Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 İsrail Bağımsız Kürt devletinin kurulmasını niye istiyor? Çünkü İran Güney Irak?ta çok etkili. Kürt devletini, İran?ı dengeleyecek, Arap dünyasını bölecek bir faktör olarak görüyor İsrail. Orayı kalkındırırsam, orada ileri teknoloji içeren üsler kurarsam Kuzey Irak bir güç haline gelebilir. Nitekim İsrailli akademisyenler ?Irak?ın bölünmesi bizim işimize gelir? diye geçmişte açıkça söylüyorlardı. Şimdi Türkiye?nin siyaseti sonucunda daha az yüksek sesle dillendiriyorlar. Ama bu bir gerçek. Kerkük?ten gelen haberlere göre, Barzani?ye karşı çıkan Kürt grupları İsrail?in hemen ortadan kaldırdığı söyleniyor. İsrail istihbaratının gizli uçları bizzat taşeron gibi orada hizmet yapıyor. Çünkü Kuzey Irak?ta sadece Barzani yok. Barzani İsrail?in desteğiyle kendisine alternatif çıkacak liderlerin sesini kesiyor. İsrail suskunlaştırıyor onları. Neşe Düzel GÜLDEN AYMAN?LA, Roportajı ***** Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Deniliyor ki Türkiye Gazze'ye asker göndermeye hazirlaniyor,baris gücü olarak.Güya demisler ki Türk ve Arap BM baris gücü iyi gelir Gazze'ye. Gelmesine gelir,iyi hos ama,Bush artik karar veremiyor ne olacagina,Obama ise henüz görevde degil lüx bir otel odasinda göreve gelecegi günleri bekliyor.Yani bu demek ki Obama göreve gelinceye kadar BM karar alamiycak,alamadigi icinde Gazze'ye baris gücü askeri gidemiycek,yani bunun anlami,Israil soykirimi tamamladiktan sonra belki BM karar alacak BARIS GÜCÜ gitsin diye ama onlardan önce Israil bak ben ates kesip ciktim Gazze'den diyecek.Bunun anlami,ölen ölecek kalan saglarla yola devam. saygilarla Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Kitap ehlinin kaynaklarında bir şavaştan söz edilmektedir. Aynı savaşı İslam kaynakları gelecekte olan bir şavaş olarak nitelemektedir. Kitap ehli kaynaklarında bu bu savaşın tarafları şöyle tanımlanıyor; “Dünya üzerinde iktidarı ele geçirmek için yarışan iki güç bulunacak; batı Avrupa ülkeleri ve aşurlu” Fikri, Hezekiel,231,Hana,Daniel,193. Burada batı Avrupa ülkelerinden söz edilmeyecek, Kimliği araştırılması gereken “Âşurlu” Kitabı Mukaddes yorumlarında devletin sınırları şöyle belirtilmiş “âşurlu” FIRAT YAHUDİLERLE ÂŞURLU ARASINDA DOĞAL BİR SINIRDIR “Fikri Hezekiel,336” Âşurlunun vatanı İran ve Türkiye topraklarıdır “Fikri Zekarya,226”. Deccal Komplosu. Sayfa 186. Sır yayıncılık. Siyonist arzı mevud sınırları doğuda görüldüğü gibi Fırat nehri ile başlar Batı’da ise Nil ve Siyonist bayrakta’ki iki şerit Nil ile Fırat’ı temsil eder bu itibarla bu arada kalan İnsanlar Siyonist rejim tarafından “GOYİM” olarak algılandığından birde kendi toprakları kabul ettikleri yerlerde yaşadıklarından dolayı her şeye layıktırlar “işkence,fitne,öldürme vs vs” şimdi Gazze’de olan olaylara birde bu gözle bakmak gerekir, gerisi teferruat… Alıntı
Φ MelHaMe Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gazze'deki Felâket Richard Falk, Dünya'nın seyirci kaldığı İsrail tarafından Filistin'e düzenlenen katliamı yazdı. Gazze'deki Felâketi Anlamak Gazze'nin 1.5 milyonluk nüfusu tam 18 aydır İsrail'in eziyet edici ablukası altında ve hayatın normal akışını sarsıntıya uğratan çeşitli sorunlarla boğuşuyor. Yaklaşık altı ay önce Mısır'ın aracılık ettiği, İsrail'in kayıplarını sıfıra indiren ateşkes antlaşmasıyla bir ümit ışığı belirmişti her ne kadar yer yer fırlatılan ev yapımı roketler Sderot bölgesinde tedirginliğe yol açıyor ve İsrail topraklarına yakın yerlere zarar vermeden düşüyorduysa da. Hamas liderliği ateşkes boyunca sürenini uzatılmasını defalarca teklif etmiş, hatta on yıllık bir süreyle önermiş ve 1967 sınırları temelinde siyasi çözüme açık olduğunda ısrar etmişti. İsrail ise bu diplomatik inisiyatifleri göz ardı etti ve Gazze'ye gıda, ilaç ve yakıtın gıdım gıdım akmasını sağlayan ablukayı biraz hafifletmesi dâhil ateşkes antlaşmasında