Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EVRİM Mİ?


..::uslu_cocuk::..

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 252
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Evrenin içinde doğrudur ve haklısın, ama evrenin her kısmında deyil.

Yoksa beyan edilirdi mukades kuranda evrenin şu kısımlarındaki canlılarada şu veya bunlarıda verdik diye.

 

Evrenin içinde doğrudur ve haklısın, ama evrenin her kısmında deyil.

Yoksa beyan edilirdi mukades kuranda evrenin şu kısımlarındaki canlılarada şu veya bunlarıda verdik diye.

Bu durum gene evren içindeki evrime dayanmakta görünüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar din dogmadır.

 

Bilim reel. Apayrı konular. Birlikte irdelemek ikisinide zedeler.

 

Şimdi dinlerin tümünde ortak noktalar var mesela melek, şeytan, ruh gibi kavramlar. Bilimsellik aramak olmaz ki inançlı kişi inanır, inançsız reddeder.

 

Bilimse herkesin ortak paydalarını içerir çünkü reel ve gerçektir. 2x2 = 4 heryerde, her coğrafyada, her kültürde aynıdır.

 

Dinler ise, bırakınız farklı olmalarını, tümü kendi içinlerinde bile, mehseplere bölünmüş, kollara ayrılmıştır.

Hiç bir din yoktur ki herkes aynı şekilde inansın. Çünkü inanç şekillendirilemez. Hislere dayanır.

Size yakın olanı seçersiniz sadece. üstelikte dinler çoğunluklada yargılamadan doğumla, ailenizle, yaşadığınız toplumun yapısıyla kabul görür. Sorgulanmaz. Değişmez.

 

Bilimse her an sorgular, yenilenir ve değişir.

 

selamlar,

 

SaNTo...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mesele bu deyil yukarda da bahsettiğim gibi, evren içine müdahele yoksa bencede yoktur ve yaratıcıda evrimle gelişmiştir. Evrenin bir çok yerinde de böyle yaratıcılar oluşmuştur olmasıda gereklidir, evrenin her yerinde kara madde karbon radyosyon aynı ölçüde olduğu biliniyor, bu düşünceyi üretmek için biraz bilgi yeterli akademisyen ve fakülte bitirmeye gerek yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yaratıcı evrimselleşmez..

Evrimselleşmek eksikliktir..

Allah bütün eksikliklerden beridir..

Bir oluşum gördüğünüzde, o oluşumun hangi evrelerden geçtiğinden çok, o evrelerden geçmesini ve arzulanan son evreye gelmesini isteyen iradeyi görünüz..

Karbon atomunun iradesi yoktur..

Karbon atomunun bütün yaptıkları, bir robot misali önceden planlanmıştır..

Bu bu kadar basittir..

Bilmem anlayabildinizmi..??

 

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O zaman yaratıcı evrenin dışından gelmiştir evrenin içine hakimdir, evrim katiyen kabul edilemez.

Evrenin içindeki korkulu olayları bizzat yaratanın organize ettiği açık ve netdir, ama neden böyledir.

Evrim ise başlangıçı tespit edemediği halde deyişkenlikle devamlılığı ispat etmeye çalışır, zannedersem de böyle olucak.

Bildiğimiz bilmediğimiz her mevcudiyet evrimleşerek devam etmeye mahkum, görünen sistem böyle anımsanıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Simdi arkadaslar,evet Allah`in evren icine direk mudahalesi yoktur;yani bircok muslumanin da inandigi gibi canlilar bu dunyaya birdenbire indirilmemistir.Kanitlar ve deneyler dunyada canliligin evrim gecirerek cesitlendigini bize gosteriyor.Ama plan konusunda Kralx arkadasa tamamiyle katiliyorum,evrim -ister canlilarin olsun,ister tum evrenin evrimi olsun- bir plani izler.Iste bu plan yuzunden Big Bang sonrasi madde antimaddeye galip gelerek madde evreni olusmus,bu yuzden ilk hucre ortaya cikmis,bu yuzden DNA nesilden nesile bilgi aktarimini eksiksiz yapmistir.Simdi diyeceksiniz ki "hani bunlar hep tesaduf ve rastlanti sonucu idi?"

 

Rastlanti ve zorunluluk o kadar icice ki aslinda.Mesala ilk canlinin olusmasi bize tesaduf gibi gorunebilir ama ortam uygun oldugunda bu bir zorunluluk halini alir,Miller deneyi bize bunu ispat etti.Bu deneyde de kullanilan gazlar Big Bang`den beri evreni kaplayan gazlar,hidrojen gibi metan gibi,uygun bir ortamda bu gazlarin karsilikli bagimlilik ve etkilesimlerinden sonra bir bakiyorsunuz ki ortaya aminoasitler cikivermis.

