Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

tüm müslüman arkadaşlarım cevaplasın


doçent

Önerilen İletiler

sayın DİYARBAKIRLI KARDEŞİM,öncelikle şunu söyleyeyim İSLAM DİNİNİNDE 5 VAKİT NAMAZ YOK 3 VAKİT NAMAZ VARDIR VE 2 REKAT OLARAK KILINIR,İSTERSENİZ BİR ARAŞTIRIN.

 

DİN ALLAH'IN DİNİDİR,TABİKİ Imamlara, mollalara, seyhlere ihtiyac yoktur,SÖZÜNDE VE ÖZÜNDE KURAN'A GERÇEK MANADA UYAN BİR İNSAN iyi ve yardimseverdir, insanindan tutun bocegine bitkisine bile zarar vermekten kaçınır,ateist ya da agnostik olmaya gerek yoktur.

 

Sizce bir takim insanlar Allah'in sozune kendi sozlerini katti mi katmadi mi Kuran'da ya da tefsirinde?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

merhaba

 

sevgili müslüman arkadaşlar

 

inandığınız tanrınız allahın yapıcı olarak dahi olsa eleştirilecek yanı varmı?

onda gördüğünüz bir eksiklik veya daha iyi olabilecek bir unsur

mesela şu böyle değilde şu şekilde olsaydı daha iyi olurdu! gibi

 

tanrınız hakkında eleştirinizi ve yorumlarınızı istirham ediyor bekliyorum

 

sevgiler

 

Sevgili Doçent,

 

İnanç koşulsuz kabullenmektir.Sorgusuz ve tüm yüreğinizle.İnanan insan için Tanrı yada Allah herşeyi ile kusursuzdur.Ki ben bir yaratıcının varlığına inanıyorsam;onunla açıkalyacağım nizamlara sadece hayranlık duyarım;eleştirmek bana düşmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

- Seriat'in esas alinmadigi bir ulkede sisteme ayak uydurmak ta HARAM degil mi bu soylenenlere gore?

Cvp: egerki baskıcı veya Allah ın kanunlarına göre yaşanmayan bı toplumda yaşıyorsan ve değiştirmek icin herseyi deniyorsan baskı altında yaptıklarından dolayı bır sorguya çekilecek degilsin tabiki şeriat kanunları işinize ve nefsinize agar geldigi icin bunu böyle duşunuyo olaman cok normal..

 

Eger Allah herseyin ne gelecekte ne saonuca baglanacagini biliyorsa, neden bizi bu anlamsiz sinavdan geciriyor? Ya da neden insana KOTU olabilme gucu veriyor?

cvp bu soruyu sorduguna göre kuran ı hıc okumadıgın yada anlamadıgın anlamına geliyor. Allah ayetinde biz isteseydik bütün insanları daha dogmadan cennete ve cehennme koyardık fakat insanların Allahım biz hic dünyaya gitmedikki (insanlar Allah ın gücünü ve kudretini bildigi halde) bizi cennetine ve cehennemine koyuerdin demesinler diye gonderdik acıp okuyabılırsn, Allah herkesi islam fıtratı din fıtratı uzerine yaratır fakat insan nefsine ve şeytana yenik düştügü icin kotu olur ayrıca Allah yine başka bi ayetinde biz isteseydik herkesi müslüman olarak yaratırdık fakat o zman bı sınavın anlamı olmazdı insanı meleklerden ayırıan bı ozellıktır bu

 

Escinsellik gibi Islam'da hosgoruyle karsilanmayan seyleri insanin tabiatinda dogal olarak var olmasina neden izin veriyor Rabbimiz eger herseyi ve dolayisiyla IYI OLMAYAN seyleri de degistirecek guce sahipse? Ki bilim adamlari da artik escinselligin bir hastalik degil de normal bir olay oldugu kanisina vardilar!

 

CVp Allah herkesi değişik değişik yollarla sınav eder ayetlerinden cocukları ebeveyinleriyle anne babayı da cocuklarıyla zenginlikle fakirlikle hastalıkla saglıkla deneriz der. Buda o insanlara verilmiş olan bi sınavdır ve din derki eşcinsel olan kişi kendini en cok hangi tarafa yakın hıssedıyorsa o tarafta kalmak şartıyla kotuye kullanmadan hayatını devam ettirmesini ister (zaten sen sorunun bilmeden cvbını veriyorsun hersey sınav icin ayrıca Alah herseyi mudahale edıp duzgunleştırseydı sınac diye bişey olmucaktı )

 

- Is, okul derken 5 vakit namaz nasil kilinir sizce?