üzerine düşeni yapmadı. İsrail, yurtdışından eğitim bursu alan öğrencilerin, Gazzeli gazetecilerin ve saygın sivil toplum temsilcilerinin çıkışına bile müsaade etmedi. Aynı zamanda gazetecilerin içeri girme şartlarını da gittikçe daha bir zorlaştırdı ve Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze'den oluşan işgal altındaki Filistin topraklarında BM adına insan haklarını izleme görevimi ifa etmek üzere sınırdan geçmek istediğimde, bizzat bendeniz, birkaç hafta önce İsrail'den kovuldum. İsrail, mevcut kriz öncesinde muteber gözlemcilerin, Gazze nüfusunun beden ve zihin sağlığına ağır bir çöküş yaşattırdığı, özellikle de çocukların yetersiz beslenmelerine, çeşitli hastalıklardan muzdarip kimselerin tıbbi tedaviden yoksun kalmalarına yol açtığı belgelenen feci insani durum hakkında doğru ve titiz bir rapor vermelerini engelledi. İsrail saldırıları, 18 ay süren ablukadan sonra vahim bir halde bulunan bir topluma karşı yapılmaktadır. Söz konusu çatışmayla ilgili olarak Amerikan kamuoyunun yüzde 99'u, aşırı İsrail yanlısı medyanın merceğinden süzülen bilgiyi alıyorsa da son krize dair bazı gerçekler bulanık ve münakaşalıdır. Hamas, yenilemeye güya isteksiz olduğu ateşkes antlaşmasını ihlal etmekle ve roket saldırılarını sözümona artımakla suçlanıyor. Ancak gerçekler biraz gölgede duruyor. Ateşkes süresince Gazze'den bahse değer bir roket saldırısı yapılmış değil tâ ki israil geçen Kasım ayının 4'ünde Gazze'deki Filistinli militanları hedef aldığı iddiasıyla bir çok Filistinlinin öldüğü saldırıyı düzenleyene dek. Gazze'den yapılan roket saldırıları bu olaydan sonra artmıştır. Ayrıca, çeşitli fırsatlarla ateşkes süresinin uzatılması çağrısını yapan, ve bu çağrısı İsrail yönetiminde kabul görmeyen Hamas'tır. Bunun ötesinde, tüm roket saldırılarına Hamasa atfetmek mâkul değildir. Gazze'de çeşitli milis güçler vardır; mesela el Fetih'în desteklediği el-Aksa Şehitleri Tugayı, Hamas karşıtıdır ve İsraili saldırıya kışkırtmak yahut İsrail misillemesini haklı çıkarmak için roket saldırılarını onlar düzenliyor olabilirler. ABD destekli el Fetih grubunun Gazze'deki yönetim yapısını denetim altına aldığında, ortak çok yönlü çabalara rağmen roket saldırılarını durduramadığı teyid edilmiştir. İsrail'in 27 Aralıkta başlayan yıkıcı saldırısının basitçe roket saldırılarını durdurmak ya da onlara karşılık vermek olmadığını bilâkis bir dizi onaylanmamış sebebe binaen yapıldığını bu arka zemin bize güçlü bir şekilde ifade etmektedir. İsrail ordusu ve siyasi liderlerin, saldırıdan haftalar öncesinde kamuoyunu Hamasa karşı düzenlenecek geniş çaplı bir saldırıya hazırladıkları âşikardır. Saldırıların zamanlaması, bir dizi mülahazanın doğmasına yol açtı: Bilhassa, siyasi rakiplerin çıkarları yani savunma bakanı Ehud Barak ve dış işleri bakanı Tzipi Livni'nin Şubat ayında yapılacak - askeri harekât sona erene kadar muhtemelen ertelenecektir - genel seçimler öncesinde ne de zorlu liderler olduklarını ispatlamak istemeleri. Bu tür kuvvet gösterileri, İsrail'in geçmişteki seçim kampanyalarının bir özelliğidir ve kötülüğüyle nam salmış militarist politikacı Benjamin Netanyahu, bilhassa da bu fırsatla, mevcut hükümeti güvenliği sağlamada güya başarısız olmakla suçlamıştır. İsrail ordusunun komutanlarının, 2006 Lübnan savaşında -2006 Lübnan savaşı, İsrail'in askeri gücüne gölge düşürmüş, savunmasız Lübnan köylerini ağır bombardımana tâbi tutmak, orantısız kuvvete başvurmak ve de nüfusu yoğun bölgelerde misket bombası kullanmaktan dolayı İsrail'in uluslararası câmida kınanmasıyla sonuçlanmıştı - Hizbullahı yok etmede gösterdikleri başarısızlığı hafızalardan silmek için Gazze fırsatını değerlendirme istekleri ki hiç de gizli kapaklı değildir, bu seçim motivasyonunu güçlendirmektedir. Saygın ve muhafazakâr İsrailli yorumcular biraz daha ileriye gitmektedir. Örneğin seçkin bir tarihçi olan Benny Morris, birkaç