Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ağlayarak konuştu

100120091612039978561.jpg

Nazım'la ağladı,

Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Filistin?e yardım için ev sahipliği yaptığı First Lady?ler toplantısında Başbakan Erdoğan?ın eşi ?Gazze?de masumiyet ve merhamet ölüyor? dedi. Gözyaşlarını tutamayan Emine Erdoğan, Nazım Hikmet?in ?Kız Çocuğu-Hiroşima? şiirini okudu ve ? Büyümez ölü çocuklar ? diye seslendi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan?ın eşi Emine Erdoğan?ın evsahipliğinde düzenlenen ?Filistin?de Barış İçin Kadınlar İstanbul Toplantısı?na aralarında Ürdün Kraliçesi Rania, Suriye Devlet Başkanı?nın eşi Esma Esad, Katar Emiri?nin Eşi Sheikha Mozah Nasser Al-Missned, Pakistan Başbakanı?nın Eşi Begüm, Lübnan Cumhurbaşkanı?nın eşi Wafa Süleyman ve Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi?nin kızı Dr. Ayşe Kaddafi?nin de aralarında bulunduğu çok sayıda, politikacı, işkadını, sanatçı ve sivil toplum örgütleri başkanları katıldı. İstanbul Beşiktaş?taki Four Seasons Hotel?de yapılan toplantı 12.00?de First Lady?lerin sivil toplum temsilcileri ve Ortadoğulu sanatçılarla buluşmasıyla başladı.

Carla Bruni mesaj gönderdi

Yarım saat sonra First Lady?ler toplantının sonuç bildirgesini hazırlamak üzere kendi aralarında toplantıya çekildi. Toplantıya katılmayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy?nin eşi Carla Bruni, İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair?in eşi Cherie Blair ve İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero?nun eşi Sonsolez Espinoza?nın destek mesajları okundu. Sonuç bildirgesi olan İstanbul Çağrısı?nı okuyan Emine Erdoğan, İsrail?in son saldırılarıyla birlikte Gazzeliler?in topluca ve insafsızca öldürüldüklerine tanık olduğunu söyledi. İsrail?in eylemleri için ?Aymazlık ve duyarsızlık? nitelemesinde bulunan Emine Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı ve ?Oyun oynamak isteyen Gazzeli çocukları okullarda ve camilerde bombaladılar. O masumların en güvendikleri yer anne kucağıydı ancak ölüm orada da buldu onları ? dedi.

Hayrünnisa Gül katılamadı

Üç kutsal kitaptan da alıntı yapan First Lady, ?Biz burada konuşurken bir masum kadın, bir bebek daha ölüyor. Çocukların ölümü masumiyetin ölümüdür. Masumiyetin ölümü de insanlığın çöküşüdür. Çocukları, sivilleri öldürenler bu cinayetlerini haklı çıkaramazlar. Burada herşeyden önce bir anne olarak konuşuyorum. Gazze?de ölen sadece masum siviller, anneler ve çocuklar değil. Bütün insanlığın masumiyeti ve merhameti ölüyor. İsrail ambargoyu kaldırmalı ve askerlerini Gazze?den çekmelidir ? dedi. Toplantıya katılan devlet başkanlarının eşlerinin desteğiyle yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere bir yönlendirme komitesi oluşturacaklarını bildiren Emine Erdoğan Nazım Hikmet?in Kız Çocuğu-Hiroşima adlı şiirini okudu, ?Büyümez ölü çocuklar ? diye seslenirken salondakiler gözyaşlarını tutamadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül?ün eşi Hayrünnisa Gül?ün toplantıya bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı öğrenildi. İlaçlı tedavi gören Hayrünnisa Gül?ün, sert ortopedik bir yatakta sürekli yattığı belirtildi.

İşte Nazım Hikmet?in dizeleri

Kapıları çalan benim,

Kapıları birer birer.

Gözünüze görünemem,

Göze görünmez ölüler.

