Φ politika Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2012 Hem evrenselliğini kabul edeceksin hemde türkçe okunmasının dinsizlik dine karşı olmak değildir diyeceksin peki nedir öyleyse..? ''Eger bir ülkede yasalar cikarilmissa herkesin o yasalara uyma zorunlulugu vardir'' demen bir anlamda inanır gibi oluyorsun demendir,sonradanda ben inanmıyorum demen ise tam vahim size kendi görüntüsü,sesi olan video yayınladım,resmi devlet sitesini yayınladım halen inanmadınız daha öncede söylediğim gibi bu kemalizm illetinin en kötü tarafı idrak yollarını felce uğratmasıdır esir almasıdır bu yüzden ben vazgeçtim sizden,sizi belgelerle ikna etmekten . Ezanin dinle imanla bir baglantisi yoktur birakin bana müftülük yapmayi,ezan bir cagridir ibadete cagridir.Ve ezanin Türkce okunmasinin dindarlikla dinsizlikle bir ilgisi yoktur,EZAN BIR EMIR DEGILDIR.Bir aractir.Evrensel olmasi bir sembol haline gelmis olmasindandir. Kemalizm yobazligin önünde bir engeldir,Kemalizm cagdaslik demektir,Kemalizm insanca yasamak demektir Kemalizm bagimsizlik demektir daha sayayim mi.Kemalizm ümmetciligi yani insanin insana köleligini reddeder.Allah bile insanin insana kölelik yapmasini lanetlemistir. saygilarla 1 Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2012 Sizde mantık namına bir şey varsa kemalist olim Hem ezana evrenseldir diyorsun bunu kabul ediyorsun ama evrenselliğin ne olduğunu bilmiyorsun garip bir durum ama her kemalistte görülen belirtiler bu yüzden panik yok.. kemalizm dikta rejimidir istediğin kadar değildir de.. hem demokrasiyi savunacaksın hemde 27 sene ne muhalefet ne halk onayı olmadan istediğin gibi at koşturacaksın karşına çıkan tek muhalefeti 7 ay yaşatacaksın sonra kapatıp üyelerinin bir kısmını asacak bir kısmını yargılayacak bir kısmınıda tecrit altına alacaksın.. kafan göre inklap yaptım diye başkalarının kanunlarını,ilkelerini kopyalayacaksın kanun yapacaksın halkın dilini,kültürünü,dinine kadar istediğin biçimde şekillendireceksin karşı çıkanları sallandıracaksın 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2012 Üstte yazılan hiçbirşeyi okumadım, okumam da, zaten siz de benim yazdıklarımı okumayın hiç sorun değil vallahi... Ben sadece fikrimi belirtmek istedim bu başlığa.. Yawwww Atatürk müslüman olsa ne olur olmasa ne olur, insanları böyle gereksiz ayrıntılarla sınıflandırmak ne anlamsız.. Ben müslümanım ne olmuş, kime ne? Ya da müslüman değilsem kime ne? Kimi ilgilendirir? Şimdi mesela dünya batsa ve ben dünyayı kurtarsam Müslüman olmam ya da olmamam neyi değiştirir... Birşeyi değiştirmiş olan benim dünyayı kurtarmış olmam mıdır yoksa müslüman olmam mıdır? O kadar saçma yani tartışılan başlık, o kadar saçma işte.. 1 Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 EZAN BIR EMIR DEGILDIR.Bir aractir.Evrensel olmasi bir sembol haline gelmis olmasindandir. Ezan, dünya üzerinde yaşayan bir guruba ait inanç kültürüdür. Evrensel falan değildir. İcat çıkarmayın. Evrensel olmanın anlamı nedir? Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 Ezan, dünya üzerinde yaşayan bir guruba ait inanç kültürüdür. Evrensel falan değildir. İcat çıkarmayın. Evrensel olmanın anlamı nedir? evrensel herkes tarafından bilinen demektir.. Dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanların duyduğunda aynı anlamı çıkarabilmesi demektir.. dediğin gibi dünya üzerinde yaşayan bir gurubun ortak çağrı dilidir.. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 evrensel herkes tarafından bilinen demektir.. Dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanların duyduğunda aynı anlamı çıkarabilmesi demektir.. dediğin gibi dünya üzerinde yaşayan bir gurubun ortak çağrı dilidir.. Birincisi, ezan dünyada herkes tarafından bilinmiyor. Yarısının ezan dan haberi bile yok. Karınca yuvasını dünya bu sanırmış.. İkincisi, bilinen değil kabullenilendir evrensel olan. Kabullenilen olmadıkça bir şeyin evrensel olmasının kime ne yararı var? Alıntı