gün önce The New York Times'da yayınlanan makalesinde Gazze'ye düzenlenen saldırıyı, kötü şeyler olacağına dair İsrail'deki önsezilere bağlıyor ve Arapların, sınırlarında seferber olmasının onlarda tehdit duyguları yarattığı 1967 savaşından hemen önce halka hâkim olan kasvetli hâleti ruhiye ile mukayese ediyor. Morris, son yıllarda İsrail'deki refah ve nispi güven artışına rağmen yine de çeşitli etmenlerin Gazze saldırısına yol verdiğinde ısrarlı: Arap dünyasının yerleşik bir gerçek olarak İsrail'in varlığını kabul etmeyi reddediyor olduğu hissi; Ahmedinejad'ın dillendirdiği kışkırtıcı tehditler ve İran'ın nükleer silah edinmek için bastırdığı varsayımı, Holokost batı hafızasında giderek kaybolurken Filistinlilerin kötü durumuna karşı duyulun sempatinin büyümesi ve İsrail'in sınırlarındaki siyasi hareketlerin Hamas ve Hizbullah formunda radikalleşmesi. Aslında Morris, İsrail'in Gazze'de Haması ezmeye çalışmakla, bölgeye, egemenlik ve güvenliği uğruna hiçbir şeyden çekinmeyeceği şeklinde daha büyük bir mesaj vermek istediğini savunuyor. İki sonuç çıkıyor: Gazze halkı, roket saldırılarından ve sınır güvenliği kaygılarından çok uzak nedenlerden dolayı acı bir şekilde kurban ediliyor fakat görünüşe göre, mağlubiyetle yüzyüze olan mevcut liderlerin seçim beklentilerini iyileştirmek ve bölgedeki diğerlerine, çıkarları tehlikeye düştüğü anda İsrail'in kahredici bir kuvvet kullanacağı şeklinde uyarı göndermek için yapılıyor. Böylesi bir insani felâketin dışarından asgari müdahaleyle olabilmesi, uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletlerin zayıflığını ve önemli oyuncuların jeopolitik önceliklerini göstermektedir. İsrail, tıpkı Lübnana açtığı savaş gibi, her ne yaparsa yapsın ABD'nin verdiği pasif destek can alıcı bir etmendir. Daha az âşikar olan ise bölgesel rakipleri İran'ın destek verdiği Hamasa karşı aşırı bir husumet besleyen Mısır, Ürdün ve S. Arabistan gibi belli başlı Arap komşuların Gazze vahşice saldırı altındayken kenarda durmak istemelerdir; hatta bazı Arap diplomatlar, saldırının kabahatini Filistinlilerin birlik olmamasına veya Hamasın, Filistin Otoritesi Başkanı Mahmud Abbas liderliğini reddetmesine bağlıyorlar. Gazze halkı, gayri insani en kötü ihtimale göre jeopolitiğin kurbanıdırlar: Her hangi bir askeri savunma kabiliyetinden mahrum, esasen savunmasız ve F-16'ların, Apaçi helikopterlerin saldırısına karşı büsbütün korumasız bir topluma karşı İsrail'in topyekün savaş dediği şeye yol açan jeopolitiğin. Cenevre Sözleşmesinin sarih bir şekilde beyan ettiği uluslararası insani hukukun aleni ve çirkin bir şekilde ihlal edilmesinin kâle alınmaması da demektir bu, kıyım devam eder ve cesetler üst üste yığılırken. İlave olarak da belli başlı üyelerinin, gayri meşru, büyük çapta kuvvet kullanımına mâruz kalmış bir halkı koruyacak siyasi iradeden onu mahrum bıraktıklarında, BM'in iktidarsız olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Son olarak da, halk feryad edebilir ve sokaklara dökülebilir ama sanki hiçbir şey olmuyormuşçasına cinayetler devam edecektir. Gazze'de gün be gün çizilen resim, buradan, vatandaşlarına değişim, diplomatik liderliğe daha az militarist yaklaşım vaad etmiş yeni bir liderliği olan Amerika Birleşik Devletlerinden başlamak üzere uluslararası hukuka ve BM sözleşmesinin otoritesine taze bir bağlılık talep etmektedir. Kaynak: Haffington Post Dünya Bülteni için çeviren: M.Alpaslan Balcı -http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=62569- Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Analar buğday eker gibi, gömüyor evlatlarını toprağa. Hasadı ?kıyamete kadar özgürlük? olsun diye. Kadınlar kocalarına mahşerlik bakıyor hep, senin katlettiğin topraklarda. Sevginin ebediyetini cennette yaşasın diye.Senin en delikanlı, en yürekli, vatandaşın, askerin, bürokratın, Filistinli 5 yaşındaki bir kız çocuğu kadar cesaretli ve