Φ Radya Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Kirlenen ve körelen vicdanların sesine buyurun… Haber sitelerinde Van depremine yapılan yorumlardan bazıları: -beter olun insallah! -şehitlerin kanı yerdemi kalacaktı? -hakkari ve sirnak topragin altina gomulmustur umarim. ... -inşallah daha büyük şiddetle olur taş üstünde taş kalmaz! -beter olsun yerle bir olsun allahın gazabı.. -hükümetin yapamadığını allah yapacak inşallah. -allahın sopası yokk beter olun! -askerler dikkat etsin, yardim edicem diye sehit olmazsinlar? -beş kuruş yardım yaparsam ellerim kırılsın. -adamın içinden iyi olmuş demek geçiyor.. -allahım sen çok büyüksün bu daha uyarı. -allah iste boyle vurur rabbim sana sukutler olsun. -ohhh, serinledim biraz. -kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin! -allaha şükür allahın sopası yok orda yasıyan herkez ölmeyi zaten hakediyo. -ayyy çok sevindim bak inşallah biraz vatan hainlerini temizler. -yerle bir olsunlar kacakcılık onlarda, uyusturucu onlarda beter olsunlar! -allah diyarbakirada nasip eder insallah.. -valla yerle bir olsa beş kuruş vermem. van'lıya para göndereceğime sokak köpeklerine mama alır yediririm. hiç olmazsa ihanet etmez. - elektrik kesilmiş iyi zaten bedava kullanıyorlar elektriği faturasınıda biz ödüyorduk en azından 5-10 kuruş eksik fatura gelecek buda iyi bir gelişmedir.. -Bu adiler devleti sevmez devlete kurşun sıkarlar şimdi çıkar bağırırlar devlet bize elini uzatsın yardım yetsin yaralarımı sersin diye beter olun pkk yandaşları Allah keşke birde diyarbakırı yerle bir etsede biraz devlet düşmanı temizlense -Ohhh, serinledim biraz -Allah iste boyle vurur rabbim sana sukutler olsun... -Allahin Laneti Üzerinize yagacak..Nankörlügün cezasini gecikmeden Allah verdi size!!!! sirada Diyarbakir var -Kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin adi herifler Yüce Allah hak edene belesanı veriyor -Habib Allah terbiye edecek inşallah ... Orda sadece vatan haini olmayanlar için üzüldüm. Digerleri enkazlardan dahi kurtarılmasın... Yukarıdaki yorumların tümü ensonhaber.com sitesinden alınmıştır... Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Bunu söyleyenlerin hiç birini eleştirmiyorum. Asıl bölünme insanların arasına kin ve nefret tohumları ekerek oluşur .Bunun telafiside mümkün değildir. Tıpkı ermenilerle olduğu gibi. Artık bölündük ve ayrıştık.Gözün aydın RTE ve % 50 bunun hesabı elbet birgün sorulur. Ancak çok merak ettiğim bir konu daha var. Bugün sokaklara dökülen ve yukardaki yorumları yazanların kaçı ,ülkeyi bu hale getirenlere oy verdi? Çünkü bağırmakla olmuyor bu işler. Sizlerin önünüze kaç kere o sandık geldi. Asıl tepki sandıkta gösterilir. Demirel'in dediği gibi "yürümekle yollar aşınmaz" Van'a geçmiş olsun diyorum. Ben insanım ve öyle kalmaya devam edeceğim. Bu nedenle elimden gelen yardımı yapacağım. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 ırak savaşında türk medyasının yaptığı gibi ırakta bi patlama ölümler olduğu zaman ölen insanların kimliğini sorguluyolardı şu kadar sunni şu kadar şii şu kadar kürt türk diye bu kimlik sorgulama bittikten sonra üzüntülerini dile getirdiler ölen insanlara üzülmek yerine nüfus cüzdanını beklediler öyle tepki verdiler işte bugün van ve insanların yorumları gözün aydın medya Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Ancak çok merak ettiğim bir konu daha var. Bugün sokaklara dökülen ve yukardaki yorumları yazanların kaçı ,ülkeyi bu hale getirenlere oy verdi? İşte asıl mesele bu, referandumda evet deyip, tüm uyarılara rağmen hala ileri demokrasi getirecekler diye bunlara oy verenler acaba bu olayların sorumlusu olarak kendilerini görebiliyorlar mı? Ben hiç zannetmiyorum. Yazılanlara gelince, hukukçular (gerçek olanlar) bir toplumda sadece bir kişi suçlu olsa o kişi bilinmiyorsa herkes suçsuzdur ta ki suçlu bulunana kadar. Vay suçlu bunların içinde diyerek hepsini içeri atamayız. Depremde de öyle, istisnalar kaideyi bozmaz diyemeyiz, terörü desteklemeyen insanların da olduğunu unutmamalıyız. Dün bizim başımızdaydı (1999), bugün Van da, yarın yine burada... Belki sebep olur da bir kaç kişi bu sayede vatan sevgisi kazanır, gerçi bizde tam tersi oldu, hükumetler devrildi ve AKP nin gelmesine sebep oldu. Belki bu deprem de gitmesine sebep olur. Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Yukarıda yazılanların yanında sağduyulu mesajlar çoğunlukta. Şehitlerin acısıyla bunları söyleyen grup , kendilerini sorumlu görmediği gibi, bunun hesabını hükümetten sormak yerine doğal afetlerle intikam alma yolunu seçiyorlar. Çünkü bu ülkede her şey de olduğu gibi siyasi anlamda da bir bilinç yok. Oy verirken gününü kurtarmak derdinde olanlar , ülkenin nereye gittiğinin farkında bile değillerdi. Halen farkında olduklarını sanmıyorum. Sonuç olarak Van'daki felaket hepimizin acısı ve sorunudur. İnsanların, karşısındaki kim olursa olsun , ne yaşanmış olursa olsun zor zamanlarında birbirlerine sırt çevirmeleri ve yaşanılan felaketlerden, acılardan, hastalıklardan intikam duygusu ile pay çıkarmaları insanlık değildir. Böyleleri insanım diye ortalarda dolanmasınlar. Çünkü değiller. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Hayır şimdi askere silah çeken elleri kanlı katil teröristi de bayıla bayıla sevine sevine öldüremeyiz. Bırakın sivil halkın doğal bir felakette ölmesini, terörist ya, eli kanlı! Zevk ala ala öldürme diye bir şey bile olamaz! Güvenlik güçleri görevleri olduğu için, zorunlu oldukları, görevleri bu olduğu için öldürürler teröristleri bile! Keşke silah kullanmasalar da biz de yanıt vermek zorunda kalmasak ve öldürmesek diye düşünürler. Normali, insanca olanı budur. Başka türlüsü insanlığa sığan bir şey değildir. Dikkat ederseniz bu bedduaları, oh olsunları ortalığa saçanlar, kin ve nefret kusanlar hep dinci takımı. Yüzde doksanından fazlasının da AKP ye oy vermiş olduğunu sanıyorum. Bu açıkça görülüyor. Millet, açık söylüyorum. bu savaş psikolojisidir. Komşularla sıfır sorun, açılım saçılım diye kandırılan halk istenilen noktaya getirilmiştir, ABD ve çanakçılarının gözü aydın gerçekten de... Savaşta düşmanın senin kanını içmeye, yeni doğmuş bebeklerini yemeye, anne karnındakileri çıkarmaya gelen canavarlar olduğunu düşünürsün. Sevgilileri, nişanlıları, eşleri, anne babaları olduğunu düşünmezsin. Onları kötü büyücü karanlık mağaralarda klonlamış, kozalarından fırlayıp silahlandırılmışlardır. Onları bir anne emzirip ninni söylememiştir, sevgilileri yoktur! Savaşı kazanmak için bu psikoloji gereklidir. Biz bu psikolojiye girmişsek savaşa da çoktan girmişiz haberimiz yok. Libya'dan sonra en fazla araya bir de İran girer, ondan sonra sıranız gelir, hazır olun... Başka ne diyeyim? Zaten bu noktaya geleceğini çoktaaan öngörmüştüm, şaşırmıyorum ama üzülmemek elde değil. Açılımcı, sıfır soruncu kandırmacacı taşeronlarına ve efendilerine ve efendisinin kucağında oturan hazretlerine müjdeler olsun... Hasat zamanı geldi... Rüzgarı ektiler, fırtına olgunlaşıyor... 