Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Kimse burada herhangi bir saldiriyi ne mesrulastirmaya calisiyor nede dogrulugunu iddaa ediyor. Ben diyorum Mersin ama bazilarimiz inadina yok tersine diyor. Siz konuya ayni sekilde bakmaya devam edin. Amac sadece kendinizi hakli cikartamak. Fasizmi ve bölücülügü 12 Eylül'ün her seye amen diyen yeni nesillerinden ögrenecek degiliz. Onlar önce kendi özverilerini kazansinlar, sonra suna buna neyin dogru neyin yanlis oldugunu anlatsinlar. Önce Gazi'de gecmiste ve günümüzde neler oldugunu irdeleyin ve o insanlarin neler yasadigina bakin. Faşist bir saldırganlığı, halk tepkisi bilmem ne diyerek meşrulaştırmaya, şirinleştirmeye çalışan birisi için fazla anti faşist sözler bunlar. Ha pardon bir saldırdığının faşist karakterde olması için, saldırganların sizinle karşıt görüşte, saldırıya uğrayanlarında sizinle aynı görüşte olması gerekiyor değil mi ? 12 Eylül ve mimarlarının arzuladığı düşünce yapısından farklı bir düşünce sergilemiyorsun. Otomatiğe bağlanmış bir dizi slogan, sadece kendinden olanlar için demokrasi, karşı olduklarına karşı şiddet çığırtkanlığı. 12 Eylül'ün arzuladığı düşünce tipi bundan farklı değil zaten. 12 Eylül'e "meşru" zemin yaratan siyasi tabloyu oluşturanlar da zaten, sağ ve Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Değerli Cyrano,. . . işte biz buyuz,işte hastalıklarımızdan sadece bir örnek... Siz,hastalığımızın neresinde duruyorsunuz...saygılar. Dostum sende genel olarak ihtiyaç duyduğun anda edebiyat ve romantik ajitasyon yoluyla konuyu dağıtma eğilimi görüyorum. Oysa basit bir soru sormuştum. Gazi'de saldiriya ugramasi gayet normal, cünki CHP Gazi halki icin bir dost degil düsman partidir. Bu mantıkla, Trabzon'da linç girişimlerini Trabzon halkının tepkisi olarak gösteren mantık arasında bir fark görüyor musun diye. Evet, hayır ya da cevap vermek istemiyorum diyebilirsin. Bunun yerine ajitasyon yapmanıza gerek yok. Yok efendim "aç olmak, bedel ödemek, samimiyetsizlik, aç insanlar, umut" sağolun çok duygulandım, çok etkilendim , gözlerimden yaşlar akıyor.... Ben şahsen tartıştığım hiç kimseyi ajitasyon çekecek kadar küçük görmem. Aynı şeyi karşımdakinden de beklerim. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 ...........................Şiddet ya da linç,sonuçları ile hiçbir şekilde meşrulaştırılanamaz ama edenleri konuşulmadan da halledilemez. Bizim gibi olmayanları,düşünmeyenleri yok etmenin mantığı yoktur.Bu körelmişliktir,hastalıktır. Mantığı olmayan bu hastalığın nedeni yok mudur,tedavisi yok mudur? ....... ......................... Bu mantıkla, Trabzon'da linç girişimlerini Trabzon halkının tepkisi olarak gösteren mantık arasında bir fark görüyor musun diye. ..................... Dostum,hiçbir fark yok....ikiside hastalıktır,tahammülsüzlüktür. Sadace bu tahammülsüzlüğün nedenlerini de irdeleyelim demiştim.saygılar! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Faşist bir saldırganlığı, halk tepkisi bilmem ne diyerek meşrulaştırmaya, şirinleştirmeye çalışan birisi için fazla anti faşist sözler bunlar. Ha pardon bir saldırdığının faşist karakterde olması için, saldırganların sizinle karşıt görüşte, saldırıya uğrayanlarında sizinle aynı görüşte olması gerekiyor değil mi ? 12 Eylül ve mimarlarının arzuladığı düşünce yapısından farklı bir düşünce sergilemiyorsun. Otomatiğe bağlanmış bir dizi slogan, sadece kendinden olanlar için demokrasi, karşı olduklarına karşı şiddet çığırtkanlığı. 