Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığına Adaylığını Açıkladı.


gloria

Önerilen İletiler

CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığıyla ilgili olumlu tepkiler aldığını ve uzlaşmanın genişleyeceğini söyledi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, “Deniz Baykal da kurultayda aday olabilir” derken adaylığını açıkladıktan sonra Baykal’la görüşmediğini ifade etti ve “Baykal beni aramazsa ben onu ararım” dedi.

 

Kılıçdaroğlu ayrıca, adaylığını açıkladıktan sonra yaşanan tartışmalar ve kurultay sürecine ilişkin olarak partinin bölüneceğine inanmadığını belirtti.

 

Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin Başbakan Erdoğan’ın sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu “Başbakan bel altı vurmaktan vazgeçmeli” dedi.

 

http://www.hurriyet.com.tr (17.05.2010)

 

kemal_kilicdaroglu121.jpg

 

Geçen hafta genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın yerine adaylığını açıklamasını cesur bir karar olarak nitelendiriyorum. Özellikle Baykal'ın geri dönebileceği söylentileri de ortada dolaşırken... Kılıçdaroğlu, CHP yle ilgisi olmayan kişileri bile verdiği bu kararla heyecanlandırmıştır ki bu da demek oluyor ki artık CHP de köklü bir değişiminin zamanı gelmiştir.

 

Genel Sekreter ve Baykal'ın 50 yıllık yol arkadaşı Önder Sav'ın böyle bir kararı desteklemeyeceği düşünülürken, Önder Sav'da düşünülenin aksine Kılıçdaroğlu'nu desteklemiştir. MYK'nın içerisinde ciddi tartışmalara yol açmış bu destekten sonra Önder Sav dışındaki tüm MYK üyelerinin imzasıyla bir bildiri yayınlanmıştır. Bildiride Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesi ve Deniz Baykal'ın tekrar göreve dönmesi istenmiştir.

 

Gerçi an itibariyle 60 ın üzerinde milletvekili ve yine 60 ın üzerinde il başkanı da Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklamıştır.

 

Acaba Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayarak, tıpkı Sarıgül gibi CHP kariyerini tehlikeye mi attı? Yoksa yeni CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olur mu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP biat kültürünün egemen hiç değil, geçerliğinin bile olmadığı bir parti olduğu için, bu tür tartışmaların olması normaldir.

 

Bence Deniz Baykal daha güçlenmiştir, dönecektir. Kılıçdaroğlu ise CHP de ikinci adam haline gelecektir. Bu bir tahmin tabii, hava değişebilir.

 

Röntgen tezgahının CİA işi olduğu kesindir. Baykal'a puan kazandırıyor. Düzmece bir montaj olduğu açıkça görülen bir uydurmaya dayalı ithamlarda bulunmaları, itham etmeye çalıştıklarının değil, kendilerinin ahlak çukurluklarını kanıtlamaktadır.

 

Hukukun en temel karinelerini ayaklar altında çiğneyen bu etiksiz güruh, yabancı olmadığımız bir çığlıklı tamtam dansını seslendiriyorlar: "Baykal suçsuz olduğunu kanıtlasın!"

 

Hukuken suç bile zaten olmayan bir karalama için bunu söylemeleri utanç verici etik ve ilke yoksunluğunun en derin çukurudur. Bunu her tür suç isnatları ile zaten tüm karşıtları için yapıyorlar. Çamuru atıp temizlemesini zan altında bıraktıkları kişilerden istiyorlar. En adi suçlamalarla bir çok vatansever vatanına küstürülmeye, bezdirilmeye çalışılıyor.

 

Bir olasılık da ellerinde gerçekten kanıt teşkil eden bir kayıt olması olabilir. Tabii ki kimsenin özel hayatı hakkında emin olamayız.

 

Fakat sanmıyorum. Böyle bir kayıt elde etmiş olsalar, bu kadar montaj hilesine başvurulmuş bir yapım sürmezlerdi, daha inandırıcı bir şey olurdu. Mevcut haliyle inandırıcılıktan çok uzak, çok zorlama bir düzmece. Böyle bir düzmeceye dayalı atılan çığlıklar ise etiğin en düşük eksi düzeylerinde seyrediyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Egerki Deniz Baykal bukadar seveninin oldugunu tahmin ediyor olsaydi, genel baskanliktan degil istifa koltuga civilerdi kendisini boylelikle bir nevi halkin nabzini yoklamis oldu.. Siz beni sevmimisiniz gibisinden. Cunku gizli cekilen goruntulerde istifayi gerektirecek hic ama hic birsey yoktu ama sanirim bu bizim politikacilarin bir cesit nazlanmasi.. Sayin vekiller ben simdi istifa edeyim siz benim ardim sira donmem icin israr edin sobe sobe :) Artik turk politikasinin koklu degisime ihtiyaci vardir boyle ucuz oyunlarla artik halki kandirmaktan vazgecseniz egerki halkiniza hizmet verecekseni o koltuklara gecin yoksa o koltuklar nede partiler babanizin zimmetli mali degildir.. Surekli ayni genel baskanlari gormekten sıkıldık artik gitsin eskileri gelsin yenileri... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben ülkede en sorumlu mevkiye gelmiş bir adamın bu kadar absürd çıkışlar yapması için, kendinden umut olmadığı ortada da, bari hiç mi akıllı danışmanı yok, yoksa gerçekten deliler ülkesinde akıllı olmanın bir alemi yok da doğru mu yapıyor diye düşünür oldum.

 

Her iki olasılık da birer felaket... Ama birinci olasılığı yeğlerim...

