Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslami Kesim Susma Hakkını Kullanmaya Mecburdur !


pretty20

Önerilen İletiler

İslami Kesim Susma Hakkını Kullanmaya Mecburdur !

 

 

 

İnsani yönleri hedef alarak yayılmaya çalışan,mensubiyetini tanıtırken can almaktan acı duymayan,ciddi boyutta katliamlara,suikastlara sebep yaratan bir dinin kitabının yakılmasına,peygamberinin komikleştirilmesine tepki verecek kadar duyarsız değilim.

 

İslami kesim,varolduğundan itibaren farklı hiçbir dine,düşünceye,kültüre yer vermeyerek mozaikliği reddetmiş,salt tek yönlü bir inanışı kabul ederek farklılıkları hep bir engel olarak görmüş ve yok etmek için çaba göstermiştir.

 

Göstermiş olduğu yoketme çabası asla düşüncel anlamda değil,süregelen tarihten ve yakın geçmişten varolan örneklerdeki gibi şiddetsel boyuttadır.

 

İslami kesimin şuana kadar gerçekleştirmiş olduğu bazı *********likleri ülkeden birkaç örnekle paylaşalım;

 

Bahriye Üçok;1989'da televizyondaki bir açık oturumda ''İslamda örtünmenin zorunlu olmadığını'' açıklamasından sonra ''İslami Hareket'' adlı örgüt tarafından yoğun tehditler almış ve bu tehditlerin ardından 6 Ekim 1990'da evine gönderilen bir kitabı açması sırasında,kitabın içerisine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti !

 

 

Turan Dursun;yayınlamış olduğu kitap ve farklı kaynaklarda ''dini eleştirmek'' gerekçesiyle 6 Eylül 1990'da faiili meçhul bir suikast sonucu hayatını kaybetti !

 

Sivas Katliamı;Pir Sultan Abdal'ı anma etkinliklerine katılmak için toplanan birçok aydın,kültür ve düşünce insanlarına mezar edilmişti Madımak ! 2 Temmuz 1993'de Sivas Madımak otelindeki 37 aydın,şeriatçı güçler tarafından yakılmıştı.

 

Maraş Olayı;Komünistlere ölüm! Alevilere Ölüm! Komünistler Moskova’ya! Milliyetçi Türkiye!, "Kanımız aksa da zafer islamın” gibi bütünü tahrik edici sloganlar ile başlayan olay,farklı kesimlerin,güçlerin kışkırtması ile daha da alevlenmiş ve islami eğilimdeki kesimler insandışı şiddet sonucu resmi kayıtlara göre 113 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olmuştur.

 

Çorum Olayı;Komünistlerin Çorum'daki bir camiyi ateşe verdiği yalanlarıyla mensupluğunu genişleten İslami kesim,Çorum olaylarında iki ay içerisnde elli kişinin satır ve bıçaklarla,********* işkencelerle hayatını kaybetmesine yüze kadın insanın da yaralanmasına sebep olmuştur.

 

Uğur Mumcu;Selamcılar olarak bilinen İran destekli bir İslami örgütün 24 Ocak 1993'de gerçekleştirmiş olduğu suikastı sonucu yaşamını yitirmiştir.

 

Onat Kutlar;Cumhuriyet yazarlarından Sinemacı Onat Kutlar, 30 Aralık 1994'te The Marmara Oteli'nin pastanesinde İslami kesimin gerçekleştirdiği patlama sonucu ağır yaralandı ve daha sonra kaldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 

Muammer Aksoy;Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı olan Prof.Muammer Aksoy,31 Ocak 1990 günü saat 19.05'te Ankara Bahçelievler'deki evine giderken öldürüldü.Ve sonrasında İslami Hareket adına çalışan bir kişi bazı gazeteleri arayarak; ''Tesettür konusunda İslama karşı takındığı tavır nedeniyle Müslümanlar tarafından cezalandırıldı'' gibi bir ifadede bulunarak suçu İslami Hareket'in üstlendiğini açıkladı.

