Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Davos - Erdoğan - Peres


Misafir Domuzbağı

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 180
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

*******

 

İsrail tarafından gerçekleşen bir katliamı, yalnızca İsrail'in iddiaları ve tezleriyle aklamaya gerekçelendirmeye çalışanlardan zaten farklı bir şey beklenmez.

 

Zebercet iyi bir noktaya değinmiş. Bu spontane gerçekleşen bir şeydi. Erdoğan'ın şunları şunları söyleyeceğim diye bir plan yapması ile değil. Peres'in çirkin tavrı ve uslubu üzerine tabiri caizse açıp ağzını gözünü yumduğu bir olaydı. Bu olay ile ilgili duyduğum en gerçekçi yorum şuydu "Erdoğan aslında, dünyada birçok siyasetçinin, birçok başbakanın söylemek isteyipte söyleyemediği şeyleri söyledi"

 

Dünya'da Erdoğan'a iki ülke devletinden tepki geldi. Biri ABD, Diğeri İsrail.

 

Bazıları vardır, kendilerini, bu ülkenin ister sağcısı, ister solcusu, ister dincisi, ister kemalisti İsrail Gazze'de yaptığı katliama öfke duyan ve tepki gösteren Türk halkından daha zeki gören. "Aykırı gerçek" diye önümüze sadece İsrail'in tezlerini sunan. Kasıtlı ve bilinçli olarak sivillerin katledilmesini "terör" le gerekçelendirmeye çalışan insanlar.

 

Bunların dünyada çoğunlukta olduğu tek ülke İsrail'dir.

Başbakan'ın orada zikrettikleri, gerek kendisinin, gereksede Türk halkının görüşüdür. Başbakan orada Türk halkının düşündüğünden farklı birşey söylememiştir. Birkaç İsrail papağanı üzülür diye kendi halkının fikrini ortaya koymaktan geri durmasıda gerekmemektedir. Recep Tayyip Erdoğan, İsrial, Amerika ya da Rusya'nın başbakanı değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıdır. Ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu konu hakkında görüşleride bundan farklı değildir. Bir başbakanın en temel görevi, halkını temsil etmekse, evet orada halkının sözcüsü olmuştur.

 

İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçunu kınamayı, PKK'nın füze atmasını meşrulaştırmak olarak yorumlayanlar, herhalde dünyada, israil papağanı olmayan hristiyan, müslüman, doğulu, batılı, yüzmilyonlarca insanın sokaklara dökülerek kınadığını unutuyorlar. Pardon öyle ya. Kendileri oturdukları yerden kimsenin göremediği hayali gerçekleri görme yetisine sahiptiler.

 

Türkiye, başkasının ülkesini işgal edip, o ülkeyi açık toplama kampına çevirip. İlaç, gıda gibi insanı malzemelerin bile içeri girmesine izin vermeyip. açlığa ve ölüme mahkum etmişmidirki de kıyas yapacaksınız ? Eğer orada, ABD'deki Türk karşıtı ermeni gruplarına yakın, fanatik derecede İsrail yanlısı bir moderatör olmasaydı ve söz hakkı verilseydi elbette bunların cevaplarıda verilirdi.

 

Türk halkı başbakanının söylediklerindende, gösterdiği tepkidende oldukça memnundur ve arkasındadır. Orada kendi şahsi görüş ve düşüncelerini değil, halkının görüş ve düşüncelerini yansıtmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

madem bu kadar rahatsız oluyo ınsanların olmesınden o zaman herkese aynı tepkıyı gostersın

bızım ınsanlarımız oluyo sehıt oluyo

teroru destekleyen besleyen ulkeler ortada

amerıkaya da avrupayada aynı tepkılerı gostersın

bunu beklıyoruz bız

ısraıl fılıstın savası bugun ortaya cıkmadı 50 yıldır devam edıyo

neden yerel secımler oncesı boyle bır tavır koydu aklımda soru ısaretlerı bıraktı benım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ey kardeşlerim haklı haklı diyorsunz tamam haklı ona bişe yok.Çok iyi yaptı.orda müslüman kardeşlerimiizi öldürüyorlar..buna sessiz duramayız.

 

Medyanın yapamadıgını yaptı Recep tayip.

 

Şimdi sokaklarda herkez miting yapıyor.

 

*******

Nede diyeceksinz..nedeni yılda 2 milyardolarlık silah alıyorz...

 

5milyar dolarlıkta yiyece içiece ve giyecek alıyoruz.düşünebiliyormusnz bizim paramız gidiyor....

 

O kadar mitin ypılıyor ve hiç kimse düsündümü şu sözü soylemeye

 

kah*olsun türkiye hükümetii.. çünkü en büyük destekçisi biz oluyorz ..çünkü bizim paramızla vuruyorlar

 

ilk once hatayı kendimizde aramalıyz..başkalarında deil.....

 

hani demştim ya medyanın yapamadıgını sayın başbakanımz yaptı..

şimdi de onun yapamadıgını bizim yapmamız lazım..nasılmı israil malları almayarak..

