Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2009 Sayın dünyahepimizin,Ben bu forumda 24.06.2005'den beri varım. Ama çalakalem değerlendirdiğiniz gibi tek bu başlık altında değilim. 1468 ileti sahibiyim, inanmazsanız sayınız 1400'den fazlası politik konular, ülke gündemi hakkındadır. . . . İçinizden sormayı aşınız. Forum sayfalarına yazabildikleriniz, okuyanlar ile sınırlı. Bunları aşınız. Lafı uzattım. Ama ülkem için çok endişeliyim. Mazur görünüz. Sn Taylan Abi, yasinizi bilmiyorum ama en azindan gen oldugunuzu yaziyorsunuz, yani benden kücüksünüz. Diger taraftan sizin yazdiklariniz yorumlaruin sayisiyla benimkileride karsilastirabilirsiniz ve anlarsiniz ne demek istedigimi. Sizin duyarli olmaniz tabiiki sevindirici. Bende illa sunu veya bunu yaptim demeki istemiyorum, ama kusura bakmayin ben ve benim dönemin insanlari gencken yasadiklarimizi siz asla yasamadiniz diye düsünüyorum. Bizler hayatimizi verdik bu yollarda. Ülkemizde iscilerle beraber olduk joplandik, kadinlarla beraber olduk hapislere atildik, tüm insdanlar esittir ve kardestir dedim isken´ceden gecirildik. Bagimsiz Türkiye diye haykirdik, taslandik. Simdi gelelim esas konuya. Bakin siz hala beni ya anlamakta zorlaniyorsunuz yada bilmiyorum neler oluyor. Ben size cözümü söyledim. Siz önce sunu sorun kendinize. Siz mesela beraber calistiginiz partiye neden kendilerininde sike yaptiginin hesabini sordunuzmu? Kusura bakmayin, benim yaklasim tarzim sizinkine benzemeyebilir ama ben bu düzen partilerinden umudumu coktan yitirmisim. Onlarin hayati tümüyle sike. Dün savundugunu bugün ret eden partiler tümü. Bizler hepsini yasadik. Cözüm tüm ülke insanimizin aydinlanmasiyla olur, demokrasi mücadelesiyle olur. Iscilerimi savunuyorsunuz? O halde iscilerle beraber olacaksin, ezilenlerin yaninda olacaksin. Ülkemizde haksizliga ugrayan her bireyin ve toplumlarin yaninda olacaksin. Yoksa Atatürk kalkaniyla kendi yaptigim yanlislari örterek degil. Ülkede seriata, fasizme, derin devlete yani Susurluga ve Ergenekona karsi gelerek bir seyler yapabilirsin. ülkede esit vatandaslik isteyerek, yani ne Türk'ün nede Kürd'ün bir üstünlügüyle degilde tüm insanlarin kardesligiyle ve özgürlügüyle bir seyler yapabilirsin. Biz buradan kimin ne durus sergiledgini takip etmeye calisiyoruz ve kimlerin nasil bir demokrasi ve Türkiye istediklerini de iyi biliyoruz. Sana, bana ve hepimize düsen görev yoksula, emekliye, yetime, cogunluga, azinliga, isciye, köylüye hepimizin ortak düsmanini tanitarak bir seyler elde edebiliriz. Yoksa malesef sizin yaptiginiz gibi sadece AKP'nin eksiklerini ve hilesini göstererek degil ve bu yanlisa bagirarak degil. CHP'nin, MHP'nin, DP'nin ve digerlerinin yanlisinada haykiriyormuyuz? Evetse yanitimiz iste o zaman dogru yoldayiz. Devletin yanlisina haykiriyormuyuz? Eger cevabi evetse dogru yoldayiz. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Sn Taylan Abi, yasinizi bilmiyorum ama en azindan gen oldugunuzu yaziyorsunuz, yani benden kücüksünüz. .. . Simdi gelelim esas konuya. Bakin siz hala beni ya anlamakta zorlaniyorsunuz yada bilmiyorum neler oluyor. Ben size cözümü söyledim. Siz önce sunu sorun kendinize. Siz mesela beraber calistiginiz partiye neden kendilerininde sike yaptiginin hesabini sordunuzmu? Kusura bakmayin, benim yaklasim tarzim sizinkine benzemeyebilir ama ben bu düzen partilerinden umudumu coktan yitirmisim. Onlarin hayati tümüyle sike. Dün savundugunu bugün ret eden partiler tümü. Bizler hepsini yasadik. ... Sana, bana ve hepimize düsen görev yoksula, emekliye, yetime, cogunluga, azinliga, isciye, köylüye hepimizin ortak düsmanini tanitarak bir seyler elde edebiliriz. Yoksa malesef sizin yaptiginiz gibi sadece AKP'nin eksiklerini ve hilesini göstererek degil ve bu yanlisa bagirarak degil. CHP'nin, MHP'nin, DP'nin ve digerlerinin yanlisinada haykiriyormuyuz? Evetse yanitimiz iste o zaman dogru yoldayiz. Devletin yanlisina haykiriyormuyuz? Eger cevabi evetse dogru yoldayiz. Okumuyorsunuz. Anlamıyorsunuz. Derdiniz sadece kelimeler. Genciz evet. Ölümüne genciz. Ölecekken de böyle genç kalacağız. Rakam ise derdiniz sizden büyüğüm, bu kapak olur mu bilmem. Cevabınıza göre, olur heralde. Siz giderken, ben dönüyordum bahsettiğiniz janjanlı satırlardan. Joplardan, esasında coplardan ve taşlardan... ****** Ben particilik yapmadım, her parti başkanına atıfta bulunarak iktidara karşı hesap sordum... Ama anlaşamayacağız belli ki. Sizinle bir yere varılmaz. Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Çözüm biziz. Bu siyasi haritanın içerisinde hepimiz bir tepeyiz, çukuruz, dağız, ovayız. Ama varlığımızı farkettirmeliyiz. Ben bunun mücadelesindeyim. Siz de olunuz. Sahip çıkınız, ülkenize, değerlerinize, fikirlerinize ve kendi geleceğinize sahip çıkınız. Sorabildiniz mi bugüne kadar; Nerede benim vergim, Nerede yoksulum, düşkünüm, Nerede alınan bu dış borçlar, Nerede harcanan paralar, ihaleler, ilanlar, reklamlar, yatırımlar, Baykal şöyle kötü böyle berbat bir adam, ama hani benim gayrisafi milli hasılatım? Bahçeli şöyle kötü böyle berbat bir adam, ama hani benim özelleştirme gelirlerim? Kurtulmuş, Yazıcıoğlu, Uzun, Soylu şöyle böyle berbat bir adam, ama hani benim işçimin memurumun emeklimin geleceği? Sorabildiniz mi? İçinizden sormayı aşınız. Forum sayfalarına yazabildikleriniz, okuyanlar ile sınırlı. Bunları aşınız. Lafı uzattım. Ama ülkem için çok endişeliyim. Mazur görünüz. Aslinda guzel demissiniz ve bende katiliyorum sorusturma olayina. oy vermeden once dusunun neden o partiye oy verdiginiz .... Son gunler genclere hep sordum py kullandinmi ve kime ve neden diye. Bazilari ailelerinin dedigi partilere vermis, bazilari inat icin... Sayin Taylan Abi dedigi gibi bende endiseleniyorum ulkem icin o yuzden lutfen secerken arastirin ve oyunuzu ona gore verin ! Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Oy vermemiştin.Ama sandık görevlisiydin. Yıllarca oy vermek gibi bir isteğin olmadı ama saymaya pek meraklıydın, her seçimde sandıktaydın. Ve haliyle bu işleri bizden iyi biliyorsun. Selametle Bekir, selametle. Sevgili Taylan, ıııhh ne gıcık oldu... Taylan Kardeş, Oy saymaya merak salmazsınız. Her seçimde değil 99 ve ondan sonraki seçimlerde. Oy saymak size tevdii edilir. Bir mecburiyettir. Kamu görevidir. Kamu görevlilerinin üzerinde bir yükümlülüktür. 99 seçiminde kamu görevlisi değildim o ayrı. 99'da müşahittim. Onda da oy kullanmam mümkün değildi. Diyarbakır'daydım, öğrenciydim. Parti görevlisi olarak bulundum. Oy vermek gibi bir isteğim oldu mu olmadı mı bunu 2007'deki seçimde bir varlık kazanmamla açıklamak mümkün değil. Oy vermek istemişimdir ancak erinmişimdir. Oy kullanabilmek için insanlar birbirini öldürürken ben erindiğim için oy kullanmadım o zamanlarda. Ama 2007 bir mihenk taşıdır benim için. Gelelim 5,5 milyon seçmen nerede ile ilgili meseleye. Ben, o konuda söyleyeceğim söyledim. 