Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Özgürlükten yola çıkmışsınız, özgürlük nedir yada ne kadar özgür olunmalıdır. Özgürlüğün kelime anlamı; herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumudur. Neden hiç bir zaman insanlar tamamen özgür bırakılmamış ve bir devlet altında, yasalar ve kurallar dahilinde yaşamıştır.

Sokakta çırıl çıklak gezsek ne de olsa özgürüz diyebilirmiyiz. Veyahut otomobille bütün kuralları ihlal etsek kurallar insan haklarına aykırı nede olsa özgürüz diyebilirmiyiz. Ben istediğim yere girip çıkabilirim diyebilirmiyiz yada ben istediğim üniversitede okumak istiyorum deyince bizi özgürüz diye o okula alırlar mı?

Çalıştığımız iş yerinde neden kurallar vardır? İstediğimiz saatte gidip gelelim veya istediğimizi giyelim nede olsa özgür olmalıyız değil mi? Bu örnekler yüzlerce hatta binlerce verilebilir.

Yasaları yada kuralları çiğnersen ceza alırsın bu devlet kanunlarında da işyeri kurallarında da böyledir. Allah'ın bütün dinlerde koyduğu sosyal ve hukuk kuralları vardır aynı devletlerde olduğu gibi.

Neden Allah'ın koyduğu kuralları anlamak bu kadar zor geliyor, inanmıyorsanız zaten size ne kurallardan gidin devletin koyduğu "uymak zorunda olduğunuz" kurallara karşı çıkın, işyerindeki işletmenizin koyduğu "uymak zorunda olduğunuz" kurallara karşı çıkın yada öğrenciyseniz okuldaki "uymak zorunda olduğunuz" kurallara karşı çıkın inanmadığınız kurallarla neden uğraşıyorsunuz zaten bu kurallar sizin için geçersiz.

Gönderi tarihi:

Bak dinin saçmalığını anlatmaya çalışıyorsan dinin varlığını kabul ederek tartışabilirsin.

Yani sen bir taşın üstünde çizgi varmı yokmu diye tartışabilmen için ilk önce bir taş olması lazım. Sen hem taş yok diyorsun hem üstünde çizgi var diyorsun bu nasıl iştir?

Gönderi tarihi:

Nede güzel söylemiş;

[İki Parmağının Ucunu Gözüne Koy. Bir şey Görebiliyor Musun Dünyadan? Sen Göremiyorsun Diye Bu Alem Yok Değildir.

Mevlana Celaleddin Rumi

KISA VE ÖZ

Saygılar

...ALLAHHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD...

Gönderi tarihi:

Özgürlükten yola çıkmışsınız, özgürlük nedir yada ne kadar özgür olunmalıdır. Özgürlüğün kelime anlamı; herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumudur. Neden hiç bir zaman insanlar tamamen özgür bırakılmamış ve bir devlet altında, yasalar ve kurallar dahilinde yaşamıştır.

Sokakta çırıl çıklak gezsek ne de olsa özgürüz diyebilirmiyiz. Veyahut otomobille bütün kuralları ihlal etsek kurallar insan haklarına aykırı nede olsa özgürüz diyebilirmiyiz. Ben istediğim yere girip çıkabilirim diyebilirmiyiz yada ben istediğim üniversitede okumak istiyorum deyince bizi özgürüz diye o okula alırlar mı?

Çalıştığımız iş yerinde neden kurallar vardır? İstediğimiz saatte gidip gelelim veya istediğimizi giyelim nede olsa özgür olmalıyız değil mi? Bu örnekler yüzlerce hatta binlerce verilebilir.

Yasaları yada kuralları çiğnersen ceza alırsın bu devlet kanunlarında da işyeri kurallarında da böyledir. Allah'ın bütün dinlerde koyduğu sosyal ve hukuk kuralları vardır aynı devletlerde olduğu gibi.

Neden Allah'ın koyduğu kuralları anlamak bu kadar zor geliyor, inanmıyorsanız zaten size ne kurallardan gidin devletin koyduğu "uymak zorunda olduğunuz" kurallara karşı çıkın, işyerindeki işletmenizin koyduğu "uymak zorunda olduğunuz" kurallara karşı çıkın yada öğrenciyseniz okuldaki "uymak zorunda olduğunuz" kurallara karşı çıkın inanmadığınız kurallarla neden uğraşıyorsunuz zaten bu kurallar sizin için geçersiz.

arkadaşım ben özgürlüğün tanımını yapmadım ben insan hakkının tanımını yaptım ve tanımı nasıl yaptığımıda anlamamışsın önceki yazılarıma bakarsan anlarsın ama ben bidaha tekrarlayayım.

insan kendi hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşayabilir bu bir insan hakkıdır ama dikkat edin başkalarına zarar vermeden yada başkalarının hayatına karışmadan istediği gibi yaşayabilir bu bir insan hakkıdır.devlette insanların hayatını başkalarının hayatına karışmadan ve kimseye zarar vermeden yaşamaların ı güvence altına almak için kurallar koyar bu kurallar herkesin bir bir yaşantısına yada hakkına tecavüz etmemeleri içindir.