 

 

İnsan isterse cok rahat kılabilir namaz kılmak icin yer onemli dgildir temiz olmak şartıyla bu senin nefsine agar geldigi icn sorgulorsun Peki buna karşılık kucuk bi soruda biz soralım hayatında en cok sevgdin kişi cok hasta ve doktor diyoki ben anneni babanı yada cok sevdgın bi kişiyi iileştrim ama her gun gelip bir saat odamı temızlıyceksin dese temizlemezmisin vakıt bulamazmısın fakat Allah sana 24 kendi verdigi 24 saatin bir saatini teşekkur ıcın ıstıyor ki Allah saniyede senin canını sayısız kez mılyonlarca kes bagışlıyo sadece tenefus ettgın havanyı nasıl soludugunu ogren nasıl bir planın oldugnu akılsız şeylerın nasıl bir emirle calışmalarnı gör...

 

Neden Rabbimiz bu kadar sucsuz insanin savaslarda, afetlerde olmesine izin veriyor? Yoksa ilahi degil de ekolojik/biyolojik bir realite mi var varolusta/yokolusta?

cvp Allahın herkese verdıgı ve bır zmana bictigi olum anı var bu bır plan dahilinde olur ve ınsanlar suclu ve sucsuz oldukları ıcn dgıl zamanları kalmadıkları ıcın olurler ve arkada kalanlara ıcın ıse bı sınavdır bu bir sistemdir nasılki bir kelebek cıftleştıkten hemen sonra oluyor br somon balıgı yumurtasını bıraktıktan sonra oluyorsa Allah en iyi bilen olarak ınsanların olumlerini degişik sebeblere ve vesilelere baglamşıtırkı azrail as ı suclu olarak gormesınler diye

 

Bankalar tum Dunya'da ekonominin ve yasamin en onemli unsurlarindanken nasil olur da bizler "FAIZE HAYIR" diyebiliriz mesela?

cvp cok kısa osmanlıda faiz yoktu ama dunyanın en buyuk ekonomisiydi hic fakir yoktu kimse zekat verecek kimseyi bulamıyordu dmeekki olmaması dha normal ki faiz sistemini ele aldıgmız zaman faiz fakirden al zengine ver anlamı taşıyan bır kavram olarak karşımıza cıkıyor Allah haksız yere kazanılmış hıc bır parayı malı mulku iyi görmemış ve zulum olarak adledmıştır ki Allah ın adalet sistemine göre cok dikkat Kıyamet gununde boynussuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alıcaktır demesi müthiş bir zulum karşıtlıgıdır yani ozet olarak kımse kımsenın hakkına tecavuz etmemelıdir faiz de ıse bu cok acık şekılde gorulmektedir belki insan parasını bankaya yatırıp faiz alması nefsine ıyı gıbı gelıor olabılr ama banka ona verdigi faizi ve kendi karını başka insanları somurerek uc verip beş alarak hakkını almasıyla yapmıştır peki banka şunu yapabılırmı hıc kımseden faiz almadan herkese faiz verebilrimi...?

 