 

Peki bu plan nasil isleme konuluyor?Allah bunu direk evrene mudahale ederek yapmiyor,bu plan Big bang`ten beri varolan ve degismeyen,kati biyo-kimyasal ve fiziksel yasalar sayesinde oluyor.

 

Yani Lena Allah evrenin disindan evrene mudahale etmiyor ve evrim vardir,zaten mudahale etmesine gerek kalmiyor,basindan beri koydugu yasalar bu gorevi yerine getiriyor.

 

Simdi Kralx,hemen yine baslama "bu senin bahsedigin Adettullah" diye.Adetullah ne der bilmiyorum ama evrim canlilarin ortak atalardan geldiklerini soyler,hatta ispat eder.Turlerin birbirinden ayrilarak yeni tur olusturduklari bugun laboratuvar ortaminda bile gozlendi.Adetullah benim bildigim bir canlinin sadece kendi turu icinde evrimlesmesini ve degisime ugramasini anlatir.Yani benim inandigim bu anlamda Adetullah olamaz!

 

Araskomek mesajin maddeyi aciklama acisindan guclu ve ben herzaman demisimdir "maddeyi maddeyle aciklayabildigimiz yere kadar gidicez" diye ama hayir arkadasim bazi seyler vardir ki maddeyle aciklanmaz.Duygularimizin gelisimi yani bilincimiz mesala, maddeyle aciklayamazsin, ki sen bunu beynimizin gelismesiyle aciklanabilecegini saniyorsun.Oysa su gun itibariyle bile bilimadamlari insan beyninin primatlara oranla -hatta tum canlilarda ki vucut beyin oranina gore- neden bu kadar buyuk oldugunu,neden bu sekilde evrimlestigini bilemiyorlar.Bu konuda aksini soyliyen bir kaynak gosterebilirsen okumak isterim.

 

Su soyledigin ilginc,

Manevi duygu dediklerin neler BilgiEr??? Sevmek mi? Diğer canlılarda severler. Hatta bitkiler de güneşi severler ve ona erişmek için birbirleriyle yarışırlar.

Peki sorarim sana,hadi biz insanlarin beyni gelisti,sevmeyi ogrendik,karsiliksiz yardimda bulunmayi ogrendik falan ya bitkiler?Onlarin bir beyinleri olmadigi ortada,peki bu bilinc nereden geliyor arkadasim?

Bence bu bilinc ilk evrimlesmeye baslayan hucreden beri daha henuz detaylarini cozemedigimiz DNA`da kayitli bir bilgidir ve bu bilgi -information- nesilden nesile aktariliyor,canlilik cesitleniyor ve plan isliyor.

 

Bu "bence..." ile baslayan cumlem tamamiyle benim kendi inancimi tarif eder,herkes tabii ki de bu sekilde inanacak diye bir sey yok.Bir kimse Allah`siz bir evrim teorisi kuruyorsa da olabilir.Secim ve yorum kisilere gore degisir,gercek olan bir sey varsa o da evrim teorisinin dogruludur.

 

Saygilar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BilgiEr: Şimdi sorunlara çok yönlü bakalım dünya üstündeki evrime bakıcak olursak canlıların biyolojik yapısı itibarıyla tatlı su ile evrimi geçirmesi problemi karşımıza çıkar. Halbuki geçmiş dönemlerdeki kıtaların durumu büyük su kaynaklarına elverişli olmadığı görülüyor, dünyadaki evrim konusu kilolu varlıklar için zor görülüyor. İkincisi bu durumu kabul etsek dahi maymunlar gibi insanlarda da avcılıkdan fazla beynimizin gelişmiyeceği ortada, beyin hacmından siz bahsetmişiniz yukarda. Bu evrim sorunu big bang ilk zamanlarına almamamız daha anlamlı olucak o zamanın ilk kimyasal durumunu bilemiyoruz , yaratıcılarda o zamanın akıllı varlıkları bizler ise sonradan yaratımış enerji varlıklardan başka bir şey deyiliz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

EVRiM...

 

Bundan yaklaşık 3-4 milyar yıl önce evrensel bir piyango çekilmiş ve büyük bir olasılıkla en büyük ikramiye dünyaya isabet etmiştir.Bu kendi benzerini üretebilen, çoğalabilen, yenilenebilen, değişebilen; fakat ancak belirli koşullar niteliğini koruyabilen canlılığın ilk mayasıdır.Bu eşsiz öz, doğanın eşsiz labaratuvarlarında 3-4 milyar yıl süreyle işlenmiş, dallandırılmış, çeşitlendirilmiş ve geçmiştekini göz önüne almazsak bugün yaşayan yaklaşık 700.000 civarında bitki, 1,500,000 civarında da hayvan türünün ortaya çıkmasına neden olmuştur.

