Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Derin devletin finasmani gene devlettir, Ergenekon davasında finansman henüz bulunamamıştır. Kuddusi Okkır dediler, adam borç içinde öldü. Sinan Aygün dediler, tutmadı. Şimdi de Bedrettin Dalan diyorlar Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Hayir bebni CHP'yi de dahil etme gibi bir düsüncem yok, yaniliyorsunuz. Dogu perincek kpnusunda da yaniliyorsunuz, sinerji falan yarattigida yok. Kimse dokunmasa ona zaaten disarda herkes gülüyordu. Desifre etme meslegi ona bazilari tarafindan verildi. Yillardan beri yaptigi baska bir sey degil. Size bir tavsiyem var müsade ederseniz. Ergenekon meselesini bir kenara birakin ve unutun. Sonra oturun ve Dogu Perincek hakkinda bilgi toplamaya calisin gecmisinden günümüze kadar. Göreceksiniz ne demek istedigimi. Hatirliyorsam bir seferinde siz Perincek konu oldunda o sahis hakkinda fazla bilgiye sahip olmadiginizi ve bir fikir yürütemeyeceginizi bildirmistiniz, umarim yanilmiyorum ve sizi baskasiyla karistirmadim. Madem kimse ciddiye almıyor, siz neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz ve Ergenekon olayını sadece onun üzerinden tartışmak istiyorsunuz. Ayrıca, benim daha önce bilgi eksikliğimin olmadığından konuşmak istemeyişim hep öyle kalmamı mı gerektirir. Size yakıştıramadım bir devrimci olarak bu düşünceyi, insanlar statik mi olmalı, fikirleri ilerleyip genişleyemez mi ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Derin devlete karşımıyım? Karşıyım. Yüzeysel devletten yanayım. Şeffaflığı severim. Peki devletin derinleşmemesi mümkün mü? Sanmıyorum. O kadar çok ülke bir diğerinin üzerinde çıkar amaçlı illegal gizli operasyonlar yürütüyor ki, bunlarla legal mücadele ile ülke bütünlüğünü koruyabilmeniz ya ad ülkenizin zarar görmesini engelleyebilmeniz mümkün değil. En masumu devlet sırrı denip geçiliyor zaten. Ben karşı olsam da, derin devletin hep var olacağını biliyorum kısacası. Evet, net ve doğru ifadeler. Bir de tabii, önemli olanın derin devletin başka ülkelerin güdümüne girip ülke çıkarlarına aykırı eylemler yapmaması gerektiğini de tekrar vurgulamak gerekir. Saygılar. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Madem kimse ciddiye almıyor, siz neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz ve Ergenekon olayını sadece onun üzerinden tartışmak istiyorsunuz. Ayrıca, benim daha önce bilgi eksikliğimin olmadığından konuşmak istemeyişim hep öyle kalmamı mı gerektirir. Size yakıştıramadım bir devrimci olarak bu düşünceyi, insanlar statik mi olmalı, fikirleri ilerleyip genişleyemez mi ? Ben size kendi söyleminizi hatirlatirken sizi kücük düsürmek amaciyla degil, sadece bilgim olmadigi dediginiz sahisi savundugunuz icin söyledim. Tabiiki arastirdiysaniz bazi yeni bilgilere sahip olmus olabilirsiniz. Umarim bilginizi ilerletmissinizdir. Sizin ciddiye alisiniz dikkatimi cekti, o yüzden yazdim. Ben zaten Perincek gibilerini ciddiye almiyorumki, sadece gülüyorum, ama sizin gibi arkadaslarin onu ciddiye almasi tabiiki beni biraz düsündürüyor. Diger yazilarimida okursaniz sadece Perincek üzerinden ele almadigimi göreceksiniz. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Ergenekon davasında finansman henüz bulunamamıştır. Kuddusi Okkır dediler, adam borç içinde öldü. Sinan Aygün dediler, tutmadı. Şimdi de Bedrettin Dalan diyorlar Bir de Gülen'i deneseler diyorum Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Ben size kendi söyleminizi hatirlatirken sizi kücük düsürmek amaciyla degil, sadece bilgim olmadigi dediginiz sahisi savundugunuz icin söyledim. Tabiiki arastirdiysaniz bazi yeni bilgilere sahip olmus olabilirsiniz. Umarim bilginizi ilerletmissinizdir. Sizin ciddiye alisiniz dikkatimi cekti, o yüzden yazdim. Ben zaten Perincek gibilerini ciddiye almiyorumki, sadece gülüyorum, ama sizin gibi arkadaslarin onu ciddiye almasi tabiiki beni biraz düsündürüyor. Diger yazilarimida okursaniz sadece Perincek üzerinden ele almadigimi göreceksiniz. Şimdi, insanların