Φ Odris Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 O soruyu yorumu yapan arkadasa sormak daha mantikli olur herhalde. Anladigim kadariyla yorumdan anlasilan TSK'nin bu tip konularda fazla bir teknige sahip olmadigi ve dolayisiyla kötü teknikle tabiiki daglardaki terörüstlerin de sonunu getiremiyorsun ve 30 yil bunun bir isbati. TSK bu tip konularda daha fazla tekniğe sahip olsaydı, dağlardaki teröristlerin sonu gelir miydi? Neyse, bunları çok tartıştık, şimdi konuyu değiştirdik diye bize kızmasınlar Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Düşerek değil DONARAK öldü ! Muhabir İsmail Güneş'in son sözleri kulaklardan silinmeyecek: "Donuyoruz yardım edin" Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yayıcıoğlu'nu önceki gün Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'ndenYozgat'ın Yerköy İlçesi'ne götürürken düşen helikopterin enkazının yeri tespit edildi. 5 kişinin öldüğü, Yazıcıoğlu'nun ise kayıp olduğu belirtildi. Muhsin Yayıcıoğlu''nu taşıyan helikopterde bulunan İHA muhabiri kazayı haber veren kişiydi. "Donuyoruz yardım edin" diye yardım isteyen İHA muhabiri de yaşamını yitirdi. İHA muhabiri İsmail Güneş "Benim dışımda herkes öldü" diye yardım istemişti. Ama yardım ekibi gelmeden donarak can verdi. Muhsin Yayıcıoğlu' ve Kaptan Pilot Kaya İstektepe'den başka helikopterde bulunan 4 kişi şunlar: * İsmail GÜNEŞ (İHA Sivas Muhabiri): 15 Şubat 1975 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra, askerliğini Güneydoğu'da yaptı. 1994 yılında Sivas'ta yerel yayın yapan Bizim Sivas Gazetesi'nde muhabir olarak görev yaptı. 1998 yılından itibaren İhlas Haber Ajansı'nın Sivas muhabiri olarak görev yapıyor. Yasemin Güneş ile 7 yıldır evli olan İsmail Güneş'in 5 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı 2 oğlu var. * Erhan ÜSTÜNDAĞ ( BBP Sivas İl Başkanı): 9 Ekim 1972 tarihinde Sivas'ta dünyaya gelen Erhan Üstündağ, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1994- 2002 yılları arasında yerel televizyon kanalarının reklam ve idari bölümlerinde görev aldı. Bir medikal şirketinin ortağı olan Üstündağ 28 Aralık 2008 tarihinde yapılan kongrede tek liste olarak girdiği seçimde BBP İl Başkanı seçildi. Meryem Üstündağ ile 7 yıldır evli olan Erhan Üstündağ'ın, Senanur Azra adında 4 yaşında bir kızı var. * Yüksel YANCI ( BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı): 12 Nisan 1959'da Sivas'ın Hüklüyurt Köyü'nde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra kentteki Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş.'de (TÜDEMSAŞ) 25 yıl işçi olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. Pakize Yancı 24 yıldır evli olan Yüksel Yancı'nın 23 yaşında Selcan, 22 yaşında Mehmet Alper ve 14 yaşında Samet Furkan adında 3 çocuğu var. Yancı, 28 Aralık 2008 tarihinde yapılan kongre yönetime geldi. * Murat ÇETİNKAYA ( BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı): 21 Temmuz 1968 tarihinde Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamlayan Çetinkaya, TCDD'de çalıştı, asansör teknisyenliği yaptı. Kübra Çetinkaya ile 15 yıldır evli olan Murat Çetinkaya'nın 14 yaşında Abdullah Alperen, 9 yaşında Hilal ve 2 yaşında Şevval adında 3 çocuğu var. Murat Çetinkaya, bu pazar yapılacak seçimde BBP'den Sivas Belediye Meclis üyeliğine aday gösterildi. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gerçekten kabul edilecek bir durum değil. AKSİ İSTİKAMET ne demek,bu koordintları kim ve nasıl verdi. İç işleri bakanı Beşir Atalay neye dayanarak enkaz bulundu diye açıklama yaptı. Eğer bu açıklamayı yapmasaydı olay yine aynı olurmuydu. Bu arada bu ilgisizliğide anlamış değilim..Önüne gelen yanlış haber veriyor..Enkaz bulundu,hastaneye kaldırıldıdılar vs. Bu olayda terörist çanakçıları dtp gibi partinin vekilleri olsaydı sizce olay yine bu boyuttamı olurdu? Ne derin devlet kalırdı,ne insan hakkı ortalık çoktan yağmalnmıştı. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Tek kelimeyle "yuh" denilebilir. Bir helikopter düşüyor. ve bu kadar zaman içerisinde enkaza ulaşılamıyor. Dünya'da bunun standardı, enkaza müdahele etmeye en elverişli aracın(kara ya da hava taşıtı) en yakın yerleşim birimi veya üsten, enkazın bulunduğu yerle arasındaki mesafenin katedilme süresi + 30 dakika dır. Yani diyelim ki bir uçak ya da helikopter bir yere düştü, bu noktaya en yakın köy ya da şehir merkezinden hareket edecek aracın enkaza ulaşması için bir saat yol katetmesi gerekiyor. Standar süre birbuçuk saattir. Benim mesleğin dış ticaret, en dandik nakliyat firmalarının bile tırların da gps var. Şöför seyretmesi gereken güzergahtan çıkıp yolun elli metre dışındaki bir köye bile uğrasa, firmanın yetkilileri bunu görebiliyor. Koskoca bir helikopter düşüyor, enkazın yeri tespit edilemiyor. Tam yirmi dakikalık telefon görüşmesine rağman sinyalin yeri bulunamıyor. Büyük bir rezalet. O muhabir 112 operatorüyle konuşurken çok üzüldüm. Muhtemelen dört ceset ve bir ağır yaralının olduğu bir enkazın içinde -18 derece havada , bacağınızın kırılmış bir şekilde mahsur kalmışsınız. Ve koskoca ülkenin teknolojisi, her an olabilecek bir hava kazasının enkazının yerini bulmaya yetmiyor. Kesinlikle katılıyorum. Bu bir cinayettir bence. Yaşayanların infazı ? Bu nasıl hazmedilebilir ki? Bu biz olamayız. Ölenlerin yakınlarına başsağlıgı diliyor üzüntülerini duygularımla paylaşıyorum. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 27 Mart , 2009 Kazada hayatini kaybedenlere Allahtan rahmet, kederli Ailelerine bassagligi diliyorum.. Hepsinin mekanları cennet olsun. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Enkaza ilk gün ulaşılabilirdi Enkaza kazanın ilk günü ulaşılabilirdi. Bu iddia bölgede görev yapan korucuya ait. Hatta yanık kokusunu bile hissetmişler! BBP lideri Muhisin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kazayla ilgili tartışmalar sürüyor. Kazayla ilgili ilk gün ihbarda bulunduklarını söyleyen bir korucu, ihmal tartışmalarını biraz daha alevlendirecek ! Helikoper enkazının bulunduğu bölgedeki koruculardan 37 yaşındaki Selim Işık, kazadan hemen sonra enkazın bulunduğu yer ile ilgili olarak ihbarda bulunduklarını söyledi. Işık, "Üç gün önce biz o bölgeye gittik, kablo kokusu aldık. Tipi var diye korkup döndük. Söylediğimizde gidilseydi, o muhabir arkadaş kurtarılmış olurdu" dedi. Selim Işık, şunları söyledi: "BİZ İHBARDA BULUNDUK" "Kaza olduğu gün saat 15.15 civarı Sisne köyü yakınlaırnda köylüler büyük bir ses duymuş. Köyden Yaşar Özhan bana iletti. O bölgeye gittik, kayalıkların üzerinde çamlar arasında bir enkaz gördük. Kablo kokusu geliyordu. Sonra kurtuldular diye duyduk. Tipi de olunca korkup döndük. Sonradan bulunmadığını öğrendik, bunun üzerine ertesi gün Göksun'da Büyük Birlik Parti yöneticisi Kemal Yavuz ile Muhsin Bey'e bildirdik gördüğümüzü. Genel Merkez'e de izah ettim. Bu bölge aranmayınca Başbakan geldiğinde korumalara da iletildi. Ama kendisi ile irtibat kuramadık. Orası 2 bin metre yükseklikte bir yer. Bu sabah 05.00'te tekrar o bölgeye çıktık. 