Φ karandiu Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2012 evrensel herkes tarafından bilinen demektir.. Dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanların duyduğunda aynı anlamı çıkarabilmesi demektir.. dediğin gibi dünya üzerinde yaşayan bir gurubun ortak çağrı dilidir.. Bu durum evrensel olması için yeterlidir.. sonuçta her Müslümanın anlayabileceği bir durumdur.. Bu çağrı Müslümanlar için davet ise ve bu olay yaşayan varlıklara yönelikse dünya da evrenin bir parçası olduğuna göre, sonuç olarak Müslümanlar için evrenseldir.. Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2012 Üstte yazılan hiçbirşeyi okumadım, okumam da, zaten Sen bilirsin. Kaybedersin. siz de benim yazdıklarımı okumayın hiç sorun değil vallahi.. Biz okuruz. Tutucu değiliz. Ben sadece fikrimi belirtmek istedim bu başlığa.. Sadece başlığa fikir belirtilince işte böyle yavan oluyor. Yawwww Atatürk müslüman olsa ne olur olmasa ne olur, insanları böyle gereksiz ayrıntılarla sınıflandırmak ne anlamsız.. İnsanlar zaten sınıf sınıftır. Onlarca. Fazlasını saymayacağım. Sen de bilirsin. Ama mesela, ilk olarak, sömürenler, sömürülenler olarak sınıflandırmazsak insanları, hiç bir konuda konuşmayalım bile. Ha, bir de, mıknatıs yutan ve demir yutanlar(salaklar) olarak ta ayırıp, sınıflandırabiliriz.. Ben müslümanım ne olmuş, kime ne? Ya da müslüman değilsem kime ne? Kimi ilgilendirir? Birilerini ilgilendirdiği gerçek bir defa. İnkar edemeyiz. Mesela dincileri çok ilgilendirir. Şimdi mesela dünya batsa ve ben dünyayı kurtarsam Müslüman olmam ya da olmamam neyi değiştirir... Değiştirmezmi heç? Mesela bütün dünyayı müslüman yaparsın.. Birşeyi değiştirmiş olan benim dünyayı kurtarmış olmam mıdır yoksa müslüman olmam mıdır? İşte burası çok önemli. Fikir olmadan zikir(kurtarma) olmaz. Dincilerin tüm amacı, kendi dininden yapmaktır dünyayı. Bu orta çağdan beri böyle. Kimisi de demokrasi ve özgürlük adına kurtarmak ister dünyayı. Kimisi de emeğin hakimiyeti için. Hatta kimileri de, emek te dahil, hiç bir otoritenin olmaması için kurtarmaya çalışır bu dünyayı. Bu "kurtarmalar" hep ideoloji uğrunadır. Aksi görülmemiştir. O kadar saçma yani tartışılan başlık, o kadar saçma işte.. Bakış açısı işte, ne yapabilirsin. Ama yine de isyan edeceğini bile bile, "teşekkür" butonunu tıkladım senin bu yazının. 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2012 Sen bilirsin. Kaybedersin. . . . Ama yine de isyan edeceğini bile bile, "teşekkür" butonunu tıkladım senin bu yazının. Çok hoşsun Daha önce söylemişler miydi? Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2012 Çok hoşsun Daha önce söylemişler miydi? Evet!.. Karşıt fikir bir arkadaş( @denisse ) söylemişti.. 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 meraba gloria cokk hossun ) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 Evet!.. Karşıt fikir bir arkadaş( @denisse ) söylemişti.. meraba bana bi turlu inanamadi gitti Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 meraba bana bi turlu inanamadi gitti Herhangi bir kişiye inanırsam, kendi mantığıma değil onun mantığına inanmışımdır demektir. Genel doğrularla senin mantığın örtüşmüyor. Kaldı ki, @@gloria ya bile restimi çekmişim görüyosun.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2012 ama sen cok hos birisin Alıntı
