Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kaddafi de Mübarek de TEKELİ böyle satamazdı!


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Kaddafi de Mübarek de TEKELİ böyle satamazdı!

 

KELEPİR şirket alıp, bekletip satanlar.

Yeni şirket kurup marka yaratıp iyi fiyat bulunca devredenler.

Ekonomi masterı yapmışlar.

Doktora vermişler. Sabancı'nın, Koç'un, Doğuş'un CEO'su olmuş olanlar.

Sayın Mustafa Koç.

Sayın Güler Sabancı.

Sayın Ferit Şahenk.

TOBB'un, MÜSİAD'ın, TUSKON'un başkanları. Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan. TEKEL'in 17 fabrikasını satan Özelleştirme İdaresi'nin o günkü başkanı Metin Kilci. Gazetelerde "ekonomi yazıları" yazan eski DPT'çiler, Merkez Bankacılar, Hazine'ciler, Özelleştirme idaresi Başkan yardımcılan. Köşesi olan ekonomi profesörleri.

Holding ve banka sahiplerinin masalarında şarap içmeyi ve holding başkanının her dediğini büyük gerçekmiş gibi yazmayı gazetecilik görevi haline getirmiş ekonomi servisi müdürleri.

Hepiniz şu soruyu sorun:

TEKEL Libya'da olsaydı.

Kaddafi, böyle satar mıydı?

TEKEL Mısır'da olsaydı.

Mübarek, böyle yapar mıydı?

•••

İlk alıcı yerli 3 müteahhit şirketin (Limak-Nurol-Özaltın) 3 sahibiydi. 17 fabrikayı depolarında 150 milyon dolarlık hammadde ve satışa hazır içki stoklanyla hepsi içinde 292 milyon dolara aldılar. Etiket boyutunu, kapak rengini, şişenin biçimini değiştirme dışında tek kuruş ekstra harcama, yatırım, yenileme yapmadılar ve 2 yıl sonra paradan para kazanan Amerikan fon şirketine (Texas Pasific Group) 810 milyon dolara sattılar. Amerikan fon şirketi de etiket, kapak, şişe biçimi değiştirme dışında hiçbir yenilik yapmadı.

810 milyon dolara aldıklan TEKEL'in içki bölümündeki 17 fabrikayı, İngiliz viski şirketine (Diageo) 2 milyar 100 milyon dolara devretti.

İlk alıcılar yerli işadamıydı.

Acaba onlar aracı mıydı?

Yani TEKEL'in içki bölümünün devletin mülkiyetinden çıkartılıp yabancıya satılması öyle planlandı ki, ilk yerli alıcılar "aracı komisyonlarını kapacaklar" sonra da Amerika merkezli fon şirketine devredeceklerdi.

Soruyu yazının başına yazdım.

Kaddafi bile bunu yapar mıydı?

Mübarek bile böyle satar mıydı?

•••

Sorunun cevabını bulabilmeniz için destek çıkayım. Ayrıntılı bilgi yazayım. TEKEL'in o yıllarda üretimden ve yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Yanık'ı

isteyen gazeteci, isteyen TV kanalı bulabilir.

Her türlü ayrıntıyı sorabilir.

Özelleştirme İdaresi ile Maliye Bakanlığı, TEKEL'in içki bölümünü 2004 yılında saltığa çıkartmadan önce bütün fabrikaları yenilenmişti.

Diyarbakır, Tekirdağ, Bilecik, Nevşehir, Elazığ toplam 17 fabrika en yeni teknoloji ile devletin elindeyken donatılmıştı.

Bu yenileme yatırımlarının müteahhitliğini ise, ne ilginç tesadüftür ki, ilk alıcı olan bu 3 müteahhit firma yapmıştı.

Fabrikalar gelinlik kız gibi olmuştu.

Bir tekini bile (örneğin Bilecik fabrikası) 100 milyon dolara elini öpene satabilecek değerdeydi. 17 fabrika; piyasayı ele geçirmiş, içki sevenin beğenisini kazanmış; Yeni Rakı, Kulüp Rakı, Altınbaş Rakı, Tekirdağ Rakı, Binboğa Votka, Buzbağ Şarap markalarını sorunsuz üretiyor ve müşterisi hazır problemsiz pazarlayıp satıyordu...

•••

2 bin işçi çalışıyordu.

Özelleştirme İdaresi, yeni alıcıya yük olmasın diye 2 bin TEKEL işçisinin 2 bininin de kıdem tazminatlarını ödemiş ve tazminat yükü sıfırlanmıştı.