 

Hani müneccimbaşı padişaha demiş: "Bir hafta sonra yağacak yağmurun suyunu içen herkes çıldıracak!" Padişah su stoklamış. Bir veziri, bir kendi için. Müneccimbaşını saymıyorum, o zaten müneccimbaşı, onun kategorisi zaten deliden de ayrı akıllıdan da...

 

Neyse bir hafta geçmiş, kehanet gerçekleşmiş. Bir hafta, bir hafta daha derken vezir elinde iki bardak suyla padişahın yanına gelmiş. "Padişahım bunları çeşmeden taze doldurdum." Padişah öcü görmüş gibi irkilmiş:

 

"Çevremizi saran delileri göre göre daha suyu içmeden kafayı mı yedin be adam, bir akıllı ikimiz kaldık, biz de mi delirelim?"

 

"Eğer biz de delirmezsek delilere hükmedemeyiz padişahım" demiş. Padişah "bir iki üç, hooop" diye saymak ve aynı anda içmek şartıyla vezirin elinden bardağın birini almış.

 

En temel insan hakları ve evrensel hukuku bu derece dışlayan, yok sayan bir anlayışın number one olduğu bir ülke... "Vammünüt"ün iktidarı... "Madem suçsuzsun, kanıtla" hukukunun geçerli olduğu bir "absürdistan emirliği..." "İnanılmaz ama gerçek" dedikleri bu olsa gerek...

 

Umarım birinci olasılık geçerlidir ve bu karabasan sona erecektir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal, CHP il başkanlarına yazılı mesaj gönderdi. Baykal, mesajında ''Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Etik dışı baskılara göğüs gerelim. Partinize sahip çıkın. Partiyi ayrıştırmadan kurultaya gidin'' vurgusu yaptı.

 

Baykal mesajında şöyle dedi:

''Bugün gerçekleştirmekte olduğunuz il başkanları toplantısının tarihi bir önem taşıdığını biliyorum. CHP'nin haksız ve hukuksuz saldırı ve suçlamaların hedefi olarak seçildiği, komploların tezgahlandığı bir ortamda gerçekleşecek olan kurultayımıza sizler yön vereceksiniz. Bu ortamda üzüntü verici gelişmelerin yaşandığı, bazı acı siyaset tablolarının kendini gösterdiği, siyasi ve ahlaki ibret manzaralarının ortaya çıktığı açıktır.

Bu durumun partililerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi, sorumluluklarımızı engelleyecek bir ayrışmaya dönüşmemesini sağlamak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayış içinde ben il başkanlarımızdan CHP'nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetimin oluşmasına el birliği ile destek olmalarını, katkıda bulunmalarının bekliyorum.

Gün ağlaşma ve hesaplaşma günü değildir. Tarih karşısında hepimiz bir büyük ahlak ve siyaset sınavı veriyoruz. Bugün CHP'ye her zaman olduğundan daha çok görev ve sorumluluklar düşmektedir. İl başkanlarımızın hep birlikte el ele vererek bu tarihi sorumluluğun üstesinden geleceğine inanıyor, sizlere başarılar diliyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.''

 

Belki böyle gitmemeliydi ama gitti, artık geriye yapabileceği tek iş kaldı; O da istifasını geri almayacağına, tekrar genel başkan olmayacağına dair kesin bir beyanat vermesi ve Kılıçdaroğlu'na destek olmasıdır. CHP'yi toparlayarak, dağılmaktan kurtarmak halihazırda onun sorumluluğudur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP'nin son video skandali sonucu istifa eden genelbaskaninin arkasindan aglayan milletvekillerinin görüntüsü ve sonrasinda güncel olarak hala yasananlar kendisini sosyal demokrat olarak nitelendiren bir partiye hic ama hic yakismadigini gösteriyor. CHP malesef ne sosoyal demokrat ne de demokratik bir parti. Orada hala biat kültürü hakim.

Sayin Baykal bir skandal sonucu istifa etmistir. Istifa eden bir genel baskan neden hala yeni bir genel baskan secilmesinin önünü kapatiyor anlasilir degil? CHP Baykal ve biatcilarinin sahsi malimi? Ondan baska kimse genel baskan olamazmi? Olmak isteyenlerin gecmisteki durumlarini hatirlayalim, partiden ihrac edilmislerdir.

 

Dünki CNN-Türk'deki Baykal icin aglayan milletvekilinin diger CHP milletvekiline ve eski bir CHP'li olan Fikri saglar'a uygunsuz cikislari CHP'nin nerede oldugunu cok güzel gösterdi. Elinde hic bir delil olmadan sunu bunu ihanet ile suclamayi sürdürdü sayin aglayan milletvekili, daha dogrusu biyatci milletvekili desek daha dogru olur.

 

Demokratik partilerde CHP'de yasananlarin bir tanesi dahi yasanmaz.

 

CHP'de Osmanlidan süregelen saltanatcilik devam etmektedir. O yüzdende sosyal demokrat partiler tarafindan CHP hic hos karsilanan bir parti degildir. Ama kimileri sadece cebini ve makami düsündügü icin bunada bir kilif uyduruyor ve kendilerini birakin Türkiye'yi dünyanin en iyi sosoyal demokrat partisi olarak görüyor. Yani kendin pisir kendin ye misali gibi, CHP kendi kendine konusuyor ama onu ciddiye alan yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Belki böyle gitmemeliydi ama gitti, artık geriye yapabileceği tek iş kaldı; O da istifasını geri almayacağına, tekrar genel başkan olmayacağına dair kesin bir beyanat vermesi ve Kılıçdaroğlu'na destek olmasıdır. CHP'yi toparlayarak, dağılmaktan kurtarmak halihazırda onun sorumluluğudur.

