Φ berceste Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Caminiz de, Medresenizde sizin olsun... Ama Mustafa Kemal bizimdir... O camilerde yobazın, gericinin, imamın sözünden öte gerçekçi, varoluşçu, toplumcu, halkçı, devrimci, laik ve çağdaş bir Türkiyenin baş mimarıdır... Bunu kimse görmezlikten gelemez ve ondan da öte kimsa farklı birşey söylemeye cesaret edemez... Siz hangi Atatürkten bahsediyorsunuz? Atatürk kimsenin malı! değildir bu milletindir sizin değil!!! Bari Atatürk üzerinden rant sağlamayı siyaset yapmayı bırakın ya... "Camilerin mukaddes mimberleri halkın ruhi, ahlaki gıdalarına en yüksek, en verimli kaynaklardır. Minberlerden halkın anlayabileceği dille ruh ve beyne hitap edilmekle Müslümanların vücudu canlanır, beyni temizlenir, imanı kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 1, s. 225) " Biz ne Bolşevikiz ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyet perver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim hükümet şeklimiz tam bir demokrat hükümettir. Ve dilimizde bu hükümet "Halk Hükümeti" diye anılır." (9- 1922, Atatürk'ün S.D.3, s.51-52) Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Siz hangi Atatürkten bahsediyorsunuz? Atatürk kimsenin malı! değildir bu milletindir sizin değil!!! Bari Atatürk üzerinden rant sağlamayı siyaset yapmayı bırakın ya... "Camilerin mukaddes mimberleri halkın ruhi, ahlaki gıdalarına en yüksek, en verimli kaynaklardır. Minberlerden halkın anlayabileceği dille ruh ve beyne hitap edilmekle Müslümanların vücudu canlanır, beyni temizlenir, imanı kuvvetlenir, kalbi cesaret bulur." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 1, s. 225) " Biz ne Bolşevikiz ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyet perver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim hükümet şeklimiz tam bir demokrat hükümettir. Ve dilimizde bu hükümet "Halk Hükümeti" diye anılır." (9- 1922, Atatürk'ün S.D.3, s.51-52) Bizim bildiğimi tek bir kitap vardır ve o da Çağdaş laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN yazpmış olduğu devrimler ve yazmış olduğu destanıdır... Köktendinci ideoloji dünyanın her yerinde özgürlük ve sevgiye düşmandır. Bunun içindir ki toplumun özgürlük arzularına dinsel duyguları sömürerek gem vurmaya çalışır. Aslında tarihin her döneminde statükodan, değişmezlikten, insan aklını körleştiren çağdışı dogmalardan yanadır... Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN a'sına bile tahammülleri yoktur... Sevgiyle kalın.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Bizim bildiğimi tek bir kitap vardır ve o da Çağdaş laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN yazpmış olduğu devrimler ve yazmış olduğu destanıdır... . Bunun içindir ki toplumun özgürlük arzularına dinsel duyguları sömürerek gem vurmaya çalışır. Aslında tarihin her döneminde statükodan, değişmezlikten, insan aklını körleştiren çağdışı dogmalardan yanadır... Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN a'sına bile tahammülleri yoktur... Sevgiyle kalın.. Benim yazımın altında bunları belirtmenize hiç bir anlam veremedim...Ki yazdıklarım ATATÜRK'ün sözleridir... Ama sanırım pek hoşunuza gitmedi? Ayrıca köktendinci ideoloji dünyanın her yerinde özgürlük ve sevgiye düşmandır demişsiniz katılıyorum ama sizde yine tek taraflı bakış açısını görüyorum yine kendinizi ele veriyorsunuz Dipnot..Köktencilik ve radikallik islam adına değil ne oursa olsun yanlıştır! Sizden bu yazının devamında sadece radikal islamcılar değil diğer ideolojilerin radikalleride aynı durumdadır demenizi beklerdim ama bunu yazma cesareti ve dürüstlüğünü sergileyemiyorsunuz ne yazık ki.... Selametle... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Benim yazımın altında bunları belirtmenize hiç bir anlam veremedim...Ki yazdıklarım ATATÜRK'ün sözleridir... Ama sanırım pek hoşunuza gitmedi? Ayrıca köktendinci ideoloji dünyanın her yerinde özgürlük ve sevgiye düşmandır demişsiniz katılıyorum ama sizde yine tek taraflı bakış açısını görüyorum yine kendinizi ele veriyorsunuz Dipnot..Köktencilik ve radikallik islam adına değil ne oursa olsun yanlıştır! Sizden bu yazının devamında sadece radikal islamcılar değil diğer ideolojilerin radikalleride aynı durumdadır demenizi beklerdim ama bunu yazma cesareti ve dürüstlüğünü sergileyemiyorsunuz ne yazık ki.... Selametle... Galiba haklısınız sevgili bercaste... Bunu tüm kalbimle söylüyorum... Sevgiyle kalın... . Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 vatan çifliklerinizse, kasalarınız ,çek defterlerinizin içindekilerse vatan. vatan şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan soğuktan it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa, yazın fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan. vatan,tırnaklarıyla ağalarınızın, vatan , mızraklı ilmühalse, vatan polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınzsa vatan, vatan amerikan üsleri amerikan bombası, amerikan donanması , topuysa, vatan, kurtulamamaksa kokmuş karanlığından, ben vatan hainiyim .......................... Nazım Hikmet bu şiiri daha önce de yazmıştım alp eren arkadaş ülke sevgisinden ne anlıyorsa deniz gezmişi eleştirmiş keşke onun kadar ülkesini seven insanlarımız olsaydı Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Deniz gezmiş şu katil soyguncu ve hırsız olan deniz gezmiş mi.. Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 yo yo aynı kişiden bahsetmiyoruz benim deniz gezmiş dediğim banka soygunundan aldığı parayı yoksullara paylaştırmıştır cebindeki paralar her zaman masa üstünde durmuştur ve o kaçırdığı amerikanlara bile dokunmamıştır kimseyi öldürmemiştir robin hood diyebiliriz Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Sevgili Dipnot yazdıklarının elle tutulur hiçbir tarafı yok da ülkücülere korkak demen cahilliğinin tam belgesi oldu.rusya dışişleri bakanının1980 olaylarıyla ilgili o dönem bir yorumu var:güneydeki sivil direnişi kıramadık.evet bu korkak ülkücüler keleşlerle devrim yapmaya çalışan rusya destekli komünizmi bu ülkeye sokmadı.her zaman devletinin yanında oldu.ama o dönem devletinden üvey evlat muamelesi gördü ve vatan sağolsun diyerek ipe gitti.işte sizin bayraklaştırdığınız yürekli şair ise nasıl vatanından kaçtı ve orada kalabilmek için nasıl yalakalık yaptı. Biz erkekçesine öldük,yiğitçesine öldük,ipe giderken satmadık sevdiklerimizi,kaldırdık hilal sancağını yaşadık bozkurt töresini...... Üniv deki olaylar hep sizin pencerenizden doğru değil mi?yaşamayan anlayamaz.ankara dil tarihte yaşananlardan haberiniz yok değil mi?siz hiç canınızdan çok sevdiğinizi yüzü gözü morarmış,sırtında mazgal izleriyle gördünüz mü?okulda iftar yemeği veriyorlar diye ezanla birlikte kantinleri basılanlar kimler?kafasına yediği taşla kafatası çöken,bir hafta yoğun bakımda kalan ve okulu bırakmak zorunda kalan kim?sınavlara polis nezaretinde girenler kim?en ağır küfürlere maruz kalan tek dolaştığı görüldüğü zaman 30 kişi tarafından dövülenler kim?türkiye kaşkoluyla okula gidip faşist damgası yiyenler kim?işte ben bunları yaşayarak öğrendim.solcular okul yönetimini de almışlar arkasına eğer solcular ülkücülere saldırırsa okuldaki bütün kameralar kapalı tam tersi olursa anında görüntülerden yakalanıp okuldan uzaklaştırma cezası Peki aynı okulda fakülte dekanının odasını basarak eğr bu faşistlere bir çare bulmazsanız dağdakileri aşağıya indiririz diyenler kim?istiklal marşı