Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2009 Bu ulke sadece Madimak olayini unutup gormemezlikten degil, Semdinli olayinda da ayni tutumda oldu. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Topkapı Sarayı'nda bir araya gelen Alperen Ocakları heyeti, Piyanist İdil Biret ve Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçtiAlperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, "Alperen Ocakları'nın zaten sanata ve sanatçıya karşı protestosunun olması düşünülemez." dedi. Sanatçı İdil Biret ise, kendisine verilen çiçeğin özrün bir işareti olduğunu söyledi. -"İDİL HANIMA ÇİÇEK VE KİTAP HEDİYE ETTİK"- Piyanist İdil Biret'in kendilerini çok nazik bir şekilde karşıladığını ifade eden Gürgür, "Kendisinin de bu olaylardan rahatsız olduğunu ifade etti. Eşi, gençlerimizin tepkilerini gösterirken kullandığı doneler hakkında beğenilerini ifade etti. Donelerden Türk bayrağı kullanıldığından bahsetti, İstiklal Marşı okunmasından bahsetti, milli ve yerli ögelerin bulunduğundan bahsetti. İdil Biret ise, Alperen Ocakları heyetinin kendisinden özür dileyip dilemedikleri yönündeki soruya, "Bana çiçek getirdi Alperen delegasyonu, teşekkürle kabul ettim. Bu şekilde bu hadise de tatlıya bağlanmış oldu. Tabi tabi… bu çiçekler onun işaretidir." şeklinde cevap verdi. Görüşmeyi önce kendi evinde yapmayı planladıklarını ifade eden Biret, grubun kalabalık olacağının öğrenilmesinden sonra Topkapı Sarayı'nda karar kıldıklarını sözlerine ekledi. İlk önce bizim evde olacaktı fakat, büyük bir topluluk olacağını öğrenince burada yapılmasına karar verildi. alıntı Bu duruş zorla anlamak istemeyenlere son derece güzel bir cevaptır.. Tabi onlar gene anlamayacaklardır da...Biz üzerimize düşeni yapalım Ya ben ciddi ciddi sardım bu Alperenlere ne yapsalar yakışıyor onlara.. İŞTE TEMİZE ÇIKARDIĞINIZ BBP VE ALPERENLER!.. 2 Temmuz gününden beri kimi yazarlar Sıvas Madımak katliamından dolayı Büyük Birlik Partisi ve ölen başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu temize çıkarmaya çalışıyorlar. Gerçi bu çaba yeni değil, bilhassa helikopter kazasında ölümünden beri yapılıyor. Türkiye’de yaşamayan birisi son dönemde yazılanları okusa Muhsin Yazıcıoğlu’nu Türkiye’nin en demokrat parti başkanı sanır. Geçenlerde yazdığım bir yazıma bir arkadaş “12 Eylül döneminde MHP’liler de çok çekti ama…” gibisinden bir yorum yazmıştı. Ne kadar çok çekmiş olmalı ki öldürme emirlerini verenler beraat etti ve parti başkanları oldular. Ama 27 yıldır devam eden Dev-Yol davasının sanıkları yargıtayın bozduğu davadan dolayı memnunlar… Oysa dava bitmedi, devam edecek. Önceki gün dünyaca ünlü İdil Biret’in Topkapı Sarayı’nda bir konser verdi. Konser öncesi Vakit Gazetesi “Topkapı Sarayı’nda böyle konser olur mu?” diye başlık atmış… Alt başlık da “Mukaddes avluda şarap küstahlığı!..” Konseri düzenleyen bir şarap firması, olayın iki yönü var, hem Topkapı Sarayı mukaddes, hem de Uygur Türkleri ölürken yapılması… Bu olaya Büyük Birlik Partisi’nin gençlik kolları olana Alperenler çok bozulmuş. Doğruca toplanıp gitmişler, önce afişleri yırtmışlar ve yakmışlar, sonra tekbir getirmişler ve namaza durmuşlar… Başlarında Alperen Ocakları Istanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu var, Kayatuzu açıklamasında “Sincan Uygur Özerk bölgesinde onlarca Uygur Türkünün hayatını kaybettiği bir dönemde şaraplı-içkili konseri kınıyoruz. Topkapı Sarayı’nda bu konsere izin veren yetkilileri de kınıyoruz, bu hayasızlık ve terbiyesizliktir…” demiş… Öyle bir baskı ki, zaten konserden çok önce fakslar telefonlar yağmaya başlıyor. Ve İdil Biret gibi uluslar arası bir sanatçı konsere arka kapıdan alınıyor. Çünkü ciddi bir şekilde saldırı olabilir. Konser sonrası da İdil Biret ve diğer sanatçılar otellerine polis nezaretinde götürülüyor… Vakit Gazetesi’nin haberine göre de Alperenler içeri girmeye çalışıyorlar, ama polis engelliyor. Herhalde İdil Biret’in caz konserini dinlemek için girmeyeceklerdi içeri… Madımak Oteli’nde de Aziz Nesin yada Arif Sağ dinlemeye gelmemişlerdi… Vakit Gazetesi’nin yazdığı haber “Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu'nun grubu yatıştırması ile olay büyümeden sona erdi. Grup, daha sonra Ayasofya Müzesi önüne gelenler beklemeye başladı.” İşte bütün sorun burada, Kayatuzu yatıştırmış, yatıştırmasa ne olacaktı acaba yada polis ciddi bir şekilde önlemini almamış olsa. Yaralanan yada ölen olabilir miydi? Kutsal emanetler olduğu için konser salonu yakılmazdı belki, ama kaldıkları oteli yakabilirler miydi? Burada kışkırtıcı kim, Ergenekoncular yada derin devlet ne gibi bir kışkırtma yaptı bu olayda? Yoksa düzenleyenler Ergenekoncu mu? Peki o zaman olayı kışkırtıcı başlık atan Vakit Gazetesi derin devletin ve Ergenekon olayının neresinde… Sıvas’da aydınların bir kısmını yanmaktan ve ölmekten kurtaran Alperenler yeni bir otel yakma ve sonra insanları kurtarma hazırlığı mı yaptılar? Buyurun size Sıvas katliamının demokrat kurtarıcı BBP’lileri ve Alperenleri… Ne kadar demokrat olduklarını bir kez daha gösterdiler. Siz nerenizi yırtarsanız yırtın “Bu adamlar Sıvas katliamında yaşam kurtardılar…” diye, onlar