Saçlarım tutuştu önce,

Gözlerim yandı kavruldu.

Bir avuç kül oluverdim,

Külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için,

Hiçbir şey istediğim yok.

Şeker bile yiyemez ki,

Kağıt gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,

Teyze, amca bir imza ver.

Çocuklar öldürülmesin,

Şeker de yiyebilsinler.

Hepsi birbirnden güzel

Esma Esad (SURİYE)

11 Ağustos 1975 yılında Londra?da doğdu. Aslında Londra?daki King?s College Bilgisayar Teknolojileri bölümünü birincilikle bitirdi. Sonra Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü?nden mezun oldu. Üç çocuk annesi olan Esad Ortadoğu?da çalışan kadınların hakları için mücadele veriyor.

Kraliçesi Rania (ÜRDÜN)

31 Ağustos 1970 tarihinde Kuveyt?te dünyaya geldi. Kahire?deki Amerikan Üniversitesi?nin İşletme Bölümü?nden mezun oldu. En güçlü 100 kadın arasında 80?inci sırada gösteriliyor. 4 çocuk annesi olan Rania, üç yıl önce Harpers & Queen dergisi tarafından dünyanın en güzel üçüncü kadını seçildi. Ürdün Kraliçesi ayrıca BM?nin iyi niyet elçiliği görevini de yürütüyor.

Sheikha Mozah (KATAR)

Katar Emiri Hamit El Tani?nin üç eşinden ikincisi ve en gözdesi. 40?lı yaşlarda olduğu sanılıyor. 1986?da Katar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü?nden mezun oldu. Ülke içinde geleneksel Arap giysileri giyen bayan Mozah, ülke dışında ise son moda giysiler giyiyor ve başını pek örtmüyor.

Ayşe Kaddafi

Libya lideri Muammer Kaddafi?nin tek kızı. Hukuk profesörü olan Ayşe Kaddafi, 2004 yılında Irak?ın devrik lideri Saddam Hüseyin?in avukatlığını yapmıştı. üç yıl önce babasının kuzeniyle evlendi.

İŞ DÜNYASININ FİRST LADY?LERİ DE DESTEK VERDİ

Toplantıya iş dünyası da ilgi gösterdi. Emine Erdoğan?ı dinleyenler arasında merhum iş adamı Sakıp Sabancı?nın eşi Türkan Sabancı, Ali Koç?un eşi Nevbahar Koç ve Rahmi Koç?un kardeşi Semahat Arsel de vardı.

ANTONIO BANDERAS?TAN MESAJ

Toplantıya video konferans yoluyla katılan dünyaca ünlü aktör Antonio Banderas, Gazze?deki şiddeti kınayarak, ?Orta Doğu?da acı çeken masumlarla dayanışma içerisindeyim. Çözüm diyalog ve insan haklarına saygıyla gerçekleşecektir? şeklinde konuştu.

YEMEKTE KUŞ SÜTÜ EKSİKTİ

Beşiktaş?taki Four Seasons otelinde düzenlenen ?Gazze?ye destek için İstanbul buluşması?nda katılımcı konuklara verilen açık büfe öğle yemeğinde yok yoktu. Ana yemeklerden kuzu çevirme, tavuk roti, hindi söğüş, İtalyan mantısı, bonfile, kuyu kebabı, su böreği, kremalı patates, sıcak enginar kalbi, 25 çeşitten oluşan soğuk meze ve salata barı, 13 çeşit tatlı ve alkolsüz içecekler konuklara ikram edildi.

Emre ÖZTÜRK - Burak KARA / VATAN

Gönderi tarihi:
Ağlayarak konuştu

Nazım'la ağladı,

YEMEKTE KUŞ SÜTÜ EKSİKTİ

Beşiktaş'taki Four Seasons otelinde düzenlenen Gazze'ye destek için İstanbul buluşmasında katılımcı konuklara verilen açık büfe öğle yemeğinde yok yoktu. Ana yemeklerden kuzu çevirme, tavuk roti, hindi söğüş, İtalyan mantısı, bonfile, kuyu kebabı, su böreği, kremalı patates, sıcak enginar kalbi, 25 çeşitten oluşan soğuk meze ve salata barı, 13 çeşit tatlı ve alkolsüz içecekler konuklara ikram edildi.

