Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kubilay'ı şeriatçılar değil, o günün ergenekoncuları öldürdü

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Asagidaki haberi okuyunca aklima birden Sivas katliami geldi. Herkesin bildigi gibi seriat isterüüzz diye haykiran gericiler madimak otelinin önüne toplanip otele tas atarlaken ve ates koyarlarken etraflari TSK'nin mensubu olan askerler tarafindan sarilmisti. Ama askerlere olaya müdahale etmemeleri icin emir verilmisti. Ileriki günlerde aciklama yapan asker müdahale etmemelerini syöle aciklamisti; "Biz ortaligi yatistirmak amaciyla ve kaos cikmasin diye müdahale etmedik" Bizler ama bu müdahele edimemenin sonucunu biliyoruz, 37 aydin yanarak can verdi. Katiller ve arkalarindaki güc hala bulunmadi, ama güya Madimaktaki katlima misilleme olarak Basbaglar köyünün sucsuz insanlari taseronlar (PKK evya baska bir taseron örgüt) tarafindan katledildi.

Asagidaki yazida Kubilay yaralandiktan sonra etrafindaki askerlerin birden kayboldugunu ve Kubilay'in yalniz kaldigini, yani öldürülmesi icin her türlü firsatin verildigini anlatiyor, aynen Sivas'ta askerin seriat isterüüzz deyip atas yakan, silah sikan ve tas atanlari sadece seyrettigi gibi.

Bu ici kokmus ve cürümüs sistem ayakta kalmak adina her türlü caniligi yacak bir istege ve arzuya sahip.

Tarihçi Cezmi Yurtsever: Kubilay'ı şeriatçılar değil, o günün ergenekoncuları öldürdü

Askerliğini yedek subay olarak yapmakta olan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı şeriat yanlıları diye ifade edilen kişilerin öldürmediğini anlatan Yurtsever, "O dönemden beri Kubilay, şeriat isteyen bir grup tarafından öldürüldüğü hep anlatıldı. Cumhuriyet tarihine ise irtica hadisesi olarak yansıtıldı. Sonrasında başlayan olayların ardından bölgede sıkıyönetim ilan edildi. Kurulan Divanı Harp'te failler idam edildi. Çeşitli cezalar verildi. Ancak asıl bu olaydan sonra yaşananlar dindarlara yönelik baskı ve fişleme faaliyetleridir." dedi.

-------------------------xxx-------------------------

Tarihçi Cezmi Yurtsever, tarihe Menemen ya da Kubilay olayı olarak geçen olayların 'derin devletin din adamlarını tasfiye projesi' olduğunu ileri sürdü.

Yurtsever, Kubilay'ı dindar insanların değil o günün Ergenekoncular'ının öldürdüğünü iddia etti.

Yurtsever, Genel Kurmay Başkanlığı kozmik tarih arşiv belgelerinde araştırma yaptığını vurgulayarak, 23 Aralık 1930 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde yaşanan olaylardan sonra bütün din adamlarının tek tek fişlendiğine dikkat çekti.

Askerliğini yedek subay olarak yapmakta olan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı şeriat yanlıları diye ifade edilen kişilerin öldürmediğini anlatan Yurtsever, "O dönemden beri Kubilay, şeriat isteyen bir grup tarafından öldürüldüğü hep anlatıldı. Cumhuriyet tarihine ise irtica hadisesi olarak yansıtıldı. Sonrasında başlayan olayların ardından bölgede sıkıyönetim ilan edildi. Kurulan Divanı Harp'te failler idam edildi. Çeşitli cezalar verildi. Ancak asıl bu olaydan sonra yaşananlar dindarlara yönelik baskı ve fişleme faaliyetleridir." dedi.