kişilikleri değil derdim. Ben Perinçek şöyleymiş, böyleymiş, dönmüş falan bunlarla ilgilenmem. Şu an dediklerine de teori mantığı ile bakarım. Yani, benim için ortaya koydukları düşünceler bütüncüllüğü barındıran bir teori içeriyorsa ve taşları yerine oturtuyorsa önemlidir. Teorinin ne olduğunu biliyorsanız söylediklerimi daha iyi anlarsınız. Ben tarihe de bu mantıkla bakarım. Bazılarının baktığı gibi birbirinden bağımsız olaylar olarak değerlendirip her şeyi birbirine karıştırmam. Ergenekon ile ilgili karşı tezlerde taşlar yerine oturmuyor ve sırıtan bir sürü durum var o yüzden bana inandırıcı gelmiyor iddianame. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Bir de Gülen'i deneseler diyorum Gülen gülüyor zaten Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Şimdi, insanların kişilikleri değil derdim. Ben Perinçek şöyleymiş, böyleymiş, dönmüş falan bunlarla ilgilenmem. Şu an dediklerine de teori mantığı ile bakarım. Yani, benim için ortaya koydukları düşünceler bütüncüllüğü barındıran bir teori içeriyorsa ve taşları yerine oturtuyorsa önemlidir. Teorinin ne olduğunu biliyorsanız söylediklerimi daha iyi anlarsınız. Ben tarihe de bu mantıkla bakarım. Bazılarının baktığı gibi birbirinden bağımsız olaylar olarak değerlendirip her şeyi birbirine karıştırmam. Ergenekon ile ilgili karşı tezlerde taşlar yerine oturmuyor ve sırıtan bir sürü durum var o yüzden bana inandırıcı gelmiyor iddianame. Sn Dogrucudavut, bir siyasetcinin veya kendisini önder ilan edenin gecmisi ve cizmis oldugu grafik cok önemlidir, en azindan benim icin. Bakin su anki basbakanda söyledi, ben degistim, ama inandikmi? Hayir, hen´mde hakli olarak koskoca bir HAYIR diyoruz. Onun gecmisi ve cizmmis oldugu grafik takkiyeci oldugunu gösteriyor. Perincek'in gecmisi ve frafigi ise onun yalanci, provekatör, bilgi kirliligi yapan, sadece kendisine verilen görevi yerine getiren bir kisilige sahip. 1977 1 mayis katliamina bakarsaniz, o olayda derin devletin tezgahiydi, ama onlara yardimci olan gene kimdi diye sorarsaniz, aklimiza Dogu Perincek hemen geliyor. Hatirlarsaniz o döynem 1 mayis alanina istenmedigi halde zorla giren Perincek taraftari gurup girdikten sonra silahlar patlamaya basladi ve olay sanki solcular arasindaki kavgancikti gibi lanse edildi. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 O hikmet neyse düşündürücü olan bu işte. Bu da derin devletin ülke çıkarlarına hizmet etmediğini gösteriyor. Yani dış güdümü açıklıyor. Mesela, Gaffar Okkan'ın Türkiye karşıtı ne eylemi olmuş ? Bilakis Diyarbakırda kardeşliği temin etmiş, PKK'nın argümanlarını tersine dödürmüş. Demek ki onu öldüren ya PKK yada PKKyı destekleyen ABD yada AB, olağan şüpleliler bunlar. Siz mantık dışına çıkıp, illaki ve inatla Türk devletini ve Türkleri suçlayacağım derseniz o sizin bileceğiniz iş. bu arada İ.Şahinin faso fiso diyen Tansu Çiller zamanında değil 1999 dan sonra Yargıtay B.Savcısı Kanadoğlu tarafından ceza aldırılğını da eklemek gerekir. Çok doğru bir saptama. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Sn.Mavi, katılsanız da katılmasanız da bu bir gerçekliktir. Derin devleti olmayan bir devlet yoktur. Olmayanlar belki sadece totaliter rejimlere sahip olanlardır. Gerçek değil gereklilik olarak doğru bulmadığım bir derin devleti yazdım.Bir devlet var iken,derini gerek olarak sunmak bana pek akıl karı gibi gelmiyor. Kaldı ki,başka ülkeler ile açıklamaya çalıştığımız derin devletimiz,onlar ile aynı yerde değil. Bizde ki derin devlet,aynı zamanda bir komedi Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Şimdi, insanların kişilikleri değil derdim. Ben Perinçek şöyleymiş, böyleymiş, dönmüş falan bunlarla ilgilenmem. Şu an dediklerine de teori mantığı ile bakarım. Yani, benim için ortaya koydukları düşünceler bütüncüllüğü barındıran bir teori içeriyorsa ve taşları yerine oturtuyorsa önemlidir. Teorinin ne olduğunu biliyorsanız söylediklerimi daha iyi anlarsınız. Ben tarihe de bu mantıkla bakarım. Bazılarının baktığı gibi birbirinden bağımsız olaylar olarak değerlendirip her şeyi birbirine karıştırmam. Ergenekon ile ilgili karşı tezlerde taşlar yerine oturmuyor ve sırıtan bir sürü durum var o yüzden bana inandırıcı gelmiyor iddianame. Tabi ki isimlere değil,öze döneceğiz.Geçenlerde bazı arkadaşlarımız,Irak işgalini konuşurken ABD'nin demokrasi söylemlerinin doğruluğu üzerine tezler yürütüyorlardı.