Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

14 Şubat "haram gün" ilan edildi

7303299.jpg

14 Şubat haram gün ilan edildi

Bir süre öncesine kadar Türkiye'nin en fazla benzetildiği ülke Malezya'da "yılın en haram günü" belli oldu. Modern dünyayla İslam arasında sıkışmış bir ülke görünümü sergileyen Malezya'da halka "Sevgiler Günü"nün haram ilan edildiği hatırlatıldı.

Devlet Din İşleri tarafından yapılan hatırlatma duyurusunda 2005 yılında Sevgililer Günü'nün haram ilan edildiğini açıklayan fetvaya gönderme yapıldı.

Müftü M. Tahrir Samsudin, bu günün İslam dışı bir kutlama olduğunu belirtti.

Bu tür kutlamaların Hıristiyanlıkla ilgili unsurlar barındırdığını söyleyen Samsudin, Sevgililer Günü kutlamasının İslam ilkeleri ve değerlerinin ihlali anlamına geldiğini söyledi

Gönderi tarihi:

Az kaldı az,yakında burada da ilan edilir...!

Gönderi tarihi:
Az kaldı az,yakında burada da ilan edilir...!

Dincilik aşkina

ilk önce kücük osmanli yapacaklar ondan sonra kücücük kücücük osmanliya bölücekler

kürt osmanli sunni osmanli laz osmanli alevi osmanli yahudi osmanli rum osmanli.. sevgililer gününe zaman kalir mi dersin?

Gönderi tarihi:
Dincilik aşkina

ilk önce kücük osmanli yapacaklar ondan sonra kücücük kücücük osmanliya bölücekler

kürt osmanli sunni osmanli laz osmanli alevi osmanli yahudi osmanli rum osmanli.. sevgililer gününe zaman kalir mi dersin?

Benim son günlerdeki popüler şarkım geldi aklıma!

Parçalandım

Ve her bir parçamı ayrı yere bıraktım

Hiç kimse kurtarmasın kurda kuşa yem olsun diye!

ve şarkı şöle devam ediyor:

Ve her giden parçam

Yerine yenisini doğurdum

Biz o parçalardan tekrar doğabilecekmiyiz peki!İşte bunu iyi düşünmek lazım!

Gönderi tarihi:

efendı sanırım senınle ben aynı gazeteyı okuyoruz :D

ya benım anlamadıgım su nıye bu ozel gunler yaklasıtıgında boyle seylerı haber ederler kı :)

gerıye baktıgımızda hep oyle olmus-oldu :)

sanırım bırseylere darbe vurmaya caslıyorlar.bu 14 subat oncelıkle cıfterın dısında magazaların, restorantların,eglence merkezlerının vs...ısıne yarıyor.alısverıs artıyor magazlar eglence merkezlerı daha cok para kazanıyor.

bu daaa paramızı bos yerlere harcamamamızı saglıyor.demek kı bırılerı bızım paraları gozetlıyor :D

Gönderi tarihi:
efendı sanırım senınle ben aynı gazeteyı okuyoruz :D

ya benım anlamadıgım su nıye bu ozel gunler yaklasıtıgında boyle seylerı haber ederler kı :)

gerıye baktıgımızda hep oyle olmus-oldu :)

sanırım bırseylere darbe vurmaya caslıyorlar.bu 14 subat oncelıkle cıfterın dısında magazaların, restorantların,eglence merkezlerının vs...ısıne yarıyor.alısverıs artıyor magazlar eglence merkezlerı daha cok para kazanıyor.

bu daaa paramızı bos yerlere harcamamamızı saglıyor.demek kı bırılerı bızım paraları gozetlıyor :D

Sayin bursercan biraz hayatin erbabi olursak bir yilin ne kadar bir dar zaman oldugunu anlariz zamanlamaya gelince bu bir eserdir.. hayatda birakabilecegin eserlerin zamanlamasini iyi bileceksin.. yoksa eser yerine kumla ugrasiriz..