ama herkesin kendi hayatını başkalarının hayatıan karışmadan istediği gibi yaşama hakkı vardır yani ben hayatımı istediğim gibi yaşarım ama başkasının yaşantısına karışamam bu herkes için geçerlidir yani kimse kimsenin yaşantısına karışamaz.

ama din insanın hayatını başkalarının hayatlarına karışmadan başkalarının hakkına tecavüz etmeden istedikleri gibi yaşama hakkını görmezden gelmektedir dinine göre insan allahın istediği gibi yaşamak zorundadır yoksa allah onu ateşe atacaktır ama bilindiği gibi insanın hayatını başkalarına zarar vermeden başkalarının hayatına karışmadan istediği gibi yaşama hakkı vardır ama dine göre insanın istediği gibi yaşama hakkı yoktur allah ne istiyorsa o olacaktır ama dine göre allah adildir ve din en doğru yoldur yani insan haklarına en uygun yoldur ama allah adil olsaydı insanların hayatlarına karışmaması gerekirdi çünkü insanların başkalarına zarar vermeden hayatlarını istedikleri gibi yaşama hakları vardır işte bu yüzden allah insanların yaşantısına karışmaması gerekirdi ama aksine allah kendi dediğini yapmayanları ateşe atıyor ve başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakkına tecavüz ediyor ve ateşe atarak zorbalık yapıyor sizce böyle adalet olurmu.

kadının istediği gibi giyinme hakkı vardır yani hayatını başkalarına zarar vermeden başkalarının yaşantısına karışmadan istediği gibi yaşama hakkına ve bu yüzdende istediği elbiseyi giyme hakkına sahip ama dine göre kadın örtünmek zorunda örtünmek istemeyen kadın ateşe atılacak ama din en doğru yolun kendisi olduğunu ve allahın adil olduğunu dininde insan haklarına uyduğunu söylemektedir ama bu insan haklarına aykırıdır çünkü kadının istediği gibi giyinme hakkı vardır.

dolayısıyla din bir saçmalıktır.

Gönderi tarihi:

Haşa ne haddime senin askerlik yapıp, yapamayacağına hüküm vermek..

Ayrıca sana neden dürüst cevap vermiyimki düşmanımmısın,rakibimmi :D

Hayır mantık mantık herşeyde mantık aramak tamam doğru ama askerde karşılaşılan mantıksızlıkları biliyorsan VEYA yaşadıysan dünyada insanların ne kadar mantıksız işler yaptığını.

Ne kadar mantıksız şeylerin olduğunu düşün...Ben sadece askerlik yaptıysan askerliğin mantığını anladınmı diye sorucaktım

çok önemli bişey değil yani yaptım veya yapmadım..

Saygılar

...ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD...

Dünyadaki mantıksız işleri şimdilere moda olan askerlik noktasından yaptığın bir çıkışla izah etmeye çalışmak nasıl bir şey anlamadım. Askerlik

yapmışsın ama askerliğin temel felsefesini anlamamışsın. Savaşmak zaruret yoksa zaten bir cinayet olarak kabul edilmekte iken ve işin mantığı ortaya

koyulmuşken böyle bir tespite sadece gülümsenir. Kolay gelsin.

Gönderi tarihi:

Bak dinin saçmalığını anlatmaya çalışıyorsan dinin varlığını kabul ederek tartışabilirsin.

Yani sen bir taşın üstünde çizgi varmı yokmu diye tartışabilmen için ilk önce bir taş olması lazım. Sen hem taş yok diyorsun hem üstünde çizgi var diyorsun bu nasıl iştir?

Bu tespite ne yapılır acaba :w00t:

Gönderi tarihi:

serkan arkadaş askerliğe mantıksız olarak değerlendirmesi doğru aslında çünkü dünyada herkes demokrasi adaletve barıştan bahsetmekte ama nedense dünya hep ırkçı devletlere bölünmekte ve dünya adil olmayan bir şekilde paylaşılmakta ki adaletin eşitlik kuralına aykırıdır yani dünyada herkesin eşit hakka sahip olması gerekir ama günümüzde herkes eşit hakka sahip değildir ve dünyanın eşit bir şekilde paylaşılacağına devletlere bölünmüş devletlerse bir birni düşman olarak görerek ordular kurmakta hani adalet ve barış naraları herkes barıştan adaletten demokrasiden bahsediyor ama maalesef dünya ırkçı devletlere bölünfüğü gibi herkes birbirini düşman görerek sialhlanıyor ve ordular kuruyor ve ayrıca insan öldürerek aldıkları toprakları insan öldürüp karşı tarafı yendikleri hakettiklerini düşünüyorlar oysaki insan öldürmek suçtur.

dostum palaman ben sana daha önce niçin bu açıklamayı yaptığı açıkladım bence din bir saçmalıktır ama bu dini gerçek ve doğru olduğunu zannedenler bu insanlara dinin saçma olduğunu anlatmak için ben bu açıklamayı ya yada konuyu açtım.