Onca gözyaşından sonra 'yok yoktu' olan bir yemek ziyafetinde lokmalar nasıl geçti acaba boğazından sayın Emine Erdoğan'ın?

Gönderi tarihi:
Onca gözyaşından sonra 'yok yoktu' olan bir yemek ziyafetinde lokmalar nasıl geçti acaba boğazından sayın Emine Erdoğan'ın?

Sayin Muki,icimden gecenleri siz önce davranip dile getirmissiniz,kutlarim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Akşamdan beri bu çirkin haberi dinlemekten rahatsızlık duyuyorum.

sevgili dostum efendi türkler haberi buraya taşımış, bazı arkadaşlarımız da yorum yapmışlar. artık ben de geri kalmayayım:

emine erdağon, bu gözyaşları hangi utancın gözyaşıdır?

zamanında nazım'ı bu ülkede vatan haini ilan edip vatandaşlıktan çıkaran sizin tarikatınızın yolcuları değil miydi? vicdan azabı mı çekiyorsunuz? sanmıyorum vicdan azabı çekeceğinizi!

çocuklarınızı abd de yandaş işadamlarınızdan aldığınız burslarla okutup, sonra da zengin eden siz değil misiniz? bu katliam sizin için nasıl bir acıyı ifade ediyor olabilir ki? abd sizin can damarınızı beslemiyor mu?

siz nazım hikmet gibi büyük bir sanat insanının eserlerinde ifade ettiği bir tutkuyu nasıl idrak edebilirsiniz? sizin zihniyetiniz buna yetmez, siz nazımın aşkından, sevgisinden, mücadelesinden, devrimciliğinden ne anlayabilirsiniz ki? böyle bir özgürlük ve insanlık savaşçısının tutkusunu dar zihninizde nasıl anlamlandırabilirsiniz ki?

bu göz yaşları hangi utancın, hangi aldatmacanın, hangi büyük yalanın gözyaşları emine hanım? kocanızın talimatıyla hangi kaseyi kendi karanlık gözyaşınızla doldurma gayretindesiniz?

seçimler yaklaşıyor, taktikler değişiyor; ama ben gördüğüm en büyük ***** izlemekten dolayı sizin adınıza utanıyorum emine hanım.

olur da mükellef kahvaltınızı yaptıktan sonra kahvenizi yudumlayıp, nette sörf yaparken bir sabah, bu naçiz yazım gözünüze takılırsa eğer, düşüncelerimi kocanıza iletin lütfen. ve ne olur hakkımda kötü düşünmeyin, ben ergenekon davası dolayısıyla sorgulanamayacak kadar basit biriyim.

Gönderi tarihi:

zamanında nazım'ı bu ülkede vatan haini ilan edip vatandaşlıktan çıkaran sizin tarikatınızın yolcuları değil miydi? vicdan azabı mı çekiyorsunuz? sanmıyorum vicdan azabı çekeceğinizi!

:)

Duyan Emine Erdoğan oturmuş Nazım Hikmet'e ağlıyordu sanacak..

sanırım ciddi bir yanlış anlaşılma olmuş Emine Erdoğan Nazım'a değil Filistindeki çocuklara için orada o yapmacık göz yaşlarını döktü..(ne yalan söyliyeyim gerçekten yapmacıklığı o kadar barizdiki)

Gönderi tarihi:

sevgili dostum efendi türkler haberi buraya taşımış, bazı arkadaşlarımız da yorum yapmışlar. artık ben de geri kalmayayım:

çocuklarınızı abd de yandaş işadamlarınızdan aldığınız burslarla okutup, sonra da zengin eden siz değil misiniz? bu katliam sizin için nasıl bir acıyı ifade ediyor olabilir ki? abd sizin can damarınızı beslemiyor mu?

siz nazım hikmet gibi büyük bir sanat insanının eserlerinde ifade ettiği bir tutkuyu nasıl idrak edebilirsiniz? sizin zihniyetiniz buna yetmez, siz nazımın aşkından, sevgisinden, mücadelesinden, devrimciliğinden ne anlayabilirsiniz ki? böyle bir özgürlük ve insanlık savaşçısının tutkusunu dar zihninizde nasıl anlamlandırabilirsiniz ki?

bu göz yaşları hangi utancın, hangi aldatmacanın, hangi büyük yalanın gözyaşları emine hanım? kocanızın talimatıyla hangi kaseyi kendi karanlık gözyaşınızla doldurma gayretindesiniz?

seçimler yaklaşıyor, taktikler değişiyor; ama ben gördüğüm en büyük ***** izlemekten dolayı sizin adınıza utanıyorum emine hanım.

olur da mükellef kahvaltınızı yaptıktan sonra kahvenizi yudumlayıp, nette sörf yaparken bir sabah, bu naçiz yazım gözünüze takılırsa eğer, düşüncelerimi kocanıza iletin lütfen. ve ne olur hakkımda kötü düşünmeyin, ben ergenekon davası dolayısıyla sorgulanamayacak kadar basit biriyim.

Eşinin yapmacıklığı yanında hiç kalır. Başbakan Erdoğan konuşuyor, isyan ediyor, lanetliyor, peki netice olarak ne yapıyor ?

Hiçbirşey. Adama demezler mi? Sen sanatçı mısın? Sivil toplum kuruluşu başkanı mısın ? Sendikacı mısın ? Muhalefet Lideri misin ?

Sen iktidarsın. Yaptırım gücü olan tek makamsın. Kime şikayet ediyorsun ? Seni dinlemeye gelen vatandaşlara mı şikayet ediyorsun İsrail'i ? Ne yapsın onlar ?

Başbakan esiyor, gürlüyor, ama Gazze'yi vuran İsrail hava kuvvettlerine bağlı pilotlar Konya Ovasında eğitim uçuşu yapıyor. Lanetliyor, ama bir tane ihaleyi iptal etmek falan geçmiyor aklından. Neymiş bakkal dükkanı mı işletiyormuş. E kahvehane mi işletiyorsun, kadınlar hamamı mı işletiyorsun o zaman ? Bir devlet başkanı bu kadar konuşmaz ya böyle bir konuda. Neyse yapacağı onu yapar. Ondan sonra çıkıyor AKP'liler en büyük tepkiyi Türkiye gösterdi, en çok çabayı Türkiye gösterdi vs vs. Ne yaptı Türkiye devlet olarak ?

Yarın ateşkes sağlansa. Şöyle hatırlanacak, İsrail Filistin'e saldırdı. Fransa devlet başkanı mekik diplomasisi ile taraflar arasında uzlaşma sağladı, ateşkes anlaşması yapıldı. Haa birde Türkiye başbakanı vardı paso İsrail'e sitem etti, bozuk attı, başkada bir numarası olmadı.

Gönderi tarihi:
:)

Duyan Emine Erdoğan oturmuş Nazım Hikmet'e ağlıyordu sanacak..

sanırım ciddi bir yanlış anlaşılma olmuş Emine Erdoğan Nazım'a değil Filistindeki çocuklara için orada o yapmacık göz yaşlarını döktü..(ne yalan söyliyeyim gerçekten yapmacıklığı o kadar barizdiki)

sayın suheda ya da şuheda ya da herneyse,

ben size daha önce beni çevrenizdeki insanlarla karıştırmayın ben okuduğumu da duyduğumu da anlarım demiştim.

yine aynı şeyi bu kez herkesin önünde tekrarlamam gerekiyor anlaşılan.