 

 

Diğer İslami Saldırılar…

İstanbul 18 Eylül 1969/ Özel Işık Mimarlık ve Mühendislik Yüksek Okulu'nda paralı eğitime ve özel okul patronlarına karşı süren direnişi desteklemeye giden devrimci öğrencilerin taranması sonucu Mehmet Can Tekin katledildi ve iki öğrenci de yaralandı.

8 Aralık 1969'da İstanbul DMMA öğrencisi Mehmet Büyüksevinç durakta otobüs beklerken, altı gün sonra yine aynı okulun öğrencisi Battal Mehmetoğlu, üniversite kapısında islamcılar tarafından katledildi.

İstanbul 16 aralık 1979/ Beşiktaş vapur iskelesi yanında bir patlama yaşanıyor. Bir saatli bomba “Türk İslami Birliği” imzalı. 5 ölü 22 yaralı.

Van 3 Mayıs 1987/ 100. Yıl Üniversitesi'nde 30 kişilik gerici faşist güruh polisin gözü önünde, üniversite kapısının karşısındaki kahvehanede bulunan devrimci öğrencilere saldırdı. Saldırı sonucu onlarca öğrenci yaralanırken Mehmet Şirin Tekin adlı öğrenci de bıçaklanarak öldürüldü. Açıktan gerçekleştirilen bu saldırı oruç tutanlar ve tutmayanlar arasındaki çatışma diye yansıtılmaya çalışıldı. Üniversitedeki gerici örgütlenmeyi bizzat yaratan Rektör; "Olsa olsa çakı kullanmışlardır, oruç tutanları tahrik etmişlerdir,onlar islam adına dövüşürler” diyerek desteğini açıkça gösteriyordu."

Kırıkkale 1974/ MHP’nin komando kampları diye bilinen bir kampta islam öğretiliyor. Kırıkkale’deki Bozkurt ovasında din düşmanlarının beyni çıkarılır,kafirler telef edilir,itler boğazlanır.(Erdoğan Asılyüce “Her yönüyle Kırıkkale 1974)

 

Konya/ yüksek öğrenim gençliği, emperyalizmi protesto etmek için Temmuz 1969'da miting düzenlemek istedi. Gerici kesimlerin yarattığı saldırgan ortam nedeniyle mitingden vazgeçildi. Ancak saldırılar durmadı. 24 Temmuz 1969'da, kışkırtılan islamcılar "Din elden gidiyor" sloganları ve ellerindeki sopalarla önce TİP il binasına, öğretmenler lokaline, bazı kitabevi ve gazete bayilerine saldırarak tahrip ettiler.

 

Erzincan/ Halka yönelik kitlesel saldırının haberi Erzincan'dan geldi. 23 Şubat 1975'te, Erzincan şehir merkezinde faşistler ve islamcılar "mescitler, camiler ateşe veriliyor" yalanıyla saldırıya geçtiler. İki gün süren olaylarda 13 yaşında bir öğrenci ölürken, 70 kişi yaralandı ,dükkanlar tahrip edildi.

 

Malatya/ 17 Nisan 1975 'te Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'na gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu Fendoğlu, gelini ve torunu öldü. Malatya'da haftalardır süren gerginlik alevlendirilmiş oldu. Aynı günlerde Malatya'da yayınlanan ÜGD-MHP imzalı bildiride "din iman elden gidiyor. İslam için silaha sarılmazsan bir gün minarelerden komünist marşlar dinleyeceksin" deniliyordu.

"Komünistler Hamido'yu öldürdü" yalanıyla Alevilere ve devrimcilere yönelik saldırıyı başlattılar. 2 gün süren saldırıda işyerleri tahrip edilirken, dükkanlar yağmalandı. Üç lise öğrencisi kurşunlanarak katledildi....