12 Eylül'ün arzuladığı düşünce tipi bundan farklı değil zaten. 12 Eylül'e "meşru" zemin yaratan siyasi tabloyu oluşturanlar da zaten, sağ ve Anlasilan iyi bir arastirmaci ve uzmansinz. Beni bana tanittiginiz icin ayrica tesekkürlerimi sunayim. Ama ben herkesin önce aynaya bakmasini tercih ederim. 12 Eylül'ün zeminini sag ve sol degil gene her dönemde oldugu gibi derin devletin tezgahiyla olusmustur. Daha bunlari buíle bilmiyorsak 12 Eylül ruhunu dogru sekilde nasil irdeleyecegiz bilemiyorum. Ülkemizin basina zaten ne geldiyse cok bilmislikten geldi. O cok bilmisler hala ayni hikayeleri bizlere anlatiyorlar. Insanlari birbirine kirdiriyorlar ve hatta kendileri kiyiyor ama genede kiyanlari baskasi olarak bizlere lanse ediyorlar. Bizler de her dönem oldugu gibi safca onlarin planlarina aynen uyuyoruz. Durmak yok yola devam. Biz her seyi daha iyi biliyoruz, cünki biz öyle bir toplumuz. Buda biraz sabit bir alisagelmis slogan oldu ama yapacak bir sey yok, elimde degil, cünki ben o ckbilmislerden degilim. Benim bildigim sadece bir kac tane söylenecek kaliplasmis laflar. ama cok bilenlerin ülkeyi ne hale getirdigide malum. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 12 Eylül'ün zeminini sag ve sol degil gene her dönemde oldugu gibi derin devletin tezgahiyla olusmustur. Daha bunlari buíle bilmiyorsak 12 Eylül ruhunu dogru sekilde nasil irdeleyecegiz bilemiyorum. Yok derin devlet tezgahiymis mis.. 12 Eylül'ün zeminini bal gibi o dönemin örgütleri hazirlamistir ve o dönemin sempetizan kitleleri dahi gayet iyi bilir eylemler ne kadar cok yogunluk kazanirsa darbenin o kadar erken gelecegini.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Yok derin devlet tezgahiymis mis.. 12 Eylül'ün zeminini bal gibi o dönemin örgütleri hazirlamistir ve o dönemin sempetizan kitleleri dahi gayet iyi bilir eylemler ne kadar cok yogunluk kazanirsa darbenin o kadar erken gelecegini.. Evet siz haklisniz. Ne deyim baska bilemiyorum. 12 Eylül olsun diger cuntalar olsun bunlarinnasil ve neden getirildigini artik sagir Sultan bile duydu ve biliyor ve daha bu günlerde bile devlet televizyonlari TRT bile artik bu konulara deginmek ziorunda kalarak derin devlet ve askeri cuntalari masaya yatiriyor, bizler hala nuh diyoruz peygamber demiyoruz. Dolayisiyla haklisiniz demekten baska bir care bulamiyorum. ***** Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Evet siz haklisniz. Ne deyim baska bilemiyorum. 12 Eylül olsun diger cuntalar olsun bunlarinnasil ve neden getirildigini artik sagir Sultan bile duydu ve biliyor ve daha bu günlerde bile devlet televizyonlari TRT bile artik bu konulara deginmek ziorunda kalarak derin devlet ve askeri cuntalari masaya yatiriyor, bizler hala nuh diyoruz peygamber demiyoruz. Dolayisiyla haklisiniz demekten baska bir care bulamiyorum. ***** Kim getiriyor AKP yi basa getirenler mi PKK yi basa getirenler mi kibrisi alanlar mi kurtulus savasini verenler mi.. sagir sultan duydu dedinizde sol örgütleride ABD nin yönettiginide duydunuzmu? Stratejik acidan son derece önemli bir bölgedir Türkiye unutmayalim. Öncelikle isin bu boyutunu görmek gerekir.. Madem tek koldan yönetiliyoruzda neden bu ayakda kalma mücadelesi ve kime karsi bu mücadele bu mücadeleye karsi gelenler kim. Bir düsün bu mücadeleye karsi geliyormusun? desene gelsek ne olacak bu cografyada öncelikle Kafkasya nin önemini bilmek gerekir.. Rusya varken ABD varken.. iste Türkiye bu noktada ayaktadir her ayak bagina karsi.. Birde cok merak ediyorum Türkiyenin bagimsiz olmasindan yanamisin toprak bütünlügünden yanamisin etnik mücadele vermeye calisan kürtcülüge karsimisin merak iste.. Bu topraklarda Türk olmak gurur verir böyle bir hissimiz var mi.. Desene olsak ne olur olmasak ne olur Türkiye tek basina sadece adinla bu cografyada ayakda kalmasini onurunla bu topraklarin sahibi oldugunu her dönem yazacaktir.. mecburdur. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 Kim getiriyor AKP yi basa getirenler mi PKK yi basa getirenler mi kibrisi alanlar mi kurtulus savasini verenler mi.. sagir sultan duydu dedinizde sol örgütleride ABD nin yönettiginide duydunuzmu?. . . Desene olsak ne olur olmasak ne olur Türkiye tek basina sadece adinla bu cografyada ayakda kalmasini onurunla bu topraklarin sahibi oldugunu her dönem yazacaktir.. mecburdur. Söylemistimya siz haklisiniz diye. Bu kadar birbiriyle alakasiz yorumlar yaparsak nasil saglikli bir tartisma yapacaksinki. Bu forumda defalarca söylememize ragmen okunmamis ve tekrar soruluyor. Demekki biz burada daha en azindan bin veya milyon kez daha bagira bagira haykirmamiz gerekiyorki duysunlar ne dedigimizi. ben bir kez daha söyleyeyim bari, her demokrat ve devrimci bir Türk olarak ben türkcülerinde kürtcülerinde karsisindayim, ya siz acaba türkcülerin karsindamisiniz acaba? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 Söylemistimya siz haklisiniz diye. Bu kadar birbiriyle alakasiz yorumlar yaparsak nasil saglikli bir tartisma yapacaksinki. Bu forumda defalarca söylememize ragmen okunmamis ve tekrar soruluyor. Demekki biz burada daha en azindan bin veya milyon kez daha bagira bagira haykirmamiz gerekiyorki duysunlar ne dedigimizi. ben bir kez daha söyleyeyim bari, her demokrat ve devrimci bir Türk olarak ben türkcülerinde kürtcülerinde karsisindayim, ya siz acaba türkcülerin karsindamisiniz acaba? Bakin Demokrasinin besigi sözde İngiltere'de Avam Kamarasi´nda İrlandalı bir milletvekili bagimsizliktan söz etmisti.. Bütün milletvekilleri adami tekme tokat disarı atmisti.. Bizdekiler "PKK´ya terörist demeyin!" diyor onunlada yetinmeyip DTP Genel Baskani Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosu AP üyelerine bir mektup yollayarak, PKK´dan terör örgütü olarak söz edilmemesini talep ediyor.. Zannediyorum talep ayni? Kalkip kürtcüler türkcüler demissiniz.. bakin söyle izahat edeyim belki daha anlasilir olur!! dün corum olaylari dün kahramanmaras olaylari ve onlari yapanlar dünün türkcü ülkücüyse.. Bugün de 70.milyonun Elinde on binlerce masum insanın kani olan katil pkk´yi savunmak ne demek... Ne demek biliyormusun evet dünün Türk Alevilerini katledenler bugünde Türk kürt Alevilerini katletme arzusu icindedir.. Demek oluyorki? Pkk susurlugun silahli koludur.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 "Alevi kökenli olmayan Kürtcüler,Aleviler'i kazanmak ve onlari kendi emelleri istikametinde yönlendirmek icin büyük caba göstermislerdir.Son olarak bu cabalar PKK'ya kaymis ve adi gecen örgüt icinde yogunlasmistir.Isaret edilen cevreler Abdullah Öcalan'a nispet edilen "KÜRT-ALEVI KARDESTIR"slogani etrafinda Aleviler'in de Kürtler gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zulmüne ugradigini,inanc özgürlüklerini yeterince elde edemediklerini,bunun sineye cekilmemesi gerektigini belirtmektedirler.Bunlar cesitli vesilelerle muhtelif yayin organlarinda Aleviler'in,fiili olarak verilen "Özgürlükler mücadelesine"katilmalarini istemektedirler.Müsahade edebildigimiz kadariyla günümüz Alevi örgütleri icinde daha ziyade Pir Sultan Abdal ,kismen de Haci Bektas-i Veli dernekleri icinde yer alan bu kesimler,Alevi Kürtler arasinda ciddi mesafe almis olmalarina ragmen Türkmen Aleviler'e yaklasmakta dikkate deger bir basari elde edememislerdir.