Φ bahadıroğlu_1218 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Atatürk kankasına(afet inan) verdiği talimatla yazdırdıgi medeni bilgiler kitabını incelemenizi isterim ATATÜRK'ÜN ve dönemin zihniyetin dine ve dindar halka bakışını görebilirsiniz. Bu kitapla aynı paralelde olan ve o dönem okullarda okutulan tarih 2 kitabında bakabilirsiniz müslümanların dini değerlerinin nasıl asagilandini görebilirsiniz.nasil bir nesil istedikleri bu kitaplarda apaçık ortadadir Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Okuduklarinizi nasil anladiginizi bilmiyorum ama temelden yanlis ve ayni zamanda kin kokan bir yaklasim segilemissiniz.Atatürk'ün kankasi derken zaten zihniyetinizi de ifsa etmissiniz.Atatürk'ün kankasi yoktu dava arkadaslari vardi.Ama bu dinci kesim Atatürk'e dil uzatmaktan o kadar mutllu oluyor ki hepside tam nazar boncukluk masallah. Atatürk'ün savasi dine karsi degildi,eger siz Atatürk'ü gercek anlamda anlatan kitaplari okusaydiniz birtakim yorumlarin arkasina saklanarakböyle bir iddiada bulunmazdiniz.Fikirler özgürce anlatilabilmelidir ancak fikir diye birtakim asagilayici yaklasimlarda bulunmak en azindan ölmüs gitmis bir lider icin yanlistir ki o lideri tüm dünya bizdeki Islamis kesim disinda tüm dünya saygi ve sevgiyle yadetmektedir zaten hazimsizlikta buradan kaynaklaniyor. Müslümanlik müslümanlik diye mangalda kül birakmayanlarin ibret icin yasadiklari müslümanliga bakin.Eger müslümanlik buysa Atatürk az bile söylemistir.Müslümanlik namazla orucla sakal ve salvarla,carsaf ve de türbanla olsaydi en iyi müslümanlar Hintliler,Araplar ve rahibeler olurdu cünkü kilik kiyafetleri aynen bizim Islamislterin istedikleri gibi bunun da adina Islami giyim tarzi diyorlar.Islamdan bihaber olanlarin Islami giyim diye sirk kiyafetlerine bürünmeleri müslümanlik degildir.Müslümanlik giyim kusamla degil beyinle olur.Adam degilse birisi 24 saat yatip kalksada ise yaramaz,24 saat ac kalsada hikayedir.Bugün yasanan müslümanlik budur iste.Din bezirganlarinin hurafelerle doldurdugu dine karsi Atatürk ne demis:Dinini okulda ögreneceksin .Adam olana bu söz zaten yeter ve cok sey anlatir adam olmayan ise Atatürkü din karsiti gösterir. Bakin Atatürk din icin neler demis; - Bizim dinimiz,milletimize,hakir,miskin ve sefil olmayi tavsiye etmez.Bilakis Allah da peygamberde insanlarin ve milletlerin izzet ve serefini mihafaza etmeyi emrediyor. - Ait olmakla bahtiyar oldugumuz Islam dinini,asirlardanberi alisilmis oldugu üzere bir siyaset vasitasi mevkiinden kurtarmak ve yükseltmek gerektigini müsahade ediyoruz.Muhakkak ve lahuti olan inanclarimizi ve vicdanlarimizi caprasik ve degisken olan ve her türlü menfaat ve ihtiraslarin tecellisine sahne olan siyasetten ve siyasetle ilgili bütün hususlardan biran evvel ve kati olarak kurtarmak,milletin,dünya ve ahiret saadetinin emrettigi bir zarurettir (1928) saygilarla 1 Alıntı