asil değil. Onlar ki senin son sistem adrese teslim füzelerine, taşla cevap verip def ettiler seni Gazzeden. Korkudan ördüğün güvenlik duvarı, dayanırmı sanırsın iman dolu ?taş çocukları ordusunun? karşısında.alıntı Ve maalesef;Suheda... aynı ateş yanmaya devam ediyor...Irak'ta bombalar patlamaya devam ediyor...Darfur'da insanlar açlıktan ölmeye devam ediyor...herşey olurunda,telaş yok insanoğlu. İsrail,kara hareketine de başladı.ABD,bu hareketten habersizmiş birileri de yanlışlıkla,"bu bir savunmadır"demiş...tabi yanlışlıkla ölüyor insanlar Odun taşımaya devam...hemen akaibinde Filistinli kızın şiirinde insanlığımıza ağlayıp,günah çıkarmaya tam gaz Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Evet her sey ayni devam ediyor ... Turkiyede okumuyacaginiz haberler devam ediyor. 1. Iran , Hamas'i tenkit eden gazeteyi kapatti. 2. Hamas Liderlerinden birinin oglu olan Mosab Hassan Yousef, Hamasi tenkit etti, Islam dinini tenkit etti. Ve arkasini Hamasa ve Islam dinine donderdi. 3. Gazze'de yasayan, 4 yasindaki kucuk kardesi olen, kendisi (zannedersem 8-9 yaslarinda olan) masum kiz, verdigi Televisyon görüşmesinde butun savasin sucunu Hamasa mal etti. 4. Hamasi tenkit eden Araplar gazetelerde yazdi . Farid Ghadry makalesinde, Araplar Hamasi ve Hezbullahi yok etmeli dediler. Medeniyete donmeliler dedi... . . . Tabii ki, bunlari okumayacaksiniz, Turk Medyasinda. Yukardaki haberlerden daha fazla detay almak isterseniz, size verebilirim. Terroristleri destlemekle kimse bu masum cocuklara yardim etmiyor. Nitekim, masum cocuklarin olmesine sebeb oluyor. Farid Ghadry teker teker Araplarin ne yapmasini yazdi. Cocuklarin gelecegini dusunelim dedi. Nefreti degil de sevgiyi ogrenelim dedim. 5-yillik Kalkinma planlari uzerinde calisalim dedi... bunun gibi konular uzerinde yazdi. Bu terroristlerin izlerini takip etmekle, agladiginiz cocuklara hic yardim etmiyorsunuz! Sadece herseyin devam etmesini sagliyorsunuz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Evet her sey ayni devam ediyor ... Turkiyede okumuyacaginiz haberler devam ediyor. 1. Iran , Hamas'i tenkit eden gazeteyi kapatti. 2. Hamas Liderlerinden birinin oglu olan Mosab Hassan Yousef, Hamasi tenkit etti, Islam dinini tenkit etti. Ve arkasini Hamasa ve Islam dinine donderdi. 3. Gazze'de yasayan, 4 yasindaki kucuk kardesi olen, kendisi (zannedersem 8-9 yaslarinda olan) masum kiz, verdigi Televisyon görüşmesinde butun savasin sucunu Hamasa mal etti. 4. Hamasi tenkit eden Araplar gazetelerde yazdi . Farid Ghadry makalesinde, Araplar Hamasi ve Hezbullahi yok etmeli dediler. Medeniyete donmeliler dedi... . . . Tabii ki, bunlari okumayacaksiniz, Turk Medyasinda. Yukardaki haberlerden daha fazla detay almak isterseniz, size verebilirim. Terroristleri destlemekle kimse bu masum cocuklara yardim etmiyor. Nitekim, masum cocuklarin olmesine sebeb oluyor. Farid Ghadry teker teker Araplarin ne yapmasini yazdi. Cocuklarin gelecegini dusunelim dedi. Nefreti degil de sevgiyi ogrenelim dedim. 5-yillik Kalkinma planlari uzerinde calisalim dedi... bunun gibi konular uzerinde yazdi. Bu terroristlerin izlerini takip etmekle, agladiginiz cocuklara hic yardim etmiyorsunuz! Sadece herseyin devam etmesini sagliyorsunuz. o zaman Suheyla,verin o haberleri,beraber takip edelim...neden devam ettiğini anlamak için bunu gerçekten istiyorum... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 o zaman Suheyla,verin o haberleri,beraber takip edelim...neden devam ettiğini anlamak için bunu gerçekten istiyorum... Hmmm. Gonul isterdiki siz bu haberleri kendi dilinizde, kendi Televizyon yayinlarinizda gorseydiniz. Ben size bildirmeseydim. Cunku benden gelen haberler, eminim hep supheli oluyor sizler icin. Ornek: Mosab Hassan Yousef, 30 yasinda. Bu genc bir ara Israel hapisinde zaman gecirdi. Babasi'da Hamas liderlerinden biri. Babasida bir ara hapiste idi. Ayni anda hapiste degillerdi. Fakat kendisi hapiste ike, diger Hamas mahkumlari ile beraber gecirdigi zamanda, Hamasin nasil oldugunu gordu. Diger araplara nasil iskence ettiklerini gordu. Mosab Hassan'in amcasi da Hamas liderlerinden biriymis ve Mosab hapiste iken, amcasi onu korumus Hamas'tan. Araplari katlediyorlarmis hapiste. Mesala yeterki biri desin bu filistinli arap, Israil ile isbirligi yapiyor... iskence ve olum geliyor ona. Mesala, bir arap tuvalette bir kac dakika fazla kaldiginda Hamas o arabi suphe altina koyup ve olduruyor. Bunun gibi haberleri anlatti. Gozlerini acti ve dogdugu, buyudugu yeri cok cok sevdigine ragmen, ailesini cok cok sevdigine ragmen... Hamasin kendi halkina bir yarari olmadigini soyledi. Simdi batiya kacti. Cunku, Islam dininide terketti. Onun Televisyonda olan uzun uzun gorusmelerini izledim.... Hic supriz olmadigim seyleri soyledi Hamas hakkinda. Siz bu insanin adini google edin. Kendiniz okuyun. Turkiyedeki Gazeteleri ben izlerim. Onlarin Bati haberleri cogu kere, Amerikan Medyasindan gelir. Bunu biliyorum. Ama Turk gazeteleri yaptiklari haberleri seciyorlar. Acaba niye? Siz bunu sorun kendinize. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Bu arada,"birileri de yanlışlıkla,"bu bir savunmadır"demiş...tabi yanlışlıkla ölüyor insanlar " şeklinde ki ifadem kesinlikle,bu konuda bizden farklı düşünen forumdaşımız,Suheyla için söylenmemiştir(ki kendisi değer verdiğim bir forumdaşımdır)bu sadece uluslararası arenada ki yanlışlar ve özürler ile ilgilidir.İzninizle Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Arkadaslar birileri bana Hamas ile PKK arasindaki farki aciklayabilirmi ?? Bu ikisinin arasinda benim goremeyipte sizin gordugunuz fark nedir ? saygilar Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Hmmm. Gonul isterdiki siz bu haberleri kendi dilinizde, kendi Televizyon yayinlarinizda gorseydiniz. Ben size bildirmeseydim. Cunku benden gelen haberler, eminim hep supheli oluyor sizler icin. . . . Siz bu insanin adini google edin. Kendiniz okuyun. Turkiyedeki Gazeteleri ben izlerim. Onlarin Bati haberleri cogu kere, Amerikan Medyasindan gelir. Bunu biliyorum. Ama Turk gazeteleri yaptiklari haberleri seciyorlar. Acaba niye? Siz bunu sorun kendinize. Örneğiniz için teşekkür ederim Suheyla,bakınız yılbaşı akşamı,belki izlemişsinizdir;Piyanist adlı filmi izledik.İnanın ki,hep beraber,yüzlerce kez...Yahudi kardeşlerimizi,insanları yok eden bu zihniyete lanet okuduk. Zulmün gerekçesi yoktur;mazlumun dili. Yok eden,katleden...kim olursa olsun;zalimdir. Kendi zulmünde boğulmaya mahkumdur. Bakınız,gerçekte duygu sömürüsü olmaz.Bugün,Filistinli bir kızın şiiri nette en çok tıklananlardan.Yıllar önce,aynı şiiri birkez daha dinlemiştim.Yanımda kahkaha atanların o tırmalıyıcı duyarsızlığına nazaran. Bizim duyarsızlığımızdır;bu noktalara getirilen katliamlar. Başka bir tanımı yoktur. Tarih aynı kara yazıyı insan alnına yazıyor,İsrail devletler için orantısız güç denilen kavram ile işgali meşrulaştırıyor.Tabi ki savunma meşrudur;toprağın işgal edildiği an.Şu an sizce kim savunmalı,kime karşı müdafada bulunulmalı. Sevgili Suheyla, Hamas,sizin için terör ise noktayı koymuşsunuzdur,bir noktaya kadar yapılanları Hamas ile ölçmektede haklısınız,yalnız Hamas'ın hangi eylemi,bu savunmayı zorunlu kıldı ki,nasıl bu noktaya taşıdı ki? Türk medyasına gelince,ülkelerin medyası inanç ve sermaye ile ölçülür. Filistinde ki medya farklı yazar,İsrailde ki medya farklı. Türk medyası da kendine göre yazar. Ben,medyayı son birkaç gündür takip edemiyorum,bu ara takip edemeyeceğim de...medyaya da güvenmem.Ama ortak olan ses,rakamlar bana Filistinde ki ateşi anlatmaya yetiyor...