Φ ERBAY Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Sonsuzdan gelip Sonsuza uzanan Bir caddedir hayat yolu Bakımlıdır bazı kaldırımları Taş topraktır bazıları Gidişi olup dönüşü olmayan Bir caddedir hayat yolu Sağa sola kıvrılan Sokaklar... Sokaklar... Ah! o sokakların Kimisi ışıl ışıldır geceleri Kimisi ay ışığını görmez besbelli Her köşe başı parselli Girerken ödersin ücreti Kimisi bahşişler savuşturur havalara Kimisi muhtaç küf kokan tokluklara Tefeciler pohpohlanır da Satın alınır alın terleri üç kuruşa Satılık yürekler vardır dükkanlarda Satılıktır sevdalar, dostluklar Gidişi olup dönüşü olmayan Bir caddedir hayat yolu... vaayy çok şairane gördüm seni kız... hediye etmiş bana şiirin güzelini bende çiçek vereyim uzat bana elini... canim ustam gitmişsin ama kokun sinmiş buralara çekirgem...fazla özletme kendini... almanyadan yollamiş mosmor bir çiçek kız aklına gelmedimi şöyle güzel yiyecek.... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Öğrenmek için sabır gerekir,zaman gerekir.Tecrübelileri izlemek gerekir.Zaman kişiye göre kısalabilir ama,öğrenmenin esası değişmez.. İşte aşağıda yazacağım bu hikayede konu,öğrenmenin değişmeyen esasıdır.. Genç bir adam,değerli taşlara ilgi duyduğundan,bu işi yapmaya karar vermiş. __Bu işi yapacaksam,değerli bir ustadan ders almalıyım..Diye düşünerek,o çevredeki en ünlü mücevher ustasını bulmuş ve yanına gitmiş.Usta bir süre sonra onu kabul etmiş.. __Anlat bakalım,seni dinliyorum..Demiş.Genç adam heyecanla;Bu işe gönül verdiğini,iyi bir mücevherci,taş ustası olmak istediğini anlatmış.Sükunet içersinde genç adamı dinleyen usta,hiçbir şey demeden gencin eline bir değerli taş koymuş ve; __Bu taş YEŞİM taşıdır.Şimdi avucunu kapa ve 1 sene boyunca sakın ha açma.1 sene sonra yine gel..Demiş. Genç adamın şaşkın bakışları altında yerinden kalkarak,odayı terketmiş.Evine dönen genç,merakla bekleyen anne babasına durumu anlatmış ve anlam veremediği bu duruma; __Ya 1 sene nasıl böyle dururum,hem bana çok soğuk davrandı hem de böyle anlamsız,gereksiz birşey yaptırdı.Ustalık kaprisi buysa bari baştan yapmasaydı.. diye söylenmiş.Ama elini açmamış.. Her önüne gelene ustasını çekiştiriyor ama yinede avucunu açmıyormuş.Gece yarı uyanık şekilde yatıyormuşki taş avucundan düşmesin.Her işini tek elle yapmaya başlamış aynı nedenle.1 sene böyle büyük bir çabayla geçmiş ve gün gelmiş.. Ustasının yanına heyecanla gitmiş,birsüre sonra ustası onu kabul etmiş,genç adam heyecanla: __Dediğini yerine getirdim usta,elimi hiç açmadım taş burada..Demiş.Elini uzatarak avucunu açmış,taşı göstermiş..Usta sakin bir sesle: __Şimdi sana bir taş daha vereceğim ve bu taşıda 1 sene boyunca elinde taşıyacaksın..Demiş.Bunu duyan genç adamın sakinliği yerini öfkeye bırakmış ve bağırıp çağırmaya başlamış.Yaşlı ustayı bunaklıkla,hiçbirşey bilmemekle suçlamış.Kendinden yardım isteyen birine bukadar eziyet etmesinin delilik olduğunu söylemiş.Hastasın sen demiş.. O böyle bağırıp,hakaretler ederken,usta sessizce eline taşı sıkıştırıvermiş.Öfkeden yüzü kıpkırmızı olan genç taşı hissedince susmuş....Taşı biraz daha sıkmış ve: __BU TAŞ YEŞİM TAŞI DEĞİL Kİ USTA..Demiş.. Evet hikayemiz burada bitiyor.. Anladık demi ne anlatılmak istenildiğini.. Taşın değerinden önemlidir,dokunduğumuzu hissedebiliyor olmak.. Ve hatırladık değil mi.. Herbirimizin ellerinde değerli taşlar var.. Aman!! Sakın açmayın ha süreler dolmadan Benim de açmadığımı biliyorsunuz Düşmeyesiniz diye avuçlarımdan.. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2006 Canım kardeşim Erbay...Özlettin kendini Beyefendi ve saygılı ama sözünde durmayan bi kardeşimsin Necati nerde Erbay Allah herşeyi güzel yüreğine fazlasıyla versin Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Öğrenmek için sabır gerekir,zaman gerekir.Tecrübelileri izlemek gerekir.Zaman kişiye göre kısalabilir ama,öğrenmenin esası değişmez.. İşte aşağıda yazacağım bu hikayede konu,öğrenmenin değişmeyen esasıdır.. Genç bir adam,değerli taşlara ilgi duyduğundan,bu işi yapmaya karar vermiş. __Bu işi yapacaksam,değerli bir ustadan ders almalıyım..Diye düşünerek,o çevredeki en ünlü mücevher ustasını bulmuş ve yanına gitmiş.Usta bir süre sonra onu kabul etmiş.. __Anlat bakalım,seni dinliyorum..Demiş.Genç adam heyecanla;Bu işe gönül verdiğini,iyi bir mücevherci,taş ustası olmak istediğini anlatmış.Sükunet içersinde genç adamı dinleyen usta,hiçbir şey demeden gencin eline bir değerli taş koymuş ve; __Bu taş YEŞİM taşıdır.