Menemen olayını, derin devletin tertiplediğini öne süren Yurtsever, şunları söyledi: "Genelkurmay'ın Menemen olaylarının içinde yer alan Telgraf Memuru Nail Bey'in olay gözlem tanık raporu şaşırtan ilgilerle dolu. 23 Aralık 1930 tarihinde sabah 8 civarında yaşanan Menemen olayları ile ilgili açıklamalar yapan Nail Bey'in 'Menemen olaylarını yaratanlar telleri kestik diye bağırmaktalar. Bendeniz derhal telleri muayene ettim. Teller iyi ve İzmir'e malumat verdim. Bu sırada Jandarma Kumandanı Yüzbaşı Fahri Bey gelip şakilerle görüştü. Artık ne görüştüğünü ben anlayamadım. Yalnız kasaplar arasındaki mevkide bulunan halk tarafından alkışlandı. Yüzbaşı Fahri Bey çekilip gitti. Ne tarafa gittiğini şüphesiz bilemiyorum. Kubilay beyin kumandasında bir müfreze geldi. Müfreze kumandanı evkafın kahvesi önünde askeri durdurtup süngü tak emrini verdi. Kendisi şakilerin yakasını tuttu. Asker süngü taktı. Onlar dönmelerine devam ediyor. Beraberlerce Maarif kahvesinin önündeki büyük ağacın hizasına geldiler. Öbür taraftan dönüp gelen diğer arkadaşı bunların o vaziyetini görünce Kubilay Bey'in arkasından bir silahla vurdu' diye tanık ifadesi yayınlanıyor. Nail Bey, açıklamalarına Kublay Bey'i korumakla görevli askerlerin birdenbire kaçarak yok olduklarını da açıklıyor. Bundan sonra Kubilay arkadan aldığı kurşun yarası ile hükümet binası ve yanındaki Gazaz Camii bahçesine sığınıyor. Orada yere düşüyor. Mehdi Mehmet ve yanında bulunan şahsın yardımıyla Kubilay'ın kafası kesiliyor."

Buraya kadar telgraf memuru Nail Bey'in açıklamalarından resmi tarihin 80 yıldan beri topluma sunduğu 'Kubilay Mehdi Mehmet ve adamlarının önüne çıkarak eyleme son vermelerini istediği ve askerlerin manevra fişekleri ile ateş açtıkları ve Mehdi Mehmet'e isabet ettiği halde öldürmediği bunun üzerine Mehdi'nin 'Bana kurşun işlemiyor, ben Mehdiyim' konuşması yaptığı yönündeki bilgilerin Genelkurmay belgelerinde yer almadığını aktaran Yurtsever, "Menemen olayı başından sonuna kadar Menemen'deki olayları yakından izleyen Alay Kumandanlığı ve dönemin İçişleri Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde hazırlanan bir tertip olayıdır. Mehdi Mehmet, olay esnasında içki içen serkeş ayyaşın birisidir. Kullanılan yönlendirilen ve kanlı eylem yaptırılan bir kişidir. Mehdi Mehmet şeriatçı değil ajan da olamaz; yönlendirilen, kullanılan, aklı yerinde olmayan hasta ruhlu bir insandır." ifadesini kullandı.

DİN ADAMLARINI TASFİYE SÜRECİ

Genelkurmay sitesinde yer alan tarihi belgeler arasında Türkiye genelinde çok sayıda din adamının rejim için tehlikeli görülerek izlendiği isim listesinin yer aldığını vurgulayan Yurtsever, "Olayların asıl sorumlusu görülen İstanbul'daki Erbilli Şeyh Esat Efendi, aslen Türkmendir. Mehmet Akif Ersoy'a hocalık yapmış, kurtuluş savaşı esnasında da General Fevzi Çakmak ile yakın işbirliği içinde olmuştur. Ahmet Yesevi'den Nakşibendi'ye kadar uzanan yüzyıllar içinde devletin destekçisi olan dini bir harekettir. Esat Efendi, Menemen olayından sonra sorgulaması, yapılmaksızın hakkında idam cezası verilmiş, 87 yaşının içinde bulunduğu için yasalara göre 65 yaşından büyük olduğu dikkate alınarak idam infazı yerine getirilmemiş, ancak oğlu ile birlikte 28 kişi asılmıştır. İlginçtir ki Menemen olayı esnasında Kubilay'ı yalnız bırakan askerlerin ve de olay öncesi Mehdi Mehmet ile görüşerek bilgi aktaran Yüzbaşı Fahri Bey ile Mehmet Ali Bey'in ifadeleri yoktur. Bu askerlerin neden ifadesi yoktur? " şeklinde konuştu.