son sorunun cvbına gelınce Allah egerki herkesi mutlu yapsaydı herseyi degiştırseydi ınsanın robottan ne farkı olucaktı robot senin soyledgınden başka bışey yapma şansı varmı o yuzden cok sıkıcı degılllermi Allah a sadece seni yaratmasıyla seni her turlu ımkanla donatması ııcn şukur gerkmezmı ? Hersey mukemmel olsaydı nasıl sınav olucaktı.. Melekle insanı ayıran en temel ozellik nefislerin olması Allah ne derse onu yapmaları hatta cehennemde ınsanları azab eden meleklerın bundan mutluluk duymaları hep Allahın onlara nefıs vermemesınden dolayıdır Hem Allah ın kullarını yarattıgı varlıkların şeytana uyup uymadıklarını gormek ve kendisine teşekkur beklemesi normal degilmidir Ki zaten bu teşşekkur karşılıgında ınsanın aklının almaayacagı kadar buyuk nimetler vermesi de ayrıca duşundurucu degılmidir Ayrıca bı ters mantık yaparsak Herkes duşunse Allah ın dinine gecse zaten yer yuzunde ne savaş ne de buna benzer bır kotuluk olmayacagını anlamak cok zor olmasa gerek Ki ayrıca sen diyebilrsin ki bagzı ınsanların kalbi muhurludur ıstesede artık ınanmazlar Insanlar doguştan kalpleri muhurlu yaratılmazlar ıslam fıtratı uzerıne yartılırlar fakat ınsan her günah ışledigınde bı sıyah nokta kalbe ışaretlenlır ve kalp tamamen sıyah olana kadar bu boyle surer ve en sonunda tamamen karanlık olunca Allah artık ona hidayet vermez cunki zaten yaptıgı bır kotuluk dıgerını getir bu yuzden Allah hidayet nasıp etmetse ınsan kendi cabalarıyla dogru yolu bulamayacaktır ama her zman ıcın tövbe kapıları acıktır Allah en bagışlayıcı en merhametlı olandır ve son olarak Allah cc mukaddes kitabında 800 uzerı ayetınde umulurki duşunursun, ne kadar az duşunuyorsun der bence bıraz Kitabı mukaddesi okuyup peygamberın hayatını sahabenin hayatını okuyup anlayıp duşunursen cvpları kendin bulursun zaten... egerki aklında şuphelerın varsa yazmayı unutma ben buralardayımm Belki benim soyledıklerim dogrudur o yuzden kucucuk bır omur ıcın sonsuz bır omru riske atmaya degmez arkadaşım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burada sorulan da şahsi fikir. Burası dini konular platformu. Burada dini konular tartışılıyor. Bence de din kişiseldir elbette ama burada "din şahsi mi toplumsal mı" tartışılmıyor. Şahsi görüşünüzü açıklamak istemiyorsanız bir şey yazmazsınız olur biter...

 

Acaba politik konularda dincilerle paralel gitmenizden dolayı dini konularda arıza çıkarmama gayreti olarak yorumlayabilir miyiz bunu? Dinciler de politik konularda, örneğin sözde Kürt sorununda katılım göstererek geçici ittifakı çatlatmamak için gayret gösteriyorlar da, hani alaka kurdum nedense!

 

Aynı ittifakı İran sosyalistleri de dincilerle kurmuşlar ve bu ittifakın bedelini Tahran caddelerinin elektrik direklerinde canlarıyla ödemişlerdi de... Nerden aklıma geldiyse şimdi?

Allah allahh baglantiya bakin ve hizaya gelin.

 

Yani A grubu geceyi karanlik olarak acikliyorsa ve B grubu A gurubu ile baska bir konuda ayni fikirde olmadigi icin otomatikmen A'in geceyi karanlik olarak ifade etmesine karsi gelmesi gerekiyor ve yok efendim yanlis söylüyor, gece aydinliktir demesi gerekli galiba.

 

Bakin dincilerde Israil'i Filistin konusunda kiniyorlar. Sizin mantiginiza göre siz ve sizin gibi düsünenlerin dincilerle gecicide olsa ittifak olmasin diye Israil'i desteklemsi ve Filistin'i haksiz bulmasi gerekmezmi? evet nereden akliniza geldi bilemem ama madem akliniza geldi, o halde ortaya atmis oldugunuz mantik cercevesinde sizde benim sorularima cevap verirsiniz umarim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

- Seriat'in esas alinmadigi bir ulkede sisteme ayak uydurmak ta HARAM degil mi bu soylenenlere gore?

Cvp: egerki baskıcı veya Allah ın kanunlarına göre yaşanmayan bı toplumda yaşıyorsan ve değiştirmek icin herseyi deniyorsan baskı altında yaptıklarından dolayı bır sorguya çekilecek degilsin tabiki şeriat kanunları işinize ve nefsinize agar geldigi icin bunu böyle duşunuyo olaman cok normal..

.

.

.

Bu saydiginiz özelliklerin bize Allah tarafindan verildigine nasil emin olabilyiorsunuzki? Dünyada baska insanlarda var ve onlaricin de yukarida saydiginiz özellikleri veren güc baskasi olabiliyor ve hic bir gücün olmadigina inanlar dahi var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeş haki musluman zaten dogru olur ayrıca sen yaratıcı olsan yarattıgın sana ınanmasa ne yaparsın ama sen Allah uyardıgı peygamberler ve kıtaplar gonderdigi halde hala ınanmıyosan iyi olmak dıye bışey olmaz yalnız gonuller Allah ı anmakla huzur bulur bu kadar beyinsizlik olmaz

 

Nereden biliyorsunuz Allah'ın peygamber ve kitap gönderdiğini? Allah'la mı görüştünüz, o mu söyledi size bunları? Hani bilelim de...

