Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İşyerindeki erkeği emziren kadınlar tacizden kurtulur

30 Mayıs 2010 /Hürriyet

İslam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından Mısır’daki El-Ezher Üniversitesi’nin Hadis Bölümü Başkanı Prof. İzzet Atiya, “Kadınlar, aynı işyerindeki erkekleri emzirirse, akrabaya dönüşür, tacize uğramaktan kurtulur” fetvası verdi. Bu şaşırtıcı fetva, İslam dünyasında tartışma yarattı.

GELİŞMİŞ ya da gelişmemiş tüm ülkelerdeki iş ortamlarının ciddi sorunlarından biri olan kadına yönelik taciz konusuna Mısır’ın en prestijli üniversitelerinden El-Ezher Üniversitesi Hadis Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Atiya’dan gelen ve İslami kuralları alt üst eden fetva, tartışmalara neden oldu. Kadınlarla erkeklerin aynı ortamlarda çalışmasının yarattığı sorunları gidermek amacıyla kadınların erkekleri emzirmesi gerektiğini söyleyen Atiya, dini otoriteleri de kızdırdı.

Akraba olmaları için

Tüm dünyada islami araştırmalarda referans olarak kullanılan El-Ezher Üniversitesi Profesörü Atiya önerisinde, “Eğer bir kadın bir erkeği emzirirse sembolik olarak akraba haline gelirler ve bu da kadınlara yönelik tacizin önüne geçilmesini sağlar” dedi. Tartışmalara yol açan bu öneri ile ilgili El-Ezher Üniversitesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Prof. Dr. Atiya’nin fetvasının İslam’ı küçük düşürücü nitelikte olduğu kaydedilerek şöyle denildi: “İslam dinine göre, emzirmek doğum sonrası belli bir süreyi kapsar, sadece çocuğun annesi değil çocuğun bakıcısı için de bu kısa süre geçerlidir.”

5 kez emzirmeli

Ancak Hadis Bölümü Başkanı Dr. Atiya buna karşı çıkarak, şöyle konuştu: “Bu öğreti yetişkinler için de uygulanabilir. Eğer bir kadın iş arkadışını en az 5 kez emzirirse aralarında artık ailevi bir bağ kurulmuş olur. Böylece de iş yerinde yalnız kalmalarında bir mahzur olmaz.”

İnsana uyumlu fetva

Prof. Dr. Atiya, Mısır’dan ve Arap dünyasından yönelen tepkilere karşılık iddiasının arkasında durarak, “Hz. Muhammed’in dönemine ait bililerin yanlış çevirisi nedeni ile bugün söylediğimin aksi düşünülüyor” dedi. Mısır Dini İlişkiler Bakanı Mamut Zaqzouq ise Dr. Atiya’ya bir sonraki fetvasında insan doğasına uyumlu fetvalar vermesi çağrısında bulundu.

Süt akrabalığı nedir

İSLAM dininde “süt hısımlığı” statüsü bulunuyor. Buna göre erkekler süt annleri ve süt hemşireleri ile evlenemiyorlar. Sütün direk kadından emilmesi şart değil, bir şekilde bir erkek bir kadının sütünü içmiş ise o erkeğin sütünü içtiği kadınla evlenmesi yasaklanmış durumda. Kardeş olmasalar bile bebek iken aynı kişinin sütü ile beslenmiş çocuklar büyüdüklerinde evlenemiyorlar.

Emzirdiği erkeğin yanında başörtüsünü çıkarabilir

KADIN ile erkeğin bir arada kalabalık ortamlarda çalışmasının sorun yaratmadığını belirten El-Ezher Üniversitesi Hadis Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Atiya, şöyle devam etti: “Asıl sorun bir kadın ile bir erkeğin iş için de olsa işyerinde yalnız yapması gereken özel toplantılarda yaşanıyor. Emzirmek özel toplantılarda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırıyor. Ayrıca bir kadın emzirdiği bir kişinin önünde işyerinde başörtüsünü de çıkarabilir.”

• Cevaplar 56
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

valla bu emzirme olayı bana uyar ama kardeşlik olayını kabuletmiyorum yahu beni emzirdikten sonra gerisini getirmem gerek.işte islamın ne kadar saçma bişiy olduğunun göstergesi efendim erkeği emzirince kardeş oluyorsun ve onunla evlenemiyor ve cinsel ilişkiye giremiyorsun yapmayın saçmalığın daniskası.