Menemen olayıyla ilişkilendirilen din adamları listesinde Ramazanoğlu Mahmut Sami Bey'in adının geçtiğini vurgulayan Yurtsever, şunları söyledi: "Sami Bey, önce göz hapsine alındı. Sonra susturuldu. Ramazanoğulları ailesinin kuruculuğunu yaptığı Adana şehir merkezindeki vakfa ait yüzlerce dükkan, ırmak hamamı ve mescitler, camiler yıkılmış veya satılarak elden çıkarılmıştır. Hatta, Ramazanoğuları vakıf arazisi içinde yer alan İncirlik arazisi de 1950'li yıllarda Amerikalılara üs olarak verilmiştir. Bir Adanalı tarihçi olarak soruyorum: Ramazanoğlu Mahmut Sami Bey'in suçu neydi? Menemen olayını perde arasında derin devletin din adamlarını tasfiye planı vardır. Konuyla ilgili bütün bilgi ve belgeleri www.cezmiyurtsever.com sitesinde de yayınlayarak Kubilay ve Menemen olayını özgür tarihçilerin tartışmasına açıyorum." (CİHAN

Kaynak: -http://www.nasname.com/tr/6257.html-

Gönderi tarihi:

Yukarida Kozmik odanin arsivinden aldim diye ileri sürülen iddia yeni bir iddia degildir. Bu tamamen dinci cevrelerin, dinci tarihcilerin ürettikleri ama aslinda askere olan kinlerinin aciga cikmasidir. Tarihi inkar etmek tarihten korkanlarin isidir. Kubilay olayi tüm detaylariyla arsivlerde mevcuttur, bunun aksini iddia etmek ancak Kubilayi sehit edenlerin bos cirpinislaridir. Onlar degil mi ülkeyi harbe sokup sonrada papuc pahali gelince Rusya'ya kacan Enver'i bile kahraman ilan edenler. Yani hala cirpiniyorlar, hala ellerinden akan kanlari görmeyen, Din adina bu millete yaptiklari kötülüklerin ciddiyetini bile önemsemeyen,hala ortaligi karistirip fitne fücüra boganlarin bu cirpinislari degilmi günümüz Türkiye'sini bugünkü hukuksuzluga getirenler.

Ergenekon bunlar icin tutunacak bir daldir. Bu dal, Ergenekon diye bir örgütün olmadigi tespit edildiginde ellerinde kalacak sonrada her zamanki gibi yine "Müslümanlara baski var" nidalari yükselecektir. O güne kadar sevinsinler biraz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Günümüzde yaşanan Ergenekon, balyoz, sarıkız, ay ışığı, Erzurum, Erzincan, açılımlar, demokratik anayasa olaylarını çözdük; sıra 80 sene önceki bir olayı aydınlatmaya geldi. Diyelim ki öyle oldu; ne olacak, kimi suçlu ilan edeceğiz, amaç nedir?

Gönderi tarihi:

Günümüzde yaşanan Ergenekon, balyoz, sarıkız, ay ışığı, Erzurum, Erzincan, açılımlar, demokratik anayasa olaylarını çözdük; sıra 80 sene önceki bir olayı aydınlatmaya geldi. Diyelim ki öyle oldu; ne olacak, kimi suçlu ilan edeceğiz, amaç nedir?

Yillarca sorunlari hali altina atmaya aslistik nasil olsa.

Eregenekon'uda aslinda hali altina atmak isteyenler var.

Yillardan beri Kürt sorununu, azinliklar sorununu, Alevi sorununu hali alti ettik, inkar ettik simdi basimiza cig gibi düsüyor ve altindan kalkamiyoruz.

Amac cok acik ve net, artik sorunlari hali alti etmemeiz gerekli, olaylari dogru irdeleyip arastirmak gerekli ve devleti kötü zihniyetten kurtarmak gerekli. Bunu yapmak icinde önce derin devletin tüm pisligini ortaya cikartip sorumlulari yargilamaliyiz.

