Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 bir kaynak tavsiye edebilir misiniz? Şu an aklıma gelmiyor. Fakat olayların akışını okuyorum, çeşitli kaynaklardan, arşivlere bakıyorum, belgeselleri izliyorum, dönemi yaşayanlarla konuşuyorum. Özellikle bir kaynaktan, belli yorumları okumuşluğum yok... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 Şu an aklıma gelmiyor. Fakat olayların akışını okuyorum, çeşitli kaynaklardan, arşivlere bakıyorum, belgeselleri izliyorum, dönemi yaşayanlarla konuşuyorum. Özellikle bir kaynaktan, belli yorumları okumuşluğum yok... Google'da şöyle bir gezdim Sayın Demirefe.Sizin söylediğiniz temellendirmeyi gerekçe gösteren bir yazı var mı diye.Ben bulamadım.Sizin de aklınıza kaynak gelmiyor ve bu konuyla alakalı edindiğim bilgilerden yola çıkarak bu kanıya vardığınızı söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam.Yukardaki yorumumun gerekçesi buydu. MUHABBETLE... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2009 Ne denendi, ne başarısızlığa uğradı! Kendinizi darı ambarında görmeyin! Kahraman ordumuzu küçük düşürmek için şeytan gelip teklif etse, ruhlarını satacaklar bu çok taraflı ittifak avanesi! Dünyada Türk ordusunu küçük düşürmesini umdukları bir karınca istilası ile bir çekirge istilası kaldı, o da olsa göbek atacaklar. "Daha başaramayacaksak bu devleti yıkmayı, çekirge gönder allahım, karınca gönder" diye dualara çıkacaklar! Arkadasim ordumuz kahraman diye ne yapsalar yerimi yani? 12 Eylülden sonraki dönemlerde E muhtira adi altinda olsun, sonraki dönemde cumhurbaskanligi secimindeki ordunun tutumu olsun hicte demokratik olmadigi gibí kabul edilecek bir sdavranista degildi. Zaten degilmi kahraman diyerek ülkemizde kac defa darbelerin yapilmasina göz yumduk ve binlerce insanin katledilisini seyrettik. Cuntacilarida kahraman ilan edersek iyi vallahi. Bu günki iktidarin yönetime gecmesinin temelini Evren darbecisi 1980 de baslatti, hemde ülkede dinci nesil yetistirerek. Böyle kahramanlara ihtiyacimiz yok. Türkiye kimsenin özel mülkü degil, ne askerin ne de AKP veya baska bir partinin. Türkiye 70 milyon insanin ülkesi, ordu ve iktidar sadece halkin güvenligini ve refahini saglamak icin halk tarafindan anayasada belirlenmis kanunlara göre görev yaparlar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Arkadasim ordumuz kahraman diye ne yapsalar yerimi yani? Öyle bir şey yok. Darbelere göz filan yummadık. Ne yazık ki darbe kaçınılmaz duruma geldiği için zorunlu olarak yapıldı. Darbe sonrası ise aşırılıklar, kurunun yanında yanan yaşlar, yanlış politikalar gibi şeyler elbette oldu. Türkiye bir çelişkiler ülkesi. Olumsuzluklardan bir türlü kurtulamıyoruz. Başka darbe girişimleri olmadı mı, cunta heveslileri yok mu? Elbette, olmaz olur mu? Ergenekon bir ilk diye hiç havalara filan girmesin bu hükümet. Talat Aydemir unutuluyor herhalde, veya işlerine gelmiyor. Öyle zırt pırt canımız sıkıldıkça darbe olmamıştır. Heveslilere bizzat genelkurmay "otur oturduğun yerde" demiştir. 27 Mayıs zaten genelkurmaya rağmen yapılmış bir alt rütbeliler ayaklanmasıdır. 12 Eylülden sonra darbe girişimi ise OLMAMIŞTIR. Niyetlenen olmamış mıdır, elbette olmuştur. Benim de tepem atınca şu arabasını yamuk park eden adamı çevirip pataklayasım geliyor ama yapmıyorum. Şehir içi hız limitinin üzerinde gittiğim halde arkamdan sellektör, korna, allah ne verdiyse kullanıp yol isteyen adamı şurda durup ineyim, iyi bir benzeteyim diyorum, onu da yapmıyorum... 