 

İman etmeyip, inkar ediyorsan sonun böyle oluyor...

 

Nisa 56- Şüphesiz âyetlerimizi inkar edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz, Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

 

Ancak iman edip, inkar etmezsen...

 

Nisa 57- İman edip salih ameller işleyenleri ise, içinden ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacakları cennetlere koyacağız. Onlara orada tertemiz eşler vardır. Onları, koyu gölgeler altında bulunduracağız.

 

Yani, siz istediğiniz kadar iyilik yapın ama iman edip, inkar etmezseniz sizden iyisi yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizce bir takim insanlar Allah'in sozune kendi sozlerini katti mi katmadi mi Kuran'da ya da tefsirinde?

 

 

tabiki sevgili kardeşim,tabiki

 

tefsir yalanları çoktur,hele hadisi kutsiler tarikatçıların kitaplarında bulunur,ayrıca hadisler içlerinde çokça uydurulmuş ve rivayetten ibarettir, AYRICA DÜNYA'DAKİ MÜSLÜMANLARIN ÇOĞUNLUĞU İNEN APAÇIK KİTAP OLAN KURAN'I BİR KENARA BIRAKIP HADİS,HADİSİ KUTSİ,MEZHEP,TARİKAT,CEMAAT,PARTİ ADI ALTINDA TOPLANMIŞLAR,KURAN HÜKÜMLERİNİ HİÇE SAYMIŞLAR VE DİNDEN ÇIKMIŞLARDIR,APAÇIK ŞİRKE BULAŞMIŞLARDIR

 

4:48 - Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur.

 

4:116 - Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında dilediğini bağışlar. Allah'a ortak koşan, muhakkak ki, derin bir sapıklığa düşmüştür.

 

6:22 - O gün hepsini mahşere toplayacağız. Sonra Allah'a ortak koşanlara: " Hani nerede o Allah'a ortak saydığınız ortaklarınız?" diyeceğiz.

 

16:86 - Ve o Allah'a ortak koşanlar, ortak koştuklarını gördükleri zaman: "Rabbimiz! İşte bunlar, seni bırakıp da kendilerine taptığımız ortaklarımızdır" diyecekler. Koştukları ortaklar da onlara; "Siz mutlaka yalancılarsınız" diye söz atarlar.

 

39:65 - Andolsun ki, sana da, senden öncekilere de şu vahyedildi: "Yemin ederim ki, eğer şirk koşarsan bütün çalışmaların boşa gider ve mutlaka kendine yazık edenlerden olursun."

 

40:42 - "Siz beni Allah'ı inkâr etmeye ve bence hiç ilimde yeri olmayan şeyleri O'na ortak koşmaya davet ediyorsunuz. Ben ise sizi o çok güçlü ve çok bağışlayıcı olan Allah'a davet ediyorum."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

- Eger Allah herseyin ne gelecekte ne saonuca baglanacagini biliyorsa, neden bizi bu anlamsiz sinavdan geciriyor? Ya da neden insana KOTU olabilme gucu veriyor?

- Escinsellik gibi Islam'da hosgoruyle karsilanmayan seyleri insanin tabiatinda dogal olarak var olmasina neden izin veriyor Rabbimiz eger herseyi ve dolayisiyla IYI OLMAYAN seyleri de degistirecek guce sahipse? Ki bilim adamlari da artik escinselligin bir hastalik degil de normal bir olay oldugu kanisina vardilar!

- Is, okul derken 5 vakit namaz nasil kilinir sizce?

 

Shoo cevaplarını vermiş.Ama şunu da söyleyeyim dedim:Bu sorduğun 3 sorunun cevabı da insanın iradesi.İnsan isterse namaz kılabilir.Veya isterse iyi biri olabilir.Kötü birisi de olabilir.Bu tamamen onun iradesiyle alakalı.Şu anda bunu okuyan isterse inanabilir isterse inanmaz.Allah bize irade vermiş ki imtihan olalım.Şimdi benimle eşcinsel birisi arasındaki farkın sebebi Allah'ın ona tabiatında daha fazla eşcinsellik vermiş olması değil.Bu benim seçimim.Ben elhamdulillah 5 vakit namazımı kılıyorum.Ve zorluk çekmiyorum.Zaten siz veya başkası başlasa 5 vakit namaza ilk zamanlardan sonra ağır gelmeyecektir namaz.Zaten shoo ayrıntılı cevaplarını vermiş.Fazla söze gerek yok

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah bize irade vermiş ki imtihan olalım.