Gönderi tarihi:

Yukarida Kozmik odanin arsivinden aldim diye ileri sürülen iddia yeni bir iddia degildir. Bu tamamen dinci cevrelerin, dinci tarihcilerin ürettikleri ama aslinda askere olan kinlerinin aciga cikmasidir. Tarihi inkar etmek tarihten korkanlarin isidir. Kubilay olayi tüm detaylariyla arsivlerde mevcuttur, bunun aksini iddia etmek ancak Kubilayi sehit edenlerin bos cirpinislaridir. Onlar degil mi ülkeyi harbe sokup sonrada papuc pahali gelince Rusya'ya kacan Enver'i bile kahraman ilan edenler. Yani hala cirpiniyorlar, hala ellerinden akan kanlari görmeyen, Din adina bu millete yaptiklari kötülüklerin ciddiyetini bile önemsemeyen,hala ortaligi karistirip fitne fücüra boganlarin bu cirpinislari degilmi günümüz Türkiye'sini bugünkü hukuksuzluga getirenler.

Ergenekon bunlar icin tutunacak bir daldir. Bu dal, Ergenekon diye bir örgütün olmadigi tespit edildiginde ellerinde kalacak sonrada her zamanki gibi yine "Müslümanlara baski var" nidalari yükselecektir. O güne kadar sevinsinler biraz.

saygilarla

Bahsettiginiz arsivi okumusa benziyorsunuz. Kaynagini bize gösterinde bizde okuyalim. Yoksa arsiv falan okumadinizmi?

Gönderi tarihi:

Sayın Dominik;

Buraya taşıdığımız alıntıların gerçeklerle bağlantısını araştırıp öğrenmeden taşırsak eğer, birilerinin yapmaya çalıştığı çarpıtma ve zihinleri karıştırma amaçlarına alet olmuş olmaz mıyız?

Bizim için bizim yerimize, bir başkasının düşünmesine, bizim adımıza kararlar vermesine izin verdiğimiz zaman, kendimizin değil, onun istediklerini yapmak zorunda kalmaz mıyız.? Tıpkı bu deyişte olduğu gibi gerçek olup olmadığını bilmediğimiz ve sırf bazı bakış açılarımızı öne çıkarıyor diye dezonfermasyon bilgileri buraya taşıyıp bilgilerin kirlenmesi açısından onların istediklerini yapmış olmaz mıyız?...

Hiç de böyle bir düşünceniz olduğunu sanmıyorum ama istenmeden de olsa Bülent Arınç'ın geçmişinin aklanmasına katkı verilmiş oluyor öyle değil mi?

http://www.turkish-m...post__p__854681

"Gerçek olan öğrenmektir de sevgili dominik; Ancak neler bildiğimizden çok ne yaptığımız daha önemlidir.

Yazıyı Orhan Kemal'in yapmış olduğu bir tespitle sonlandıralım belki kulağımıza küpe olur...

"Nereden, nasıl öğrenirsen öğren. Nereden,nasıl öğrendiğin, diploman, hatta neler bildiğin de önemli değil. Ne yaptığın önemlidir."

Gönderi tarihi:

Sayın Dominik;

Buraya taşıdığımız alıntıların gerçeklerle bağlantısını araştırıp öğrenmeden /

.

.

.

"Nereden, nasıl öğrenirsen öğren.

Nereden,nasıl öğrendiğin, diploman, hatta neler bildiğin de önemli değil.

Ne yaptığın önemlidir."

Sayin Siyah_Beyaz, kusura bakmayin ama ben burada bir gazete haberini yayinlamisim ve ülkemde yasanilanlarin bana hatirlattiklarini yazmisim. Türkiye'de bir cok habeler yayinlaniyor, iddaalar var, suclamalar , aklamalar var. Taraf olan var. Yayinlanan haberin gercekleri yansitmadigini biliyorsaniz yayinlarsiniz burada, bende size tesekkürlerimi söylerim. Her haberi siz gercekten arastiriyormusunuz? Bu ortamda sayisiz arkadaslar var, devletin her yaptigini dogru bulan. Bunlar gercekten arastirilmis görüslermi acaba?