Gönderi tarihi:

Dünyadaki mantıksız işleri şimdilere moda olan askerlik noktasından yaptığın bir çıkışla izah etmeye çalışmak nasıl bir şey anlamadım. Askerlik

yapmışsın ama askerliğin temel felsefesini anlamamışsın. Savaşmak zaruret yoksa zaten bir cinayet olarak kabul edilmekte iken ve işin mantığı ortaya

koyulmuşken böyle bir tespite sadece gülümsenir. Kolay gelsin.

Değerli arkadaşım

ben ülkemizde yapılan askerlikten bahsedmek istedim SAVAŞMAKTAN DEĞİL...

Demekki sende askerlik yapmamışsın veya torpilli idin onu bilemem

ki eğer yaptıysan sana askerde ot olmayan yerden ot yoldurmamışlar veya bir ağacın nöbetini tuturmamışlar veya bir tanka her hangibir araca ceza verip o kaçmasın diye başında nöbet tuturmamışlar vs..vs..vs..vs..

Ayrıca ben bu soruyu başka bir arkadaşa sordum birşeyler öğrenmek için ancak oda kaçamak cevaplar,soruma soru ile karşılık verip duruyor??

neysen sen cavaplamışsın teşekkürler...

Saygılar

Gönderi tarihi:

Bu tespite ne yapılır acaba :w00t:

Bunun tespiti zor yapılır :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Değerli arkadaşım

ki eğer yaptıysan sana askerde ot olmayan yerden ot yoldurmamışlar veya bir ağacın nöbetini tuturmamışlar veya bir tanka her hangibir araca ceza verip o kaçmasın diye başında nöbet tuturmamışlar vs..vs..vs..vs..

Ayrıca ben bu soruyu başka bir arkadaşa sordum birşeyler öğrenmek için ancak oda kaçamak cevaplar,soruma soru ile karşılık verip duruyor??

Saygılar

barıştan demokrasiden insan haklarından ve adaletten bahseden insanoğlunun savaşma için ordu kurması saçmadır yoksa askerlikte yapılan saçma uygulamalar askerlik sdaçma değildir tabiki bu tür saçma olaylar askerlikte olabilir ama askerliğin saçma olmasının nedeni barıştan insan haklarından bahseden dünyanın savaş için orduya gereksini olmamasından kaynaklanır eğer barış istiyorsan silahlanmak yerien hep beraber kardeşçe yaşanması gerekir savaşıp silahlanmak değil savaşmak insan öldürmek insan haklarına aykırıdır ve dünyanın eşit birşekilde paylaşılması yeriene günümüzdeki gibi insan haklarına adalete eşit paylaşıma aykırı bir şekilde paylaşılması insan haklarına aykırıdır ama dünya insan haklarından demokrasiden ve adaletten barıştan bahsetmektedir ama dünya ırkçı devletlere bölünmüştür barışın olduğu yerde ordu olmaz.

Gönderi tarihi:

arkadaşım ben özgürlüğün tanımını yapmadım ben insan hakkının tanımını yaptım ve tanımı nasıl yaptığımıda anlamamışsın önceki yazılarıma bakarsan anlarsın ama ben bidaha tekrarlayayım.

insan kendi hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşayabilir bu bir insan hakkıdır ama dikkat edin başkalarına zarar vermeden yada başkalarının hayatına karışmadan istediği gibi yaşayabilir bu bir insan hakkıdır.devlette insanların hayatını başkalarının hayatına karışmadan ve kimseye zarar vermeden yaşamaların ı güvence altına almak için kurallar koyar bu kurallar herkesin bir bir yaşantısına yada hakkına tecavüz etmemeleri içindir.

ama herkesin kendi hayatını başkalarının hayatıan karışmadan istediği gibi yaşama hakkı vardır yani ben hayatımı istediğim gibi yaşarım ama başkasının yaşantısına karışamam bu herkes için geçerlidir yani kimse kimsenin yaşantısına karışamaz.

ama din insanın hayatını başkalarının hayatlarına karışmadan başkalarının hakkına tecavüz etmeden istedikleri gibi yaşama hakkını görmezden gelmektedir dinine göre insan allahın istediği gibi yaşamak zorundadır yoksa allah onu ateşe atacaktır ama bilindiği gibi insanın hayatını başkalarına zarar vermeden başkalarının hayatına karışmadan istediği gibi yaşama hakkı vardır ama dine göre insanın istediği gibi yaşama hakkı yoktur allah ne istiyorsa o olacaktır ama dine göre allah adildir ve din en doğru yoldur yani insan haklarına en uygun yoldur ama allah adil olsaydı insanların hayatlarına karışmaması gerekirdi çünkü insanların başkalarına zarar vermeden hayatlarını istedikleri gibi yaşama hakları vardır işte bu yüzden allah insanların yaşantısına karışmaması gerekirdi ama aksine allah kendi dediğini yapmayanları ateşe atıyor ve başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakkına tecavüz ediyor ve ateşe atarak zorbalık yapıyor sizce böyle adalet olurmu.

