Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kürt Milliyetçiliği ve Türkiye

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

hayır Türkiyede Türkiye yıkılsın diyerek içerden patlama yapması için özellikle gizlice desteklerle beslenmiş ve Türklüğe karşıyız etiketi yüklenerek kışkırtmalardan meydana gelen bir kürt milliyetçiği var

Arkadasim beslenen bir Terör var.. baska birseyde yok.

Gönderi tarihi:

Ulusçuluğu, Irkçılık ve Faşizm ile karıştıran bir yazı olmuş smile.gif

Kusura bakmayin ama sizin burada surekli Kurtleri ve Kurtceyi kucumseyisinizin Ulusculukla hic bir alakasi olamaz! Olsa olsa IRKCILIK ve FASIZM ile alakasi olur. Yaniliyormuyum?

Baska halki ve degerleri kucumsemek FASIZM ve IRKCILIKTIR!

Gönderi tarihi:

Kusura bakmayin ama sizin burada surekli Kurtleri ve Kurtceyi kucumseyisinizin Ulusculukla hic bir alakasi olamaz! Olsa olsa IRKCILIK ve FASIZM ile alakasi olur. Yaniliyormuyum?

Baska halki ve degerleri kucumsemek FASIZM ve IRKCILIKTIR!

Ben Kürtleri ve Kürtçeyi küçümsemiyorum...

Size en az on-on beş kere çağrıda bulundum:

"Gelin, tespitlerimi çürütün; tartışalım"

diyerek...

Madem ki tespitlerim yanlış ve amaçlıydı;

Çürüyetdiniz!

Neden yapamadınız?

Bir tane bile "Hayır kardeşim, Kürtler aşiret birlikteliği ile yaşamaz" diyemediniz!

Aşiret yapısı, ortaçağa ait bir yapıdır;

Yalan mı?

Aşiret/Feodal yapıyı aşamayan bir toplum, modern bir toplumsallaşma gerçekleştiremiyor demektir;

Yalan mı?

Töre Cinayetlerinin nedeni, eğitimsizlik değil; Aşiret/Feodal yapıdır; çünkü o yapının hukuk sistemi budur;

Yalan mı?

Kürtler, Aşiret sisteminin onlara benimsettiği kültür nedeni ile gittikleri yerlerde toplaşırlar ve uyum sorunu yaşarlar;

Yalan mı?

Kürtçe, "Kürt" olarak nitelenen kitlenin tümünde bile bir bütünlük sağlayamaz, çok farklılıklar vardır;

Yalan mı?

Kürtlerin "Kökeni" olarak dayatılan eski devletler ile tutarlı bir bağları bulunamamıştır;

Yalan mı?

Bir toplum, binlerce yıl örgütlenemedikten ve dillerini-kültürlerini çok büyük orandan değiştirdikten sonra "Ahanda biz geldik!" diyerek ortaya çıkamazlar binlerce yıl sonra;

Yalan mı?

Bugün Çanakkaleliler çıkıp "Biz Truvalılarız" diyebilirler mi?

Ya da Manisa/Salihlililer çıkıp "Biz Sard'lılarız, İon'uz biz" diyebilirler mi?

Kürtler de çıkıp "Biz Karduklarız, Sümer'iz biz; yok yok Med'mişiz!" diyemezler;

Yalan mı?

Hiçbir "Milletleşme Süreci" Aşiret Reisinin, Derebeyinin, Feodal Önderin öncülüğünde yapılamaz;

Kürtlerin "Millet Olduğunu" savunanlar, yine bu Aşriet Reisleri değil mi?

Bu, yapay ve temelsiz bir Millet oluşturma çabası değil mi?;

Yalan mı?

Bin kere "Ulus"un ne olduğunu ve Türkiye'de "Türk Irkı"nın değil, "Türk Ulusu"nun bulunduğunu;

Bunun "Irk" demek olmadığını anlattık, anlaşılamadı;

Yalan mı?

Kürtler hala Kan-Bağı'na dayalı bir kültürü yaşatma derdindeler ve siz de bunun savunuculuğunu yapıyorsunuz;

Bu Irkçılık değil midir?

Toplumsallaşmasını, kan bağına/Kürt Kökenini Kimlik Edinmeye dayandırmak, Irkçılık değil midir;

Yalan mı?

Kürtlük bir Etnik Köken değil midir?

Yalan mı?

Etnik-Kökeninizi, Kimlik olarak edinmeye çalışmak, kendi toplumsal varlığınızı Etnik-Kökeniniz ile tanımlamaya çalışmak,

Irkçılık değil midir?

Yalan mı?