Gönderi tarihi:

Biismillahirrahmanirrahim

'' Anneler,emzirmeyi tamamlamak isteyen babalar için çocuklarını tam iki yıl emzirirler......'' 2 Bakara 233

Bunlar konu başlığıyla ilgili değil ensest olsun ters ilişki olsun homoseksüellik iddiasında olanlarla ilgilidir...Ben insanım ve bildiğim kadarıylada hayvanlar dahil bu tavırda değildir....Lütfen

Gönderi tarihi:

Sanırım bu tür fetvalarla sık sık karşılaşıyoruz.

- Fettullah Gülen dayak yiyen kadınlara tekvando öğrenme fetvası vermişti 2008'de:

"Kocasının karısını dövmesi zalimce bir davranıştır. Kadını dövme bir suçtur, buna karşı koymak nefsi müdafaadır. Koca dayağı yiyen kadınlar, eğer ortada çocukları olmasa boşansınlar derdim. Kocanın karısını dövmesinin 'kuvvetli zayıfı her zaman ezer' zalim felsefesinden ne farkı var? Siz bana siyerde Efendimiz (sas)'in, hanımlarına bir tek fiske attığını gösterebilir misiniz? Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer gibi cahiliyenin içinden çıkmış insanların hanımlarına attıkları bir tek tokat var mı? Demek Müslümanlıklarıyla cahiliyeye ait her şeylerini terk etmişler. Hatta kocası tarafından dövülen kadınlar judo, karate, tekvando kurslarına gitse. Kocası bir tokat vuruyorsa, o da iki tokatla karşılık verse. Dövme haksız yere yapılan fiili bir saldırıdır ve suçtur. Bu saldırıya karşı nefsi müdafaa meşrudur. Hatta müdafa etmeme ayrı bir suçtur denebilir."

-Diyanet İşleri Başkanlığı da teknolojiye ayak uydurdu ve 'Flashbelleğe dua ve ayet yükleyip muska yerine kullanabileceği yönünde fetva verdi.

Diyanet'in fetvası ilginç bir tartışmayı gündeme getirdi.

Bilgisayarlarda kullanılmaya başlanan 'flashbelleklerin', genelde kağıt üzerine yazılı ayet ve duaların, naylon, metal kaplama gibi koruyucuya sarılarak boyuna asılması ya da üzerinde bulundurulmasıyla kullanılan muskanın yerine geçip geçmeyeceği konusuna açıklık getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, muskanın İslamiyet'te yeri olmadığını ancak buna inananların flashbelleği de bu amaçla kullanabileceğini savundu.

Diyanet Fetva Hattı'nın 'Flashbelleğe de ayet, dua yüklenirse ve sadece bu amaç için kullanılırsa yerine geçer mi?' şeklindeki soruya karşılık yaptığı değerlendirme şöyle:

'Kuran'ı, ayetleri, flashbelleğe yükleyip yanınızda taşımanın mahzuru yoktur. Önemli olan niyettir. Sadece Kuran'ı bir yerlere yazmakla, yüklemekle olmaz. Kağıda ayetleri yazıp taşımakla flashbelleğe yükleyip taşımak da aynı anlama gelir. Ama böyle bir uygulama yok. Bunun bir manası yok. O manayı kendi zihninizde taşır, gereğini yaparsanız Allah zaten sizi korur. Muska birinci derecede sizi koruyan bir şey değildir. Kuran'ın içeriği sizi korur. Dünyevi bir meselede önce gerekli olan tedbirleri yapmak sonra işi Allah'a havele edip O'nun koruyuculuğuna sığınılmalıdır, 'Yarabbi ben elimden geleni yaptım sana sığınıyorum' denilmelidir. Kuran'ı bilinçle taşırsanız bir faydası olur. Ama o bilinç olmadan sadece üzerinizde olmasıyla fayda olmaz.'

Gönderi tarihi:

Biismillahirrahmanirrahim

'' Anneler,emzirmeyi tamamlamak isteyen babalar için çocuklarını tam iki yıl emzirirler......'' 2 Bakara 233

Bunlar konu başlığıyla ilgili değil ensest olsun ters ilişki olsun homoseksüellik iddiasında olanlarla ilgilidir...Ben insanım ve bildiğim kadarıylada hayvanlar dahil bu tavırda değildir....Lütfen

erişkikin kişiler bir birlerine tecavüz etmeden birbiri rızasıyla istedikleriyle ilişkiye girebilirler çünkü kimsye tecavüz etmeden rızasıyla ilişkiye girersen bu insan haklarına aykırı olmaz yani kimsenin hakkını çiğnememiş olursun ve bu ilişki ister annen ister kardeşin,ister erkekle erek,ister kadınla kadın,ister hem erkek hem kadınla,ister gurup olarak olabilir burda önemli olan kimseye tecavüz etmemek onun rızasıyla ilşkiye girmektir bu sayede kimseninb hakkını çiğnemezsin.

