Φ abraham Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2008 Allah'ın her şeyi bildiğini Kur'an'da okuyor ve biliyoruz, siz ne derseniz deyin yaşıda kuruyuda bilen Allah'tır.. Bir şey ya yaştır ya da kuru ikisi araında olan hiç bir şey yoktur, varsa buyrun söyleyin.. Allah her şeyi bilendir.. nem oranı denen birşey var ikisinin ortasında biryerlerde Alıntı
Φ Mehdî Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Mevlana'ya sormuşlar "Allah var mı?..Yok mu?.." diye...O da demiş ki;"Varlığı da yokluğuda yaratan benim Rabbim..." sen neyi soruyorsun...Adamın birisi bir diğerine demiş ki;"Bana Allah'ı göster..." O da;"Şu güneşe bak öyleyse..." demiş...Eğer güneşi ihata edebilirsen sana Allah'ı gösteririm demiş...Allah Musa'ya dağa bak dedi ve dağa tecelli edince dağ paramparça oldu...Yani Allah dağa kendini gösterdi de öyle oldu...Ya senin batıl kokan bedenin ne olur acaba ki;o dağ iman ve ikrar üzere durur vesselam...Sana olacak olanı söyleyim o zaman...Hiç kuşkun olmasın ki,sen atomlara ve hücrelere dağılırdın...Hz.Ali'ye bir dehri? geldi...Ve dedi ki;"Siz cennete ve cehenneme inanıyor muşsunuz..." O evet dedi...Peki sen neye inanırsın...Dedi;"Ben öldükten sonra toprak olacağımıza ve yok olacağımıza inanıyorum...." Hz.Ali dedi ki;"Diyelim ki senin dediğin oldu? bu benim için bir kayıp olmaz...Ama bizim söylediğimiz doğru çıkarsa sen kaybedersin...Ayet-i beyyine;"O kişi öldükten sonra gerçeği görerek der ki;"Rabbim beni tekrar yeryüzüne gönder ki;güzel düşünüp güzel davrananlardan olayım...Bir başkası da etrafından cin ve insan şeytanlarının uzaklaştığını gördüğünde ya Rab beni tekrar gönder ki;şunların benden uzaklaştığı gibi bende iki doğu uzaklığınca onlardan uzak kalayımmm..." Şimdi hatırlayalım bazı vesveseci insan şeytanları şöyle der;"Kim gitmiş gelmiş ki;veya gidip gelen var mı?" ve zavallı adam tabi ya kim gitmiş gelmiş ki diyor ...Ve bakın o ölenler gelmeyi çok arzuluyor ama gelemiyor?..Ama gidip gelen oldu mu oldu? Kim mi? Hz.Nebi miraca gitti geldi...Ve Hz.İsa'da aynı yoldan geri gelecektir...Ama bundan sizene ?.. Sizin dininiz size bizim dinimiz bize...Allah'ın ilmi ve rahmeti herşeyi kuşatmıştır...Azameti ve kudreti herşeyi tutmaktadır...Asla kaçacak yeriniz yoktur...Kaçıp sığınacağınız tek yer sonsuza dek içerisinde kalacağınız cehennemin derin karanlıklarıdır...Orada sizin efendiniz şeytan-ı lain vardır...Ve o sizi kahkahalarla karşılayacaktır...Onu gördüğünüz zaman benden haber verin o bunları bize anlatmış ve hatırlatmıştı diyin...Kim miş o derse senin ve **** hizbin olan cin ve insan şeytanlarının AZRAİLİ Mehdi sahib-i zaman dersiniz...ŞEYTANA NASİHAT NE GEREK...MUSİBET GEREK ONA MUSİBET...MEHDİ BÖYLE SÖYLEDİ... Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç sakal traşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar... Değişik konular üzerinde konuştular birden sohbet ALLAH ile ilgili konulardan açıldı. Berber: "Bak adamım ben senin söylediğin gibi ALLAH ın var olduğuna inanmıyorum". Adam: "peki neden böyle diyorsun?" Berber: "Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin ALLAH varolsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta olmuş insanlar olur muydu? terkedilmiş çocuklar olur muydu? ALLAH olsaydı kimse acı çekmez, birbirine üzmezdi. ALLAH olsaydı bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..." Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmemek için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü. Adam: "Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok" Berber: "Bu nasıl olur ki, ben burdayım ve bir berberim" Adam: "Hayır yok, çünkü olsaydı caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı" Berber: "Hımm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki?" Adam: "Kesinlikle doğru... Püf noktası bu!!! Allah var ve insanlar ona gitmiyorsa bu gitmeyenlerin tercihi"... DEMİŞSİNİZ!!! ...de. berberin sokaktaki bütün insanları traş etmeye ömrü de yetmez gücü de. ama bizim inandığımız Tanrının her şeye gücü yetiyordu. biz onun var olup olmadığını tartışmıyoruz. bu forumu açarken de böyle düşünmedim. benim amacım, eğer tanrı varsa, onun mutlak anlamda her şeye gücünün yetmemesi gerektiğidir. yani bu potansiyel olarak onda bulunabilir, ama onun böylebir iyilik yapmaya pek niyeti yok gibi... berber var, ama ben de şu sokaktaki insanı bi traş edivereyim de sokakta saçlı sakallı insanlar gezmesin diyen bi berber yok. !!!!!! böyle düşünen bir tanrı da!!!!! Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 ...de. berberin sokaktaki bütün insanları traş etmeye ömrü de yetmez gücü de. ama bizim inandığımız Tanrının her şeye gücü yetiyordu. biz onun var olup olmadığını tartışmıyoruz. bu forumu açarken de böyle düşünmedim. benim amacım, eğer tanrı varsa, onun mutlak anlamda her şeye gücünün yetmemesi gerektiğidir. yani bu potansiyel olarak onda bulunabilir, ama onun böylebir iyilik yapmaya pek niyeti yok gibi... berber var, ama ben de şu sokaktaki insanı bi traş edivereyim de sokakta saçlı sakallı insanlar gezmesin diyen bi berber yok. !!!!!! böyle düşünen bir tanrı da!!!!! Allah sonsuz kudret sahibidir. Dilediğine yardım edip dilediğine etmemesi onun hikmeti gereğidir. Yaptığından sorulmayacağını bilmek gerek. Onun kudretini hiçbir varlık sınırlandıramaz, berberle kıyaslanan ,zatı ya ba noksansız sıfatlarının hepsi değil sadece bir yönüdür. O da: berbere gideni berber traş etmeye mecbur deniyorsa bu Allah için yanlış olur o dilerse verir dilemezse vermez, bu anlamda hürdür. Ancak kendisine yöneleni boş cevirmeyeceğini de vaad etmiştir. Böyle olunca vermesi mecburiyetten değil rahmeti gereğidir. Allah sonsuz kudretini sonsuz bir hürriyet içinde kullanır. Her türlü noksanlıktan münezzeh olan zatını tanımadan işlerini nasıl yürüttüğünün anlaşılamıyacağı meydandadır…. Alıntı