Türk Irkının, Anadolu'da tek bir tane ya da önemli bir boyutta Irka Dayalı Toplumsallaşmasını gösteremezsiniz;

Ben hiç rastlamadım...

Türklük, Irka dayalı bir birliktelik sağlayamadığı, daha doğrusu ırka dayalı birlikteliği; Aşiret sistemi yüzlerce yıl önce kırıldığı için

Bir Ulus adı olarak gerçekleşmiştir;

Yalan mı?

Yavuz Selim'den tutun Abdülhamit'e kadar Kürtler hep kayırılmış ve Aşiret sistemleri korunmuştur;

Kürtleri 400 yıl boyunca kayıran Osmanlı, çağdaşlaşma açısından en büyük kötülüğü de yapmıştır;

Yalan mı?

Kürt Sorunu dediğiniz olgu, Devletçi olan/Devletçi olmayan Aşiretler sorunudur;

Yalan mı?

Osmanlı'nın kayırdığı ve Osmanlı'nın yıkılıp, Cumhuriyetçi Türkiye'nin kurulması sonucunda oluşturulan Halkçı sistem ile uyuşmayan ve ayrıcalıklarını kaybeden Aşiretlerin,

Türkiye'ye bıçak bilemesi ve isyanlar yapması;

Osmanlı'nın güdümündeki Aşiretlerin boyunduruğunda yaşayan diğer Aşiretlerin de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile rahata ermesi,

Boyunduruktan kurtulması ve Devletçi Olmaları değil midir süreç?

Yalan mı?

Ben size, sizin şimdiye kadar bir tekinin bile "Yanlış Olduğunu" ispatlayamadığınız,

Burada, bu iletimde yazdığımdan kat kat daha fazla bilgi ile yanıt verdim hep...

Bütün iletilerime karşılıklarınız, hep, bilinen söylemlerden ibaretti;

Onlarca kere, belirli konularda ayrıca tartışmaya çağırdım,

Bir tekiniz bile tartışamadınız;

Hatta iletileri görmezden geldiniz...

Ben şimdi açık ve net söylüyorum;

Siz misiniz Irkçı?

Yoksa Ben mi?

Ben, Türkiye'de, Türk Irkına dayalı bir toplumsal sistemin "OLUŞTURULAMAYACAĞINI" biliyorum...

Çünkü oluşturulabilecek bir "Türk Irkı Toplum Yapısı/Aşiret/Klan" yok!

Nasıl yapabilirim ben Türk Irkçılığı?

Kaldı ki, Ulus Kimliği'ni savunuyorum...

Ulus Kimliğini savunan birisi, nasıl olur da Faşist ve Irkçı olabilir?

Siz "Ulus" deyince, bir tek "Hitler"i tanıyorsunuz sanırım!

Oysa bir kendinize bakın?

Etnik-Kökeninizi, Toplumsal bir Kimlik edinme çabasındasınız?

Bu, geçmişten beridir "Irkçılık"tır...

Öyle değilse bana;

Irkçılığın tanımını yapar mısınız, lütfen?

Mavi'den de bir kaç tanım istedim;

Yanıt gelmedi...

Sizden de "Irkçılık" nedir, tanımını istiyorum...

Bakalım kimmiş Irkçı...

Doğruları söylemek;

Irkçılık, Faşistlik, Kürt ya da Kürt Düşmanlığı-Küçük düşürücülüğü yapmak demek değildir...

"Gerçekleri söylemekten korkmayınız"

Demiş, Ulu Önder; doğru demiş...

Gönderi tarihi:

Geçen günlerde bir arkadaşımız başından geçen bir olayı bize şöyle anlatmıştı(kendisi bunu okumayacaktır,ama kendisinden izin almadan aktardığım için ondan özür diliyorum);

"Üniversitedeki konuşmacı herkese ateş püskürüyordu.Amerikan bize düşman.Suriye düşman...Savaş açmalı hepsine,bunlar bizi yıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bunun üzerine ben de söz istedim.Bana söz verildiğinde dedim ki;hocam Balkanlara(!) da savaş açalım."Neden" diye sorunca ben de ;"hocam biliyorsunuz,özellikle kışın Balkanlardan gelen soğuk hava başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta trafiği felç ediyor.Bu bile savaş açmak için yetmez mi?"

Bunu bize aktaran arkadaşın aldığı yanıtı yazmaya gerek bile duymuyorum.Çünkü savaş naraları atan,düşmanlaştıran bu konuşmacının vereceği yanıt sadece düşmancadır.Ad vermeyeceğim ama bu konuşmacımızın çok önemli bir siyaset bilimcisi aynı zamanda çok satılan bir gazete köşe yazarı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

--

Neden mi bunu yazdım.