okunduğunda yuhalayanlar kim?olaylar olduğu sırada ne diye burda oturuyorsunuz gidip davanızı savunsanıza diyen hoca hangi tarafta? İşte dostlar herşey sizin gördüğünüz gibi değil.medyanın aktardığı gibi de değil.ama olsun biz yine it,kopuk,serseri olalım.biz bu vatanı böldürmemek adına bu vatanın iti de, kopuğu da, serserisi de seve seve oluruz. Ağladık düşmana göstermeden.kayaların yosun tutan tarafında.hıçkırıklarımızı rüzgara vermedikki,namertler duyup da sevinmesin diye........... bu yazı var ya, beni uyuyan uykumdan uyandırdı.. ve bunlar yeni oluyor, burnumuzun dibindeki fakülte sonradan haberimiz oluyor, böyle haberlerden, ben buna yanıyorum.. sağolasın..Forumda bu kadar etkilendiğimi hatırladığım tek mesaj.. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Tabi herkes kendi hikayesini görmek istediği biçimde anlatır .. Rejimi yıkmaya çalışmış ama becerememiş bir avuç vatan haini.. Becerselerdi kahraman olurlardı.. Hayat bu .. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Galiba haklısınız sevgili bercaste... Bunu tüm kalbimle söylüyorum... Sevgiyle kalın... . Yazdıklarınız ve karşılığında ki cevap ardından düşünüp bunu ifade etmeniz beni saşırttığı kadar sevindirdi... Umarım bu farkındalıktan sonra yorumlarınızda daha dikkatli ve objektif yaklaşımlar sergilersiniz... Selam ve dua ile... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 ben meslek lisesinden mezunum...lise birinci sınıfta evim okula yakın olmadığı için mecburen okul çevresindeki mekanlara gidiyordum yemek yemeye.okulun ilk günleri bi mekana girdim yiyeceğimi aldım masaya oturdum.5-6 kişilik bi grup geldi.belli ki lise üçlerden.bi kaç kişi bana kaş göz yapmaya başladı anlamadım tabii.neyse o ara mekan sahibi geldi ve oğlum şöyle geçiver dedi.sonradan öğrendim ki o grupda bi çocuk ÜLKÜ OCAKLARININ GÖREVLENDİRDİĞİ REİS imiş ? okuduğum 4 sene boyunca inanın hadi siyasi görüşüm bi tarafa gerçekden yaptıkları tek bir olumlu iş yoktu.haraç alma,kavga çıkarma,okulda hocaların burnundan getirme vs vs vs hep bunların başının altından çıkardı.şimdi bi siyasi görüşünüz var ve bi derneğe üyesiniz size bi görev veriliyor reislik gibi...sizin göreviniz çocukları bilgilendirmek olabilir okulda piskopatlık yapmak değil ?gecen sene çalıştığım net cafenin tavanında alçı vardı ve bi bölme gibi oluyor alçılar bilirsiniz neyse boya yaparken alçıların bölmelerinden sopalar falçatalar vs eşyalar çıktı.onların çıkmasıyla beni saran merak oranın eski bi ülkü ocağı olduğunu öğrenmeme sebeb oldu...dayak kötek baskı nereye kadar ? _____________________________________________________________________________________ Arman bana Deniz Gezmişin bir tane hırsızlık olayını söylermisin ? o koca kafalı Demirel pişmanlık duyuyor onları ipe götürdüğü için sana ne oluyor ? Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Sevgili Marti senin için kahraman olan benim için olmak zorunda değil.. Buraya sayfalar dolusu Deniz gezmiş aleyhi alıntı yapmama gerek yok.. Sen sev ben sevmiyorum.. Sen idöl de ben hırsız .. Boşver nasılsa fikirler değişmiyecek.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 ben meslek lisesinden mezunum...lise birinci sınıfta evim okula yakın olmadığı için mecburen okul çevresindeki mekanlara gidiyordum yemek yemeye.okulun ilk günleri bi mekana girdim yiyeceğimi aldım masaya oturdum.5-6 kişilik bi grup geldi.belli ki lise üçlerden.bi kaç kişi bana kaş göz yapmaya başladı anlamadım tabii.neyse o ara mekan sahibi geldi ve oğlum şöyle geçiver dedi.sonradan öğrendim ki o grupda bi çocuk ÜLKÜ OCAKLARININ GÖREVLENDİRDİĞİ REİS imiş ? okuduğum 4 sene boyunca inanın hadi siyasi görüşüm bi tarafa gerçekden yaptıkları tek bir olumlu iş yoktu.haraç alma,kavga çıkarma,okulda hocaların burnundan getirme vs vs vs hep bunların başının altından çıkardı.