kadının istediği gibi giyinme hakkı vardır yani hayatını başkalarına zarar vermeden başkalarının yaşantısına karışmadan istediği gibi yaşama hakkına ve bu yüzdende istediği elbiseyi giyme hakkına sahip ama dine göre kadın örtünmek zorunda örtünmek istemeyen kadın ateşe atılacak ama din en doğru yolun kendisi olduğunu ve allahın adil olduğunu dininde insan haklarına uyduğunu söylemektedir ama bu insan haklarına aykırıdır çünkü kadının istediği gibi giyinme hakkı vardır.

Başkalarına zarar vermeden insan haklarını ihlal etmeden yapmak isteyip yapamadığımız şeylerden de örnekler vermiştim fakat okumadınız sanırım. En iyi üniversitelerden birinde okumak istiyorsunuz kurallara boyun eğmeden alıyorlar mı? hayır tabiki. Elini kolunu sallayarak kimseye zarar vermeden istediğiniz yere girip çıkabiliyor musunuz? tabiki hayır. İstediğiniz işe girebiliyor musunuz? tabiki hayır. İyi bir hastane de tedavi olmak istiyorsunuz ama paranız yok parasız tedavi olabiliyor musunuz? tabiki hayır. Bu örnekler de çoğaltılabilir.

Nerede insan hakları yada temel hak ve özgürlükler özellikle eğitim ve sağlık en temel hak ve özgürlüklerden. Demek ki bazı kurallara uymadan birçok şeyi elde edemiyoruz istediklerimiz başkalarına zarar vermesede.

İslam'da da pek tabi Allah'ın koyduğu kurallar vardır uyarsınız yada uymazsınız sizin bileceğiniz iş zorla değil, inanan Dünya'da yaptığının tam karşılığını alacağını bilir.

Fakat bu iş öyle başörtüsü örtmüyorsan cehenneme gidersin olayı değildir, cennet ve cehennemle ilgili Kuran'dan biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Ben size İslam'da ki genel emir ve yasakların başlıcalarıdan birkaç örnek vereyim saçma mı değil mi siz karar verin.

En’âm - 151

De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. Fuhşiyatın açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça Allah’ın haram kıldığı canı öldürmeyin.İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız.”

Nisâ - 36

Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

Nahl - 90

Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Ek olarak eğer bir yaratıcıya inanıyorsanız onun yarattığına karışmaması gerektiğini savunmanız anormal olur.

Gönderi tarihi:

Değerli arkadaşım

Saygılar

Sevgili arkadaşım, şekilde kalmışsın yapılanla ulaşılmak istenen maksattan uzaktasın.Dolayısı ile askerliği sadece şekilde yapmışsın anlamında

değil. Tüm öğretilerde metotlar tartışılabilir ama bunu yapabilmek için maksadı anlamak lazım.

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım, şekilde kalmışsın yapılanla ulaşılmak istenen maksattan uzaktasın.Dolayısı ile askerliği sadece şekilde yapmışsın anlamında

değil. Tüm öğretilerde metotlar tartışılabilir ama bunu yapabilmek için maksadı anlamak lazım.

Yine herkese cevap verdim, fakat yine herkes 1986'da yazılmış mesajlarla uğraşıyor :)

Gönderi tarihi:

Başkalarına zarar vermeden insan haklarını ihlal etmeden yapmak isteyip yapamadığımız şeylerden de örnekler vermiştim fakat okumadınız sanırım. En iyi üniversitelerden birinde okumak istiyorsunuz kurallara boyun eğmeden alıyorlar mı? hayır tabiki. Elini kolunu sallayarak kimseye zarar vermeden istediğiniz yere girip çıkabiliyor musunuz? tabiki hayır. İstediğiniz işe girebiliyor musunuz? tabiki hayır. İyi bir hastane de tedavi olmak istiyorsunuz ama paranız yok parasız tedavi olabiliyor musunuz? tabiki hayır. Bu örnekler de çoğaltılabilir.

Nerede insan hakları yada temel hak ve özgürlükler özellikle eğitim ve sağlık en temel hak ve özgürlüklerden. Demek ki bazı kurallara uymadan birçok şeyi elde edemiyoruz istediklerimiz başkalarına zarar vermesede.

İslam'da da pek tabi Allah'ın koyduğu kurallar vardır uyarsınız yada uymazsınız sizin bileceğiniz iş zorla değil, inanan Dünya'da yaptığının tam karşılığını alacağını bilir.