Sadece bu paylaşım sitesinde bile olan düşmanlık çok acı bir şekilde seziliyor.

Bizler kendimizce düşmanlar yarattık.Nefret ettik;medyanın kullandığı dil ile anında sildik.

Bu kadar kolay mıdır efendiler,tabi ki hayır.

Her neyse efendim;gelmişken yazayım.

Ulus kavramının benden tanımı istenmiş;ulus-milliyetçilik ayırımı yapamadığım belirtilmiş.

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki;Ulus kavramı herşeyden önce bir üretimin varlığına ihtiyaç duyar.Ortaçağdan onu keskin çizgilerel ayıran budur.Ki kapitalist dünyanın getirdiği kentsel yaşamdaki toplumsallaşmadır ulus.Ortak bir kültür,ortak bir dildir.

Kürt Ulusu yok diyorsanız;Türk Ulusu da yoktur diyebilmelisiniz bunun farkındaysanız.

Kürt de Türk de nihayetinde bir ırktır;dünden kalan aşiretler topluluğunun ortak adıdır.

Yalnız bugün ortak olan bu aşiretler topluluğu,etnik temelleri bir tarafa bırakıp ortak olan çıkarların ortak diliyle beraber olma çabasındadır.

Bu da bir Ulus olma çabasıdır.

Yani Osmanlı devletinin tebası olan Türkler de Kürtlerde bugün toplumsallaşma süreci içerisindedir.

Değerli forumdaşlar;

"Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkes Türk'tür" sözünü bir tarafa bırakarak;Ulus olmayı Türk etnisyenliğine bağlayan Ulusallcılarımızın varlığını bir daha hatırlayarak;

yanlış uygulanan politikaların bugün yaptığı yıkımların hepimiz farkındayız.burada yazılanlar bile bir ulusun varlığını kanıtlamaya çalışırken,nasılda başkalaştırdıklarımızı gözümüzü kırpmadan ezip geçtiğimizi çok iyi kanıtlıyor.

bakın ben hala doğuda varlığını hisettiren toprak ağalığını kabul ettim;şimdi ne yapalım?

çok uzattım sanırım.

her neyse...

sevgili forumdaşlar,

önyargının,ahkam kesmelerinin ve beni yazdıklarına benzetmenin çabası içinde olan siz arkadaşlarım,beni anlamadınız.Ben anlattım,siz anlamak istemediniz.

böyle bir ortamda yazmanın hiçbir anlamı yok.

yazmayacağım artık;ne zaman ki burada anlayış olur o zaman burada olurum.

herkese iyi şanslar.

Gönderi tarihi:
Ulus kavramının benden tanımı istenmiş;ulus-milliyetçilik ayırımı yapamadığım belirtilmiş.

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki;Ulus kavramı herşeyden önce bir üretimin varlığına ihtiyaç duyar.Ortaçağdan onu keskin çizgilerel ayıran budur.Ki kapitalist dünyanın getirdiği kentsel yaşamdaki toplumsallaşmadır ulus.Ortak bir kültür,ortak bir dildir.

Kürt Ulusu yok diyorsanız;Türk Ulusu da yoktur diyebilmelisiniz bunun farkındaysanız.

Kürt de Türk de nihayetinde bir ırktır;dünden kalan aşiretler topluluğunun ortak adıdır.

Mavi, istersen tekrar yaz ya da yazma...

Herkes tercihinde özgürdür elbette...

Fakat bana şunun örneğini verir misin:

Kürtlerin, Irka/Kan Bağına dayalı bir toplumsallaşma gösterdikleri çok açık:

Aşiretler...

Var olduğunu iddia ettiğin Türk Irkına Dayalı olarak toplumsallaşmış, aşiret/klan olarak varlığını sürdürmüş;

Kana bağlı ırksal bütünlüğünü korumuş, buna göre toplumsallaşmış bir Türk Irkı Kitlesi gösterebilir misin bana Anadolu'da?

Aşiret reisleri vs...

Yaklaşım bu kadar kolay olamaz:

"Ulus, ekonomik üretimlere bağlıdır!"...

Yok, hayır;

Sadece buna bağlı değildir;

Toplumsal süreçler, kabuller de son derece etkilidir.

Bu ülkede Türk ırkından olmayan;

Çerkezler, Pomaklar, Boşnaklar, Arnavutlar, Yahudiler ve dahası kendisini "Türk" olarak niteliyor ve bundan kaygı duymuyorsa;

Bunun, ekonomik üretim değişkenlerinden çok daha farklı bir anlamı da vardır demektir...