CHP secmenlerine sorsalar 90% secmen Baykal asla bir daha geri gelmesin der. Ama secmeni dinleyen kimki? Biatci kültür devam ettigi sürece gelenbaskan saltanatligi ülkemizin tüm partilerinde devam edecektir.

 

Birde sözümona istifa etmis bir sahis. Daha ne gerekli yeni bir genel baskan secilmesi icin? Herhalde bunlar Allah gecinden versin ancak genelbaskanin ölmesinden sonra yeni bir genel baskani seciminin olabilecegi düsüncesine sahipler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP secmenlerine sorsalar 90% secmen Baykal asla bir daha geri gelmesin der. Ama secmeni dinleyen kimki? Biatci kültür devam ettigi sürece gelenbaskan saltanatligi ülkemizin tüm partilerinde devam edecektir.

 

Birde sözümona istifa etmis bir sahis. Daha ne gerekli yeni bir genel baskan secilmesi icin? Herhalde bunlar Allah gecinden versin ancak genelbaskanin ölmesinden sonra yeni bir genel baskani seciminin olabilecegi düsüncesine sahipler.

 

Onuda yapmazlar alim Allah Gece ruyalarinda ziyaret ederde oteki tarafa ihrac edilir korkusu yasarlar bu defada koyun coban misali genel baskanlarin sozunden cikmazlar. Halkta milletvekillerinin sozunden cikmaz duzen boyle gelmis boyle gidiyor degistirmeye kimsenin niyeti yok alan memnun satan memnun misali .. :) Modern Agalik sistemi Satarim partiyi haaa :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Siyasette öyle paldır küldür yurra arkadaşlar hurra millet tarzı adımlar atılmaz. Siyaset duygularla da yapılır ama akıl her zaman bir adım öndedir.

 

Biat kültürünün nerde olduğu bakan ağzından itiraf edildi, uçuruma giden lideri izleyen yünlülerin kimler olduğu tescillendi. CHP de böyle bir durum yoktur. "Müsademei efkardan barikai hakikat neşet eder..."

 

Hiç endişelenmeyin, daha doğru söylemle heveslenmeyin, su yatağını bulur.

 

Aslında çok iyi oldu bu dönem... Hem eteklerdeki taşlar döküldü, maskeler düştü, hem vatanseverler tehlikeyi görüp uyandı. Her işte bir hayır vardır gerçekten. Nice hayır bildiklerimiz şer, nice şer bildiklerimiz hayırdır. Bunu dini anlamda söylemiyorum, tam tersine determinist anlamda söylüyorum. Her şey olası olduğu için her türlü olasılık bir şey öğretir. En kötü olasılık bazen gerçek olur ve hiç bir şeyin garantide, çantada keklik olmadığını ancak o zaman anlayabiliriz... Bu da çok gerekli bir hayat dersidir.

 

"Yanlış gitme olasılığı olan bir şey yanlış gidecektir." Murphy yasası. Bu yasa önlemin akıl olduğunu öğretir. Biz insanlar diğer canlılardan milyarlarca yıl sonra evrimleştiğimiz için bazen diğer canlıların en doğru olanı nasıl bildiklerine şaşırırız. Halbuki onlar büyük ölçüde belli bir sistem yapılanmasını milyarlarca yılda genetik olarak sabitlemişlerdir. Biz ise ilkel sürüngen beynimizi evrimleştikçe katman katman örten beyin tabakalarımız ile hep temel dürtülerimizi kontrol etmek zorundayız. Bu da bizi yanılan ve öğrenen bir tür yapıyor.

 

Ha, gelelim ben CHP yi eleştirsem çok şeyini eleştiririm, o ayrı... Yiğidi öldüreceksen de öldür ama hakkını ver, ondan sonra...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP biat kültürünün egemen hiç değil, geçerliğinin bile olmadığı bir parti olduğu için, bu tür tartışmaların olması normaldir.

 

Bence Deniz Baykal daha güçlenmiştir, dönecektir. Kılıçdaroğlu ise CHP de ikinci adam haline gelecektir. Bu bir tahmin tabii, hava değişebilir.

 

Röntgen tezgahının CİA işi olduğu kesindir. Baykal'a puan kazandırıyor. Düzmece bir montaj olduğu açıkça görülen bir uydurmaya dayalı ithamlarda bulunmaları, itham etmeye çalıştıklarının değil, kendilerinin ahlak çukurluklarını kanıtlamaktadır.

 

Hukukun en temel karinelerini ayaklar altında çiğneyen bu etiksiz güruh, yabancı olmadığımız bir çığlıklı tamtam dansını seslendiriyorlar: "Baykal suçsuz olduğunu kanıtlasın!"

 

Hukuken suç bile zaten olmayan bir karalama için bunu söylemeleri utanç verici etik ve ilke yoksunluğunun en derin çukurudur. Bunu her tür suç isnatları ile zaten tüm karşıtları için yapıyorlar. Çamuru atıp temizlemesini zan altında bıraktıkları kişilerden istiyorlar. En adi suçlamalarla bir çok vatansever vatanına küstürülmeye, bezdirilmeye çalışılıyor.

 

Bir olasılık da ellerinde gerçekten kanıt teşkil eden bir kayıt olması olabilir. Tabii ki kimsenin özel hayatı hakkında emin olamayız.

 

Fakat sanmıyorum. Böyle bir kayıt elde etmiş olsalar, bu kadar montaj hilesine başvurulmuş bir yapım sürmezlerdi, daha inandırıcı bir şey olurdu. Mevcut haliyle inandırıcılıktan çok uzak, çok zorlama bir düzmece. Böyle bir düzmeceye dayalı atılan çığlıklar ise etiğin en düşük eksi düzeylerinde seyrediyor...