28 Şubat darbe değildir. 27 Nisan e muhtıra filan değildir, siz öyle adlandırıyorsunuz. Bildiridir. Askerin siyaset konusunda görüş açıklama hakkı vardır. Her devlet kurumu gibi... Ne yani şimdi, merkez bankası başkanı çıksa, ekonomik göstergelerin kötü olduğunu söylese politika yapmış, hükümete muhalefet etmiş, "hükümet istifa etsin, iktidara A partisi gelsin" demek istemiş mi olacak? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 28 Şubatta Erbakan'a kimse istifa et filan demedi. İstifa etmezsen şöyle böyle de demedi. Erbakan aslında kendi siyaseti açısından akıllıca davranıp istifa etti. "Öyle mi? Beni beğenmiyor musunuz? Peki sizin istediğiniz gelsin bakalım, ne yapacak, hep birlikte görelim" dedi. Onun yerine gelen, sonra gelen ve sonra gelen birer çuval incirleri berbat etti. Bu ülke akıl almaz bir ülke. İnsan yetiştirmekte böyle çorak, yoz bir tarla göstermek baya bir zor. Yok kardeşim, çıkmıyor insan gibi insan, ne iş anlamadım. Vermeyince mabut, ne yapsın kel mahmut! Ayıp denen bir şey var, onca iktidarlar bir kronik enflasyonun hakkından gelemedi! Olacak, yenecek yutulacak şey değil! AKP gayet haklı bir tepki olarak iktidara getirildi. Vah ülkem vah! Denize düşen yılana da sarılır, her şeye de sarılır kardeşim, kim suçlayabilir? Denize atanlar utansın! Sonuçta Erbakan'ın mesajı yerine ulaştı. "İşte buyrun. Beni beğenmediniz, benim yerime gelenler! Başınız göğe erdi mi?" Bu mesaj yerine, halka ulaştı. Hiç lamı cimi yok! Erbakan eskidiği için talebesine oy verdiler. Öbür yandaki bir siyasetçiye bakın yahu! 2009 un sıfırlarını atınca 29 kalırmış, eee? 2 ile 9, 29 muş, ama ikisini toplarsan 11 miş. Eeee? 29 ile 11 toplanınca 40 edermiş. Eeee? 2009 partisinin 40. yılı mıymış neymiş! Bunu da adam azarlar gibi bağırıp çağırarak söylemese, neyse içim yanmayacak. Sen konuşma yapıyorsun yahu, bozkurtlarını mı azarlıyorsun sandın? Bu adamlara yönetim teslim edeceksin de yönetecekler! Vah Türkiyem vah ki ne vah! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2009 Ama hala darbecilerin insanlar birbirlerini öldürüyor diyerek askeri rejimi getirip binlerce insani öldürmesi, asmasi, kovmasi, hapse atmasi ve iskencelerden gecirmesimi gerek? Nereden aliyorlar bu hakki? Mademki yaptiklari anayasaya uygun neden sonradan yeni bir kanun cikartatak kendilerinin yargilanmasini önleyen maddeler getirdiler?Imamhatip ve mecburu din dersleri konusunda ben sadece cuntacilarin Atatürkcülüklerini göstermek icin örnek olarak verdim, yoksa onlarin disinda baska kimseni yapamadigini ima etmek istemedim. Hic bir sebeb kimseye hic bir zaman darbe yapma hakkini vermez, nasilki yakin zamanda bile denendigi ama ne güzelki basarisizliga ugradigi gibi. Madem yaptiklari anyasaya unygun ve her seyi vatan ve halk icin yaptilarsa hukuktan korkmalarina hic gerek yok. Pinochet bile benzeri sebeblerle darbe yapti ve o da kedisinin yargilanmamasi icin tüm kanunlari cikartti. O bileyüzbinlerce insanin kanina girmesine ragmen yaptigini dogru buyordu ve vatan icin yaptigini iddaa ediyordu. türm darbeciler, sivil veya asker kim olursa olsun hicbiri halktan yana degillerdir ve asla kanun karsisinda saygili olmamislardir. Bakin hala kendi kafanizin icinde ki fikirleri savunuyorsunuz ama benim yazdigim gerekcelere henüz karsi bir gerekce gösteremediniz,yani sadece darbe yapmaya kimsenin hakki yok demekle yetindiginize göre demek ki sizin anlayisiniza göre,isterse günde 500 insan katledilsin buna hicbir önlem gerekmez cünkü katletmekte demokrasi var oldugundandir!Ben sizin yazdiklariizdan bu anlami cikardim.Iktidar yok,parlamento kendi havasinda,günde onlarca insan politik nedenlerle katlediliyor,Polis ikiye bölünmüs sagci karakollar solcu karakollar,vatandas can derdine düsmüs cünkü ülke savas alanina dönmüs,kurtarilmis iller ,mahalleler,sokaklar,sag sol eskiya kol geziyor,ama darbe yapma hakki kimsede olamaz.***** saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Bakin hala kendi kafanizin icinde ki fikirleri savunuyorsunuz ama benim yazdigim gerekcelere henüz karsi bir gerekce gösteremediniz,yani sadece darbe yapmaya kimsenin hakki yok demekle yetindiginize göre demek ki sizin anlayisiniza göre,isterse günde 500 insan katledilsin buna hicbir önlem gerekmez cünkü katletmekte demokrasi var oldugundandir!Ben sizin yazdiklariizdan bu anlami cikardim.Iktidar yok,parlamento kendi havasinda,günde onlarca insan politik nedenlerle katlediliyor,Polis ikiye bölünmüs sagci karakollar solcu karakollar,vatandas can derdine düsmüs cünkü ülke savas alanina dönmüs,kurtarilmis iller ,mahalleler,sokaklar,sag sol eskiya kol geziyor,ama darbe yapma hakki kimsede olamaz.***** saygilarla Herhalde ben kendi inandiklarimi ve düsündüklerimi yazacagim. Sizde katuilrsiniz veya katilmazsiniz, forumun amacida karsilikli görüsleri bildirerek dogrulari bulmaya calsimak. Burada illada sizin yönteminiz veya benimki veya digerlerininki tam dogru olani anlamina gelmez. Bana göre her dönem oldugu gibi ülkemizdeki demokrasi karsitlari ellerinden geleni arkalaerida birakmayarak darbe yapilmasi icin gerekli ne varsa yaptilar. Madem ülke anarsi kaosu icerisindeydi ve hükümet bununla bas edemisordu, neden 13. eylül 1980 de bu anarsi birden durdu? Bu anarsit örgütler o kadarmi örgütsüzdü ve gücsüzdü de darbe yapili yapilmaz ertesi günü tüm olaylarini sona erdirdiler? Burada büyük bir soru isareti var. Devletin kanunlari her dönem islemek zorunda yani emniyet gücleri her dönem bu olaylari durduracak güce sahipti, ama bazi güclerin isine gelmiyordu, taaki cunta gelene kadar. Darbe yapiliyor, ama arkasindan anayasa degistiriliyor, insanlar öldürlüyor ve hapislerde cürütülüyor, coguda gercek seffahca yargilanarak degil. Arkasindan bu darbeciler yaptiklari isin ülke ve vatan icin cok dogru olduguna inandiklari icin birde kendileri icin yarguilanmamalari icin kanunlar ekliyorlar. Onlar zaten bu kanunlari eklerken kendi yaptiklari sucun bilinciydeydiler, yoksa neden kendileri icin yargilanmama kanunu cikartsinlarki? Darbe yapilan tüm ülkelere bakarsaniz bir benzerlik bulacaksiniz. Tümü gercek demokrasiyi hazmedemeyen devletler ve totariter rejimler. Bu benzerlikler tesadüfmü acaba? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 neden 13. eylül 1980 de bu anarsi birden durdu? Bu sorunuzun yanıtı son derece basit sayın dünya... Tek neden korku. İşbaşına gelen bir askeri cunta idi, anayasa lağvedilmişti ve yasa, tek bir insanın iki dudağı arasından çıkan söz idi. Yakalanan teröristler hiç bir haklarının olmayacağını, işkenceler altında kalacaklarını ve uzun işkencelerden sonra idam edileceklerini biliyorlardı. Korku dağları beklermiş. Zor, oyunu bozarmış. 12 Eylül gününe kadar, her türlü güvenceyi arkalarında hissediyor, yakalansalar bile bir şey olmuyordu. Tam bir kaos ve karmaşa ülkeye hakim olmuştu. Yakalayıp cezaevine bile atsanız firar ediyorlardı. İşte 13 Eylül günü bu nedenle terör bıçak gibi kesildi... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Herhalde ben kendi inandiklarimi ve düsündüklerimi yazacagim. Sizde katuilrsiniz veya katilmazsiniz, forumun amacida karsilikli görüsleri bildirerek dogrulari bulmaya calsimak. Burada illada sizin yönteminiz veya benimki veya digerlerininki tam dogru olani anlamina gelmez. Bana göre her dönem oldugu gibi ülkemizdeki demokrasi karsitlari ellerinden geleni arkalaerida birakmayarak darbe yapilmasi icin gerekli ne varsa yaptilar. Madem ülke anarsi kaosu icerisindeydi ve hükümet bununla bas edemisordu, neden 13. eylül 1980 de bu anarsi birden durdu? Bu anarsit örgütler o kadarmi örgütsüzdü ve gücsüzdü de darbe yapili yapilmaz ertesi günü tüm olaylarini sona erdirdiler? Burada büyük bir soru isareti var. Devletin kanunlari her dönem islemek zorunda yani emniyet gücleri her dönem bu olaylari durduracak güce sahipti, ama bazi güclerin isine gelmiyordu, taaki cunta gelene kadar. Darbe yapiliyor, ama arkasindan anayasa degistiriliyor, insanlar öldürlüyor ve hapislerde cürütülüyor, coguda gercek seffahca yargilanarak degil. Arkasindan bu darbeciler yaptiklari isin ülke ve vatan icin cok dogru olduguna inandiklari icin birde kendileri icin yarguilanmamalari icin kanunlar ekliyorlar. Onlar zaten bu kanunlari eklerken kendi yaptiklari sucun bilinciydeydiler, yoksa neden kendileri icin yargilanmama kanunu cikartsinlarki? Darbe yapilan tüm ülkelere bakarsaniz bir benzerlik bulacaksiniz. Tümü gercek demokrasiyi hazmedemeyen devletler ve totariter rejimler. Bu benzerlikler tesadüfmü acaba? Bakin neredeyse ayni yerde birlestik.Bazi güclerin isine gelmiyordu demissiniz,ne kadar dogru.Siz bu yazdiginizla aslinda beni teyid etmis oldunuz.Emniyet gücleri her dönem bu olaylari durduracak güce sahipti ama durduramadilar cünkü emniyet kendi bünyesinde sag sol diye bölünmüstü.Bugünde ayni seyler yasaniyor yani bugün aslinda Ergenekon diye tutuklananlar veya zannedilenler degil,bizzat iktidar darbeyi cagristiriyor.Biraz derin düsünün bakin bana hak vereceksiniz. 13 Eylül sorunuza sayin Demirefe gerekli yaklasimi yapmistir. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 emniyet kendi bünyesinde sag sol diye bölünmüstü.Bugünde ayni seyler yasaniyor yani bugün aslinda Ergenekon diye tutuklananlar veya zannedilenler degil,bizzat iktidar darbeyi cagristiriyor. Bu günün mükemmel belirlemesi olarak da bu belirlemeyi ilan ediyorum. Sağcı polis sağcı teröristi kesinlikle yakalamıyordu. Solcu polis de solcuyu. Yakalananların da kendi yandaşları tarafından hapisten kaçmaları sağlanıyordu. Bugün de bölücü Atlantik ötesi üfürücü, polisi, yargıyı ikilemeyi hedef almıştır. Orduyu başaramadı. En çok uğraştığı oydu, olmadı. Onu da küçük düşürme ve önünden çekmek için yandaş basını ile psikolojik savaş açmıştır. Gazetelere, yazarlara resmen para yağmaktadır, orduyu küçük düşürün diye... Oyun aynı oyun... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Baba Buş..oğul Buş dönemi bitti..atlantik ötesinden üfleyeninde soluğu kesilmek üzere..tarihin çöp sepetine.. kısa Cumhuriyet tarihimizde çöp sepetine atılanları şöyle bir bakalım.. Dokuz ayda partiyi kur, bütün il ve ilçelerde hatta ufak yerleşim birimlerinde örgütlen..sonrada % 47 ile iktidar ol.. dayı yemez..ışık evleri, o mahalle ve sokak çalışmalarını yapmasaydı akpde iktidar olsaydı..20 günde 900 saat bir partiyi ve bir kişiyi Tv.lerden insanların beynine kazıdılar.. kısacası işin boyası dökülüyor..bu Millette UYANIYOR.. Ülkemizdeki kurumların içinde en çok dua ve iyi olması yönünde temeni alan tek kurum ORDUMUZ,dur..birşey yapamaz kimse bizim ORDUMUZA.