örneklerinizin devamını bekliyorum Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Arkadaslar birileri bana Hamas ile PKK arasindaki farki aciklayabilirmi ?? Bu ikisinin arasinda benim goremeyipte sizin gordugunuz fark nedir ? saygilar Aslında PKK ile Hamas;terör örgütü tanımı ile nokta konulacak iki örgüt...yalnız süreçleri iyi okumak lazım...PKK,uzantısı olduğu iddia edilen DTP ile dahi,halkın tam anlamıyla seçimi olamamış,Hamas ise halkın iradesine dönüşmüştür...yalnız,altını çiziyorum...sonuçları,süreçleri ile değerlendirelim. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Aslında PKK ile Hamas;terör örgütü tanımı ile nokta konulacak iki örgüt...yalnız süreçleri iyi okumak lazım...PKK,uzantısı olduğu iddia edilen DTP ile dahi,halkın tam anlamıyla seçimi olamamış,Hamas ise halkın iradesine dönüşmüştür...yalnız,altını çiziyorum...sonuçları,süreçleri ile değerlendirelim. Sayin Mavi Sizinde yazdiginiz gibi ikiside teror orgutudur ve birilerine gore birisi yasa disi digeri ise yasal, Bugun Hamas Yasser Arafat donemindede problemliydi yani demek istedigim teror orgutu hic bir kosulda kimsenin savunucusu olamaz.. Bugun israilin filistin uzerindeki katliyamlari elbetteki goz ardi edilemez, cunku hergun masum insanlar olmekte.. Peki Israilin bolgede bukadar kuvvetli olmasinin nedeni nedir sadece AB ve ABDmi Turkiyenin rolu hic yokmu ?? bugun israil bir bakima intikam almakta ikinci dunya savasinda nazilerin yahudilere yaptiklarini bugun israil kendisi filistinlilere yapiyor ve kimse buna birsey demiyor arap dunyasi zaten karisik bir bolge birlik beraberlik yok bugun yuzune gulerler yarin arkandan vururlar bunu gayet acik ve net bir sekilde goruyoruz lubnanda ic savas ciktiginda ic savas ciktigi donemde turkiye muslumanlari vurmalari icin lubnandaki hristiyanlara silah tasiyordu.. Ayrica Israil 1987 -1993 kadar hamasi destekliyordu sadece Israil degil AB ve ABDde buna dahil bugun ne olduda hamasla karsi karsiya geldiler yoksa buda bir komplo oyunumu ?? Bugun zamaninda Israil, AB ve ABD ile beslenen bir teror orgutu bugun nasil bir halkin savunusu oluyor ?? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Hmmm. Gonul isterdiki siz bu haberleri kendi dilinizde, kendi Televizyon yayinlarinizda gorseydiniz. Ben size bildirmeseydim. Cunku benden gelen haberler, eminim hep supheli oluyor sizler icin. Araplari katlediyorlarmis hapiste. Mesala yeterki biri desin bu filistinli arap, Israil ile isbirligi yapiyor... iskence ve olum geliyor ona. Mesala, bir arap tuvalette bir kac dakika fazla kaldiginda Hamas o arabi suphe altina koyup ve olduruyor. Bunun gibi haberleri anlatti. Gozlerini acti ve dogdugu, buyudugu yeri cok cok sevdigine ragmen, ailesini cok cok sevdigine ragmen... Hamasin kendi halkina bir yarari olmadigini soyledi. Simdi batiya kacti. Cunku, Islam dininide terketti. Onun Televisyonda olan uzun uzun gorusmelerini izledim.... Hic supriz olmadigim seyleri soyledi Hamas hakkinda. İsrail tarafından tutuklanıp hapishanelerede kaybolan Araplar’ın dramını anlatan belgesel çekildi. İsrail güçleri tarafından tutuklannarak hapishanelere konulduktan sonra kendisinden haber alınamayan yüzlerce Arap mağdurun dramını anlatan belgesel çekildi. El-Cezire televizyon kanalı, önümüzdeki Çarşamba ve Cuma günleri (28-30 Mayıs tarihlerinde) İsrail hapishanelerinde gözaltındayken kaybolan Arap ve Filistinliler hakkında çektiği ‘Bilinmeyen Son’ adını taşıyan belgesel filmi gösterecek. Şimdi acaba bu haber batı kaynaklı bir tv,veya gazete'de çıkarmı ve yukardaki Filistinli (din değiştirmiş) bu olaylardan haberi varmıymış,üstelik ileri sürdüğü itiraflar bayağı ciddi neymiş bir kişi tuvalette bir kaç dakika fazla kaldımı şüphelenip öldürüyorlar neyse.. Sayıne suheyla. Bir bayan olmanız dolayısı ile İslam'ı ve kadın sorunlarını eleştiriyorsunuz acaba derimki öldürülen masum kadın ve bebekler hakkında bir bayan olarak ne düşünürsünüz, ve Yahudi kadınların dinlerinden dolayı Yahudi olmayan kadınlara bakışını biliyormusunuz,Talmud okudunuzmu, yahut siz hristiyan iseniz Yahudilerin Hristiyanlara dolayısı