5,5 milyon seçmenin nerede olduğu açıklandı. Kümesle ilgili haberin de uydurmaca olduğu başkaca gazetelerde belirtildi. İsteyenler arayıp bulabilir. Kümeste kayıt altına alınabilirdi o da mümkün. Nüfus aynı kaldığı halde seçmen sayınız artabilir. Nüfus azaldığı halde seçmen sayınız artabilir. Bunun gerekçesi Mernis kayıtlarıdır. YSK kendi kayıtlarını oradan aldığı kayıtlara göre ayarlamıştır. Öküz ve buzağı meselesi budur. Verdiğin örnekleri okudun mu? Ölen bir adamın kızı canlı kaydedilmiş üstelik de 40 bilmem kaç yıl evvel. Bu mudur yani seçim hilesi yapacak bir partinin sığınacağı metod. Komik diye ben buna derim. Ben o konuda söylemişim. Otobüsle adam taşımalardan filan bahsetmiştim. Buraya bir not düşeyim. Çok uzaktan bazı akrabalar; şehirde sakin oldukları halde; eskiden oturdukları köyde muhtarlık için aday olan bir tanıdıklarını kıramayıp (kıramayıp mı yoksa para aldıkları için mi tam hatırlamıyorum ) köy seçmen kaydı yaptırmışlar. Birkaç ay evvel bu isimlere eski muhtar itiraz etmiş ve seçim kurulu incelemesinin ardından kendileri için çok ciddi ağır para cezaları yediler. Hasılı YSK, türban ve T.C. Kimlik numarası dışında başka şeylere de imza atabiliyor. 2007 yılına kadar seçimde kaydın yokken, üşene-sıkıla muhtarlığın yolunu tutup kaydını yaptırdın ve ondan sonra seçim sürecinde hukuki bir varlık kazandın, şimdi de çıkmış tereciye tere satıyorsun sayın Bekir.Bu kadar traş cildi bozar netekim. Tereci derken; Taylanım, mesela Adana'da seçimi AKP kaybetti. DTP'li biri çıkıp çöpten AKP ve DTP oyları çıktı diyor. Bir başkası CHP çıktı diyor bir başkası MHP çıktı diyor. Ben ise herhangi bir partinin seçime şaibe karıştı demesini sağlamak kolay diyorum. Basit; 20 tane seçmen bulacağım oy kullanılan sandıklara gittiklerinde zarfın içine oy pusularını koymayın evet mührünü basıp cebinize atın ve zarfın içine de alakasız bir kağıt koyup çıkın diyeceğim. Elimde 20x(3+1)=80 adet evet mührü basılmış pusula var. Gerisi muhtelif çöplüklere bunları atmak. Haa, daha beteri var. Bu oy pusulaları rahatlıkla bastırılabilinir. Evet mührüde bastırılabilinir. Bunlar mümkün de; bunların seçim kuruluna teslim edilmesi biraz zordur. Yukarda prosedürü anlattık. Sen iki konuda ne demek isteğimi anlayamadın maalesef; Ben açıklayayım. 5,5 milyon seçmen arttı denilen başlıkta seçime başka şekillerde hile karışması mümkündür ama 5,5 milyon seçmenin artması homojen bir topluluk yaratmak değildir demiştim. Bu öküz altında buzağı aramaktır demiştim. Bu konuda da; çöplerden oy pusulası çıkabilir bu bir seçim hilesi değil seçimi kaybedeceğini kesin olarak bileceklerin de hilesi olabilir demek içindi. Ve yine yandaş medyada bulamazsın dediğiniz yazıda büyüttüğüm kısım içindi... Bu arada birşeyi unutmuşum. 22:30'da seçim bitti ama polis birkaç sandığı birlikte teslim etmek meselesi yüzünden gece 00:40'ta ancak seçim kuruluna gönderdi dersem inanır mısınız? Bu seçimden sonra sanırım bir daha görev verildiğinde gidip sol taraftan da fıtık ameliyatı olacağım ve seçimden kurtulmanın yolunu arayacağım. Her ne ise; iki günde üç yazı. Yeter...Bu arada izlemeyenler için tekrarla Robin Williams'ın Yılın Başkanı filmini tavsiye ederim. Asıl şaibenin nasıl ufak bir hatayla bilgisayar yazılımından meydana geldiğini göstermesi açısından süper... Saygılar... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Politikacilarimiz neden yenilgiyi kabullenmiyorlarda hemen her secimde oldugu gibi secimler bittikten sonra bir birlerine camur atmayi sanki bir gorevmis gibi surekli bir birleriyle agiz dalasina giriyorlar.. 29 mart secimleri bitti dersine iyi calisan iyi not aldi ama calismayansa sinifta kaldi.. Bir ogrenci okulda derslerinden iyi not aldigi zaman iyi not aldigini soyler kirik not aldiginda ise ogretmen kirik not verdigini soyler peki iyi notu alanda sensin kotu notu alanda ogretmen senin yerine sinava girmiyor.. Secimlerde boyledir sen emek ve caba verirsen oy alirsin eger vermezsen alamazsin.. Bugun CHP sahil bolgelerinde kazanmissa demekki o sehirlere fazla caba gostermistir ama icanadolu, karadeniz ve doguda oy alamamiissa demekki o bolgeye hic bir sekilde emek verip yatirim yapmamistir.. Bugun Saibelerden soz ediliyor peki nicin bu saibeler izmir antalyada olmuyorda adana, ankara gibi yerlerde oluyor madem saibe var ise ozaman diger yerlerdede olmasi gerekmiyormu.. Bence partilerin cikarmasi gereken en buyuk ders caba ve emektir .. Herseye saibe deyipte kendimizi kandirmayalim.. Eger saibe var ise demekki insanlarin ve partilerin Demokrasiye inanclari yoktur bugun bu bolgelerde saibe yapanlar hayda hayda diyer bolgelerdede saibeyi bal gibi yaparlardi.. Saygilar Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gelelim 5,5 milyon seçmen nerede ile ilgili meseleye. Ben, o konuda söyleyeceğim söyledim. 5,5 milyon seçmenin nerede olduğu açıklandı. Kümesle ilgili haberin de uydurmaca olduğu başkaca gazetelerde belirtildi. İsteyenler arayıp bulabilir. Kümeste kayıt altına alınabilirdi o da mümkün. Nüfus aynı kaldığı halde seçmen sayınız artabilir. Nüfus azaldığı halde seçmen sayınız artabilir. Bunun gerekçesi Mernis kayıtlarıdır. YSK kendi kayıtlarını oradan aldığı kayıtlara göre ayarlamıştır. Öküz ve buzağı meselesi budur. ... Basit; 20 tane seçmen bulacağım oy kullanılan sandıklara gittiklerinde zarfın içine oy pusularını koymayın evet mührünü basıp cebinize atın ve zarfın içine de alakasız bir kağıt koyup çıkın diyeceğim. Elimde 20x(3+1)=80 adet evet mührü basılmış pusula var. Gerisi muhtelif çöplüklere bunları atmak. Haa, daha beteri var. Bu oy pusulaları rahatlıkla bastırılabilinir. Evet mührüde bastırılabilinir. Bunlar mümkün de; bunların seçim kuruluna teslim edilmesi biraz zordur. Yukarda prosedürü anlattık. ***** Nüfusu azaltarak 5.5 milyon (bence senin matematikle aran kötü) insanı seçmen yapmayı normal-makul görüyorsun. İnsaf artık, bu kadar yandaşlığı benim bünyem kabul etmiyor. Mernis filan anlamam, matematik bilirim. Karambole getirdiniz herşeyi. Hele 20 seçmen bulup yazdığın hikayeyi hiç anlamış değilim. Ben seni nicelik sahibi insan bilirdim, bu sözlerle o fikrimi de yıktın geçtin. Her lafa takacak kulp var sende. Hayal gücün geniş. At, tut, salla, yuvarla, çalkala yakışır Bekir. Sevgili Bekir hatta. Sana hayırlı forumlar. Senin hayal gücün, benimkini döver. Yolun açık olsun. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Sana hayırlı forumlar. Senin hayal gücün, benimkini döver. Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 ***** Nüfusu azaltarak 5.5 milyon (bence senin matematikle aran kötü) insanı seçmen yapmayı normal-makul görüyorsun. İnsaf artık, bu kadar yandaşlığı benim bünyem kabul etmiyor. Mernis filan anlamam, matematik bilirim. Karambole getirdiniz herşeyi. Hele 20 seçmen bulup yazdığın hikayeyi hiç anlamış değilim. Ben seni nicelik sahibi insan bilirdim, bu sözlerle o fikrimi de yıktın geçtin. Her lafa takacak kulp var sende. Hayal gücün geniş. At, tut, salla, yuvarla, çalkala yakışır Bekir. Sevgili Bekir hatta. Sana hayırlı forumlar. Senin hayal gücün, benimkini döver. Yolun açık olsun. Hadi 4. yazı olsun da son diyeyim. Polyanna olmakla polyanna'nın bakış açısıyla bakmak ayrı şeylerdir. İkisinin de dışında olup da; gerçeğin farklı yönleri olabileceğini ve sadece bir noktadan bakmamak gerektiğini bilmek de apayrıdır. Bunu yapanlar sadece ortalamanın üzeri zekaya sahip olanlar değil kendilerini belirli bir ideolojiyle sınırlamayanlardır. Dolayısıyla; ortalamanın üzeri bir zekaya sahip aklım birçok şeye farklı mantıklarla bakabiliyor. Elhamdülillah... Gelelim 5,5 milyon seçmen türetme hadisesine...Ortalama zekaya sahip Güneri Civaoğlu ve seçim konusunda otorite sayılacak Tarhan Erdem'in açıklamalarını eklemiştim oysaki... http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=746256 Karambole getiren yer türbanla ilgili kararı alan yerdir. Bunu da hatırlatalım da...Yani ki: Yüksek Seçim Kurulu gibi bir Kurulu kurtarmaya çalışmak benim için en son yapılacak şeydir. Müşahitlerin dahi başörtüsü ile görev yapamayacağı kararını oybirliği ile alan yerden bahsediyoruz. YSK'yı kurtarmak benim haddime değildir ancak bu konudaki mesele de bellidir. 