 

 

Sevgili demirefe, baykal'ın artık dönmesi 1000 de 1 ihtimal bile değil.

kılıçdaroğluna rakip bile çıkmayacak görülen o. il başkanlarından 81'de 77 yapan adamın koltuğu garantidir.

artık chp kılıçdaroğlu ile yeni bir dönem başlatacaktır. halk da kılıçdaroğlu'nu istiyordu zaten.

 

öte yandan görülen o ki sürecin arkasında cia filan yok. basit bir akp işi. anayasa mahkemesine gitmesini hazmedemediler, ve chp'nin yıkılacağını düşünerek liderini pasifize ettiler. ama chp ilk günlerde sendelese de kılıçdaroğlu'nun önderlik vasfını göstermesiyle şimdi yeniden rayını buldu.

 

akp için sonun başlangıcıdır bu. halkçı ecevit zamanlarına dönecektir halk partisi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim,umarım Chp'nin muhalefetteki çizgisini yapıcı muhalefet çizgisine taşımayı başarır ve Deniz Baykal'ın emri altından kurtarır çünkü herşeye hayır deyip ortaya hiçbir öneri sunmayan muhalefet artık Türkiye'yi çok yordu....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim,umarım Chp'nin muhalefetteki çizgisini yapıcı muhalefet çizgisine taşımayı başarır ve Deniz Baykal'ın emri altından kurtarır çünkü herşeye hayır deyip ortaya hiçbir öneri sunmayan muhalefet artık Türkiye'yi çok yordu....

 

Umarım içinde bulunduğu toplumsal ve siyasal yaşama, ortama, hiçbir yenilik getirmeyen her kesim için aynı şeyi düşünüyorsunuzdur...

 

Mesela;

Osman Baydemir'den tutun Apo'ya kadar 30 yıldır tek bir gelişim gösterememiş kafa yapısına...

 

Deniz Baykal'ın gitmesini bende istiyordum;

Fakat böyle gitmesini değil...

Olabilecek en onur kırıcı biçimde oldu ayrılışı...

Hem Türk Siyaseti için bir ayıptır - ki zaten neresinden tutarsan elinde kalıyor!,

Hem de böyle gitmesine, mezar soyucular gibi sevinenler için bir ayıptır...

 

İstifasına ben de "Dur" demezdim ama;

Dediğim gibi, böyle de bir istifaya değil...

 

Kılıçdaroğlu gelirse eğer CHP'nin başına,

Ecevit gibi bir önderlik vasfı bulunduğunu hiç düşünmüyorum

Ama umarım Ecevit gibi bir halk adamı olabilir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

baykal'ın artık dönmesi 1000 de 1 ihtimal bile değil.

Ben de bir tahmin yapmaya çalışmıştım ve tutmayabileceğini de ayrıca tahmin etmiştim zaten, ve ikinci tahminim tuttu! :D

 

Birinci tahmin ise bu şekilde gitmeye katlanmayacağı yönünde bir serzenişin sonucuydu. Düşüncem o ki Baykal ölçüp biçmiş, iyice düşünmüş ve kararını bu şekilde vermiştir, iyi de etmiştir.

 

Olayın CIA işi olduğu şüphem çok yoğundur, aksi halde MIT diyeceksiniz ki benim gönlüm buna elvermez. Bakın şimdi bu işi kurcalatmayın bana, çapanoğlu çıkacak. Her şeyi biliyorsunuz, kurcalatmayın! Adamlar zaten emir eri, talimatla hazırola geçip emirleri harfiyen uygulamıyorlar mı? "Suikast yapılacaktı" dediler miydi, "heee, hakkaten yapılacaktı. Zaten dolanıyolardı!" "Çekiç yetmemiş, balyozla çivi çakacaklardı!" "Hee, balyoz da çivi de hazırmışmış!" Daha ne diyeyim ki?

 

CIA bu işlerde uzmandır. Ekipmansız olmaz, taşeron özel dedektif türü kullandıysa ancak, bizzat CIA olmayabilir. Ancak her durumda yerli destek olmadan olanaksıza yakındır, bu olmadan feriştahını, 007 gönderseler yapamaz. Mutlaka birileri yardım etmiş olmalı. Bu birileri de CHP içinde olmalı.

 

Baykal'ın küskünlüğünü de bu sav açıklıyor. Baykal gitmesi için hasımla bile işbirliği yapmayı içe sindiren birileri olabilmesine içerliyor. Eğer böyle düşünmezsek, ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığı işlerlik kazanır.

 

Benim savımın tersi, Baykal ikinci bir yayın sürülmesini göze alamadı ve reste pas dedi biçimindedir. Ben buna ihtimal vermiyorum. Baykal zeki bir adamdır. Stratejist ve akıllıdır. Çalıma enfes bir çalımla karşılık vermiştir. Bence mükemmel. İnsanın inat ve öç duygularını frenleyip bu kararı alabilmesi mükemmel bir öz denetim, kendisini kutluyorum. Şahsı üzerinden gidecek bir savaşın CHP ye ve ülkeye zarar vereceğini görmüştür. Yeni bir yayın da olsa bu da düzmece ve kırpma yapıştırma bir montaj olacaktır ama yine ortalık karışacaktır. İpin ucu peştemalcının eline geçince rahat durmaz, ipi olur olmaz çeker durur. Aslı astarı olmasına gerek yok. İpin ucu eline geçmiş bir kere... Birileri en korunaksız görüntülerine ulaşmayı başarmış. Bu isterse elini yüzünü yıkarken olsun, ister uzanıp istirahat ederken olsun. İnsanlar sıradan dizi filmlerde bile insanın sözde ikiz kardeşiyle birlikte gösterilebildiğini bile bile, "ateş olmasa niye duman çıksın" der yani, insan bu. Hele bu ülke insanı bastırılmış cinsellik yüzünden inanmaya dünden hazırdır. Yaşı geçmiş işi bitmemiş hınzır çapkın öykülerine ise bayılır.