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2009 kısacası işin boyası dökülüyor.. İlla ki... Saygılar sevgiler Dayı'm... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Bu sorunuzun yanıtı son derece basit sayın dünya... Tek neden korku. İşbaşına gelen bir askeri cunta idi, anayasa lağvedilmişti ve yasa, tek bir insanın iki dudağı arasından çıkan söz idi. Yakalanan teröristler hiç bir haklarının olmayacağını, işkenceler altında kalacaklarını ve uzun işkencelerden sonra idam edileceklerini biliyorlardı. Korku dağları beklermiş. Zor, oyunu bozarmış. 12 Eylül gününe kadar, her türlü güvenceyi arkalarında hissediyor, yakalansalar bile bir şey olmuyordu. Tam bir kaos ve karmaşa ülkeye hakim olmuştu. Yakalayıp cezaevine bile atsanız firar ediyorlardı. İşte 13 Eylül günü bu nedenle terör bıçak gibi kesildi... Hayir sn demirefe ben sizin görüsünüze katilmiyorum. 13 Eylül'de terörün bitmesi korkudan degil senaryoyu yazanlarin isi bu. Onlar istediklerini elde ettikten sonra piyonlari oyundan cektiler ve geriye sadece sizin gibi benim gibi normal vatandas kaldi ve bizlerde zaten senaryo yazanlar olmadan inandigimiz oyunu devam ettiremedik. Sonra baska bir oyun senayo yazildi ve 30 yili askin bu senaryo devam ediyor. Sonucta Türkiye hic bir kazanc yapamadi ve sadece kaybetti. 12 Eylül den sonrada bazi örgütler ülkede cirit atabiliyordu, hapishanelerden kacabiliyorlardi, yurtdisina cikabiliyorlardi, tabii herkes degil sadece senaryonun önemli oyunculari bunlar, en sag örgütten tutun en sol örgüte kadar böyle olmustur. Ne zamanki bazi örgütlerin görevleri son bulmustur ve bazi oyuncular bu sona karsi direnmistir iste o zaman o örgütlere karsi operasyonlar düzenlenmistir. Bunun en iyi örnegi Hizbullah. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Darbe mi o da ne yav sizin bilmiyorsunuz ama bu ülkede darbe yoktur,sadece mevcut olan düzeni korumak vardır Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Darbe mi o da ne yav sizin bilmiyorsunuz ama bu ülkede darbe yoktur,sadece mevcut olan düzeni korumak vardır Evet Sayın mavi olmayan gökyüzü!Tamamıyla darbelerin gerekçesi son yazdığınız cümle üzerine kuruludur.Mevcut olan düzenden kasıt da ''demokrasi(!)'' dir.Bana ilginç gelen bir şekilde darbeye, darbelere sıcak bakanların bugünkü davada hukuk darbesi yapıldığından dem vurmalarıdır.Savunulan nedir hukuğun linç edilmesinden duyulan üzüntü mü yoksa bu davada darbeci örgüt istinadından tutuklananların hakikaten bu faaliyetin içinde olsalar bile vatansever sıfatıyla anılıp suçlanmamaları gerekliliği mi? Şunu anlarım:Hukuğun üstünlüğü ilkesi üzerinden, bu değeri hayatında her alanda savunuyor olması bağlamından bu davanın hukuğa aykırı yerlerinin zikretttiğim hukuk sevdalısı kişiler tarafından eleştiriliyor olmasını yadırgamam.Ama bir bakıyoruz ki kişinin, darbelerin nedeni vardır, bir başka kişinin, o kişiler bu ülkenin üst düzey insanlarıdır meyanında bakışları üzerinden hukuk sevdalısı gözüküp darbe sempatizanlığı üzerinden hukuğu eleştirmeleri konuya ilginçlik katıyor.Birileri bügun hukuk yok derken ben tersini mi söylüyorum, hayır.Olmayan bir şeyin tekrardan yok olmayacağını biliyorum sadece bunu söylüyorum.Güdümlü hukuğun dümenindekiler değişince hukuksuzluktan dem vurulması gülünç oluyor.Peki bu noktada ne yapmalıyız nerde durmalıyız?Herkes anlayışına göre bir yerde duruyor zaten herkesin bir beklentisi var.Bu vatanın bütünlüğüne aşikar düşman olanlar dışında demokrasi, hukuk,ülkemizin refahı noktasında niyetlerimiz aynı da her cenahın içindeki demokrasi, hukuk anlayışı ve bunları tesis etmede takip edecekleri yollarda ayrılık var, doğmatikleştirilmiş bir halde hem de burası sorun çıkarıyor. MUHABBETLE... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Evet,o kadar ilginc ki,Deniz Feneri olunca,Abdullah Gül olunca,AKP olunca nedense hukuk tu kaka edilir ama Ergenekon olunca yargiyi rahat birakinda calissin oluyor.Cifte standart. Darbeyi savunanlarla,demokrasiyi savunanlari karsilastirmak gerekir.Kim ne icin demokrasi demektedir,kim ne icin darbeye karsidir.Önce bunlar didiklenmelidir. Demokrasi diye ortaligi toza dumana boganlara bakiyoruz kimlerdir diye:PKK'lilar yani DTP'liler demokrasiden medet ummaktadir,Dinciler yani seriat kesimi demokrasi havarisi kesilmistir.Ne kadar mezhepci varsa agizlarindan demokrasi düsmez. Darbecilerin anayasasi ile iktidar olurlar sonra bu anayasa darbeci anayasasi derler.Demokrasi derler Anayasayi AKYASA yapmaya calisirlar.AB arkalarinda,Barack OBAMA arkalarinda ellerine vermisler bir liste;Sunlari söyle yapacaksin,bunlari böyle yapacaksin.AB talimat verince hersey yolunda,ama bu milletin bagrindan cikmis asker evlatlari birsey söyleyince sakin asker siyasete karismasin diyor AB ve icimizdeki birileri.Kimmis bu birileri?Örnegin Hasan Cemal,yani Devletin özel elcisi.PKK ile iliskileri düzenliyor devlet adina,ve yüzde 47'nin baskani "TARIHI FIRSATTIR KACIRMAYALIM"diyor. Darbe karsitlarina baktigimizda da yine ayni kesimi görüyoruz,yani bölücü,seriatci,özürcü ve ne kadar Bostanci'da ki bombaci gibileri varsa hepsi de darbeye karsilar.Normalde darbe yanlisi olmak akil isi degildir ama,akli olan ülkesinin cagdas bir konuma gelmesi icin caba sarfeder.Ülkesini yikmaya, bölmeye, peskes cekmeye,rejimini degistirmeye calisanlarin demokrasi yandasi olmalari Erdogan'in "DEMOKRASI BIZIM ICIN AMAC DEGIL ARACTIR"demesine benzer,darbe karsiti olmalarida cok dogaldir cünkü darbe olunca onlarin havasina dokunuyor bu. ***** Kimse bosu bosuna kendini aldatip bu kesimlerin güdümüne girmesin. saygilarla Alıntı
Φ asaf-ı sahaf Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2009 Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Gül'ün kayıp trilyon davasında yargılanması gerektiğine karar verdi. "Kimse dokunulmaz değildir, profesörler sabaha karşı adi eroin kaçakçısı gibi baskın yapılıp tutuklanabilir, normal bir şey..." Ha, ama cumhurbaşkanı oldun muydu ya, iş değişir! Kutsanıverir, manyetik kalkanlı uzaylı oluverirsin tabii... "Höt! Ne dokunması? Gidin ergenekonculara darbecilere dokunun!" Hey gözünü sevdiğimin nalıncı keseri... sorun bu zaten ergenkondan birileri içeri alınıca kıyamet kopuyor.. bilm adamları türkiye sevdaıları nasıl içeri alınır diye bu insanları içeri alanların adamı gül e " şüpheli " dynce diğerleri kıyameti koparıyo.. kimse hukuka güvenmiyo.. herkes istediği yorumu yapıyor.. sonrada bizi niye ab'e almıyorlar diyoruz.. niye niye geri kaldık denir.. daha hukuku tam oturmamış.. nasıl alsın elin abesi bizi Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Malesef bazi arkadaslar konuyu gene AKP ve digerleri, Ergenekon ve Deniz feneri olayinda noktalamislar. Gene üzülerek okuyorum bir taraftan söz konusu TSK olunca yapilan darbeler icin hemen kilif bulunmus, neymis efendim anayasayi korumak icin mecburen gelmisler falan filan. Arkadaslar