Φ dogville. Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Çok merak ediyorum kendimi Başıma birşey mi geldi Öldüm mü kaldım mı Hiçbir haber yok kendimden Bu sabah kapımı çaldım Kapıyı açan kendim Bir süre kendime baktım Bu güleç yüz bendim Oh ne güzel bir sabah Bugün de yaşıyorum demek Benden başka yok kimsem Beni merak edecek. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 aziz nesin in yukarıdaki şiir Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 "Ne var ki müzik sözle konuşmaz.İçimizde yarattığı şey de yeni bir kaostur.Sözcükler ! Basit, sıradan sözcükler ! Nasıl da korkunçturlar ! Nasıl duru, canlı ve acımasız ! İnsan onlardan kaçamıyordu.Gene de nasıl elle tutulmaz bir büyüleri vardı ! Maddesiz şeylere esnek bir form verme yeteneğine sahiptirler sanki, sanki kendilerine özgü bir müzikleri vardı, viyola gibi, flüt gibi tatlı.Gündelik sözler ha ! Sözden daha gerçek bir şey var mıydı ? " usta oscar wild den Alıntı
Φ aynur k Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 aRkadaşlar ben burdayım (siz eminim ordasınız) eeeeeeeeeee şeytanla münasebet nsl gidiyo yine bi şeyler fısıldıyo sonra fısıltılar kiminin sinirlerini kimininde bağırsaklarnı hala bozmakta mı sorumu mazur görün ya da mazur görmeyi bi deneyiverin cemiyetten uzak kaldık bilgi verin bana dogville bu cemiyetin gülü(şu an yanımda onu pohpohluyorum ) özellikle senden bekliyorum Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 aRkadaşlar ben burdayım (siz eminim ordasınız) eeeeeeeeeee şeytanla münasebet nsl gidiyo yine bi şeyler fısıldıyo sonra fısıltılar kiminin sinirlerini kimininde bağırsaklarnı hala bozmakta mı sorumu mazur görün ya da mazur görmeyi bi deneyiverin cemiyetten uzak kaldık bilgi verin bana dogville bu cemiyetin gülü(şu an yanımda onu pohpohluyorum ) özellikle senden bekliyorum önce admin e selamlar aynurum ben yazdırıyorum sanacaklar ya yaza yaza bunu mu yazdın sayfanın tüm ağırlığı gitti beni biraz daha anlatsana evrensel bir topic oldu burası sen bu forumda pek gezme ben sana bazı şeyleri sansürleyip anlatıyodum Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 eyvallah hepinize.... Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 birdirbir oynardık çocuktuk bir bir birbirimizin üzerinden atlardık yük olmadan hatta bazen ellerimizi sırtına değdirmeden ötekinin şimdi büyüdük birbirimizin üzerine atlıyoruz sırtına yükleniyoruz bütün ağırlığımızla bir ötekinin uzun eşek oynuyoruz uzun eşek oluyoruz altta kalanın can çıksın...... (K.Polat) Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2006 10 Kasımda Pinecrest Otelinde bir kadın cesedi bulundu. Öldürülen kadının ismi Frances Brown’du. Boynuna bir bıçak saplanmıştı. Bıçak boğazın bir tarafından girmiş öbür taraftan çıkmıştı. Herkesi şaşırtan şey ise katilin kırmızı rujla duvara yazdığı yazıydı. TANRI AŞKINA "DAHA FAZLA ÖLDÜRMEDEN YAKALAYIN BENİ KENDİMİ ARTIK KONTROL EDEMİYORUM" seri katil WILLIAM HEIRENS idamı tartıştığımız bu günlerde dünyada en çok idamı gerçekleştirdiği halde en fazla seri katillere sahip olan ülke amerikadır... ne kadar insan asarlarsa ***ınlar,bu düzen değişmedikçe yeni katiller yoldadır... Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 "Her şeye başkaldırıyorum. Başka insanların kendilerini üzerimde yetke saymalarına, başkaları tarafından eğitilmeye, başkalarının bildiklerini bana kabul ettirmeye çalışmalarına başkaldırıyorum. Kendim bulmadıkça hiçbir şeyi doğru kabul etmiyorum. Başkalarının benden farklı düşünmesine karşı değilim, ama onların bana düşüncelerini, yaşamla ilgili görüşlerini zorla kabul ettirmeye çalışmalarına katlanamıyorum. Daha küçük bir çocukken de başkaldırıyordum. Dinliyor, izliyor, ama bir yandan da sözlerin yanılsamasının ardındaki hakikati arıyordum." JİDDU KRİSHNAMURTİ Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 KIR TANRISININ BAŞI İçinde öpücükler uyuyan Görkemli çiçeklerle donanmış, Yaprakları nakış gibi oyan Mücevher kutusu, altın bir baş Beyaz dişleriyle, Kır Tanrısı Kırmızı çiçekleri otluyor Ağzında şarap ve kan tortusu Bakıp bakıp gülmekten çatlıyor. Kaçtı arasından yaprakların, Yüreğinde korkunç kahkahanın Ürpertisi, düşünüyor, şaşkın Altın öpücüğü ormanın. Nerde bir şeref var, iğreti. Nerde bir mutluluk var, yama. ......................................................Tevfik Fikret Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 1) Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al. 2) Adam gibi üç fıkra öğren. 