 

Kılıçdaroğlu'nun geniş kabul görmesi üzerine şunu sorayım: Hani CHP ırkçı, faşist bilmem ne diye esip savuran efendiler? Al işte Tunceli Alevi kökenli biri CHP de geniş kabul gördü.

 

Demek ki neymiş?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kılıçdaroğlu'nun geniş kabul görmesi üzerine şunu sorayım: Hani CHP ırkçı, faşist bilmem ne diye esip savuran efendiler? Al işte Tunceli Alevi kökenli biri CHP de geniş kabul gördü.

 

Demek ki neymiş?

DemirEfe, bu kadar da acımasız olma yaf!

Hiç bu kadar acımasız bir soru sorulur mu?

İnsanları kendileriyle çelişkiye düşüreceksin mazallah!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Umarım içinde bulunduğu toplumsal ve siyasal yaşama, ortama, hiçbir yenilik getirmeyen her kesim için aynı şeyi düşünüyorsunuzdur...

 

Mesela;

Osman Baydemir'den tutun Apo'ya kadar 30 yıldır tek bir gelişim gösterememiş kafa yapısına...

 

Deniz Baykal'ın gitmesini bende istiyordum;

Fakat böyle gitmesini değil...

Olabilecek en onur kırıcı biçimde oldu ayrılışı...

Hem Türk Siyaseti için bir ayıptır - ki zaten neresinden tutarsan elinde kalıyor!,

Hem de böyle gitmesine, mezar soyucular gibi sevinenler için bir ayıptır...

 

İstifasına ben de "Dur" demezdim ama;

Dediğim gibi, böyle de bir istifaya değil...

 

Kılıçdaroğlu gelirse eğer CHP'nin başına,

Ecevit gibi bir önderlik vasfı bulunduğunu hiç düşünmüyorum

Ama umarım Ecevit gibi bir halk adamı olabilir...

 

Çözüm Üreten,çözüme ulaşmak için farklı arayışlar içinde olan her siyasetçibenim için bir değerdir,şimdi konuyu nerden Öcalan'a yada Baydemir'e getirdiniz? Karşılaştırma yapacaksanız eğer Selahattin Demirtaş ile Karşılaştırmayı deneyiniz,Öcalan'ın konumu başkadır,Baydemir'in konumu başka,ikiside Baykal'la karşılaştırılabilecek konumlarda değillerdir,Baykal'ın bu şekilde ayrılmasını bende istemezdim açıkçası ancak Baykal'ın gitmesi için yıllardır konuşan birisi olduğumuda gizleyemem,eğer ülkenizde 20 yılı aşkın bir süredir Babaşkan olmak için çabalıyorsanız ve halk sizi buna layık görmüyorsa utanıpta bırakmanız gerekir,ama tabi bunun için rantınızdanda vazgeçmeniz gerekecek değilmi,pardon pardon ben haksızım açalım kucaklarımızı tutamadııım,açaydım kollarımı,tutaydım,durduraydım onu diyelim hep beraber,yazık onca yıl bu rant düzenini kurmuş,partiyi kendi nüfusuna geçirmiş3 tarafı denizlerle çevrili güzel yurdumun sahil kentlerinde ciddi oranda oy almış bir partinin lideri üzüldüm bak şimdi :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Kılıçdaroğlu'nun geniş kabul görmesi üzerine şunu sorayım: Hani CHP ırkçı, faşist bilmem ne diye esip savuran efendiler? Al işte Tunceli Alevi kökenli biri CHP de geniş kabul gördü.

 

Demek ki neymiş?

Sayin demirefe, verdiginiz örnek kistas olamaz. AKP'de de MHP'de de Alevi kökenliler var, dahada ötesi Kürt kökenlleirde var. Ehh simdi AKP seraitci degilmi diyecegiz?

 

Bakin Tansu Ciller bir bayan basbakandi, aynen su an Merkel gibi, ama kisilerin orada olusuyla bir seyler olmuyor, önemli olan uygulanan siyaset. Ciller asla kadin haklarini ön plana cikartan bir politika uygulamadi, tam aksine erkek egemenligini dahada pekistiren politikalar yapti, Merkel ve diger bayan basbakanlarda malese aynisi. Simdi Ciller basbakan oldu diye Türkiye'de kadinlara karsi politika yapilmiyormu diyecegiz?

 

Sayin Kilicdaroglu'nun Dersim cikisi ve sonrasi neler yapabileceginin güzel bir göstergesidir.

 

Öncelikle uygulamak istedigi politikaya bakmamiz gerekli. CHP bana göre tabiiki günümüz siyasetinde irkcilik iceren politikalar savunuyor, bunu diger basliklarda yeterince tartistik, tekrar acmaya gerek yok.