 

Cansızların ve canlıların zaman süreci içerisinde meydana getirdikleri bu değişiklikleri inceleyen bu bilimdalına " E v o l u s i o n = E v r i m " denir.Cansızların evrimini inceleyen alt bilim dalına " A n o r g a n i k E v r i m" denir.[ Çoğunluk uzay fizikçilerinin ve astronomistlerin araştırma alanı içerisine girer] Canlı özün değişimi, " O r g a n i k E v r i m " olarak bilinir.[ başta biyologlar olmak üzere, kimyacı ve diğer bilimadamlarının araştırma alanı içerisine girer ]. Son olarak somut ve soyut düşüncenin, onunla ilgili olarak sosyal ilişkilerin evrimidir [ sosyal bilimlerle uğraşanların çalışma alanına girer ].

 

Nereden geldik, nereye gidiyoruz, çevremizdeki canlılar niçin var ve neden herbiri farklı şekilde yapılmıştır sorusunun ilk defa söylendiği tarih, evrim biliminin başlangıcını oluşturur.Bu da soyut düşünebilen insanlık tarihi kadar eskidir.

 

Her devirde, her kültür düzeyinde bu soruların değişik açıklamaları olmuştur.Düşünen insanın kafasını sürekli kurcalayan bu bilinmezlik, kökü Mezopotamya kültürlerindeki inanışlara kadar dayanan bir formülle çözüşmeye çalışılmıştır.Bu herşeyin olduğu gibi " bir defada " Tanrı tarafından yaratıldığına inanmaktı.Bu düşünceyi köken alan değişik inanç grupları, özde aynı olmakla beraber, bazı küçük farklılıklarla yaratılış modelleri geliştirmeye çalışmışlardır.Başlangıçta ve bugün hala geniş halk kitleleri tarafından benimsenen bu inanç, gerçekte binlerce yıl insanların rahatlatılmasına ve içini kemiren bu "merak" duygusunun bastırılmasına büyük hizmetleri olmuştur.Yalnız bu rahatlık, toplumlarda dogmatik düşüncenin yaygınlaşması ve doğaya yabancılaşma gibi ağır bir faturayla ödenmeye başlandı.Öyleki, bu doğmatizmin ortaya çıkarttığı asıl tortu tüm dölleri ve bireyleri etkileyerek " yalnız beş duyumuzla algılayabildiğimiz şeyleri gerçek olarak tanımaya , herşeyi olduğu gibi kabul etmeye ve onların tümünün özellikle insan için yaratılmış olduğuna inandırarak" buzdağının altındaki gerçek yapıyı öğrenmelerini engellemye başladı.

 

Tarih, düşündüklerini söylyen ya da gerçeğe, alışılagelmiş yöntemlerin dışında yaklaşmak isteyen "bugünkü bilgilerimizin ışığı altında ister yanılmış, ister doğruyu bulmuş olsunlar" düşünürlerin, bilimadamlarının çektikleri acılı öykülerledoludur.Kiliseye karşı evrenin sonsuzluğunu savunan BRUNO, Roma meydanında yakılırken ( 17 Şubat 1600 ) tüm baskı ve acılara katlanarak, düşündüğünü ve inandığını korkusuzca söylemek suretiyle, gelecek kuşaktaki bilim adamlarına önderlik etmiştir.....

 