Türkiye Maras'i, Corum'u, Sivas'i, Basbaglar'i Hrant Dink'i,..... yasamis bir ülke ve mesela siz burada daha neyi arastiracaksiniz? Gercekler gözler önünde, kimin neyi nicin yaptigi ve arkasindaki gücler insanlar tarafindan bilinmesine ragmen resmi bir belge yok. Simdi bu olaylar hakkinda hic bir haberi yayinlamayacakmiyiz mesela?

Ben kimseyi desteklemiyorum ve ne seriatcilarin ne de kokmus, bagnaz sistemin tarafiyim. Bence herkes önce aynaya baksin ve sonra digerlerine söz söylesin.

Yazarin arastirmalari gercekleri yansitmiyorsa siz dogru arastirdiktan sonra bizlee sunarsiniz. Yorumunuzdan ya arastirdiginiz ve dogrulari yansitmadigini bildiginiz ya da arastirmadan yazará karsi ön yargidan yalan yazdigi kanisinda oldugunuz anlasiliyor.

Gönderi tarihi:

Sayin Siyah_Beyaz, kusura bakmayin ama ben burada bir gazete haberini yayinlamisim ve ülkemde yasanilanlarin bana hatirlattiklarini yazmisim. Türkiye'de bir cok habeler yayinlaniyor, iddaalar var, suclamalar , aklamalar var. Taraf olan var. Yayinlanan haberin gercekleri yansitmadigini biliyorsaniz yayinlarsiniz burada, bende size tesekkürlerimi söylerim. Her haberi siz gercekten arastiriyormusunuz? Bu ortamda sayisiz arkadaslar var, devletin her yaptigini dogru bulan. Bunlar gercekten arastirilmis görüslermi acaba?

Türkiye Maras'i, Corum'u, Sivas'i, Basbaglar'i Hrant Dink'i,..... yasamis bir ülke ve mesela siz burada daha neyi arastiracaksiniz? Gercekler gözler önünde, kimin neyi nicin yaptigi ve arkasindaki gücler insanlar tarafindan bilinmesine ragmen resmi bir belge yok. Simdi bu olaylar hakkinda hic bir haberi yayinlamayacakmiyiz mesela?

Ben kimseyi desteklemiyorum ve ne seriatcilarin ne de kokmus, bagnaz sistemin tarafiyim. Bence herkes önce aynaya baksin ve sonra digerlerine söz söylesin.

Yazarin arastirmalari gercekleri yansitmiyorsa siz dogru arastirdiktan sonra bizlee sunarsiniz. Yorumunuzdan ya arastirdiginiz ve dogrulari yansitmadigini bildiginiz ya da arastirmadan yazará karsi ön yargidan yalan yazdigi kanisinda oldugunuz anlasiliyor.

Aynı konu üzerinde farklı dillerden konuşuyoruz...

Kendi görüşlerinizden ya da forumda yazan kişilerin dile getirdikleri kendi görüşlerinden bahsetmiyoruz.

Bir başkasının öne sürdüklerini doğru olup olmadığını gözetmeden alıntılamaktan bahsediyoruz.

Bu kadar açık anlaşılmayacak bir şey olduğunu sanmıyorum.

Neden gerçek dışı bir şeyleri buraya taşıyıp, onları düzeltmenin sorumluluğunu başkalarına yüklüyorsunuz ki...

Üstelik dile getirdim sizin bu düşüncede olmadığınızı bildiğimi.

Eğer bu dezenformasyon bilgiye katıldığınızı kabul etsem yazdıklarım onlar olmazdı...

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Aynı konu üzerinde farklı dillerden konuşuyoruz...

Kendi görüşlerinizden ya da forumda yazan kişilerin dile getirdikleri kendi görüşlerinden bahsetmiyoruz.

Bir başkasının öne sürdüklerini doğru olup olmadığını gözetmeden alıntılamaktan bahsediyoruz.