3) Sevinçlerini sakın erteleme. 4) Eşini çok iyi seç. Çünkü bu seçim mutluluğunun veya bedbahtlığının % 90'nını oluşturur. 5) Her gün 30 dakika yürüyüş yap.. 6) Her yemekten önce şükret. 7) Bir arkadaşının sırrını açıklamadan önce iki kere düşün. 8) Maaş çekini imzalayan kişileri asla eleştirme. 9) Kaybedecek şeyleri olmayan insanlardan kork. 10) Gözünün önünde hep güzel şeyler bulundur. 11) Çocukların, adet kelimesini duyduklarında seni hatırlayacak şekilde yaşa. 12) Dinine ait kitabı tam anlamıyla okumak için kendine bir yıl süre tanı. 13) Kendini ve başkalarını affetmesini bil. 14) İlkyardımı öğren. 15) Biri seni kucakladığında ilk bırakan sen olma. 16) Her gün altı bardak suyunu içmeyi unutma. 17) Seni seven insanları koru. 18) Zorda olsa ailenle tatil yapmak için her şeyi dene. Bu tatildeki anlar, hayatının en değerli anlarından biri olacak. 19) Kendine yapılması istemediğin hiçbir şeyi başkalarına yapma. 20) Başarıya, iç huzura kavuştuğun, sağlıklı olduğun ve sevildiğin zamanı değerlendir. 21) Başarılı ve iyi bir evliliğin iki şeye bağlı olduğunu unutma. a) Doğru insanı bulmak. Doğru insan olmak. 22) Ebeveynlerini, eşini ve çocuklarını eleştirmek istediğin zaman dilini ısır. 23) Sevimsiz olmayacak şekilde ayrı fikirde olmayı öğren. 24) Cesaretli ol, hayatına geri baktığında yaptıkların için değil yapmadıkların için üzüleceksin. 25) Çok mükemmel bulduğun bir fikri başkasının engellemesine izin verme. 26) Keyifsizliklerini açığa vurma. 27) Nasıl bir duygu olduğunu öğrenmek için 24 saat kimseyi ve bir şeyi eleştirme. 28) Evliliğini güzelleştirmek için her gün bir şeyler yap. 29) İyilik dolu bir sözü ve iyiliğin etkisini asla küçümseme. 30) Çocukların hakkında başkalarına iyi bir şeyler söylerken, bırak onlarda duysun. 31) Güç, sahip olduğun mallarla ilgili değildir. Unutma. 32) Çocuklarını anlamaya çalış, yargılamaya değil. 33) Kalem ve not defterini daima yanında taşı. 34) Zaman ve kelimeleri boş yere harcama. İkisi de çok değerli. 35) İnsanların yaptıkları olumsuz şeyleri değil, ileride yapacaklarını düşün. 36) Senden az ya da çok parası olanlarla, paran hakkında konuşma. 37) Bir şeyi elde etmek çok çaba sarf ettiysen, tadını çıkarmak için zaman ayır. 38) Birisinin kahramanı ol. 39) Neyi ve kimi desteklediğini insanlara söyle. 40) Sadece aşk için evlen. disipline verilmemden önce daha doğrusu bu tehdit yapıldıktan sonra okulun bir yandan da benim psikolojimi sağlam tutmaya çalışan rehber öğretmeni vermişti bunu o gün midem bulanmıştı bugün dönüp okudum.... SİZE YEMİN EDERİM EN KIYMETLİM ÜZERİNE BU YAZIDA HİÇ MİMİK YANİ SMİLEY KULLANMAMIŞTIM ELİM YANLIŞLIKLAMI GELDİ NE OLDU O TEK MİMİK YUKARIDAKİ BEN DE SİLMEDİM MADEM KENDİLİĞİNDEN GELMİŞ CLOVER HIZLI DÜZENLEME YAPIYORUM DA SMİLEY YOK ŞİMDİ. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Ağlayacağınız kaç omuz var? İnsan tek başına her şeyin üstesinden gelemez, diğerleriyle yaşamak zorundadır. Sizi anlayacak, sırlarını açabileceğiniz kaç kişi var? "Dostum" diyebileceğiniz kaç kişi var? dostum diyebileceğin kaç kişi.... Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2006 Yol umuttur çocuğum Kars'a gitsen, Kars'ın Haritada adı görünmeyen Hoçuvan'ına Kanasa'da için bugünkü gibi Dostlarından, kavga arkadaşlarından ayrılışına Yol umuttur... Yol umuttur Çünkü nereye giderse gitsin insan Yeni kavgaların içinde Yeni dostlar bulunur...................................İ.DUYAROĞLU Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 yol umuttur bu fotoğrafın adı... Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 yol umuttur bu fotoğrafın adı... benim fotoğrafımda niye kar var üsteki yemyeşil bende onu seçiyorum.... Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 O KAPIYI KAPA O kapıyı kapa. Gayret kemerini kuşan. Bize can şarabını sun. Bu meyhaneye aşık kişileriz biz, hem çok uzaklardan geliyoruz bak, çok uzaklardan. O kapıyı kapa. gel sen asıl bizi gör, gör halimizi, acı. Bir başka kapı aç, işte na şurda, bir gizli kapı. Bir büyük sağrak bul getir bize. Sonra doldur şarabı eski dostluğumuzun şerefine. O kapıyı kapa. Gel bizi yıka, arıt. Hani bir gün, bilmem unuttun mu, biz hepimiz uykudaydık. Sen bir tekme atmıştın bize, derken bir, bir daha. Sıçramış uyanmıştık uykudan. Oturup şarap içmiştik sonra. Şarap başımıza vurmuştu O zaman olmuştu işte ne olduysa. Denizleri yüksük gibi gören timsahlarız artık, tirit, mercimek, aş erleri değil. Haydi inadı falan bırak, inadı bırak da kendine gel, bize şarap ver, şarap. Mevlana Celaleddin Rumi Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Bugünlerde herkes gitmek istiyor. Küçük bir sahil kasabasına, Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara... Hayatından memnun olan yok. Kiminle konuşsam aynı şey... Herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği. Öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok. Bir kendisi. Bu yeter zaten. Herşeyi, herkesi götürdün demektir. Keşke kendini bırakıp gidebilse insan. Ama olmuyor. Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor. Yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor. Böyle gidiyoruz işte. Bir yanımız "kalk gidelim", öbür yanımız "otur" diyor. "Otur" diyen kazanıyor. O yan kalabalık zira... İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, Güvende olma duygusu... En kötüsü alışkanlık. Alışkanlığın verdiği rahatlık, Monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor. Kalıyoruz... Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz. Evlenmeler... Bir çocuk daha doğurmalar... Borçlara girmeler... İşi büyütmeler... Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor. Misal ben... Kapıdaki Rex'i bırakıp gidemiyorum. Değil bu şehirden gitmek, İki sokak öteye taşınamıyorum. Alıp götürsem gelmez ki... Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında, Herkes onu, o herkesi seviyor. Hangi birimizle gitsin? "Sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardır; Evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin, Kendi imalatımız küfeler. Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada. Ölüm var zira. Ölüme inat tutunmak lazım, İnadına kök salmak lazım. Bari ufak kaçışlar yapabilsek. Var tabii yapanlar, ama az. Sadece kaymak tabakası. Hepimiz kaçabilsek... Bütçe, zaman, keyif... Denk olsa. Gün içinde mesela... Küçücük gitmeler yapabilsek. Ne mümkün. Sabah 9, akşam 18 Sonra başka mecburiyetler Sıkışıp kaldık. Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli Bu kadar ağır olmamalı. Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. Bir ömür karşılığı, bir ömür yani. Ne saçma... Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba. Ben her bahar aşık olmam ama Her bahar gitmek isterim. Gittiğim olmadı hiç, Ama olsun... İstemek de güzel CAN YUCEL Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2006 Gözlerim kapanmalı uyusam da uyumasam da Olan olmuş bir kez sönmüş ışıklar Karanlık kurtlarca aç Uykulardan artakalan aşklar Çıplak..... t.ildeniz Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Bugün Ahmet benim, ama dünkü Ahmet değil. Bugün Anka benim, ama yemle beslenen kuşcağız değil. Enelhak kadehiyle bir yudum içen sızdı Tanrılık şarabından. Şişelerle, küplerle içtim ben, sızmadım, ben, sultanların aradığı sultan. Ben hâcetler kıblesiyim. Gönlün kıblesiyim ben. Ben cuma mescidi değilim, insanlık mescidiyim ben. Ben saf aynayım, sırım dökülmemiş, paslanmamışım. Ben kin dolu bir gönül değilim, Turu Sinâ Dağı'nın gönlüyüm