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Eğer bu depremi bir uyarı diye yorumlamakta ısrar ediyor, doğal bir olay olmadığında ısrarcıysanız, ben size neyin uyarısı olduğunu söyleyeyim: Nasıl kamplaştığınızın, nasıl düşmanlaştırıldığınızın, açılım sıfır sorun diye nasıl uyutulduğunuzun ve uyurken nereye sürüklendiğinizin uyarısıdır! UYANIN ARTIK! 2 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Teröristin silaha ihtiyacı yok. Gerekirse Amerikan M 16 ları peşmergeye diye gönderilip teröristlere dağıtılıyor. Bugün normal terörist kaleşnikof taşır, ama manganın başındaki M 16 taşır. Bu, 10 teröristten birinin dünyanın en iyi piyade tüfeğine sahip olması demektir. Türk askerinde bu silah yoktur! Terörsitin paraya ihtiyacı yok! Parası benim diyen holdingden fazladır. Haraç, uyuşturucu, gümrük, kaçakçılık, yardım, her yerden para yağmaktadır. Teröristin devlet desteğine ihtiyacı yok! Dünyanın en belli başlı en güçlü devletlerinin hepsinin tam desteğine sahiptir. Teröristin sahip olmadığı tek şey vardı: Haklılık! İtibar! Haklı bir mücadele verdiği izlenimi! Açılım ile bu tek eksiği de tamamlandı. Bir de yıpranmış, yorulmuş, sonuç alamamıştı. ümitsizdi, başarılamayacağı kötümserliğine kapılmıştı. Silahlı kuvvetler aşılacak kaya gibi değildi, aşmak imkansızdı. İmkansız başarıldı. Asker ardarda hamlelerle dincisi, etnikçisi, eski sosyalist döneği, liberali, kapitalisti, faşisti hepsinin elbirliği ile yıpratıldı, etkisizleştirildi. Güle virgül gibi eğilen kişiliksiz, koşulsuz itirazsız destekçi yandaş medyanın bir eşi haline getirildi. önce başına çuval geçirilmişti, bir güle virgül gibi eğilmediği kalmıştı, o da tamam! PKK da dinlenmeye, bakıma alındı, palazlandırıldı, damardan kan verildi, moral aşılandı. Hemen ardından "nerede kalmıştık?!" Zaten silahla, kanla gelemediği nokta burasıydı! Bitmişti, ümidi kalmamıştı. Haklılık kazanamıyordu. Şimdi taraftarında haklı olduğu izlenimi var, karşısında da bitti diye ümitlendirilip bitmediğini, daha da güçlendiğini görüp öfkelenmiş bir düşmanlık seli de var. Birbirine çarptırmanın zamanı geldi ikisini! Açılım emperyalizmin istediği amaca ulaşmıştır, amacı tam olarak buydu… Teröristin silaha ihtiyacı yok. Gerekirse Amerikan M 16 ları peşmergeye diye gönderilip teröristlere dağıtılıyor. Bugün normal terörist kaleşnikof taşır, ama manganın başındaki M 16 taşır. Bu, 10 teröristten birinin dünyanın en iyi piyade tüfeğine sahip olması demektir. Türk askerinde bu silah yoktur! Terörsitin paraya ihtiyacı yok! Parası benim diyen holdingden fazladır. Haraç, uyuşturucu, gümrük, kaçakçılık, yardım, her yerden para yağmaktadır. Teröristin devlet desteğine ihtiyacı yok! Dünyanın en belli başlı en güçlü devletlerinin hepsinin tam desteğine sahiptir. Teröristin sahip olmadığı tek şey vardı: Haklılık! İtibar! Haklı bir mücadele verdiği izlenimi! Açılım ile bu tek eksiği de tamamlandı. Bir de yıpranmış, yorulmuş, sonuç alamamıştı. ümitsizdi, başarılamayacağı kötümserliğine kapılmıştı. Silahlı kuvvetler aşılacak kaya gibi