Φ arjwen Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 yok olan hiç birşey var edilemeyeceği gibi var olan hiç birşeyde yok sayılamaz !!! Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2008 Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç sakal traşı olmak için berbere gitti.Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.... . . . berber var, ama ben de şu sokaktaki insanı bi traş edivereyim de sokakta saçlı sakallı insanlar gezmesin diyen bi berber yok. !!!!!! böyle düşünen bir tanrı da!!!!! Siz dine göre dünyanın niçin var edildiğini hayatta bu kadar olumsuzlukların niçin olduğunu dinin dışında dine uzaktan bakıp, görülenleri hislerinizin yönlendirdiği düsturla değerlendirdiğiniz için düşündüğünüz sonuçlara ulaşıyorsunuz.Allah, ben herkesi -verilen örnekten hareketle- dünyada mutlu edeceğim gibi bir taahhütte bulunmuyor.Dünyada kötülüğün olması Tanrı olsaydı bunlar olmazdı o zaman yok çıkarımı önermelerin kendi mantığının dışında olmasından başta yanlışlık içeriyor.Size göre Allah'ın varlığının kanıtı dünyanın güllük gülistanlık olmasıyla mümkün..Dünya güllük gülistanlık olsaydı Cennet'e ve Cehennem'e ne gerek vardı?Dünya Ahiret'in imtihan sınıfı.Şartlarını,sınav sorularını bize verilen imkanları sen varsan niye bu şekilde yaptın diyerek Yaratı'ya sual sorup sonra seni kabul etmiyorum demek abesle iştigalden öteye gitmez. Mevzu gerçekten derin.Allah'ın varlığını yokluğunu eleştirmek ve daha doğru bir kanıya varmak istiyorsan aç oku Kur'an'ı.Mantığını bir kavra.Ondan sonra hayata bak ve değerlendir.Kabul etmesen bile değerlendirmelerin daha sağlıklı ve derin olacaktır.Ayrıca bu tarz sorulardan da vazgeçeceksindir,sorulacak soruların bu alanda da olsa farklı olacaktır göreceksin...İnan ondan sonra değerlendir demiyorum eleştiri getirdiğin alan eleştirilerine ne söylüyor temelde onları bilerek değerlendir diyorum. Alıntı
Φ gazali Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2008 kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız! Alıntı
Φ patika06 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2008 Doğan her kişinin parmak izi farklı, her düşen kar tanesi farklı desende.. bu nasıl olabiliyor, bu inceliğin, sanatın kaynağı nedir.. Alıntı
Φ pcked Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2008 bu konu başlığını ve içeriğini okudum tüm yazıları okumadım gerekte görmedim açıkça.arkadaşlar ALLAH tan beklenen nedir .ya özgür iradenizi alacak vermeyecekti komutlarla hareket edecektik robotlar gibi.yada işte şu andada olduğu gibi aklı fikri ve özgür iradeyi tamamiyle bizlere verecekti ve vermişte bundan sonrasına neden allahı karıştırıyoruz.ALLAH bundan sonrasına karışmıyor evet herkezin kötülüğü kendi eliyledir.peki inasan dediğimiz dünyada kaç kişi milyonlarca değilmi biz işe böyle baktığımız için ,işin özünü kaçırıyoruz.insanoğlu nun başlangıcı nedir adem ile havva değilmi peki onlara üflenen asıl insanı oluşturan tektir öyle değilmi demekki neymiş insan kendi eliyle etiğinin yaptığının karşılığını alıyor.yani bizler çeşit çeşit olabiliriz fakat sonuçta bir tek zümredeniz bizler kendi kendimize zulüm ediyoruz hemde özgür irademizle yani ALLAH tan daha nasıl bir yardım bekliyoruz bende bunu anlıyamıyorum.biz hepimiz kendimizi kişiselleştirdiğimiz için kendi iyliğimizi karşımızdaki kötülüğü gördüğümüz için kendimize veya acize karşı yardım bekliyoruz.ALLAH bizler için en güzel ortamı hazırlamış yiyeceğimizden içeceğimize tüm ihtiyaç duyacağımız herşeyi yaratıığı dünyada bizler için tedarik etmiş ve bizlerede tembel tembel oturmayalım işte üzümü tabakta bulmayalım yemek için,veya istediğimzi yere gitmek için ışınlanmayalım,diye akıl fikir zeka vermiş ki bu zekayla kendimize araçlar üretelim uzağı yakın edelim diye,ki üzümü toplayalım su ile yıkayıp temiz yiyelim diye,emek harcayıp akrşılığını alalım diye.