Kürtlerin, aşiretler arasında birleşme çabası, Ulusal bir çaba değildir.

Irksal bir yapı kurma çabasıdır.

Sizi yanlış anlamıyoruz;

Fakat siz bizi anlamıyorsunuz...

Öyle ki:

Yalnız bugün ortak olan bu aşiretler topluluğu,etnik temelleri bir tarafa bırakıp ortak olan çıkarların ortak diliyle beraber olma çabasındadır.

Bu da bir Ulus olma çabasıdır.

...

"Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkes Türk'tür" sözünü bir tarafa bırakarak;Ulus olmayı Türk etnisyenliğine bağlayan Ulusallcılarımızın varlığını bir daha hatırlayarak;...

"Türkiye'de Türk Irkı'na dayalı bir toplumsallaşma örneği yoktur,

Türk Irkına dayalı bir toplumsallaşma amacı başarılı olamaz;

Başarı elde edebileceği Sosyal bir gerçekliği yoktur" diyorum...

Nasıl olur da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını Türk Irkına ait olmaklığa indirgeyebilirim, söyler misin?

Konumuz "Irklar" değil, Toplum Bilimleri açısından Irksal Toplumsallaşmalar...

Antropolojik olarak Anadolu'da, Türk Irkından kimseler elbette yaşamaktadır.

Fakat, toplumsallaşmalarını Irka dayalı olarak gerçekleştirmemektedirler.

O yüzden toplumsal olarak Türk Irkına dayalı bir yapı göremezsiniz Anadolu'da...

Hayır, o değil;

Hala Aşiret yapısının yıkılması, yok edilmesi gerektiğini bile açıkça söyleyemiyorsunuz!

Aşiretlerin bir Ulus olma çabasında olduğunu söylüyorsunuz!

Bir de Avrupadaki Uluslaşmayı örnek veriyorsunuz;

Ekonomik Üretim şekilleri iledir diyerek!

Avrupadaki hangi Ulusallaşma örneği, Aşiretler önderliğinde olmuştur?

Aşiret/Feodalizm yapısı korunarak başarılmıştır?

Bakın ben başka yazarların ya da Bilim İnsanlarının alıntılarını yapmayı pek sevmem...

Ancak, örneğin Feroz Ahmad "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı" değildir...

"Türk Irkı"ndan hiç değildir.

Bizzat kendisini "Yabancı Tarihçi" olarak niteler...

Köken olarak da öyle zaten...

Fakat Türkiye'nin Modernleşmesi, İttihat ve Terakki konusunda uzmandır;

Belki farklı düşündüğümüz noktalar olabilir;

Fakat O'nun Kürtler hakkındaki tespiti:

"Kürtler, millet olamamışlardır; olabilirler mi; bilemem!" biçimindedir.

Gönderi tarihi:

Ben Kürtleri ve Kürtçeyi küçümsemiyorum...

.

.

.

"Gerçekleri söylemekten korkmayınız"

Demiş, Ulu Önder; doğru demiş...

Mavi'nin ve bizlerin sizin o sorulariniza cevap vermememizin nedeni o sorularin coktaaaan cevaplanmis olmalaridir. Sizi tatmin etmiyor olabilir o cevaplar ama Turkiye ve Dunya halklarinin cogunlugunu etmistir.

Yani size Kurtler hakkinda konusurken tutumunuzu gozden gecirmenizi tavsiye ediyorum!

Gönderi tarihi:

Mavi'nin ve bizlerin sizin o sorulariniza cevap vermememizin nedeni o sorularin coktaaaan cevaplanmis olmalaridir. Sizi tatmin etmiyor olabilir o cevaplar ama Turkiye ve Dunya halklarinin cogunlugunu etmistir.

Yani size Kurtler hakkinda konusurken tutumunuzu gozden gecirmenizi tavsiye ediyorum!

o sorulara verilecek cevabınız yok....

Gönderi tarihi:

o sorulara verilecek cevabınız yok....

Taypa'nın yeterli açıklamayı yaptığını düşünüyorum...

Diyelim ki o sorulara yanıt vermiştiniz;

Her konuda tekrar tekrar konuşabilirken,

Niçin yeniden cevaplayamıyorsunuz?

Hem siz değil miydiniz,

Doğru bildiğiniz şeyleri tekrar tekrar yazmaktan bıkmayacağını söyleyen?biggrin.gif

Kaldı ki;

O sorulara asla ve asla yanıt vermediniz.

Sadece konuyu saptırıp, başka yönlere çektiniz.

İsterseniz forumdaki bütün iletilerimiz dökelim önümüze;

O kadar da iddialıyım...