Φ Ufuk_efe Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Atatürk kankasına(afet inan) verdiği talimatla yazdırdıgi medeni bilgiler kitabını incelemenizi isterim ATATÜRK'ÜN ve dönemin zihniyetin dine ve dindar halka bakışını görebilirsiniz. Bu kitapla aynı paralelde olan ve o dönem okullarda okutulan tarih 2 kitabında bakabilirsiniz müslümanların dini değerlerinin nasıl asagilandini görebilirsiniz.nasil bir nesil istedikleri bu kitaplarda apaçık ortadadir Fikirlerinizi ifade etmekte çok başarılı olduğunuz söylenemez. ..... Bir kesim Atatürkün dindarlığını kanıtlamaya çalışır , diğer kesim dinsizliğini ... oysa bu iki kesim arasındaki sürdürülen çatışma yüzünden büyük değerlerı olan Atatürk'ün şahsiyeti sürekli zarar görüyor. Müslümanım diyen etik değerleri bilen ve bu değerlere sahip olan kiş "Dinin Allah ile kul arasında olduğunu bilmezmi" sırf karalamak için Dini kullanmak bu kadar basite indirgemek ve insanları isyana, nefrete teşvik etmekle .. kimlerin ekmekgine yağ sürüyor hiç düşündünüzmü bunları.. Atatürk'ün inancını değil de, dinini özgürce yaşayanlara bırakmış olduğu bağımsız ülkeyi ve eserlerine kafa yormalı ,,, yüceltmek için degerlerimize kimseyi ötekileştirmeden sahip çıkmalıyız Saygılarımla 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Tanrı birdir, büyüktür. Bizim dinimiz en makul (akla uygun) ve tabii (doğal) bir dindir. Ve ancak bundan dolayı da son din olmuştur. Bir dinin tabii olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması gerektir. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur... Ey millet, Allah birdir, sanı büyüktür. Peygamberimiz, Efendimiz Cenabı Hak tarafından insanlara dinin gerçeklerini bildirmeye memur ve elçi olmuştur... İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor. Bu sebeple en mükemmel dindir... Varlık dünyasının bütün kanunlarını yapan Cenab-ı Haktır... Dinime, gerçeğin kendisine nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum" Mustafa Kemal Atatürk 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Atatürkü din düsmani olarak gösterenlerin bugün Allahi dilinden düsürmeyenlerin Türkiye'yi getirdikleri kritik durumu görmemeleri gercekten icler acisidir.Atatürk muhakkak ki din düsmani degildi ama ayni zamanda Atatürk'ün yapmadigi sey camiye 60 tane koruma esliginde giderek siyasi propaganda yapmamis olmasidir. Atatürkün verdigi mücadele siyasi islamcilara karsi bir mücadeleydi bu mücadeleyi din bezirganlarinin dien düsmanlik olarak göstermeleri dogaldir.Bugün Türkiye'yi yönetenlerin yaptigida ayni seydir.Kim dinle ilgili birsey söylüyor ve siyasi islamcilarin görüslerine ters düsüyorsa yafta hazirdir "DIN DÜSMANI"asil din düsmanlari dini kullanarak insanlari sömürenlerdir. Atatürk inancliydi degildi bu amacla yazmiyoruz,herkesin inanci kendinedir ancak yapilan bir yanlisida Atatürk'ü dinin icine cekmeyelim diye sineye cekemeyiz.Yanlisa yanlis demek bir erdemdir.Bunun inancla bir ilgisi yoktur.Bizim haddimize düsmez AtatürkÜn inanclarini sorgulamak ama ona duydugumuz saygi ve sevgi bizi ona yapilan ahlak disi saldirilara karsi mücadele vermemizi gerektiriyor. saygilarla 1 Alıntı
Φ bahadıroğlu_1218 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Beni kimsenin müslümanlığı ilgilendirmez öncelikle bunu belirtmek istiyorum.Özellikle ataturkun müslümanlıgı umrumda degil.beni ilgilendiren ataturkun din reformu adı altında yaptıklarıdır.Ataturk ile kazım karabekirin araları cumhuriyeten sonra bozulur. Bunun nedeni ataturkun ve onla aynı zihniyette olan ismet inönunun (ataturk oldukten sonra onun izlerini temizlemeye çalışan ,60 darbesini alkışlayan, kendine milli şef dedirten insan.ne dava arkadaşı ama!! ) din reformu adı altında bir cok aydın insanın ipini cekmesidir.Kazım karabekir de bundan nasibini almıştır ancak son anda ipten kurtulmustur.Cumhuriyet döneminden sonra dini siyasete alet edenler yok mudur tabi ki vardır her dönemde de böyle yobazlar olmustur.Peki bunların faturası neden masum halka odettirilmiştir.