500 metre kadar yaklaştık. Pervane kopmuştu. Çok zor bir yer. Kayanın başı, çamlık. Çok yorulmuştuk, döndük." Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Zannedersin Himalaya'dır 28 Mart 2009 05:05 41 derece 3 dakika 44 saniye kuzey 28 derece 51 dakika 8 saniye doğu * Şu an... Bu satırları yazdığım çalışma odamın koordinatları. * Çünkü... Abonesi olduğum GSM şirketinin böyle bir hizmeti var. "Neredeyim" yazıp, 7777'ye mesaj atıyorsun, bi kaç dakika sonra şak diye cevap geliyor. * Şehir içinde 300-500 metre, şehir dışında en fazla 1-1.5 kilometre sapma gösteriyor. O kadar hassas. * Ver bu koordinatları havacılık veya harita bilgisi olan birine, gözü kapalı eliyle koymuş gibi bulur beni. * Abuk sabuk reklamlar yapıp, 3 kuruşa indirdik, 1 kuruşa indirdik filan gibi, dini imanı para olmuş millete "ucuzluk" müjdeleri verileceğine, bu tür "hayat kurtaran bilgiler" verilseydi, Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer 5 kişi çoktan bulunmuş olurdu. * Çalıştığı kurum, o telefon eden gazeteci arkadaşıma 7777'yi öğretseydi, önce konumunu öğrenir, sonra 112 Acil'i arardı. * Sağlık Bakanlığı, 112 Acil'de çaresizce çırpınan o kızcağıza 7777'yi öğretseydi, "Gazeteci arkadaşım, lütfen 7777'ye mesaj at, sonra hemen beni tekrar ara" derdi. * İçişleri Bakanlığı, 155 İmdat'taki polis memuruna 7777'yi öğretseydi, o polis memuru, en azından 112 Acil'deki kızcağıza öncelikle ne yapması gerektiğini söylerdi. * Veya... Sağlık Bakanlığı, 112 Acil'de çaresizce çırpınan o kızcağıza teknolojik eğitim vermiş olsaydı, "Benimle konuşmaya devam et, yerini bulmaya çalışıyoruz" diyeceğine, "Telefonu kapat, benimle konuşmaya devam edersen şarjın 10 dakika sonra tükenir, konuşmazsan, stand-by konumunda 5-6 saat dayanır, sinyal yaymaya devam eder, seni bulmamız kolaylaşır" derdi. * Uzatmayayım... Bizim Başbakan'ın, miting meydanlarında "Bırak davarı, koyun güdemez bunlar" dediği dakikalarda, Beyaz Saray'daki Obama, uzay mekiğindeki astronotlarla canlı yayında sohbet ediyordu. * Neymiş efendim, Sikorsky'ler kalkmış da, komandolar gelmiş, gece görüş sistemleri devredeymiş, Casa uçakları arıyormuş falan... İş işten geçtikten sonra Awacs göndersen, hikáye! * Adresi bilmen lazım... Adresi. * Adresi bilmezsen, popo kadar arazi, sana Himalaya kadar büyük gelir! * Ve, bu kafayla gidersen Türkiye... O kriz masasında anca okey oynarsın. Yılmaz ÖZDİL Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Yılmaz efendiye bizim buralarda anlatılan bir hikayeyi ithaf ediyorum.. Kadının biri yanan sobanın başında otururken köylüler haber getirmiş "kocan dağda odun yaparken dondu"kadın köylülere bakmış demiş ki "donsun bu sıcakta donup ölen adam bana lazım değil" Yılmaz Özdil oturduğu şömine başında bu yazıları yazarken acaba oradaki hava koşullarını ve ulaşım imkansızlığını hesaba katmışmı? Hepimiz öfkeliyiz,güya en gelişmiş teknolojiye sahip donanımlı helikopterlerin ve uzmanların üç gündür bulamadığı enkazı hiç bir teknolojik cihazı olmayan ama en büyük artıya sahip bölgeyi iyi tanıyan köylüler buldu.. Fakat bulunan enkazdaki cesetlerin oradan çıkartılması için verilen çaba gerçekten doğanın büyük gücü karşısında insan oğlunun acizliğini bir kez daha gözler önüne sermiş durumda.. Benim tek üzüldüğüm ve kızdığım nokta onlarca insanın bunca zaman orada apaçık armut toplamış olması.. Kadere inancı sonsuz biriyim diğerlerini bilmiyorum ama o gazeteci çocuğun yardım isteyen sesini her duyuşumda bütün kanım çekiliyor boğazıma birşeyler düğümleniyor.