Trabzon, Ocak 1979. Ülkücü gençlik imzalı bir bildiri;

“ Türkiye’de ki çatışma islamla küfrün çatışmasıdır. Bu gün Türkiye’de yeni bir bedir savaşının öncesi yaşanmaktadır. Müslümanlar cihada çağrıldınız da koşunuz. Bir komünist öldürmek yüz kere hicaza gitmekten iyidir."

Tokat, 9 Temmuz 1979/ Tokatta bir bildiri yayınlanıyor;

“Allah rızası için baş koyduğun davadan hiçbir güç seni geri döndüremeyecektir. Sesimizin ulaşamadığı yere kurşunlarımız ulaşacaktır… Ya tam susturacağız ya kan kusturacağız…"

 

 

Örneklerde de gördüğümüz gibi insandışı hertürlü olayı gerçekleştiren bu kesimin,peygamberlerinin karikatürlerinin çizilmesine,dini kitaplarının yakılmasına tepki vermek gibi bir hakları yoktur,olamaz.

İslami kesim susma hakkını kullanmaya mecburdur.

 

Hazırlayan : Ali BARIŞ Kurt

İletişim : [email protected]

 

www.arkamahalle.net 'den alıntıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aslında sana cevap vermek bence biz dünyalılar için en büyük ayıp ama beni tanıyan bilir karşımdaki saçmalasa da ben susamıyorum.

 

birincisi değerli? kardeşim senin o bahsettiğin sukastlardan bir tanesini bile adı geçen terör örgütlerinin yaptığına inanmıyorum. askerliğini üst düzey devlet adamlarını koruyrak ve bunun eğitimini almış biri olarak söylüyorum. adını verdiğin o örgütlerin hiçbiri böyle usta suikastlar yapamaz , bunlar uzman bir ekbin işidir ki uğur mumcu suikastından önce ülkeye 7 mossad ajanının girdiğini ve suikastten 1 saat sonra özel bir uçakla çıkıldığının bizim istihbarah uzmanlarımızca tesbit edildiğini biliyormusun?

 

ikincisi, varsayalım bunları o dediğin kişiler yaptı. onlar İslamiyetimi temsil ediyor ben gidip amerika başkanını öldürsem bunu bütün Türkiye'ye mal etmek olurmu. ağca papayı vurdu diye bütün türkler katilmidir?

 

üçüncüsü, İslami kesim diye birşey yoktur.İslam dini vardır anladığım kadarıyla senin İslamiyetle pek alakan yok. eğer o senden daha büyük abilerine ve ablalarına sorarsan şunu öğreneceksinki onların birçoğu ateist olduğu halde bunu inkar eder biz müslümanız ama şuna buna karşıyız diyerek kendilerini kandırırlar.

 

dördüncüsü; uğur mumcunun veya yukarıda ismi geçen kişilerin öldürülmesi dindar insanların hiçbir zaman kabul ettiği birşey değildir. çünkü bu olaylar bahane edilerek 28 şubatları yaşadık biz. senin kızının kaldığı yurtlar gece baskınlarına uğrayarak iç çamaşırlarına kadar didik didik aranmadı.

 

sonuç olarak aklını başına al müslüman bir ülkede yaşıyorsun ve neye inanıyorsan inan terbiyeli ol. o karikatür olayını ağzına alma onun üzerine yorum yapma ve git biraz kitap oku. unutmaki birilerine zarar vermek istiyorsan en iyi onların düşmanlarına onların yaptığını gösterecek bir suç işlettiğini düşündürmen gerekir. şimdi git sütünü iç ve uyu..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani ciddiye alınıpta cevap verilecek bir yazı değil !!

 

Ha bide ideolojikj görüşler dinlere saldırmazlar o tip saçma sapan sitelerden ancak bu yazılar çıkar ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslami Kesim Susma Hakkını Kullanmaya Mecburdur !