Örnegin ileri gelen Alevi yazarlardan Cemal Sener,Abdullah Öcalan'in:"PKK hareketi sosyalizmle birlikte devrimci Islam'in da esaslarini ilk kez Kürdistan'da uygulamistir.PKK hareketi aslinda hem devrimci sosyalizmin hem de devrimci Islam'in Kürdistan'da uygulanmasidir.Bazi sahte solcular sosyalizm ve Islam'in birbirine zit oldugunu söylerler.Bu dogru degildir.Asr-i saadet Müslümanligi ne ise günümüz PKK hareketi odur"seklindeki sözlerini naklettikten sonra,burada kastedilen Islam'in sünni Islam,Asr-i saadet Müslümanliginin da dört halife dönemindeki Müslümanlik oldugunu,Alevi'lerin ise böyle bir seyi talep etmelerinin asla söz konusu olamiyacagini belirtmistir. Alevi Kürtcüler ise Aleviligi irki bir temel üzerinwe kurmakta ve onun eski Kürt dini zerdüstiligin devami oldugunu ifade etmekteler.Bu anlayisin en büyük savunucusu Kürt irkcisi Cemsit Bender'dir.Cemsit Bender Kürtlükle ilgili oldugu kadar Alevilik hakkindada hicbir ilmi kaynaga dayanmayan iddialarda bulunmaktadir. Alevi Kürtcüler,hem Türkmen Aleviler'i hem Kürt Aleviler'i israrla Kürtcülük faaliyetlerine katilmaya cagirmaktadir.Devleti "Köylerimizi yikan,insanlarimizi katleden,özgürlügümüzü gaspeden,bize zulümden baska bir sey vermeyen zulüm mercii diye tavsif eden bu kesim,Pir Sultan Abdal dernekleri haric diger Alevi derneklerini "Alevi temsilcisi"degil,"devlet temsilcisi"olarak tanimlamakta,bilhassa resmi cevrelerle temas halinde olan Cem vakfi baskani Izzettin Dogan'i Aleviligi devlete pazarlayan "düskün"olarak anmaktadirlar.Su prensipler onlarin temel yaklasimlarini ortaya koymaktadir. "Su anda ki devlet Aleviler'i ezen bir devlet oldugu icin saflar belirlenmeli ve bütün Alevi örgütleri devletle iliskilerini kesip Alevi halkla bütünlesmelidir. Mazlum Kürt halkiyla dostluk ve ittifak politikasi takip edilmeli,Kürt halkinin ulusal mücadelesi desteklenmelidir. Devletin Sivas katliaminin hesabini vermedigi,Gazi mahallesinde Aleviler'in kursunlandigi dikkate alinarak Haci Bektas senliklerinin devletle birlikte yapilmasina son verilmelidir. Yurt ici ve yurt disinda ki Alevi örgütlerinin devlet ve temsilcilikleriyle iliskileri aciga cikarilmali,hic bir gizli görüsme kabul edilmemelidir.Alevi örgütlenmesinin devlet lobisi gibi kullanilmasina izin verilmemelidir. Diyanet Isleri Baskanligi'nda yer alma ve baska sekilde Aleviligin devletin bir yerlerine oturtularak resmilestirilmesine karsi cikilmalidir.Alevi örgütlenmesi ve dini yapilanmasi sivil toplumsal bir örgütlenme olmali,Alevi halkin imkanlariyla beslenmelidir.Bu baglamda sivil Alevi egitim ve ögretim kurumlari olusturulmali,Aleviligin Türk-Islam sentezi olarak resmi ideolojinin ve Türk sovenizminin bir unsuru haline getirilmesine karsi mücadele verilmeldir." Dr.Ilyas Üzüm'ün bu gercekci tespiti ile Aleviligin nasil devlete karsi kullanildigini kimlerin kullandigini anlamaktayiz. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 "Alevi kökenli olmayan Kürtcüler,Aleviler'i kazanmak ve onlari kendi emelleri. . . saygilarla Kusura bakmayin ama öyle sizin anldiginiz gibi degil mesele. Alevi'ler kim dostu kim düsmani iyi biliyor. Dr. Ilyas Üzüm gibilerin tesbitine gerek yok. Osmanlidan beri Alevileri yakacaksin, keseceksin, asagilayacaksin ve sonrada yok efendim PKK'lilar onlari devlete karsi kullaniyor diye uyaracaksin. Aleviler ne PKK'lidir nede fasisttir. Aleviler devamli ezilenin yaninda olmustur, Türkiye'de olsun veya dünyanin baska bir yerinde olsun farketmez. Alevilerin ezilenden yana olmalari onlarin felsefesinden kaynaklanir. önce neden onlari ezdigimizi hesabini soralim. Maras'ta, Corum'da, Gazi'de, Sivas'ta Aleviler devletin kimden yana oldugunu canlarini vererek ögrendiler. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 "Alevi kökenli olmayan Kürtcüler,Aleviler'i kazanmak ve onlari kendi emelleri istikametinde yönlendirmek icin büyük caba göstermislerdir.Son olarak bu cabalar PKK'ya kaymis ve adi gecen örgüt icinde yogunlasmistir.Isaret edilen cevreler . . ... Alevi karsiti Diyanetin agziyla Aleviler hakkinda bundan baska bir yorumda bekleyemeyiz zaten. Dr. Ilyas Üzüm'ün kim oldugunu Aleviler iyi bilir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Size tavsiyem, secimlerden sonra Gazi halkinin oylarina bakarsaniz, CHP'yi protestoyusadece PKK'li terörüstlermi yoksa genelde Gazi halkinin cogunlugumu yapmis göreceksiniz. Bir dönemler Gazi'de oylar CHP icin cantada keklikti, birde yarin bakalim ne olacak. Secmenin tutumunu bile irdelemeyen bir parti cökmeye mahkumdur. Evet, CHP gazi mahallesinden açık ara birinci parti olarak çıktı. CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı, Gazi mahallesinde mahşeri bir kalabalık tarafından karşılandı. http://tr.truveo.com/gazi-mahallesinde-k%C...Ck/id/621981502 Bölücülerin CHP'lilere yaptığı saldırıyı "vatandaş tepkisi" olarak adlandırıyorsanız ? Bu görüntülerde ki insanlar kim ? Sandıktan CHP'yi açık ara birinci çıkaranlar kim ? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gazi Mahallesi toplam seçmen sayısı: 17.526 Gazi Mahallesi seçimlerinde kullanılan geçerli oy sayısı (59 sandık): 15.173 Gazi Mahallesi 2009 seçimlerinde seçime katılım oranı: %86.57 Gazi Mahallesi 59 sandıktan CHP'ye çıkan toplam oy: 10.248 Gazi Mahallesi: %67.54 Gazi Mahallesi 2009'da kurulan 59 sandıktan DTP'ye çıkan toplam oy: 1.462 Gazi Mahallesi 2009 seçimlerinde DTP'nin oy oranı: %9.6 Neymiş tekrar duyalım şimdi ? Molotofla, taşlarla, demirçubuklarla linç girişiminde bulunanlar CHP'ye %67 oy veren Gazi Halkı mı imiş ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gazi Mahallesi toplam seçmen sayısı: 17.526Gazi Mahallesi seçimlerinde kullanılan geçerli oy sayısı (59 sandık): 15.173 Gazi Mahallesi 2009 seçimlerinde seçime katılım oranı: %86.57 Gazi Mahallesi 59 sandıktan CHP'ye çıkan toplam oy: 10.248 Gazi Mahallesi: %67.54 Gazi Mahallesi 2009'da kurulan 59 sandıktan DTP'ye çıkan toplam oy: 1.462 Gazi Mahallesi 2009 seçimlerinde DTP'nin oy oranı: %9.6 Neymiş tekrar duyalım şimdi ? Molotofla, taşlarla, demirçubuklarla linç girişiminde bulunanlar CHP'ye %67 oy veren Gazi Halkı mı imiş ? Vermis oldugunuz bilgiler isiginda secimleden önce CHP'nin alacagi oy hakkinda ne kadar yanildigimi gördüm. Ilginiz icin tesekkür ederim. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Demokratligin göstergesi "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Ya sev ya terk et" demekle ölcülüyor galiba. Demokratligin sartlari bu olamali herhalde. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gazi Mahallesinde ki marjinal gruplar(ki bunlar bilindigi üzere,militan alevi gruplari,pkk ve dhkp-c thkp-c sempatizanlaridir.)sürekli olarak olay cikartarak,hem o semtteki yurttaslarin can vwe mal güvenliklerini hice sayip tehlikeye atmaktadirlar,hemde bu olaylarin gölgesinde kendilerine kamu oyu yaratmaktadirlar. Gazi Mah.de yuvalanmis olan bu gruplarin CHP'ye saldirmalari cok dogaldir cünkü bugünkü durumda ülkenin birlik ve bütünlügü icin konusan ulus devleti savunan siyaset CHP'de vardir. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Demokratligin göstergesi "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Ya sev ya terk et" demekle ölcülüyor galiba. Demokratligin sartlari bu olamali herhalde. "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişi ile "Ya sev ya terk et" sloganını birbirine karıştırmamanız gerekir. Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişinin demokrasiyle çelişen bir yanı yoktur. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Demokratligin göstergesi "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Ya sev ya terk et" demekle ölcülüyor galiba. Demokratligin sartlari bu olamali herhalde. Sayın Doğrucudavut doğru demiş. Ne anlattığımızı ne kadar da anlamadığını veya anlamazdan geldiğini, "Ne mutlu Türküm Diyene" gibi bir Atatürk milliyetçisi bir içeriği "ya sev ya terket" gibi bir milliyetçilikle aynı kefeye koymak, sizin demokrasiden ne anladığınızı gözler önüne sermektedir... Size tavsiyem, Atatürk'ü okuyun. Ama anlayarak okuyun! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişi ile "Ya sev ya terk et" sloganını birbirine karıştırmamanız gerekir. Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişinin demokrasiyle çelişen bir yanı yoktur. Bu degerlendirmeleri neye göre yapiyorsunuz? Söylemin birisi anti-demokratik ama digeri degil. Bir baska arkadasta her ikiside anti-demokratik ve hatta irkcilik iceren bir deyim bile degil diyebiliyor. Yani kim ne derse onami eyvallah diyecegiz. Her söylemi tahminim sadece biz yanlis anliyoruz, ama bazilarimiz devamli dogru anliyorlar. Önce her liderin ve insaninda yanlis söylemlerde bulunabilecegini kabul edersek hem Atatürk'ü hemde diger liderleri veya sahislari dogru degerlendiririz. Herkesin lideri kendisi icin yüce olursa ve onun yanlislarini konusmak tabu sayilirsa burada sadece herkes kendi dogrusunu baskasina kabul ettirmeye calisirki, öyle bir durum cok yanlistir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Atatürk 'Ne mutlu Türküm diyene' derken bu ülkede (Hitler'in yaptığı gibi) Kürtleri mi katlettirmiş, Çerkezleri mi katlettirmiş, Tatarları mı katlettirmiş, ve daha nicelerini mi katlettirmiş? 'Ne mutlu Türküm' derken benim anladığım; ne olursan ol ama bu vatan için çalış, çabala ki bir yerlere gelesin. Ama bazıları her şeye çomak sokmaktan başka bir işe yaramıyor. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 'Ne mutlu Türküm' derken benim anladığım; ne olursan ol ama bu vatan için çalış, çabala ki bir yerlere gelesin. Ama bazıları her şeye çomak sokmaktan başka bir işe yaramıyor. Sizin anladiginiz dogru oluyor ama digerlerinin anladigi "her seye comak sokmaktan baska bir ise yaramiyor" oluyor. Bu zihniyet ülkeyi ne yazikki bu hale getirdi ve hala dedigimiz dedik demeye devam ediyorlar. Herkes o zihniyet nasil anliyorsa öyle anlamak zorundalar. Tek dogru vardir o dogruyuda o zihniyet bizlere gösteriyor. Aksini iddaa edenlerin akibeti belli, onlar