Bu kadar açık anlaşılmayacak bir şey olduğunu sanmıyorum.

Neden gerçek dışı bir şeyleri buraya taşıyıp, onları düzeltmenin sorumluluğunu başkalarına yüklüyorsunuz ki...

Üstelik dile getirdim sizin bu düşüncede olmadığınızı bildiğimi.

Eğer bu dezenformasyon bilgiye katıldığınızı kabul etsem yazdıklarım onlar olmazdı...

Saygılar.

Tabiiki ben o tarihcinin görüsnde degilim, seriatci falanda degilim, ama Türkcü ve bu kokmus düzenin savunucuda degilim. Bu kokmus düzenin her türlü entrikalara basvurduguna adim gibi emin oldugum icin onlari savunacak bir halimde yok. 85 yildir ülkeyi bir cehenneme cevirdiler, cuntalacilari savundular, genclerimizi astilar, iskencedenn gecirdiler, 30 yili askin kirli savasi yürütüyorlar, 17 binden fazla faili mechulleri yarattilar, cete ve mafya ile ic iceler. fasitleri ve irkcilari bize kahraman ilan ettiler.

Siz kimi savunuyorsunuz anlasilir degil.

Gönderi tarihi:

Siz kimi savunuyorsunuz anlasilir degil.

Yazdıklarımın anlaşılması bu kadar güç mü?

Tutarlı ve gerçekçi olmayı...

Yazılarınızı okuyan biri olarak biliyorum elbette bugünkü düzeni savunmadığınızı;

Bakın kendiniz ifade ediyorsunuz, "O tarihçinin görüşlerini paylaşmıyorum" diye.

Paylaşmadığınız görüşlerin altında neden sizin imzanız var o halde?

Bu yaklaşımınızı eleştiriyorum işte, sanırım bu sefer anlaşılır olmuştur.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Yazdıklarımın anlaşılması bu kadar güç mü?

Tutarlı ve gerçekçi olmayı...

Yazılarınızı okuyan biri olarak biliyorum elbette bugünkü düzeni savunmadığınızı;

Bakın kendiniz ifade ediyorsunuz, "O tarihçinin görüşlerini paylaşmıyorum" diye.

Paylaşmadığınız görüşlerin altında neden sizin imzanız var o halde?

Bu yaklaşımınızı eleştiriyorum işte, sanırım bu sefer anlaşılır olmuştur.

Saygılar...

Ben o tarihcinin siyasi görüsüne katimiyorum, ama bu demek degildirki her arastirmasi yanlis olacak.

Acik olamak gerek, ben siyasi bakis ile yasananlari bir kasede tutmam. Evet sisitem ile seriatcilar arasinda ve dolaysiyla TSK ile seriatclar, cemaatlar arasinda kiyasiya bir kavga var ve bu kavganin en büyük sorumlusuda bana göre devlet ve onun bir birimi olan TSK.

Ben cemaatlara karsiyim diye otomatikmen develti ve dolaysiyla TSK'ni savunma refleksine girmem. Devlet ve TSK yillardir ülkede demokrasinin gelismesinin önünde bir engel olmustur, Dersim katlimindan, 12 eylül fasist cuntasinin gelisinden ve sonrasinda yasananlardan, JITEM ve fali mechulerden, Sivas katliamindaki TSK'nin tutumundan da anlasilacagi bu devlet ve ordusu her türlü kirli isler yapacak bir olguya sahiptir.

Konu baskigindaki haber bir siysi düsünceyi degil sadece tarihi bir arastirmayi sergiliyor. Bu tarihi bilgiler yanlis ise buyurun isbatlayin, ama sadece tarihcinin siyasi durusuna göre yargilamamiz hic te dogru bir yaklasim olamaz.

Tekrar söylüyorum, kokusmuz düzenin savunuculariyla cemaatlar arasindaki kan davasi beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Besle kargayi vursun gözüne misali 85 yildir cemaatlar yurtsever ve devrimci düsüncelere karsin tercih edildi, istedikleri her dönem yapildi. Simdi de basini ezdikleri aydin ve devrimcilerden medetmi umuyor bu sistem?