genlerinden gelen bir dürtüyle sizi her an yalanlamaya hazır bekliyorlar… Fotograf Alti:Iyi cocuk Ogün Samast(Hrant Dink´in katili) Fotograf:Vakit Gazetesi... www.ahmetnesin.com Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Madımak Oteli'nde 40'tan fazla kişi BBP'liler sayesinde kurtuldu Sanatçı Arif Sağ, Madımak Oteli yangını sırasında kendisinin de içinde bulunduğu 40'tan fazla kişinin kurtulmasında, dönemin BBP il başkanının önemli katkısının olduğunu söyledi. Sağ, "Madımak bence senaryosu yazılmış, oynanmış bir oyundur. Ama senaryoyu kim yazdı bilmiyorum" diyen Sağ, olaylarla BBP'nin bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Aksini söylersek iftira etmiş oluruz" ifadelerini kullandı. Alıntı Öptüm seni Dipnotcuğum benim o sözlere karnım tok,dünyahepimizin arkadaşıma söylediğim gibi bunları başkalarına anlatın.. Bu vatanı seven herkes benim için değerlidir,siyasi görüşü önemli değil.. Amma velakin,iftira atan ,işin özünü bildiği halde vahim olaylardan istifade edip kendi ideolojisinin propagandasını yapan,kendinden olmayanı düşman gören yanlı,taraflı,dar görüşlü yetmedi ısrarla kabuk tutmuş yaraları kaşıyıp kanatmaya çalışan,ölülerin sırtından siyaset yapan,sırf aynı davaya inandıkları için bölücülere çanak tutan,hiç kimse ama hiç kimse benim nazarımda (kendi adıma konuşuyorum)zerre kadar değeri yoktur.. Ben yıllardır bu forumda bunun tehlikesini dile getiriyorum,isteyen sözlerimi istediği yere çekmiştir.Umurumda değil.. Sayısız yaftalar yedim,Umurumda değil.. Kimseye kendimi sevdirme,şirin gösterme çabasında değilim.. ******* O yüzden Dipnotcuğum ben Sivasta kirli bir oyunla hunharca yakılan insanlar kadar ve aynı oyunun bir parçası olan Başbağlarda kurşuna dizilenleride saygıyla yad ediyorum.. Aramızda ki fark budur işte.... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Bu vatanı seven herkes benim için değerlidir,siyasi görüşü önemli değil.. Alperen ocaklari mi bu vatani sevenlerden? Gecelim orasini sayin suheda. Vatanini seven milletini ve insanlarinida sever. Alperenlerin gecmisinide ve günümüzde yaptiklarinida bilmeyen yok, eger vatan sevmek onlarin yaptiklari gibiyse, vatani hic sevmeyelim daha iyi olur bence. Vatan sevmek irkcilarin, mafyacilarin, gericilerin ve yobazlarin kendi tekelinde olduda ona yanarim. Vayy beee, su vatanperverlere bakin ve hizaya gelin. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Öptüm seni Dipnotcuğum benim o sözlere karnım tok,dünyahepimizin arkadaşıma söylediğim gibi bunları başkalarına anlatın..Bu vatanı seven herkes benim için değerlidir,siyasi görüşü önemli değil.. ... O yüzden Dipnotcuğum ben Sivasta kirli bir oyunla hunharca yakılan insanlar kadar ve aynı oyunun bir parçası olan Başbağlarda kurşuna dizilenleride saygıyla yad ediyorum.. Aramızda ki fark budur işte.... Bana görede fark belkide şu sevgili suheda... Ne yazıkki; Dincilerin, İslamcı kesimin,Alperen gibi ocakların, birtakım ülkücülerin bu toplu öldürümü haklı göstermek için en sık kullandıkları argüman, “Başbağlar katliamı”dır. Bu olayı bilinçli olarak yapmaktadırlar ve bu da çarpıtmanın daniskasıdır... Bu kanlı olay, Sıvas kıyımından üç gün sonra, 5 Temmuz 1993 tarihinde, Erzincan’ın Eğin ilçesine bağlı bir Türkmen köyü olan Başbağlar’da, PKK örgütünce gerçekleştirilmiş ve saldırıda 33 masum yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Sıvas cankırımının acısını yüreklerinde taşıyan insanların “Başbağlar katliamı”nı onaylamaları düşünülebilir mi? Öldürümler arasında yan tutmak, ölenlerin kimliğine bakarak ayırımcılık yapmak, insanlık dışı bir yaklaşımdır. Cana kıymanın mazereti ve gerekçesi olamaz! Böyleyken, Sıvas olayının karşısına ikide bir “Başbağlar”ın çıkarılması ve devrimcilerin, ilericilerin, yurtseverlerin, aydınların kıyımlar arasında tercih yapıyormuş gibi gösterilmesi iyi niyetli bir tutum değildir. Hayrıca bu vatanı sevmek bu gibi katliamlar yapan milliyetçiler, kafatasçılar, ırkçılar, katiller, taşeronlar vb gibilerle olacaksa olmasın... (ki zaten bu gibi düşünceler yıllardır farkında değiller bu güzelim ülkeye en büyük zararı ve ülkeyi en hızlı bölmeye ve parşalamaya götürdüklerinin...) Aaa farkımız... Her ne olursa olsun insanı, sevgiyi, gelişmeyi, kalkınmayı, eşitliği, kardeşliği, özgürlüğü, bağımsızlığı, birlikteliği, beraberliği, kardeşliği çok ama çok sevmemizdir.. Bu arada son olarak Büyük ozanımız Nâzım 'ın bu güruha çok yakışan dizeleriyle bitirelim: Bursa'da havlucu Recebe, Karabük fabrikasında tesviyeci Hasana düşman Fakir-köylü Hatçe kadına, ırgat Süleymana düşman Sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman Vatan ki bu insanların evidir, sevgilim, onlar vatana düşman.. Saygılar... DİPNOT... Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Bana görede fark belkide şu sevgili suheda.... . . Saygılar... DİPNOT... Dipnot farkı Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Bana görede fark belkide şu sevgili suheda... Ne yazıkki; Dincilerin, İslamcı kesimin,Alperen gibi ocakların, birtakım ülkücülerin bu toplu öldürümü haklı göstermek için en sık kullandıkları argüman, “Başbağlar katliamı”dır. Bu olayı bilinçli olarak yapmaktadırlar ve bu da çarpıtmanın daniskasıdır... . . . Cok dogru ve güzel bir aciklama. Defalarca anlatilmasina ragmen halaaa dedigim dedik caldigim düdük diyenlere syölenecek baska bir söz bulamiyorum. Sivas'i lanetleyen kim Basbaglar'i alkislayabilirki? Ama ülkemiz melasef bunun tersini yasadi ve yasiyorda halaaa. Bu farki göremeyenlerin niyeti iyi olamaz. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Bana görede fark belkide şu sevgili suheda... Bu kanlı olay, Sıvas kıyımından üç gün sonra, 5 Temmuz 1993 tarihinde, Erzincan’ın Eğin ilçesine bağlı bir Türkmen köyü olan Başbağlar’da, PKK örgütünce gerçekleştirilmiş ve saldırıda 33 masum yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Pardon Dipnotcuğum,pkk neden sivasın intikamını aldı? Malum Başbağlar katliamını yapanlar "Sivasın intikamı alındı"demişlerdi.. İşte aramızda ki asıl fark bu? Benim gördüğüm ama senin göremediğin yada şöyle diyelim görmek istemediğin Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Pardon Dipnotcuğum,pkk neden sivasın intikamını aldı?Malum Başbağlar katliamını yapanlar "Sivasın intikamı alındı"demişlerdi.. İşte aramızda ki asıl fark bu? Benim gördüğüm ama senin göremediğin yada şöyle diyelim görmek istemediğin Dipnotu çok iyi tanıyan birisi olarak Suheda emin ol ki siyasi düşüncesi ne olursa olsun bir kişinin haksız yere öldürülmesi, sebebi ne olursa olsun onu çok üzer. Bence bu konuda önyargılı düşünüyorsunuz. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Dipnotu çok iyi tanıyan birisi olarak Suheda emin ol ki siyasi düşüncesi ne olursa olsun bir kişinin haksız yere öldürülmesi, sebebi ne olursa olsun onu çok üzer. Bence bu konuda önyargılı düşünüyorsunuz. Ben Dipnot için öyle bir ihtamda bulunmadım,anlatmak istediğimi o anlar Bu ülkede sistematik bir şekilde yıllardır insanlar öldürülüyor,bir olayı yapanın faili diğer olayıda yapıyor ama hala insanlar gruplar oluşturup cinayetlere isim vermeye çalışıyor.. Sivas ta insanlar diri diri yakılıyor üç gün sonra aynı olay Başbağlarda yapılıyor üstelik "Sivasın intikamı alındı" diyerek.. Eeee adama sormazlarmı Sivası Başbağların o gariban insanlarımı geldi yaktı.. Acılar ve mutluluklar ortak olmadığı sürece ülke refaha çıkamaz başından beridir anlatmaya çalıştığım şey bu...... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Pardon Dipnotcuğum,pkk neden sivasın intikamını aldı?Malum Başbağlar katliamını yapanlar "Sivasın intikamı alındı"demişlerdi.. Haydi diyelim öyle oldu sevgili suheda... Peki... Zamanın Sıvas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ile aynı partiden belediye meclis üyesi olan Cafer Erçakmak'ı nerenize koyacaksınız?.. İtfaiye merdiveninden aşağıya inen Aziz Nesin' e ağzından salyalar akarak saldırıp linç etmeye çalışan Cafer Erçakmak mı "cinayet örgütünün tetikçisiydi?!" Bu zat bugün Almanya'da Milli Görüş'ün himayesinde yaşamını sürdürmüyor mu?!.. Pekii, mahkemede yargılanıp ağır hapis cezalarına çarptırılan yobaz sürüsünü nerenize saklayacaksınız; zamanın Adalet Bakanı Şevket Kazan bu yobazları hapishanede ziyaret etmemiş miydi?.. Refah Partisi'nin önde gelen isimleri bunların avukatlığını üstlenmemiş miydi?.. Katliamın gerçekleştiği 2 Temmuz 1993'ten günlerce önce en aşağılık yayınları yapmaya başlayan Refah yanlısı dinci yerel gazeteleri neyinizle örteceksiniz?.. Başbağlar katliamını PKK'nin gerçekleştirdiğini, halktan gelen tepki karşısında yalanlama yoluna gittiğini itiraf eden Kamil Munzur adlı örgüt üyesini nerenize saklayacaksınız?.. Önce insan olara tüm bu sorulara tüm içtenliğimizle ve vicdanımızla nasıl yanıt vermemiz gerekiyor... Yada sizin savunduğunuz düşünceden yola çıkarak şunu mu söylememiz gerekiyor... Devlet: Aydın, ilerici, Atatürkçü, aydın, ilerici düşmanı... PKK'da bundan dolayı devlet düşmanı... Hımm?.. Saygılar... DİPNOT Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 İŞTE TEMİZE ÇIKARDIĞINIZ BBP VE ALPERENLER!.. Kimsenin temize çıktığı falan yok. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Onları en az benim kadar tanırsınız...Kahramanmaraş’tan, Çorum’dan, 77’nin 1 Mayısı’ndan, kanlı pazarlardan, Gazi Mahallesi’nden, 93’ün 2 Temmuzu’ndan Sıvas’tan... Birbirlerine benzerler! Sinsice tuzak kurarlar kimi zaman, kimi zaman göz göre göre. Ellerinde silah, muşta, bıçak, pala, kılıç, balta vardır. Yakıp yıkarlar, öldürürler! Kimse tutamaz onları, üstelik korunurlar! Ben onları çok eskilerden tanırım... Bahçelievler katliamından, Kemal Türkler cinayetinden, Doğan Öz’ün katledilişinden! 16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi’ne yapılan kanlı baskından, Danıştay saldırısından, Cumhuriyet’e atılan bombalardan. Susurluk’tan, Ergenekon’dan... Malatya’da otobüs durağında bekleyen üniversite öğrencisinin, “oruç tutmuyorsun” deyip üzerine çullandıkları günden... Ve delik deşik ederek öldürmelerinden. Malatya Zirve Yayınevi katliamından, Hrant Dink ve rahip Santoro cinayetinden. Onları Topkapı Sarayı’nın önünde gördüm yine... Toplu namaz kılıp saldırıya geçmişlerdi. Neymiş efendim? Milli refleks! Barbarlığın, saldırganlığın adı hep “milli refleks” olmuştur. Adam boğazlayıp kesmek, bombalamak! “Aziz Nesin, bizi tahrik etti” deyip onlarca insanı diri diri yakmak! Hepsi ama hepsi ya milli refleks ya da dini reflekstir onlar için... Hrant Dink öldürüldüğü zaman da aynı tepki içindeydi tetikçiler. Milliyetçi duyguları kabarmış ve Hrant’ı öldürmüşlerdi. Bu saldırılar ister kanlı, ister kansız olsun, hep aynı nedenle yapılıyordu: “Milliyetçi tepki!” _______________________________ Hikmet Çetinkaya... sizi tüm yüreğim ile alkışlıyorum;işte "milliyetçi tepki" diyenlere en güzel yanıt! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Alperen ocaklari mi bu vatani sevenlerden? Gecelim orasini sayin suheda. Vatanini seven milletini ve insanlarinida sever. Alperenlerin gecmisinide ve günümüzde yaptiklarinida bilmeyen yok, eger vatan sevmek onlarin yaptiklari gibiyse, vatani hic sevmeyelim daha iyi olur bence. Vatan sevmek irkcilarin, mafyacilarin, gericilerin ve yobazlarin kendi tekelinde olduda ona yanarim. Vayy beee, su vatanperverlere bakin ve hizaya gelin. Anlayamadığım nokta şurası , sizin gibi zihniyetlermi vatan sever! Her fırsatta Pkk yı meşru göstermek,insan hakkı diye insan haklarını ihlal etmek. Topluma yapılan yanlışları bile, yanlız Kürtlere yapılıyormuş gibi göstermek. Her fırsatta askere -polise saldırmak,Teröristlerin yaptıklarını Askerden bilmek......vs. Bu'mu vatan severlik...Yada sizin zihniyetinizde ''Tek ''olan Sözde insan hakları. Hayret,gerçekten hayret Vatan severliğin ölçütü bile pkk'yı goş görmek,onlara çanak tutmakla oluyor. Harbiden ne zamandan beri vatan severlik İnsanlıktan, huzurdan anlamayan gerçek yobazların oldu ! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Bana görede fark belkide şu sevgili suheda... Ne yazıkki; Dincilerin, İslamcı kesimin,Alperen gibi ocakların, birtakım ülkücülerin bu toplu öldürümü haklı göstermek için en sık kullandıkları argüman, “Başbağlar katliamı”dır. Bu olayı bilinçli olarak yapmaktadırlar ve bu da çarpıtmanın daniskasıdır... Bu kanlı olay, Sıvas kıyımından üç gün sonra, 5 Temmuz 1993 tarihinde, Erzincan’ın Eğin ilçesine bağlı bir Türkmen köyü olan Başbağlar’da, PKK örgütünce gerçekleştirilmiş ve saldırıda 33 masum yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Sıvas cankırımının acısını yüreklerinde taşıyan insanların “Başbağlar katliamı”nı onaylamaları düşünülebilir mi? Öldürümler arasında yan tutmak, ölenlerin kimliğine bakarak ayırımcılık yapmak, insanlık dışı bir yaklaşımdır. Cana kıymanın mazereti ve gerekçesi olamaz! Örnek verdiğiniz onlarca katliamların içerisinde ''Baş bağlar katliamı'' yok....Neden? onca Katliamları sıralamışsınız fakat Başbağlar gibi büyük bir katlamı -unutmuşsunuz ! İşte göremediğiniz nokta 'da burası. Bu durum olayın iyi niyetinden uzak,yanlız kendi ideolojisini birilerine empoze etme düşüncesinden başka birşeyde değildir. Sonra birileri çıkıp '' Yazdığınız onlarca katliamın içinde neden'' Başbağlar ''Katliamı yok dediğinde ise....Vay efendim hemen, katlama karşı başka katlamı gösteriyorsunuz...Diyorsunuz. Şimdi Sözde insanlık adına kınama olarak yazdığınız yazıların içerisinde Katliam ayrımı yapılırmı?İnsanlık bunun neresinde. Hadi gelin bütün katliamları kınayalım...Maraşıda-sivasıda-başbağlarıda-Suçu yanlız sağcı olduğu için öldürülen levent'de malatyayıda.... Geçin bu süslü kelimeleri ve danılıklı yazıları ... Gerçekten objektif olun-yada -Çalışın ! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2009 Bana görede fark belkide şu sevgili suheda... Ne yazıkki; Dincilerin, İslamcı kesimin,Alperen gibi ocakların, birtakım ülkücülerin bu toplu öldürümü haklı göstermek için en sık kullandıkları argüman, “Başbağlar katliamı”dır. Bu olayı bilinçli olarak yapmaktadırlar ve bu da çarpıtmanın daniskasıdır... Bu kanlı olay, Sıvas kıyımından üç gün sonra, 5 Temmuz 1993 tarihinde, Erzincan’ın Eğin ilçesine bağlı bir Türkmen köyü olan Başbağlar’da, PKK örgütünce gerçekleştirilmiş ve saldırıda 33 masum yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Sıvas cankırımının acısını yüreklerinde taşıyan insanların “Başbağlar katliamı”nı onaylamaları düşünülebilir mi? Öldürümler arasında yan tutmak, ölenlerin kimliğine bakarak ayırımcılık yapmak, insanlık dışı bir yaklaşımdır. Cana kıymanın mazereti ve gerekçesi olamaz! Böyleyken, Sıvas olayının karşısına ikide bir “Başbağlar”ın çıkarılması ve devrimcilerin, ilericilerin, yurtseverlerin, aydınların kıyımlar arasında tercih yapıyormuş gibi gösterilmesi iyi niyetli bir tutum değildir. Hayrıca bu vatanı sevmek bu gibi katliamlar yapan milliyetçiler, kafatasçılar, ırkçılar, katiller, taşeronlar vb gibilerle olacaksa olmasın... (ki zaten bu gibi düşünceler yıllardır farkında değiller bu güzelim ülkeye en büyük zararı ve ülkeyi en hızlı bölmeye ve parşalamaya götürdüklerinin...) Aaa farkımız... Her ne olursa olsun insanı, sevgiyi, gelişmeyi, kalkınmayı, eşitliği, kardeşliği, özgürlüğü, bağımsızlığı, birlikteliği, beraberliği, kardeşliği çok ama çok sevmemizdir.. Bu arada son olarak Büyük ozanımız Nâzım 'ın bu güruha çok yakışan dizeleriyle bitirelim: Bursa'da havlucu Recebe, Karabük