şimdi bi siyasi görüşünüz var ve bi derneğe üyesiniz size bi görev veriliyor reislik gibi...sizin göreviniz çocukları bilgilendirmek olabilir okulda piskopatlık yapmak değil ?gecen sene çalıştığım net cafenin tavanında alçı vardı ve bi bölme gibi oluyor alçılar bilirsiniz neyse boya yaparken alçıların bölmelerinden sopalar falçatalar vs eşyalar çıktı.onların çıkmasıyla beni saran merak oranın eski bi ülkü ocağı olduğunu öğrenmeme sebeb oldu...dayak kötek baskı nereye kadar ? _____________________________________________________________________________________ Arman bana Deniz Gezmişin bir tane hırsızlık olayını söylermisin ? o koca kafalı Demirel pişmanlık duyuyor onları ipe götürdüğü için sana ne oluyor ? Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 bana bi açıklama yap o zaman _? ben neden okulun yanındaki mekanda rahat yemek yiyemedim ? cafemin tavanında onların ne işi var ??? Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 yo yo aynı kişiden bahsetmiyoruz benim deniz gezmiş dediğim banka soygunundan aldığı parayı yoksullara paylaştırmıştır cebindeki paralar her zaman masa üstünde durmuştur ve o kaçırdığı amerikanlara bile dokunmamıştır kimseyi öldürmemiştir robin hood diyebiliriz deniz gezmiş TCK 146'ı ihlalden idam edilmiş!! Gerçekten böyle mi??Yoksa daha fazlası mı var?? MADDE 146. - (1) Hırsızlık suçunun, malın geçici bir süre kullanılıp zilyedine iade edilmek üzere işlenmesi hâlinde, şikâyet üzerine, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir. Ancak malın suç işlemek için kullanılmış olması hâlinde bu hüküm uygulanmaz. davası uğruna ölen adamlara gerçekten ihtiyaç var; ama davanın yanlış olmaması kaydıyla..Bu davanın bölücü olmaması, vatanı satmaması kaydıyla.. Sayın Savcı, (deniz) 1. Amerikan emperyalizmi gayrî millîdir.(eyvallah) 2. Ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir. (sonuna kadar) 3. Emperyalizme karşı mücadele suç değildir, silahlı mücadele ise Anayasayı ihlâl değildir. 4. Gayrî millî olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü, Anayasaya aykırıdır. (Ben: Bu topraklar bir devlete sahip değil mi, bu ülkenin TSK'sı polisi yok mu, silahlı mücadele size mi kalmış, vatanı siz mi kurtaracaksınız, hem de dış güçlere karşı, kuvayi milliye kaldırılıp ordu kurulalı çok oldu, TSK'ya, devlete güvenmiyorsanız bu vatanda yaşamanızın ne anlamı var? o halde gidin şimdi PKK'ya karşı savaşın ve ölün, ölmezsiniz değil mi çünkü yandaşlarınız, yoldaşlarınız değil mi? Bush'un kafasını koparın alnınızdan öpüyüm) komünist bir sitede ilginç bir oylama..MHP'ye bakın..Ama listede eksikler var.. Bu Gün Seçim Olsa Oyunuzu Kime Verirsiniz..? Hadep%19 Mhp%29 Akp%23 Dyp%0 Dsp%1 Chp%14 Anap%0 Sp%6 Yp%1 Diğer Partiler%7 Toplam oy : 12682 saygılar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Tam burada şunları belirtmeden edemeyeceğim arkadaşlar... Lütfen biraz saygı... Görülüyorki bugün şovenist bir Türk milliyetçiliğin geliştirilmek istendiğinin ve bir takım manipülasyonların da etkisiyle hedef olarak ilkel bir Kürt milliyetçiliğinin seçildiğini görmekteyiz. İşte asıl tehlike buradadır ve bu seçim maalesef birilerinin kazancı olurken tüm Türkiye halkının kaybı anlamına gelir. Dolayısıyla bu süreçte ne şovenist bir Türk milliyetçiliği ne de ilkel bir Kürt milliyetçiliği çözüm olamaz ve bu noktada sağduyulu beyinlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Çünkü dünya her alada hızla yapısal-sosyal-kültürel değişimler yaşamaktadır. Küresel anlamda çeşitli birlikteliklere ihtiyaç doğmaktadır. Dolayısıyla Nihal Atsızın “dünyadaki herkes türkün düşmanıdır” şeklinde