Çok gülmüştüm,"atı alan Üsküdar'ı geçmişti." bizler hala atın rengini bile bile atı konuşuyorduk. Konumuz Ergenekon'du değil mi,bence Ergenekon bizde ki zihniyetin kendisidir! Biz de bu zihniyete dönelim. Kişileri buraya taşıyan özü anlatalım kendimize Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Türkiye'deki derin devleti Teşkilat-ı Mahsusa ile bir tutmak, onun gibi değerlendirmek ve böyle savunup sahiplenmek hatadır. Teşkilat-ı Mahsusa Osmanlı'nındı. Osmanlı'yı İngiltere ya da Rusya yanlısı politikalar izlemesi için teşvik etmek ve kısmen zorlamak için kurulmuş bir organizasyon değildi. Milliydi, Çöken bir imparatorluğu ve tebaasını bir arada tutabilmek, İmparatorluğu ortadan kaldıracak milliyetçi ayaklanmalar, düşman işgalleri gibi faktörleri etkisizleştirmek için gerilla harbi, suikast, adam kaçırma, sabotaj gibi taktiklerle savaşmak için kurulan bir organizasyondu. Türk Gladio'su ise, kutuplu dünyada Türkiye'nin NATO ve lideri olan ülkelerin safında onların çıkarlarına uygun politikalar izlemesi, bu politikalara uygun olmayan liderler iktidara geldiğinde ise, onları koltuğundan indirecek araçları geliştirmesi amacıyla kurulan bir organizasyondu. Aslına bakarsanız bugün kısmen deşifre edilen ve yargılanan adamlar, miladları dolmuş, devrin ihtiyaçlarına cevap vermeyen, tabiri caizse üstleri çizilmiş adamlar. Bu adamlar aktif görevlerine devam ederken, haklarında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi aydınların yazdıklarından, ortaya çıkardıklarından sonra açılan soruşturmaların nasıl iki günde havaya karıştığını, haklarındaki gerçekleri ortaya çıkaran aydınların ise başlarına neler geldiğini biliyoruz. Ne bahçelievlerde boğulan gençlerin, ne 16 martta üstlerine bomba atılan gençlerin, ne maraşta, çorumda can veren masum insanların, ne kanlı pazarda katledilenlerin, Ne evlerinden gece yarısı alınıp, bilinmeyen mahkemelerde, bilinmeyen hakim ve savcılar tarafından yargılanıp terörist suçuyla hüküm giyip işkencelerden geçirilip infaz edilen, yakınlarının çöplüklerde, kireç kuyularında ceserlerini aradığı insanların, katledilen onca aydın, yazar, sanatçının hesabının sorulması değildir bu. NATO ve ABD'nin çıkarlarını korumak konusunda aralarında gayret açısından fark olmayanların kendi aralarındaki mücadeledir. Tabi üstü çizilenlerin, sitem ve düşmanlık beslemesi kadar doğal olan yoktur. Her kullanılan, işi bitip tasması çözülünce eski efendisine düşman kesilir. Bu soruşturma da ne açığa çıkmıştır ? Maraş, Çorum, Bahçelievler, 16 Mart, 77 1 Mayıs'ı, kanlı pazar katliamları mı ? Onca faili meçhul suikast mi ? Sağ-Sol çatışması diye geçiştirilen onca vahşet mi ? Nasıl bir derin devlet soruşturmasıdır ki bu ? Açığa çıkan, çözülen bir tane bile büyük vaka yok ? Ancak bir çakma temiz eller operasyonu. İşi bitmiş, üstü çizilmiş adamları yargıla. Ki bunlar muhalifleride sindirmenin yanında anca yalan çorbasının üstüne gerçek sosu koymak gibi oluyor. Arada demoklesin kılıcı gibi operasyonu muhaliflerin üstünde sallandır. Onca katliamı kim organize etti, kim düzenledi ? Onca faili meçhul suikasti devletin güçleri seyrede seyrede kim yaptı ? Bunlar açığa çıkarılmadıkça bu operasyon bir derin devlet operasyonu falan olmaz. Anca çadır tiyatrosu olur. Bu operasyon ve dava boyunca savcıların hazırladığı iddianamenin tümünü al, Kutlu Savaş'ın hazırladığı Susurluk Raporu kadar bile açık ve cesur değildir. Bunun yanında, katilleri, "kahramanlık edebiyatı" ile savunmaya çalışmanın devride bitmiştir. Dediğim gibi gladiocular, teşikatı mahsusacılar değildir. Yakup Cemil, Kuşçubaşı Eşref, Ömer Naci, İsmail Canbulad, Filibeli Hilmi gibi