 

 

 

 

 

:D :D artık amerika israil mallarına son :D :D artık çin malı :) )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence üzerinde tartışılması gereken başbakanın ne söylediği değil, ne söylemediğidir. Bakınız tam da bu hususta bir köşe yazısı var bugünkü bir gazetede. Okuyalım;

-----------------------------------------------------------

Vallahi kıskandım... Hep böyle altı okka bi başbakanım olsun isterdim.

*

Evlatlarımız ***** pusularda şakır şakır şehit edilirken, açsın telefonu Barzani’ye, "eksküzmi" desin mesela... "Bundan böyle sınırdan kedi bile geçerse, çadırına F16 yağdırırım, nerden geldiğini şaşırırsın" desin... İsterdim.

*

Kafamıza çuval geçirdiklerinde, isterdim ki, toplasın kabineyi acilen, "İncirlik’e kilit vurdum" desin... Çağırsın ABD Büyükelçisi’ni, "Bak arkadaş, ya çıkıp özür dileyeceksiniz, ya da topla tasını tarağını Nebraska’ya kadar yolun var, anca gidersin" desin... İsterdim.

*

Annan Planı’nı burnumuza dayadıklarında, kaldırsın telefonu, "Bizde güzel bir laf vardır dostum Kosta, senin anan güzel mi?" desin, şakayla karışık... Gitsin Kıbrıs’a, "Biz burdayız kardeşim, santim kımıldamayız, çok rahatsızsan ananı da al git" desin... İsterdim.

*

Bize turistik vize bile verirken bin dereden su getiren ülkelerde bölücüler cirit atıyor, AB çatısı altında konferans filan düzenliyor... İsterdim ki, çıksın Meclis kürsüsüne, "Toprağıma, milletime yönelik bu husumet bitene kadar, AB ile ilişkilerimizi askıya alıyorum" desin... "Benim için bitmiştir, daha gelmem Brüksel’e" desin... İsterdim.

*

Uzatmayayım... Kıskandım. Ömrüm boyunca özlemini çektim. Hamas’a nasip oldu.

*

Ne mutlu Hamaslıyım diyene.

-----------------------------------------------------------

Övünmek için fellik fellik sebep arayan arkadaşlar, bunu da okuyun. Bununla da övünürseniz eğer, işte sizinle o zaman tartışabilirim. Aksi halde yaptığınızın ne olduğunu söyleyip, kalbinizi kırmak istemem.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*******

 

*

Fanatikler ve müritler nasıl düşünür, düşünme sistemleri nasıldır, bilmiyormuş gibi yazı yazıyorsun.

Başbakanın yaptığı da, moderatörün davranışı da komplo falan değildi, spontane bir olaydı, ama mahalle kabadayıları değil de, devlet adamlarının katıldığı yerlerde spontane aksiyon filmi çevrilmez.

Ama bir fanatiğin katıldığı tartışmalar böyle aksiyon filmlerine döner.

 

Karşısındakini hiç dinlemeyen, sadece kendi ğrularında ısrar eden, kendi doğpruları eleştirilince de kızan köpüren fanatiklerin yapacağı şeyi yapmıştır başbakan.

 

Başbakan madem moderatöre kızmışmış, "Sayın Peres, Sayın Ban ki Mon, Sayın Amr Musa, bu modaratörün tartışmayı yönetme biçimini protesto ediyorum. Benim için tartışma burda bitmiştir" desin, bir iki de "çocuklar ölmesin, kelebekler uçsun, çiçekler açsın" nakaratı okusun, sadece Amr Musa'yı öpeceğine, diğer katılımcıların elini de sıksın, ben de durayım arkasında. Ben de aferim diyeyim, Türkiye'nin masaya yumruğu vurması gereken yerlerde susmuştu (çuval olayı, Türkiye'nin son Kuzey Irak harekatını ABD'nin höt demesiyle yarım kesmesi vs) ama, en azından bir başlangıçtır diyeyim, ben de başbakanı tebrik edeyim.

Ama Başbakan cevap veremediği sorularla karşılaşıp panikleyince, çareyi masayı dağıtmakta buldu.

 

Recep Tayyip Erdoğan, İsrial, Amerika ya da Rusya'nın başbakanı değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıdır. Ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu konu hakkında görüşleride bundan farklı değildir. Bir başbakanın en temel görevi, halkını temsil etmekse, evet orada halkının sözcüsü olmuştur.

 

Evet, Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'dır, Gazze'nin Başbakanı değildir, Hamas'ın sözcüsü değidir.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı gibi davransın.

 

Belki okuyamamışsındır, biraz büyüteyim.

 

Turkiye Cumhuriyetinin basbakani Davosa nicin gitmisti ?!.. Filistinlilerin hakkini aramak icinmi yoksa kendi halkinin hakkini aramak icinmi .... Bugun ulkesinin hakkini aramayan birinin baska bir ulkenin hakkini ariyorsa bunda gurur duyacak bir sey yoktur aksine bir tuhaflik vardir yanlis ulkenin basbakanligini yapiyor demektir..