Fiziksel olarak değişen evreni, düşüncelerimizde ve inançlarımızda sabitleştirerek sonuca varmaya olanak yoktur.Çünki hiçbir düşünce ya da işleyiş, evrensel yasalara karşı koyamaz.Toplumların baskı altında tutularak ya da bazı dogmatik fikirler aşılanarak değişmez ve kararlı bir hale getirilmesi denenmiş; fakat, bu evrensel yasaya aykırı olduğu için sonuç alınamamıştır.Son yüzyılımızda , bu gerçeği benimseyerek, bilimsel düşünceyi her boyutta serbest bırakan toplumlar, çağdaşlaşmış ve özellikle doğanın ana ilkelerini ortaya koyan temel bilimler alanında patlarcasına büyüme ve gelişmeyi sağlamıştır.Bunun en doğal sonucu olarak evrim düşüncesinde de birçok gelişmeler ortaya çıkmıştır.Bu evrimsel düşünce değişimi tüm hızıyla zamanımızda da sürmektedir.Son 30 yılda gelişen alet ve aygıtlarla yapılan denemeler ve gözlemler, özellikle biyoloji alanında ve uzay çalışmalarında elde edilen bulgular, evrenin yapısını ve dokusunu gerçeğe biraz daha yaklaştırarakaçıklamaya başlamıştır.Artık, bugün biz canlı ve cansız evren konusunda belirli temel bilgilere ve ilkelere sahibiz.Fakat bu ana ilkeler arasındaki dokunun örülmesi daha yüzlerce yıl alacaktır.Zaten Evrimin temel ilkesi de budur." YETER VE DUR" kelimeleri evrimin anlamına ters düşer.... Bilmem evrim karşıtı arkadaşlarımız bu düşüncelere ne der çok merak ediyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya şimdi şöyle bir durum var Türkiye'de benim gözlemlediğim.

 

Bir grup çıkmış, Amerika'nın evrim teorisine karşı olan kilise yayınlarını çevirmişler.

Adnancı gruplarla başlamış, sonra devam etmiş ama şu an oturmuş durumda. Türkiye'nin geneli, evrimi akıl almaz bir uydurma görüyor. Sanki herkes genetik uzmanı ya bu konuda.

İki kromozom sarmalı yazamayan adam bile, evrimi dinsizlik görüyor. Bu da, çok ilginç gerçekten.

Zaten, bilimsel kamuoyu falan oluşmamış durumda.

 

Şimdi dinlerin ve taasubun kuvvetli olduğu yerlerde bu böyledir. Adam küçümser bir eda ile soruyor ;

O zaman, maydonozda ilerde çam ağacı olur mu diye :) Olur mu olur abicim.

 

Napacaksın ? :)

 

Herkes herşeyi bilemez elbet. Biyoloji bir ihtisas alanıdır. Şimdi bakıyosun adam en basit lisede öğretilen,

hücreyi bilmiyor, kaç çeşit hücre var diyorsun. Bilmiyor. Hayvan ve bitki hücresi farkını bilmiyor.

Ama karşı olacak kadar herkese evrim teorisi öğretilmiştir.

Dehşete düşürücü bir kampanya.

 

Sivas'ta konferans veriyorlar evrim teorisine karşı. Sanki savunan var. Sanki kabul etseler, Sivas'ta klonlamayı bulacaklardı.. :)

 

Dostlar diyeceğim, tabulara sarılmak ve tutucu olmak işin kolaydır ama sadece ve sadece durmaya yarar.

İlerlemek, aydınlanmaktır zor olan. Fizikçi Bruno boşuna yakılmadı Kopernik kuramını savunduğu için.

 

Ne diyelim dönem o dönem ; Maydanozdan çam ağacı olmaz elbet. Olursada biz görmeyiz zaten. :P

 

SaNTo...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evrim teorisinin ne kadar saçma olduğunu görmek için uzmanlığa gerek yoktur..

Bu çok barizdir ve açıkça ortadadır..

Varsın iki krmozom sarmalı yazamasın...))

Temelde iradesiz hücrelerin, kendiliklerinde herhangi bir organizma oluşturamayacakları mantığı yeterlidir...

Hiç bir yapı ustasız olmaz..

Gerisi laf dansından ibarettir...

 

 

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demek istediğimi belki açık ifade edemedim.

 

Tanrı'ya bende inanıyorum. Ana başlangıcı O'nun yaratığınada ama buna dayanarak bilimsel bir veriyi

reddetmek olmaz diyorum. Çünkü insan kendi öz yaşamında bile bir evrim geçiriyor.

 

O şekilde ikisini karşılıklı getirirseniz, Tanrı'ya inanmamak gerekir.

 

Evrim doğru değildir demek çok zor. Kuantum Fiziği doğru değildir demekle eşdeştir.

 

Böyle bir seçimle karşı karşıya kalan, herkes bilimsel verileri tercih eder.

 

Selamlar,

SaNTo...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hem Allaha inanıp hem evrime inanmak saçma biraz! Çünkü Allaha inanıyon ama onun türleri bir anda yaratamayacağına inanmıyon demek oluyo, evrimin peşinden koşmak!

Einstein evren bir noktadan oluştu der, peki bu nokta nasıl oluştu! oda mı kendiliğinden? peki bu nokta olmadan önce ne vardı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Lena,

Bence haklısın. Zaten Bilim yasalar olmasa, Tanrıya inanmanın bir ayrıcalığı kalmazdı.