12 eylülü unutamayiz, TSK'nin fasit darbesi sonucu deverimci ve aydin genclik sindirildi. Su an ülkede bu düsüncenin gelsimesi icin yillar gerekli. 30 yili asin kendilerini toparlayamadilar. Ama cemaatlar ve fasistler kollandi, devlet görevleri verildi. Daha Alevi vatandaslarin ibadet evleri dahi taninmadi, din dersleri hala mecbur. Kürt sorunu 30 yli askin hali alti edildi, binlerce insan ve milyar dolarlarla konusulan maddi kayip verdik.

Gönderi tarihi:

Yalaninin büyüklügüne bakarak, kendini tarihci sanan birisi sözüm ona kamuoyunda büyük bir saskinlik yarattigini saniyor. Kozmik oda denilen odalara öyle her elini kolunu sallayan giremez, ayrica o yalanin sahibi olan kisi heralde Genelkurmay'in bundan bir süre önce Menemen olayi ile ilgili arsiv belgelerini kamuoyuyla paylastigindan da bihaber.

Dinci tarihciler olsun, belirli kesimlerin ideoloji sarmalindaki tarihcileri olsun asla gercekleri yazmazlar ve onlarin toplumlari manipüle etmeye calistiklari arac ise "RESMI TARIH"tir. Hep ayni seyler söylenir anlatilir; Bize ögretilen resmi tarihe göre....., Resmi tarih yalanlariyla..... gibi carpitmalarla kendi tarihlerinin dogru oldugunu anlatmaya calisirlar. Tarih eger ideolojik gözle yaziliyorsa bu tarih degildir. Tarih objektif yazildiginda ancak tarih olur.

Kubilay olayi tarihe mal olmustur, bunu ne idügü belirsiz birkac tarihcinin degistirmesi mümkün degildir. Ancak bulurlarsa birkac saf onlari aldatirlar sadece, bu hep böyle olmustur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Tarih eger ideolojik gözle yaziliyorsa bu tarih degildir. Tarih objektif yazildiginda ancak tarih olur.

Kubilay olayi tarihe mal olmustur, bunu ne idügü belirsiz birkac tarihcinin degistirmesi mümkün degildir. Ancak bulurlarsa birkac saf onlari aldatirlar sadece, bu hep böyle olmustur.

Yukaridaki sözünüze sonuna kadar katiliyorum. Bu anlamda devlet'in bize sundugu tarihte tarih sayilmaz cünki, ideolijik ve taraflidir devlet.

Gönderi tarihi:

Yukaridaki sözünüze sonuna kadar katiliyorum. Bu anlamda devlet'in bize sundugu tarihte tarih sayilmaz cünki, ideolijik ve taraflidir devlet.

Sn.Dominik, bu ergenekoncular, askerler, devlet size ne yaptı da bu denli kırgınsınız? Hüsamettin Cindoruk dan daha beter şeyler mi başınıza geldi? Hüsamettin Bey hala devletten, askerden yana tavır alıyor. Hukukçu olarak yapılan hukuksuzlıkları anlatıyor. Önce günümüzü bir halledelim, önümüzü görelim, düze çıkınca arkamıza bakarız.

Gönderi tarihi:

Ha gayret, az daha kurcalayınca Brütüs'ün de Sezar'ı ergenekon emriyle öldürdüğü ortaya çıkar! Söylenenlere göre aslında Sezar: "Sen de mi ergenekoncuydun Brütüs?" demiş ve Brütüs "yiiiah haaa!" diye haince kahkaha atmış. Tarihçiler Sezar'ın sözünü makaslamışlar. Çünkü onlar da ergenekoncu olup, örgütün deşifre olmasını istememişler...

Gönderi tarihi:

Sn.Dominik, bu ergenekoncular, askerler, devlet size ne yaptı da bu denli kırgınsınız? Hüsamettin Cindoruk dan daha beter şeyler mi başınıza geldi? Hüsamettin Bey hala devletten, askerden yana tavır alıyor. Hukukçu olarak yapılan hukuksuzlıkları anlatıyor. Önce günümüzü bir halledelim, önümüzü görelim, düze çıkınca arkamıza bakarız.