 

Halkın Sözcüsüymüş....

 

Halkın Sözcüsü olan adam, mahalle kabadayısı edasıyla yaptığı çıkışların ülkeye vereceği zararı kendi ülkesinin diplomatları kontrol altına almaya çalışırken, kendi ülkesinin diplomatlarına "ben monşer değilim" diye hakaret etmez.

O insanlar bu ülkenin tarihi boyunca dış ilişkilerini emanet ettiğin insanlar.

 

Halkın sözcüsü olan adam, bu ülkenin gazetecisine, habercisine, yanlı yayın yapıyorsunuz diye saldırmaz.

 

Halkın sözcüsü olan adam, kendisini eleştiren herkesi, "insanlık suçuna ortak" olarak nitelemez. (Bush böyle konuşmuştu 11 Eylül sonrası.)

 

Bu insanlar İsrail vatandaşı mı?

 

Tayyip Erdoğan kimin sözcüsü biliyor musun?

 

Hamas'ın sözcüsü.

Gazze'nin sözcüsü.

Türkiye'yi yalnızlaştırmak isteyenlerin sözcüsü.

Polat Alemdar hayranlarının sözcüsü.

Mahalle kabadayılarının sözcüsü.

AKP'den yemlenenlerin sözcüsü.

Ama Türkiye'nin sözcüsü değil.

 

*

Başbakan Türkiye'ye dönüşünde kahraman givbi karşılanmışmış.

Sokaktaki sıradan insanlar nerden biliyorlar, başbakanın hangi saatte geleceğini.

Hangi güzergahı kullanacağını nerden biliyorlar.

Dünya şov dünyası olmuş ya, çağır AKP fanaiklerini, saati, yeri ösyle, organize et herşeyi, sonra bu fanatikleri "halk" diye pazarla.

Güzel sistem.

 

*

 

Başbakan'ın kahve kabadayısı edasıyla konuşma hakkı yoktur.

Eğer amaç Filistinlilere yardım etmekse, bunu İsrail ile ilişkilerini kullanarak gizlice yapar.

 

"Sayın Perez, bütün dünyada yüzyıllarca anti-semitizm varken, biz her zaman size kucak açyık. Ancak son harekat Türk halkını çok rahatsız etti. Hamas terörist, Mahmud Abbas da sizi destekliyor, ama, çocukların ölmesi nihayetinde iyi birşey değil. Buna bir çare bulalım..."

 

Ama bu başbakanlık koltuğunda oturan kişinin amacı Filistinlilere yardım değil, amacı Türkiye'nin Batı ile olan ilişkilerini kesmek, İran gibi bir ülke yapmak.

 

Amacı Filistinlilere yardım etmek olsa idi, Anadolunun yüzyıllardır damıttığı bir erdemle hareket ederdi:

 

"İyiliğin gizlice yapılanı makbuldür!"

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başbakan madem moderatöre kızmışmış, "Sayın Peres, Sayın Ban ki Mon, Sayın Amr Musa, bu modaratörün tartışmayı yönetme biçimini protesto ediyorum. Benim için tartışma burda bitmiştir" desin, bir iki de "çocuklar ölmesin, kelebekler uçsun, çiçekler açsın" nakaratı okusun, sadece Amr Musa'yı öpeceğine, diğer katılımcıların elini de sıksın, ben de durayım arkasında. Ben de aferim diyeyim, Türkiye'nin masaya yumruğu vurması gereken yerlerde susmuştu (çuval olayı, Türkiye'nin son Kuzey Irak harekatını ABD'nin höt demesiyle yarım kesmesi vs) ama, en azından bir başlangıçtır diyeyim, ben de başbakanı tebrik edeyim.

Ama Başbakan cevap veremediği sorularla karşılaşıp panikleyince, çareyi masayı dağıtmakta buldu.

 

Vallahi kıskandım... Hep böyle altı okka bi başbakanım olsun isterdim.

....

Uzatmayayım... Kıskandım. Ömrüm boyunca özlemini çektim. Hamas’a nasip oldu.

*

Ne mutlu Hamaslıyım diyene.

-----------------------------------------------------------

Övünmek için fellik fellik sebep arayan arkadaşlar, bunu da okuyun. Bununla da övünürseniz eğer, işte sizinle o zaman tartışabilirim. Aksi halde yaptığınızın ne olduğunu söyleyip, kalbinizi kırmak istemem.

:clover:

 

Teşekkürler.

 

Öyle bir başbakan maalesef bize değil, Hamas'a nasip oldu.

Tayyip Erdoğan, Hamas'ın sözcülüğünü yaptığı kadar, onların haklarını koruduğu kadar, acaba birgün Türkiye'nin de haklarını koruyacak mı? Türkiye için mücadele edecek mi?

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başbakan'ın orada zikrettikleri, gerek kendisinin, gereksede Türk halkının görüşüdür. Başbakan orada Türk halkının düşündüğünden farklı birşey söylememiştir.