değildi, aşmak imkansızdı. İmkansız başarıldı. Asker ardarda hamlelerle dinci etnikçi eski sosyalist döneği, liberali, kapitalisti, faşisti hepsinin elbirliği ile yıpratıldı, etkisizleştirildi. Güle virgül gibi eğilen kişiliksiz, koşulsuz itirazsız destekçi yandaş medyanın bir eşi haline getirildi. önce başına çuval geçirilmişti, bir güle virgül gibi eğilmediği kalmıştı, o da tamam! PKK da dinlenmeye, bakıma alındı, palazlandırıldı, damardan kan verildi, moral aşılandı. Hemen ardından "nerede kalmıştık?!" Zaten silahla, kanla gelemediği nokta burasıydı! Bitmişti, ümidi kalmamıştı. Haklılık kazanamıyordu. Şimdi taraftarında haklı olduğu izlenimi var, karşısında da bitti diye ümitlendirilip bitmediğini, daha da güçlendiğini görüp öfkelenmiş bir düşmanlık seli var. Birbirine çarptırmanın zamanı geldi ikisini! Açılım emperyalizmin istediği amaca ulaşmıştır, amacı tam olarak buydu… 2 Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Son bir atakları kaldı. Muhalefeti de oyuna getirerek bölünmenin anayasasını hazırlıyorlar. Bir sene içerisinde o da hazır olacak. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Başlık yazısının ele aldığı konuda yer alan yaklaşım ve düşünceler bir garip, insanlık dışı, marjinal çıkış ve tepkilerdir. Bizim üst kimliğimiz insan olmaktır. Bunun dışında "etnisite ve kimlikleri" göz önüne alarak ırkçı ve kinci yaklaşım ve düşünceler üretmek "Hasta bir ruhun psikolojisidir." *** Hayır şimdi askere silah çeken elleri kanlı katil teröristi de bayıla bayıla sevine sevine öldüremeyiz. Bırakın sivil halkın doğal bir felakette ölmesini, terörist ya, eli kanlı! Zevk ala ala öldürme diye bir şey bile olamaz! Güvenlik güçleri görevleri olduğu için, zorunlu oldukları, görevleri bu olduğu için öldürürler teröristleri bile! Eğer bu depremi bir uyarı diye yorumlamakta ısrar ediyor, doğal bir olay olmadığında ısrarcıysanız, ben size neyin uyarısı olduğunu söyleyeyim: Nasıl kamplaştığınızın, nasıl düşmanlaştırıldığınızın, açılım sıfır sorun diye nasıl uyutulduğunuzun ve uyurken nereye sürüklendiğinizin uyarısıdır! UYANIN ARTIK! Tespitlerinin altına imzamı atıyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Van'da gerginlik büyüyor, provokasyonlar var, hiç hoş olmayan şeyler yaşanabilir. Lütfen sağ duyunuzu kaybetmeyin, lütfen... Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 ne olursa olsun depremde hayatını kaybeden insanlar hakkında böyle konuşmak bir insana yakışmaz... Huzur içinde yatsınlar... Bizlere sadece bunu söylemek düşer.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 İyi insanların önünü tıkıyorsunuz. "Kardeş kardeşe kenetlenme" hayallerini kabusa dönüştürüyorsunuz. Bu bir ciğer testiydi. Kalanlar oldu. “Hem polise taş atıyorsunuz, hem de deprem olunca polis, Mehmetçik yardıma koş diyorsunuz” şeklindeki bozulmuş mantıklarını, bozulmamış ekran makyajlarıyla bile kapatamayanlar… Her geçen saat, gri molozların altında kalan nefesler cılızlaşırken, yardım derneği kavgasına tutuşanlar… ** Evsiz kalanlar, Van soğuğunda titrerken, İçişleri Bakanlığı denetiminden geçmiş, kurucu üyeleri arasında CHPli, AKPli, BDPli vekillerin, ticaret kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu Diyarbakırlı yoksullukla mücadele derneğini, PKK’lı ilan edip karşı kampanya başlatanlar… Oturdukları yerden işi gücü bırakıp bununla