Tabii eser deyince elli binkere düsüneceksin biliyorum :)

Simdi kavim toplumlar sadece siyaseti kahve köselerinde yapabilecegini zanneder.. aslinda siyaset müzigin sanatin oldugu yerden baslanmali ve onlarin sanatini engelemek degil daha gelismesine yardimci destek olunmasi gerekir.. disko bile zengin bir kösedir hadi canim oda ne dersen o zaman..

hizmetin icine sanati müzik katamazsak birgercegi daha ögrenmeliyiz biz hayati tanimiyoruz..

gene diyeceksin benim yazdiklarimla ne ilgisi var.. yüzde yüz ilgisi var madem ayni gazteyi okuyoruz.

Gönderi tarihi:
Tabii eser deyince elli binkere düsüneceksin biliyorum

ne yalan soylıyım 50 bın kere olmadı ama epey dusundum :D

Simdi kavim toplumlar sadece siyaseti kahve köselerinde yapabilecegini zanneder.. aslinda siyaset müzigin sanatin oldugu yerden baslanmali ve onlarin sanatini engelemek degil daha gelismesine yardimci destek olunmasi gerekir.. disko bile zengin bir kösedir hadi canim oda ne dersen o zaman..

hizmetin icine sanati müzik katamazsak birgercegi daha ögrenmeliyiz biz hayati tanimiyoruz..

gene diyeceksin benim yazdiklarimla ne ilgisi var.. yüzde yüz ilgisi var madem ayni gazteyi okuyoruz.

anladım ınce bır dusuce ve gercekten cok alakası var.

-_-

Gönderi tarihi:

Saint Valentin,evet bir katoliktir, dogrudur ama sevgililer gününün kutlanmasi insani katolikmi yapmaktadir.Yani insan sevdigi esine,sevgilisine o gün "SENI SEVIYORUM "dediginde hristiyanmi oluyor,ona bir cicek hediye ettiginde katolilesiyormu,tabiiki hayir.Sevgi insanlar icindir.14 Subat'i sevgililer günü yapanlar insanlari hristiyan olsunlar diye yapmadi,sevdiklerine sevdigini söyleyebilmesi icin özel bir gün haline getirdi.Ha tabii ki hergün sevgi sözcükleri söylenmelidir ama bu günün özelligi sevgililere has olmasindadir.Anneler Günü,Babalar günü gibi.Ha bu arada babalar günü Avrupada baska bie tarihte kutlanir,adida "CHRISTI HIMMELFAHRT"yani"Hz.Isa'nin göge yolculugu"olan tarihte kutlaniyor.Türkiyemizde ise baska bir tarihiti babalar günü.O zaman bizde hristiyan olmamak icin kendimize bir "sevgililer günü "uyduralim.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Saint Valentin,evet bir katoliktir, dogrudur ama sevgililer gününün kutlanmasi insani katolikmi yapmaktadir.Yani insan sevdigi esine,sevgilisine o gün "SENI SEVIYORUM "dediginde hristiyanmi oluyor,ona bir cicek hediye ettiginde katolilesiyormu,tabiiki hayir.Sevgi insanlar icindir.14 Subat'i sevgililer günü yapanlar insanlari hristiyan olsunlar diye yapmadi,sevdiklerine sevdigini söyleyebilmesi icin özel bir gün haline getirdi.Ha tabii ki hergün sevgi sözcükleri söylenmelidir ama bu günün özelligi sevgililere has olmasindadir.Anneler Günü,Babalar günü gibi.Ha bu arada babalar günü Avrupada baska bie tarihte kutlanir,adida "CHRISTI HIMMELFAHRT"yani"Hz.Isa'nin göge yolculugu"olan tarihte kutlaniyor.Türkiyemizde ise baska bir tarihiti babalar günü.O zaman bizde hristiyan olmamak icin kendimize bir "sevgililer günü "uyduralim.

saygilarla

bencede katılıyom.:)

aslında bu ozel gun ıle yıllardır tartısılıyor.bak sımdı aklıma bır soru geldı ılk sevgılıler gunu ne zaman kutlanımıs ve bu kutlama olayı nerden akıllarına gelmıs?bılenm varsa soylesın lutfen :)

mesela bızde cuma gunu ozeldır onlarda ıse pazar.bız pazartesı baslarız onlar pazarla baslarlar. :)

hadı el ele verelım degıstırelım su sevgılıler gununun tarıhını :D

bence kurban bayramının pesıne olsun hemen sevgılımıze kurban etı goturururz.hem onun hemde aılesının gonlunun kazanırız :D:lol:

Gönderi tarihi:
bak sımdı aklıma bır soru geldı ılk sevgılıler gunu ne zaman kutlanımıs ve bu kutlama olayı nerden akıllarına gelmıs?