 

Sayın Cyrano,

Başbakn'ın oradaki tavrını Türk halkıın benimsediğinden kuşkuluyum.

Nitekim elektronik-gazetelerde haber yorumlarını okuduğumda bu tavrın benzerinin neden PKK ya da Kuzey Irak'ta gösterilmediğini sorgulayanlar hiç de az değil. Böylesi bir hareket spontane olsa da diplomatik değildi. Bu hareket tutarlı da değildi. Eğer ki başbakanın bu tavrı hem diplomatik çerçevede sürdürülen hem de tutarlı bir duruş olsa idi işte o zaman Türk halkının görüşünü yansıtırdı. Yine de bu hareketten memnun olanların sayısı da az değil. Ama sorgulayınca farklı şeyler çıkıyor. Merak ettiğim ise bu hareketi destekleyenlerin şu röportaja vereceği tepkidir:

 

-http://www.haberturk.com/haber.asp?id=125095&cat=110&dt=2009/01/31-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oyun içinde oyun.

Ne güzel oynuyorlar.

Nitekim israil açıkladı.

Bizim filistin sorunumuz var ama sizde ne yok ki? :)

Biraz akıllı davranmak lazım.

Çok kritik bir geçişin yaşandığı ülkemizde bu tip cocuksu taşkınlıkların enazından diplomasi ile karıştırılmaması gerekir.

İsrail nerede ise dünyaya hükmediyor.Dünyanın gözü önünde yuzlercesi çocuk ve kadından oluşan filistinlileri katledeceksin gelişmiş ülkelerden birtanesinin hiddetine maruz kalmayacaksın Davos ta bunun hesabını Tayyip Erdogan soracak ve zirveyi terkedecek diplomatik bir skandal oluşacak.

Bunun bedelini bize ağır ödetecekleri kesin.

Bakalım Ekonomik krizin belimizi kırdığı bu dönemde, yerel seçim arifesinde, birde ergenekon meselesinin gerdiği bir ortamda önümüzdeki günlerde nelerin olabileceğini tahmin etmek zor ama birşeylerin olacağını tahmin etmek falcılık olmasa gerek.

saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biraz geç haberdar olduğum bir Davos krizi...

 

Olayı ilk duyduğumda ben de uluslararası ilişkilerde ki duygusallığın ülke çıkarlarına verebileceği zararları düşündüm.

 

Yalnız,herkesin bildiği,ama kimsenin yüksek sesle ifade edemediği bu gerçeğin,birileri tarafından dillendirilmesi gerekiyordu.

 

Başbakan bunu yaptı,samimiyetini sorgulamayacağım;sadece haklıydı demekle yetineceğim.Bunu derken şunu da eklemeden geçemeyeceğim;tepkimiz İsrail hükümetine olsun,Yahudi halkına değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gerceklerin dile getirilmesi bunu birisinin yapmasi degil burada ki tartisma,dile getirilen gerceklerden hangi sonuclarin cikacagidir.Siz istediginiz kadar dile getirin,bu neyi degistirecektir,birkac gün sonra olacak olan sey yine aynisidir.Peki o zaman Davos'ta esip gürleyen 'HALKININ GÖRÜSÜ'diye secim yatirimi yapan Basbakan ne yapacaktir,Israil'e karsi?SAVAS MI ILAN EDECEKTIR?

 

Hava atildigi zaman sonucta o havanin neye yarayacagi önemlidir.Eger sonunda birsey cikmiyorsa demek ki boSuna esip gürlenmistir.Savas ilan edemiyeceginize Israil'in politikasini degistiremiyeceginize göre o zaman havanda su dögmenin alemi nedir."EMEKLI DIPLOMATLAR,MONSERLER" gibi degilim derken kabile baskanlarindan farkli olan nedir.Kizilderililer,oturup beyazlara karsi ne yapalim diye karar vermeye calisirken,cogunluk savastan sonra neler olurun tartismasini yaparken biriside cikar,beyazlar "ölüm" diyerek toplantiyi terkedermis,yani Davos'ta bu olmadimi sizce?

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gerceklerin dile getirilmesi bunu birisinin yapmasi degil burada ki tartisma,dile getirilen gerceklerden hangi sonuclarin cikacagidir.Siz istediginiz kadar dile getirin,bu neyi degistirecektir,birkac gün sonra olacak olan sey yine aynisidir.Peki o zaman Davos'ta esip gürleyen 'HALKININ GÖRÜSÜ'diye secim yatirimi yapan Basbakan ne yapacaktir,Israil'e karsi?SAVAS MI ILAN EDECEKTIR?

 

Hava atildigi zaman sonucta o havanin neye yarayacagi önemlidir.Eger sonunda birsey cikmiyorsa demek ki boSuna esip gürlenmistir.Savas ilan edemiyeceginize Israil'in politikasini degistiremiyeceginize göre o zaman havanda su dögmenin alemi nedir."EMEKLI DIPLOMATLAR,MONSERLER" gibi degilim derken kabile baskanlarindan farkli olan nedir.Kizilderililer,oturup beyazlara karsi ne yapalim diye karar vermeye calisirken,cogunluk savastan sonra neler olurun tartismasini yaparken biriside cikar,beyazlar "ölüm" diyerek toplantiyi terkedermis,yani Davos'ta bu olmadimi sizce?