uğraşanlar… Kürtlere yardım edilecekse onu da ancak ve sadece Türkler yapar gibi bir devlet kibrini sistemlerinde özümsemiş olanlar… ** Depremi “Allah’ın sopası”na bağlayanlar… “Tabii ki insanlar ölmesin ama o insanlar da biraz şey…” diye geveleyenler… Bir tane battaniyeyi kolilemek yerine galiz küfür kuyularından en nadide parçaları tutmaya vakit ayıranlar… Van’a yardım için rock konseri düzenleyen sanatçılara, “Eğlenceyle yardım mı yapılır” diyerek rock’ın ruhunu hiç anlamamış olanlar… Ve tüm bunları yaparken vatanseverliğini ballı ballı anlatanlar… ** Siz iyi insanlar değilsiniz. İyi insanların önünü tıkıyorsunuz. “Kardeş kardeşe kenetlenme” hayallerini kabusa dönüştürüyorsunuz. Ve ne de çoksunuz. ** Uzaktaki okuluma giden servisi kaçırdığım bir sabah, babam arabada Çek besteci Bedrich Smetana’nın Ma Vlast senfonisini çalıyordu. “Bunu dinlerken ne duyuyorsun, ne hayal ediyorsun” diye sormuştu. “Su akıyor” demiştim. “Doğru” demişti, “Bir nehirden söz eden, senfonik bir şiirdir bu. Adı da Ma Vlast, yani Benim Vatanım. Vatan sevgisi dediğin şey, su gibi, şiir gibi bir şeydir. Ayrım yapmadan kaplar, temizler, çoğaltır. Sakın unutma!” ** 15 yıl sonra, babamın öldüğü ayda, vatan dediğimiz bu toprak parçalarında akan bir nehir gibi acıları temizleyemiyor, bir şiir kadar ısıtamıyorsak birbirimizi… Aksayan arama-kurtarma çalışmalarından daha vahim bir aksaklığımız var demektir. Ciğer testi, hayatta insanın karşısına birkaç kez çıkar. İkmali de yoktur. EZGİ BAŞARAN / RADİKAL Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 Van depremi sonucta dogal bir felakettir,önlemi yoktur sadece güvenlik tedbirleri alarak ölüm ve yikim orani azaltilabilir,eger dincilerin dediklerine bakilirsa Allah isterse öldürür ne yaparsaniz yapin. Van depremi bir felakettir doganin yasalari geregi olusan bir felaket bugün Van da yarin kimbilir nerede olacaktir.Ama olacaktir ondan kacis yoktur. Günlerdir Van depreminden bahsedilmekte yazilip cizilmekte yardim icin insanlar birbiriyle yarismakta ve hatta yaristirilmaktadir.Ne güzel ne hos bir manzara diyenler var.Vicdanlar sorgulaniyor Van ve Vicdan birbiriyle birlestiriliyor ve yani vicdani olan Van a yardim eder olmayan etmez tarzi bir hava olusturulurken söylenen hakli sözlerde yüksek sesle susturulmaya calisiliyor.Basbakan diyor ki CHP MHP PKK'nin tuzagina düsmüstür. Ne alaka diyenleri simdiden görür gibiyim.CHP 24 sehit nedeniyle basbakanin istifa etmesi gerektigini söylemisti.Cok hakliydi ve haysiyetli bir davranis olacakti basbakanin istifasi ama olmadi.Basbakan CHP'yi PKK'nin tuzagina düsmekle elestirdi cünkü PKK zaten iktidara karsiydi izlenimi veriliyordu millete aslinda hicte öyle degildi.Ve Van depremide sanki gündemin degismesi icin bicilmis bir kaftan gibi geldi Erdogan'a,50 defa sevincten ziplasa yeridir.Böyle bir destek hele bir de Tanidan gelirse keyfine doyum olmuyor. Günlerdir sehitlerimiz unutuldu,dün sokaklarda yürüyen binler yok artik.Sanki sehit vermedik.Simdi hertaraf VAN'la yatip kalkiyor.Ne de olsa milli felakettir Van depremi ama sehitler garibanlarin cocuklariydi ve bu topraklar icin sehit olmuslardi yani degermiydi sehit olmaya gibi bir hava cikti ortaya depremden sonra. Müge Anli topa tutuldu,Yilmaz Erdogan'cilar daha coktu ülkede,o Yilmaz Erdogan ki 17 Agustos depreminde ne agir sözler söylemisti.Onlar