Fabrikalar yenilenmiş.

Gelinlik kız olmuştu.

İşçilerin kıdemi sıfırlanmış.

İstediğini işten at.

İstediğini çalıştır yapılmıştı.

Ayrıca 17 fabrikanın depolarında 100 milyon dolar değerinde; kuru üzüm-üzüm alkolü-şişe-etiket-anason hammaddesi bulunuyor, TEKEL'in 81 ildeki satış depolarında ise 35 milyon dolarlık şişelenmiş içime hazır rakı kolileri vardı. Hepsi 292 milyon dolara satıldı.

Müteahhitten para fonu Amerikalı'ya, Amerikalı'dan da viski şirketi İngiliz'e aktarılarak yerli TEKEL özelleştirme adı altında yabancılaştırıldı.

Bu viskici şirket, vergi kaçakçılığından mahkum olmuş bir firma.

Onu da "Torba Yasa"yla affettiler. Yarın yazacağım.

Bugün soruma cevap isterim.

Kasap Kaddafi bile böyle satar mıydı?

Diktatör Mübarek böyle yapar mıydı?

 

 

NECATİ DOĞRU / SÖZCÜ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eski kafalar gecmisde kaldi bütceye yük getiren kuruluslar satilinca bütceye yüklü vergiler girmeye basladi bu neden görülmez anlamak mümkün deyil, yabanci sermeye ile kalkinan ülkeleri bir saysaniza, cin hükümeti basta olmakla amerika takip ediyor almanya bile mühüm firmalar yabanci sermeyeli % 40 satilmis, kalkinma hizi cinden sonra türkiye baslari cekiyor uyumuyalim beyler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eski kafalar gecmisde kaldi bütceye yük getiren kuruluslar satilinca bütceye yüklü vergiler girmeye basladi bu neden görülmez anlamak mümkün deyil, yabanci sermeye ile kalkinan ülkeleri bir saysaniza, cin hükümeti basta olmakla amerika takip ediyor almanya bile mühüm firmalar yabanci sermeyeli % 40 satilmis, kalkinma hizi cinden sonra türkiye baslari cekiyor uyumuyalim beyler.

 

sayın lena, yine aynı şeyi yapıyorsunuz, lütfen yazmadan biraz düşünün; TEKEL bütçeye yük müydü yoksa en büyük gelir kaynaklarından biri miydi ve oradaki işçiler ne olacak, tütün işçileri ne olacak? Bu sadece fabrika ile değerlendirilebilecek bir konu değil, bir şirket zarar etse bile stratejik konumu da düşünülmeli. Hem 80 milyon dolara alınıp dikkat edin 2 MİLYAR dolara satılan fabrikalardan söz ediyoruz. Buralarda da Amerikan tütünü işlenecek, bizim tütün tarih oldu, tabii tütüncüler de. Bütün bu kurumların satılmasına rağmen borçların artması da ayrıca düşünülmesi gereken bir konu. Uyanalım Beyler!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu tür cevaplar inandirici olmuyor bugün degerlerimizi degerlerini satan insanlar her daim sicak parayla bulusmasi

cok kolaydir.

Hicbir ülkenin vermedigi imtiyazlari bugün AKP sayesinde Türkiye´den istiyorlar. Öyle imtiyazlar istiyorlar ki, Türkiye´de üretilen bütün degerlerimizi yok pahasina kendi borsalarina katmaya calisiyorlar. Bu demek oluyor ki cikarilan bütün degerler onlarin hanesine yazilip ordan gelecek bir gram vergininde onlarin zarar ettikleri üretim araclarina gider vergisine yazilacak sekilde anlastmalara gitmeleri. Bunlar bir despotun yapabilecegi girisimleridir yakinda Rakidan sonra Zeytine gelecekler görecegiz. Zeytin hem insan vucudu icin hemde kömüre altarnatif bir yakittir.

Bugün Avrupa´da politikacilar arasinda sinirler gerildiginde sarfettikleri bir söz vardir. Sicak para hayat kadininla ülkesinin,degerlerini hice sayan insanlarin suratlarina savrulan birer altinin yagmurudur derler..

 

Bugün AB- ABD ülkeleride kredi alirken bütcelerinin ihtiyaci olan onlarin da zorlandiklarini görürüz en dogru sekilde alacaklari yeri belirlemede zorlanmaktalar..Cünkü bütce tartismalarinda yapacaklari hatalar büyük tartismalara neden olur.