 

Kilicdaroglu ve beraberindekiler yapilan ve uygulamadaki yanlis politkalardan vazgecip gercek bir sosyal demokrat parti olmak icin adimlar atarlarsa sevindirici olur. Aksi taktirde ha AKP'nin Alevi milletvekillerinin konumu ha MHP ve diger sag paretiler icerisindeki Alevilerin konumu ha Kilicdarolglunun (genelbaskan olmasina ragmen) konumu. Bence aralarinda hic bir fark olmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Kılıçdaroğlu'nun geniş kabul görmesi üzerine şunu sorayım: Hani CHP ırkçı, faşist bilmem ne diye esip savuran efendiler? Al işte Tunceli Alevi kökenli biri CHP de geniş kabul gördü.

 

Demek ki neymiş?

 

Çok sağlam bir yere parmak basmışsın :D

CHP, 80 darbesinden önce de, 80'li yılların sonunda da gerek ezilen kürtlerin, gerek ezilen alevilerin sığınacağı liman olmuştur. sırf doğu bölgesinden aldığı oyun çökertilmesi için leyla zana gibi isimler ayrılıkçı ve şovenist bazı tutumlar almıştır. ve 89'da doğudan epey iyi olan chp gitmiş, yerine doğuya hiç giremeyen bir chp gelmiştir. burda partinin suçu kadar, orda istenen siyasi eğilimlerin değiştirilmesi de etkilidir.

 

bugün Chp'nin içinde 8 çocuklu bir aileden berhan şimşek de vardır, ağrıdan savcı sayan da vardır, tuncelili kemal kılıçdaroğlu da vardır, nazımiyeli ali kılıç da vardır.

 

CHP asla tek tip bir mezhebin ya da ırkın partisi olmamıştır. aksine geniş bir yelpazesi vardır.

Kılıçdaroğlu ile bu yelpaze daha da büyüyecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

CHP, 80 darbesinden önce de, 80'li yılların sonunda da gerek ezilen kürtlerin, gerek ezilen alevilerin sığınacağı liman olmuştur. sırf doğu bölgesinden aldığı oyun çökertilmesi için leyla zana gibi isimler ayrılıkçı ve şovenist bazı tutumlar almıştır.

CHP "ezilen Kürt'lerin ve alevilerin" hangi haklarini savunmustur ve vermistir? "ezilen Kürt'ler ve aleviler" CHP'ye siginmissa ve sonrasinda kendilerini geri cekmislerse burada sorgulanmasi gereken CHP'nin tavridir. "Leyla Zana" Kürt ve alevi oylari CHP'nin elinden silah zoruylami aldida böyle konusuyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SÜRPRİZ GELİŞME!

 

Genel başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'na Rahşan Ecevit'ten sürpriz destek geldi. Rahşan Ecevit, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını olumlu buluyor ve derstekliyorum. Bülent Ecevit'e gönül verenleri CHP'ye destek olmaya çağırıyorum" dedi.

 

Bu bir "solda birleşme" sinyali olabilir mi, bunu zamanla göreceğiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SÜRPRİZ GELİŞME!

 

Genel başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'na Rahşan Ecevit'ten sürpriz destek geldi. Rahşan Ecevit, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını olumlu buluyor ve derstekliyorum. Bülent Ecevit'e gönül verenleri CHP'ye destek olmaya çağırıyorum" dedi.

 

Bu bir "solda birleşme" sinyali olabilir mi, bunu zamanla göreceğiz.

Solda birlesme ancak sol politikalarla olabilir. CHP Baykal döneminde malesef sol yerine MHP ile yarisir bir sekilde sag politikalari savundu. Umarim CHP gercek bir sosoyal demokrat parti olmak iicn dogru adimlar atar, ve bu sayede diger sosoyal demokratlarinda CHP'ye geri dönecegi kanisindayim. Ancak söyledigim gibi kabul edilmez su anki siyasetinden tümüyle vazgecmesi gerek. Icine kapali, anti demokratik, irkci milleyetcilikten ve darbecileri desteklemekten vazgecmeli. Türkiye'nin tüm halkini kucaklamali, Kürt politikasini tümüyle degistirmeli.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP'de de MHP'de de Alevi kökenliler var

Ciller basbakan oldu diye Türkiye'de kadinlara karsi politika yapilmiyormu diyecegiz?

Verdiğiniz her iki örnek de CHP deki durum ile kıyaslanmaktan son derece uzak. Türkiye'de BDP den başka ırkçı parti göremiyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SÜRPRİZ GELİŞME!

 

Genel başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'na Rahşan Ecevit'ten sürpriz destek geldi. Rahşan Ecevit, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını olumlu buluyor ve derstekliyorum. Bülent Ecevit'e gönül verenleri CHP'ye destek olmaya çağırıyorum" dedi.

 

Bu bir "solda birleşme" sinyali olabilir mi, bunu zamanla göreceğiz.

 

Rua, bunca yıldan sonra böyle sinyaller almak, açıkçası heyecanlandırmadı değil...

Hep söylerim;

Kılıçdaroğlu'nda, Ecevit'in taşıdığı misyonu göremiyorum

Ama yine de eğer Sol belirli bir ölçüde birleşirse,

Mükemmel olacak...

 

Rahşan Ecevit'in bu çağrıda bulunması bence yabana atılmamalı.

Aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun Alevi ve Tuncelili olması da önemli birşey;

Bir imaj tazeleme ve bir moral olacaktır.

 

Dediğim gibi:

Baykal istifa edecekse, bu biçimde olmamalıydı...

Ama oldu ne yazık ki...