Bu soze inaniyorsaniz, o zaman Allah:

 

- Ya bu imtihanın sonuclarını daha evvelden bilmiyor olduguna inanmaniz gerek

- Yada bu imtihanın sonuclarını daha evvelden biliyor ve bizimle oyuncak gibi oynadigina inanmaniz gerek

 

Bence, butun dunyalari, gezegenleri, yildizlari, galaksileri, bocekleri, agaclari, denizleri, baliklari yaratan olarak inandiginiz bir Allaha ikisinide yakistiramiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bahsi edilen konu tartışılmayacak derecede basit.Araştırın insanın fıtratını,iradesini ve kaderle ilgili konuları.Ben şimdi daha fazla açıklama yapamayacağım.Kafam yeterince yoruldu.Ancak insanın iradesi olduğuna itiraz edecek değilsiniz heralde.

insannın iradesi olmadığı ispatlandı bilim kaderi ispatladı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ona bakarsak bunu ispatlayanlara göre Kuran'ın Peygamberin olmadığı veya yalan olduğu da ispatlanmıştır.

Bu konular inançla ilgili.

Sonuçta irade maddi bir kavram değilki.Bana göre vardır size göre yoktur o sizin fikriniz.

Ben varolduğuna(Ya da olabileceğine) inananlara cevap verdim size diyeceğim birşey yok..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir de eğer bizim irademiz yoksa (Size göre) bizim hayvandan farkımızın olmaması lazım.Hergün aynı yemeği aynı işi aynı şeyleri yapmamamız lazım.Madem irademiz yok biz öylesine yaşıyoruz kendi isteklerimizi yapmadan.İstediğimizi seçmeden.

 

İradesi olmayan birisi veya birşey varsa o da hayvandır.Ona zamanında fıtratında verilenleri yapar.

İnsanın da hayvanla farklarından birisidir.Bize irade verilmişki imtihan diye birşey olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ona bakarsak bunu ispatlayanlara göre Kuran'ın Peygamberin olmadığı veya yalan olduğu da ispatlanmıştır.

Bu konular inançla ilgili.

Sonuçta irade maddi bir kavram değilki.Bana göre vardır size göre yoktur o sizin fikriniz.

Ben varolduğuna(Ya da olabileceğine) inananlara cevap verdim size diyeceğim birşey yok..

"İrade" varlığını nesnel kaynaklardan alan bir kavramdır.

Aynen matematiksel kavramlar gibi.

Normal hayatta Tanjant'ı ya da Kosinüs'ü göremeyiz.

İrade dediğimiz şey insan beyninin bir fonksiyonudur, özelliğidir ya da ürünüdür;

Ne derseniz deyin...

Kaynağı nesneldir...

Kaynağı; var olandır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ona bakarsak bunu ispatlayanlara göre Kuran'ın Peygamberin olmadığı veya yalan olduğu da ispatlanmıştır.

Bu konular inançla ilgili.

Sonuçta irade maddi bir kavram değilki.Bana göre vardır size göre yoktur o sizin fikriniz.

Ben varolduğuna(Ya da olabileceğine) inananlara cevap verdim size diyeceğim birşey yok..

 

beyindeki hormonlar vesaire atomlardan mürekkep teşekkülat bizim tercihlerimizi sağlar bunu bilim diyor bir de orda link vermiştim yukarıda onu okumanız lazım .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir de eğer bizim irademiz yoksa (Size göre) bizim hayvandan farkımızın olmaması lazım.Hergün aynı yemeği aynı işi aynı şeyleri yapmamamız lazım.Madem irademiz yok biz öylesine yaşıyoruz kendi isteklerimizi yapmadan.İstediğimizi seçmeden.

 

İradesi olmayan birisi veya birşey varsa o da hayvandır.Ona zamanında fıtratında verilenleri yapar.

İnsanın da hayvanla farklarından birisidir.Bize irade verilmişki imtihan diye birşey olsun.

 

hayvanlar hergün aynı yemeği yiyemiyor malesef onlarında tercihleri var bizimksi biraz daha karışık o kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte hayvanın ne yapacağı bellidir ben de onu demek istiyorum.Allah tarafından onlara verilen fıtratın dışında birşey yapmazlar.