 

Bugün birey olarak da bizlerin de kredi alirken o dönem neresi hangi banka cikarlarimiza uygunsa oraya yöneliriz..Eger akilli davranirsan bin lira ödecegin faizi yüz liraya indirebilirsin. O zamanda bu uyanikligin icin banka seni 24.saaatde isini, halletmeyip bunu üc güne kaydirmakta..ödemeyide aninda degil haftaya parayi cikardigidir bilmiyorum bunlari biliyormuyuz.

 

AKP´nin yaptigi cok basit bütceyi tamamen disa bagimli hale getirdi,Bir zahmet ay ay bütce rakamlarina bakarsaniz eger takip ediyorsaniz onu göreceksiniz.

 

Bütcenin bugün artislarina baktigimizda zaten temeli olan ithalatdan alinan katma deger vergisi ve özel tüketim vergisidir.Bugün AKP döneminde bütcenin artmasina neden olan sicak para oldugunu rahatlikla görebiliriz..Gelir vergisi Önceki dönemlere göre net gelir vergisi devletin kasasina net olarak kalan vergi yüzde bir bile artis saglamamistir..

 

Kisaca...

 

Türkiye.

 

O gün kendi öz degerlerinden giren net vergi ücken bugün bire düsmüstür.Türkiye bugün AKP döneminde AB/ ABD nin alisveris onlara ait olan bir isyeri merkezine cevrilmistir.

 

Icerde satilan bütün mallar onlarindir vitrine koyacaklari mallari onlar belirliyor fiyat listesine kadar..Üretecegin tüketecegin malina kadar hakkina düsen payi net kar payina kadar onlar belirlemekte..

 

Anliyacagimiz gibi o icerde alisveris magazasinda dönen para onlarin bu sicak parasi oluyor.

 

Bugün Tekeli alanlar bosuna almamistir sicak parayla boganlar bu büyük sermayeyi bedava konmuslardir.Isterlerse yarin Rakiyi hindistanda üretirler..

 

Zaten AKP döneminde Rakiyi yasaklayan bu molla takiminin, dünyanın en ölümcül endüstrisini bize nasil getirdikleri hatirliyormuyuz.. Zehirli gemi sökümünü bunu dünyada kac ülke söküyor evet Türkiye bictikleri model..

Halk bugün borc ceviriyor bankalar hipoteklenmis neden bahsediyoruz madem bütce yükseldide halkin refahi icin neden kullanilmiyor nerde bu paralar uctu mu ya öbür dünyanin refahi icin mi saklaniyor..Sermaye transferlerini yükseltenlerin refahi ölüme mi saklaniyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hortumun ucu Almanya ya kadar uzandı, orada mahkum olan bir dava burada hala muamma...

Gelisimi demokrasiyi Hukuku Ahlakta arayanlarin Ahlak´a dayandiranlarin hortumu kalin oluyor enselerinde.

 

Almanya´nin camileri cemaati sahit AKP nin sefleri bizzat nasil Ahlakli elden para topladiklarini.

 

Dincilerle bölücü kürtcülerin isbirligini unuturmu Almanya.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu da dogru benim anlatmak istedigim türkiyenin kalkinmasina beyhude sebeblerle magni olunmamasi.

 

Fabrika yaptılar da yapma diyen mi oldu, işsizliği bitirmek için hamle yaptılar da dur diyen mi oldu? Yapılan hukuksuzluklara, usulsüzlüklere beyhude sebep diyorsanız orasını bilemem. Kalkınmayı da gösterdik, akşam A.Latif Şener nasıl kalkındığımızı gayet net açıkladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fabrika yaptılar da yapma diyen mi oldu, işsizliği bitirmek için hamle yaptılar da dur diyen mi oldu? Yapılan hukuksuzluklara, usulsüzlüklere beyhude sebep diyorsanız orasını bilemem. Kalkınmayı da gösterdik, akşam A.Latif Şener nasıl kalkındığımızı gayet net açıkladı.

 

Sayin Yilmaz,Türkiye'nin kalkindigi filan yok,bunlar sadece manipülasyonlardir.Türkiye'de yandaslarin zengin edilmeleri vardir.Bunlar belgelidir fakat iktidarin korumasi altinda olduklari icin birseyler yapilamiyor.Türkiye'nin kalkinmasini yabanci sermayeye endeksleyip,birtakim holdinglerin kasalarini doldurmalarina yardimci olmak ne zamandan beri kalkinma olarak kabul edilmeye baslandi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gelisimi demokrasiyi Hukuku Ahlakta arayanlarin Ahlak´a dayandiranlarin hortumu kalin oluyor enselerinde.