ya saga sola comak sokmakla ya da vatanhainligi veya bölücülükle suclanirlar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Bu degerlendirmeleri neye göre yapiyorsunuz? Atatürk'ün yazdığı ' Nutuk ' adlı ulusa seslendiği konuşmasının yazıldığı kitaba göre Söylemin birisi anti-demokratik ama digeri degil. Bir baska arkadasta her ikiside anti-demokratik ve hatta irkcilik iceren bir deyim bile degil diyebiliyor. Yani kim ne derse onami eyvallah diyecegiz.Her söylemi tahminim sadece biz yanlis anliyoruz, ama bazilarimiz devamli dogru anliyorlar. Doğrular değişmez de ondan. Şimdi, diyelim ki herkes bu forumdaki kuralları okuyup kendine göre yorumlasa da, o kurallarda yazan gerçekler değişmez, değil mi ? Yanlış anlayıp, yanlış uygulamalar yapanlar var diye, o kuralların hepsi yanlış denilemeyeceği gayet açık. Her söylemi tahminim sadece biz yanlis anliyoruz, ama bazilarimiz devamli dogru anliyorlar.Önce her liderin ve insaninda yanlis söylemlerde bulunabilecegini kabul edersek hem Atatürk'ü hemde diger liderleri veya sahislari dogru degerlendiririz. Herkesin lideri kendisi icin yüce olursa ve onun yanlislarini konusmak tabu sayilirsa burada sadece herkes kendi dogrusunu baskasina kabul ettirmeye calisirki, öyle bir durum cok yanlistir. Bu da dincilerle aynı taktik Dostum, elbette Atatürk bir tabu değil. Yanlış bir şey söylemişse de yanlış deriz. O insanı yüce yapan bütüncül, kapsayıcı ve tutarlı fikirleridir. Atatürk ilkeleri bu ülkenin kuruluş felsefesini özetler. O ilkelerden biri olan Milliyetçilik de, bu ülkeyi kuran Türkiye halkının milliyetçiliğidir. Yani, Türk milletinin. 'Ne mutlu Türküm diyene ' sözünü kasıtlı olarak ırkçı bir söylem olarak lanse etmeye çalışanların, ister Kürt kökenli olsun, ister Türkmen ister Çerkes, bu ülkede, birleştirici değil, ayırıcı bir görev üstlendikleri gayet net ortada. Ayrıca, Atatürk bu ülkedeki herkesin lideri olmalı, tabii doğru anlaşılarak...Yani, şöyle söyleyeyim ; tarihsel yada siyasi açıdan tam bir benzetim yanlış olsa da, mesela ABD'de George Washingtoncu veya karşıtı bir parti yoktur. Ya da hiçbir parti ABD'nin kuruluş ilkelerine karşı değildir. Siyaset, kuruluş ilkelerini dezenforme ederek yapılmaz. Sosyalist veya Muhafazakar yada Liberal olsun ülkedeki herkes en azından kuruluş ilkelerinde birleşir ve kendi fikirleri doğrultusunda geliştirmeye çalışır. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 'Ne mutlu Türküm diyene ' sözünü kasıtlı olarak ırkçı bir söylem olarak lanse etmeye çalışanların, ister Kürt kökenli olsun, ister Türkmen ister Çerkes, bu ülkede, birleştirici değil, ayırıcı bir görev üstlendikleri gayet net ortada. Teşekkürler... Ama böyle söylemler içinde Türk kelimesi geçince alerjik reaksiyonlar boy gösteriyor... Hatta bu alerji, her ne hikmetse demokrat olduğunu söyleyenlerde daha yaygın. "Türk" kelimesi öncelikle bir milliyeti akla getirdiğinden, milliyetçilik yapmayayım derken işin özünü kaybetmek, şaşırmaktır bu alerjinin reaksiyonu. Ne zaman adam oluruz? diye kapatıyor yazılarını Fatih Altaylı. Bu soru öyle hoşuma gidiyor ki, altına dolduracak çok şey var herhalde o nedenden. Ne zaman adam oluruz? başkalarının ezberlerini kendi düşüncemiz diye satmaktan vazgeçince... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Ne zaman adam oluruz? başkalarının ezberlerini kendi düşüncemiz diye satmaktan vazgeçince... Maalesef haklısınız. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.