özetlenecek paranoyak/ırkçı felsefesi, elbette ki böyle bir süreçte geçerliliğini yitirecektir. Sonuç olarak Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak için yapay gündemlerle, ötekini dışlayarak, demokratikleşmeden korkarak politika üretemeyiz. Kaldı ki, yıllardır bu topraklarda yaşayan iki kardeş halkın Atatürk’ün hedeflediği noktaya ulaşma adına daha çok kenetlenmesi gerekir. Böylesi bir amaç doğrultusunda AB perspektifli politikaları uygulamak ve demokratik, hukukun üstünlüğünü her alanda özümseyen, temel insan haklarını içselleştiren bir demokratik bir Türkiye oluşturmak zorundayız. Çünkü dünya hızla değişirken bizler kendi sığ dünyamızda kalamayız. Lütfen artık bu kalıplardan kurtulun ve kafalarımıza pencereler açmak için daha ne bekliyorsunuz... Sevgi ve saygılarımla... sayin objektivist arkadas, Anliyorumki R.Tayyip Erdogan seni cok etkilemis cünkü hep onun sözlerini kalip olarak almis ve renklendirmeye calisirken,ne milliyetci birakmis ne Atatürkcü birakmissin.herkes gözünde fasist olmus cikmis,sence Amerikan karsiti olmakta eminim fasistlik kavraminin icindedir.Eger Türkiyeyi savunmak fasistlikse ben fasistim.Eger benim topraklarim bölünmek isteniyorsa bölmek isteyen bölmek isteyene demokrasi cigirtkanligi yaparak yolacan kim olursa olsun benim düsmanimdir.ve tekrar ediyorum benim ülkemde kimin gözü varsa ben o gözü oymak icin fasist olmaya hazirim.Bak kardesim elinize ne geciyor bilmiyorum bu düsmanliklarla,ölenlere bizde aciyoruz eger masumsa ki benim Askerim masumdur.O ASKERKI Canakkalede Sarikamista Sakaryada Afyonda, bizlr icin topraga düstü ve simdide Güneydoguda ayni görevi yerine getiriyor.Neden mi,bizler yazabilelim bizler Türkiyyenin gelecegini tartisalim cocuklarimiz özgür ve korkusuz yasasinlar diye,Ezanlar okunabilsin diye,Bayrak dalgalansin diye.Birilerinin keyfi icin 1000 yillik vatan bölünemez.Nediristediginiz vatanini sevenlerden?Vatan sevgisinin öylesi böylesi olmaz.Ya seviyorsundur yada sevmiyorsundur.Almanya Almanya oldugu halde Alman olacaklara sunu diyor;arkadas eger Alman olmak istiyorsan 1.Almancayi ögreneceksin,2.Bizim degerlerimizi kabul edeceksin.3.Yüregin Almanya icin carpmiyacaksa sen Alman olamazsin.Bizim Türk olmamiz Almanin Alman olmasindan dahami degersiz.Alman Vatani icin ki Almanyadan toprak isteyen kimse yok herseyi yapmaya hazirken,biz neden bizi bölmeye böldürmeye calisanlara karsi ciktigimizda Fasist damasini yapistiriyorsunuz.Ben ülkemi seviyorum ve fasistim kardesim. Alıntı
Φ Abendstern Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Dün ırkçı Alman sitelerini dolandım, acaba ne demekteler, ne yapmaktalar diye arada da olsa bakarım. Çünkü onlardaki gelişmeyi de izlemek gerekli, ırkçılık şimdilerde biçim değiştirse de sonuçta yakıcı ve yıkıcıdır. Alman ırkçı sitelerinin ortak konusun İslam düşmanlığı üzerine oturmuş olması. Geçenlerde başını açan eski milli görüş teşkilatının liderlerinden birisinin kızı ilk haber olarak yerini almış. Eskiden daha öne çıkan Türk düşmanlığı yerini İslam düşmanlığı almış. Türklerde İslam’ın bir parçası olduğu için doğal olarak Türk düşmanlığı da devam ediyor. Almanya da ırkçılık tarihi sürecinde hep dini temelli olmuştur. İlk ırkçı saldırlar Protestan mezhebini kuran Luther zamanından başlar. Protestan mezhebinin temelinde her ne kadar roma merkezli Katolik inanç gözükmüş olsa da arka fonda bir Yahudi düşmanlığı göze ilk etapta çarpmakta ve bu savaş sırasında oluşmuş olan gettolar ve o gettolara karşı yapılan saldırlar tarihteki yerlerini almıştır. Ülkemizin geçmişinde var olan çok kültürlü toplum anlayışı yeniden bu ülkede kurulabilir. Bu yeniden kurulan devlet yapısı laik ve daha çağdaş olmak zorundadır. Ülkemizde her iki sitemde yaşamıştır ve görülmüştür ki, sonuç hep kanlı ve acı ile sonuçlanmıştır. Geçmişten elde edilen tecrübeler ışığı altında, bu ülke çok kültürlü laik bir devlet yapısına dönmelidir. Aksi halde sokaklar hiçbir zaman tekin olmayacak ve her an bir yerden gelen saldırılar altında masum insanlar ölmeye devam edecektir. Bu kısır döngüden çıkış yolumuz vardır, o yolu kullanmak bizim ellerimizdedir!.. 