ömürlerini imparatorluğun dört bir yanında mücadele ile geçirmiş, sonunda, Yakup Cemil gibi kurşuna dizilerek, Kuşçubaşı Eşref gibi bahçıvanlık yaparak ömrünü tamamlamış kahramanlarla. Vatan Millet edebiyatıyla milyon dolarlara kavuşmuş, uyuşturucu, silah ticaretinden voliyi vurmuş, milleti haraca bağlamış, haraç vermeyenleri terörist diye öldürmüş adamları aynı kefeye koymak, gerçek kahramanların anısına hakarettir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 .......... Aslına bakarsanız bugün kısmen deşifre edilen ve yargılanan adamlar, miladları dolmuş, devrin ihtiyaçlarına cevap vermeyen, tabiri caizse üstleri çizilmiş adamlar. Bu adamlar aktif görevlerine devam ederken, haklarında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi aydınların yazdıklarından, ortaya çıkardıklarından sonra açılan soruşturmaların nasıl iki günde havaya karıştığını, haklarındaki gerçekleri ortaya çıkaran aydınların ise başlarına neler geldiğini biliyoruz. Ne bahçelievlerde boğulan gençlerin, ne 16 martta üstlerine bomba atılan gençlerin, ne maraşta, çorumda can veren masum insanların, ne kanlı pazarda katledilenlerin, Ne evlerinden gece yarısı alınıp, bilinmeyen mahkemelerde, bilinmeyen hakim ve savcılar tarafından yargılanıp terörist suçuyla hüküm giyip işkencelerden geçirilip infaz edilen, yakınlarının çöplüklerde, kireç kuyularında ceserlerini aradığı insanların, katledilen onca aydın, yazar, sanatçının hesabının sorulması değildir bu. ............... Bunun yanında, katilleri, "kahramanlık edebiyatı" ile savunmaya çalışmanın devride bitmiştir. Dediğim gibi gladiocular, teşikatı mahsusacılar değildir. Yakup Cemil, Kuşçubaşı Eşref, Ömer Naci, İsmail Canbulad, Filibeli Hilmi gibi ömürlerini imparatorluğun dört bir yanında mücadele ile geçirmiş, sonunda, Yakup Cemil gibi kurşuna dizilerek, Kuşçubaşı Eşref gibi bahçıvanlık yaparak ömrünü tamamlamış kahramanlarla. Vatan Millet edebiyatıyla milyon dolarlara kavuşmuş, uyuşturucu, silah ticaretinden voliyi vurmuş, milleti haraca bağlamış, haraç vermeyenleri terörist diye öldürmüş adamları aynı kefeye koymak, gerçek kahramanların anısına hakarettir. eklenecek tek kelime yok,lütfen herkes bir daha okusun,bir daha,bir daha... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 O hikmet neyse düşündürücü olan bu işte. Bu da derin devletin ülke çıkarlarına hizmet etmediğini gösteriyor. Yani dış güdümü açıklıyor. Mesela, Gaffar Okkan'ın Türkiye karşıtı ne eylemi olmuş ? Bilakis Diyarbakırda kardeşliği temin etmiş, PKK'nın argümanlarını tersine dödürmüş. Demek ki onu öldüren ya PKK yada PKKyı destekleyen ABD yada AB, olağan şüpleliler bunlar. Siz mantık dışına çıkıp, illaki ve inatla Türk devletini ve Türkleri suçlayacağım derseniz o sizin bileceğiniz iş. bu arada İ.Şahinin faso fiso diyen Tansu Çiller zamanında değil 1999 dan sonra Yargıtay B.Savcısı Kanadoğlu tarafından ceza aldırılğını da eklemek gerekir. Sn Dogrucudavut, neden su soruyu kendimize sormuyoruz? Devletimiz o kadar acizmiki, Gaffar Okkan'in gercek katillerini ve arkasindaki örgütü ve sahislari bulamiyor? Bu sadece binden fazla bir tanesi!!! Bunun bir aciklamasini yaparsiniz umarim. Diyarbakir'da kardesligi temin etmis ve PKK'nin argümanlarini tersine döndürmüs olan iyi bir emniyet görevlisinin katillerini devlet hala bulamamis ve bizler sadece süphelerimizi bildiriyoruz. Siz kolay bir bicimde kendi acinizdan katillerin adresini belirlemissiniz, ya PKK yada PKK yi destekleye ABD yada AB diyorsunuz. Siz emniyetten olmamaniza ragmen tahmin edebiliyorsunuz, ama koskoca devlet bunu bile yapamiyor ve sorumlulari bulamiyor. Iste bu benim icin ein büyük düsündürücü nokta!!!! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Ben de bunu çok düşünmüşümdür,ben bile farkındayken yaşananların;devlet nasıl farkına varamadı Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 eklenecek tek kelime yok,lütfen herkes bir daha okusun,bir daha,bir daha... Beni şaşırttınız. Siz, Teşkilat-ı Mahsusa'nın gerekliliğini ve elemanlarının kahraman olduğunu kabul ediyormusunuz, yani ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Sn Dogrucudavut, bir siyasetcinin veya kendisini önder ilan edenin gecmisi ve cizmis oldugu grafik cok önemlidir, en azindan benim icin. Bakin su anki basbakanda söyledi, ben degistim, ama inandikmi? Hayir, hen´mde hakli olarak koskoca bir HAYIR diyoruz. Onun gecmisi ve cizmmis oldugu grafik takkiyeci oldugunu gösteriyor. Perincek'in gecmisi ve frafigi ise onun yalanci, provekatör, bilgi kirliligi yapan, sadece kendisine verilen görevi yerine getiren bir kisilige sahip. 1977 1 mayis katliamina bakarsaniz, o olayda derin devletin tezgahiydi, ama onlara yardimci olan gene kimdi diye sorarsaniz, aklimiza Dogu Perincek hemen geliyor. Hatirlarsaniz o döynem 1 mayis alanina istenmedigi halde zorla giren Perincek taraftari gurup girdikten sonra silahlar patlamaya basladi ve olay sanki solcular arasindaki kavgancikti gibi lanse edildi. Kişiler üzerinden tartışmak istemediğimi söylemiştim ama madem ısrar ettiniz. Önceklikle, Perinçekin 80 öncesi Maocu olduğunu ve diğer fraksiyonlarla sürtüşme içinde olduğunu bilmeniz gerekir. O dönem kanlı 1 Mayısı solcu sürtüşmesi diye adlandırılmasının faturası neden Perinçeke çıkarılsın. Bu mu deliliniz ? Onun karşı olduğu gruba da mal edilebilir bu mantıkla... Bir de bakalım Perinçek ne demiş savunmasında: ''İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, savunmasının bu bölümünde partisinin Gladyo’ya karşı verdiği 40 yıllık mücadelesini anlattı. Perinçek, 1 Mayıs 1977 katliamını belgeleriyle kendilerinin açığa çıkarttığını vurguladı. GLADYO İLE 40 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ Doğu Perinçek, savunmasının partisinin Gladyo’ya karşı verdiği 40 yıllık mücadelesini anlattı.1 Mayıs 1977 katliamını, belgeleriyle açığa çıkardıklarını belirten İşçi Partisi Lideri, “Darbeler yargılanıyor deniliyor. Darbe hani, girişim nerde, eylem nerde? Fakat olan darbeleri yargılamıyoruz. 12 Eylül cuntasının arkasında ABD vardı. Onu yargılayalım! Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül darbenin yavruları değil mi? Şimdi onlar, vatanseverleri yargılıyor. Vurdunuz, kırdınız, öldürdünüz, şimdi de burada sanık yapıyorsunuz! Eşref Bitlis’i öldürdünüz, hıncınızı alamadınız, şemaya koydunuz. Vurdukları adamlarsa, sanık sandalyesine oturan aynı insanlardır. Vurulan insanlardan Orhan Pamuk’a, Fehmi Koru’ya benzeyen var mı? ABD Gladyo’yu temizler mi? Orhan Pamuk'a benzeyen, batıya yaranmak için ne yaptığını şaşıran bir adam var mı öldürülen? Hrant Dink bizden biriydi. Bizi birbirimize kırdırmak isteyen bu oyuna gelmeyin diyordu"Birinci MİT raporunu da İşçi Partisi’nin ortaya çıkardığını ancak iddianame de bu raporun İşçi Partisi tarafından uydurulduğunun yazıldığına dikkat çeken Perinçek, “MİT Raporu’nu 1988’de Türkiye gündemine getiren biziz. İddianamede Mehmet Eymür “biz yazdık” diyor” dedi. Perinçek, MİT’i “sivilleştirme” operasyonunun, “MİT’i CIA’laştırma planının parçası olduğunu ifade etti. '' Ayrıca, Tayyip Erdoğan örneği gibi bir insanın ''değiştim'' demesinin inandırıcılığı bugünkü eylemlerine bakılarak ölçülebilir ancak. Perinçek'in, ''değiştim'' söylemine aykırı olacak bir eylemi var mı ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Sn Dogrucudavut, neden su soruyu kendimize sormuyoruz? Devletimiz o kadar acizmiki, Gaffar Okkan'in gercek katillerini ve arkasindaki örgütü ve sahislari bulamiyor? Bu sadece binden fazla bir tanesi!!! Bunun bir aciklamasini yaparsiniz umarim. Diyarbakir'da kardesligi temin etmis ve PKK'nin argümanlarini tersine döndürmüs olan iyi bir emniyet görevlisinin katillerini devlet hala bulamamis ve bizler sadece süphelerimizi bildiriyoruz. Siz kolay bir bicimde kendi acinizdan katillerin adresini belirlemissiniz, ya PKK yada PKK yi destekleye ABD yada AB diyorsunuz. Siz emniyetten olmamaniza ragmen tahmin edebiliyorsunuz, ama koskoca devlet bunu bile yapamiyor ve sorumlulari bulamiyor. Iste bu benim icin ein büyük düsündürücü nokta!!!! Demek ki deliller yok yada karartılmış. Ama merak etmeyin onu da Ergenekonun üzerine atacaklardır. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Beni şaşırttınız. Siz, Teşkilat-ı Mahsusa'nın gerekliliğini ve elemanlarının kahraman olduğunu kabul ediyormusunuz, yani ? Teşkilat-ı Mahsus'un ötesin de;Cyrano tarafından Teşkilat Mahsus ile açıklanan düşünceye bir daha bakalım; "Bunun yanında, katilleri, "kahramanlık edebiyatı" ile savunmaya çalışmanın devride bitmiştir. Dediğim gibi gladiocular, teşikatı mahsusacılar değildir. Yakup Cemil, Kuşçubaşı Eşref, Ömer Naci, İsmail Canbulad, Filibeli Hilmi gibi ömürlerini imparatorluğun dört bir yanında mücadele ile geçirmiş, sonunda, Yakup Cemil gibi kurşuna dizilerek, Kuşçubaşı Eşref gibi bahçıvanlık yaparak ömrünü tamamlamış kahramanlarla. Vatan Millet edebiyatıyla milyon dolarlara kavuşmuş, uyuşturucu, silah ticaretinden voliyi vurmuş, milleti haraca bağlamış, haraç vermeyenleri terörist diye öldürmüş adamları aynı kefeye koymak, gerçek kahramanların anısına hakarettir." altını çizdiğim cümleler kesinlikle hemfikir olduğum düşünceler.Teşkilat-ı Mahsus'a olan bakışımla derin devlete sığdırılan kişilere olan bakışım aynı olmasa da,benim için Teşkilat-ı Mahsus ayrıca tartışılması gerekendir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Demek ki deliller yok yada karartılmış. Ama merak etmeyin onu da Ergenekonun üzerine atacaklardır. Sn Dogrucudavut, "demekki deliller yok yada karartilmis" demekle sorunu kapatamayiz. Koskoca bir devletten bahsediyoruz? Arastirmiyormu kim ve neden delilleri karartiyor? Amaclari ne? O kadar yurtsever insanlar faili belirsiz sekilde katledildi ve siz buradan basit aciklama ile devletin sorumlulugunu yo sayiyorsunuz. Demekki o derecede de Mumcu'lara sayginiz var. Birde dalga gecercesine "korkmayin Ergenekonun üzerine atacaklar" diyorsunuz. bazen gercekten cok düsündürücü aciklamalarda bulunuyorsunuz ve kendi kendime soruyorum, hangi saflarda yer aliyosunuz diye. Iyi kafa yordugunuz belli derim. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Kişiler üzerinden tartışmak istemediğimi söylemiştim ama madem ısrar ettiniz. Önceklikle, Perinçekin 80 öncesi Maocu olduğunu ve diğer fraksiyonlarla sürtüşme içinde olduğunu bilmeniz gerekir. O dönem kanlı 1 Mayısı solcu sürtüşmesi diye adlandırılmasının faturası neden Perinçeke çıkarılsın. Bu mu deliliniz ? Onun karşı olduğu gruba da mal edilebilir bu mantıkla... Bir de bakalım Perinçek ne demiş savunmasında: ''İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, savunmasının bu bölümünde partisinin Gladyo’ya karşı verdiği 40 yıllık mücadelesini anlattı. Perinçek, 1 Mayıs 1977 katliamını belgeleriyle kendilerinin açığa çıkarttığını vurguladı. GLADYO İLE 40 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ Doğu Perinçek, savunmasının partisinin Gladyo’ya karşı verdiği 40 yıllık mücadelesini anlattı.1 Mayıs 1977 katliamını, belgeleriyle açığa çıkardıklarını belirten İşçi Partisi Lideri, “Darbeler yargılanıyor deniliyor. Darbe hani, girişim nerde, eylem nerde? Fakat olan darbeleri yargılamıyoruz. 12 Eylül cuntasının arkasında ABD vardı. Onu yargılayalım! Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül darbenin yavruları değil mi? Şimdi onlar, vatanseverleri yargılıyor. Vurdunuz, kırdınız, öldürdünüz, şimdi de burada sanık yapıyorsunuz! Eşref Bitlis’i öldürdünüz, hıncınızı alamadınız, şemaya koydunuz. Vurdukları adamlarsa, sanık sandalyesine oturan aynı insanlardır. Vurulan insanlardan Orhan Pamuk’a, Fehmi Koru’ya benzeyen var mı? ABD Gladyo’yu temizler mi? Orhan Pamuk'a benzeyen, batıya yaranmak için ne yaptığını şaşıran bir adam var mı öldürülen? Hrant Dink bizden biriydi. Bizi birbirimize kırdırmak isteyen bu oyuna gelmeyin diyordu"Birinci MİT raporunu da İşçi Partisi’nin ortaya çıkardığını ancak iddianame de bu raporun İşçi Partisi tarafından uydurulduğunun yazıldığına dikkat çeken Perinçek, “MİT Raporu’nu 1988’de Türkiye gündemine getiren biziz. İddianamede Mehmet Eymür “biz yazdık” diyor” dedi. Perinçek, MİT’i “sivilleştirme” operasyonunun, “MİT’i CIA’laştırma planının parçası olduğunu ifade etti. '' Ayrıca, Tayyip Erdoğan örneği gibi bir insanın ''değiştim'' demesinin inandırıcılığı bugünkü eylemlerine bakılarak ölçülebilir ancak. Perinçek'in, ''değiştim'' söylemine aykırı olacak bir eylemi var mı ? Perincek'in ifadeleri delil olamaz, o zaten her konuda bir savunma yapiyor ve verdigi ifadelere bakarsaniz sptten cikmis tertemiz bir siyasetci. 