Fakat bu iş öyle başörtüsü örtmüyorsan cehenneme gidersin olayı değildir, cennet ve cehennemle ilgili Kuran'dan biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Ben size İslam'da ki genel emir ve yasakların başlıcalarıdan birkaç örnek vereyim saçma mı değil mi siz karar verin.

En’âm - 151

De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. Fuhşiyatın açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça Allah’ın haram kıldığı canı öldürmeyin.İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız.”

Nisâ - 36

Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

Nahl - 90

Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Ek olarak eğer bir yaratıcıya inanıyorsanız onun yarattığına karışmaması gerektiğini savunmanız anormal olur.

şimdi arkadaşım sen en iyi ünüversiteye girmek istiyorsun ama oraya girememenin belli başlı nedenleri var öncelikle toplumda milyonlarca insan var bunların hepsi en iyi ünüversiteye alınması mümkün değil çünkü kontenjan yetmez ha buda orada okuyacak kişileri belirlemek zorunda bırakır bu belirlemede sınavla olur sınav sonrasında hakeden öğrenciler oraya girer hakeden diyorum çünkü haketmeyeni o okula alırsan haksızlık yapmış olursun şimdi her yere elini kolunu sallayarak giremiyorsun çünkü günümüzde terörist faliyetler var onun için girmeden önce aranıyorsun yani bazı sınırlamaların insan haklarını korumak için yada mecbur kalındığı için konulmaktadır.insanların sağlıktan yararlanması elbetteki hakkı bununla ilgili yapısal kanunları çıkaracak olan bizleriz biz bu hakkı insanlara verebilmeliyiz ama günümüzde fakir olan insanlara devlet hayatlarını insani koşullarda yaşabilmeleri için yardım etmesi gerek ama bizim devletimiz bu konuda zayıf kaldığı için maalesef fakir insanlar madurolmakta ama avrupa ülkelerie baktığımızda orada fakirler düşünülmekte ve onlarında insanca yaşamaları temin edilmekte ama bizim devlet henüz bunu başaramamış bunların halledilmesi gerek yani arkadaşım senin verdiğin örneklerin hapsinin belli sebepleri var.

ama insanların belli sınırlamalar koyarken temel alacakları kural insan haklarıdır ve insan haklarında en temel kural insanın başkasının hayatına karışmadan ve başkasına zarar vermeden hayatını istediği gibi yaşama hakkıdır.mesela insanların nasıl giyineceklerini kurala bağlamak yanlıştır çünkü insanların istediğini giyme özgürlükleri vardır yada insanların hayatlarını nasıl yaşacaklarını onlara söyleyemeyiz ama bazı kurallar başkalarının hakkını korumak için konulmaktadır yani insan haklarına göre yönetilen bir devlette yada normal hayatta bazı kurallar başkalarının hakkına girilmemesi için koyulur.

gelişmiş demokratik toplumlarda koyulan kurallar insan haklarını koruma içindir yukarda verdiğin örneklerde olduğu gibi hayat bazı kuralları koymayı gerektiri ama bunlar insan haklarını korumak içindir yani temel mantık insan haklarını korumaktır.

Gönderi tarihi:

barıştan demokrasiden insan haklarından ve adaletten bahseden insanoğlunun savaşma için ordu kurması saçmadır yoksa askerlikte yapılan saçma uygulamalar askerlik sdaçma değildir tabiki bu tür saçma olaylar askerlikte olabilir ama askerliğin saçma olmasının nedeni barıştan insan haklarından bahseden dünyanın savaş için orduya gereksini olmamasından kaynaklanır eğer barış istiyorsan silahlanmak yerien hep beraber kardeşçe yaşanması gerekir savaşıp silahlanmak değil savaşmak insan öldürmek insan haklarına aykırıdır ve dünyanın eşit birşekilde paylaşılması yeriene günümüzdeki gibi insan haklarına adalete eşit paylaşıma aykırı bir şekilde paylaşılması insan haklarına aykırıdır ama dünya insan haklarından demokrasiden ve adaletten barıştan bahsetmektedir ama dünya ırkçı devletlere bölünmüştür barışın olduğu yerde ordu olmaz.

Değerli kardeşim çok güzel söylüyorsun değim yerindeyse;ağzından bal damlıyor AMA!!!

İnsanoğlunun DAHA DAHA hep bana hep bana duygusu olduğu sürece, dünyanın sonuna kadar bir avuç toprak için daha ne kıyımlar olucak ömrümüz yettiğince görücez..şeytan insan nefsine hükmettiği sürece bunlar hep olucak...

İslamiyet, barış dinidir.

İslamiyette asıl olan savaş değil, barıştır.

İslamiyet, hayatı mukaddes tanır. Bir masumu öldürmeyi bütün insanları öldürmek gibi kabul eder. Bir hayata vesile olmayı da, bütün insanların hayatına vesile olmak gibi sayar. (Maide Sûresi, 32)

İslamiyet, öldürmek için değil, yaşatmak için gelmiştir. "Ey iman edenler! Peygamber, size hayat verecek olan şeylere sizi çağırdığında, ALLAH(C.C.)'a ve RASULÜ(S.A.V.)'ne icabet edin !" (Enfal Sûresi, 24) ayetinde, bu inceliği görmek mümkündür.