biz burada DARBECILERI yargilamak istiyoruz ve nedenleride bir cok kez burada ifade edildi. Haa sunu diyebiliriz, darbecilerin yanisira darbeye tesebbüs edenleride yargilayalim, bunlar sivil veya prtiler veya asker farketmez. Kalkipta bizlere darbeciler arasinda secenek yaptirmayin lütfen, birisi iyi darbeci ama digeri kötü gibi. Hic bir darbeci ve darbe tesebbüsünde bulunanlarin yaptiklari yanlarina kar kalmamali. Bizim böyle kisir tartismamizin sayesinde bir cok darbeci, mesela Evren, halaa yaptigi kötülüklerin hesabini vermiyor. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Okunanlari anlamak hüner isidir.Okudugum hicbir iletide darbecileri savunan veya iyi darbeci kötü darbeci diye siniflandirana rastlamadim,bu iletilerde mevcut olmayan bir hayal ürünü. Darbeciler yargilansin ama darbeyi cagristiran siyasetcilerde yargilansin,bunda acaip veya darbeyi savunan bir anlam varmi?Ha anlam yüklerseniz cok anlam cikar,ne var ki o cümleden cikan tek anlam,hem darbecilerin hemde onlarin darbe yapmasina imkan taniyanlarin,onlara darbe icin gerekce verenlerinde yargilanmalari anlamidir. Tutturmuslar bir Evren gidiyorlar;agizlarinda pelesenk olmus Evren adi.Bostanci'da ki bombacidan tutunda,Ermeni özürcüleri,PKK yandaslari kim varsa ilk basta onlar Evren'in yargilanmasi icin cirpiniyorlar ama ayni kesimler DTP'nin bölücülük yapmasina Demokrasi adini takmaktadirlar.DTP'nin milletvekili kimin milletvekilidir,Türk milletinin degil mi?Mecliste namusu üzerine yemin eden bu milletvekillerinin namuslari nereye kayboldu ki;Kürdistan'in siniri cizildi diyebiliyor.Evren'in yargilanmasini demokrasi adina istemek baskadir,ideolojik zeminde onun yargiya gönderilmesi icin mücadele etmek baskadir.Eminim ki eger Evren sol bir ihtilal yapmis olsaydi bugün onun yargilanmasi icin cirpinanlar onu Fidel Castro gibi anitlastirirdilar. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Okunanlari anlamak hüner isidir.Okudugum hicbir iletide darbecileri savunan veya iyi darbeci kötü darbeci diye siniflandirana rastlamadim,bu iletilerde mevcut olmayan bir hayal ürünü. Darbeciler yargilansin ama darbeyi cagristiran siyasetcilerde yargilansin,bunda acaip veya darbeyi savunan bir anlam varmi?Ha anlam yüklerseniz cok anlam cikar,ne var ki o cümleden cikan tek anlam,hem darbecilerin hemde onlarin darbe yapmasina imkan taniyanlarin,onlara darbe icin gerekce verenlerinde yargilanmalari anlamidir. Tutturmuslar bir Evren gidiyorlar;agizlarinda pelesenk olmus Evren adi.Bostanci'da ki bombacidan tutunda,Ermeni özürcüleri,PKK yandaslari kim varsa ilk basta onlar Evren'in yargilanmasi icin cirpiniyorlar ama ayni kesimler DTP'nin bölücülük yapmasina Demokrasi adini takmaktadirlar.DTP'nin milletvekili kimin milletvekilidir,Türk milletinin degil mi?Mecliste namusu üzerine yemin eden bu milletvekillerinin namuslari nereye kayboldu ki;Kürdistan'in siniri cizildi diyebiliyor.Evren'in yargilanmasini demokrasi adina istemek baskadir,ideolojik zeminde onun yargiya gönderilmesi icin mücadele etmek baskadir.Eminim ki eger Evren sol bir ihtilal yapmis olsaydi bugün onun yargilanmasi icin cirpinanlar onu Fidel Castro gibi anitlastirirdilar. saygilarla Evet cok haklisiniz, okunanlari anlamak hüner ister, ama kendi yazdigini anlamak daha da büyük hüner ister. Darbeye karsiyim ama anayasayi korumak icin mecburdular, falan filan. Yorumlarda sözde karsiyim diyen cok, ama birde bu karsi gelenlerin bazilarini "amasi" var, onu iyi irdeleyen ne