okuduğumu gayet iyi anladım. sizin dışınız da benim yazdığım kısa yazıyı da herkes anlamıştır. duyan gören başka bişey anlamaz; endişelenmeyin, sıkıntı duymayın. sadece bir kez daha okuyun. anlamadığınız yerleri sorun.

daha düne kadar da emine hn. ve biricik eşi tayyip bey'i, nasıl bir arzuyla savunduğunuzu hatırladım şimdi bu yapmacık gözyaşları mevzuu konusunda yazdıklarınızı okuyunca. hayret, zaman ne kadar çok şeyi bazen ne kadar kısa bir sürede değiştiriyor; bu kadder olur :D

Gönderi tarihi:

Rua aynı rahatsızlığı bende hissettim :( .Haberleri izlediğimde inanamadım. Ya bu kadın Nazım'ın şiirini okumaya hiç mi utanmıyor diye geçirdim içimden. Bide bir duygusallık aman aman -_-

Hayır yani neyin üzüntüsü olabilir ki sizde ne için o gözyaşları? Sizin zihniyetinizde birisinin o şiiri anlayabilmesi mümkün olabilir mi?

Gönderi tarihi:
sayın suheda ya da şuheda ya da herneyse,

ben size daha önce beni çevrenizdeki insanlarla karıştırmayın ben okuduğumu da duyduğumu da anlarım demiştim.

yine aynı şeyi bu kez herkesin önünde tekrarlamam gerekiyor anlaşılan.

okuduğumu gayet iyi anladım. sizin dışınız da benim yazdığım kısa yazıyı da herkes anlamıştır. duyan gören başka bişey anlamaz; endişelenmeyin, sıkıntı duymayın. sadece bir kez daha okuyun. anlamadığınız yerleri sorun.

daha düne kadar da emine hn. ve biricik eşi tayyip bey'i, nasıl bir arzuyla savunduğunuzu hatırladım şimdi bu yapmacık gözyaşları mevzuu konusunda yazdıklarınızı okuyunca. hayret, zaman ne kadar çok şeyi bazen ne kadar kısa bir sürede değiştiriyor; bu kadder olur :D

Hahahaaa güldürdün beni yahu hiç değişmedim hep aynıyım 10 yıl önce neysem bugünde aynıyım,asıl senin beni anlaman için epey bir yol kat etmen gerekecek canım benimmm ;)

Doğru bulduğum her davranışı her sözü ateşli bir şekilde savunur yanlış bulduğumuda hiç affetmeden direkt yüze karşı söylerim..

Tanırsın beni nasıl olsa acele etme :D

Gönderi tarihi:
Ağlayarak konuştu

Nazım'la ağladı,

YEMEKTE KUŞ SÜTÜ EKSİKTİ

Beşiktaş?taki Four Seasons otelinde düzenlenen ?Gazze?ye destek için İstanbul buluşması?nda katılımcı konuklara verilen açık büfe öğle yemeğinde yok yoktu. Ana yemeklerden kuzu çevirme, tavuk roti, hindi söğüş, İtalyan mantısı, bonfile, kuyu kebabı, su böreği, kremalı patates, sıcak enginar kalbi, 25 çeşitten oluşan soğuk meze ve salata barı, 13 çeşit tatlı ve alkolsüz içecekler konuklara ikram edildi.

Ne yapacaktı ,açlık gervinemi gitseydi?üzüldüğü için kendinmi öldürmesi gerekirdi.

:D

Gönderi tarihi:
Ne yapacaktı ,açlık gervinemi gitseydi?üzüldüğü için kendinmi öldürmesi gerekirdi.

:D

Sence bunu yapar mıydı? Yani " ben emperyalist güçlerin en büyük destekçisi oldum, ne yaptıysam onların emri ve izniyle yptım ve bütün bu olanlarda benim de payım var. o yüzden onurlu bir insan gibi intihar edeceğim" deyip bunu yapar mıydı? Ben yapacağını sanmam.