13 sayfayi tek kelime atlamadan okudum, gözlerim bozuldu Konu Ülkücü genclerden Deniz Gezmis'e gelmis. En son iletide ise bir secim anketi var. Ama ben dipnot arkadasin yazisina bir kac sey eklemek istiyorum. Almanya'da büyüdüm, almanlarla okula gittim. Alman irkciligi ile Türkiyede ki milliyetcilik katiyyen karsilastirilmaz (bunu söylediniz demedim, yanlis anlamayin), Irkcilik ve Milliyetcilik zaten iki farkli ideolojidir. Almanlarin irkcilik anlayisi dine bagli gözükse bile alakasi yoktur. Dinin d'sini bilmezler. Suan hala aktif Nazi'ler mevcuttur Almanyada. Bunlarin geneli, bozuk sosyal yasam bicimlerine ait kisilerdir. Büyük bir arastirma sonucu bu ispatlanmistir. Ya alkolik ailede dayakla, sevgisiz yetismislerdir, ya cinsel tacize ugramislardir, ya da IQ'lari düsük, hic bir okulda basari gösteremeyen, bir meslegi olmayan, ipsiz sapsiz, dislanmis, sevgiden mahrum birakilmis insanlardir, alman irkcilari. Arada bir iki yüksek egitimlisi olabilir, ama kaide bozulmaz nihaytte. Türkiye'de ise irkci insanlar cok nadirdirler. Sosyal hayat sartlari Türkiye'de daha zor olmasina ragmen, dayagin hala egitime katkida bulundugunu savunan halkimiza ragmen. Dipnot arkadasim yazisinda türklere ve müslümanlara düsmanliktan bahsetmis, dogrudur. Alamn irkcilari, sadece türklere degil, alman olmayan, yani saf alman irkindan olmayan herkese karsidirlar. Hatta, sakat dogan cocuklara da, onlari Tanri tarafindan lanet edilmis olarak görürler ve de yasamaya haklarinin olmadigini savunurlar. Kizil saclilar ise, ortacagdan kalma düsüncelerle, cadidirlar. Saf Ari irkindan olmayan herkesin yasama haklarinin olmadigini savunurlar. Das Arische Knochen denen bir kemige (ensede) sahip olduklarini düsünürler, bu sadece alman irkinda varmis, elbette tibbi acidan böyle bir sey asla yoktur, sacmaliktir. Irkciligin dinle alakasi oktur, bunu söylemek istedim. Bilakis dinler, hangi din olursaolsun, gercek dinin kendisi oldugunu savunur ama hic biri irkciligi tasvip etmez. irkcilik ile milliyetciligi karistirmayalim arkadaslar. milliyetcilik cok cok cok farklidir. Saygilar... Alıntı
Φ siosteran Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Şu anda benim gördüğüm kadarıyla Atatürk milliyetçiliği Türkiyenin tek çıkış yoludur.Sağı ve solu benimsemiş herkes,geçmişi unutup milliyetçiler etrafında toplanarak kardeş olmalıdır.Kardeş olabilmenin bir gereği de paylaşabilmektir.Ulu önder Atatürk Cumhuriyetimizin ilk yıllarında milliyetçilerin yayılma politikasını(irredantizm,turancılık gibi) ülkü ocaklarını CHP'ye bağlıyarak yasaklamıştır.Kanaatimce bu yasak, ekonomimiz düzlüğe çıkıp kişi başı milli gelir 10000 USD olana dek devam etmelidir.Bu süre içinde milliyetçiler kendilerine çeki düzen vermelidir.Aşırı katı bir disiplinden uzaklaşarak uzlaşmacı ve paylaşmacı bir tavır izlemelidirler.Çünkü bu vatan hepimizindir.Bu vatan işgal edilirse bundan tüm düşünce yapısındaki insanlarımız zarar görecektir.Dış dayatmalar karşısında milli duruşumuzu sadece ordumuz değil,sivil halk da göstermelidir. Milliyetçi bürokratlarımız AKP hariç hemen her dönemde devletin önem arzeden bürokratik kadrolarında görev almışlardır.Bundan sonra MHP ve/veya CHP'nin koordineli çalışması ve iktidar ve/veya muhalefet olması lazımdır.Bu şekilde biri diğerinin eksik kalan yönlerini tamamlamış ve de kontrol etmiş olur. Ben,özel hayatımda olanaklarım ölçüsünde kendime ve çevreme karşı dürüstlüğümden taviz vermedim ve bundan birşey kaybetmedim.Dürüst ve halka açık olduğu sürece Güzel Türkiyemiz neden kaybetsin ki? Hepinize selam ve sevgilerimle, Alıntı
