan dedesi kimdir?

YSG!

• Admin--
Gönderi tarihi:

Selamlar, hoşgeldin aramıza Gloria :)kahkaha.gif

Gönderi tarihi:

Eveet, yarışmamıza hoş geldiniz Sayın Gloria! Şimdi ilk sorunuz geliyor?

Malum Dünya kadınlar günü pek yakın. O halde sorumuz şu.

-Dünyanın ilk kadın Roma Hukuku profesörü, hangi Nobel ödülü sahibinin teyzesidir?

Başarılar dilerim... Süreniz başladı 60, 59, 58, .........

Sen de aramıza hoşgeldin Sevgili Zuhurat :)

Ve fırsattan istifade 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın olmanın gururunu üzerinde taşıyan bu muhteşem insanları tekrar hatırlayalım evet :)

Türkiye'nin ve hatta dünyanın ilk kadın Roma Hukuku Profesörü Sayın Türkân Rado'dur.

Türkân Rado aynı zamanda 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülünü almış olan ünlü yazarımız Orhan Pamuk'un da teyzesidir.

Türkan Râdo karşısında saygıyla eğiliyorum.

4036.jpg

Gönderi tarihi:

Cevap alamadık maalesef, yarışmacımız uyumuş anlaşılan. Neyse biz ikinci soruya geçelim.

-İlk kadın kütüphanecimiz, hangi ünlü edebiyatçımızın eşidir?

Şıngır mıngır. Duydunuz zilin sesini efem...

Ahhh Jale Baysal, canım hocam benim :)

Mezun olduğum okulun kuruluşunda yer almış ve bölümümüzün ilk kadın profesörü, hocalarımızın hocası, akademisyen ve aynı zamanda yazar... Fırsatım olmuş olsaydı tanımayı en çok istediğim insanlardan birisi...

Teşekkürler Zuhurat Jale Hocamızı da anma fırsatı verdiğin için...

Bu arada Jale Hocam, ünlü edebiyatçımız Tarık Buğra'nın da eşidir.

jale_baysal.jpg

Sana saygım sonsuzdur, saygıyla eğiliyorum önünde...

Gönderi tarihi:

Bu soruda nınının nınısı olmuş :D

Herneyse cevaplayalım bakalım :)

İlk kadın heykeltraşımız Sabiha Bengütaş idi. Hem heykeltraş hem de ressam olan Sabiha Bengütaş aynı zamanda Türkiye'nin ilk kadın heykeltraşı olarak bilinir.

Büyükelçi olan eşi Şakir Emin Bengütaş aynı zamanda Abdülhak Hâmid'in torunudur.

heykel-5.gif

Gönderi tarihi:

İkmal sorusu:

-İlk kadın müzecimizin kız kardeşi Piraye'nin, "Yeni Kız" mezarlığında yatan kocası kimdir?

İlk kadın müzecimiz Seniha Sami (Moralı) dir. Seniha Sami, Topkapı Saray Müzesi'nin yönetimine atanarak ilk kadın müzecimiz olmuştur.

İlk kadın müzecimizin kız kardeşi olan Piraye ise Nazım Hikmet'in şiirlerinde adı geçen Piraye'nin ta kendisidir.

Seniha Sami, Nazım Hikmet'in büyük baldızıdır. :)

Gönderi tarihi:

Son soru!

-İlk özel müslüman Türk ilkokulunda okumuş, gülle atma ikincisi ve en iyi kadın başrol ödülü olan oyuncumuzun, tiyatrocu kızı kimdir?

Türkiye'nin ilk özel müslüman Türk okulu şu anki adıyla Terakki Vakfı Okullarıdır. (Terakki yoludur ilk hedefimiz, Şişli Terakki Lisesi'ndeniz :) diye devam eden bir de marşımız vardır, aklıma gelmişken söylemeden geçemedim tabii)

Herneyse dağıtmayalım bahsettiğimiz ünlü kadın tiyatro ve sinema sanatçımız aynı zamanda profesyonel sporcumuz Lale Oraloğlu'dur. Lale Oraloğlu kendi gibi oyuncu olan Alev Oraloğlu'nun da annesidir.

laleoraloglu_03.jpg

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin ilk özel müslüman Türk okulu şu anki adıyla Terakki Vakfı Okullarıdır. (Terakki yoludur ilk hedefimiz, Şişli Terakki Lisesi'ndeniz smile.png diye devam eden bir de marşımız vardır, aklıma gelmişken söylemeden geçemedim tabii)

Eveeeet ilk sorudaki Orhan Pamuk ve Atatürk'ün de pek çok ünlü gibi terakki sıralarından geçtiğini de hatırlayıp, bundan böyle; aynı anda tüm soruları yanıtlayan ilk Türk kadını olan sevgili Gloria'yı da aynı ünlüler kervanına katıyoruz. Veee ödülünü gururla takdim ediyoruz.

cekgloria.jpg

Güle güle harcayınız smile.png

• 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.