20 seçmenle ilgili hikayeyi bir daha okumanı tavsiye ederim. Ben birşey söylemişsem bir bildiğim var ki söylemişimdir. Ama illaki açıklamam isteniyorsa; bazı sandıklarda sabah sayılan oy pusulaları ile akşam sayılan oy pusulaları sayısının tutmadığı ancak sandık kurullarının tutanağı tutturmak için olmayan sayıları yazdığı bilgisine birşekilde sahibim. Yine özellikle büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi ve ilçe meclis üyesi için verilen zarftan sadece birine pusula çıkıp da diğer ikisine oy verilmeyen zarfların olduğu ancak seçmenlere verilen oy pusulalarının ikisinin de ortada bulunmadığı sandıklar var. Bu bilgiden hareketle biraz ilerisini düşünüyorum. Hayal gücünüzü biraz genişletmek için ne kadar çaba sarf ediyorum oysaki...Köy kaydından, arabalarla insan taşınmasından, her partinin hile ile birbirini suçlamasından bahsediyorum, pusulanın da mührün de bastırılmasının kolay olduğundan bahsediyorum. Ama bunu seçim kuruluna teslim etmek zor diyorum sonunda. Ve en sonunda sürekli bir filmden bahsediyorum. Hilenin büyüğünün orda yapılabileceğinden bahsediyorum ama çalkala oluyor. Birşey sorayım. Seçim kuruluna sandık kurullarının getirdiği listelere göre bilgisayara kayıtlar girilir. Seçim torbasına hiç bakılmaz. Pekiyi bu listeleri bilgisayar otomatik mi görüyor yoksa birileri mi işliyor. Bu verileri işleyen şahıslar yanlış işleseler ne olacak. Denetim var mı? Seçim kurulunun görevlileriyle o verileri işleyenler arasında 20 metre mesafe vardı. Diyelim ki doğru işlendi ufak bir yazılım sorunuyla bazı şeyler değişemez mi? Ortada çok daha büyük seçim sorunları varken sizin takıldıklarınız komik oluyor diyorum. Oy pusulası çıkmış çöplükten. Çöplükten oy pusulası çıkartmak kadar kolay birşey yok. Ama daha komplike seçim hileleri vardır. Çöplüklere takılmayın. Veya bu kadar abartmayın... Hayal gücü meselesine gelirsek; ben kendi zihnimi yoklayarak hesaplar yaparak birşeyler söylüyorum; siz ise size söylenene göre birşeyler söylüyorsunuz gibi geliyor bana. Taylan Kardeş; inan çok daha girift seçim hileleri var. Bak mesela Adana'da AKP kazansaydı MHP itiraz edecekti MHP kazanınca AKP itiraz ediyor. İkisinin de dayanağı çöplükten oy pusulası çıkması. DTP'de itiraz ediyor CHP'de itiraz ediyor. Seçim şaibeli seçim şaibeli dediğimizde verdiğimiz oya biçtiğimiz anlamı mahvediyorsunuz. İnsanların kafasında ondan sonra; sen ne oy verirsen ver adamlar kimi istiyorsa onu başkan yapıyorlar oluyor. Pekiyi, hemen yukarda cümleyi söyleyen bu adam aynı zamanda yukarda da 4-5 farklı seçim hilesinden de bahsetti. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Bunun anlamı hem herşeyi bilip hem de hiçbirşey bilmemek mi? Herşeyi bilerek hiçbirşey bilmiyormuş gibi yapmak nahoştur. Ama hemen hiçbirşey bilmeyerek herşeyi biliyormuş gibi yapmak da hoş değildir. Neyse yukardaki paradoksu güme götürmeyelim. Paradoksu ortadan kaldırayım. Ben insanların verdiği oya çok büyük bir değer veririm. Nihayetinde o oy hakkı için bir zamanlar çok kanlar aktı. Yine o oylar için hala kanlar akıyor. Ve yine o oylarla köyün, kasabanın, ilçenin, şehrin ve de ülkenin kaderi belirleniyor. İnsanların verdiği oyun anlamı çok büyüktür. Kendi verdiğim oya en fazla değeri verdiğim seçimler 2007 yılındaydı. Değerini de bulduğunu gördüm. Gerisi ise ehemmiyet kesbetmiyor. Mesela; Adana'da oy kullanan ben sadece büyükşehir belediyesi için oy kullanma hakkına sahiptim. Aytaç Durak'ı seçmek istemiyorum zira bildiğim birşeyler var, Mehmet Ali Bilici AKP'nin en büyük hatası. Onu da seçmek istemiyorum. Ümit Özgümüş ise en azından tanışmışlığımız olan Soner Çetin'in üye yapılmaması ve CHP'ye oy vermemin de pek mümkün olmaması nedeniyle olmuyor. Ehh, bu seçimde de oyum bir anlam ifade etmiyor dolayısıyla. Hasılı insanların oyuna, o hakkın alınışını bildiğim için değer verirken kendi oyuma zaman zaman değer veriyorum. Böyle olunca da belki kendi oylarına değer veren insanlara; senin oyun boşa gitti mesajı verilmesini istemiyorum. Buzağıyı yanlış yerde aramayın meselesini ise; gelecek seçimlerde belki oy kullanırım da itiraz makamında olanlar da doğru şeye itiraz etsinler diye belirtiyorum. ********* Hadi eyvallah...Kendine iyi bak...Kötümserlik ve karamsarlık meselelerinde İsmet ÖZEL'in süper makaleleri vardı...İnşallah bulur da buraya eklerim...Girişini buldum... Çünkü karamsarlığımızın gereği bardağın yarısı boştur der demez, birçok soru ortaya atmış oluyoruz. Bu bardağın yarısı niçin boş? Bardağın yarısının dolamayışına yol açan nedir, kim veya kimlerdir? Bardağın tamamen doldurulması imkanı var mıdır? Böyle bir imkan varsa nasıl ve ne zaman kullanılmalıdır? Nihayet: Bardağın şu veya bu usulle doldurulması hangi sonuçları doğuracaktır. İyimserlikle yola çıkanlar, yani bardak yarı yarıya suyla doludur diyenler için böyle sorular varit değildir. Açıkçası, karamsarlar bardağın yarısı boş demekle insanları karamsarlığa davet etmiş olmazlar. Karamsarlık ümit kapısını zorlamaya teşviktir. Çünkü karamsarlar dikkatleri yalnızca bardağın doldurulacak kısmına çekmekle kalmıyor, durumu bütünüyle tartışmaya açıyorlar. Ben karamsarım. Çözümün aldanışta ve avunuşta aranmaması gerektiğine, noksanlar tamamlanmadıkça işin doğru yapıldığına inanmanın hep felaket doğurduğuna inanıyorum. İsmet ÖZEL-Tavşanın Randevusu Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Okumuyorsunuz.Anlamıyorsunuz. Derdiniz sadece kelimeler. Genciz evet. Ölümüne genciz. Ölecekken de böyle genç kalacağız. Rakam ise derdiniz sizden büyüğüm, bu kapak olur mu bilmem. Cevabınıza göre, olur heralde. Siz giderken, ben dönüyordum bahsettiğiniz janjanlı satırlardan. Joplardan, esasında coplardan ve taşlardan... ****** Ben particilik yapmadım, her parti başkanına atıfta bulunarak iktidara karşı hesap sordum... Ama anlaşamayacağız belli ki. Sizinle bir yere varılmaz. Sn Taylan Abi konuyu bayagi rayindan cikartmissiniz. Rakamlarla derdim yok, iyi okursaniz rakam veren basta sizdiniz bende o dogrultuda bir cevap verdim. Buradan da kimin okuyup okuma´digi anlasiliyor. Birde kendi yazdiklarini unutanlar var. Siz muhakkak bir yerlere varacak arkadaslar bulacaksiniz ve bundan eminim. Hesap sordugunuzdan hala yillardan beri ayni sorunlar devam ediyor. Oy verdiyseniz, önce o oy verdiginiz partiye neden kendilerinin de sike yaptigini sorun. Hesap sordum diyorsunuz ama hic te inandirici gelmiyor. Biraz dokunduk galiba, cünki yazilarinizdan belli alindiginiz. Ben size genede dmokrasi yolunda basarilar dilerim, tabii gercekten demokrasi yolunda bir cabaniz ve isteginiz varsa. Ben size bana kizgin oldugunuz gibi kizgin falan degilim. Dolayisiyla bosunada insanlari söyle veya böyle diye suclamiyorum. Ülkemizin bu günkü durumundan ne kadar hesap soruldugu belli. AKP ve DTP disinda baska bir pariye hesap sordugunuz bir yorum varsa buyurun gösterin. Herhalde o kadar cok yoruzmunuzun icinde mugahakka bulacaksinizdir. Korkarim bunu gösteremeyeceksiniz. Cevabinizi tahmin ediyorum. benden sizin yorumlarimi gözden gecirip görmemi bekleyeceksiniz. Yoksa yaniliyormuyum dersiniz? Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Sn Taylan Abi konuyu bayagi rayindan cikartmissiniz. Rakamlarla derdim yok, iyi okursaniz rakam veren basta sizdiniz bende o dogrultuda bir cevap verdim. Buradan da kimin okuyup okuma´digi anlasiliyor. Birde kendi yazdiklarini unutanlar var.Siz muhakkak bir yerlere varacak arkadaslar bulacaksiniz ve bundan eminim. Hesap sordugunuzdan hala yillardan beri ayni sorunlar devam ediyor. Oy verdiyseniz, önce o oy verdiginiz partiye neden kendilerinin de sike yaptigini sorun. Hesap sordum diyorsunuz ama hic te inandirici gelmiyor. Biraz dokunduk galiba, cünki yazilarinizdan belli alindiginiz. Ben size genede dmokrasi yolunda basarilar dilerim, tabii gercekten demokrasi yolunda bir cabaniz ve isteginiz varsa. Ben size bana kizgin oldugunuz gibi kizgin falan degilim. Dolayisiyla bosunada insanlari söyle veya böyle diye suclamiyorum. Ülkemizin bu günkü durumundan ne kadar hesap soruldugu belli. AKP ve DTP disinda baska bir pariye hesap sordugunuz bir yorum varsa buyurun gösterin. Herhalde o kadar cok yoruzmunuzun icinde mugahakka bulacaksinizdir. Korkarim bunu gösteremeyeceksiniz. Cevabinizi tahmin ediyorum. benden sizin yorumlarimi gözden gecirip görmemi bekleyeceksiniz. Yoksa yaniliyormuyum dersiniz? Bireysel mücadele anlamında en ufak bir pozitif aksiyonunuz yokken, bu işlerle yıllardır uğraşan birisini inandırıcı olmamakla itham edersiniz. Sizden farklı bir yorum okumayı kesinlikle beklemiyorum zaten. Budur her daim olayınız. Üretmeyin, üretene de hep etiket yapıştırıp kabahat bulun, suçlayın, zan altında bırakın, itham edin. Evet o kadar yıl oldu ve değiştiremedik birşeyleri. Ama sizden çok büyük bir farkım var. Ben çabaladım. İnsanlık onurum için, kendime duyduğum saygı için yaptım bunu. ********** Bitirirken, pskolojik analizlerinizi kendinize saklamanızda fayda var. Zira çok başarısız Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2009 Bireysel mücadele anlamında en ufak bir pozitif aksiyonunuz yokken, bu işlerle yıllardır uğraşan birisini inandırıcı olmamakla itham edersiniz. Sizden farklı bir yorum okumayı kesinlikle beklemiyorum zaten. Budur her daim olayınız.Üretmeyin, üretene de hep etiket yapıştırıp kabahat bulun, suçlayın, zan altında bırakın, itham edin. Evet o kadar yıl oldu ve değiştiremedik birşeyleri. Ama sizden çok büyük bir farkım var. Ben çabaladım. İnsanlık onurum için, kendime duyduğum saygı için yaptım bunu. ***** Bitirirken, pskolojik analizlerinizi kendinize saklamanızda fayda var. Zira çok başarısız Bizler burada sadece ypilan yorumlar üzerinden konusuyoruz. Dolayisiyla "Bireysel mücadele anlamında en ufak bir pozitif aksiyonunuz yokken, bu işlerle yıllardır uğraşan birisini inandırıcı olmamakla itham edersiniz." Bu yorum gercekten cok düsündürücü, siz beni özel hayatta tanimadiginiz halde böyle konusabiliyorsunuz. Ben size söylediklerimi sadece yorumlariniza göre söyledim, ama siz burada özel hayatta yaptiklarinizi dile getiriyorsunuz ve bizi hic bir sey yapmamakla sucluyorsunuz. Tanimadiginiz sahislar hakkinda bu tür kesin konusma hakkini nasil kendinizde buluyorsunuz anlasilir degil. ************ Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 siz beni özel hayatta tanimadiginiz halde böyle konusabiliyorsunuz. Ben size söylediklerimi sadece yorumlariniza göre söyledim, ama siz burada özel hayatta yaptiklarinizi dile getiriyorsunuz ve bizi hic bir sey yapmamakla sucluyorsunuz. Tanimadiginiz sahislar hakkinda bu tür kesin konusma hakkini nasil kendinizde buluyorsunuz anlasilir degil. ************ Bana "Oy verdiyseniz, önce o oy verdiginiz partiye neden kendilerinin de sike yaptigini sorun. Hesap sordum diyorsunuz ama hic te inandirici gelmiyor. " demeyi kendinizde hak olarak görüp, namlu kendinize döndüğünde böylesi slalomlar yapabiliyorsunuz. Madem tanımadığımız kişiler hakkında atıp tutmamalıyız, siz neden hakkımda böylesi ithamlarda bulunuyorsunuz? Neymiş, söylediklerinizi benim yorumlarıma göre söylemişsiniz. Ne garip bir açıklamadır bu? Yani yazdıklarımı okudunuz, beni yalancılıkla itham ettiniz, sonra da bunların hep sebebi ben oldum siz sütten çıkma ak kaşık hesabı bana bir de soru soruyorsunuz. Bu mudur sizin empati anlayışınız? ***** Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 .. . Dolayısıyla; ortalamanın üzeri bir zekaya sahip aklım birçok şeye farklı mantıklarla bakabiliyor. Elhamdülillah... . . . Ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olmanı kimse yadırgamıyor. Bu kadar hayalperest olmak için, kendi adamlarına bu şekilde kılıflar dikebilmek için normaldan daha fazla performans gösteren, daha çok slalom yapan bir kafa lazım. Ha unutmadan Bekir, sevgili Bekir; Çok film izliyosun, hep bundan oluyo böyle şeyler. Uçuyosun. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Bana "Oy verdiyseniz, önce o oy verdiginiz partiye neden kendilerinin de sike yaptigini sorun. Hesap sordum diyorsunuz ama hic te inandirici gelmiyor. " demeyi kendinizde hak olarak görüp, namlu kendinize döndüğünde böylesi slalomlar yapabiliyorsunuz. Madem tanımadığımız kişiler hakkında atıp tutmamalıyız, siz neden hakkımda böylesi ithamlarda bulunuyorsunuz? Neymiş, söylediklerinizi benim yorumlarıma göre söylemişsiniz. Ne garip bir açıklamadır bu? Yani yazdıklarımı okudunuz, beni yalancılıkla itham ettiniz, sonra da bunların hep sebebi ben oldum siz sütten çıkma ak kaşık hesabı bana bir de soru soruyorsunuz.Bu mudur sizin empati anlayışınız? ******. Lütfen bu basliktaki kendi yorumlarinizi tekrar iyi okuyun ve kimin kimi sucladigini göreceksiniz. Ben sadece "inandirici gelmiyor" yazdim, bu suclama degil. Diger taraftan benden sonraki bir yorumcuya da bana yazdiginiza benzer yazmissiniz Biraz aynaya bakarsak cok faydali olur diye düsünüyorum. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Lütfen bu basliktaki kendi yorumlarinizi tekrar iyi okuyun ve kimin kimi sucladigini göreceksiniz. Ben sadece "inandirici gelmiyor" yazdim, bu suclama degil. Diger taraftan benden sonraki bir yorumcuya da bana yazdiginiza benzer yazmissiniz Biraz aynaya bakarsak cok faydali olur diye düsünüyorum. Devam etmek isterim ancak gereğinden fazla kişiselleştirerek okuyucuları irrite edebileceğimizi de düşünüyorum. Dilerseniz ÖM ile aramızdaki tartışma sürebilir. Her türlü kararınıza saygı duyacağım. Öze dönersek; Yeni bir haber var internette. Doğruluk derecesini bilemiyorum ama ilginç. Bakalım ; KOCAELİ'nin merkez ilçesi İzmit'te Belediye Başkanlığı seçimine CHP'nin yaptığı itiraz İlçe Seçim Kurulu'nca reddedilmesinin ardından bu kez akşam saatlerinde elinde AKP'nin verdiği müşahit kartı bulunan Yüksel Akçay adlı bir şahıs, CHP'nin oylarını 100 TL karşılığında kent dışına götürüp yaktıklarını iddia etti. Gazetecilere İzmit'in Turgut Mahallesi'ndeki huzurevine yakın bir bölgede açıklama yapan ve adının Yüksel Akçay olduğunu söyleyen kişi, AKP'nin kendisini seçimde İnkilap ‘müşahit’ olarak görevlendirdiğini belirterek üstünde adı yazılı kartı da gösterdi. Sayımlar devam ederken başı açık hafif sarışın bir kadının yanlarına geldiğini ve ‘İzmit'i kaybediyoruz. CHP önde. Gerekeni yapın’ dediğini belirterek, “İnkilap Lisesi'ndeki oy pusulalarını alıp buraya getirdik.Gece saat 01.00'de burada CHP'nin oylarını yaktık. Bunlar yakılacak denildi, yaktık. Bana bunun için 100 lira verdiler. Vicdanım elvermedi” diyerek oyların yakıldığı yeri ve yanmış kağıt parcalarını gösterdi. Açıklamasında, yakılanların hepsinin de CHP oyları olduğunu iddia eden Yüksel Akçay, oyları yakmaya 2 kişi geldiklerini, diğer kişinin de AKP'li olduğunu öne sürdü. Bu kişilerin adlarını vermeyeceğini de söyleyen Yüksel Akçay, kendilerine talimat verenen kadın olduğunu da tekrarladı. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Devam etmek isterim ancak gereğinden fazla kişiselleştirerek okuyucuları irrite edebileceğimizi de düşünüyorum. Dilerseniz ÖM ile aramızdaki tartışma sürebilir. Her türlü kararınıza saygı duyacağım. Öze dönersek; Yeni bir haber var internette. Doğruluk derecesini bilemiyorum ama ilginç. Bakalım ; KOCAELİ'nin merkez ilçesi İzmit'te Belediye Başkanlığı seçimine CHP'nin yaptığı itiraz İlçe Seçim Kurulu'nca reddedilmesinin ardından bu kez akşam saatlerinde elinde AKP'nin verdiği müşahit kartı bulunan Yüksel Akçay adlı bir şahıs, CHP'nin oylarını 100 TL karşılığında kent dışına götürüp yaktıklarını iddia etti. Gazetecilere İzmit'in Turgut Mahallesi'ndeki huzurevine yakın bir bölgede açıklama yapan ve adının Yüksel Akçay olduğunu söyleyen kişi, AKP'nin kendisini seçimde İnkilap ‘müşahit’ olarak görevlendirdiğini belirterek üstünde adı yazılı kartı da gösterdi. Sayımlar devam ederken başı açık hafif sarışın bir kadının yanlarına geldiğini ve ‘İzmit'i kaybediyoruz. CHP önde. Gerekeni yapın’ dediğini belirterek, “İnkilap Lisesi'ndeki oy pusulalarını alıp buraya getirdik.Gece saat 01.00'de burada CHP'nin oylarını yaktık. Bunlar yakılacak denildi, yaktık. Bana bunun için 100 lira verdiler. Vicdanım elvermedi” diyerek oyların yakıldığı yeri ve yanmış kağıt parcalarını gösterdi. Açıklamasında, yakılanların hepsinin de CHP oyları olduğunu iddia eden Yüksel Akçay, oyları yakmaya 2 kişi geldiklerini, diğer kişinin de AKP'li olduğunu öne sürdü. Bu kişilerin adlarını vermeyeceğini de söyleyen Yüksel Akçay, kendilerine talimat verenen kadın olduğunu da tekrarladı. Sn Taylan Abi vermis oldugunuz haberin dogrukpayina inaniyorum. Lütfen beni anlamaya calisin. ben böyle bir durumun olamayacagindan falan bahsetmedim, bilakis her dönem oldugunu ve malesef gelmis gecmis tüm partilerin yaptigini ve halada aynen devam ettigini söyledim ve bunu tekrarliyorum. Benim sizinle anlasamadigim konu, sanki bu sikeyi sadece AKP yapiyor imaji verilmeye calisilmasi. Ben sizin de söylediginiz gibi her türlü secim sikesine karsiyim, ister CHP, Ister AKP ister baska parti yapsin. Ama ülkemizde bastan beri yapilan bu tür sikeleri simdi CHP'nin sanki kendisi hic yapmamis gibi ortaya atmasi ve madur durumunda gözükmeye calismasi ve malesef yorumlarinizdan da anladigim kadariyla sizin CHP ye destek vermenizi dogru bulmuyorum. Bu sadecebenim gözlmim, yanlis düsünebilirim sizin hakkinizda, onu siz düzeltebilirsiniz. Ben her türlü hileye karsiyim ve kimseye alet olmak istemem. Bunun cözümünü defalarca yazdim. Ülkemizin problemlerini bir bütün olarak görmeniz gerekli. Sadece yamalik olarak cözüm üretmeye calistigimiz zaman bir seyler halledemeyeceginmizi söylemeye calistim. Lütfen burada kimin daha fazla istismara karsi geldigigini tartismayalim, cok yanlis olur. Benim herkesten beklentim sikayet eden partiyede sormamiz, siz yaparken neden normaldi diye? Lütfen bakin, takip etmissinizdir, belirli bölgelere göre hemen hemen her parti itirazda bulundu. Yani AKP bile A sehrinde veya kasabasinda haksizliga ugradigini iddaa ederek basvurularda bulundu. benim bekledigimim, bizlerin bunlarin oyununa gelmemeiz. Illada birini desteklemek zorunda degiliz, cünki hepsi aslinda hirsiz. Böyle söylemem bu hirsizligin eskiden beri devam ettigi icin birakalim aynen yapsinlar degil, ama beni kendilerine alet etmesinler. Cözüm aslinda öncede söyledigim gibi gercek demokrasi ve aydinlanmaktan gecer. Ben bununmücadelesini vermeye calisiyorum. Ama hala itiraziniz varsa ve gercektende aslinda isbiraz kisisel oldugu icin, isteseiz yazin bana ÖM. Ama ben aslinda konunun acikliga kavustuguna inaniyorum. Önemli olan iyi niyet ve karsi tarafi anlamaya calismak. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2009 Şimdi yapılan hesap şuydu: Kürt kesim TRT şeş'le, beyaz eşya rüşvetleriyle tavlanacak, tam seçim öncesi Irak gezisi kotarılıp baharın gelişi, PKK affı müjdelenecek, böylece Kürtler çantada keklik, gelelim dindar kesim "vammünüt, hoop, vammünüt" çıkışlarıyla gaza getirilecek, bu çıkış aynı zamanda milli duyguları da okşadığı için gazın üstüne bir de nitro etkisi yapacak, geri kalan biraz aklı kesen insanlar "belediye başka partiden olursa hizmet gelmez haaa!" diye korkutulacak, biraz sesini yükseltmeye çalışan ergenekoncu diye tutuklanma tehditleriyle sindirilecek ve sonuçta... %60, hatta niye olmasın belki 70 gibi ürkütücü bir oy oranına ulaşılacaktı. Ondan sonra kim tutar ampülü... Şavkına şavk katıp artık yeni bir aşk ve şevkle yıkım taşeronluğuna bir kez daha, kaldığı yerden girişecekti. Anayasa'ya bu sefer anasını alıp gitmesini söyleyebilecek, başörtü özgürlüklü! ve Kürt özerklikli babayasayı çıkarıp artık Atatürk ilkelerini kenara atmış, laikliği ve üniterliği boşvermiş, orduyu susturmuş ve din esaslarına göre devlet yapılanmasını baz almış bir yönetime kimse gıkını çıkaramayacaktı. Nasılsa artık ceketlerini koysalar oy verecekti millet, fena gaza gelmişti! Hele "vammünüt" le iyice bir coşku sarhoşu olmuştu. Tam seçime çeyrek kala kotarılan bu senaryolar ile oylar adeta yağacaktı! Ama hiç de öyle o kadar gaza gelmediği anlaşılınca karpuz eşekten düşüverdi! Bir şeyler oldu ve pek de öyle o kadar gaza gelmedi insanlar. Tam senaryo son aşamasına gelmişti. Etnik bölücülükle dinsel bölücülüğün evliliğinden çocuk doğacaktı, yine düşük oldu! Hatta boşandı boşanacaklar! Ben söyleyeyim, uzatmaları oynayan ve ipi çekilmeye hazırlanan PKK bu durumda biraz daha uzatma oynaması için yeniden beklemeye alınacaktır, hatta yeniden kıpırdanması için görev verilmesi kuvvetle olası. Çünkü plan, artık bu işin temelde Marksist olan PKK ile değil, dinsel - etnik bölücülük evliliği ile yürütülmesi şeklindeydi. Fakat bu plan düşük yapınca zaten zoraki olan evlilik bozuldu. Yeni versiyon Şeyh Said kotarması bir kez daha tutmadı, suya düştü. Bilmiyorum, insanlar oynanan oyunu sonunda en azından bir kısmı gördü herhalde. Yani en azından pırlantada KDV yi sıfırlayarak filan bu iktidarın samimi olamayacağını anlamış olmalılar diye düşünüyorum. Bu sıfırlama hangi akla hizmetti, anlayamadım doğrusu. Bir kimse çıkıp da ne "yok öyle şey" deme gereği duydu, ne de "hata yapmışız, düzeltiyoruz, pırlantada KDV tekrar yüzde şu kadara yükseltildi" filan deme gereği duymadı! Harbiden ceketi koysalar oy yağacağına inanmışlardı! Menfaat, hırs, tamah bir kez daha gözü bürüyenleri altetti, başka ne olabilir... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 ... Ben sizin de söylediginiz gibi her türlü secim sikesine karsiyim, ister CHP, Ister AKP ister baska parti yapsin. Ama ülkemizde bastan beri yapilan bu tür sikeleri simdi CHP'nin sanki kendisi hic yapmamis gibi ortaya atmasi ve madur durumunda gözükmeye calismasi ve malesef yorumlarinizdan da anladigim kadariyla sizin CHP ye destek vermenizi dogru bulmuyorum. Bu sadecebenim gözlmim, yanlis düsünebilirim sizin hakkinizda, onu siz düzeltebilirsiniz. ... Hiç farklı yerlere gitmeye gerek yok. Biraz mantıklı olalım. Bir parti 20 yıldır hatta 30 yıldır hep aynı oy oranında kalıyorsa, bu her seçimde şike yaptığı anlamına mı gelir? Yoksa başka zaafiyetleri olduğu anlamına mı gelir? Diyelim ki CHP bir seçimde şike yaptı, ikincisinde üçüncüsünde onbeşincisinde yaptı. Hiç yapamadığı seçim olmamış mıdır? E bu sabit oy oranı ne peki? CHP sandık görevlileri bu kadar mı saf, yoksa ellerinde kuyumcu terazisi mi var? 22 Temmuz seçimlerinde ve Mart 2009 seçiminde hilenin daniskası AKP tarafından yapılmıştır. Gazete okursanız, tv haberi seyrederseniz ve bunların ispatlı olanlarına haklılık payı verirseniz herşey daha kolay olur. Yoksa biz çalar biz oynarız, siz de habire CHP'yi töhmet altında bırakırsınız. Bu harekete de pek meraklısınız zaten, kendimden biliyorum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Hiç farklı yerlere gitmeye gerek yok. Biraz mantıklı olalım. Bir parti 20 yıldır hatta 30 yıldır hep aynı oy oranında kalıyorsa, bu her seçimde şike yaptığı anlamına mı gelir? Yoksa başka zaafiyetleri olduğu anlamına mı gelir?Diyelim ki CHP bir seçimde şike yaptı, ikincisinde üçüncüsünde onbeşincisinde yaptı. Hiç yapamadığı seçim olmamış mıdır? E bu sabit oy oranı ne peki? CHP sandık görevlileri bu kadar mı saf, yoksa ellerinde kuyumcu terazisi mi var? 22 Temmuz seçimlerinde ve Mart 2009 seçiminde hilenin daniskası AKP tarafından yapılmıştır. Gazete okursanız, tv haberi seyrederseniz ve bunların ispatlı olanlarına haklılık payı verirseniz herşey daha kolay olur. Yoksa biz çalar biz oynarız, siz de habire CHP'yi töhmet altında bırakırsınız. Bu harekete de pek meraklısınız zaten, kendimden biliyorum. Sizin cabanizin ne oldugu belli olmustur. Bu noktadan sonra fazla yazismamiza gerek kalmamistir. Ben secimlerdeki oy pusulalarinin kaybolmasi veya calinmasi konusunda her dönem degisik bölgelerde her partinin adi gectiginden bahsederken, siz inadina sadece AKP'de kaliyorsunuz. Diger taraftan siz bir 20 yildir ayni oyu aldigini söylüyorsunuz ve aslinda yazinizin devaminda bahsettiginiz partinin CHP oldugu acikca anlasiliyor. . Son 20 veya 30 yilda ayni oyu alan bir parti yok. Size mücadelenizde basarilar dilerim. Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Bilmiyorum, insanlar oynanan oyunu sonunda en azından bir kısmı gördü herhalde. Yani en azından pırlantada KDV yi sıfırlayarak filan bu iktidarın samimi olamayacağını anlamış olmalılar diye düşünüyorum. Bu sıfırlama hangi akla hizmetti, anlayamadım doğrusu. Bir kimse çıkıp da ne "yok öyle şey" deme gereği duydu, ne de "hata yapmışız, düzeltiyoruz, pırlantada KDV tekrar yüzde şu kadara yükseltildi" filan deme gereği duymadı! Harbiden ceketi koysalar oy yağacağına inanmışlardı! Menfaat, hırs, tamah bir kez daha gözü bürüyenleri altetti, başka ne olabilir... Selamlar... Pırlantadan alınan KDV sıfırlandığı için insanlar samimi olmadığı anlamış AKP'nin...Pekiyi Pırlanta'dan acaba ÖTV diye bir vergi alınıyor mu? Başbakanın çocukları var değil mi pırlantacı...Onlardan KDV alınmıyor değil mi? Ah bir de yahu ne oluyor diye bir araştırsalar...Kandırıldık mı acaba diye bir düşünseler...Neyse ceketi koyanlar seçimi kaybedeler de AKP %40 oy aldı biri de bunu hatırlatsa iyi olur. Bir de AKP'nin kaybettiği yerlerde genel olarak yanlış aday gösterdiğini birinin göstermesi iyi olur. Yani ki; kaybettiği yerlerde ki oy kaybı genel olarak AKP'nin beğenilmemesi, politikalarının eleştirilmesi değil yanlış adayı desteklemesi, yanlış adayı göstermesi olamaz mı? Adana, Urfa; Kebaptan bahsetmiyorum... AKP'yi ne kadar büyütmüşsünüz seçimden önce. Ve aldılar kömürü verdiler oyu dediğiniz halkı şimdi nasıl da büyük görmeye başladınız daha 2007 seçimlerinde suçlarken...Göbeğini kaşıyan adamlara bayılıyorum ya hu...Bilincin doruğunda bu halk. Herkese haddini bildiriyor. Tepeden inme başkan adayı belirlersen bende aşağıdan yukarı sana apartırım diyor. Aparkatı yedi AKP ama yarın seçim yapılsa ve AKP kaybettiği yerlerdeki adaylarını doğru belirlese yine %45 oy alırdı. AKP'yi gözünüzde o kadar büyütmüş, o kadar geniş kesimin temsilcisi görmüşsünüz ki %60'lardan filan bahsediyorsunuz. 2007 seçimi bir tercih değildi bir mecburiyetti. AKP'nin alabileceği belki de maksimum oy oydu. İnsanlar kendisini bu seçimlerde bir mecburiyet içerisinde hissetmediler ve bunun (bazı yerler bana göre istisna) yerel seçim olduğununun fena halde farkındaydılar. Tayyip Erdoğan'ın gazına gelmediler. Bundan sonra da kimse gaza gelmemeliydi. Ama mal bulmuş mağribi gibi bir davranış var. Yahu 1. parti AKP ikinci seçimi kaybedendir ancak sanki AKP seçimi kaybetmiş gibi bir algılama var insanlarda. Tabiki oy kaybı bir parti için tehlikedir. Ama yerel seçimlerde bunca yanlış aday gösterilmesine rağmen AKP %40 oy almıştır. Gelelim en son meseleye. İnsanları iki kutba ittiğinizde Türkiye'nin yapısı itibariyle halkımızın kimi destekleyeceği sarahate kavuştu. Şartlar normale evrildiğinde herşey normalleşiyor. Sahi birileri bana şu anda pırlanta üzerinden alınan ÖTV'nin oranını yazabilir mi? Yani 10.000TL'lik bir pırlanta aldığımda ne kadar ÖTV öderim. 2004 olsaydı bu 10.000TL'lik pırlanta alma işi kaç lira KDV öderdim. Saygılar... -http://www.secimler.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=701:mv-secimsonuc&catid=38:genel-bilgiler&Itemid=74- YSK'nın sitesinde sadece yerel seçim sonuçları var. Bu sitede CHP'nin en azından genel seçimlerdeki son 20-30 yıldaki oy oranında bir sabitlik mi yoksa değişim olduğu mu görülür. Yerel seçimleri de birileri eklerse görürüz. Saygılar... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 "Sandıkta kaybeden soluğu YSK'da alıyor: İtiraz eden edene Seçim sonuçlarıyla ilgili itirazlar bitmek bilmiyor. İki gündür il, ilçe ve beldelerden itiraz haberleri geliyor. Sandıkta kaybeden, oyların yanlış sayıldığını düşünen partiler soluğu bulundukları yerdeki Seçim kurullarının kapısında alıyor. Seçim Kurulları ise bu itirazların kimini haklı bulup oyları yeniden sayarken kimini ise iptal ediyor. İşte bugün yapılan itirazlar... ADANA Adana'nın Ceyhan ilçesinde, AK Parti, adaletsizlik ve usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçimlere itiraz etmişti. Adana'da itirazlar üzerine 126 bin oy yeniden sayılacak. GÜMÜŞHANE Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığının, resmi olmayan sonuçlara göre 31 oy farkla MHP adayının kazandığı il belediye seçim sonucu yaptığı itiraz kabul edildi. Bunun üzerine, Gümüşhane Adliyesindeki ağır ceza mahkemesi duruşma salonunda bulunan 65 sandıktaki oyların yeniden sayımına başlandı. Gümüşhane'de il belediye seçiminde 65 sandıkta 17 bin 132 seçmenden 14 bin 330'u oy kullanmış, kullanılan oyların 464'ü geçersiz sayılmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 5 bin 804 oy alan MHP, 5 bin 773 oy alan AK Parti'nin önüne geçerek il belediye başkanlığını kazanmıştı. DSP 32, CHP bin 197, TKP 22, DP 672, Saadet Partisi 314, BTP 52 oy almıştı. AYDIN Aydın'da, MHP İl Başkanı Hasan Muti, yerel seçimde geçersiz oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. AK Parti'den de sonuçlara itirazlar olduğu öğrenildi. VAN AK Parti Van İl Başkanı Vesim Yaviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van merkezde 7 bin oyun geçersiz sayıldığını belirterek, ''Bu oyların AK Parti'nin oyları olduğu yönünde duyum aldık'' dedi. AK Parti müşahitleri ile seçmenlerin tehdit edildiğini savunan Yaviç, bu nedenle İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdiklerini bildirdi.. AMASYA Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde, belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Mustafa Saatçi'nin 4 bin 265, CHP adayı Mustafa Yüksel'in 4 bin 116 oy alması üzerine CHP İlçe Başkanlığı, ilçe merkezindeki 40 sandıktan 13'ündeki oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. HATAY Hatay'ın Kumlu ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Taç, belediye başkanlığı seçimlerine itiraz ederek, dilekçesini seçim kurulu başkanına verdi. İbrahim Taç, adayları Rifat Akkuyu'nun 923, MHP belediye başkan adayı Ali Balkız'ın 938 oy aldığını, bazı duyumları nedeniyle oyların yeniden sayılmasını istediklerini söyledi. ADANA AK Parti Adana İl Başkanlığı, avukatları aracılığıyla, Seyhan 2, Seyhan 3, Seyhan 4, Yüreğir 1 ve Yüreğir 2 ile Çukurova ve Sarıçam ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini verdi. Ancak, Seyhan 1 Seçim Kurulu Başkanlığı, itiraz süresinin dolduğu gerekçesiyle dilekçeyi kabul etmedi. İtirazların 2 gün içinde karara bağlanacağı belirtildi. AK Parti Adana il teşkilatı avukatı, itiraz dilekçesine tutanaklarda kaydırma olduğunu gerekçe gösterdi, geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesini istedi. BİTLİS Bitlis AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güroymak ilçesinden AK Parti belediye başkan adayı olan Hüseyin Mutlu'nun seçim sonuçlarına itiraz ettiğini bildirdi. Güroymak'ta AK Parti'nin seçimi yaklaşık 61 oyla kaybettiğini belirten Kadirioğlu, ''İtirazdan çıkacak sonuca göre, Bitlis Seçim Müdürlüğüne biz de itirazda bulunacağız. Çünkü ilçedeki seçimi AK Parti 61 oyla kaybetti ve 500'ün üzerindeki geçersiz oyun bir daha değerlendirilmesini istedik'' dedi. İZMİR AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Abdülmuttalip Savar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narlıdere İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına seçim sonuçlarına itiraz dilekçesini verdiklerini bildirdi. Dilekçede iki olayı anlattıklarını belirten Savar, şöyle konuştu: ''Bunlardan biri, İnönü Mahallesi'ndeki 1136 numaralı sandıkta mührün çalınması, diğeri ise 80. Yıl Narlıdere İlköğretim Okulu'na oy pusulası ve zarf getiren 2 kişiden birinin görevli kartını ibraz etmesine rağmen yanında bulunan ikinci kişinin görevli olmadığının ortaya çıkması. Bu kişinin belediye çalışanı olduğunu öğrendik fakat kendisi ortadan kayboldu. Bu gerekçelere dayanarak sonuçlara itiraz ettik.'' BİLECİK Bilecik'teki Belediye Başkanlığı seçimlerinde, AK Parti'nin 111 oyla seçimi kazanması üzerine CHP seçimlere itiraz etti. Bilecik İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verilirken Bilecik Adliyesi önünde toplanan kalabalık sloganlar atarak seçim iptalini istedi. KADIŞEHRİ Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde oyların yeniden sayımı tamamlandı ve resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı 2 oy farkla seçimi kazandı. İlk sayımda Saadet ve Ak Parti adayı eşit oy (1059) almıştı. Açıklanan sonuca, Saadet Partisi yeniden itiraz etti. GÖYNÜCEK Amasya'nın Göynücek ilçesinde AK Parti'nin belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itirazı üzerine yeniden yapılan sayımlarda kazanan aday değişmedi. Göynücek Belediye Başkanlığı seçimlerinde DP adayı Talip Alaboğa'nın 507, AK Parti adayı Hamit Akderya'nın ise 506 oy almıştı. Yeniden sayım sonucu DP'nin oyu 509, AK Parti'nin oyu ise 507 olarak belirlendi. ÇUMRA Konya'nın Çumra ilçesinde, MHP Adayı Yusuf Erdem'in 6 bin 450 oy alarak birinci olmasının ardından AK Parti seçim sonucuna itiraz etti. ORHANGAZİ AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Aydın, belediye başkanlığını Anavatan Partisi adayı İsmail Tartar'ın kazandığının açıklanmasının ardından, bazı sandıkların mühürsüz çıktığı ve partilerine verilen geçerli oyların geçersiz sayıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna başvurarak, tüm oyların yeniden sayılmasını istedi. KULP AK Parti Diyarbakır Kulp teşkilatı, belediye başkanlığı seçiminde sandıktan 269 geçersiz oy çıktığını belirterek, oyların tekrar sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi. AĞRI Ağrı'da DTP'liler seçim sonuçlarına itiraz etti. Saat kulesi önünde toplanan partililere hitapen konuşan Van milletvekili Özdal Üçer, seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. SEKİ Muğla'nın Fethiye ilçesi Seki beldesindeki seçimler iptal edildi. Muğla İl Seçim Kurulu'na gönderilen karar onaylanırsa beldede 2 ay içerisinde yeniden seçim yapılacak. MAMAK CHP, Mamak'taki seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP Mamak İlçe Başkanı Bektaş Bektaş, AA'ya yaptığı açıklamada, Mamak İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunarak, oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini bildirdi. AKYAZI Sakarya'nın Akyazı ilçesinde AK Parti'nin kazandığı belediye seçimini 3 oyla kaybeden Saadet Partisi adayının yaptığı itiraz üzerine ilçe seçim kurulu oyları yeniden sayacak. Seçimlerde AK Parti adayı Yaşar Yazıcı 8 bin 142, Saadet Partisi adayı Hasan Akcan ise 8 bin 139 oy almıştı. ERDEK Balıkesir'in Erdek ilçesinde, CHP'nin belediye başkan adayı Hüseyin Sarı, ölen kişilerin adına oy kullanıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Sarı, sandıkların tekrar sayılması için Erdek İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduğunu bildirdi. Sarı'nın şikayetini değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, sandıkların tekrar sayılmasına karar verdi. Seçim kurulu, 20 gün içinde ölen kişilerin tespitine yönelik İlçe Nüfus Müdürlüğünden bilgi de talep etti. İlçe Seçim Kurulunun