 

 

saygilarla

 

Politika,sonuç olması gereken değil miydi zaten?

 

Bakınız,orada Başbakan resmen susturulmaya çalışıldı.Bu yakışık değil.Sonuç itibari ile olan saygısızlığa olan tepkiydi,yoksa Perez'in bu konuya bakışı ile anlattıkları değil.

 

Ölüm devam edecek diye susmanın da bir anlamı yok,olaya bir de şu açıdan bakalım.Siz,tepkinizi kendi içinizde haykırırsanız boğulursunuz ve samimiyetinizi kaybedersiniz,ama bunu yüksek sesle ifade ederseniz,karşı tarafa bir kez olsun boğulmanın ne demek olduğunu tepkinizle anlatırsınız.

 

Davos'ta dediğiniz oldu belki,belki de sıfırdır sonucuyla...ama gerçek dile getiridi,köle olan ülkeler birkez olsun diyemedikleri ile alçaldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tepkimiz İsrail hükümetine olsun,Yahudi halkına değil.

 

Bunu İstanbuldaki mitingte Başbakan da söyledi. Ayrıca, aşırılıklara karşıyız mesajı da verdi.

 

Konu her yönü ile tartışılmış. Sona kalmanın bir avantajı da konuya her yönden bakabilme şansı veriyor ister istemez.

 

Erdoğanın tepkisi çoğunlukla hakı bulunmuş yalnız üslup konusunda farklı görüşler var anladığım kadarıyla.

 

Öte yandan, bazı arkadaşlarımız bu tepkinin muhtemel nedenlerini ortaya koymuş. Erdoğanın dış siyasetteki tutarsızlıklarından dem vurmuş. Bu arada, Erdoğan Hamas savunucusu ilan edilmiş. Türkiyenin batıdan koptuğu tezi işlenmiş.

 

Ben Erdoğanın tepkisini haklı bulmakla birlikte, bu üslubu kullanmasının kendi hoyrat yapısı dışında en önemli nedeninin Ortadoğu halklarının sempatisini kazanmak olduğunu söyleyebilirim. Buna halkımız da dahil.

 

Bu olayın sonuçlarından endişe eden arkadaşlarımıza ise diyebileceğim tek şey 'korkmayın bi şey olmaz'!

 

Neden mi ? Elimde bir proje var ? BOP!

 

Şimdi, söylermisiniz bana, yaşanan olayların BOP'a aykırı bir yönü var mı ?

 

Herkesi, Büyük Ortadoğu Planını ve Türkiyenin bu plandaki rolünü tekar tekrar okumaya davet ediyorum.

 

Evet, var mı BOP'a aykırı bir şey ?

 

Niye Arap halklarının veTürk halkının gözünde Erdoğan bir kahraman yapılmaya çalışılıyor ?

 

Ortada bir mizansen var, kim olsa benzer tepkiyi verirdi tabii. O ayrı. Fakat, neden İsrail ile askeri işbirliği anlaşmalarımız sürüyor ?

 

Biri Çevik bir demiş, 28 şubatı öne sürmüş. Nato generali Bir'in Anti-Amerikancı Erbakana karşı yaptırdığı sivil darbe bu ülkede ABD karşıtı bir iktidarın olamayacağını ortaya koyuyor zaten. O gün Laiklerle ABD'nin çıkarı örtüşmüştü hepsi bu. Ama bu gün plan değişti, bazı Laikler şimdi Ergenekonla ilişkilendirilip içeri alınmıyor mu ? Çünkü, artık Laiklik, Anti-Amerikancılık ile eşdeğer görülüyor artık ve bu plana aykırı. Neden, Kemal Gürüz 'Amerikancıyım' deme gereği hissetsin.

 

Erdoğan, bir taşla iki kuş vurmuştur. İçerde seçim yatırımı, dışarda Arap halklarının sempatisini kazanması, her ikisi de BOP' un yürüdüğünü gösteriyor.

 

Emperyalizmi iyi analiz etmek gerek. Olaylara makro bakmadıkça işin içinden çıkılmaz.

 

Haması palazlandıran kim ve bu yolla Laik El-Fetihi neden ekarte etmek istiyor ?

 

Susurluğu, Hizbullahı, PKK'yı besleyen kim ve neden Ergenekonla, Laik Atatürkçü askerler ekarte edilmek isteniyor ?

 

Erbakanı safdığı eden kim ve neden AKP'yi iktidara taşıdı ?

 

Herkes, BOP'u tekrar tekrar okusun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BOP...tabi bu yaşananlarda yine kilit.Başbakanın bu tavrı çoğu kimseler için seçim yatırımı olarak algılanmış zaten.Tabi sokakta ki insanımız için bu büyük bir kahramanlık,bana sorarsanız yerinde bir tepki,kahramanlık değil.