fabrikasında tesviyeci Hasana düşman Fakir-köylü Hatçe kadına, ırgat Süleymana düşman Sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman Vatan ki bu insanların evidir, sevgilim, onlar vatana düşman.. Saygılar... DİPNOT... Örnek verdiğiniz onlarca katliamların içerisinde ''Baş bağlar katliamı'' yok....Neden? onca Katliamları sıralamışsınız fakat Başbağlar gibi büyük bir katlamı -unutmuşsunuz ! İşte göremediğiniz nokta 'da burası. Bu durum olayın iyi niyetinden uzak,yanlız kendi ideolojisini birilerine empoze etme düşüncesinden başka birşeyde değildir. Sonra birileri çıkıp '' Yazdığınız onlarca katliamın içinde neden'' Başbağlar ''Katliamı yok dediğinde ise....Vay efendim hemen, katlama karşı başka katlamı gösteriyorsunuz...Diyorsunuz. Şimdi Sözde insanlık adına kınama olarak yazdığınız yazıların içerisinde Katliam ayrımı yapılırmı?İnsanlık bunun neresinde. Hadi gelin bütün katliamları kınayalım...Maraşıda-sivasıda-başbağlarıda-Suçu yanlız sağcı olduğu için öldürülen levent'de malatyayıda.... Geçin bu süslü kelimeleri ve danılıklı yazıları ... Gerçekten objektif olun-yada -Çalışın ! Sayın kaplan-200 Yukarıdaki yazımı okursan neyin ne olduğunu, kimlerin bilinçli olarak başbağlar olaylarını ortaya koyduğunu ve ne kadar objektif olunup olunmayacağını çok iyi anlarsınız... Konumuz dincilerin ortaçağdan kalma yakma yöntemleri... PKK ise yıllarca her gün ülkesel bir sorun haline gelmiş bölücü bir faaliyet... Söylermisiniz bunun Sivas ile ilgili ne alakası olabilir... DİPNOT.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2009 Anlayamadığım nokta şurası , sizin gibi zihniyetlermi vatan sever! Her fırsatta Pkk yı meşru göstermek,insan hakkı diye insan haklarını ihlal etmek. Topluma yapılan yanlışları bile, yanlız Kürtlere yapılıyormuş gibi göstermek. Her fırsatta askere -polise saldırmak,Teröristlerin yaptıklarını Askerden bilmek......vs. Bu'mu vatan severlik...Yada sizin zihniyetinizde ''Tek ''olan Sözde insan hakları. Hayret,gerçekten hayret Vatan severliğin ölçütü bile pkk'yı goş görmek,onlara çanak tutmakla oluyor. Harbiden ne zamandan beri vatan severlik İnsanlıktan, huzurdan anlamayan gerçek yobazların oldu ! Sayin kaplan-200, "sizin gibi zihniyetlermi vatan sever" diye anlamadiginizi söyleyerek hic bir zaman ne savundugum ve de savunacagim ithamlarda bulunuyorsunuz. Lütfen tek bir yazimi gösterinki PKK'yi mesru göstermis veya yaptiklarini hakli bulmusum. Diger taraftan ben her defasinda PKK'yi kinamisimdir, Kürt halkinin hakli mücadelesiyle bir tutulmamasi gerektiginin üzerine absmisimdir. Ama siz karsinizdakini görmek istediginiz gibi taminlarsaniz tabiiki size göre biz PKK'liyiz. Ben Türkiye'de yapilan her türlü yasa disi etkinliklere karsiyimdir, bu etkinlik ister polisten, ister askerden, ister terör örgütlerinden gelsin. Asker ve polis icin yaptigim iddaalari siz keske kanitlariyla yalanlayabilseydiniz. Size göre askerin veya polisin veya baska bir devlet biriminin yapmis oldugu yanlisi görmemezlikten gelmek veya daha da ileri gidip savunmakmi vatanperverlik oluyor? Kusura bakmayin ama vatanperverlik maskesi altinda sayisiz katilleri, mafyacilari, cetecileri ve iscilerin üzerine saldiran taseron örgütleri biliyoruz. Alperen Ocaklarinin gecmisini ve günümüzdeki sicilini arastiran görür. Onlarin baskanlari her firsatta Catli gibiu cete mensubu birinin mezarina giderken birde onun propagandasini yapmaktanda geri kalmiyorlar. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Haydi diyelim öyle oldu sevgili suheda...Peki... Zamanın Sıvas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ile aynı partiden belediye meclis üyesi olan Cafer Erçakmak'ı nerenize koyacaksınız?.. İtfaiye merdiveninden aşağıya inen Aziz Nesin' e ağzından salyalar akarak saldırıp linç etmeye çalışan Cafer Erçakmak mı "cinayet örgütünün tetikçisiydi?!" Bu zat bugün Almanya'da Milli Görüş'ün himayesinde yaşamını sürdürmüyor mu?!.. Pekii, mahkemede yargılanıp ağır hapis cezalarına çarptırılan yobaz sürüsünü nerenize saklayacaksınız; zamanın Adalet Bakanı Şevket Kazan bu yobazları hapishanede ziyaret etmemiş miydi?.. Refah Partisi'nin önde gelen isimleri bunların avukatlığını üstlenmemiş miydi?.. Katliamın gerçekleştiği 2 Temmuz 1993'ten günlerce önce en aşağılık yayınları yapmaya başlayan Refah yanlısı dinci yerel gazeteleri neyinizle örteceksiniz?.. Başbağlar katliamını PKK'nin gerçekleştirdiğini, halktan gelen tepki karşısında yalanlama yoluna gittiğini itiraf eden Kamil Munzur adlı örgüt üyesini nerenize saklayacaksınız?.. Önce insan olara tüm bu sorulara tüm içtenliğimizle ve vicdanımızla nasıl yanıt vermemiz gerekiyor... Yada sizin savunduğunuz düşünceden yola çıkarak şunu mu söylememiz gerekiyor... Devlet: Aydın, ilerici, Atatürkçü, aydın, ilerici düşmanı... PKK'da bundan dolayı devlet düşmanı... Hımm?.. Saygılar... DİPNOT Şimdi şu "nerenize,nerenize" sorusuna verilecek çok müthiş bir cevabım varda uygun düşmez.. Dipnot,benim dilime tüy bitti aynı şeyleri tekrar etmekten,diğer yandan sen ve senin gibi düşünenlerde anlamamakta aynı ısrarı gösteriyor.. Sivası ve buna benzer olayları kendi ideollerinizin