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Ya bu işte bir iş var, en azından haber muhabirinin yaşadığından eminiz fakat bulunamıyorlar... Öldüklerinden emin olmak için mi bu kadar oyaladılar? Bunu düşünmeden edemiyorum, üstelik seçim arefesi Türk evlatlarını ölüme mi terk ettiler? Sayın dünyahepimizin bu ülkenin TSK sorunu yok bu ülkenin altmış yıldır yönetim sorunu var, muhtar olamayacak adamlar, daracık dünya görüşleri olan, evrensel düşünemeyen ve teknoloji üretemeyen yöneticiler var, fırsattan istifade TSK'ya dil uzatmamak lazım... Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, Türkiye bu ayıpla yaşamak zorundadır, görülen o ki biz daha hala ilkel çağlarda yaşamaktayız...! Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Yılmaz efendiye bizim buralarda anlatılan bir hikayeyi ithaf ediyorum.. Kadının biri yanan sobanın başında otururken köylüler haber getirmiş "kocan dağda odun yaparken dondu"kadın köylülere bakmış demiş ki "donsun bu sıcakta donup ölen adam bana lazım değil" Yılmaz Özdil oturduğu şömine başında bu yazıları yazarken acaba oradaki hava koşullarını ve ulaşım imkansızlığını hesaba katmışmı? Hepimiz öfkeliyiz,güya en gelişmiş teknolojiye sahip donanımlı helikopterlerin ve uzmanların üç gündür bulamadığı enkazı hiç bir teknolojik cihazı olmayan ama en büyük artıya sahip bölgeyi iyi tanıyan köylüler buldu.. Fakat bulunan enkazdaki cesetlerin oradan çıkartılması için verilen çaba gerçekten doğanın büyük gücü karşısında insan oğlunun acizliğini bir kez daha gözler önüne sermiş durumda.. Benim tek üzüldüğüm ve kızdığım nokta onlarca insanın bunca zaman orada apaçık armut toplamış olması.. Kadere inancı sonsuz biriyim diğerlerini bilmiyorum ama o gazeteci çocuğun yardım isteyen sesini her duyuşumda bütün kanım çekiliyor boğazıma birşeyler düğümleniyor.. Kadere inancı sonsuz biriyim Sevgili suheda o zaman derlerki otur oturdugun yerde kaderinle basbasa kal... Sonuc bumu olmali. Yapma sevgili suheda herseyin basi alt yapi egitim.. Bakarsan zaten göreceksin ilk bahsettigimde alt yapi demistik Yılmaz ÖZDİL de gayet güzel anlatmis.. bunun şöminenin başında oturmayla ne ilgisi var.. Yangina giden itfaye yanginin icinden mi gidiyor.. oturdugu yerden kalkip görevine sariliyor degil mi.. Evet ya.... nerde kalmistik.. Ah kader? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Suheda'cım, o zaman sen neden kızıyorsun yanlış yerde arıyorlar diye? Kader yanlış yerde aratıyor olabilir... Kader 112'de ki kıza teknolojinin nelere kadir olduğunu öğretememiş olabilir, o zaman kadere kızmaya gerek yok, böyle donarak ölmeleri ve o muhabirin sesi kulaklarımızda kader oldu artık... Sende bende diğerlerimizde burada sıcak odamızda isyan ediyoruz bu olanlara diyoruz ki insan hayatı ucuz değil, insanlar kolay yetişmiyor insanca yaşamak ve insanca ölmek hakkımızdır diyoruz sen bunun nesine kızıyorsun? Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Tamam bende başından beridir aynı şeyleri söylüyorum ama hava koşulları inkar edilemez bir gerçek benim yılda iki kez geçtiğim bir yer Göksun en başındada dedim ya oldukça ilginç coğrafyası var diye.. Ama bak bütün gazetelerin şimdi flaş haber olarak geçtikleri habere.. Skorsky düştü..! Enkazın bulunduğu bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava çalışmaları olumsuz etkiliyor. Enkaz bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan bir Skorsky helikopterin düştüğü, pilotların sağ kurtulduğu bildiriliyor.vatan Kurtarma çalışmalarında helikopter düştü BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgede çalışmalara katılan bir skorsky helikopter düştü. Helikopterin alçak uçuş yaptığı sırada kötü hava kouşlları sebebiyle düştüğü ifade edildi.milliyet yani demek istediğim öyle soba başında oturan kadın gibi oturduğun yerden ahkam kesmekle olmuyor.. Bak ben iletiyi yazdığın anda Yılmaz Özdil'in "nerdeyim" mesajını gönderdim 7777 ye kaç dakika oldu 12:05 sen ileti yazdın ben mesajı attım şuan saat 12:50 hala cevap gelmedi bana,demekki neymiş hikayeymiş ben orada olupta bu hizmetten yararlanmaya kalksaydım sonum gene aynı felaket olacakmış.. Öyle kuzey Irakta kayanın dibinde şalvarını indiren teröristi uydudan seyrediyorumda hikaye demekki.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Tamam bende başından beridir aynı şeyleri söylüyorum ama hava koşulları inkar edilemez bir gerçek benim yılda iki kez geçtiğim bir yer Göksun en başındada dedim ya oldukça ilginç coğrafyası var diye.. Ama bak bütün gazetelerin şimdi flaş haber olarak geçtikleri habere.. Skorsky düştü..! Enkazın bulunduğu bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava çalışmaları olumsuz etkiliyor. Enkaz bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan bir Skorsky helikopterin düştüğü, pilotların sağ kurtulduğu bildiriliyor.vatan Kurtarma çalışmalarında helikopter düştü BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgede çalışmalara katılan bir skorsky helikopter düştü. Helikopterin alçak uçuş yaptığı sırada kötü hava kouşlları sebebiyle düştüğü ifade edildi.milliyet yani demek istediğim öyle soba başında oturan kadın gibi oturduğun yerden ahkam kesmekle olmuyor.. Bak ben iletiyi yazdığın anda Yılmaz Özdil'in "nerdeyim" mesajını gönderdim 7777 ye kaç dakika oldu 12:05 sen ileti yazdın ben mesajı attım şuan saat 12:50 hala cevap gelmedi bana,demekki neymiş hikayeymiş ben orada olupta bu hizmetten yararlanmaya kalksaydım sonum gene aynı felaket olacakmış.. Öyle kuzey Irakta kayanın dibinde şalvarını indiren teröristi uydudan seyrediyorumda hikaye demekki.. Sayin suheda memleketi duble yollarla kandiran kim sonra bu yollari kim basladi kim bitirdi.. bu duble dedigimiz yollar gelismis ülkeler icin orman dag yollaridir buda alt yapinin bir parcasidir öyle mi... düsün bir memleket bastan asagiya orman bir ciddi yanginda kül olmasi gerekir.. Ordaki hava muhalefeti Avrupanin günlük yasamin bir parcasi.. Sonra bakin ülkemizin insanlari gerceklerden o kadar uzakki hep askere saldiriyor.. bunun sorumlusu askermidir? Avrupa´da bu hava kosullarinda helikopter kaldirmazlar kalkarsa düser bu kadar basit.. Asker ne yapsin halkimiz o kadar duygusalki onun icin kendilerini intihar ediyorlar daha ne yapsinlar bu memleket icin.. Bu kadar kaderci isyan ettirilemez insanlar yapmayin yapmayin bizler bari akli selim düsünelim..sevgili suheda. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Şimdi Efendi konuyu askerlere nasıl bağladın ben onu anlayamadım Biz burda teknolojik yanılgılardan hava koşullarından aranan aksi istikametlerden falan bahsederken ne olduda askerleri savunma ihtiyacı duydun askere laf söyleyemni oldu? Bu arada lütfen her mukayesede şu Avrupa,Amerika-Türkiye kıyası yapmaktan vazgeçelim dedim ya bazı durumlarda insan doğaya yenik düşer ne kadar gelişmiş olursa olsun.. Amerikada daha 2007 yılında ölen ünlü işadamı Steve Fossett`in helikopteri bile bir buçuk yıl bulunamamışken... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Şimdi Efendi konuyu askerlere nasıl bağladın ben onu anlayamadım Biz burda teknolojik yanılgılardan hava koşullarından aranan aksi istikametlerden falan bahsederken ne olduda askerleri savunma ihtiyacı duydun askere laf söyleyemni oldu? Bu arada lütfen her mukayesede şu Avrupa,Amerika-Türkiye kıyası yapmaktan vazgeçelim dedim ya bazı durumlarda insan doğaya yenik düşer ne kadar gelişmiş olursa olsun.. Amerikada daha 2007 yılında ölen ünlü işadamı Steve Fossett`in helikopteri bile bir buçuk yıl bulunamamışken... Amerikada daha 2007 yılında ölen ünlü işadamı Steve Fossett`in helikopteri bile bir buçuk yıl bulunamamışken... Hayir alti ay bulunamamisti. demekki salvara girmeyecegiz? Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Suheda'cım, o zaman sen neden kızıyorsun yanlış yerde arıyorlar diye?Kader yanlış yerde aratıyor olabilir... Kader 112'de ki kıza teknolojinin nelere kadir olduğunu öğretememiş olabilir, o zaman kadere kızmaya gerek yok, böyle donarak ölmeleri ve o muhabirin sesi kulaklarımızda kader oldu artık... Sende bende diğerlerimizde burada sıcak odamızda isyan ediyoruz bu olanlara diyoruz ki insan hayatı ucuz değil, insanlar kolay yetişmiyor insanca yaşamak ve insanca ölmek hakkımızdır diyoruz sen bunun nesine kızıyorsun? Kadere inanmak ihmale ve terk edişe mazeret değildir arkadaşım..İlk önce bu anlaşılsın.. Ben kadere inanırım ölümün önüne geçilmeyeceğinede inanırım,ama herkes elinden geleni yapmak zorundadır en başta buna inanırım..hani derlerya "tedbir kuldan takdir Allah'tan" diye.. Kişi bütün imkanlarını bir zorlasın bakalım insani vazifesini sorumluluğunu bir yerine getirsin bakalım,hem vicdan rahat olur hemde keşkeler olmaz.. Hayir alti ay bulunamamisti. demekki salvara girmeyecegiz? evet 6 ay oldukça kısa bir zaman Önemli not: 7777 ye gönderdiğim mesajıma hala cevap gelmedi.. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Suheda'cım, o zaman sen neden kızıyorsun yanlış yerde arıyorlar diye?Kader yanlış yerde aratıyor olabilir... Kader 112'de ki kıza teknolojinin nelere kadir olduğunu öğretememiş olabilir, o zaman kadere kızmaya gerek yok, böyle donarak ölmeleri ve o muhabirin sesi kulaklarımızda kader oldu artık... Sende bende diğerlerimizde burada sıcak odamızda isyan ediyoruz bu olanlara diyoruz ki insan hayatı ucuz değil, insanlar kolay yetişmiyor insanca yaşamak ve insanca ölmek hakkımızdır diyoruz sen bunun nesine kızıyorsun? Anlatamazsın. Anlamazlar. Anlamak istemezler. Hızlı tren Sakarya'da kaza yaptığında, 38 kişi öldüğünde ne demişlerdi? "Takdir-i ilahi" Taşkent'te bebelerin üzerine yurt binası çöktüğünde neye şükretmişlerdi? "Diskoda ölmediklerine" Ankara'da doğalgazdan zehirlenen 