Bir insan size "Nasılsın?" diye sorduğunda,

Sizin ona "Havalar da ısındı" demeniz, yanıt vermek demek değildir.

Tüm Türkiye ve Dünya Halkları biliyormuş!

Eminim Çin'in ana gündem maddesi her zaman Kürtler'dir...

Afrikalı Yerliler ve Amerikalı Kızılderililer, Kürtler hakkında bir tek yazı okumadan yapmıyorlardır sabah kahvaltılarını...

Gönderi tarihi:

Her sordugunuzda cevap verdik hepimiz bugune kadar. Sorun bizlerin cevaplamamsinda degil. sizlerin kulak vermemesinde!

işinize gelene cevap verdiniz işinize gelmeyeni kafanıza göre yorumlayıp sorunu şeklini çevirdiniz.Gördüm sizin verdiğiniz cevabı diğer bir konuda ensest ilşki ile ilgili bir konuda ben olayı nasıl yorumladım siz nerde ise ensest ilişkinin sebebi için dil yasağına bağlayacaksınız....*****

Gönderi tarihi:

işinize gelene cevap verdiniz işinize gelmeyeni kafanıza göre yorumlayıp sorunu şeklini çevirdiniz.Gördüm sizin verdiğiniz cevabı diğer bir konuda ensest ilşki ile ilgili bir konuda ben olayı nasıl yorumladım siz nerde ise ensest ilişkinin sebebi için dil yasağına bağlayacaksınız....*****

Ensest sadece Kurtlerde olan bir olay degil. Kurdu de yapiyor, Turku de, Arabi da. Kim yaparsa yapsin kinanmasi gereken b ir olay! Sizin olayi 'bakin Kurtler neler y apiyopr" diye lanse etmeniz yanlis bir kere!

Ki bu iletinin temasi da ensest olayi degil!

Ha isimize gelip gelmeyen cevaplara gelince. Bizler de sizlerin sadece isinize gelenleri soyleyip yine sadece isinize gelenleri gorup dinlediginizi dusunuyoruz! Eeeeeeh simdi kim yanlis gel de cik isin icinden!

Ama aramizda bir fark var, bizler bugune kadar Turkleri rencide edecek ya da kucumseyecek herhangi bir ileti de ya da yorum da bulunmadik! Siz ayni seyi soyleyebilecekmisiniz?

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Bu soruya cevap vermek icin bugune kadar yolladiginiz y orumlari ve iletileri okumak yeterli! smile.gif

Evet, %100 yeterlidir...

Hatta hepsini kopyalayabilirim size...

Kanser hastasına "Siz ne yazık ki kansersiniz" demek, o kişiyi küçümsemek demek değildir.

Kürtler ile ilgili söylediklerim, sizin sindiremediğiniz ama onların kendi gerçeklikleridir...

Örneğin;

Afrikalı kabilelerin, helikopter'e, uçan bir hayvandır diyerek taş atıp kovalamaya çalıştıklarını gördükten sonra;

O insanların hala teknoloji ile tanışmadıklarının tesbitini yapmak

Ya da Aborijinlerin hala kabile kabile bir totem etrafında yaşadıklarını tanımlamak

Ve toplumsal yapılarının modern olmadığını belirtmek de hakaret değildir...

Öyle ise Freud, "Totem ve Tabu" kitabı boyunca, Aborijinler'e sayfalarca, hakaretin birini indiriyor diğerini bindiriyor!

Öyle mi?

Kürtlerin toplumsal gerçekliklerini anlatıyoruz Diyarbakırlı...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Evet, %100 yeterlidir...

.

.

.

Birbiriyle alakasi olmayan karsilastirmalar. Irkciligi mesrulastirmak adina artik Freud'u da kullanmaya basladik.

Gönderi tarihi:

Ezilen, bağımlı halkların milliyetçiliği olmaz..

Kaldı ki Kürtler henüz millet olamadılar..

Kürtlere milliyetçi dersek eğer biz Türklerin milli duygularını, hamasi eylemlerimizi nasıl tarif edebiliriz?

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Evet, %100 yeterlidir...

.

.

.

Siz Kurtlerin toplumsal gerceklerini bilmiyorsunuz.

Anlatacaksaniz Turklerin toplumsal gerceklerini ve zayifliklarini anlatin! Yani bildiginiz kesimin!

Oldurulen binlerce Suryani'yi ve Kurdu anlatin...

Yakilan 7600 Kurt koyunu anlatin...

Anadilini ogrenmekten men edilmis 3-4 nesil Kurt insanini anlatin...

Yani eger isimiz onun bunun zayifliklarini ya da hatalarini siralamaksa bizler de aynisini yapabiliriz!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.