 

Öte yandan,BOP ve TÜRKİYE...iki mihenk taşı,iki tamamlayıcı...dediklerinize bu yönüyle katılmakla beraber,ben bu tepkiyi çok da ayarlanmış bir çıkarlar ilişkisine bağlamıyorum.

 

Safdışı bırakılanlar,adı konulamamış ilişkiler açısından haklılığınız yadsınamaz tabi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunu İstanbuldaki mitingte Başbakan da söyledi. Ayrıca, aşırılıklara karşıyız mesajı da verdi.

.

.

.

Herkes, BOP'u tekrar tekrar okusun.

 

Tamamm şimdi bir orta nokta yakaladık işte. :)

Aynen katılıyorum.

Bu, büyük bir oyunun küçük bir repliği.

Ancak son durumlara bakıldığında yerel seçimlerde çok büyük oy kaybına uğranılacağı bir gerçek.O halde ABD bop ile T.E dan vazgeçemeyeceğine göre önümüzdeki iki ay içindeki flash haber ne olabilir oyları %50 civarına taşıyabilecek

Bu projede İsrail'in ne rolü olabilir?

Biraz komplo teorileri ile oynamanın kimseye zarar vereceğini sanmıyorum.Bence o büyük patlamayı ne gerçekleştirecek onu tahmin etmemiz gerekiyor.

Sevgilerimle,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Bu yazilip cizilenlerden basbakanin tepkisinden ve turkiyedeki halkin basbakana vermis oldugu destekten sunu cikariyorum.. Aslinda teroru herzaman desteklemekteyiz yani turkiyeye yapilmadigi surece hic bir teror orgutunu terorist olarak gormuyoruz tipki hamasta oldugu gibi hatta ve hatta bunun ulusal savunulucugunu yapmaktan geri dahi kalmiyoruz en guzel ornegini Basbakanimiz Davosta gostermistir.. Bugun PKK teror orgutu turkiyede degilde Ermenistan veyahut Yunanistana karsi bir faliyet gostermis olsalardi eminimki bugun PKK teror orgutune karsi kin ve nefret yerine tipki Hamasta oldugu gibi Bir sempati dogacakti ama gelin gorunku oyle degil iste.. Demekki bize yapilmadigi surece bir zarar teskil etmemekte aksine o teror orgutunu savunmaktayiz.. Tipki hamasa yaptigimiz gibi.. Bu durumda PKKda ozaman kendince hakli degilmi .. :)

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakınız,orada Başbakan resmen susturulmaya çalışıldı.Bu yakışık değil.Sonuç itibari ile olan saygısızlığa olan tepkiydi,yoksa Perez'in bu konuya bakışı ile anlattıkları değil.
Başbakan madem moderatöre kızmışmış, "Sayın Peres, Sayın Ban ki Mon, Sayın Amr Musa, bu modaratörün tartışmayı yönetme biçimini protesto ediyorum. Benim için tartışma burda bitmiştir" desin, bir iki de "çocuklar ölmesin, kelebekler uçsun, çiçekler açsın" nakaratı okusun, sadece Amr Musa'yı öpeceğine, diğer katılımcıların elini de sıksın, ben de durayım arkasında. Ben de aferim diyeyim, Türkiye'nin masaya yumruğu vurması gereken yerlerde susmuştu (çuval olayı, Türkiye'nin son Kuzey Irak harekatını ABD'nin höt demesiyle yarım kesmesi vs) ama, en azından bir başlangıçtır diyeyim, ben de başbakanı tebrik edeyim.

Ama Başbakan cevap veremediği sorularla karşılaşıp panikleyince, çareyi masayı dağıtmakta buldu.

 

Bu arada, Sayın doğrucudavut'un tespiti de çok yerinde.

 

Şimdi, söylermisiniz bana, yaşanan olayların BOP'a aykırı bir yönü var mı ?

 

Herkesi, Büyük Ortadoğu Planını ve Türkiyenin bu plandaki rolünü tekar tekrar okumaya davet ediyorum.

 

Evet, var mı BOP'a aykırı bir şey ?

 

Niye Arap halklarının veTürk halkının gözünde Erdoğan bir kahraman yapılmaya çalışılıyor ?