Şimdi avucunu kapa ve 1 sene boyunca sakın ha açma.1 sene sonra yine gel..Demiş. Genç adamın şaşkın bakışları altında yerinden kalkarak,odayı terketmiş.Evine dönen genç,merakla bekleyen anne babasına durumu anlatmış ve anlam veremediği bu duruma; __Ya 1 sene nasıl böyle dururum,hem bana çok soğuk davrandı hem de böyle anlamsız,gereksiz birşey yaptırdı.Ustalık kaprisi buysa bari baştan yapmasaydı.. diye söylenmiş.Ama elini açmamış.. Her önüne gelene ustasını çekiştiriyor ama yinede avucunu açmıyormuş.Gece yarı uyanık şekilde yatıyormuşki taş avucundan düşmesin.Her işini tek elle yapmaya başlamış aynı nedenle.1 sene böyle büyük bir çabayla geçmiş ve gün gelmiş.. Ustasının yanına heyecanla gitmiş,birsüre sonra ustası onu kabul etmiş,genç adam heyecanla: __Dediğini yerine getirdim usta,elimi hiç açmadım taş burada..Demiş.Elini uzatarak avucunu açmış,taşı göstermiş..Usta sakin bir sesle: __Şimdi sana bir taş daha vereceğim ve bu taşıda 1 sene boyunca elinde taşıyacaksın..Demiş.Bunu duyan genç adamın sakinliği yerini öfkeye bırakmış ve bağırıp çağırmaya başlamış.Yaşlı ustayı bunaklıkla,hiçbirşey bilmemekle suçlamış.Kendinden yardım isteyen birine bukadar eziyet etmesinin delilik olduğunu söylemiş.Hastasın sen demiş.. O böyle bağırıp,hakaretler ederken,usta sessizce eline taşı sıkıştırıvermiş.Öfkeden yüzü kıpkırmızı olan genç taşı hissedince susmuş....Taşı biraz daha sıkmış ve: __BU TAŞ YEŞİM TAŞI DEĞİL Kİ USTA..Demiş.. Evet hikayemiz burada bitiyor.. Anladık demi ne anlatılmak istenildiğini.. Taşın değerinden önemlidir,dokunduğumuzu hissedebiliyor olmak.. Ve hatırladık değil mi.. Herbirimizin ellerinde değerli taşlar var.. Aman!! Sakın açmayın ha süreler dolmadan Benim de açmadığımı biliyorsunuz Düşmeyesiniz diye avuçlarımdan.. abicim çok sağol... :clover: :clover: Canım kardeşim Erbay...Özlettin kendini Beyefendi ve saygılı ama sözünde durmayan bi kardeşimsin Necati nerde Erbay Allah herşeyi güzel yüreğine fazlasıyla versin " çok teşekkür ederim gece yağmuru.... necatiye gelince, sana kızgın "binbir gece" dizisinden sonra... Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Doru düsgün ver.. Nah da ne biçim kelime Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2006 verdik işte almadın, çiçek miçek yok sana... :lol: Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2006 esas sen nereyesun cadıııı.. Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2006 Men buradayum senin topicten dışarı adımımı atmıyom hee Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Men buradayum senin topicten dışarı adımımı atmıyom hee efferim otur dizimin dibinden ayrılma... :lol: sağol seninde bayramın mübarek olsun... Alıntı
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 bayramını en içten dileklerimeln kutluyorum arkidişim.. nice mutlu yıllara Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 bayramını en içten dileklerimeln kutluyorum arkidişim.. nice mutlu yıllara teşekkür ederim kaan seninde bayramın mübarek olsun.... SEVGİLİ KARDEŞİM..... KURBAN BAYRAMINI SEVDİKLERİNLE BERABER SAĞLIK VE HUZUR İÇİNDE GEÇİRMENİ DİLERİM. BAYRAM TÜM iNSANLIĞA HAYIRLI OLSUN..! BU ARADA HEYECAN VE ÖZLEMLE BEKLENEN YENİ GELEN BİR YILINDA ULUSUMUZA SAĞLIK, HUZUR, MUTLULUK, BOLLUK VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLİYORUM..!! SEVGİLERİMLE..... .....AĞ@_M_______ abicim sağolasın ellerinden öperim... Alıntı
Φ sEn EsTiKçE bEn TiTrErİm... Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 bayramınız ve yeni yılınız kutlu olsun...prensesimin ustası...çikolatalı pasta aşığı...iyi atışanı...niyeti güzel sevgisi hoş olanı... Alıntı
Misafir mrs.su Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2006 bayramınızı ve yeni yılınızı kutlarım........ Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Erbaycım senin için arkadaşım Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 bayramınız ve yeni yılınız kutlu olsun...prensesimin ustası...çikolatalı pasta aşığı...iyi atışanı...niyeti güzel sevgisi hoş olanı... teşekkürler biraz geç gördüm ama idare et... bayramınızı ve yeni yılınızı kutlarım........ sanada teşekkürler... Erbaycım senin için arkadaşım vaaay gözlerimi yaşarttın kız teşekkür ederim... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 o zaman paket yap yolla kardeşim öldük açlıktan... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 ejderlerim iki oldu nasılsın erbay Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.