Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2005 Admin Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2005 Amelie (2001) Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain Audrey Tautou nun harikalar yarattığı bir film. Fransızların son yıllarda film endüstrisine verdikleri en iyi yapıt. Bir cafe de çalışan Amelie yanlız yaşamaktadır. Bu film çevremizdek küçük şeylere bakmazsak görmediğimizi hatırlatan ilginç bir başyapıt. Ayrıca Jean-Pierre Jeunetinde ismini anmadan geçmek hata olur... Kaçırmayın derim. Not: Ya film müzikleri kaçırmayın siz kaçırmayın... Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet Impish gamine Amélie (Audrey Tautou) lives alone and works in a café. When she finds a trove of toys hidden for 40 years behind a baseboard in her apartment, she's inspired to repatriate the items, an impulse of generosity that sparks more benevolent acts. A celebration of life, Amélie reminds us of the small wonders that abound around us … if only we paused to look. Starring: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz Director: Jean-Pierre Jeunet Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2006 bıkmadan seyrettiğim bir film. alıp götürüyor bu film yaa ayrıca film müzikleri de çok hoş Alıntı
Φ MaNGa Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 bu film çok uçuk ya bir an delirdiimi düşündüm film hakkında yorumlar her yerde süper ama ben o zevki alamadım galiba konsantre eksikliğim oldu ama bu kadar iyi yorumları gördükten snra sorunun bende olduğunu düşünmeye başladım kastım buradan değil her forumda övgüyle bahsedilen bir film sinema konusunda çok boş değilimdir her gidemediğim filmleri mutlaka vcd izlerim bana sorarsanız gereksiz film ama bazıları tapıyo bunu değiştiremezsiniz ben bu filmi deli film katogorisinde buluyorum. Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2006 manga sevmek zorunda değilsin ki. bende forrest gump ı begenmemiştim mesela.ki vizyonda oldugu zaman aman aman ne begenilmişti.ve daha begenmedim bir çok filmde vardır ama sevmek zorunda değilim Alıntı
Φ MaNGa Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 haklısın sevmek zorunda değilim ama herkesin gördüğü o anlamı neden göremiyorum onu bilmiyorum mesele bir filmoscar alıyorsa o filmde muhakkak bişiyler oluyo boş filmlere pek oscar gelmiyo yani son larak milyon dolarlık film müthiş bir filmdi herzaman kötüler kazanmaz ama bu filmde neyse ) forrest fena film değildi ) ama zırt pırt izliycem film olamaz haklısın sevmek zorunda değilim ama herkesin gördüğü o anlamı neden göremiyorum onu bilmiyorum mesele bir filmoscar alıyorsa o filmde muhakkak bişiyler oluyo boş filmlere pek oscar gelmiyo yani son larak milyon dolarlık film müthiş bir filmdi herzaman kötüler kazanmaz ama bu filmde neyse ) forrest fena film değildi ) ama zırt pırt izliycem film olamaz Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 bu filmin ismini duyduğumda ilk söylediğim her zaman şu olmuştur:izlediğim en iyi aşk filmi... çoğunluk için öyle görünmesede,bu tarz filmlerde oluşturulmuş saplantılı,sorunlu karakterlerin aşkları beni hep çok etkilemiştir...hatta aşkı hep böyle filmlerde görmüşümdür... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2007 Tek başına Audrey Tautou bile bu filmi izlemem için yeterlidir... İzlemediğim filmi nerdeyse kalmadı... Amelia'da da diger hepsi gibi müthisti... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Film bir Sineğin ezilmesiyle başlıyor Ve bir Sineğin ezilmesiyle bitiyor... Bana bu film, Yaptığı her muzırlığı aslında "Masumiyetiyle" yapan bir insanı hatırlatıyor... Amelié çok güzel bir film... Audrey Toutou'ya zaten laf yok... Saygılarımla... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Bana bu film,Yaptığı her muzırlığı aslında "Masumiyetiyle" yapan bir insanı hatırlatıyor... zaten Amelia'nın o masum bakışlarının altındaki muzır gülümsemesi tam da senin dediğini destekliyor mu Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Yazar Admin Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Film bir Sineğin ezilmesiyle başlıyorVe bir Sineğin ezilmesiyle bitiyor... Bana bu film, Yaptığı her muzırlığı aslında "Masumiyetiyle" yapan bir insanı hatırlatıyor... Amelié çok güzel bir film... Audrey Toutou'ya zaten laf yok... Saygılarımla... zaten Amelia'nın o masum bakışlarının altındaki muzır gülümsemesi tam da senin dediğini destekliyor mu O hınzır bakışlar yokmu onu bir anda sinema dünyasında arananlar arasına soktu... Ayrıca yeni filmini izledinizmi bilmiyorum ama işte linki: http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=17790 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 O hınzır bakışlar yokmu onu bir anda sinema dünyasında arananlar arasına soktu... Ayrıca yeni filmini izledinizmi bilmiyorum ama işte linki: http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=17790 Kayıp Nişanlı mı? İki defa izledim bu filmi de... 2004 yapımıdır. En yeni filmi "Da Vinci Şifresi" onu da izledik doğal olarak... ve hatta Şenay isimli bir Türk kızını canlandırdığı Kirli Tatlı Şeyler'i de bir filmi daha vardı adını hatırlamıyorum ama ben o filmini de cok sevmiştim. O filmde inancı konusunda sürekli kararsızlıklar yaşayan hatta sevgilisinin dini inancı neyse bir süre sonra onu benimseyip, hatta onlardan daha cok o inanca sahip cıkan bir genç kızı canlandırıyordu... Çok eglenceli bir filmiydi... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2007 Hakikatende beni asıl çeken şey Amelié'nin o muzır bakışları olmuştu... Çok tatlıydı yaa... Afişine baktım ve kendimi salonda buldum... Bulunduklari gar var ya...Isde ben her gun o fotograf makinesinin onunden geciyorum....gerci artik yeri degisti....Birde,hani filmin ortalarinda fotograflari topluyan adamin yanina tam giderken,fotograflari topluynda bir adamin pesinden kosarken gardan cikip merdivenlerden tirmaniyordu ya..Isde o merdivenlerin yanindaki ilk kapi,benim 3 gunde 1 ogretmenimin evine girmek icin astigim bir kapi Hani Amelie filmde sinege dikkat etmisti ya,benimde bole takintilarim var sanirim... Amelié'ye benzediğin tek nokta bunlar mı sanıyorsun... O muzır bakışlar nolcak? Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2007 Amelie hakkinda yorum yapmadan edemeyecegim. Gecenlerde bir arkadas grubunda bahsetmistim ve hayretle hicbirinin hala izlememis olduklarini ogrenmistim. Biraz da o yuzden yaziyorum, cunku kacirilacak bir film degil. Avrupa sinemasi Hollywood'a oranla cok daha derinlikli ve icerigi zengin yapitlar ortaya koyuyor. Ozellikle icsellige yonelisi ve kavrayis tarzi kiyas kabul etmeyecek bir ustunluge sahip. Hollywood hala bir zamanlarin zihinsel melekeleri uyusturan "siddet ve sex" ogelerinden kendisini yeterince ayiklayamamis. Son yillarda da gerilim turu moda durumda. Biyografi ve bazi belgesel turleri haricinde hos vakit gecirmenin otesinde pek bir seye rastlamak zor. Elbette istisnalar var. Iste Amelie, bu bakimdan, Avrupa sinamasinin basyapitlarindan birisi. Filmi izledigim ilk dakikalardan itibaren Amelie karakteri dikkatimi kendinde yogunlastirmaya baslamisti bile. O butun duygularini kocaman guzel gozlerine yansitan bakislar, cocuksu hareketler ve dusunceler, saflik, umursamazlik, askini disavurum sekli... Zaman ilerledikce artik, filmin ismi gibi, hersey Amelie'nin etrafinda donmeye basliyor. Oyle bir donus ki, tek kelimeyle basdondurucu. Cocuklardaki masumiyet ve muzirligi birarada gozlemlemissinizdir. O masum muzirliklar karsisinda yureginiz sevgi dolu, yuzunuzde gulumsemeyle cocugun o muzir halini kiskirtmaya calisirsiniz. Cunku oyle masumdur ki... Izleyen bana hak verecektir: Amelie, icindeki cocugu, o temiz ve saf duygulari muhafaza edebilmenin cok guzel bir ornegi. Audrey Tautou'yu bu filmiyle tanidim ve sonrasinda tum filmlerini izledim. Hatta konusu ilgi cekici ama insan zekasiyla dalga gecen basit bir kurguya sahip Da Vinci Sifresi kitabinin sinema versiyonunu bile Audrey icin izledim. Yer yer kitabin orjinaline ihanet eden bir senaryoyla cevrildigini onceden bildigim halde. Haydi ozetleyelim; Amelie hayatinizda gorebileceginiz en sempatik, en sevecen, en sicak, en guzel, en icten, en samimi, en... kiz. Bana gore tabii. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2011 Müziklerine bayıldığım halde, düne kadar izlemediğim film... Kızım blogta yazdıklarımı okuyunca, yazdıklarımla film arasında bir benzerlik buldu.Şiddetle izlememi önerdi... (Tamam kabul ediyorum benim gibi biraz tuhaf...) Çok sevdim çok güzeldi... Alıntı
Φ ali214 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2015 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2015 Jean-Pierre Jeunet'un dünya sinemasına bir hediyesi olan Amelie filmini duymayan kalmamıştır eminim. İlk kez 2001 yılında seyircisiyle buluşan film izleyicileri adeta büyülemişti! Kadrosunda Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, gibi ünlü isimleride barındıran film sadece 10.000.000 $ bütçe ile hazırlandı.Amelie filmi bizleri özel bir kadınla tanıştırıyor. Umudunu hiç yitirmeyen hayat karşı hep umutlu ve parlak bakan bir genç kızın hikayesini anlatıyor. Başkalarının mutlu olması için elinden gelen herşeyi yapan Amelie bi gün durup kendi mutluluğu için ne yaptığını düşünmeye başlar. Acaba hayatında neler eksiktir ve neler yapması gereklidir ? İzleyip etkisinden çıkamayacağınız filmlere bir yenisini ekleyen bu yapımı kesinlikle kaçırmamanızı öneriyorum.Bu Fransız başyapıtı ile ilgili daha fazla bilgiyi imdb sitesindende bulabilirsiniz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.