Öte yandan Erdoğan Show devam ediyor. Şimdi de yeni gelen haberlere göre R.T Erdoğan hastanelere gidip gazetecilerin objektifleri karşısında ağlama show yapmış. Show must go on...

Gönderi tarihi:

Gazze'de Israil'in yaptigi soykirim da ölenlerin sayisi arttikca Türkiye'de RTE yandas medyasi Ankara'daki kazilari gösteriyor millete,gündemi degistiriyor,Erdogan ise grup toplantisinda Ergenekon savciligina devam ederek yargiya sahip cikiyor.Halbuki daha dün yargiya söylemedigini birakmamis,yargiyi pesindeki isbirlikci medya ile yerden yere vurmustu.

Daha dün yarginin verdigi karari"Mahkeme buna karar veremez "hice saymis ve Türk milletinin Ermenilere soykirim yaptigini iddia edenlerin konferansina izin vermisti.Cankaya'da oturan,ve Ermenistana Futbol adi altinda özür icin giden,sonrada özür kampanyasi baslatanlara destek veren kisi de ayni genlere sahiptir.

Eger Erdogan ve sürekasi iyi birseyler yapiyor görüntüsü veriyorlarsa emin olun caldiklari minareye kilif olarak kullanmak üzerelerdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yarın ateşkes sağlansa. Şöyle hatırlanacak, İsrail Filistin'e saldırdı. Fransa devlet başkanı mekik diplomasisi ile taraflar arasında uzlaşma sağladı, ateşkes anlaşması yapıldı. Haa birde Türkiye başbakanı vardı paso İsrail'e sitem etti, bozuk attı, başkada bir numarası olmadı.

Cyrano,

Bence o kadar basit değil,Bakın geçen gün bir tv kanalında emekli bir albay,ısrarla "Türkiye taraf olmamalı" diyordu...çıkar ve dengeler;Türkiye'ye pek seçenek bırakmıyor gibi geliyor bana.

Öte yandan,lütfen bir de kendimize dönelim.

Erdoğan ailesi yada değil,samimi olan kaç kişi var ki kendimizde.Bizler,hakikaten ilginç varlıklarız.Şikayet etmeye bayılırız,hesap sormakta üstümüze adam yoktur.İş eylemlere dönüştürülecek düşüncelere geldi mi,çok alasından köşe kapmaca oynarız.

Kaç kişi,elinde ki sıcak ekmeyi,sokakta çalışan bir çocuk ile paylaştı?

Ne alaka değil mi?

Savaş da zulümdür,açlık da!

Emine Hanım,bizden...çok uzakta aramayalım...modaya bakalım,hangi markalar var piyasada!

Gönderi tarihi:

32542.jpg

BOP Eşbaşkanlığı

(BOP) amaçların dan biri bölgenin kadın haklarına yönelik kurulmuş,

Başbakan Erdoğan, Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) amaçları ve bu amaçlar içinde Türkiye'nin üstlendiği görevin belli olduğunu belirterek, BOP’un Ortadoğu barışına yönelik kurulduğunu, bunun yanında bölgenin ekonomik kalkınmasına, özgürlüğüne, kadın haklarına yönelik kurulmuş, eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için atılmış bir adım olduğunu savundu.

Gönderi tarihi:
BOP Eşbaşkanlığı

(BOP) amaçların dan biri bölgenin kadın haklarına yönelik kurulmuş,

Başbakan Erdoğan, Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) amaçları ve bu amaçlar içinde Türkiye'nin üstlendiği görevin belli olduğunu belirterek, BOP?un Ortadoğu barışına yönelik kurulduğunu, bunun yanında bölgenin ekonomik kalkınmasına, özgürlüğüne, kadın haklarına yönelik kurulmuş, eğitim özgürlüğünü daha ileri safhalara taşımak için atılmış bir adım olduğunu savundu.