kararı doğrultusunda, öğretmen evinde oyların yeniden sayımına başlandı. ORHANGAZİ AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Aydın, belediye başkanlığını Anavatan Partisi adayı İsmail Tartar'ın kazandığının açıklanmasının ardından, bazı sandıkların mühürsüz çıktığı ve partilerine verilen geçerli oyların geçersiz sayıldığı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna başvurarak, tüm oyların yeniden sayılmasını istedi. BÜYÜKÇEKMECE-BEYLİKDÜZÜ Büyükçekmece ve Beylikdüzü seçim sonuçlarına itiraz eden CHP'liler ve AK Partililer, ilçe seçim kurulu önünde karşılaştı. Her iki parti üyeleri arasında bir süre gerginlik yaşandı. İlçe seçim kuruluna çevik kuvvet polisi çağırıldı. İlçe seçim kurulu CHP'nin Beylikdüzü'ndeki seçim sonuçlarla ilgili itirazını reddetti. Kurul, Büyükçekmece'deki seçim sonuçlarına ilişkin geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Partililerin seçim kurulu önünde bekleyişleri sürüyor. ÇEKMEKÖY İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde seçimleri kaybeden CHP'nin itirazı üzerine oylar yeniden sayılıyor. BEYOĞLU Beyoğlu'ndaki seçim sonuçlarına itiraz eden Cumhuriyet Halk Parti'liler ( CHP) ile seçimi kazanan Adalet ve Kalkınma Parti'liler (AKP) arasında Beyoğlu ilçe Seçim Kurulu önündeki arbedeyi polis araya girerek engelledi. CHP ve AKP'liler birbirine pet şişe atarken olayların büyümesi CHP'lilerin ayrılmasıyla engellendi. 31 Mart 2009, Salı " Yukaridaki alintidan da anlasilacagi gibi hemen hemen her kaybeden parti secimlere itirazda bulunuyor. Benim sahsi görüsüm tüm partilerin ve onlarin bazi secmenlerinin ve destekleyicilerinin secim döneminde sikeye basburduklari. Hic bir parti ve secmen sütten cikmis degil. Ben yilardan beri ayni rezalet var ve hirsizlarin tümü digerlerini sikayet ediyorlar derken, bunun aynen devam etmesi taraftari degilim. Secimlere hile karistirmak neredeyse kanimiza kadar islemiski bircok partiler ve onlarin yandaslari ve secmenleri hileye basvuruyorlar. Bunun cözümü bazilarinin yaptigi gibi sadece hirsizin birini mesela AKP'yi hedef olarak göstererek olmaz, bilhassa tüm hirsizlara karsi cephe alarak olur. Cözüm demokrasiden ve aydinlanmaktan gecer. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Cumhuriyet tarihinin en belden asagi tartismalarin yasandigi ve en büyük yolsuzluklarin döndürüldügü bir yerel secim sürecini geride birakti ülkemiz ve ben utandim.Ve hatta Muhsin Yazicioglu'nun gecirdigi ve arkadaslariyla hayatini kaybettigi feci helikopter kazasini bile secimde yatirim olarak kullanmayi basardilar. Oy hirsizligi aslinda vergisiz kazanca benzer.Ankara ve Istanbul basta olmak üzere ülkemizin bircok kösesinde bu hirsizlik maalesef gerceklesti. Basbakan diyor ki:"Antalya'yi bir türlü anlayamadim!Onca yatirim yapmamiza ragmen demek ki makbule gecmemis olacak ki bizi secmediler"bunu basbakan söylüyor dolayisiyla ne icin hizmet ettiginide kendi agziyla itiraf ediyor.Demek ki amac oy kapmak hizmet etmek degilmis.Tunceli'de aynisi oldu.Vali bey göbek atiyordu AKP'ye yalaka oldugu icin.Dagbaslarina beyaz esyalar tasidilar rüsvet diye.Ama makbule gecmedi.Tunceli deyip gecmeyin,Türkiye'nin kültür zengini bir ilimizdir Tunceli ve bu kültüre yakisir cevabi basbakana vermesini bildi. Burada gelmis gecmis bir secimin artik tartismasini yapmak bence birsey getirmiyor,cünkü AKP herseye ragmen yine birinci parti oldu.Kimin sayesinde ve neden diye soracak olanlar önce AKP'nin nerelerde kaybettigine bir daha baksinlar. AKP Kürtcü politikasiyla ülkeyi bölünme noktasina tasimistir.Türkiye'nin Güneydogusu buna verilecek en önemli belgedir.Öyle ki Devlet Bakani Cicek bile "DTP ERMENISTAN SINIRINDA"diyebilmis ve basbakandan bu nedenle tepki alinca bu benim kisisel görüsüm diyerek geri adim atmistir. Su kadarini secimde yasadigim ilginc olaylara bizzat sahit olmus biri olarak diyebilirim ki,secim kurulu görevlileri ve güvenlik gücleri nezaretinde secimlere hile karistirilmistir. Secim gecesi elektrik sebekelerinin sabote edildigi belgelenmis ve Yüksek Secim Kurulu tarafindan suc duyurusunda bulunulmustur. Kravat takmak ile,modern mutfak gerecleri kullanmak ile,sabahtan aksama kadar dizi filimler seyretmekle,son model araba kullanmakla medeniyet olmuyor.Secimlere bakarak ne kadar medeni ve kültürlü oldugumuzu anlamak zahmetine katlanmaliyiz ve cesur olmaliyiz.Türkiye'de yobazlik ve bölücülük bu secimde kazanmistir gerisi ise hikayedir. saygilarla Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 .. . Bunun cözümü bazilarinin yaptigi gibi sadece hirsizin birini mesela AKP'yi hedef olarak göstererek olmaz, bilhassa tüm hirsizlara karsi cephe alarak olur. Cözüm demokrasiden ve aydinlanmaktan gecer. Çabuk öğreniyorsunuz Ama herkesi hırsızlıkla itham edişinize yine ayrıca hayran oldum. Desenize bu millet 7 göbek hırsız, üçkağıtçı... E nerde kaldı millete saygı? Göbeğini kaşıyan adam dendiğinde hopluyorlar da, bu sözünüze neden ses çıkarmıyorlar? Neden ben size söyleyeyim. Hırsızlıklarına ortak arıyorlar, oportimist insanları da çanak kabilinde elde tutarak, söyleyemedikleri sözleri söylemeleri için değerlendiriyorlar. Devam edin. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Çabuk öğreniyorsunuz Ama herkesi hırsızlıkla itham edişinize yine ayrıca hayran oldum. Desenize bu millet 7 göbek hırsız, üçkağıtçı... E nerde kaldı millete saygı? Göbeğini kaşıyan adam dendiğinde hopluyorlar da, bu sözünüze neden ses çıkarmıyorlar? Neden ben size söyleyeyim. Hırsızlıklarına ortak arıyorlar, oportimist insanları da çanak kabilinde elde tutarak, söyleyemedikleri sözleri söylemeleri için değerlendiriyorlar. Devam edin. Hirsiz partilere yardim edenler bilmem Amerikali, Afrikali, Hindistanli veya baska hangi miltten acaba dersiniz? Oylari calanlar veya ölmüs babasini, kardesini, oglunu,... kzini secim kütügüne yazdiranlar yabanci ülkenin insanlarimi dersiniz? Benim sözüm bu hirsizligi yapan ve hirsiz partilere yardim eden Türk vatandaslarina. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2009 Pırlantadan KDV alınmıyor ama ÖTV alınıyor diye bir savunu olamaz. En temel ihtiyaç maddelerinden dahi alınan KDV'yi hiç bir gerekçe ile pırlantada sıfırlayamazsınız. Hem KDV alınır, hem ÖTV. Adam pırlanta alıyor, boru değil. Hem nalına vuracaksın, hem mıhına. Hiç lamı cimi yoktur. Bu AKP nin bariz fiyaskosudur. AKP yi büyüten biz değiliz. İyi okunursa telaffuz ettiğim beklenti oy oranı, AKP yi yönetenlerin, başta Erdoğan olmak üzere hayallerini süsleyen oy oranı olduğunu söylüyorum. Hayallerini süsleyen demekte tamamen haklıyım, çünkü sonuçların yarattığı hayal kırıklığı Erdoğan'ın yüzüne de, sesine de, tavırlarına da açık ve net şekilde yansımıştı. İnsanları kutuplaştıran ve seçimi bilerek, bilinçli biçimde bir referandum havasına sokan bizzat AKP dir. O yüzden bu konuda kimseye suçu yıkmalarına mazeret yok. Göbeğini kaşıyan adamın aklını devşirip başını kaşımaya başlamayacağının bir garantisi yoktur. Demek ki "bu halk göbeğini kaşıya kaşıya gelir, ceketime bile oy verir" diye düşünülmemesi gerekiyormuş, kıssadan hisse... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.