7 gence ne dedi O badem bıyık? "Çıplaktılar" Uçak düştü, altimetre bozuktu. "Aprondaki deveyi, takunyalı genel müdürü" hatırlamadılar bile. Hangisini yazayım bilemiyorum, daha meraklısı varsa daha da örneklerim. Diyecekler ki, eğitim meselesi. Toplumların eğitim süreci şöyledir böyledir filan. Ama olaylar ve anında karşılığında söylenenler bunlardı. Ben daha önce böyle bir kaderciliği ne duydum, ne gördüm. Kaderin böylesine inananlar yarın gidip yine ampulü damgalasın. Sonra da çıkıp geçmişi kötülesinler. Helal-i de hoş olsun. Not: Sn. Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve geçmişini iyi bilen bir insan olarak sağlığında hiç tasvip etmemiştim. Ancak kendisini böyle acizane şekilde kaybetmiş olmaktan derin üzüntü duyuyorum. Allah o kazada hayatını kaybeden insanlara gani gani rahmet eylesin, ailelerine de sabır diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Anlatamazsın. Anlamazlar. Anlamak istemezler. Hangisini yazayım bilemiyorum, daha meraklısı varsa daha da örneklerim. Kaderin böylesine inananlar yarın gidip yine ampulü damgalasın. Sonra da çıkıp geçmişi kötülesinler. Helal-i de hoş olsun. vallahi bu kadercilik anlayışı öyle şeylere kadirdir ki anlatmakla, anlaşılmakla bitmez.. örneğin kızına yıllarca bodrumda tutup da tecavüz edip ondan çocuk sahibi olan sapığın da kaderinin bu şekilde yazılmış olabileceği söylenebilir..mesela ben veya birbaşkası yeterince inançlı olmadığından ötürü veya ibadet etmediğimizden dolayı cehennee gideceksek, kardeşim benim kaderim böyle yazılmış ne yapabilirim...madem böyle yaşayacağım belliydi daha önceden, o zaman benim suçum ne ?? mesela hitler'den bahsedelim...eğer inançlı bir hristiyan olduğu için cennete değil de katlettiği insanlar yüzünden cehenneme gidecekse (ki şüpheliyim bu durumdan) onun ne suçu var kardeşim, yazılmış o da katletmiş.. bırakın şu kaderciliği ve yapılan hatalar ve işlenen suçlardan ötürü Allah'ı suçlayarak kendinizi soyutlamaya çalışın... Allah Muhsin Yazıcıoğlu'na rahmet eylesin...o da kadere kurban gitmiş demek...!!!!, .... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Kendisi hiç onaylamadığım bir kişiydi. Özellikle geçmişte Kahramanmaraş'ta yaşanan, alevi-sünni çatışmalarının baş kahramanı olan bu şahsiyetin yine Kahramanmaraş civarlarında hayatını kaybetmesi hayatın garip bir cilvesi olsa gerek. Yine de orda hayatını kaybeden insanların ailelerine sabır diliyorum. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Kaygısı derdi parselleme, yağmalama, ele geçirme olanlar, bakar mı hiç, uçak mı düşmüş, helikopter mi. Kim ölmüş kim kalmış. Kimin umurunda? Ortada yağma hasanın böreği dururken bunlar kimin umrunda? Olay tek kelime ile bir rezalettir. Hiç bir mazeret bu gerçeği değiştiremez. Sis ve tipi gibi kötü koşullara hak verilse de, görev ve sorumluluğu krizi yönetmek olanların yalan yanlış açıklamlarla krizin bizzat kaynağı olması rezaletin daniskasıdır. Uçak kazasında da aynısı olmuştu, hatırlanırsa. Steve Fossett'in uçağı bulunamadı diye bir şey ise yok. Uçağı tabii ki bulundu, bulunamayan, cesedi. Muhtemelen çakalların parçalamış olmasından dolayı. İşadamının ortadan kaybolmak için bir oyun tezgahladığı da iddialar arasındaydı. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2009 vallahi bu kadercilik anlayışı öyle şeylere kadirdir ki anlatmakla, anlaşılmakla bitmez..