demek istenileni anliyor. Diger taraftan konu darbeciler iken ve darvecilere karsi gelen mesela siz Evren sözünden cok rahatsiz olmus olmaniz gerekliki neredeyse bize Atatürk'ten sonra ikinci lider olarak göstereceksiniz. ************* Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 DTP'nin milletvekili kimin milletvekilidir,Türk milletinin degil mi? Politika... DTP vekilleri, Türk Ulusu'nun milletvekilleri değildir. Ulusu temsil eden bir vekil, etnik bir kimliğin üzerinden siyaset yapmaz. Bulunduğu mecliste soracağı hesabı Ulus adına sorar. Hangi DTP'li vekil, Ulus adına bir kere hesap sormuş? Hepsi Kürt Kimliği üzerine hesap soruyor! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 neredeyse bize Atatürk'ten sonra ikinci lider olarak göstereceksiniz. Çok tekrar oluyor ama, çaresiz yine söylüyorum: Yunan efzunları İzmir'e çıkıp sivil halkı süngülemeye başladıklarında "savaş kötüdür, olmamalıdır" diyenler de silaha sarılmışlardı. Rumlara katılıp çiçeklerle mi karşılasalardı "ne savaşı canım, savaş cinayettir, gün gelir hesabı sorulur neme lazım, yazık Yunancıklar ne güzel uygun adım yürüyorlar işte, onlar da ana kuzusu, yazııık!" mı deselerdi? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Çok tekrar oluyor ama, çaresiz yine söylüyorum: Yunan efzunları İzmir'e çıkıp sivil halkı süngülemeye başladıklarında "savaş kötüdür, olmamalıdır" diyenler de silaha sarılmışlardı. Rumlara katılıp çiçeklerle mi karşılasalardı "ne savaşı canım, savaş cinayettir, gün gelir hesabı sorulur neme lazım, yazık Yunancıklar ne güzel uygun adım yürüyorlar işte, onlar da ana kuzusu, yazııık!" mı deselerdi? Kusura bakmayin ama konuyu bayagi dagitmissiniz ve konu disi yorumlar ve örnekler vermissiniz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Evet cok haklisiniz, okunanlari anlamak hüner ister, ama kendi yazdigini anlamak daha da büyük hüner ister. Darbeye karsiyim ama anayasayi korumak icin mecburdular, falan filan. Yorumlarda sözde karsiyim diyen cok, ama birde bu karsi gelenlerin bazilarini "amasi" var, onu iyi irdeleyen ne demek istenileni anliyor. Diger taraftan konu darbeciler iken ve darvecilere karsi gelen mesela siz Evren sözünden cok rahatsiz olmus olmaniz gerekliki neredeyse bize Atatürk'ten sonra ikinci lider olarak göstereceksiniz. Dabecilere karsi olanlar hayatta Ergenekon cetesini bizlere masummus gibi göstermezler, cünki Ergenekoncular en büyük darbecilerdir. Bakin arkadasim,ortaya cikmissiniz devrimciyim diye, saga sola haksizlik yaparak devrimcilik yapmaktasiniz. Evren'e giciksaniz gidin acin bir dava ve yargilanmasi icin mücadele verin ama burada kimseyi Evren'i savunuyor diye töhmet altinda birakamazsiniz. Savunanda olur savumayanda olur. Evren'i de bir savunan cikacaktir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Politika...DTP vekilleri, Türk Ulusu'nun milletvekilleri değildir. Ulusu temsil eden bir vekil, etnik bir kimliğin üzerinden siyaset yapmaz. Bulunduğu mecliste soracağı hesabı Ulus adına sorar. Hangi DTP'li vekil, Ulus adına bir kere hesap sormuş? Hepsi Kürt Kimliği üzerine hesap soruyor! Ben zaten DTP'lilerin mecliste vatan ve namus yeminini Kürdistan icin yaptiklarini düsünürüm hep ve yasadiklarimiz da bunun böyle oldugunu gösteriyor.Bunun anlami Türkiye bölünmüstür ve ayni mecliste iki ayri halkin milletvekilleri vardir.Yakinda iki bayrak olursa hic sasmam buna.Yakalanan tarihi firsat bu olsa gerek. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.