Φ 2023 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 SEVGİLİ MARTİ NAME Ülkü ocaklarının çarpıklığından bahstemişsin.buna karşı benim bir ülkücü olarak söyleyebileceğim birşey yoktur.çünkü aynı şeyleri ülkücü olmama rağmen ben de yaşıyorum.ancak şunları bilmen gerekir ki oraya gidenlerin birçoğunun ülkücülükle bir alakası yok.sırf çevre edinebilme,arka toplayabilme telaşıyla buraya gitmektedirler.aslında bu ülkü ocaklarının çarpıklaşması 1980 darbesine kadar dayanır.siyasi parti liderleri 3 ay sonra dışarı çıkarken Türkeş 3,5 yıl içerde kalınca ülkü ocakları başsız kaldı ve alakası olmayanlar maksatlı bir şekilde ocaklara sokuldu.izmirdeki ülkü ocakları pkk lılıların eline geçmişti.böyle birşey düşünülebilir mi?ülkü ocakları önceleri ilim yuvasıyken şimdi bu özelliğini kaybetti.en azından trabzondaki böyle..... Yani bahsettiğiniz bu konudan ülkücüler de rahatsız.bu konuda ülkücülere gelen eleştirileri kabul etmiyorum.düzltilmesi gerektiğini ben de söylüyorum.ülkü ocaklarına ülkücülerin gitmesi gerekmektedir.sizin yaşadığınız olaylardaki kişiler ülkücülülerin sırtından geçinenlerdir.lütfen ülkücüleri orada gördüklerinizle genellemeyin..... Alıntı
Φ ALP_EREN Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Bak sevgili dostum... bu düşüncelerle olsa olsa iyi bir mafya babası ve tahsilatçısı olunur... Bugün senin o bahsettiklerin bu ülkede tezgah kurup az haraç toplamadı, az mafya ile iç içe yaşamadı, araçlar karşısında ezilmiş az iş şahibi ve işveren işyerleri ellerinden zorla devralınıp dükkan kapatmadı... Diğer taraftan kürt milliyetçiliğine hizmet eden de bu dar görüşlülüktür. Bir şekli ile de gittikç keskinleştirilen bir zemin ile Ülkemizin bölünmesine katkı sağlamaktadır... Lütfen artık bilip bilmeden birilerine dalaşmayı bırakın... Yerli ve yabancı işbirlikçileri ile bugün ülkemizin içinde bulunduğu koşullara, zorluklara, kumpaslara, makaslara, dayatmalara bir bak ta on göre tavır takın... Hiç merak etme ben ülkücü değilim (ki olmam ve olamam) fakat uğrunda herşeyi feda etmeye hazır çok ama çok iyi bir vatansever olduğumdah hiç şüphem yok... Bu vatan bölünmez ise bizlerin sayesinde olacaktır bunu da Lütfen ama lütfen unutmayın... (Size tavsiyem lütfen yazılarımı, düşüncelerimi ve paylaşımlarımı gözden geçirmeniz olacaktır...) Sevgiyle kalın... Dipnot bu yazınıda okudumya gercekten sana üzüldüm,bomboşsun ya.bütün yazıların ofsayt ben bunu seçtim bir iki cümle karaladım. 2023 demişki biz vatanımız için ipe krallar gibi gideriz demiş,sen nasıl anlıyosan artık bunu mafyalıkla bağdaştırıyorsun.kendimi senin yerine koyup empati kuruyorum ama yine anlıyamıyorum nasıl bir mantıktır bu ya.ya bomboş olmak da zor bişey.Allah yok,vatan sevgisi sözde var... bak canım vatansever olmak ben vatan severim deyip öz vatanından kaçan vatan hainlerini sahiplenmekle olmaz.(nazım hikmet) bak canım şunuda öğren bizim türk milliyetçiliğimiz bu vatan toprakları üzerinde yaşayan bu ülkenin çıkarını savunan herkezi içine alıyor.şimdi bişeyler öğrenmiş oldun daha mantıklı yazarsın inşallah. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Dipnot bu yazınıda okudumya gercekten sana üzüldüm,bomboşsun ya.bütün yazıların ofsayt ben bunu seçtim bir iki cümle karaladım. 2023 demişki biz vatanımız için ipe krallar gibi gideriz demiş,sen nasıl anlıyosan artık bunu mafyalıkla bağdaştırıyorsun.kendimi senin yerine koyup empati kuruyorum ama yine anlıyamıyorum nasıl bir mantıktır bu ya.ya bomboş olmak da zor bişey.Allah yok,vatan sevgisi sözde var... bak canım vatansever olmak ben vatan severim deyip öz vatanından kaçan vatan hainlerini sahiplenmekle olmaz.