Şimdi daha iyi ne yapılabilir, neler yapılabilir ona bakmak lazım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Solda birlesme ancak sol politikalarla olabilir. CHP Baykal döneminde malesef sol yerine MHP ile yarisir bir sekilde sag politikalari savundu. Umarim CHP gercek bir sosoyal demokrat parti olmak iicn dogru adimlar atar, ve bu sayede diger sosoyal demokratlarinda CHP'ye geri dönecegi kanisindayim. Ancak söyledigim gibi kabul edilmez su anki siyasetinden tümüyle vazgecmesi gerek. Icine kapali, anti demokratik, irkci milleyetcilikten ve darbecileri desteklemekten vazgecmeli. Türkiye'nin tüm halkini kucaklamali, Kürt politikasini tümüyle degistirmeli.

 

CHP'nin ırkçılık yaptığı fikrinin dışında hepsine katılabilirim ama ırkçılığa dayalı milliyetçilik yaptığı kanaatine nasıl varabiliyorsunuz? eğer ırkçı bir parti arayacaksak DTP'den daha alasını bulabilir miyiz? doğrudan belli bir etnik kimliğe ve bölgeye dayalı ırkçı aşırı milliyetçi bir siyaset güdüyorlar. CHP'ye gelene kadar asıl bunları eleştirmek gerekmez mi? CHP'yi eleştirmek son zamanlarda moda oldu. İyi güzel ama biraz da insaflı olmak gerek.

 

 

Rua, bunca yıldan sonra böyle sinyaller almak, açıkçası heyecanlandırmadı değil...

Hep söylerim;

Kılıçdaroğlu'nda, Ecevit'in taşıdığı misyonu göremiyorum

Ama yine de eğer Sol belirli bir ölçüde birleşirse,

Mükemmel olacak...

 

Rahşan Ecevit'in bu çağrıda bulunması bence yabana atılmamalı.

Aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun Alevi ve Tuncelili olması da önemli birşey;

Bir imaj tazeleme ve bir moral olacaktır.

 

Dediğim gibi:

Baykal istifa edecekse, bu biçimde olmamalıydı...

Ama oldu ne yazık ki...

Şimdi daha iyi ne yapılabilir, neler yapılabilir ona bakmak lazım.

 

CHP'nin tahminlerinde üzerinde toparlanacağını düşünüyorum ben. Baykal döneminde bir şahıs partisi izlenimi yaratıyordu. Ecevit'in partisi DSP gibi. Sonunda DSP'ye ne olduğunu gördük. Rahşan Ecevit'in sözleri oldukça önemli bence. Yeni kurduğu partinin geleceği çok parlak değil zaten. Bundan sonra yapılacak en iyi şey CHP ile birleşme olacaktır. Böylece solda birlik kısmen de olsa mümkün olacak. DSP başkanı Türker'in çok başarılı olacağını sanmıyorum. Kendisi TURMOB Başkanıdır hala hazırda. Bu makamı bir merdiven gibi kullanıp bu noktaya geldi. Fakat TURMOB'un ona çok faydalı olacağını sanmıyorum; zaten kurumun meslek camiasından da yoğun eleştiri alıyor.

 

Kılıçdaroğlu sakin yapılı çözümden yana biri gibi görünüyor. Uzlaşmaya oldukça açık. Eğer DSP tarafı da olumlu bakarsa -ki bu aşamada pek olası gibi görünmüyor- onlarla da bir birliktelik ya da tam anlamıyla bir birleşme bize asıl heyecanı yaşatır sanırım. Ama en azından şu noktaya gelinmiş olması da senin de dediğin gibi heyecan verici.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP'nin ırkçılık yaptığı fikrinin dışında hepsine katılabilirim ama ırkçılığa dayalı milliyetçilik yaptığı kanaatine nasıl varabiliyorsunuz? eğer ırkçı bir parti arayacaksak DTP'den daha alasını bulabilir miyiz? doğrudan belli bir etnik kimliğe ve bölgeye dayalı ırkçı aşırı milliyetçi bir siyaset güdüyorlar. CHP'ye gelene kadar asıl bunları eleştirmek gerekmez mi? CHP'yi eleştirmek son zamanlarda moda oldu. İyi güzel ama biraz da insaflı olmak gerek.

 

Kendisini sol ve sosoyal demokrat olarak niteleyen bir parti ülkemizde cereyan eden asimilasyon ve inkar politikasini savunmaz. Bunu savunmak irkciliktir. MHP'ye yeri gelince irkci deniliyor, bu anlamda siz bana CHP ile MHP arasindaki görüs ayriligini söyleyin.

 

Bir azinligin haklarini savunmak nereden irkcilik oluyormus? (DTP) BDP tüm Türkiye'yi Kürt yapacagiz ve Türk'leride asimile yapacagiz diyorsa tabiiki irkcidir. Ama Kürt halkinin verilmeyen haklari icin ugrasmasi irkci oldugunu göstermez. Haa dersek, BDP tüm Türkiye'nin partisi olmak istiyorsa ve öyle oldugunuda iddaa ediyorsa bu konuda eksikleri var diyebiliriz, ama asla irkci diyemeyiz.

 

Zaten CHP icerisindeki bir cok önemli sahsiyetlerde CHP'ni MHP ve benzeri partilerin cizgisinde siyaset yaptigini acikca söylüyorlar. Secmenlerin cogu son dönemlerde kehren oylarini verdiklerinide söylüyorlar.

 

CHP'yi elestirmek moda degil her demokrat olan insanin görevidir. Statükocu, cuntacilara sahip cikan, gücünü halk yerine askerden almaya calisan, iktidari sirf elestiren ama asla bir cözüm üretmeyen bir parti ne sosyaldemokratrat olabilir ne de sol bir parti olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendisini sol ve sosoyal demokrat olarak niteleyen bir parti ülkemizde cereyan eden asimilasyon ve inkar politikasini savunmaz. Bunu savunmak irkciliktir. MHP'ye yeri gelince irkci deniliyor, bu anlamda siz bana CHP ile MHP arasindaki görüs ayriligini söyleyin.