 

 

Sevgili Azizilturco,

 

Fizik, Evrenin oluşumunu da açıklıyor bazı teorilerle. O halde onları da baştan reddetmemiz lazım gelir.

(çünkü yaratıcı Tanrıdır !)

Kimya, organik kimya bugün beynimizin çalışma fonksiyonlarının kimyasal olduğunu iddia ediyor, inanç, sevgi ve aşk gibi. Yani bi takım kimyasal maddelerle bunları azaltıp çoğaltmak mümkünmüş o zaman bunuda kabul etmemek gerekiyor..

 

Bu örnekleri öylesine çoğaltmak mümkün ki..

 

Mesela çift karekterliler var hatta daha da fazla olanlar.. Şimdi bu kişi iyi karetterine göre mi, kötü karekterine göre mi sorumlu olacak yaptıklarından ? denge nedir ? zor işler mirim..

 

Bilimden bir çıktın mı boşlukta dönen uçanbalonlara döneriz.

 

Selamlar,

 

SaNTo...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Azizilturco,hem bir Yaraticiya inanmak hem de evrime inanmak neden sacma oluyormus?Birak dunyadaki canliligi tum evren evrim geciriyor arkadasim,bu asikar.Dunyanin yasi mesala 5 milyar yil yasinda,oysa hayat en iyi ihtimalle yaklasik 3 milyar yil once basladi,peki herseye Kadir Allah neden 2 milyar yil bekledi?Hadi bunuda birak Kuran bize 6 gunden (6 uzun devreden) bahsediyor,niye?Evren evrimlessin,dunya degissin,canlligin baslamasina olanak saglanan ortam yaratilsin diye.

 

Evrende hicbir sey birden olmamistir,arkadasim,evrenin kendisi disinda tabii.Hersey degisime ugrar,dunya uzerinde de canlilik degisime ugrar ve cesitlilenir.Bu Allah`in acizligini gostermez,evrenin basindan beri varettigi fizik kurallarinin tikir tikir isledigini gosterir,o kadar.

 

Saygilar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DİNİ DÜŞÜNÜRLERE GÖRE EVRİM....

 

EVRİM GERÇEĞİNİ BAZI DİN DÜŞÜNÜRLERİ DE KABUL ETMİŞLERDİR..

Düşünebilen İnsan'ın, doğadaki çeşitlenmeyi,canlılar arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların derecesini gözlediği an evrim konusunda ilk düşünceler başlamış demektir.

 

İlk yaygın düşünceler, Asur ve Babil yazıtlarında; daha sonra bunlardan köken alan ortadoğu kökenli dinlerde görülmüştür.Hemen hemen hepsinde insanın özel olarak yaratıldığı ve evrende özel bir yere sahip olduğu vurgulanmış; türlerin değişmezliğine ve sabit olduğuna inanılmış ve diğer canlılar konusunda herhangi bir yoruma yer verilmemiştir.

 

Kur'an-ı Kerim'de yaradılışın kademeli olduğu vurgulanmıştır.Yalnız bir Türk din adamı, astronomu ve filozofu olan HASANKALE' li İBRAHİM HAKKI (1703-1780), insanların değişik bitkilerden ve hayvanlardan köken aldığını belirtmiştir.

 

Onyedinci y.y. 'a kadar, piskopos USSHER' in ve diğerlerinin savunduğu türlerin olduğu gibi yaratıldığı ve değişmeden kaldığı fikri yani "Genesis" geniş halk kitleleri tarafından benimsendi ve etkisini günümüze kadar sürdürdü.Ussher'e göre dünya M.Ö.4040 yılında, ekim ayının 4'ünde sabah saat 9:00 da yaratılmıştı. Bu düşünce Ussher tarafından incile eklenmiştir.Daha önce yine hırıstiyan din adamları olan AUGUSTİN (M.S.354-430) ve AQUİNAS (M.S.1225-1274) tarafından canlıların basit olarak tanrı tarafından yaratıldığı ve daha sonra değişerek çeşitlendiği savunulmuştu.

-----------------------------

Hacettepe Universitesi Fen Fakultesi Biyoloji Bolumu Prof Dr. Ali DEMİRSOY Yaşamın Temel Kuralları Cilt I /Kısım I /Sayfa: 564

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında burada neyi tartıştığımızı bilmiyor gbiyiz..

Birimiz evrimi reddediyor, diğerimiz evrim var fakat yaratıcının iradersinde ve onun planlamasıyladır diyor, kimimz de "haşa" yaratıcı yoktur sadece evrim ve tesadüfler var diyoruz....

Artık sonuca varabilecekmiyiz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.