Gönderi tarihi:

Kur an ı Kerim de emzirmenin 2 yaşına kadar olduğu beyan ediliyor...İslam i öğretride yetişkinleri emzirme diye bir şey sözkonusu olmadığı gibi bu ancak yalan yanlış şeyler söyleyen şahıslar tarafından iddia edilebilir....Diğer taraftan raif bostan sanırım sen nesebin (soy) ailenin insanlığın korunması diye bir şey duymamış ve bununla ilgili değilsin.

Gönderi tarihi:

Sanırım bu tür fetvalarla sık sık karşılaşıyoruz.

.

.

.

faydası olur. Ama o bilinç olmadan sadece üzerinizde olmasıyla fayda olmaz.'

FETULLAH hiç evlenmişmi..karısı olmuşmu..birde kalkmış YAŞAMADIĞI bir HAL(durum)tesbiti yapmaya kalkıyor..bu gezegen DENEYİMLEMELERİMİZ için var..gerisi HAYAL..ağlatır o hayaller..ağlamadan yaptığı bir konuşmamı var.. biggrin.gif

Gönderi tarihi:

valla bu emzirme olayı bana uyar ama kardeşlik olayını kabuletmiyorum yahu beni emzirdikten sonra gerisini getirmem gerek.işte islamın ne kadar saçma bişiy olduğunun göstergesi efendim erkeği emzirince kardeş oluyorsun ve onunla evlenemiyor ve cinsel ilişkiye giremiyorsun yapmayın saçmalığın daniskası.

Çatlak bir prf. a inanıp İslam a dil uzatma, önce bir araştır.

Gönderi tarihi:

erişkikin kişiler bir birlerine tecavüz etmeden birbiri rızasıyla istedikleriyle ilişkiye girebilirler çünkü kimsye tecavüz etmeden rızasıyla ilişkiye girersen bu insan haklarına aykırı olmaz yani kimsenin hakkını çiğnememiş olursun ve bu ilişki ister annen ister kardeşin,ister erkekle erek,ister kadınla kadın,ister hem erkek hem kadınla,ister gurup olarak olabilir burda önemli olan kimseye tecavüz etmemek onun rızasıyla ilşkiye girmektir bu sayede kimseninb hakkını çiğnemezsin.

Çatlak bir prf. a inanıp İslam a dil uzatma, önce bir araştır.

yukardaki yazımı okudunmu canım isalmın ne kadar saçma olduğunu yukardaki yazım açıklamakta dine göre eşcinsel ilişkiler günahtır yani insan haklarına aykırıdır ama insan haklarına göre insan başkasına tecavüz etmeden onun rızasını alarak istediği şekilde cinsel ilişkiye girebilir.

Gönderi tarihi:

Ya arkadaş sen ne kadar özgür, hürriyetçi bir düşünceye sahipsin. Her insanın ailesi, sorumlu olduğu kişiler vardır; öyle kafasına estiği gibi ben hürüm istediğimi yaparım diyebilir mi? Ya Allah aşkına senin ailen, çoluğun, çocuğun yok mu, evli değilsen kardeşin yok mu, onların bu şekilde davranması veya onlara bu şekilde muamele edilmesini nasıl kaldırabilirsin? Affedersin tek bir hayvan hariç, tüm canlılar eşlerini kıskanır.

Gönderi tarihi:

yukardaki yazımı okudunmu canım isalmın ne kadar saçma olduğunu yukardaki yazım açıklamakta dine göre eşcinsel ilişkiler günahtır yani insan haklarına aykırıdır ama insan haklarına göre insan başkasına tecavüz etmeden onun rızasını alarak istediği şekilde cinsel ilişkiye girebilir.

Hayır efendim giremez. Bu şekilde yuva diye birşey kalmaz. Sen Allah ın var olduğuna inanıyorsun; neye dayanarak bu inanca ulaştın, delilin nedir?

Gönderi tarihi:

Ya arkadaş sen ne kadar özgür, hürriyetçi bir düşünceye sahipsin. Her insanın ailesi, sorumlu olduğu kişiler vardır; öyle kafasına estiği gibi ben hürüm istediğimi yaparım diyebilir mi? Ya Allah aşkına senin ailen, çoluğun, çocuğun yok mu, evli değilsen kardeşin yok mu, onların bu şekilde davranması veya onlara bu şekilde muamele edilmesini nasıl kaldırabilirsin? Affedersin tek bir hayvan hariç, tüm canlılar eşlerini kıskanır.