 

Bir azinligin haklarini savunmak nereden irkcilik oluyormus? (DTP) BDP tüm Türkiye'yi Kürt yapacagiz ve Türk'leride asimile yapacagiz diyorsa tabiiki irkcidir. Ama Kürt halkinin verilmeyen haklari icin ugrasmasi irkci oldugunu göstermez. Haa dersek, BDP tüm Türkiye'nin partisi olmak istiyorsa ve öyle oldugunuda iddaa ediyorsa bu konuda eksikleri var diyebiliriz, ama asla irkci diyemeyiz.

 

Zaten CHP icerisindeki bir cok önemli sahsiyetlerde CHP'ni MHP ve benzeri partilerin cizgisinde siyaset yaptigini acikca söylüyorlar. Secmenlerin cogu son dönemlerde kehren oylarini verdiklerinide söylüyorlar.

 

CHP'yi elestirmek moda degil her demokrat olan insanin görevidir. Statükocu, cuntacilara sahip cikan, gücünü halk yerine askerden almaya calisan, iktidari sirf elestiren ama asla bir cözüm üretmeyen bir parti ne sosyaldemokratrat olabilir ne de sol bir parti olabilir.

Öncelikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti başkanlığına seçilmesinden heyecan ve mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Sosyal Demokratların çokça söyledikleri gibi “değişim iyidir”.

CHP sol ve sosyal demokrat bir partidir, Sosyalist Enternasyonal’e de üyedir.

 

Ülkemizde asimilasyon politikası yoktur. Bu sadece sizin ve belli –çok dar- bir çevrenin söylemidir. Söz konusu tartışma çerçevesinde bunu sadece sizin şahsi fikriniz olarak değerlendiriyorum. Asimilasyon politikası Türk tarihinde hiçbir devlet döneminde olmamıştır. Hatta asimilasyon doğu kökenli uygarlıkların hiçbirinin kültürel alt yapısında bulunmaz. Bu anlamda iddianız sadece sizin düşüncenizdir ve aslı yoktur. İnkar meselesine gelince CHP Türkiye’de bir kürt nüfusu varlığını inkar etmemektedir. Türkiye sınırlarında yaşayan herkese Türk denmesinin nedeni ırkçı düşünce değil ulusal bütünlük fikridir. Ulusal Devlet anlayışı emperyalizme karşı gelişmiş, bütünleyici bir anlayıştır ve Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelemizin temelini oluşturur.

 

Bu açıdan ülkemizde azınlık politikaları üretmeye gerek bulunmamaktadır. Azınlık politikaları Ulusal bütünlük fikri oluşmamış olan ve çoğunlukla sömürgeleştirilen bölgelerde sömürgeci güçlerce üretilmiş bir anlayıştır. Türkiye’de var olan her unsur asli unsurdur. Herhangi bir ayrım yapılmamıştır ve yapılmamaktadır. BDP bir azınlığın haklarını savunan bir parti değildir. Belli bir bölgede yaşayan haklımızı kışkırtmak yoluyla ulusal bütünlüğü parçalamayı amaç edinmiş bir oluşumdur. Terör elebaşılarından aldığı emirle hareket eden basiretsiz insanları içinde barındıran bölücü bir emperyalist hizmetçisidir. Sizin de kullandığınız “Kürt Halkı” söylemini kullanmak suretiyle ulus içinde birbirine düşman uluslar yaratmayı amaçlar ve bölücülük faaliyetlerini bu ana temel dairesinde sürdürür. Oysa ki ırkçılık, bir ulusal bütünlük içerisinde; Kürt Halkı, Laz Halkı, Çerkez halkı gibi söylemlerin kendisinde vardır. Elbette ki Türk Halkı’nın içinde Kürtler, Lazlar, Çerkezler vs. mevcuttur. Bunları inkar eden yok zaten hiç olmamıştır da. Ama belli bir ettik kimliğin üzerinden bölücü söylemlerle siyaset yapmak asıl ırkçılıktır.

 

CHP ile MHP arasındaki en temel fark birinin sağ birinin sol parti olmasıdır :)MHP seçmeniyle CHP seçmeninin tarihsel kavgası bugün dahi sürüyor. Bunları aynı potada buluşturmak imkansızdır ve aralarında pek de bir benzerlik bulunamaz. Ne var ki yetersiz bilgi ya da ön yargılar sebebiyle CHP’nin altı ilkesinden biri olan milliyetçilik ilkesi yanlış değerlendirilmekte ya da bilerek çarpık söylemlere konu edilmektedir.

 

Kişisel fikrime göre katillerden emir alan, terörü görmezden gelen toprak ağalarından oluşmuş emperyalizm destekçisi bir oluşuma destek vermek demokratlığa sığmaz. Bu anlamda ben, demokrat olduğunu söyleyen birinden öncelikle, sömürüye, ağalığa, kulluk rejimine, yoksulluğa karşı çıkmasını ve bunları eleştirmesini beklerim.

Son olarak CHP bu ülkenin tamamını sahiplenen bütünleyici ulusal bilinç anlayışına sahip bir partidir ve bu ülkenin insanlarından oy alarak parlamentoda bulunmaktadır. Ve yine kişisel fikrime göre Kılıçdaroğlu ile birlikte büyük bir oy patlaması yaşayacak ve yine haklın oylarıyla iktidara gelecektir. Umarım o zaman da hiç kimse çıkıp CHP’yi iktidara asker getirdi diyerek komik duruma düşmez

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.