Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 hizir bile var o da omar123 heryere yetisiyo 1 Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 auu bu ne kivraklik hocam Allah var ; Allah olmasa bile tasidigi vasiflar hakim su an her yere bunun adina tabiat ana da diyebiliriz cnm : )) ya da x auu hocam senin kafan çok karışmış var mı yok mu? yok ise taşıdığı vasıflar nasıl her yere hakim olur? var ise: tabiata (doğaya) tapma: İng. nature worship "Doğada insanüstü güçler bulunduğuna ilişkin inancın sonucunda oluşan olan uygulamaların tümü. krş. insanbiçimcilik." önce hangisine tapacağına bir karar vermelisin. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Nerden çıkardın bunları...Ustanın ustalığını görmek için bu Laptop'un nasıl yapıldığına akıl erdirmektir...Aklınla görki nasıl bir usta yapmış anlayalım... Nice şeyler varki akıl ermez...Doğadaki herşey bir USTA'nın elinden kurulduğunu gösterir...Bu USTA kim sence ?Darwin mi o senin usta sandığın, bak neler yaratıyor. büyük ustalık sergilemiş değil mi? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 o senin usta sandığın, bak neler yaratıyor. büyük ustalık sergilemiş değil mi? Rica etsem bir daha böyle resimler göndermemen için olur mu ? Ne insanlar varki yaratığa benzer,Allah hüküm sahibidir..Herşey güzel yaratılacak fiye birşey yok bu uykudan uyanın gerçekleri görün...Güzelin güzel olmasını anlamak için çirkini görmek lazım...Yazar ne der "Dünyada tek renk beyaz olsaydı hepimiz kör olurduk" 30.kez yazıyorum bunu hala anlamadınız...Allah iyiyide kötüyüde Yaratandır..Kimi insanları zengin yapar,kimilerini fakir,kimine huzur verir kimine ızdırap... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Rica etsem bir daha böyle resimler göndermemen için olur mu ? Ne insanlar varki yaratığa benzer,Allah hüküm sahibidir..Herşey güzel yaratılacak fiye birşey yok bu uykudan uyanın gerçekleri görün...Güzelin güzel olmasını anlamak için çirkini görmek lazım...Yazar ne der "Dünyada tek renk beyaz olsaydı hepimiz kör olurduk" 30.kez yazıyorum bunu hala anlamadınız...Allah iyiyide kötüyüde Yaratandır..Kimi insanları zengin yapar,kimilerini fakir,kimine huzur verir kimine ızdırap... hani mükemmel denge ve uyumu ancak allah yaratabilirdi; doğadaki herşeyin tek sahibi adaletin simgesi olan allah herşeyi inanılmaz bir mükemmelikte yaratmıştı... yarattığı şeye kötülük ve ızdırap veren bir yaratan, ancak çıldırmış ve tüm dengelerden mahrum olmak zorundadır. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 O resimler ve hayattaki acılar sana ibret olsunki Cehennem bunlardan daha beter olduğu bilinir...Allah körü ve sağırıda yaratırki kendi gerçekleri gözüksün...İbret alın isyan etmeyin..Onun azabı bunlardan daha beterdir..Tahimn edemezsin ibretlerden görürsün...Çirkinde bir mükemmelliktir güzelde...Gerçekler,gerçekler,gerçekler... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Allah yok diyen biri hakli ya aslinda belirsizlikten hoslanmiyorsa onun sucu degil ki biz belirsizligi de taniyoruz ve kabul ediyoruz o kadar : )) Allahin bir seyi biliyor olmasi demek ; o seyin sonsuz uzayda mevcudiyetine isarettir o kadar ... mumin dunyanin en kaliteli ve konforlu kafa yapisina sahip insanidir Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 O resimler ve hayattaki acılar sana ibret olsunki Cehennem bunlardan daha beter olduğu bilinir...Allah körü ve sağırıda yaratırki kendi gerçekleri gözüksün...İbret alın isyan etmeyin..Onun azabı bunlardan daha beterdir..Tahimn edemezsin ibretlerden görürsün...