propagandası yapmaktan vazgeçin.. Karşınızda kim var?Bu sözlerle ikna olacak.. Kalkmış bana sadet partisi ile ilgili sorular soruyorsun bilmezmisin ki benim nazarımda bu ülkedeki sol neyse milli görüşçülerde odur.. Bu iki görüş kadar tehlikeli bir siyasi görüş daha yoktur bu ülkede.. Biri Atatürk'ü bir diğeri peygamberi kullanmaktan asla vazgeçmedi..Bu ölülerden medet umma ortak paydanız sizde kronik bir hal almış farkındamısınız? Sivas olayları esnasında hükümeti oluşturanlar kimlerdi dipnot? Bir kez olsun zamanın kültür bakanını yada başbakan yardımcısını neden sorgulama gereği duymadınız? Sivas valisi kimdi,hangi siyasi görüşe mensuptu ve kim tarafından atanmıştı? "Şeytan ayetleri"adlı kitap hakkındaki yorumları yüzünden halkın tepkisini çekmiş Aziz Nesin'i salyalarını akıtması için Sivasta ki şenliğe kim konuşmacı olarak davet etti? O otel içerisinde ensesinden vurulan katipi(adını hatırlamıyorum sen biliyorsan yaz)kim neden vurdu?Polis bu olayın üzerine neden gitmedi? Vali Ahmet Karabilgin tüm o olaylar esnasında neredeydi,ne yapıyordu? Daha şenlikler başlamadan halkı kışkırtan bildiriler kimler tarafından hazırlandı? Tüm bu yaşanan trajediden sonra Başbağlar neden hedef seçildi? Başbağları vuran pkk ise Sivasın intikamını almayı neden kendine görev bildi? Yok değilse kimlerdi Sivasın intikamını alanlar? Başbağlar köyünde ki gariban vatandaşla Sivas olaylarının ne bağlantısı vardı? Neden Sivas neden Başbağlar? Ve sen neden sistematik ve programlı bir şekilde yapılan olaylarda kendince failler bulup yakıştırmalar yapıyorsun? Üstüne üstlük benim başka bir başlıkta Pir Sultan Abdal derneği başkanının Madımak olayları ile ilgili sorduğu soruları alıntıladığım bir yazısı vardı.. O sorulara kim cevap verebildiki sen vereceksin.. Şimdi Dipnotcuğum senin sorduğun gibi,tüm bunları siz nerenize koyacaksınız? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Diyelimki Sivas'taİnsanın yobazla göz göze geldiği anda... Diyelimki Avrupanin göbeginde medeniyetin besiginde temel servisleri demokrasiden cok laiklik olan, rengarenk insanlarin icinde dahi kafalarini uzatan yobazlarla göz göze gelseniz ne yaparsiniz.. Manavda rengarenk meyvalarin icinde laik meyvalarin icinde cember sakal duruyor gibi oluyor birde sirittiklarini düsünün.. yobaz karaborsadaymis? yobaz bulmasan yobazi yönlendirebilirmisin. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Haydi diyelim öyle oldu sevgili suheda...Peki... Şunuda ilave etmeden geçmeyeyim Zamanın adalet bakanına gönderme yapmışsın ya,bende zamanın değilde o dönemin (olayların vuku bulduğu)adalet bakanı neredeydi diye sormak istiyorum.. Hani şu parti kongresinde "Hükümetten 5 bin kişilik kadro çıkardım. Bu kadroları örgütüme vermeyip de MHP'ye mi verseydim, Refah'a mı verseydim?"diyen.. Bence kadroşlamakla meşgul olduğun için Sivas olaylarıyla ilgilenmedi sence??? Peki bu nereye..... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2009 Şimdi şu "nerenize,nerenize" sorusuna verilecek çok müthiş bir cevabım varda uygun düşmez.. . . . Şimdi Dipnotcuğum senin sorduğun gibi,tüm bunları siz nerenize koyacaksınız? Sevgili suheda yüreğine sağlık.Bilyorsun burada anlamazdan gelmek moda oldu. Şimdi yine anlamazdan gelip verdiğin soruların cevabı yerine alakası olmayan başka sorularla cevap verilecektir.Sizi çok iyi anlıyoruz ,aslında anlamıyor gibi gözükenlerde sizi çok iyi anlıyor,onların işlerine gelmiyor, çünkü bağlı olduğu ideolojileri buna müsade etmiyor..Etmez. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Şimdi şu "nerenize,nerenize" sorusuna verilecek çok müthiş bir cevabım varda uygun düşmez.. Dipnot,benim dilime tüy bitti aynı şeyleri tekrar etmekten,diğer yandan sen ve senin gibi düşünenlerde anlamamakta aynı ısrarı gösteriyor.. Sivası ve buna benzer olayları kendi ideollerinizin propagandası yapmaktan vazgeçin.. Karşınızda kim var?Bu sözlerle ikna olacak.. Kalkmış bana sadet partisi ile ilgili sorular soruyorsun bilmezmisin ki benim nazarımda bu ülkedeki sol neyse milli görüşçülerde odur.. Bu iki görüş kadar tehlikeli bir siyasi görüş daha yoktur bu ülkede.. Biri Atatürk'ü bir diğeri peygamberi kullanmaktan asla vazgeçmedi..Bu ölülerden medet umma ortak paydanız sizde kronik bir hal almış farkındamısınız? Sivas olayları esnasında hükümeti oluşturanlar kimlerdi dipnot? Bir kez olsun zamanın kültür bakanını yada başbakan yardımcısını neden sorgulama gereği duymadınız? Sivas valisi kimdi,hangi siyasi görüşe mensuptu ve kim tarafından atanmıştı? "Şeytan ayetleri"adlı kitap hakkındaki yorumları yüzünden halkın tepkisini çekmiş Aziz Nesin'i salyalarını akıtması için Sivasta ki şenliğe kim konuşmacı olarak davet etti? O otel içerisinde ensesinden vurulan katipi(adını hatırlamıyorum sen biliyorsan yaz)kim neden vurdu?Polis bu olayın üzerine neden gitmedi? Vali Ahmet Karabilgin tüm o olaylar esnasında neredeydi,ne yapıyordu? Daha şenlikler başlamadan halkı kışkırtan bildiriler kimler tarafından hazırlandı? Tüm bu yaşanan trajediden sonra Başbağlar neden hedef seçildi? Başbağları vuran pkk ise Sivasın intikamını almayı neden kendine görev bildi? Yok