Sevgiler Günü‘nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Eski Roma’da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno’ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu.

Bu bayram, halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu. Bunun nedeni ise yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış, bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler, sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı.

Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı’nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar, isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı.

Erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı. Bu birliktelikler birbirine aşık olan çiftler için bayram süresinin dışına taşıp genellikle evlilikle sonlanıyordu.

İmparator 2. Claudius, Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem, ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

Bu emre uymayanların arasında Aziz olarak kabul edilen filozof Valentinus’da vardı, gezerek dinsel vaazlar veriyor ve İmparator’un hatalı olduğunu anlatıyordu. Sonunda yakalandı ve hapse atıldı. Valentinus’un hapiste olduğu günlerde yaşananlar efsaneye dönüşerek günümüze kadar ulaşmıştır.

Hapishaneyi korumakla görevli gardiyanın kızkardeşi Julia’nın gözleri doğuştan görmemektedir, gardiyan Valentinus’un anlattığı İsa ilgili öykülerin arasında körlerin gözlerinin açıldığını öğrenince, kardeşini gizlice Valentinus’un yanına getirir. Julia çok güzel ve zeki bir kızdır. Günlerce beraber olurlar, Valentinus ona Roma tarihini, doğanın yapısını, aritmetiği ve Tanrı’ya yönelmeyi öğretir. Julia, dünyayı Valentinus’un anlattıklarıyla görür, onun bilgeliği ile aydınlanır, güçlenir ve teselli bulur.

Bir gün sorar;

- “Valentinus, Tanrı gerçekten dualarımızı duyar mı?”

Aziz gülümser;

- “Evet, herbirini.”

Julia;

- “Her sabah ve her gece ne için dua ettiğimi biliyormusun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlattıklarını görmeyi çok istiyorum.”,

Valentinus;

- “Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter ki buna inanalım.”

Julia, yere diz çöker ve;

- “Böylesine inanmak istiyorum, yardım et.”

Beraberce duaya başlarlar. Birden hücrenin içersi altın renkli bir ışıkla aydınlanır ve Julia haykırır;

- “Valentinus, görüyorum, görüyorum.”

Valentinus duaya devam etmesini söyler. Ertesi gün Valentinus’un ölüm emri gelir, Aziz Julia’ya son bir not yazar, Tanrı’ya hep yakın olmasını öğütler ve notun altını “Senin Valentine’ından” diye imzalar. Mektup, ertesi gün Julia’ya ulaşır, o günün tarihi 14 Şubat 270′dir. Valentinus, sonradan Papa I. Julius tarafından “Porta Valentini” adı verilen bir kemer kapısının altına gömülür (Şimdi orada yani Roma’da Praxedes Kilisesi vardır.)

Julia, mezarın yanına pembe çiçekler açan bir badem ağacı diker. Günümüzde sevginin ve dostluğun simgesinin badem ağacı olması buradan kaynaklanır.

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı ilk olarak 14. yüzyıla ait kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa’da ve İngiltere’da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler.

Zamanla 14 Şubat sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline gelmiştir. 1800’lü yıllardan sonra Amerika’da Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur.

Alinti ;)

Gönderi tarihi:

Süpersiniz ya!

Malezya'dan bize uzanıldı , coğrafya parçalanıp devletçiklerde kuruldu , haber benzeri kelimelerle...

Birde böyle bir meseleye haram demiş adamın biri dememiş , en çok din-diyanet kavramlarına uzak kişilere düşüyor olayı yorumlamak buda çok enteresan.

Gönderi tarihi:

Diyanet denilen nedir,yani dini konular sadece diyanetin isimidir?