unutuldu. Sehitlerimizin kani yerde kaldi artik.Onlar sadece o anlarda anildilar yani sicagi sicagina.Simdi ise sicakliklari yok oldu cünkü VAN DEPREMI VARDI.Sehit ailelerine düzenlenmeyen yandas dayanismasi Van depremi icin düzenlendi ve bilmem kac TV kanali birlesip yardim topladilar.Somalide ölenler icin basbakanin pesine takilanlarda sehitlerimiz icin konser vermeyi denemediler.Sehitlerimizin yardima ihtiyaci yoktu onlar ölüp gitmislerdi yakinlarinada herhalde birileri yardim ederdi devlet ne icin vardir? Kimse kusura bakmasin ama su forumda bile sehitlerimiz unutuldu,Van ,sehitlerimizi bastirdi. Vanda 532 kisi hayatini kaybetti halbuki biz 30 bin insanimizi kaybettik,son on yilda ise Van depreminden kat kat daha fazla sehit verdik. Dün millete küfredenler bugün 'gün birlik olma günüdür'diyorlar.Dün 'ben neden ne mutlu Türk'üm diyene diyeyim'diyenler bugün Türk'ün yardimini bekliyorlar.Evet acida olsa bu gercekler dile getirilmedigi sürece hic kimse vicdan sözcügünu kullanamaz.24 gencecik evlat PKK'nin kurbani oldu onlarin yakinlarin unutuldu,onlarinda yardima ihityaci vardi. PKK'nin bugüne kadar bitirilemeyisinden sikayetci olanlar biraz daha mantikli olsunlar. saygilarla Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 Admin-- Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2011 Van Belediyesi Gönüllülerini Arıyor! Van Belediyesi deprem sonrası Van’da yaraların sarılabilmesi için gönüllülerini arıyor! Belediyenin çalışmalarında gönüllü olarak yer almak isterseniz gönüllü formunu doldurabilirsiniz. Forma girilen bilgiler doğrudan Van Belediyesi’nin Gönüllü Koordinasyonu‘na gidecek ve Gönüllü Koordinasyonu yetkilileri ihtiyaç halinde irtibat bilgileriniz üzerinden size ulaşacaklardır. Gönüllü Formunu doldurmak için https://docs.google....nV2lOQXZGRXc6MQ Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2011 Van'da 5.6 büyüklüğünde yeni bir deprem daha olmuş. 2 tanesi otel olmak üzere 18 bina çökmüş ve 100'den fazla kişinin enkaz altında olduğu belirtiliyormuş. Yıkılan iki otelin de dolu olduğu ve özellikle deprem nedeniyle bölgeye giden kişilerin bu otellerde kaldığı söyleniyor. Büyük depremden sonra bu otellerin hasar almış olmaları lazım ki daha az şiddetli bir depremde yıkılmış olsunlar değil mi? O halde bu kadar insanın bu otellerde kalmasına neden izin verilmiş? İlki doğal afetti ama bu düpedüz ihmalkarlık... Çok can sıkıcı... Çoook... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2011 İnsan hayatı bu kadar ucuz işte...o binalara oturulabilir raporu verenlere yazıklar olsun.. Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2011 Ben asıl deprem için toplanan yardım paralarını merak ediyorum. Çünkü toplanan paralarla bir değil iki tane Van inşa edilir. Acaba bu paralar da , toplanan zorunlu deprem vergileri gibi duble yol yapımı ve benzeri yerlerde kulanılıp AKP ye seçim yatırımı ve oy olarak mı dönecek ? Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2011 Herşey gibi depremde unutuldu.... oysa onların yıkımı hala devam ediyor... Dünya Çocuk Hakları günü Van'da deprem çadırında yaşamını yitiren çocuk sayısı 5'e çıktı.. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2011 Van depreminin yıkıcı ve yakıcı kalıntılarına bakınca,yaşadığımız cografyada zavallılığımızı görmek hiçte zor olmasa gerek. Doğal bir felaketi gösteri ve ukalalık şovuna dönüştürebilek nitelikteki insanlarımızın gayretleri ile bir felaketi de gömdük gittik işte. Faturayı ise bilim adamlarımız (!) hayalet fay'a kesiverdi. -10 ve yukarısını görebilen bir bölgeye çadır dağıtmaya çalışan kızılay'ın hali ize mizah dünyamızın ciddi malzemelerindendi. Elbette o sogukta soba yakmaya çalışan bölge mağdurları ise duman zehirlenmesi ve cadır yangınları gibi dogal olmayan felaketleri de göreceklerdi ve gördüler de. Mühendisliğin sıfıra yakın olduğu bir ülkede,bundan fazlasını beklemek hayalciliktir. 8 adet keresteye 10 adet betopan vidalamak 10 kişi ile bir saati bulmaz.Hem ısı hem yağmur hem de rüzgarı keser içinde de soba yakarsınız yanma tehlikesi yoktur.Üstüne de istediğinizi kapatırsınız.Cocuklar üşümez ve ölmez. Maliyeti ise 8 m2 lik bir alanda 500 lirayı geçmez. Hiç mi düşünemedin sevgili kızılay onca teknik personelince?? Tv'lerdeki başka bir komedi de alınan bir parçanın İTÜ labaratuarındaki basınç testi uygulaması Konserve büyüklüğündeki bir parçaya basınç veriliyormuş eğer belirlenen basınca mukavemet eder ise beton güçlü imiş.? Alın elinize bir cam 10 santim uzunluğunda ve sallayın kırılmadığını göreceksiniz. Alın elinize 200 cm lik bir cam yine sallayın diyemiyeceğim Allah korusun. Depremi İtü uzaydan düşen meteorlar ile karıştırdı galiba? Spiker bile konuya uzman olmuş, -Bakın elimde nasıl parçalanıyor deniz kumu olduğu belli diyebilecek kadar konuya vakıf -Demirler ise ne kadar ince diyebilecek kadar da statik öğrenmiş. İnsana verdiğimiz deger işte bu kadar. Üzülmek, o bölgede yanan yürekleri ne yazık ki soğutmuyor. Alıntı
Φ avniler Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2011 Ülkemizin neresinde olursa olsun Depremler oldukça fazla insan hayatına mal olmaktadır, nedenlerinden biride çürük yapılar. Bu yapılardan en önemlileride kamu binalarıdır mesala okullar. Denetimsizlik ve adam kayırma üç kagıt bu tip yapılarda işin içine girmektedir Büyük geçmiş olsun Van halkına. Gölcük Depreminden beri Bu tür felaketlere oldukça hazır oldugu çogu yetkili kurulusların görülmüştür. Gereken yardımlar tüm engellemelere ragmen yerine ulaşmıştır Örnek verilecek olursa Gölocük depreminde İstanbulda belki Kızılay çadırı göreniniz olmamıştır ama vanın mezralarına bile 2 gün içinde ulaşılmıştır. Bunlarıda görmemiz gerekir. saygılar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2011 Burada deprem üzerinden siyaset yapmak baslikla ilgisi olmayan bir yaklasimdir. Ayrica Gölcük depremi gibi bir depremle Van depremini ayni oranda görmek gerceklere tek gözle bakmaktir.Gölcük depreminde hersey ragmen Van depreminde yasanan olumsuzluklarin hicbirisi yasanmamistir.Tabii ki birtakim karisikliklar olmustur bunu inkra edemeyiz bu da böyle bir depreme hazirlikli olmayisimizdan kaynaklanan bir durumdur.Göcük depreminin alani ile Van depreminin alani hesap edildiginde Gölcük depreminde neden karisikliklar oldugunu anlamakta zor degildir. Van depreminde ki halen bu olumsuzluklar devam etmektedir,henüz insanlara güven verici bir ortam yaratilmamistir.Cocuklar ölmüstür soguktan.Van'in mezralarina iki günde ulasilmistir derken bu mezralarin hangi mezralar oldugunuda bizlere söylemeniz gerekir.O mezralarda insanlar sogukla mücadele ettiler.Van depremi AKP'nin siyasi sovuna dönüstürldü fakat hicbirsey yapilmadi. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2011 Van'da bir deprem oldu,hükümet basta basbakanlari olmak üzere hemen siyasi sova baslayip Van'a kostular,yandas medya haber veriyor:"Basbakan Van'da kendisi denetliyor,filan bakan söyle dedi,falanca bakan sunu dedi,"Yandas medya bu sovlara borazancilik yaparken Van'lilar hayat memat savasi veriyor soguktan korunabilmek icin careler ariyordu.Cocuklar öldü soguktan bakimsizliktan acliktan.Yandas medya borazana daha cok üflemeye basladi:Basbakan talimat verdi,bütün noksanlar giderilecek,depremzedelere cadir dagitiliyor.Ayni saatlerde Van'li vatandas cadir alamadiklarindan üstelik kogulduklarindan bahsediyordu aglayarak. Yukaridaki olaylar bir fantazi ürünü degil birer gercektir ve bugün bile Van'da büyük bir kesim sefaleti oynuyor.Basbakan ise grup toplantisinda:"tek tek olaylari alip genelde böyleymis gibi yansitiyorlar "diyordu. saygilarla Alıntı
Φ _KaMİKaZe_ Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2012 Van'da yaşanan depremin üzerinden geçen zamana rağmen depremzedelerin yaraları sarılamamışken, depremzedeler için toplanan 259 milyon TL'nin sadece 56,2 milyon TL'sinin mağdurlar için harcandığı ortaya çıktı. Depremzedenin çözülmemiş bunca sorunu varken toplanan yardım paralarının küçük bir kısmının depremezedeye harcanmış olması ve toplanan paranın bankada tutulması tepki topladı. Depremin hemen ardından bastıran sert kışın büyük bir bölümünü çadırlarda geçirmek zorunda kalan depremzedeler soğuğun yanında çadır yangınlarıyla da boğuştu. Çadır yangınları nedeniyle Van’da bugüne kadar çoğu çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. Depremzedelere dağıtılan çadırların yazlık olması nedeniyle çocuklar soğuktan hastalanarak öldü. Ocak ayında konteynerlerin dağıtımı bitirilecek denmesine rağmen birçok depremzede hâlâ yazlık çadırlarda veya kendisinin naylondan ve tahtalardan yaptığı barakalarda kalıyor. ÖĞRETMENLERİN YERLEŞİM SORUNU ÇÖZÜLMEDİ Van’da okulların açılmasıyla birlikte barınma sorunu yaşayan öğretmenler ve memurlar Maliye Bakanlığı tarafından depremzede memurlara ödeneceği açıklanan 225-300 TL ödemenin yapılmamasını protesto etti. Depremin ardından depremzedelere ücretsiz olarak ilaç verilmesi uygulaması da Van’da hayat normale döndü denilerek iptal edildi. Depremde işyerleri yıkılan, zarar gören esnafa verilen sözler de tutulmadı. Borçlarını ödeyemeyen, alacaklarını tahsil edemeyen, işyerini açamayan esnaflara karşılıksız verileceği ifade edilen kredilerde henüz verilmedi. Tüm bu sorunlar orta yerde dururken Vanlı depremzedeler için toplanan yardımların 259 milyondan sadece 56 milyonunun harcanmış olması harcanmayan paraların turşusunu mu kuracaklar sorusunu akla getiriyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın yazılı önergesine cevabına göre depremzedeler için, 23 Aralık 2011 tarihi itibariyle Başbakanlık ve AFAD hesaplarında 178 milyon 400 bin TL, Diyanet İşleri Başkanlığı yardım hesaplarında 16 milyon 600 bin TL ve Kızılay yardım hesaplarında 64 milyon 100 bin TL olmak üzere, toplam 259 milyon 100 bin TL nakdi yardım toplanmış. Bakan Atalay’ın verdiği rakamlara göre bunca sıkıntıyı yaşayan depremzede için, AFAD yardım hesaplarından 56 milyon 200 bin TL tutarında harcama yapılmış. (Evrensel Gazetesi) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.