özgür iradeyide vermişki kimselerin etkisinde kalmayalım diye.yani ALLAH ı bir emniyet müdürü veya gardiyan kullarıda suçlu suçsuz insanlar topluluğu gibi görmemiz bizim ciddi anlamda kendimzi geliştiremediğimiz ALLAHın verdiği aklı kullanmadığımız.anlamına gelir. DÜNYADA YAŞANILAN TÜM KÖTÜLÜKLER İNSANIN İNSANA ETTİĞİDİR. ALLAHI sorumlu tutmak bizi zeka olarak hayvanlar kapasitesine düşürüki yakışır bi şey değildir.bunun haricinde yaratıcının ALLAH IN varlığı ile kitap ve hadislerde yazılanları karşılaştırmak bundan bir sonuç çıkarmak tamamen en hatalı şey olur.kuran da apaçık herkezin anlayabileceği şekilde hiçbir soru işaretine mahal vermiyecek şekilde yazıldığı ve mantığımıza ters düşen noktadada kitabı sorgulamamız bize ALLAHIN YOKLUĞUNU kanıtlamaz yaratıcının o eşsiz gücün var olduğunu tüm yaşamımızda çevremizdeki her türlü mahlukat doğada görebiliyoruz zaten, sadece insanın her işe fitnelik soktuğu gibi bu hadis ve kitabada fitnelik sokup sokmadı sorusu mantıklı bir soru sayılabilir.işe bu yönüyle bakmayıp düz mantıkla düşünen insanın ataist olmaması anında ALLAHI inkar etmemesi çok zordur. evet çok rahatlıkla ALLAHIN varlığını inkar eder fakat yanılır diye düşünüyorum.umarım soruya çok açık ve net bir cevap olmuştur hatta daha gelebilecek birçok soruya cevap olmuştur Alıntı
Φ safaksaracoglu Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2008 tanrının varlığını anlatan çığlıklar "Tesadüf dışında hiçbir şey bilimsel değildir" mantığı bir mantık aczidir. Mantık açmazıdır. Uzayda yeni yeni değişik medeniyetlerle karşılaşılsa hepsinde Darwinizm ve tesadüf mantığı mı kullanılacak? "Tesadüf her yerde medeniyetler kurmuştur" mu denilecek? Bu ****** mantığın bilimsellik olarak sunulması bu yüzyılın utancıdır. Alıntı
Φ fmf Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 bir eczahanenin içinde bulunanhayat ve şifa verici ilaçlar, onların iyi bir kimyager tarafından yapıldığını gösterir bir ilacın ustasız ve kimyagersiz meydana gelmesi imkansızdır aynen bunun gibi dünya da o eczaneden daha büyük ve daha mükemmel bir eczahanedir dünyanın içinde bulunan dört yüz bin çeşit bitki ve hayvanlarda o ilaçlar gibi maharetli bir eczacı tarafından yapılması icap eder o küçük eczanedeki ilaçlar bir kimyager tarafından yapılıyorsa bu dünya eczanesi de kimyagersiz olmaz oda ALLAH olmalıdır alınta.... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 bir eczahanenin içinde bulunanhayat ve şifa verici ilaçlar, onların iyi bir kimyager tarafından yapıldığını gösterir bir ilacın ustasız ve kimyagersiz meydana gelmesi imkansızdır aynen bunun gibi dünya da o eczaneden daha büyük ve daha mükemmel bir eczahanedir dünyanın içinde bulunan dört yüz bin çeşit bitki ve hayvanlarda o ilaçlar gibi maharetli bir eczacı tarafından yapılması icap eder o küçük eczanedeki ilaçlar bir kimyager tarafından yapılıyorsa bu dünya eczanesi de kimyagersiz olmaz oda ALLAH olmalıdır alınta.... Sevgili FMF ; Aynen Öylede , Ta ki ; Ne , O Eczane Eczacı sız , Ne , Bir İğne Ustasız , Ne de, Şu Kainat ı Muazzam a Sahipsiz Olamaz. Memlük süz Kalamaz. Sanatkar sız Yazılamaz Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ gülemeftun Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Sevgili FMF ; Aynen Öylede , Ta ki ; Ne , O Eczane Eczacı sız , Ne , Bir İğne Ustasız , Ne de, Şu Kainat ı Muazzam a Sahipsiz Olamaz. Memlük süz Kalamaz. Sanatkar sız Yazılamaz Saygılarımla. Doğan Gülbudak ALLAHı görmek isteyen bir yaprağın kıpırdamasında dahi onun tesbihlerini duyacaktır. yeter ki gönül gözü açık olsun, kalbini karartmamış olsun. ama görmek istemeye en büyük delilleri sun, hayır o yine inanmayacaktır.. Allahı görmek cennete girecek kullara nasip olabilecek kadar ulu bir haldir. Cemalullah dünya imtihanını kazanmış, Rabbinin rızasına mazhar olmuş kulların hediyesidir. Allahı görmediğiniz için inanmıyorsunuz. görebilseydiniz zaten hepiniz inanırdınız. o zaman ne kıymeti kalır kardeşim. marifet olan görmeden de inanabilmek te, görmeden de sevebilmekte. şimdi ben sizin aklınızı görmüyorum, duyu organlarımla da algılayamıyorum diye inanmıyorum desem mantıklı olur mu? herşey görmek ya da duymak değil kardeşlerim. önemli olan hissedebilmek. gönül gözünüzün hiç kapanmaması temennisiyle... selametle... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Sevgili FMF ; Aynen Öylede , Ta ki ; Ne , O Eczane Eczacı sız , Ne , Bir İğne Ustasız , Ne de, Şu Kainat ı Muazzam a Sahipsiz Olamaz. Memlük süz Kalamaz. Sanatkar sız Yazılamaz Bu Said Nursi klasikleri de kabak tadı vermeye başladı. Bir iğne ustasız olmaz kardeşim. Usta anasız-babasız, gıdasız olmaz kardeşim. Ana-baba, gıdasız, bakımsız olmaz kardeşim. Gıda emeksiz, çabasız olmaz kardeşim. Emek, adamsız olmaz kardeşim. Adam, iğnesiz, kazmasız, aletsiz, edavatsız emeğini orataya çıkaramaz kardeşim. Bu döngü sonsuza kadar gider. Herşey herşeyin yaratıcısıdır. Seni anan-baban yaratır, sen çorunu çocuğunu yaratırsın kardeşim. Toprak seni besler, sen toprağı beslersin kardeşim. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 ALLAHı görmek isteyen bir yaprağın kıpırdamasında dahi onun tesbihlerini duyacaktır. yeter ki gönül gözü açık olsun, kalbini karartmamış olsun. ama görmek istemeye en büyük delilleri sun, hayır o yine inanmayacaktır.. UÇAN SPAGETTİ CANAVARI VE TAİFESİ'ni görmek isteyen bir yaprağın kıpırdamasında dahi onun tesbihlerini duyacaktır. yeter ki gönül gözü açık olsun, kalbini karartmamış olsun. ama görmek istemeye en büyük delilleri sun, hayır o yine inanmayacaktır Allahı görmediğiniz için inanmıyorsunuz. görebilseydiniz zaten hepiniz inanırdınız. o zaman ne kıymeti kalır kardeşim. marifet olan görmeden de inanabilmek te, görmeden de sevebilmekte. Sevgili forumdaşlarım, Yaklaşık 3 yıldır bu forumda yazarım, emeğim geçti. Son 3-4 aydır yazamıyordum. Neden diyeceksiniz. Süperman geldi. Tavla falan oynadık. Sonra ona tutundum. Şööyle birkaç