Din akli basinda olan,okumasini anlamasini bilen herkes icin aciktir, bunun icin illaki diyanete basvurulmasi gerekmez.Iste Ayni zihniyet,Kurani duvardaki cantanin icine sokturup,ölü kitabi yapan zihniyettir.Okuma imama sor,sakin yorumlama müezzine sor,zihniyeti Türkiye de Islami Kurandan degil hacidan hocadan ögretme yolunu secmis,insanlara gercek Islami mechul kilmistir.Bugün dini carpitanlar,Türkiye'de en makbul sinif haline getirilmis,dogrusunu söyleyenlerde zindik olmustur.

Gönderi tarihi:

İslamın zaten sevgililik kavramına müsammahası olmadığından, sevgililer gününü haram sayması şaşırtıcı değil.

İslamda Evlilik öncesi arkadaşlık yapmanın (sevgili olma) hükmü nedir?

Birbiri ile evlenmeleri câiz olan, aralarında evlenme engeli bulunmayan bir kadınla bir erkeğin arkadaşlık yapmaları bizim geleneğimizde olmadığı gibi, dînimizde de câiz değildir. Böyle bir çiftin ilişkileri ancak tabîi ihtiyaçlar ve zarûretler çerçevesinde bulunur ve taraflar bu tabîî ilişkiye cinsel bir boyut katmadıkları, cinsel boyut katmasalar bile -zarûret bulunmadıkça- başbaşa kalmadıkları sürece câiz olur. Tabîî ve zarûrî beraberliklerin, ilişkilerin daha iyi anlaşılabilmesi için bazı örnekler vermek faydalı olabilir. Köylerde, kırsal bölgelerde, hayvancılık ve çiftçilik yapan aileler arasında imeceler yapılır, tarlada, ormanda, harmanda, bahçede, hasatta erkekler ve kızlar, kadınlar bir arada çalışabilirler, yer ve içerler, iş ve durum gereği konuşur görüşürler. Bir hocanın eğitim ve öğretim meclisinde erkekler ile kadın ve kızların bir arada bulunmaları gerekebilir. Câmîlerde namaz kılarken erkeklerin önünde olmamak şartıyla kadınlar ve kızlar da bulunurlar ve cemâatle namaz kılarlar, vaaz, mevlit vb. şeyler dinleyebilirler...

Evlenmek isteyen erkek ve kızın, talip olduğu veya kendisini isteyen kimseye alıcı gözüyle bakması, gerekiyorsa "el, yüz ve ayaklardan" başka meselâ saçını, başını, kollarını görmesi, kezâ birlikte bir kenara çekilip -özel mekânda uzun süre başbaşa kalmamak şartıyla- birbirlerini anlamak ve tanımak üzere konuşmaları da -mezhepler arasında farklı görüşler bulunmakla beraber- câiz görülmüştür. Bunların ötesinde, ergenlik çağına gelmiş erkeklerle kızların arkadaşlık etmeleri câiz olmaz. Erkekler erkeklerle kızlar da kızlarla arkadaşlık ederler. Bir erkeğin kız ve kadın arkadaşı, bir kadının da erkek arkadaşı ancak hayat arkadaşı (eşi) olur.

diye açıklamış bir islami site.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Bu arada Malezyanın daha önceden de dini problemleri vardı, hatırlatmak istedim.

Uzaya ilk astronotunu göndermeye hazırlanan Malezya'da İslam alimleri, "Uzayda nasıl namaz kılınır?"ın cevabını arıyor.

Malezya Milli Uzay Kurumu (Angkasa) ilk astronotunu uzaya göndermeye hazırlanırken, uzayda dini ibadetlerin ne şekilde yapılacağına dair bir konferans düzenledi. Konferansta, 'Bir Müslüman astronot uzayda nasıl namaz kılar?' gibi sorulara cevap aranacak.