 

Almanya´nin camileri cemaati sahit AKP nin sefleri bizzat nasil Ahlakli elden para topladiklarini.

 

Dincilerle bölücü kürtcülerin isbirligini unuturmu Almanya.

Başbakan Erdoğan'a çarşaf fırlattı!

 

Başbakan Erdoğan'a çarşaf fırlattı! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 'Düsseldorf Buluşması'ndaki konuşması sırasında daha önce bazı sermaye grupları tarafından mağdur edildiğini iddia eden bir vatandaş "mağduriyetimize çözüm bulun" diyerek elindeki beyaz çarşafı kürsüye fırlattı.

 

Başbakan Erdoğan'ın konuşması esnasında yerinden fırlayarak elindeki çarşafı fırlatan protestocu Hanefi Doğan, korumalar tarafından karga tulumda salondan dışarı çıkarıldı.

Başbakan'a çarşaflı protesto

video için tıklayın

-http://videogaleri.gazetevatan.com/14816_Basbakana-carsafli-protesto.html-

 

Başbakan Erdoğan protesto sırasında konuşmasını kesmeden devam ederken Doğan'ın fırlattığı kürsü önüne düşen çarşaf da görevliler tarafında alındı.

 

DHA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dış açık beklentileri aştı

 

Ocak ayında dış ticaret açığı 7.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Piyasa beklentileri ise 4.5 milyar dolar seviyesindeydi.

 

Ocak ayında Türkiye 9.5 milyar dolarlık ihracat, 16.9 milyar dolarlık da ithalat gerçekleştirdi

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2011 yılı Ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre Türkiye'nin ihracatının yüzde 22,1, ithalatının ise yüzde 44,3 oranında artış gösterdiğini bildirdi.

 

Dış ticaret açığı ise söz konusu dönemde yüzde 89,4 artışla 7 milyar 312 milyon dolara ulaştı.

 

TÜİK ve Gümrük Müsteşarlığı işbirliği ile oluşturulan 2011 yılı Ocak ayına ilişkin, geçici dış ticaret verileri açıklandı.

 

Buna göre, bu yılın Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 22,1 oranında artarak 9 milyar 561 milyon dolar, ithalat ise yüzde 44,3 artarak 16 milyar 873 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

Aynı dönemde dış ticaret açığı yüzde 89,4 artışla, 3 milyar 860 milyon dolardan 7 milyar 312 milyon dolara yükseldi.

 

Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre, 2011 yılı Ocak ayında, 2010 yılı Ocak ayına göre ihracat yüzde 22,1 artarken, ithalat yüzde 38,6 artış gösterdi.

 

2010 yılı Ocak ayında yüzde 67 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı 2011 yılı Ocak ayında yüzde 56,7'ye geriledi.

 

Geçen yıl Ocak ayında 7 milyar 831 milyon dolarlık ihracat, 11 milyar 691 milyon dolarlık ithalat yapılmıştı. Söz konusu ayda ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 67 olmuştu.

 

 

bigpara.ekolay.net

 

Devletin resmi kurumunun verileri, iyiye giden, gelişmiş olan ne var?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP den evvelkiler ne yapmis anlatmak istiyen ve mukayese eden yokmu.

 

Bana ne eskilerden, ben şu an ekonomi çok iyi, çok iyi gelişiyoruz iddialarına cevap veriyorum; hem siz çok iyi araştırmacı olduğunuz için daha iyi araştırırsınız. Böyle kaçamak, tahrik yazıları yazacağınıza siz karşılaştırmalı bir tablo getirin biz de haklısınız diyelim. Hep biz bir şeyler getirmeye çalışıyoruz cevap zaten hazır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

En zengin Karamehmet!

 

Forbes Türkiye, “En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. Mehmet Emin Karamehmet, 4 milyar dolarlık servetiyle “en zengin Türk” oldu.

Forbes 100'ün toplam serveti, 104 milyar dolara yükseldi. Aynı rakam geçen yıl 87 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

 

Mehmet Emin Karamehmet, 4 milyar dolarlık servetiyle “en zengin Türk” oldu. Karamehmet'in 2010 serveti 2,9 milyar dolar seviyesindeydi

 

-http://haber.gazetevatan.com/en-zengin-karamehmet/362213/2/Manset-

 

Çok pardon ya! Bu ülkede gerçekten kriz, mriz yokmuş...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.