ben. Üzüm sarhoşluğu değil benim sarhoşluğum, benim sarhoşluğumun sonu yok. Tarhana çorbası içmem ben, can yemeği yerim, içerim can şerbeti. İşte sararttı seni bir gümüş bedenlinin özlemi. Altın haline geldin artık. Sen altına âşıksın, altın benim rengime âşık. Gönlü saf sûfiyim ben, benim tekkem âlem, medresem dünya benim. Değilim abalı sûfilerden. İster yakarış eri ol sen, meyhane eri istersen, bundan sanki ne çıkar? Yok Cumartesiymiş, yok Cumaymış, bence ne farkı var? Gerçeğin tadını alan er ne altına aldırış eder, ne kalendar tacına bakar. Ne tasası vardır, ne kini. Ey Tebriz'li hak Şems'i, yüzünü göstermeseydin sen, yoksul çaresiz kalırdı kulun; ne gönlü olurdu, ne dini. Mevlana Celaleddin Rumi Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2006 Gözlerim kapanmalı uyusam da uyumasam da Olan olmuş bir kez sönmüş ışıklar Karanlık kurtlarca aç Uykulardan artakalan aşklar Çıplak..... t.ildeniz eğer üç noktayı susmak zannetmemeliysek şiirin devamını ben tamamlıyorum kendime. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 suçum neydi neden böyle oldu.. bu sabah bi umut var içimde nasıl olsa geri gelirsin diye her şey yerli yerinde yine bu sabahların bir anlamı olmalı... Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Would you dance if I asked you to dance? Would you run and never look back Would you cry if you saw me crying Would you save my soul tonight? Would you tremble if I touched your lips? Would you laugh oh please tell me these Now would you die for the one you love? Hold me in your arms tonight? I can be you hero baby I can kiss away the pain I will stand by you forever You can take my breath away Would you swear that you'll always be mine? Would you lie would you run away Am I in to deep? Have I lost my mind? I don't care you're here tonight I just want to hold you Am I in too deep? Have I lost my mind? Well I don't care you're here tonight You can take my breath my breath away I can be your hero ............................................................... Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Bir gün anlayacaksın neden sessizce gittiğimi Senden vazgeçmek uğruna nasıl bir savaş verdiğimi Mevsim kış olur hani bir yudum güneş bulamazsın Sonsuz uçurumlardaki çiçeklere dokunamazsın Her sabah bir sayfa daha eksilip gidiyor ömrümden Ömrümün yıkıntılarında can çekişiyor umutlarım Ellerimde acılar ellerini tutamam kıyamam kıyamam sana Yollarımda ayaz var yaklaşma yollarıma kıyamam kıyamam sana Karanlık gecelere ortak edemem seni kıyamam kıyamam sana bir hayat kadınının kızına yazdığı şarkı... aynurum ve ben çok severiz.... Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Alev alev yanıyorum Buzlarım çözülüyor aşka Gardım düşüyor, tutamıyorum Korkuyorum bakışların çarpınca bana Birbirimize birkaç aşk kadar geç kalmış olmasaydık Hep yanlış gidenlerin ardından yorulmasaydık ..... Sen ışığını arayan güzel günebakan Ben tozuna dumanına hasret bir enkaz Alev alev yandığım doğru Küllerinden doğar mıyım sana doğru Kendimi arıyorken olmaktan korktuğum Yerdeyim Sendeyim Al beni Ne Yaparsan Yap!.. şarkı sayfasına dönmş değil.. bunlar öyle böyle şarkılar değil.. Alıntı
Φ fantastico Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2006 ey cilveli gül.................................. Gör de solgun yüzümü ey cilveli..gül Yüzünde Hakkın ışığını göster de gül! Dünya zevkinden bana pay aldır da gül! Ben güçsüz aşığını mutlu kıl da gül! Güldür garibini ey çok parlak gül!.. Gül! Gönlünün şenliğini sürdürmektir gönlün dileği; Artar üzüntün ile ile gönlün yağmalanması, Parlar sevincin ile gönül cenneti, Bağlıdır gülüşüne gönlün gülümsemesi; Güldür garibini ey çok parlak gül!.. Gül! Güldükçe yanağının gülü, ey cana bolluk veren, Hakka evrenin bolluk ışığından işaret verir. Gönlümce bir evrene döner evren o zaman, Başlar gülümsemeye gönül yavrusu o an; Güldür garibini ey çok parlak gül!.. Gül! Tevfik Fikret Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.