değilse kimlerdi Sivasın intikamını alanlar? Başbağlar köyünde ki gariban vatandaşla Sivas olaylarının ne bağlantısı vardı? Neden Sivas neden Başbağlar? Ve sen neden sistematik ve programlı bir şekilde yapılan olaylarda kendince failler bulup yakıştırmalar yapıyorsun? Üstüne üstlük benim başka bir başlıkta Pir Sultan Abdal derneği başkanının Madımak olayları ile ilgili sorduğu soruları alıntıladığım bir yazısı vardı.. O sorulara kim cevap verebildiki sen vereceksin.. Şimdi Dipnotcuğum senin sorduğun gibi,tüm bunları siz nerenize koyacaksınız? Anlıyorum suheda... Yani sizin bu düşüncelerinize göre göre demekki... Sivası ve buna benzer olayları kendi ideollerinizin propagandası yapmaktan vazgeçin.. Biz suçluyuz... Biri Atatürk'ü bir diğeri peygamberi kullanmaktan asla vazgeçmedi..Bu ölülerden medet umma ortak paydanız sizde kronik bir hal almış farkındamısınız? Beygamberi kullananlar ve Atatürk'ü kullananlar suçlu... Sivas olayları esnasında hükümeti oluşturanlar kimlerdi dipnot? Hükümet suçlu... Bir kez olsun zamanın kültür bakanını yada başbakan yardımcısını neden sorgulama gereği duymadınız? Başbakan ve başbakan yardımcısı suçlu... Sivas valisi kimdi,hangi siyasi görüşe mensuptu ve kim tarafından atanmıştı? Sivas valısı ve sivas valisini atayanlar suçlu... "Şeytan ayetleri"adlı kitap hakkındaki yorumları yüzünden halkın tepkisini çekmiş Aziz Nesin'i salyalarını akıtması için Sivasta ki şenliğe kim konuşmacı olarak davet etti? Aziz Nesin suçlu... Başbağları vuran pkk ise Sivasın intikamını almayı neden kendine görev bildi? pkk suçlu... O sorulara kim cevap verebildiki sen vereceksin.. Olaylara yanıt ve cevap bulamayanlar suçlu... Şimdi... - Şeytan Aziz! - ****** vali, istifa! - Laiklik gidecek, şeriat gelecek! - Laik düzen yıkılacak! - Zafer İslamın! - Şeriatçı devlet kurulsun! - Muhammet’in ordusu, laiklerin korkusu! - Müslüman Türkiye! - Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak! - O günler öncesi Taraf dergisi; Halk, hakkına sahip çıkıyor ve 70 yıldır kendisine hayatı zindan eden işgalci laiklere karşı ‘kısas’ın hayat veren soluğuna sığınıyor! Artık TC’de hayat, yalnız Müslümanlar için zor olmayacak, işgalci laikler için de zor olacak! Sıvas, sadece küçük bir haber! Herkes safını seçmekle mükellef! Bizden söylemesi!” şeklindeki kışkırtıcı ifadesi ve toplumda inzihal yaratacak düşünce üretmesi... Bunların hiçmi suçu yok.. Şimdi sevgili suheda... Biz diyoruz ki... Sivas olayları/kıyımı için hepimizin ders alması gereken çok şey var... Ve şunu unutmayalım... Bu gün bile hala bu günü; 2 Temmuz’u “bayram”, başbağları vb. zafer diye söz edebilen kara vicdanlı yaratıklar var bu ülkede! Sonuç olarak... Sıvas kıyımını, “Şanlı Sıvas kıyamı!” diye alkışlayanlar, Başbağlar katliamının arkasında duranlar bu toplu öldürümün hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir, çünkü insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı yoktur... Saygılar... DİPNOT... Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Anlıyorum suheda...Yani sizin bu düşüncelerinize göre göre demekki... Biz suçluyuz... . . Aynen öyle Dipnot... Ve elbette herkes yaptığının hesabını birgün mutlaka verecektir.. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2009 Haydi diyelim öyle oldu sevgili suheda...Peki... Zamanın Sıvas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ile aynı partiden belediye meclis üyesi olan Cafer Erçakmak'ı nerenize koyacaksınız?.. İtfaiye merdiveninden aşağıya inen Aziz Nesin' e ağzından salyalar akarak saldırıp linç etmeye çalışan Cafer Erçakmak mı "cinayet örgütünün tetikçisiydi?!" Bu zat bugün Almanya'da Milli Görüş'ün himayesinde yaşamını sürdürmüyor mu?!.. Pekii, mahkemede yargılanıp ağır hapis cezalarına çarptırılan yobaz sürüsünü nerenize saklayacaksınız; zamanın Adalet Bakanı Şevket Kazan bu yobazları hapishanede ziyaret etmemiş miydi?.. Refah Partisi'nin önde gelen isimleri bunların avukatlığını üstlenmemiş miydi?.. Katliamın gerçekleştiği 2 Temmuz 1993'ten günlerce önce en aşağılık yayınları yapmaya başlayan Refah yanlısı dinci yerel gazeteleri neyinizle örteceksiniz?.. Başbağlar katliamını PKK'nin gerçekleştirdiğini, halktan gelen tepki karşısında yalanlama yoluna gittiğini itiraf eden Kamil Munzur adlı örgüt üyesini nerenize saklayacaksınız?.. Önce insan olara tüm bu sorulara tüm içtenliğimizle ve vicdanımızla nasıl yanıt vermemiz gerekiyor... Yada sizin savunduğunuz düşünceden yola çıkarak şunu mu söylememiz gerekiyor... Devlet: Aydın, ilerici, Atatürkçü, aydın, ilerici düşmanı... PKK'da bundan dolayı devlet düşmanı... Hımm?.. Saygılar... DİPNOT Sayın Dipnot, bazı arkadaşlar dinci medyanın yoğun propogandasından etkilenmiş oldukları için onların bu tarz düşüncelerini hoş görmek gerek. Geçmişte, Nato’ya girişimizden itibaren, derin devleti oluşturan Gladyo yada Kontrgerilla denen yapının, Türkiye’de içi boşaltılmış bir Atatürkçülük adı altında, Sovyetlerin yayılmacılığı ve Komünizm tehlikesi bahane edilerek, soğuk savaş döneminde, hükümetlerin ABD çıkarlarına aykırı politikalar geliştirmesine mani olacak şekilde karışıklıklar çıkardığı ve bu yolla