Hükümete kirginliklari olacaklarini zannetmiyorum.. zaten ayakkabi´yi da firlatan suriyeli vatandas!

bu durum ikitepede birakmistir..

Gönderi tarihi:

Önce günümüzü bir halledelim, önümüzü görelim, düze çıkınca arkamıza bakarız.

Bu cümleler bize yabanci degil. Yillardir sorunlarimizi aynen bu cümlelerle hasir alti yapmayi basarabildik. Gecmisini düzeltemeyen gelecegini nasil düzeltsin. Günümüzdeki yasananlarada aynen gecmisteki gibi bakildigi icin, agzini acan ya bölücü ya da vatanhaini ilan ediliyor. Devleti ve oorduyu elestirende derhal devlet ve ordu karsiti oluyor. Her halkindevlete ve güclü ordusuna ihtiyaci vardir ve gereklide. Ama bizimkisi halkin devleti ve ordusu degil, halk devletin ve ordunun emrinde olmasi gerekli. Yani tam tersi.

Gönderi tarihi:

bizimkisi halkin devleti ve ordusu degil,

O yüzden mi ordu halkın dini konulardaki isteklerini silindir gibi ezip geçmeliydi, yanlış yaptı diye suçlama yapıyorsunuz? İsaya mı yaranalım Musaya mı?

Gülen, Tunahan, Işık gibi adamlar köy köy gezip devlet bütçesi gibi paralar topladıklarında ordu bir darbe daha yapıp paralara el koysa mı iyi yapmış olacaktı, yoksa "al işte darbeci ordu" mu olacaktı? İsaya mı Musaya mı yaranacağımıza bir karar verin!

Dert İsaya da Musaya da yaranamasın, gücünü kaybetsin, emperyalistlerin kuklası olsun olunca yeme gelmeyiz, saman yolcusu sazanlar gelsin o yeme... Açık açık da söylüyorlar, bakın Çekoslavakya kuzu kuzu bölünmüş, güzellikle bölünmezseniz bak ABD efendimiz Irak'ı ne güzel böldü, ne de güzel oldu diyorlar!

Burası ne Çekoslavakya, ne Irak, Burası Türkiye!

Gönderi tarihi:

O yüzden mi ordu halkın dini konulardaki isteklerini silindir gibi ezip geçmeliydi, yanlış yaptı diye suçlama yapıyorsunuz? İsaya mı yaranalım Musaya mı?

Gülen, Tunahan, Işık gibi adamlar köy köy gezip devlet bütçesi gibi paralar topladıklarında ordu bir darbe daha yapıp paralara el koysa mı iyi yapmış olacaktı, yoksa "al işte darbeci ordu" mu olacaktı? İsaya mı Musaya mı yaranacağımıza bir karar verin!

Dert İsaya da Musaya da yaranamasın, gücünü kaybetsin, emperyalistlerin kuklası olsun olunca yeme gelmeyiz, saman yolcusu sazanlar gelsin o yeme... Açık açık da söylüyorlar, bakın Çekoslavakya kuzu kuzu bölünmüş, güzellikle bölünmezseniz bak ABD efendimiz Irak'ı ne güzel böldü, ne de güzel oldu diyorlar!

Burası ne Çekoslavakya, ne Irak, Burası Türkiye!

Yazilanlari anlamadan cevap verirseniz yukaridaki yorumunuz ve sorulariniz ortaya cikiyor.

Lütfen sadece bir cümleyi cimbizla cekip almak yerine tümüyle degerlendirin ki ne denildigi anlasilsin.

Gönderi tarihi:

...bu ergenekoncular, askerler, devlet size ne yaptı da bu denli kırgınsınız?...

Aklıma Stockholmde bir banka soygunu geldi şimdi..!!!

Bence bu örneğin modası geçti artık, acilen isminin değişmesi gerekiyor..

Örneğin Türkiye Sendromu, Ankara Sendromu ya da Ergenekon Sendromu.... gibi..

Ne dersiniz??

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.