İstiklal mahkemelerinde insanların suratlarına bile bakmadan ,dogru düzgün yargılamadan neden idam kararları cıkmıstır. Sevgili kardesim yorumunda ataturkun kankası yoktu dava arkadaşları vardı demiş.Doğrudur.Ama ben, dava arkadaslarımın bana muhalefet oldukları için, onları bir kalemde silmem.Kazım karabekir böyle silinmiştir.Belki yıllar sonra yayınlanır diye aldığı tarihi belge niteliğindeki notlar da sansürlenmiştir. Aynı şekilde latife hanımın aldıgı notlarda aynı kaderi paylaşmıştır.Bu sansürlerin sebebi nedir?Yakın tarihimizin tek kaynağı olarak nutuk gösterilmiştir. Nutuğunda ne kadar tarafsız oldugu ve içinde barındırdığı çelişkiler hala tarihçiler tarafından tartışılmaktardır.Evet müslümanlık şalvarla, fesle, türbanla olmaz kalp ile olur.Ancak medeniyette şapka ile olmaz, bir şeyleri yasaklayarak da olmaz, insanlara bir düsünceyi dayatarak ta olmaz bunu bilmemiz gerekir.Benim kinim kesinlikle ataturk e karsı degildir.Ataturk un arkasına saklanan, ataturk un adını kullanan,icraatlarına tepki gösterilince kemalizmin arkasına gizlenen ve ataturk u son zamanlarında kullanan ASALAKLARADIR. NİYETİM KİMSEYİ AŞAĞILAMAK VE KİMSEYİ İNCİTMEK DEĞİLDİR. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Bahadiroglu arkadas,Atatürk ve Inönü ile ilgili hangi kaynaktan faydalandinsa o kaynak gercekleri karartan bir kaynaktir ve carpitilmis kaynaktir,Size tavsiyem gercek kaynaklardan faydalanmanizdir.Cünkü o kisiler Kurtulus Savasini verirken etraflarinda din adamlari vardi,Onlari dine karsi gösterirken daha dikkatli olmaniz ve tarihi iyice arastirmaniz gerekir.Allah Allah diyerek düsmana hücum eden askerin önündeki kumandan dinsiz veya dine karsi olamaz.Bu bir gercektir. Kazim Karabekir ile Atatürkün arasi din reformu nedeniyle acilmadi Atatürke suikast iddialariyla Kazim Karabekir yargilandi ve yine Atatürk'ün talimatiyla serbest kaldi.Siyaset cok farkli bir olaydir,Bakin Numan Kurtulmus basbakan hakkinda söylemedigini birakmamis ama simdi onun partisine gecmistir.Bu nedenle siyasi tarihi anlatirken daha iyi anlayip anlatmak bence daha uygundur. Istiklal Mahkemelerinde yargilanip idam edilenlerin tümüde sucluydu o dönemin yasalarina göre bu suc olusmustur.Türkiyede bir devrim yapilmis yeni bir cumhuriyet kurulmus ve bu cumhuriyetin getirdigi sartlara uyulmasi gerekirken bazilari uymamis ve hatta karsi gelmistir.Bugün yasalara karsi gelmenin herhalde suc oldugunu sizde biliyorsunuzdur.Sucun mahiyetine göre de ceza verilir.Eger siz Istiklal Mahkemelerinde yargilanlarin masum olduklarini iddia ediyorsaniz ayni hassasiyeti yillardir Silivri ve Hasdalda yatan masum ve serefli insanlar icinde birseyler hissetmelisiniz.Eger bunu hissetmiyorsaniz o zaman objektif degilsiniz tarafsiniz demektir. saygilarla 1 Alıntı