Çirkinde bir mükemmelliktir güzelde...Gerçekler,gerçekler,gerçekler... omar kardeşim. ben bunlara cevap vermesem daha iyi. çünkü yanıt verirsem uyarı alırım haklı olarak yani korkum adminden allahtan değil Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 mumin dunyanin en kaliteli ve konforlu kafa yapisina sahip insanidir bknz: "megoloman" Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 omar kardeşim. ben bunlara cevap vermesem daha iyi. çünkü yanıt verirsem uyarı alırım haklı olarak yani korkum adminden allahtan değil ayni sey senin icin : )) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 bknz: "megoloman" yani ala ala bu kismini aldin : )) megoloman dedigin de tanri dedigin gibiyse e saol : ) ) Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Dostum ne insanları görüyoruz...Deprem çoluğunu çocuğunu kaybetmiş yapayalnız kalmış adamlar,hayaller kuran körler daha neleri...Ne küfürler edenleri gördük Allah'a...Bunların Allah ile aralarında olan şey bizi ilgilendirmez..Ama biz şükrederiz piyango bize değil onlara vurdu...Korkun Allah'tan olsun olmasın ben karışmam ikinizin arasına...Nitekim Allah ölüm gibi gerçek bir Günden söz eder...Ben korkarım çünkü gerçekleri biliyorum...Sen korkma küfürler et gerçekleri bilmiyorsun..Birşey söyleyim mi?İşte merhamet burada devreye giriyor Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 ayni sey senin icin : )) ben omar'ın şahsından bahsetmiyorum. kimsenin şahsıyla ilgili -özellikle omar'ın- bir derdim de olmaz. ama sizin şahsi sorunlarınız varsa o da adı üstünde kişisel problem kapsamında değerlendirilir. çözüm mercii bellidir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 ben sahsen ateist kisileri cok severim cidden ; tarafsiz ve sorgulayici oluyorlar koru korune inanmiyorlar ; bircok sozde muslumandan daha bilgeler ama samimi izahlarda bulunduklari surece olesine bi soliyim dedim : )) seviniyorum kendi adima .. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Dostum ne insanları görüyoruz...Deprem çoluğunu çocuğunu kaybetmiş yapayalnız kalmış adamlar,hayaller kuran körler daha neleri...Ne küfürler edenleri gördük Allah'a...Bunların Allah ile aralarında olan şey bizi ilgilendirmez..Ama biz şükrederiz piyango bize değil onlara vurdu...Korkun Allah'tan olsun olmasın ben karışmam ikinizin arasına...Nitekim Allah ölüm gibi gerçek bir Günden söz eder...Ben korkarım çünkü gerçekleri biliyorum...Sen korkma küfürler et gerçekleri bilmiyorsun..Birşey söyleyim mi?İşte merhamet burada devreye giriyor benim allah'ın merhametine ihtiyacım yok omar. eğer o senin söylediğin gibi yüce bir varlıksa mantıken bana ihtiyacı yoktur. ama söyleyeceğim şudur sadece, hiçbir yaratan yarattığı şeyi bu şekilde cezalandırma hakkına sahip değildir. ha eğer varsa ve bu tür acılarla cezalandırıyorsa , sorun yaratılanda değil yaratandadır. böyle sorunlu bir yaratana da neden gereksinim duyayım ki... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Dostum merhamet konusunda acele etme bence...Allah'ın kimseye ihtiyacı yoktur..İhtiyaçlı olan insandır...Nitekim İblis gibi bir varlık var ortada...Sana tavsiyem İblisinden kurtul...Farklı bir cevap vermek gerekirse Yaratan sana ceza vermek hakkına sahip değilse sana mükafat vermek hakkınada sahip değildir..Ki böyle birşey yok insan mağdurdur...Allah sorgulanmayacaktır sorgulayacaktır..Kimse ona ceza veremez ama o herkese birden verebilir...Yaratan'a gereksinim duyup duymaman sana bağlı..Senin özelindir... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Dostum merhamet konusunda acele etme bence...Allah'ın kimseye ihtiyacı yoktur..İhtiyaçlı olan insandır...Nitekim İblis gibi bir varlık var ortada...Sana tavsiyem İblisinden kurtul...Farklı bir cevap vermek gerekirse Yaratan sana ceza vermek hakkına sahip değilse sana mükafat vermek hakkınada sahip değildir..Ki böyle birşey yok insan mağdurdur...Allah sorgulanmayacaktır sorgulayacaktır..Kimse ona ceza veremez ama o herkese birden verebilir...Yaratan'a gereksinim duyup duymaman sana bağlı..Senin özelindir... Allah'ın mükafatına ihtiyaç duyan kim ben ondan mükafat istemiyorum ki yahu bak sürekli benim ihtiyaç duymadığım şeyleri sıralıyorsun. bu durumda ortaya ne çıkıyor: sen inanıyorsun çünkü ihtiyacın var. ben inanmıyorum çünkü hiç ihityacım yok -var olan her şey ihtiyaçtandır- Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Bana kızma ama özlü söz olarak"Ummadığın taş baş yarar" nitekim hayat kısa..Ölümden sonrasını geçtim yaşlılık var...İyice bir düşünmeni isterdim ama senin kendi kararın..Sen bilirsin Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 hiçbir yaratan yarattığı şeyi bu şekilde cezalandırma hakkına sahip değildir. ha eğer varsa ve bu tür acılarla cezalandırıyorsa , sorun yaratılanda değil yaratandadır. böyle sorunlu bir yaratana da neden gereksinim duyayım ki... ben neden Kurani acip bakmadan konusuyorlar hala anlamiyorum ? stalkes sana demiyorum Supesiz Allah size hicbiseyle zulmetmez siz ise kendi kendinize zulmediyorsunuz (Kuran) Allah insanin kendi kendini daralttigina dikkat cekiyor Inanip salih amellerde bulunursaniz Allah sizin azabiniz ile ne yapsin ? (Kuran) inanmayip ustune antipatik bi hareket tarzi gelistiren kisiler zaten dogal olarak mutsuz olurlar Allah azabi dogal surecte verir ... yoksa keyfine gore hareket eden bir yaratici musriklerin putlari hukmundedir e anlaticaz : )) 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Aslında denisin yazdığı iki ayet herşeye cevap Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Aslında denisin yazdığı iki ayet herşeye cevap inanmayan bir adama ayetlerden kanıt sunulur mu kardeşim bak ben sana zamanında ne demişim: bir de şöyle bir mesele var bak, çok önemli: sen üzerinden tartışma yapılan konuyu delil olarak sunuyorsun. oysa o tartışmalı olmasaydı zaten tartışmazdık. tartışmalı olan ve üzerinden tartışma yürütülen şey kanıt teşkil etmez. elle tutulur veriler sunmak lazım. kuran ayetleri herkesçe kabul edilen bir şey olsaydı zaten burada bunları tartışmazdık ki... esasen tartıştığımız konunun kendisi kuran ve allah. dolayısıyla ayet ya da sure nasıl delil olabilir. ben sana açık net görülebilir bilimsel kanıtlar sunuyorum. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Ayet olsun Bilim olsun hiç farketmezki...Senin şu ana birikmişlerin var..Ayetlerden bir canlandırsana kullarına zulüm eden mi yoksa hüküm veren bir Allah mı var... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 inanmayan bir adama ayetlerden kanıt sunulur mu kardeşim koru korune inanmiyor oldugunu gorelim diye o madem inanmiyo niye Allah hakkinda hukum koyuyor inanmamasi bizi ilgilendirmez ama ileri geri hukum kormasina biz seyirci kalamayiz ... omar123 biraz tutkulu idealis karizmasiyla boy gosteriyor masallah : )) cok sevimli Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2012 hukum koymak derken yargi belirtmek manasinda Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.