Angkasa, uzayda İslami ibadetlerin uygun şekilde nasıl yapılabileceğini araştırdığını bildirdi. Angkasa Yöneticisi Mazlan Osman, abdest alınacak su ve astronotlara İslam'a uygun yiyeceklerin hazırlanması gibi konularda araştırmalar yapıldığını söyledi. Astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'nu ziyaret edeceği, istasyonun da 24 saat içinde dünya yörüngesinde 16 kez döndüğü kaydedilerek, tartışılan konular arasında 5 vakit namazda kıble konusunda nasıl bir yol bulunacağı da yer alıyor. Dün başlayan "Uzayda İslam ve Hayat" isimli seminer 2 gün sürecek.

Seminere 150 bilim adamı, astronot, din adamı ve akademisyen katılıyor. Bu arada, Malezya'dan uzaya gönderilecek astronotun belirlenmesi için yapılan elemelerde, 3'ü Müslüman 4 kişi elemeleri geçti. Bunlardan 2'si Rusya'da eğitimden geçecek ve uzaya gönderilecek. Rusya ile Malezya arasında, uzaya Malezyalı astronotlar gönderilmesi hususunda anlaşma imzalanmıştı.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Bizler cocuklarimiza yillardan beri sadece kendi bildigimiz dogrulari lanse ettigimiz icin, yakinda ülkemizde de böyle bir sitem olursa hic sasmam. Sözde güya bir laik devlet kuruldu, ama bakiyorsunuz laiklikle alakasi olmayan sayisiz uygulamalar var ve bu uygulamalari bazilari hala laiklik adina destekliyor.

Ülke insanlarimizin aydinlasmasi icin hic vakit gecirmeden, dinin reform olmasi gerekli, diyanetin derhal kaldirilmasi ve olullarda din derslerinin sadece secmeli olmasi gereki. Din dersleri devletin maasiyla yapilmamali.

Tarih , hele hele Osmanli tarihi yeniden gözden gecirilerek tek tarafli olarak anlatilmamali.

Bu degisiklikler yapilmadigi sürece beklenilen korku kacinilmaz.

Gönderi tarihi:

Insanlarin birbirlerine sevdigini soylemesi ve onlara hediyeler almasi nezamandir haram olmus .. ?! Bana kalirsa insanlar sadece 14 subatta yada ozel gunlerde birbirlerine sevdigini degil 365 soyleseler herhalde bugun dunyada savaslarin yerini sevgi alirdi... Bugun madem 14 subat haramsa peki rusvet alip vermek haram degilmi hirsizlik yapmak insan oldurmek haram degilmi.. En buyuk haram hangisidir birbirine sevgisinimi gostermek yoksa digerlerimi ...

Saygilar

Gönderi tarihi:
Sevgililer gününü nasıl kaldırmasınlar. En az 4 eşe hediye almak kolay mı zannediyorsunuz? :D

evet onlar ıcın zor bır durum :lol:

ben olsam almazdım hıcbırıne:D

derdımkı daha ne ıstıyorsunuz hepınıze sadece ben varım demekkı ben bulunmaz hınt kumasıyım o yuzden sız bana hedaye alın bakıym :D 4 ayrı hedıyem olurdu ne guzle ben bu ısı sevdım :D

hemen ıse koyulayım :lol:

Gönderi tarihi:

Bence sevgililer günü laiklikle ilişklendirilip resmi bayram olarak ilan edilmeli, kutlamayanlar da laiklik düşmanı olarak görülmeli ki tartışmanın tadı tuzu olsun.Hem böylece daha çok ürün satışı olur kazanılan sermayenin bir kısmı da laikliği korumak için harcanabilir.

Müslüman olmayanlar korkmasın fetva onları bağlamıyor, yanlış anlaşılmış olabilir.Ha korku bak adamların zihniyeti belli yavaş yavaş geliyorlar bugün bunu yapanlar yarın kim bilir neler yaparlar şeklinde ise bu ülkede sevgililer gününü kutlayanların sayısı azımsanamayacak kadar çok onlara teminatıdır lalik cumhuriytin, hatta bu teminatı daha da kuvvetlendirmek için herkesin bir sevgilisi olsun rejime destek olsun kampanyası başlatılıp hummalı faaliyetlere girişilebilir.