Seni derin dünya devleti mi gönderdi, dön oraya da istediğin gibi yaşa. Eski köye yeni adet getirme be arkadaş!

arkadaşım her erişkin insan hürdür ve kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ve kimse onun hayatına karışamaz bu insan hakkkının en temel kuralıdır şayet böyle olmazsa herkes herkese karışır ve buda insanların hür yaşamasına,özgülüklerine mani olur,özgürlüğün olmadığı yerde insan hakkı diye bişiy olmaz.

Gönderi tarihi:

Allah inancın olduğuna göre bir dinin de olması gerekir, sorması ayıp olmasın ama dinime dil uzatıp duruyorsun; sen hangi dine mensupsun?

Gönderi tarihi:

arkadaşım her erişkin insan hürdür ve kendi hayatını istediği gibi yaşama hakkı vardır ve kimse onun hayatına karışamaz bu insan hakkkının en temel kuralıdır şayet böyle olmazsa herkes herkese karışır ve buda insanların hür yaşamasına,özgülüklerine mani olur,özgürlüğün olmadığı yerde insan hakkı diye bişiy olmaz.

Mesela ben evimi kendim yapıyorum, çalışıyorsam kendim kazanıyorum; o zaman niye vergi vereyim dimi, kime ne?

Gönderi tarihi:

Allah inancın olduğuna göre bir dinin de olması gerekir, sorması ayıp olmasın ama dinime dil uzatıp duruyorsun; sen hangi dine mensupsun?

dinim yok canım ben sadece insan hakkı olsun uzayda yaşayan diğertümcanlıların hakkına saygı gösterilmesi ve uyulması gerektğiğine inanıyorum çünkü evrenin barışı bu şekilde olacaktır yoksa hep kargaşa ve kavga olur.

Gönderi tarihi:

dinim yok canım ben sadece insan hakkı olsun uzayda yaşayan diğertümcanlıların hakkına saygı gösterilmesi ve uyulması gerektğiğine inanıyorum çünkü evrenin barışı bu şekilde olacaktır yoksa hep kargaşa ve kavga olur.

Allah! Allah! Senin gibisine de ilk defa rastlıyorum. Allah a inanan dinsiz biri, Alah ın varlığına delilin nedir, bu sorumu yanıtlar mısın lütfen?

Gönderi tarihi:

Allah! Allah! Senin gibisine de ilk defa rastlıyorum. Allah a inanan dinsiz biri, Alah ın varlığına delilin nedir, bu sorumu yanıtlar mısın lütfen?

allahın varlığına delil yok bu bir inanç ama evreni yaratanın yada yaranların olduğu bir gerçek çünkü evren olasılıklarla oluşamayacak kadar işnce bir düzen içerisinde ama bu yaratıcının nasıl bir varlık olduğunu birmi yoksa birden fazlamı olduğunu onu görmediğimiz için bilemeyiz ama ben bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ama bu dinde anlatılan sonsuz mükemmelliğe sahip varlık değil allahta bizim gibi bir varlık ama tabiki bizden daha gelişmiş bir varlık ama bizde gelişimimizi tamamladığımız zaman onun g,ibi olacağız,allah insanı ve tüm uzayda yaşayan zeki canlıları kendine muhatap yaratmıştır on un için oda bizim gibidir.

Gönderi tarihi:
Allah! Allah! Senin gibisine de ilk defa rastlıyorum. Allah a inanan dinsiz biri.

Benzer bir soruyu başka bir başlıkta da sormuştunuz...

Yanıtını şu ilişimden bulabilirsiniz... -http://tr.wikipedia.org/wiki/Deizm-

Bu algılamanın anafikri şudur sayın yılmaz " Tanrı bize akıl verdi, din değil " ...

Saygı ve sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

Kur an ı Kerim de emzirmenin 2 yaşına kadar olduğu beyan ediliyor...İslam i öğretride yetişkinleri emzirme diye bir şey sözkonusu olmadığı gibi bu ancak yalan yanlış şeyler söyleyen şahıslar tarafından iddia edilebilir....Diğer taraftan raif bostan sanırım sen nesebin (soy) ailenin insanlığın korunması diye bir şey duymamış ve bununla ilgili değilsin.

Arkadaşım raif bostan'a neden kızıyorsun. Senin savunduğun teze göre de Adem ile Havva'nın çocukları öz kardeş değil miydi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.