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar yukarda bir çok kişi bahsetmiş peki hiç düşündünüz mü ?? İsrail orda çoçukları wururken nie çıkarmadı o çok saygı değer başbakanınız sesi (ayrıca eklemek isterim unutmayın ben konyada yaşıyorum burada israil we amerikan askeri uçaklar uçuş eğitimi yapıyor we bu gidişte uçuş eğitimine dewam etcekler) Sizce arkasını dönüp gitmek bu mu?? Peki şunu düşündünüz mü hiç Irakta çoçuklar ölürken, kadınlara tecawüz edilirken, adamlar çıplak olarak üst üste yatırılırken we daha neler neler olurken hala o saygı değer başbakanınız amerikaya İncirlik üssünü wererek yardım etmesimi insanlık yada o müslümanım diye geçinen başbakanımız Irak'ta sözde din kardeşleri ölürken nie sadece izledi we izlemekle kalmayıp yardım etti elinizi vicdanınıza koyun düşünün biraz !! Şu an amerikanın Iraga yaptığı her şeyde hani bizim ülkemizin %50si war ya onlar sorumlu kimse değil... Çünkü hayır yapma diyemese bile Türkiye gibi bir devlet bunu yapmamlıydı yani İncirlik Üssü gibi bir yeri wermemeliydi en azından ordaki masum insanların günahına girilmemiş olurdu ki eğer amerikaya İncirlik Üssü werilmese şu an amerikanın Irakta dayanağı tek bir dal kalmazdı...Şimdi konumuzla bir alakasının olmadığını düşünebilirsinizde haklısınız da ama unutmayın ki Irakta yaşanan wahşet amerikanın değil tarihte büyük yer etmiş OSMANLI TORUNLARINA hiç yakışmadı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hamaset, çözüm aramak değil, çözümsüzlüğü çözüm olarak göstermek. ha yani Hamas'a selam, teröre devam ve bundan çözüm çıkacak öyle mi? Şimon Peres'in çok daha haklı sözünü tabii kimse gündeme getirmeyecek: "İstanbul'a füzeler atılsa siz ne yapardınız?"

PKK ne planlıyor merak etmeye başladım. "Bir yerlerden Kassam füzesi filan bulamaz mıyız yahu, fırsat bu fırsat!" diye sağa sola bakındıklarını sanıyorum! Zaten bir süre önce söylemiştim, PKK nın bir füze kullanmadığı kaldıydı. "İşte fırsat! Füze terörü meşrulaştırıldı! Hem de bizzat hasmımız tarafından!"

 

Ha, ekleyeyim, sanmayın Avrupalılar bu çıkış karşısında şaşkınlığa uğradılar, tam tersine ellerini oğuşturduklarından emin olabilirsiniz. Son derece memnun olmuşlardır bu çıkıştan, emin olun...

 

:clover: O soruyu öyle bir ses tonuyla, öyle bir birikimle sordu ki ,hala kulaklarımdan gitmiyor. Bu medya ile bu sorunun cevabı sanırım asla verilemeyecek bu ülkede.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Politika,sonuç olması gereken değil miydi zaten?

 

Bakınız,orada Başbakan resmen susturulmaya çalışıldı.Bu yakışık değil.Sonuç itibari ile olan saygısızlığa olan tepkiydi,yoksa Perez'in bu konuya bakışı ile anlattıkları değil.

 

Ölüm devam edecek diye susmanın da bir anlamı yok,olaya bir de şu açıdan bakalım.Siz,tepkinizi kendi içinizde haykırırsanız boğulursunuz ve samimiyetinizi kaybedersiniz,ama bunu yüksek sesle ifade ederseniz,karşı tarafa bir kez olsun boğulmanın ne demek olduğunu tepkinizle anlatırsınız.

 

Davos'ta dediğiniz oldu belki,belki de sıfırdır sonucuyla...ama gerçek dile getiridi,köle olan ülkeler birkez olsun diyemedikleri ile alçaldı.

 

Ben bu konuyla ilgili dün yazdigim bir yazida Davos'ta Erdogan'i nelerin tetikledigini sirasi ile yazdim.Moderatörün Erdogan'i engelleme cabasi Erdogan'in parlamasi icin en son ama belkide bekledigi neden olmustur.

 

Muhakkak ki birisinin birseyler demesi gerekiyordu,bunda karsi itirazi olan yok.Ama yemek yemenin bir adabi vardir.Eger vatandas Erdogan olarak tepki koyacaksa bu onun en tabii hakkidir.Ama bir ülkenin basbakani olarak bazi prosedürlere uymasi gereklidir.Bence Erdogan bu tepki ile ilerde Türkiye aleyhinde gerceklestirilecek olan bazi kararlara bilerek zemin hazirlamistir ki buna hakki yoktur.Devlet yönetiyoruz diyerek saga sola caka satan bir basbakan uluslararasi arenada nasil davranilmasi gerektiginide bilmelidir.Eger konusmasini bilmiyorsa konusabuilecek birisini gönderir,basbakanlik makami Kasimpasa'daki herhangi bir kahve degildir.Kahve kültürüyle yetismis olanlarda basbakanliga soyunmasin.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslinda teroru herzaman desteklemekteyiz yani turkiyeye yapilmadigi surece hic bir teror orgutunu terorist olarak gormuyoruz tipki hamasta oldugu gibi hatta ve hatta bunun ulusal savunulucugunu yapmaktan geri dahi kalmiyoruz en guzel ornegini Basbakanimiz Davosta gostermistir.. Bugun PKK teror orgutu turkiyede degilde Ermenistan veyahut Yunanistana karsi bir faliyet gostermis olsalardi eminimki bugun PKK teror orgutune karsi kin ve nefret yerine tipki Hamasta oldugu gibi Bir sempati dogacakti ama gelin gorunku oyle degil iste.. Demekki bize yapilmadigi surece bir zarar teskil etmemekte aksine o teror orgutunu savunmaktayiz.. Tipki hamasa yaptigimiz gibi.. Bu durumda PKKda ozaman kendince hakli degilmi .. :)

 

Değil!...Yahu size her defasında cevap verildiği halde ısrarla aynı soruyu sorup duruyorsunuz her başlıkta...Okumuyormusunuz verilen cevapları anlamıyorum ?