Φ bahadıroğlu_1218 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2012 Sevgili kardesim bu ulkede gorunene bakarsaniz cok yanilirsiniz.olaylarin ic yuzunu arastirmak gerekir.ataturk ile kazim karabekirin aralari din reformu yuzunden acilmistir.ataturk yada bilmiyorum o bahsettigim asalaklar onu sahneden cikartmak icin suikast tezgahini planlamislardir.milli mucadele yillarinda emrinizdeyim diyen bir komutan nasil olurda itaat ettigi insana suikast duzenler .evet bi rejim kuruldu ancak odenen bedeller gunumuz olaylrindan daha agirdir.elbet bugun gorulen ve medyada cok unlu olan davalarinda sonuclarini ogrenicez.o zaman daha saglikli bir sekilde tarafimizi belirleyebiliriz.o zaman o cezaevlrindeki insanlarin masum mu serefli mi olduklarini ogrenince onlari iceri tikanlarin pesine duseriz.ancak biraz sabretmemiz gerek.dogru soyluyorsunuz siyaset o kadar farkli bir olaydir ki surekli kivirtmaniz gerekir durmadan yilmadan.cikarlarina gore bu millet 180 derece donenide gordu 360 derece doneni de su siyaset insana neler yaptiriyor allah askina.bu arada ataturk ve inonu hakkinda tavsiye ettiginiz bi guvenilir kaynak varsa okumak isterim.bunu samimi soyluyorum tesekkur ederim Alıntı
Φ Mustafa Burak Yıldız Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2013 Bu konuda tartışmak mantıksız. Ben atatürkçü değilim olmayada niyetim yok. Atatürk'ün müslüman olduğunada, Olmadığınada Dair kanıtlar var istediğinize inanın. Mesela “Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkumdurlar” “Gazi Kur’an-ı Kerimi bazı İslamlık aleyhdarı ****** tercüme ettirmek arzusundadır." Daha çok var. isteyen istediğine inanır. “Hocaları toptan kaldırmadıkça hiç bir iş yapamayız. Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkılabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız.” İlk Fethi Bey Grubundan sonra da Mustafa Kemal Paşa’dan işittiğim bu yeni inkilap zihniyetini İsmet Paşa bir çırpıda tamamlıyordu. Aradaki zaman fasılaları kendiliğinden ortadan kalkarak, bu üç şahsiyetin üç maddelik programları kulaklarımda tekrarlandı.1- İslamlık terakkiye manidir2-Arapoğlu’nun yavelerini Türklere öğretmeli3- Hocaları toptan kaldırmalı ! ” (s.165) Alıntı
Φ Tabooo Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2013 yeniceri arkadaşım senin sözünü çok beğendim ve Atatürk'e dinsiz diyenlere ilettim.Kullandığım için bilmen gereklidir diye düşündüm.Hırsızlık olmaması adına.Düşünceleri çalmak da hırsızlıktır diye düşünenlerdenim de.Teşekkür ediyorum sana. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2013 Hiç kimse inancına bakarak değerlendirilemez. Bir kimsenin neye inandığının bir önemi yoktur. Ne yaptığının önemi vardır. Atatürk'ün islam dinine inanıp inanmadığının zerre kadar bir önemi yok. Bu hiç bir şeyi değiştirmez. Atatürk dünyada en başarılı devrimi yapmış, dünyada gelmiş geçmiş en büyük liderdir. O çapta bir lider daha insanlık tarihinde olmamıştır. Umarım bundan sonra olur. Ama tarih böyle büyük bir lider daha yazamadı henüz. İnsanları inancına göre ayırmak, yargılamak, hakkında karar belirtmek, insan haklarının en temel ve en önemlilerine aykırıdır. Dini ve namusu olanların aç kalacağından bahseden iftira ise Atatürk'e atfedilmeye açıkça cesaret edilememiş. Böyle bir imada bulunmak gibi bir ikiyüzlülük yapılmış. Bu çirkin iddia Atatürk'ün yanından bile geçemez. Atatürk asla namuslu olanların aç kalacağını söylemiş olamaz. Atatürk için Kuvayı Milliye namusu son derece önemlidir. Bu uğurda ölüneceğini defalarca belirtmiştir. Dinin olumsuzluklarını belirtmiş olması ise onun ne kadar büyük düşündüğünü gösterir. Onun cesur bir devrimci olduğunun kanıtıdır. Dogmaya karşı olmayan devrimci yoktur ve olamaz. Ama namuslular aç kalır dedi iftirası, yıldızları ateşböceği sanan bir kurbağanın dilini bataklıktan yıldızlara uzatmasına benzer. Atatürk'ün böyle bir söz etme olasılığı net olarak sıfırdır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.