örneğin kızına yıllarca bodrumda tutup da tecavüz edip ondan çocuk sahibi olan sapığın da kaderinin bu şekilde yazılmış olabileceği söylenebilir..mesela ben veya birbaşkası yeterince inançlı olmadığından ötürü veya ibadet etmediğimizden dolayı cehennee gideceksek, kardeşim benim kaderim böyle yazılmış ne yapabilirim...madem böyle yaşayacağım belliydi daha önceden, o zaman benim suçum ne ?? mesela hitler'den bahsedelim...eğer inançlı bir hristiyan olduğu için cennete değil de katlettiği insanlar yüzünden cehenneme gidecekse (ki şüpheliyim bu durumdan) onun ne suçu var kardeşim, yazılmış o da katletmiş.. bırakın şu kaderciliği ve yapılan hatalar ve işlenen suçlardan ötürü Allah'ı suçlayarak kendinizi soyutlamaya çalışın... Allah Muhsin Yazıcıoğlu'na rahmet eylesin...o da kadere kurban gitmiş demek...!!!!, .... Olayı saptırıp nerelere getirmişsiniz. Konu Kader değil .Sizin verdiğiniziz örneklerinde kaderle uzaktan yakından alakası yok. ****** Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Olayı saptırıp nerelere getirmişsiniz.Konu Kader değil .Sizin verdiğiniziz örneklerinde kaderle uzaktan yakından alakası yok. ****** Çok ilginç Olayın saptırıldığı falan yok. Biz de tam sizin bahsettiğiniz gibi kaderin bu konularla uzaktan yakından ilgisi olmadığından bahsediyoruz. Ve kusura bakmayın, örneklerimiz de bu şekilde. Zorunuza gitmiş olabilir o ayrı. Bence bilgisayar başında fazla zaman geçirdiniz, biraz çıkıp hava alın dolaşın, kuşlar börtü böcekler çiçeklerle terapi yapın öyle gelin. Aksi halde neye karşı çıktığınızı böyle karıştırırsınız. Biz de güleriz Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 Sayın dünyahepimizin bu ülkenin TSK sorunu yok bu ülkenin altmış yıldır yönetim sorunu var, muhtar olamayacak adamlar, daracık dünya görüşleri olan, evrensel düşünemeyen ve teknoloji üretemeyen yöneticiler var, fırsattan istifade TSK'ya dil uzatmamak lazım... Sn sadunyam burada firsattan istifade gibi bir durum yok. Konuyu duygusallastirmaya ve dveltin bir brimine sizin söylemleriniz normal olurken bizim söylemmeiz neden firsattan istifade oluyormus acaba anlayamadim. O bahsettiginiz yöneticiler ile TSK beraber calisiyorlar, hemde yeni degil taaki Türkiye cumhuriyetinin kurulusundan beri. Tekneloji üretemeyen ve evrensel düsenemniyen yöneticilerimizin oluyorda benzerleri neden TSK'de olamiyormus acaba? Biz buradan tam da bu noktada TSK'nin tekbelojiden uzak kaldigini ve dolaysiyla bu sebebten dolayida terörün bitirilemeyisine sasilmamasi gerektiginin üzerini ciziyoruz. Kimse dil falan uzatmiyor, sadece eksikliklere dikkat cekiliyor. Ama sadece savunmak amaciyla yapilan tüm elestirileride dil uzatmak olarak gördügümüz taktirde, elestirdigimiz evrensel düsünemeyen ve teknelijiden uzak olan yöneticilerden bir farkimiz olmaz. Onlar zaten bizim aynamiz. Biz malesef sadece aynenin diger tarafinda gördügümüzü söylüyoruz, oysa o gördügümüz aslinda kendimiziz. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 30 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2009 Adam gibi adam,senin ve arkadaşlarının ruhunuz şad mekanınız cennet olsun Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2009 Bence de birileri yine orduya sataşmak için fırsat değerlendiriyor. Bu hem çok moda, hem de birilerinin iliklerine işlemiş bir refleks... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.