kez, enlemden enleme turladık dünyayı. Ne güzel manzalar varmış be. Şu Süperman kıyak adam. Mikronezya'da insan eli değmediği anlaşılan küçücük bir ada gördüm uçarken. Canım çekti o kristal sulara girip yüzmeyi. Kırmadı beni. İndik herşey harika. Ama biraz da sıcak. Süperman'den bişey istemeye de çekiniyorum. Adam zaten beni almış, gezdiriyo. Sanki içimi okudu. Ciiiyyywww gitti bir sandık buz ve kola kaptı geldi Avustralya'dan. Daha ben birşey demeden ciyww ciyyv uçup süper yiyecekler, içecekler getiriyor biryerlerden. Canım kayak yapmak istiyor, hüüüop İsviçredeyim. Canım denize girmek istiyor hüüop bir Mauritius'dayım, bir Seyşeller'de. Bu Süpermen beni 2-3 ay krallar gibi yaşattı valla. Görseniz, tanısanız Süperman'ı öyle çok severdiniz ki. Şimdi beni bunca yıldır tanımanıza rağmen, içinizden anlattıklarıma inanmayanlar çıkacaktır. Süperman'i görmediğiniz için inanmıyorsunuz. Görebilseydiniz zaten hepiniz inanırdınız. O zaman ne kıymeti kalır kardeşim. Marifet olan görmeden de inanabilmekte, görmeden de sevebilmekte. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 UÇAN SPAGETTİ CANAVARI VE TAİFESİ'ni görmek isteyen bir yaprağın kıpırdamasında dahi onun tesbihlerini duyacaktır. yeter ki gönül gözü açık olsun, kalbini karartmamış olsun. ama görmek istemeye en büyük delilleri sun, hayır o yine inanmayacaktır Sevgili forumdaşlarım, Yaklaşık 3 yıldır bu forumda yazarım, emeğim geçti. Son 3-4 aydır yazamıyordum. Neden diyeceksiniz. Süperman geldi. Tavla falan oynadık. Sonra ona tutundum. Şööyle birkaç kez, enlemden enleme turladık dünyayı. Ne güzel manzalar varmış be. Şu Süperman kıyak adam. Mikronezya'da insan eli değmediği anlaşılan küçücük bir ada gördüm uçarken. Canım çekti o kristal sulara girip yüzmeyi. Kırmadı beni. İndik herşey harika. Ama biraz da sıcak. Süperman'den bişey istemeye de çekiniyorum. Adam zaten beni almış, gezdiriyo. Sanki içimi okudu. Ciiiyyywww gitti bir sandık buz ve kola kaptı geldi Avustralya'dan. Daha ben birşey demeden ciyww ciyyv uçup süper yiyecekler, içecekler getiriyor biryerlerden. Canım kayak yapmak istiyor, hüüüop İsviçredeyim. Canım denize girmek istiyor hüüop bir Mauritius'dayım, bir Seyşeller'de. Bu Süpermen beni 2-3 ay krallar gibi yaşattı valla. Görseniz, tanısanız Süperman'ı öyle çok severdiniz ki. Şimdi beni bunca yıldır tanımanıza rağmen, içinizden anlattıklarıma inanmayanlar çıkacaktır. Süperman'i görmediğiniz için inanmıyorsunuz. Görebilseydiniz zaten hepiniz inanırdınız. O zaman ne kıymeti kalır kardeşim. Marifet olan görmeden de inanabilmekte, görmeden de sevebilmekte. Saygılar, sevgiler. Tek fark siz süperman ile bunları yapmadınız aslında,halbu ki biz Allah ın hayatımıza müdahale edişini izin verdiği ölçüde biliyor ve yaşıyoruz..bu ayrıma bir türlü inanmıyorsunuz,çünkü siz hissetmiyorsunuz..Bir zamanlar hissedip bildiğiniz şeyleri de çoktan unuttunuz aklınızın mantık oyunlarında.. ha birden Akıl Oyunları adlı film geldi aklıma.. siz bizlerin bu oyunlarda kaybolduğuna o kadar koşulsuz inanmışsınız ki,gün geldiğinde başrol oyuncusunun,küçük kızın büyümeyişini farkedişi gibi ilk şokunuzu yaşadığınızda ,dilerim sizin için geç olmaz..ha aynı anlatıma benim açımdan aynen cevap verirsiniz sonuç itibariyle,ama hayatımızda var olan kavramı siz kavrayamazsınız..etrafında görmeyen,insan ağzında hiç göremez.. hayatını az biraz okuyamayan,Kutsal bir Kitabı da okuyamaz.. Kitaplar açık,hayatla bütün,ama siz hayatsal değilsiniz ölümlülük yolunda.