darbelere zemin hazırladığı biliniyor. Gladyo denen bu yapı, soğuk savaş sonrasında yani Komünizm tehlikesi bittikten sonra da, yine hükümetlerin ABD çıkarlarına aykırı politikalar geliştirmesine mani olacak şekilde etkisini sürdürmüştür. Ülkemizde, eğitimsizlikten dolayı kolayca kışkırtılıp galeyana getirilebilecek vatandaşlarımızın olması, soğuk savaş sırasında ülkücü-komünist, sonrasında ise, dindar-laik, Sünni Alevi, Kürt-Türk gibi çatışmaların, kutuplaşmaların manipüle edilmesini kolaylaştırmıştır. Yani, tıpkı, Çorum, Maraş katliamları gibi, Sivas ve Başbağlar olayları da bu bağlamda ele alınabilir. Bu noktada, tüm bu katliamların sonrasındaki siyasi gelişmeleri incelersek, 1978 genel şeçimlerinde % 41.4'lük oy oranıyla iktidara gelen CHP’nin, Çorum ve Maraş olaylarından sonra 1979 ara seçimlerinde % 29.1'e düştüğünü görürüz. Aynı şekilde, 1989 yerel seçimlerinde % 28,67 oy oranını tutturan ve 1991 genel seçimlerinde % 20,75 oy oranı ile 3.parti olup, DYP ile koalisyon hükümeti kuran SHP’nin oy oranı, 93’deki Sivas olaylarıyla birlikte düşüşe geçip, 1994 yerel seçimlerinde % 13,53’e düşmüştü. 1974 Kıbrıs çıkarması ve yürüttüğü sol siyaset ile gördüğü toplumsal desteğe karşın ABD ambargosu ile karşılaşan CHP hükümetinin, 1978’de yükselen sol muhalefeti ve ABD karşıtlığı, 1990’ların başında hükümet ortağı SHP’nin hazırladığı Kürt raporu ve Nato’ya mesafeli siyaseti bu olayların çıkartılmasının ana sebebidir. Bugün de, Türkiye’de büyük oyunlar oynamakta ve Gladyo’nun geçmişte tertiplediği olaylar ve Sivas katliamı, Hırant Din cinayeti, Malatya, Trabzon cinayetleri gibi katliam ve cinayetler, Ergenekon denilen bir örgütün üzerine yıkılmaya çalışılmakta ve böylece ABD tarafından bir dönüşüm amaçlanmaktadır. ABD’nin değişen Ortadoğu politikası nedeniyle, Türkiye’de amaçladığı bu dönüşümde, AKP, savcıları ve yandaş medyası, ABD emperyalizminin örtüşen çıkarları gereği kolayca kullanabildiği araçlardır. Yani, geçmişteki, Gladyo’nun yerini bugün Fethullahçı Gladyo tabir edilen birimler almıştır. Bu dönüşümü daha iyi anlamak için Ergenekon dava sürecini incelemek gerekir. Bu davanın iddianamesinin konusu '' AKP hükümetini demokratik olmayan yollarla düşürülmesine zemin hazırlamak '' iken, yani önce bir kısım marjinal düşünen unsurlardan ibaret olduğu düşünülerek varlığı iddia edilen bir örgütün, sonrasında faili mechuller ile JİTEM’le ilişkilendirilip Jandarmaya genişletilmesi, sonraki dalgalarda ise, Genel Kurmay başkanlarını da gündeme getirerek tüm orduya yayılmak istenmesi söz konusudur. Yandaş medyanın alt yapısını hazırlaması akabinde gerçekleşen tutuklamalar amacı net ortaya koymaktadır. Yine, yandaş medya bir sonraki adımın sinyalllerini, Ergenekon’u ve Ordu’yu CHP ile ilişkilendiren yazılar ile vermeye başlamıştır. Oluştulmaya çalışılan düşünce, CHP’nin, Cumhuriyetin kuruluşundan beri Ergenekon yapısı ile ilişkide olduğu ve bu tip katliamları darbeleri meşrulaştırmak için kullandığıdır. Bu propogandanın nedeni de, Gladyo’nun yeniden yapılanmasıdır. Geçmişte Gladyo’nun tertiplediği olaylar, Ergenekon denilen bir örgüt üzerinden CHP’ye yıkılmak istenmektedir. Yani, bunlara göre, CHP, Sivas olaylarının, yine Ergenekon-PKK ilişkisi ile de Başbağlar katliamının da bizzat kurgulayıcısı gösterilmeye çalışılmaktadır. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2009 Sivas madimak katliamiyla ilgili yeni bir iddaa. Biz buradan Sivas ve Basbaglar katliamlarinin tüm detaylarinin, sorumlularinin ortaya cikarilmasini istiyoruz. "'Madımak'ta yeni görüntüler var' 07/08/2009 09:30 Ergenekon'un kabul edilen 3'üncü iddianamesinde, Madımak Katliamı ile ilgili şok ayrıntılar yer aldı Ergenekon’un kabul edilen 3’üncü iddianamesinde, yakın tarihin en karanlık olaylarından biri olarak kabul edilen Madımak Katliamı ile ilgili şok ayrıntılar yer aldı. 2 Temmuz 1993’te 37 kişinin yanarak can verdiği Madımak Oteli yangının Ergenekon tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Gizli tanık ifadelerine dayandırılan bu iddiaya ek olarak katliamla ilgili olarak şu ana kadar ortaya çıkmayan bazı görüntüler de iddianamede yer aldı. Katliamda kim rol aldı? Görüntülerin önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen ek delil klasörleri arasında yer alacağı öğrenildi. Bu görüntülerin olayla ilgili şimdiye kadar “bilinenleri değiştireceği” söyleniyor. Karanlıkta kalan Madımak katliamıyla ilgili çarpıcı soruların gündeme getirildiği iddianamede, gizli tanık ifadelerine dayandırılan bilgiler ışığında, bu katliamı sağ ve sol terör örgütlerinin birlikte organize ettiği ifade edildi. Eylemin gerçekleştiriliş tarzının Ergenekon’un 2000’li yıllarda her ideolojiden terör örgütleri ile birlikte gerçekleştirdiği eylem tarzlarıyla örtüştüğüne dikkat çekildi. Bu arada Akın Birdal’a suikast düzenlemekle gündeme gelen Türk İntikam Tugayı (TİT) adlı grubun da Madımak’ta rol aldığına işaret edildi. TİT, Semih Tufan Gülaltay tarafından kurulmuştu.(vatan)" Alinti: -http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=948666&Date=07.08.2009&CategoryID=77- Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.