''Yaratılanı severim yaratandan ötürü.'' gününü de Müslümanlar ''Sevgililer Günü''ne alternatif ''Sevgi Günü'' olarak kutlayabilirler benden bir öneri.Şahsen ben bunu tercih ederim.Herkese sevgilerimi sunuyrum...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
evet onlar ıcın zor bır durum :lol:

ben olsam almazdım hıcbırıne:D

derdımkı daha ne ıstıyorsunuz hepınıze sadece ben varım demekkı ben bulunmaz hınt kumasıyım o yuzden sız bana hedaye alın bakıym :D 4 ayrı hedıyem olurdu ne guzle ben bu ısı sevdım :D

hemen ıse koyulayım :lol:

4 hediye yi görünce gözlerin döndü bakıyorum. Ama sonrasını bir düşün istersen .Ne dersin. :lol:

Gönderi tarihi:

Sayin Fuzuli

Sevgililer gununun laiklik yada muslumanlikla alakasi nedir ?! bugun allaha inanci olan birisi sevgililer gununde esine gidip hediye almiyormu aliyor ?! ayrica esine hediye almasinin boyle bir gunde dinsizlikle alakasi nedir.. Illaki birseyleri hemen muslumanlik ve laiklik olarak ayrimi yapmak mecburiyetindemiyiz ?! Insanlarin birbirlerini sevmesi kotu birseymi hayir bence hicte kotu degil.. Turkiyede 14 subatta cogunlukta evli insanlar eslerine hediye almakta bunun ne gibi bir kotu yani varki .. Insanlarin birbirini assagilamasi, siddet uygulamasi dahami dine uygun sizce ...

Saygilar

Gönderi tarihi:
Sayin Fuzuli

Sevgililer gununun laiklik yada muslumanlikla alakasi nedir ?! bugun allaha inanci olan birisi sevgililer gununde esine gidip hediye almiyormu aliyor ?! ayrica esine hediye almasinin boyle bir gunde dinsizlikle alakasi nedir.. Illaki birseyleri hemen muslumanlik ve laiklik olarak ayrimi yapmak mecburiyetindemiyiz ?! Insanlarin birbirlerini sevmesi kotu birseymi hayir bence hicte kotu degil.. Turkiyede 14 subatta cogunlukta evli insanlar eslerine hediye almakta bunun ne gibi bir kotu yani varki .. Insanlarin birbirini assagilamasi, siddet uygulamasi dahami dine uygun sizce ...

Saygilar

Kötü yanı olur mu nerden çıkardınız Sn. Yakışıklı?Modernlik adına yapılan her eylem güzeldir, sevgi doludur,saftır.Ne bileyim işte sevmek güzeldir sevdiğine hediye almak güzeldir, zorla hediye almak zorunda bırakılmak ve hediyenin de şaşalısını, çok paralısını almak daha güzeldir.Ne olacak sevgi için feda olsun...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Sevgililer Günü başlı başına çok saçma bence, gereksiz ve sırf ticari amaçla yapılan birgün diğer bilmem ne günleri gibi...

Ama işin içine günah sevap ilişkisi girincede tuhaf oluyor, neden herşeyi günah ya da sevap olarak açıklamak zorundalar?

Yani sadece bunun için mi yaşıyorlar?

Anlamak zor, sevgililer günü gereksiz ama yasaklanması daha da gereksiz!

Gönderi tarihi:
Sevgililer Günü başlı başına çok saçma bence, gereksiz ve sırf ticari amaçla yapılan birgün diğer bilmem ne günleri gibi...

Ama işin içine günah sevap ilişkisi girincede tuhaf oluyor, neden herşeyi günah ya da sevap olarak açıklamak zorundalar?

Yani sadece bunun için mi yaşıyorlar?

Anlamak zor, sevgililer günü gereksiz ama yasaklanması daha da gereksiz!

Sn. Sardunyam hayata yön veren her fikri temelin kendi kıstası vardır hayatı yorumlayacak.İnanan biri için itibar edilen dil sevap-günah dilidir.Modernliğin kullandığı dil ise modern- gerici dilidir.

Dinde günah ve sevabın içine girmeyen hiçbir eylem yoktur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.