Bilemiyorum KURAN'I KERİM'i tam manasıyla ön yargılı olmadan okumanı tavsiye ederim

HEEE şeytan nefsine KURAN'I KERİM'i okumanın saçma olucağını söyleyecektir ayrı ama genede bi dene

Bide yanlış anlama ben sadece aciz bir kulum sana akıl vermek ne haddime; sadece naçizane bir önerimdir

Saygılar

Gönderi tarihi:

Değerli arkadaşım sorum nereden nereye geldi gene teşekkür cevabın için

benim maksatım başkaydı;

maksat muhabbet olsun

gel meclisimize

oturup meşk edelim

Saygılar

Gönderi tarihi:

Değerli kardeşim çok güzel söylüyorsun değim yerindeyse;ağzından bal damlıyor AMA!!!

İnsanoğlunun DAHA DAHA hep bana hep bana duygusu olduğu sürece, dünyanın sonuna kadar bir avuç toprak için daha ne kıyımlar olucak ömrümüz yettiğince görücez..şeytan insan nefsine hükmettiği sürece bunlar hep olucak...

İslamiyet, hayatı mukaddes tanır. Bir masumu öldürmeyi bütün insanları öldürmek gibi kabul eder. Bir hayata vesile olmayı da, bütün insanların hayatına vesile olmak gibi sayar. (Maide Sûresi, 32)

İslamiyet, öldürmek için değil, yaşatmak için gelmiştir. "Ey iman edenler! Peygamber, size hayat verecek olan şeylere sizi çağırdığında, ALLAH(C.C.)'a ve RASULÜ(S.A.V.)'ne icabet edin !" (Enfal Sûresi, 24) ayetinde, bu inceliği görmek mümkündür.

Bilemiyorum KURAN'I KERİM'i tam manasıyla ön yargılı olmadan okumanı tavsiye ederim

HEEE şeytan nefsine KURAN'I KERİM'i okumanın saçma olucağını söyleyecektir ayrı ama genede bi dene

Bide yanlış anlama ben sadece aciz bir kulum sana akıl vermek ne haddime; sadece naçizane bir önerimdir

Saygılar

arkadaşım dinin saçmalığını yukarda anlattım sen hala bana dinin barış dini olduğunu insan haklarına saygı duyduğunu anlatıyorsun insanların barışa erişmeleri için dine gerek yoktur insanlar insan haklarına riayet ettikleri sürece dünya huzurlu mutlu ve barış içerisinde olur herkesin birbiri hakkına riayet ettiği bir dünyada ne savaş olur nede başka bişiy önemli olan insanların insan hakkını bilmesi ve insan haklarına riayet etmesidir.

Gönderi tarihi:

Sayin Serkan,

Bu dediginiz ne Kuran'da nede Islamin hic bir kitablarinda gecer.

Islam Dunyasina bir bakalim, Musumanlar arasinda devamli catismalar oluyor. Sunni ve Siiler arasindaki savaslar 1400 yildir devam ediyor. Kuran, ev'de baslamak uzere, ev hanimla olan bir anlasmazligi bile, kocasina onu "dovun" diyerek nasihat ediyor.

Maide:32 bahsettiginiz ayette, Kurana gore bu Muslumanlara hitap olarak soylenmemistir. Israil ogullarina, hitap eder. Ayetin tamamini okuyunca bunu gorursunuz.

ikincisi, bu soz " Bir masumu öldürmeyi bütün insanları öldürmek gibi..." Yahudilerin kultur edebiyatindan calinmistir. Bildiginiz gibi, Kuran'da ki bir kac hikayeler Tevrat'dan gelmistir. Muhammed (veya Kurani yazan Araplar) bu hikayeleri karistirmis ve Yahudilerin kendi Kutsal kitaplarinda bulunmuyan, yalniz "edebiyat" olarak yazilan yazilarinda alip, Kurana koymustur. Yani, Kuran'a gore, Allah bu ifadeyi Yahudi bir yazardan ogrenmistir. Ama, yinede bunu Israil ogullarina demistir. Muslumanlara degil.

Ucuncusu, eger Maide:33 okursaniz, insanlari oldurmek, Kurana gore, cok kolaydir, eger birisi Muhammede karsi gelirse. Yani 5:32 ile 5:33 arasinda celiski var, degilmi? Ustelik, Muhammed bir cok insanlari oldurdu. Kervanlara saldirdi. Erkekleri oldurup, kadinlarini aldi. Bunlar Hadislerde anlatilan, Muslumanlar tarafindan Muhammedi sunneti olarak kabul edilen gerceklerdir. Muhammedten sonra gelen Islam Devletin baskanlarinin bir kaci kilicla kesilmistir. Omer, Osman, Ali, Ali'nin ogullari, .... Osmanli Sultanlarina bakiniz, Islam temsil ederek, Avrupanin cogu kismini almistir kilicla.... barisla degil.