1 Mayis'i kimlerin yaptigi belli, yani kontrgerilla tabiiki. Ama onlara bu ortami yaratan kimdi diye vurguladim. Diyeceksinizki o dönemki sol arasindaki sürtüsme olmasa 1 mayis katliami olmayacakmiydi, cevabim bbüyük ihtimalle olacakti. Ama hatirlarsaniz faturasi derin devlete degil sol arasindaki kavgaya cikartildi. Iste bu o planin bir parcasiydi ve Perincek o dönemler bu planda rol aldi. Siyasilerin degistim demeleri sadece yaptiklari eylem ve söylemlere göre belirlenmez. Kimki degistim diyor, önce gecmisini gözden gecirir ve yanlislarini ortaya koyup öz elestiri yapar. Siz bana Perincek'in gecmisine dair bir özelestirisini gösterin. bana Erdogan'i örnek vermenize gerek yok, onun kim oldugunu cok iyi biliyorum vedegistigine zerre kadar inanmiyorum. Ama sizin ikisi arasinda bir kiyaslama yapmaniz bayagi düsündürücü. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gerçek değil gereklilik olarak doğru bulmadığım bir derin devleti yazdım.Bir devlet var iken,derini gerek olarak sunmak bana pek akıl karı gibi gelmiyor. Kaldı ki,başka ülkeler ile açıklamaya çalıştığımız derin devletimiz,onlar ile aynı yerde değil. Bizde ki derin devlet,aynı zamanda bir komedi Çakal karlos 'Çakal' lakabiyla taninan Carlos yani Ilich Ramirez Sanchez, adini ilk kez duyurdugu 70'lerden itibaren en çok aranilan, en çok konusulan teröristlerden biridir. Aynı senaryonun abd ve avrupasındaki derindevletin planları ise çakal karlosun ,ABD'de olabilecek yeni bir terörist saldirinin, ABD Baskani Bush'un baskanlik seçimlerini yeniden kazanmasini saglayacagini” öne sürerek “El National” adli Venezüella gazetesine yaptigi açiklamada, ABD'de genis çapli bir terörist saldiri durumunda halk geleneksel olarak baskomutaninin etrafinda kenetlenecek ve küçük Bush yeniden seçilecek” demişti. Ayrıca Pek çok devletin sistem muhaliflerini öldürmek için kullandigi bir suikastçi ve terörist. su an hapiste ve Fransa’da olmasinin nedeninin Fransa ve ABD’nin bir sürü kirli isini halletmesi oldugu söylenmektedir. Gladio üyesi oldugu ve Brüksel’deki baglantilarinin onu devamli kurtardigi, Operation Condor dahilindeki islere bulastigi yönündeki kanitlar da bu söylentileri güçlendiriyor. Terör konusundaki bilgisini ise Küba'da aldigi egitime baglayanlar oldugu gibi, bunu KGB'ye borçlu oldugunu söyleyenler de bulunuyor. Devlet adamlarina suikasttan Nasa laboratuarlarina sizmaya kadar bir çok önemli eylem yapti. Derin devletin yeri her zaman aynıdır..Bu, bütün üklkeler için geçerlidir,Gördüğünüz gibi Sözde çağdaş ülkelerinde karşı fuhalefetleri öldürtürken. Türkiyede ise Türkiyenin istikbaline zarar veren ve verebilecek kişilari öldürtmüştür. Aradaki fark ise burada,o nedenle aynı yerde değiliz! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Türkiye'deki derin devleti Teşkilat-ı Mahsusa ile bir tutmak, onun gibi değerlendirmek ve böyle savunup sahiplenmek hatadır.. . . Bunun yanında, katilleri, "kahramanlık edebiyatı" ile savunmaya çalışmanın devride bitmiştir. Dediğim gibi gladiocular, teşikatı mahsusacılar değildir. Yakup Cemil, Kuşçubaşı Eşref, Ömer Naci, İsmail Canbulad, Filibeli Hilmi gibi ömürlerini imparatorluğun dört bir yanında mücadele ile geçirmiş, sonunda, Yakup Cemil gibi kurşuna dizilerek, Kuşçubaşı Eşref gibi bahçıvanlık yaparak ömrünü tamamlamış kahramanlarla. Vatan Millet edebiyatıyla milyon dolarlara kavuşmuş, uyuşturucu, silah ticaretinden voliyi vurmuş, milleti haraca bağlamış, haraç vermeyenleri terörist diye öldürmüş adamları