Tabi ki canım.Irak'ta ki kadınların,Filistinde ki kadınların...işgal altında ki kadınların yaşadığı acılarda buna yönelik :excl:

Gönderi tarihi:

Türkiye'de onca şey olurken bi kere gözyaşı niye dökmedi demiyorum bunu geçtim ama AKP bu İsrail'in kınanmasına mecliste karşı çıkarken bu gözyaşları neye yarar.

Gözyaşlarını bu katliama seyirci olup kınama yapmayan kocası ve AKP'si için döksün.

Geçen seçimlerde de tayyip oğullarım ABD'de diye ağlamaklı oldu.

Sonra bi baktık o oğullar gemicikler almış.

Yani bu adamlar ağlayınca korkacaksın. O yüzden samimi gelmiyor.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Nazım'ın uçkurunun peşine düşen adam!

Türkiye yazarı Bülent Bakiler, Ahmet Hakan'ı çıldırttı!

Dünyaca ünlü şairin özel hayatını hedef alan Türkiye yazarı, Nazım Hikmet hakkında inanılmaz iddialarda bulunuyor. Bu yazıları "alçakça imalar" olarak niteleyen Hürriyet yazarı da Bakiler'i "haysiyet celladı" olarak niteledi

28 Şubat mı yargılanıyor

PARDON, pardon...

Siz "Ergenekon davası" kapsamında "28 Şubat"ı yargılıyorsunuz da, ben mi anlayamadım...

Çünkü ne zaman Ergenekon’dan içeri alınan herhangi biri ile ilgili, "Bu adamın Ergenekon’la ne alakası var?" falan diye itirazlar edildiğinde...

Şu türden yanıtlar veriliyor:

"İyi de o adamın 28 Şubat döneminde neler yaptığını unuttuk mu?"

Tamam, ama...

Hani esas konu, AKP iktidarını alaşağı etmek için çevrilen dolaplardı?

Hani her şey Ümraniye’de ele geçirilen bombalarla başlamıştı?

* * *

Eğer gerçekten Ergenekon kapsamında "28 Şubat" da sanık sandalyesine oturtulduysa...

Neden hiç kimse Çevik Paşa’dan söz etmiyor? Neden dönemin brifingleri falan gündeme getirilmiyor? Neden Karadayı Paşa dışarıda? Neden Demirel’den söz eden yok? Neden kimse Erbakan’a "Sen MGK kararlarının altına neden imza attın? Seni buna kim zorladı" diye sormuyor?

Yoksa... Yoksa...

28 Şubat süreciyle, açıktan, doğrudan bir hesaplaşma yapılamıyor da, arkadan mı dolanılıyor? "Ergenekon" gösterip, "28 Şubat" mı vuruluyor?

Sürecin dokunulmazlarına dokunulmayıp, dokunulabileceklerine mi el atılıyor?

Yoksa... Yoksa...

28 Şubat’ta her şeyin "racona uygun" geliştirilmesi nedeniyle, açık bir "suç" bulunamıyor da, "Ergenekon"a sığınılıp bir tür "örtülü devri sabık" mı yaratılıyor?

* * *

28 Şubat’ta suç işlendiğini mi düşünüyorsun?

Dönemin yöneticilerinin hukuk dışına çıktığına dair bir kanaatin mi var?

Meşru iktidara karşı bir darbe yapıldığı görüşünde misin?

O zaman yapacağın şey gayet basit: Ergenekon’dan ayrı olarak şöyle okkalı bir "28 Şubat Yargılanıyor" dosyası açacaksın... Açıkça... Çekinmeden... Adlı adınca... Riski alarak... Doğrudan hesaplaşarak... Suçun tanımını yaparak... Sanıkların adını koyarak...

Açacaksın dosyayı...

Ama eğer "Hazır elimde ’Ergenekon’ diye bir şablon var... Bu şablona birkaç 28 Şubat mağrurunu da ekleyip keyfime bakarım" diyerek "el çabukluğu marifet" numarası çekersen...