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2008 Tek fark siz süperman ile bunları yapmadınız aslında, Yaptım, yapmaz olur muyum. Neden inanmıyorsunuz? Süperman'ı görmediğiniz için mi? Bu kadar süredir yazı yazıyorum, yalan mı? Yoksa Mauritius ve Seyşellerin varlığını mı inkar edeceksin? Aç bir dünya haritası ve bak. Süperman geldi, ona tutundum ve bütün dünyayı gezdik. İnanmamanızın nedeni ne? Süperman'ı görmemiş olmanız mı? Süperman'i görmediğiniz için inanmıyorsunuz anlaşıldı. Görebilseydiniz zaten hepiniz inanırdınız. O zaman ne kıymeti kalır kardeşim. Marifet olan görmeden de inanabilmekte. Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Ben inaniyorum SUPERMAN a , Bigün Süperman bizi de uçuracak. Bizde Brain in kazandıklarından kazancaz , Yaşadıklarından yaşayacaz. Belki BrainSlapper i kafalarsak daha DÜNYADA İKEN suparman ının bize bunları yapacağını müjdeler. Vay o inanmayanların haline. Onlar ne çok şey kaybediyorlar. Bakın ben inanarak ne kaybettim. Hiçbişey. Aynen sizin gibi yaşamım devam etti. Ya superman varsa. Siz neler kaybedeceğinizi bi düşünün bakayım. Bizim süperman la kazancağımız belli. Saygılar. Alıntı
Φ fmf Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Bu Said Nursi klasikleri de kabak tadı vermeye başladı. Bir iğne ustasız olmaz kardeşim. Usta anasız-babasız, gıdasız olmaz kardeşim. Ana-baba, gıdasız, bakımsız olmaz kardeşim. Gıda emeksiz, çabasız olmaz kardeşim. Emek, adamsız olmaz kardeşim. Adam, iğnesiz, kazmasız, aletsiz, edavatsız emeğini orataya çıkaramaz kardeşim. Bu döngü sonsuza kadar gider. Herşey herşeyin yaratıcısıdır. Seni anan-baban yaratır, sen çorunu çocuğunu yaratırsın kardeşim. Toprak seni besler, sen toprağı beslersin kardeşim. Saygılar. Said nursi klasiklerinden sıkıldıysanız sizinle dünya klasikleriyle tartışalım isterseniz...... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Said nursi klasiklerinden sıkıldıysanız sizinle dünya klasikleriyle tartışalım isterseniz...... Sevgili FMF ; Sayın Brainslapper ile Neyi tartışabilirsiniz ki...? Bence Kendisine Şöyle Sorulmalı ; Madem Bu Kadar Sıkılıyorsanız, Sizi Kim Tutuyor...? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Yaptım, yapmaz olur muyum.Neden inanmıyorsunuz? Süperman'ı görmediğiniz için mi? Bu kadar süredir yazı yazıyorum, yalan mı? Yoksa Mauritius ve Seyşellerin varlığını mı inkar edeceksin? Aç bir dünya haritası ve bak. Süperman geldi, ona tutundum ve bütün dünyayı gezdik. İnanmamanızın nedeni ne? Süperman'ı görmemiş olmanız mı? Süperman'i görmediğiniz için inanmıyorsunuz anlaşıldı. Görebilseydiniz zaten hepiniz inanırdınız. O zaman ne kıymeti kalır kardeşim. Marifet olan görmeden de inanabilmekte. Saygılar. tam tersine,süperman i gördüğüm için inanmıyorum kardeş,ne olduğunu bildiğim için inanmıyorum sana.. ne olduğunu bilmeseydim belki düşünürdüm ne anlattığını..bilmem bu kadarını anlatabildim mi? bu yüzden anlamak zor bilinmeyen için fazla cesaretli olguları.