 

İnsana gelince siz bir insanın ne yapabileceğini tahmin edebilirmisiniz.Belki bazı basit konularda empati yaparak tahmin edersiniz.Ancak önümde 2 yol olsa birisi kısa birisi uzun olsa ben o zamanki irademe göre eğer spor yapmak istiyorsam uzun olanı seçerim.Üşeniyorsam kısasını vs.

Bu uzatılır.Ama siz bütün herşeyinizi dayamışsınız bilime.Ne diyebilirimki..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte hayvanın ne yapacağı bellidir ben de onu demek istiyorum.Allah tarafından onlara verilen fıtratın dışında birşey yapmazlar.

 

İnsana gelince siz bir insanın ne yapabileceğini tahmin edebilirmisiniz.Belki bazı basit konularda empati yaparak tahmin edersiniz.Ancak önümde 2 yol olsa birisi kısa birisi uzun olsa ben o zamanki irademe göre eğer spor yapmak istiyorsam uzun olanı seçerim.Üşeniyorsam kısasını vs.

Bu uzatılır.Ama siz bütün herşeyinizi dayamışsınız bilime.Ne diyebilirimki..

 

insan fıtratı dışına nasıl çıkacakmış biraz garip bir cevap olmuş. hayvanında ne yapacağını bilemezsin. ben bilinmektedir derken bunları bilebilecek bir iradeyi söyledim. Bilim semavi dinlerdeki kaderi kanıtladı diyor linke bakarsan.fethullah gülen de aynı şeyi söylemiş yani..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biraz yanlış anlaşılmış.Şunu demek istedim hayvan kendisine verilen fıtratın dışında birşey yapmaz.Yani siz gördünüz mü bir ineğin türkiye'den gidip de almanyadaki kardeşlerini ziyarete gittiğini.

 

İnsandaysa irade vardır(Fıtratın dışına nasıl mı çıkılır gidip bi eşcinsellere bakın).

 

Neyse 2 miz de devamlı aynı şeyi söyleyip duruyoruz msjlarımızda.Bu böyle sonuca varmaz.

 

Adam gibi birisi olsa karşınızda iradeyi çok güzel anlatıverirdi de ben cahilim napalım..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayvanlar hergün aynı yemeği yiyemiyor malesef onlarında tercihleri var bizimksi biraz daha karışık o kadar.

 

 

Sayın Turnusol evrimi kabul ediyor musnuz? eğer ediyorsanız sadece primatlar ve homo sapiens(yani biz) olarak düşünmeyin

 

├─ Bitkiler

├─ Mantarlar

├─ Protistler

├─ Bakteriler

└─ Hayvanlar

├─ Omurgasızlar

└─ Omurgalılar

├─ Kuşlar

├─ Sürüngenler

├─ Balıklar

├─ Amfibiler

└─ Memeliler

├─ Etçiller

├─ Deniz memelileri

├─ Kemirgenler

├─ Yarasalar

├─ Böcekçiller

├─ Keseliler

└─ Primatlar

├─ Önmaymunlar

├─ Maymunlar

└─ İnsansılar

├─ Gibon

├─ Şempanze

├─ Goril

├─ Orangutan

└─ İnsan

 

 

yukarıda vermiş oldgugum basit bir sınıflandırma (HUMAN, Editör Robert Winston, Penguin Yayınevi, Londra, 2004, s.12-13)şimdi en baştana alalım yine yukarıda verdiğim tabloda daha tek hücreliler gözterilmemiş bile evrime göre çok önemli bir yasa vardır yasa şunu der" evrim asla geriye doğru ilerlemez" yani evrimin amacı komplexi oluşturmaktır.. Ama birde şunu düşünün bahsettiğiniz irade insanı daha geişmiş özelliklere sahip bir canlı yapar ama evrime sadece biyolojik avantajlı gelişim gözünden bakıyoruz..

 

başka bir pencereden bakacak olursak primatlardan insanlara giden yolda cene kemiği gelişmiş beyin ise küçülmüştür çünkü beyinin işlevi daha komplex olmalıdır.. ancak beyinin büyümesi kullanması gereken günlük enerji miktarının artması anlamına gelecektir.. dolayısıyla insan primatlardan işleyişin ekonomisi bakımından daha geride kalıyor.. bakalım yukarıda evrimin gerilemeyeceğini kendimize kural olarak almıştık..

yorum size ait

 

 

ps: bende bir evrimciyim ama evrim düşündüğümüzden cok farklı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.