Cezayir'de 100.000 insan oldurduler 1990 larda.

Lubnan'da sivil catismalarda binlerce insanlar oldurduler.

Urdunun Kirali, Kiral Huseyin 10.000 filistinli Arabi oldurdu.

Suriyenin baskani Asad, Suriye'nin bir sehrini bombalayip, 25.0000 innsan oldurdu.

Afganistana bakin. Irak baskani Sadam Huseyin kendi halkini yuzbinlerce oldurdu ...

Bu iddianiz (İslamiyet, barış dinidir) tamamiyle yanlislikla tekrarlanan bir iddiadir.

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar sadece İslamiyet değil tüm dinler insanları barışa sevgiye doğruluğa yönlendirmek için yollanmıştır.Bir anlamda insanları yola sokmak için gönderilmiştir.Barış,sevgi,hoşgörü dini diye ballandıra ballandıra anlattığımız İslam dinini kabul etmiş ülkelerde kan gözyaşı nedense hiç bir zaman bitmemiştir,bitmeyecek te görünüyor.Sevgili Süheyla bırakın diğer ülkeleri yakın tarihimizde MARAŞ,ÇORUM OLAYLARI ve YÜZLERCE KİŞİNİN TEKBİR GETİREREK İZLEDİĞİ SİVAS'TAKİ MADIMAK KATLİAMI barış ,sevgi hoşgörü dinine sıkı sıkıya sarılmış kişilerce yapılmıştır.

El kaide ve taliban denen terör örgütleri Allah adına İNSANLARIN KAFASINI KESİYOR CANLI YAYINDA.Şimdi arkadaşlar dürüst olalım.Müslüman olmayıp ta taliban ve el kaidenin yaptıklarını başka bir dine mensup olarak düşünelim.İslamiyete hoşgörü barış dini diyebilirmisiniz.İslamiyeti seçermisiniz. Hz.Muhammedi terörist diye çizen insana kızabilirmisiniz.

Sorun İslam dininden mi kaynaklanıyor.Kesinlikle hayır.İnsanı güzelleştirmek için yollanan dini nedense insanoğlu çirkinleştiriyor.Tüm sorun burada.Okuduğumuzu anlayamıyoruz.İslamiyet hoşgörü dini deriz,yaradılanı severiz yaradandan dolayı deriz ,hepimiz Adem'den Havva'dan olduk deriz ama mezhep ve din ayrımı yapmaya devam ederiz.

Gönderi tarihi:

Desenize anayasada bir saçmalıktır. Onlar kim ki benim devlet dairesinde ne giyeceğime karışıyorlar. İster saçımı maviye boyarım, ister sıcak havalarda iç çamaşırımla dolaşırım. Başkasına zarar vermedikten sonra!

Bu arada pardon, Allah sizi yaratırken size mi sordu? Bir Tanrıdan değil insandan bahseder gibi beklentileriniz de?

Kadın ister kapanır, ister kapanmaz. Allah, ibadet esnasında olan veya hayatını dine adayan kadınlarlardan bunu talep etmektedir. Kitaba imanlı kadın bunu severek yapmaktadır. Niye inanmadığınız bir dinin inanır kadınlarının sıkıntısının olmadığı bir şeyi , inançsızlığınızdan ötürü bir hak çiğneme durumuna soktuğunuzu bir türlü anlayamadım. Yoksa dışardan biri gelip zorla birine eşarp mı giydirdi? İnanın bunu Allah yapmadı. Allah bir saç teline bilmem kaç yıl yakarım sizi diye kadınları tehditte etmedi. Biz sadece Kitaplarımızda emredenin Allah olduğuna imanlı olduğumuzdan ötürü tavsiyelerine, sözlerine derinden saygıyla çabalarız. İçimizden Allahın kurallarını tamamen uygulamak gelir, uygulamayınca huzurumuzu kaybederiz. Siz inanır kadınları boşverin, bu ülkede suçlar neden hafif bir cezaya tabi tutuluyor ve toplum günden güne bozuluyor bunlara bakın. Ha inanın toplum Kuran okuduğundan olmuyor bu suçlar.Yani dini bi ayırın isterseniz.

Gönderi tarihi:

Desenize anayasada bir saçmalıktır. Onlar kim ki benim devlet dairesinde ne giyeceğime karışıyorlar. İster saçımı maviye boyarım, ister sıcak havalarda iç çamaşırımla dolaşırım. Başkasına zarar vermedikten sonra!

Bu arada pardon, Allah sizi yaratırken size mi sordu? Bir Tanrıdan değil insandan bahseder gibi beklentileriniz de?