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Said nursi klasiklerinden sıkıldıysanız sizinle dünya klasikleriyle tartışalım isterseniz...... Polemik teşebbüsü ile uğraşacağına, Said Nursi'nin mantık örnekleri ile benim örnekleri karşılaştır, düşünceni söyle, biz de feyz alalım. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 tam tersine,süperman i gördüğüm için inanmıyorum kardeş,ne olduğunu bildiğim için inanmıyorum sana.. ne olduğunu bilmeseydim belki düşünürdüm ne anlattığını..bilmem bu kadarını anlatabildim mi? bu yüzden anlamak zor bilinmeyen için fazla cesaretli olguları.. Ee gördüğün halde inkar etmek daha vahim. İnanmadığın şey Süpernman'a tutunarak benim uçmuş olmam mı? Saygılar. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Ee gördüğün halde inkar etmek daha vahim.İnanmadığın şey Süpernman'a tutunarak benim uçmuş olmam mı? Saygılar. Öyledir elbet,gördüğün halde inkar etmek,bildiğin halde inkar etmek herşeyden daha vahimdir ,haklısın.. İnanmadığım şey sadece sensin kardeşim,sadece sana inanmıyorum.. zan bile olsa zanın kendi,zan ile yalan arasında olmalı ince çizgi.. şiir gibi oldu gece gece.. bana da olsun artık iyi gece.. iyi geceler ... Alıntı
Φ gülemeftun Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2008 UÇAN SPAGETTİ CANAVARI VE TAİFESİ'ni görmek isteyen bir yaprağın kıpırdamasında dahi onun tesbihlerini duyacaktır. yeter ki gönül gözü açık olsun, kalbini karartmamış olsun. ama görmek istemeye en büyük delilleri sun, hayır o yine inanmayacaktır Sevgili forumdaşlarım, Yaklaşık 3 yıldır bu forumda yazarım, emeğim geçti. Son 3-4 aydır yazamıyordum. Neden diyeceksiniz. Süperman geldi. Tavla falan oynadık. Sonra ona tutundum. Şööyle birkaç kez, enlemden enleme turladık dünyayı. Ne güzel manzalar varmış be. Şu Süperman kıyak adam. Mikronezya'da insan eli değmediği anlaşılan küçücük bir ada gördüm uçarken. Canım çekti o kristal sulara girip yüzmeyi. Kırmadı beni. İndik herşey harika. Ama biraz da sıcak. Süperman'den bişey istemeye de çekiniyorum. Adam zaten beni almış, gezdiriyo. Sanki içimi okudu. Ciiiyyywww gitti bir sandık buz ve kola kaptı geldi Avustralya'dan. Daha ben birşey demeden ciyww ciyyv uçup süper yiyecekler, içecekler getiriyor biryerlerden. Canım kayak yapmak istiyor, hüüüop İsviçredeyim. Canım denize girmek istiyor hüüop bir Mauritius'dayım, bir Seyşeller'de. Bu Süpermen beni 2-3 ay krallar gibi yaşattı valla. Görseniz, tanısanız Süperman'ı öyle çok severdiniz ki. Şimdi beni bunca yıldır tanımanıza rağmen, içinizden anlattıklarıma inanmayanlar çıkacaktır. Süperman'i görmediğiniz için inanmıyorsunuz. Görebilseydiniz zaten hepiniz inanırdınız. O zaman ne kıymeti kalır kardeşim. Marifet olan görmeden de inanabilmekte, görmeden de sevebilmekte. Saygılar, sevgiler. peki kardeşim, o zaman bizde size süpermanle mutluluklar diliyoruz.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.