(nazım hikmet) bak canım şunuda öğren bizim türk milliyetçiliğimiz bu vatan toprakları üzerinde yaşayan bu ülkenin çıkarını savunan herkezi içine alıyor.şimdi bişeyler öğrenmiş oldun daha mantıklı yazarsın inşallah. vatan sevgisi ben milliyetçiyim deyip, ülke gençliği zehirleyen uyuşturucu ticaretinin bşaında oturmakta değil dimi. vatan sevgisi, vatanseverim deyip. p k k lı işadamlarıyla ortak işler yapmakta değil dimi. vatan sevgisi, vatanından kaçıp avrupada kiloalrca eroinle yakalanmak ta değil di mi. vatan sevgisi yüce divanda yolsuzlukla yargılanmakta değil herhalde. Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 vatan sevgisi, vatanseverim deyip. p k k lı işadamlarıyla ortak işler yapmakta değil dimi. vatan sevgisi, vatanından kaçıp avrupada kiloalrca eroinle yakalanmak ta değil di mi. iyi ve yerinde tesbit... bakınız:behçet cantürk(özgür gündem gazetesinin eski sahibi ve aynı zamanda polisden yılın işadamı ödülüde alan meçhul bir infaza kurban giden pkk finansörü) ve vatanseverciklerle olan ilişkileri... Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Bak canım komunist olmayan bir adamın deniz gezmişe,sevgisi olması normal değildir.hakeza deniz gezmişi seven bir insanın,benim ülkemi sevdiğim kadar bu ülkeyi sevmesi mümkün değildir.bak canım yaşın kaç bilmiyorum ama kendi özbenliğini oluşturamamışın.herşeyden öte ne yaptığını tam bildiğine emin değilim. bak sen bide görmeyeli vatansever ölçerde icat etmişsiniz oda gene sizin ellerinizde, ölçüp duruyorsunuz bilirkişi de siz oluyorsunuz heralde bu arada meydan da pek bi boş geldi size sanırım karşılık verilmeyeceği endişesiyle yazılmış olabilirmi bütün bunlar da hiç bilmem Deniz ve arkadaşlarının vatan sevgisini ölçmek sizin haddinizmi peki ? emperyalist doktrinler arkasına sığınıp onların gölgesinde siyaset yapmakmıdır bu toprakları onlardan daha çok sevmek Deniz ve arkadaşları 6 Filoyu denize dökerken ,amerikan askerlerini misafir etmekmidir vatanseverlik eğer Deniz ,Hüseyin ve Yusuf emperyalizm ve onun işbirlikçilerine mahkemelerde teslim olsalardı belki asılmayacaklardı da , bunu dönemin savcısı Baki Tuğ söylüyor hepsinin son sözleri ; yaşasın "Tam Bağımsız Türkiye ,Kahrolsun Emperyalizm" diye ölüme yürüyen bu insanları böyle anmak ve bu çirkin ifadelerle hatıralarını kirletmeye çalışmak onların yüreklerde ve bilinçlerde hala coşkuyla ,saygıyla ,sevgiyle anılmalarından dolayı olabilirmi ama emin olun bu çabalarınız boşuna , elinize yüzünüze bulaşır vatan haini dediğiniz Nazım Hikmet'in şiirini unutmayın ki sizin başbuğunuz okumuşdu işde tamda burda adama sorarlar bu ne yaman çelişki diye bi tarihde gelir tam bağımsız Türkiye diye bağırmayasanız sakın ola Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 komünizm,sosyalizm,faşizm,emperyalizm,kapitalizm, determinizm:işsizim Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 bak sen Deniz ve arkadaşlarının vatan sevgisini ölçmek sizin haddinizmi peki ? emperyalist doktrinler arkasına sığınıp onların gölgesinde siyaset yapmakmıdır bu toprakları onlardan daha çok sevmek Deniz ve arkadaşları 6 Filoyu denize dökerken ,amerikan askerlerini misafir etmekmidir vatanseverlik eğer Deniz ,Hüseyin ve Yusuf emperyalizm ve onun işbirlikçilerine mahkemelerde teslim olsalardı belki asılmayacaklardı da , bunu dönemin savcısı Baki Tuğ söylüyor hepsinin son sözleri ; yaşasın "Tam Bağımsız Türkiye ,Kahrolsun Emperyalizm" diye ölüme yürüyen bu insanları böyle anmak ve Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.