 

 

 

İnsani yönleri hedef alarak yayılmaya çalışan,mensubiyetini tanıtırken can almaktan acı duymayan,ciddi boyutta katliamlara,suikastlara sebep yaratan bir dinin kitabının yakılmasına,peygamberinin komikleştirilmesine tepki verecek kadar duyarsız değilim.

.

.

.

Örneklerde de gördüğümüz gibi insandışı hertürlü olayı gerçekleştiren bu kesimin,peygamberlerinin karikatürlerinin çizilmesine,dini kitaplarının yakılmasına tepki vermek gibi bir hakları yoktur,olamaz.

İslami kesim susma hakkını kullanmaya mecburdur.

 

Hazırlayan : Ali BARIŞ Kurt

İletişim : [email protected]

 

www.arkamahalle.net 'den alıntıdır.

pretty20 tüm yazdıklarına katılmamak mumkun degildir ancak bu faşişt eylemlerin arkasındaki guc ve destegini aldıgı kurum ve örgutlenmeler kimlerdir 12 eylul faşişzmi darbe sonrası din kisvesi altında imamhatiplerde yetiştirdigi dinci tarikatcı kesim aynı zamanda devletin çeşitli kurumlarında aynı zamanda ceşitli siyası partiler yoluyla turkiye halkını gericileştirerek faşist gerici eylemlerin sivasta oldugu gibi çeşitli linç etme eylemlerini bozhöyukte ve trabzondada gerçekleştırmıtır egemen gucler kendı saltanatlarının devamı için surekli halkı yapay saflaşmalarla en hassas konu olan islam dinini de kullanarak alevi sunni turk kürt yada sagcı solcu biciminde bolerek yönetmeye çalışıyor ve aynı zamanda kurumsalaşarak bunu örgutleyecek devletın içinde ve dışında örgutler kurarak başta DEVRİMCİ SOSYALİST cevreler olmak uzere aydın demokrat antifaşişt olan insanlara ALEVİ insanlara veyurtsever KURT HAREKETİNİ kanla bastırmak icin her turlu planlarını uygulamaktan geri kalmıyor ulkemizin guzel insaları aclık kan gözyaşı ve zulim alttında yaşatılmak isteniyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizler tv karşısında, gazetelerden, radyolardan "falan aydının öldürülmesinde, filan İslami grubpların etkisi olmuştur" diye işittiğimizde "yazıklar olsun bu müslümanlara" diyebiliyoruz. Ama bilmiyoruz ki bu medya o cinayeti işleyenlerin malıdır! Kandırılmaya en müsait toplumuz biz! Bunun için çok dinliyiz ya zaten! Önümüze ne koyarlarsa yeriz biz! Çünkü biz Türküz!

 

Not: Ben burada ne şeriatçı kesimi ne de bunları suçlayan yobaz/sömürücü kesimi savunmuyorum! Bana göre hepsi aynı! Al birini vur ötekine! Hepsi de siyasetin oyuncağı işte! Ne mutlu birleyenlere!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

çok karakterli ve ince bir yazı dili kullanmışsın..brawo

yazdıklarının tamamı zaten televizyonlarda ve yazılı basında bas bas bağırılıyor,senin yaptığına hologomik ego tatmini diyebilirmiyiz.?eğer bir dava için ortaya canını koyduysan,dolayısıyla o canından olursun..bu senin yazında belirttiğin her iki taraf içinde geçerli..küçük bir hatırlatma,uğur mumcu-PKK ve İSRAİL yazı dizisinin ikinci kısmını yazamadan öldürüldü,derin dewlet yada MOSSAD.?hangisi..?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

""""""""İnsani yönleri hedef alarak yayılmaya çalışan,mensubiyetini tanıtırken can almaktan acı duymayan,ciddi boyutta katliamlara,suikastlara sebep yaratan bir dinin kitabının yakılmasına,peygamberinin komikleştirilmesine tepki verecek kadar duyarsız değilim."""""""

 

 

 

................................>lafım bu sözleredir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.