aynı kefeye koymak, gerçek kahramanların anısına hakarettir. Sn CYRANO Daha öncede defalarca söyleme rağmen bir çok arkadaşımız anlamazdan geliyor. Bu Derin devlet anlayışı kişinin bakışına göre değişiyor... Birileri Veli küçük, birileri duğu perinçek,birileri ise (benim gibi ) mehmet ağar-abdullah çatlı-mahmut yıldırım(yeşil) gibileri ni derin devlet olarak görürler. Şimdi bazı arkadaşlar Bunların birbirleri ile bağlantılı olduğunu ve aynı amaca hizmet ettiğini düşünüyor ve söylüyorlar. Aslında bunların her birinin kulvarı farklıdır...Bu gün bir doğu perinçek ile Abdullah çatlıyı-mahmut yıldırımı aynı yerde düşünmek akıl karı değildir. O nedenle çete damgası vurulmuş bu insanların çetesinin adıne?çete mensupları kimler ve bu çete kimleri ne zaman öldürmüştür? Bunlara verecekleri cevaplar ise taraflı medyanın gösterdiği belgelere dayanmayan iddalarıdır. O nedenle yakup cemil ve kuşçubaşı eşref gibi derin devletin unutulmazlarının devamı Abdullah çatlı ve mahmut yıldırum'dır.Her nakdar onlar kadar daha etkili bir faliyet yapmadılarsada bu türkiyenin bir gerçeğidir. Para vermediği için terörist ilan edilip öldürdükleri suçsuz insanlar kimler?bildiğiniz bir şey varsa söyleyin bizde bizde bilelim. İster kabul edin ister etmeyin.... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Bizim anlayamadığımız şu,bu devlet o kadar mı güçsüz,o kadar mı dirayetsiz ki,birileri uyuşturucudan kazandığı silahlarla devlet kurtarırı. O kadar mı kendinden habersiz;başka devletlerin oyunları üzerinden tarihi yazılır. Ben bunu anlamadım,anlatır mısınız? Bazan aynı fikerde olabiliyormuşuz . Bu devlet o kadar güçsüz değil fakat devleti yönetenler Atatürkten sonra o kadar dirayetsiz. Bu dirayetsizlerin sonucundada devlet gücünu kullanamıyor. Gerçeği olmayan satılmış medyanın iddalarını ile Sizin çeteci diye tanımladığınız insanların yaptıkları faliyetleri deşifre edende o dirayetsiz yöneticilerdir. Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Perincek'in ifadeleri delil olamaz, o zaten her konuda bir savunma yapiyor ve verdigi ifadelere bakarsaniz sptten cikmis tertemiz bir siyasetci. 1 Mayis'i kimlerin yaptigi belli, yani kontrgerilla tabiiki. Ama onlara bu ortami yaratan kimdi diye vurguladim. Diyeceksinizki o dönemki sol arasindaki sürtüsme olmasa 1 mayis katliami olmayacakmiydi, cevabim bbüyük ihtimalle olacakti. Ama hatirlarsaniz faturasi derin devlete degil sol arasindaki kavgaya cikartildi. Iste bu o planin bir parcasiydi ve Perincek o dönemler bu planda rol aldi. Siyasilerin değistim demeleri sadece yaptiklari eylem ve söylemlere göre belirlenmez. Kimki degistim diyor, önce gecmisini gözden gecirir ve yanlislarini ortaya koyup öz elestiri yapar. Siz bana Perincek'in gecmisine dair bir özelestirisini gösterin. bana Erdogan'i örnek vermenize gerek yok, onun kim oldugunu cok iyi biliyorum vedegistigine zerre kadar inanmiyorum. Ama sizin ikisi arasinda bir kiyaslama yapmaniz bayagi düsündürücü. Doğu Perincek 1 Mayıs katliamı esnasında bir planın parçasıydı ve bu planda rol aldı diyorsunuz. Eğer bu sözünüz doğruysa, bugün onların başına dünyayı dar eden , bire bin katıp binlerce sayfa tutan iddianemeyle her suçu onlara yüklemeye çalışan F - Güçleri ile yandaş medyada, bu sizin dile getirdiğiniz iddiaya henüz rastlayamadık. Onlar mı unuttu, yoksa siz bir dayanağı olmayan tahminlerinizi mi, sanki "gerçekmiş gibi" ifade ediyorsunuz? Sn. Erdoğan'ın değiştiğine de inanmıyorsunuz, ama ABD ve AB ile ilişkilerine bakılrsa sanki epey değişmişler. Eskiden AB'ye "en karşı" olan parti MSP'nin elemanı değil miydi RTE ? Şimdi Türkiye'yi AB'ye aldırmak için neredeyse Kıbrıs'ı Rumlara bırakmaya, Ermenistan'la ilişkileri şartsız geliştirip "soykırımı" kabullenmeye hazır gibi görünüyor. Eskiden böyle miydiler? ABD'ye rağmen Erbakan D-8'leri kurmaya kalktığında R.T.Erdoğan onun partisinde değil miydi? Bir de şimdi 5 Kasım 2007 tarihli Buş(Bush)-Erdoğan gizli anlaşmasını düşünün... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.