Kadın ister kapanır, ister kapanmaz. Allah, ibadet esnasında olan veya hayatını dine adayan kadınlarlardan bunu talep etmektedir. Kitaba imanlı kadın bunu severek yapmaktadır. Niye inanmadığınız bir dinin inanır kadınlarının sıkıntısının olmadığı bir şeyi , inançsızlığınızdan ötürü bir hak çiğneme durumuna soktuğunuzu bir türlü anlayamadım. Yoksa dışardan biri gelip zorla birine eşarp mı giydirdi? İnanın bunu Allah yapmadı. Allah bir saç teline bilmem kaç yıl yakarım sizi diye kadınları tehditte etmedi. Biz sadece Kitaplarımızda emredenin Allah olduğuna imanlı olduğumuzdan ötürü tavsiyelerine, sözlerine derinden saygıyla çabalarız. İçimizden Allahın kurallarını tamamen uygulamak gelir, uygulamayınca huzurumuzu kaybederiz. Siz inanır kadınları boşverin, bu ülkede suçlar neden hafif bir cezaya tabi tutuluyor ve toplum günden güne bozuluyor bunlara bakın. Ha inanın toplum Kuran okuduğundan olmuyor bu suçlar.Yani dini bi ayırın isterseniz.

ftoyd sen anlamamışsın :) İslamla alakalı birşey kullanmadan, İslamın saçma olup olmadığını anlatacaksın. Aksi taktirde kabul edilmiyor. Ör:

dinin öne attığı sınav cennet cehennem diye birşey yoktur dolayısıyla sorun saçmadır öyle bişiy yok ki allah bize sorsun yani ne sınav var nede cennet yada cehennem.

Gönderi tarihi:

evet arkadaşım devlet insanların giysilerine ve hayatına karışamaz yani devlet dairesinde insan istediği elbiseyi giyme hakkına sahiptir ama bizim ülkemizde eski bağnaz yaniliğe kapalı ve bilime ve insan haklarına değilde saçma dinin yada inancın getirdiği kültürü ortadan kaldırmak için batılı tarz hayat benimsetilmeye çelışılmıştır yani erkelerde eski bağnaz kültürü temsil eden sarık cübbe ve kadınlarda başörtüsü yasaklanmaya ve toplumu bu bağnaz kültürden kurtarmaya çalışmışlardır ve

insanlar isterlerse çıplakta dolaşabilirler kimse onların hayatlarına müdahale edemez çünkü hayatlarını istedikleri gibi yaşarlar ister lezbiyen ister homo bir cinsel ilişkiyi tercih edebilirler isterse hetereseksüel yani hem erkek hemde kadınlarla ilişki kurabilir isterse kimsye tecavüzetmeden gönül rızasıyla ensest yani kardeş kardeşle yada baba kız yada ana oğul şeklinde ilişki bile kurabilirler bu insan haklarına aykırı değildir çünkü insanlar şiddet uygulamadan başkasına zarar vermeden istediklerini yapabilir

bu saydıklarım toplum nezninde kötü olarak görülsede aslında insan haklarına aykırı değildir isteyen istediği şekilde hayatını yaşar.

islam disminde kadın başını örtmek zorundadır yoksa allah onu ahiret gününde ateşe atacaktır dini kuralları uygalamayan herkes cehenneme girecektir ya uygulayacaksın ya uygulayacaksın şimdi bunun neresi insan haklarına uygun.

Gönderi tarihi:

İhtiyacı olmayan hiç bir şeyi icad etmez İnsan.. :D

Din,de bir ihtiyaç olmalıki icad etmiş Dininide İnsan.. :D

Her çağda ve çoğrafyada ihtiyaca göre Din.. :D

Karnım aç iken ekmek ihtiyacım..karnım doyduktan sonra ekmek nemelazım..bunun gibi Din tamam olduktan sonra kişide yani din ile ilgili sorusu kalmadımı kafasında o kişinin dini tamamdır işte.. :D

Fakaaaattt.. :D sadece tavsiyelerden ve nasihatlerden ibaret olan Din tüccarların elinde..ne nasihat var ne tavsiye içlerinde..varsa yoksa ÖTE,ÖTE,deki cehennemde Cennette..bu gezegeni çözdük anladık sıra geldi ÖTE,ye..kısaca ÖTEyi anlatan Dinde saçmalıkta tutarsızlıkta çelişkide mutlaka vardır..somut değildir anlatılanlar deneyimlenebilir özellikte bilgiler değildir.. :D

Gönderi tarihi:

''Saçma'' nedir bileniniz var mı, acil ihtiyaç duydum öğrenmeye.Hayatında hiç saçmalamamış, saçma düşüncelere kapılmamış, düşünceleri, fiilleri saçmanın dışında kalmış bir Adem lazım bana, var mı aranızda?Var mı aranızda benim düşüncelerim, benim söylediklerim, benim yaptıklarım katiyen saçmalık içermez hayatımda, lügatımda saçmanın yeri yok diyen, diyebilen?

Saçma ne ola ki?

Muhabbetle...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.