En başta Ergenekon’a büyük zarar vermiş olursun... Benden hatırlatması...

Aziz Yıldırım ile Tayyip Erdoğan’ın 6 benzerliği

BİR Biri "Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na nasıl yamuk yaparsın?" derken, diğeri de "Sen Fenerbahçe’nin koskoca başkanına nasıl yamuk yaparsın?" diyor...

İKİ: İkisi de kürsüden ayar verme meraklısı...

ÜÇ: İkisinin de "medyayla mücadele rehberi" adlı kitabı yalayıp yutmuş gibi bir halleri var...

DÖRT: İkisinin de seveni çok seviyor, nefret edeni çok nefret ediyor...

BEŞ: İkisinin de "efsane" olmaya kendilerini adamışlıkları söz konusu...

ALTI: Biri Türkiye’yi, diğeri Fenerbahçe’yi acayip derecede kalkındırdığına dair en küçük bir kuşku bile duymuyor.

Názım’ın uçkurunun peşine düşen adam

YAVUZ Bülent Bakiler adlı bir "soğuk savaş dönemi sağcısı" var...

Üstelik de şair...

Adam, kafayı Názım Hikmet’le bozmuş...

Türkiye gazetesinde yazdığı yazılarda şunu söylüyor:

"Názım Hikmet alçak ve müptezel bir adamdı... Karısını başka erkeklerle paylaşırdı... Bu adama nasıl itibar verilir?"

Bunu söylediği yetmezmiş gibi...

Şu türden alçakça imalarda bulunmayı da ihmal etmiyor:

Názım Hikmet’i savunanlar, "bir erkeğin, karısını başka erkeklerle paylaşma" eylemine destek çıkmış olurlar...

Ne diyeyim bilmiyorum ki?

Allah’ın "settar" sıfatını mı anımsatayım?

"Edep yahu" mu çekeyim?

Názım’a vatandaşlık hakkını tanıyanların Bakanlar Kurulu üyeleri olduğundan mı dem vurayım... Edebiyatın edepten geldiğine dair bir vaaz mı vereyim?

Seneler evvel ölmüş gitmiş bir adamın arkasından "hamam dedikodusu" yapmanın Türkçe’deki karşılığından mı söz edeyim?

Seneler evvel ölmüş gitmiş bir şairin uçkurunun peşine düşmenin ne türden bir kompleksi ifade ettiğiyle mi ilgileneyim?

Bilmiyorum, bilemiyorum...

Sadece şunu biliyorum: Bu "haysiyet celladı" adama, ne kadar ağır, ne kadar galiz ifadelerle hitap edersem edeyim, yine de içimde biriken eksiklik duygusundan kurtulmam mümkün olmuyor...

Gönderi tarihi:
.

.

.

Názım?ın uçkurunun peşine düşen adam

.

.

.

Sadece şunu biliyorum: Bu "haysiyet celladı" adama, ne kadar ağır, ne kadar galiz ifadelerle hitap edersem edeyim, yine de içimde biriken eksiklik duygusundan kurtulmam mümkün olmuyor...

O zihniyet'in aliskanligi milletin ucgurunun pesine düsmeleri. Yillardan beri ayni zihniyet benzeri sacmaliklari ALEVI vatandaslar icinde söylüyor. Yeri gelincede söylediklerini inkar edip "kardesimiz" derler.

Gerici zihniyetten normal bir tepki beklenemez zaten.

Gönderi tarihi:

Nazım'a ve Nazım gibilere ***** etmenin bile ibadet sayıldığı bir anlayıştan gelen Emine Erdoğan ve Tayyip Erdoğan, bugün sözde özgürlük kahramanlığına savunmuşlar!

Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı hakkında da hayrane cümleler kurmaları yakındır!

Şeytan ile raks etmekteyiz, nerede ne olacağı sahneden inince anlaşılacak, şimdi dans edelim...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.