 

PKK Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki bir kısım toprağı Türkiye'den ayırıp ayrı bir devlet kurmak istemektedir.

 

Hamas Birleşmiş Milletler kararına göre İsrail'in işgalci statüsünde olduğu Filistin'e ait topraklardan İsrail'in çekilmesini istemektedir.

 

.

 

Sen ikisi arasında ne benzerlik gördüğünü söyle bence.

 

PKK ile Hamas'in farkini eger bir insan bilmiyorsa veya bunu düsünemiyorsa dünyadan bihaber sayilir,yok birilerine yaranmak icin bu iki ismi biribirine benzetiyorsa o zaman o kisinin samimiyetinden süphe edilmelidir.

 

Hamas,kendine yani Filistin halkina ait olan ve emperyalistlerin oyunlari ile Yahudilere hediye edilen topraklarini geri almak icin mücadele eden bir Filistin örgütüdür.El Fetih ve Hamas,bunlarin birbiriyle kavgasi koltuk kavgasidir Filistin kavgasi degildir.Yasser Arafat icin bütün dünya terörist diyordu halbuki Yasser Arafat Filistin icin mücadele veriyordu,yani kurtulus mücadelesi.Topraklarinin Yahudilere peskes cekilmis olmasina karsi bir savasti bu.Ama bütün dünya Israil icin vardi Filistinliler icin degil.Iste PKK ile Hamas'i ayni gören zihniyettir,Israili bu kadar simartan.

 

Sn.Yakışıklı, Şimdi, siz neye dayanarak PKK ile Haması aynı görüyorsunuz ? Neden bizden 7 farkı bulmamızı istiyorsunuz ? Bulmaca mı bu ?PKK ile Hamas'ın ne ilgisi var ? Türkiye de İsrail gibi işgalci mi demeye getiriyorsunuz ? Bu nasıl mantık ?

 

Akıl yürütmenin bir yöntemi de, kıyas yapmaktır, kıyaslamaktır. Doğru, ancak, elimizde bir kıstas ( ölçüt ) varsa bu tür zorlamalara gerek yok. Konumuzla ilgili o ölçütler nedir ? İnsan Hakları Evrensel Beyannamesidir, BM kararlarıdır, Uluslararası Savaş Hukukudur. Bizim bir konuda hüküm verebilmemiz bunlara dayanmalıdır. Yani, bir şeyi ölçmek için kendi karışımızı kullanmak yanlıştır, cetvel diye bir şey var, değil mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hamaset, çözüm aramak değil, çözümsüzlüğü çözüm olarak göstermek. ha yani Hamas'a selam, teröre devam ve bundan çözüm çıkacak öyle mi? Şimon Peres'in çok daha haklı sözünü tabii kimse gündeme getirmeyecek: "İstanbul'a füzeler atılsa siz ne yapardınız?"

 

Atılmadı mı hiç ? Patlayan bombalar sayılmaz mı ? Ya Selimiye kışlasına atılan havan mermisi ? Sonra İstanbul neden ? Güneydoğu bizim toprağımız değil mi ? Orada patlayan bombalarla bizim vatandaşlarımız zarar görmüyor mu ? PKK'nın illa İstanbula füze mi atması gerekir, Diyarbakıra atsa önemli değil mi ? Büyük şehirlerde patlayan bombalar yeterli değil mi ? Bizim şimdi gidip te K.Iraktaki kentlerin sivil halklarına fosforlu bombalar mı atmamız gerekir ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence Erdogan bu tepki ile ilerde Türkiye aleyhinde gerceklestirilecek olan bazi kararlara bilerek zemin hazirlamistir ki buna hakki yoktur.Devlet yönetiyoruz diyerek saga sola caka satan bir basbakan uluslararasi arenada nasil davranilmasi gerektiginide bilmelidir.Eger konusmasini bilmiyorsa konusabuilecek birisini gönderir,basbakanlik makami Kasimpasa'daki herhangi bir kahve degildir.

 

:clover:

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Dogrucudavut

 

Demekki sizin verdiginiz cevaplari yeterli ve mantikli bulmadigim icin israrla ayni soruyu yoneltiyorum ama siz her defasinda ayni seyleri tekrarliyorsunuz.. :) merak etmeyin siz ayni seyleri yazdikca bende ayni soruyu tekrarliyacagim... :) Cunku bana gore PKK ile Hamas arasinda hic bir fark yoktur olamazda ikiside teror orgutudur.. Bir tarafin yaptiklarini dogru bulurken diger tarafi teror orgutu olarak gostermek bence celiskiden baska birsey degildir...

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.