ile Hz İSA a.s. nasıl baktığını bilirmisiniz merak ettiğimden dolayı soruyorum ve bilmediğimden yoksa neye,nasıl inanırsanız,inanın sorun sizin. Birde Amerika doğumlu olup üstelik Yahudi Robert Fisk'in yazdığı yazıdan kısa bir alıntı; "Filistinlilerin tarihini çıkarıp atmak, acı öykülerini silmek, -başka herhangi bir savaşta- gazetecilerin ilk haberlerine “Hamas’ın roketlerinin üzerinde infilak ettiği gerçek, yasal İsrail toprakları” diye yazacakları, Gazze’yle ilgili garip ironiyi görmezden gelmek ne kadar da kolay. Gazze’nin varolma nedeni şu: Aşkelon ve çevresindeki alanlarda -Arapçada Askalaan- yaşayan Filistinliler, 1948’de İsrail kurulduğu zaman topraklarından çıkarılmış ve Gazze sahillerine sürülmüşler. Onlar - veya çocukları ve torunları ve torunlarının torunları- yüzde 80’inin aileleri bir zamanlar şu anki İsrail’de yaşayan, Gazze çöplüğüne tıkıştırılmış bir buçuk milyon Filistinli mültecilerden. Tarihsel açıdan gerçek hikaye budur: Gazze’deki insanların çoğu Gazze asıllı değildir. Fakat haber programlarını izlerken, tarih olaylarının dün başladığını zannedersiniz, sanki bir grup sakallı, Yahudi düşmanı İslamcı kaçık Gazze’nin kenar mahallerinde -kökeni olmayan yoksul insanlar çöplüğü- aniden çıkıvermiş ortaya ve sadece İsrail hava kuvvetlerinin erdemli intikamına karşılık, barışsever, demokratik İsrail’e füzeler fırlatmaya başlamışlar gibi… Yalnız, Jabalya kampında yeni sahipleri tarafından basit bir şekilde bombalanarak öldürülen beş kızkardeşin dedelerinin bu toprakların asıl sahipleri olduğu gerçeği bu hikâyede geçmiyor." Yazabilir düşünebilirmisiniz bir bayan olarak... Veya; İsrail hükümetinin Gazze bombardımanını bitirmek yerine ablukayı tüm Filistin`e yayması üzerine İsrailli savaş karşıtları ayaklandı. İsrail`deki insan hakları örgütleri İsrail ordusunun Gazze Şeridi`ne yönelik saldırılarına tepki olarak bugün Tel Aviv`de, `Cinayetlere Son Verin` başlığı altında büyük bir miting düzenledi. Şabat tatilinin bitiminde, akşam saatlerinde yapılan mitingde, Olmert hükümetinin saldırgan politikaları protesto edildi ve derhal koşulsuz olarak ateşkese gidilmesini ve aynı zamanda bölgeye uygulanan kuşatmanın kaldırılmasını talep edildi. Diyebilmek ve talep etmek ne kadar önemli hem İsrail vatandaşı yahudi olarak,dilerim bazı kişiler bayan olmaları dolayısı ile hassas ve duygulu olmaları Gazze'de ölen bayan ve çocuk ölümlerine karşı eleştirel yaklaşmaları gerekmezmi,ama onlar Müslüman ve sorun çıkaran denirse "GOYİM" olanlar yanlız Müslümanlar değil,ve amerika'da doğmakta bir anlam ifade etmez Yahudi tarafınca... Olsun bilinirki,tarih tekerrürden ibarettir ve ders alınırsa aynı şeyler yaşanmaz ve bilinirki Roma ve bazı batı ülkelerinden yaşadıkları acı tecrübeler yahudilere pek bir şey ifade etmiyor o yahudilerki tarihte en çok batı tarafından zülüm edilmiş bir toplum şimdi ise birlikte beraber aynı emperyalist ve dini duygular içinde hareket ediyorlar,keser döner sap döner, bir gün elbet hesap döner ve HAK YERİNİ BULUR bu haklılık eziyet,intikam değil ADALET üzere olur Müslümana yakışanda budur yine tarihte olduğu gibi... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Çocuklar öldürülüyorsa eğer, insanlık ölmeye başlamış demektir... İnsanlık ölmüştür gibi iddialı bir kelime kullanmaya dilim varmıyor... Hala daha umudumu taşıyorum içimde çünkü; Filistindeki anne ve babaların israildeki... İsraildeki anne babaların filistindeki çocukların ölümüne... Öldürülmesine aynı insani değer yargılarıyla göz yaşı dökecekleri günlerin yakın olduğu umudunu... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Sayıne suheyla. Bir bayan olmanız dolayısı ile İslam'ı ve kadın sorunlarını eleştiriyorsunuz acaba derimki öldürülen masum kadın ve bebekler hakkında bir bayan olarak ne düşünürsünüz, ve Yahudi kadınların dinlerinden dolayı Yahudi olmayan kadınlara bakışını biliyormusunuz,Talmud okudunuzmu, yahut siz hristiyan iseniz Yahudilerin Hristiyanlara dolayısı ile Hz İSA a.s. nasıl baktığını bilirmisiniz merak ettiğimden dolayı soruyorum ve bilmediğimden yoksa neye,nasıl inanırsanız,inanın sorun sizin. Birde Amerika doğumlu olup üstelik Yahudi Robert Fisk'in yazdığı yazıdan kısa bir alıntı; "Filistinlilerin tarihini çıkarıp atmak, acı öykülerini silmek, -başka herhangi bir savaşta- gazetecilerin ilk haberlerine “Hamas’ın roketlerinin üzerinde infilak ettiği gerçek, yasal İsrail toprakları” diye yazacakları, Gazze’yle ilgili garip ironiyi görmezden gelmek ne kadar da kolay. Birinci Paragrafta: "öldürülen masum kadın ve bebekler hakkında bir bayan olarak ne düşünürsünüz" ... Ben bunu anlamadim. Nasil cevap verilir buna? Buna olan tepkiyle bir bayan veya erkek olmak la ne alakasi varki? Yalniz insan olmak yetmiyormu? Insan olarak tabii ki uzulurum. Kanimca, bu olaylarin tekrar olmamasini isterim. Bu yuzden, benim dusuncelerim bu masum insanlarin olmesini engel etmek icindir.... O yuzden, ben vahsilik ile liderlik yapan Hamasi kinarim. Intikamdan baska birsey dusunmuyen erkekleri kinarim. Bebeklerin geleceklerini dusunmeyen insanlari kinarim. Daha evvel bahsettim. Ben ne Yahudi nede Hristiyan dinini takip ederim. Yalniz insaniyeti. Talmud Kanunlari ile asinaligim var ama kendimi o konulari iyi bilen biri olarak dusunmem. Islami Kanunlarini cok daha iyi bilirim. Yahudilerin Hristiyanlara olan goruslerinden haberdarim. Bunun size olan onemini anlamadim. Ben hic bir zaman Ibrahimin Dinlerinin "cici" oldugunu soylemedim. Zaten Islam dinini anlamak icin, Yahidilerin dinlerini anlamak lazim. Dolayisiyle okudugum var Tevrat hakkinda, Talmud hakkinda. Talmudu okurken, Babil ve Sumer medeniyelerini anlamak lazim. Tabii ki Misir ve Yunan medeniyetlerinden okudugunuz olursa.... bu dinlerin nasil basladigini anlarsiniz. Ikinci Paragrafta: Robert Fisk Amerikali degil. Ingilterede dogdu. Ingilliz muhabirlerinden biri. Onun ne dedigi niye onemli olsun? Biliyorum. Osama Bin Ladin onu sever onun hakkinda bir kac guzel ifadeler etmistir. Batida, "dusunce ozgurlugu" var. Insan istedigini yazar. Dusundugunu soyler. Hepsi bu kadar. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Çocuklar öldürülüyorsa eğer, insanlık ölmeye başlamış demektir... İnsanlık ölmüştür gibi iddialı bir kelime kullanmaya dilim varmıyor... Hala daha umudumu taşıyorum içimde çünkü; Filistindeki anne ve babaların israildeki... İsraildeki anne babaların filistindeki çocukların ölümüne... Öldürülmesine aynı insani değer yargılarıyla göz yaşı dökecekleri günlerin yakın olduğu umudunu... Örgüt gibi hareket eden bu toplumdan duyarlilik beklemek umudun ötesinde hayaldir.. Sayin GeceKuşu' bunlar dünyanin her kösesinde örgüt gibi hareket ederler ve her kösede financial agirliklari vardir dünya basindada söz sahibidirler bu demektirki dünya basininda büyük yatirimlari vardir bunu ya gözlemliye bilirsin yada gözlemliyemezsin! ama öyle ama böyle vardir.. Bugün bu dünya basini bombardimanda ölen üc bebege kilitlenmezken.. ölen üc israil askerine kilitlenir vede bu askerlerin yanlislikla kendi askerleri tarafindan vuruldugu onurunla savasirlar.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Birinci Paragrafta: "öldürülen masum kadın ve bebekler hakkında bir bayan olarak ne düşünürsünüz" ... Ben bunu anlamadim. Nasil cevap verilir buna? Buna olan tepkiyle bir bayan veya erkek olmak la ne alakasi varki? Yalniz insan olmak yetmiyormu? Insan olarak tabii ki uzulurum. Kanimca, bu olaylarin tekrar olmamasini isterim. Bu yuzden, benim dusuncelerim bu masum insanlarin olmesini engel etmek icindir.... O yuzden, ben vahsilik ile liderlik yapan Hamasi kinarim. Intikamdan baska birsey dusunmuyen erkekleri kinarim. Bebeklerin geleceklerini dusunmeyen insanlari kinarim. Bir kere masum kadın ve bebekler hakkında ne düşünürsünüz’ü bir bayan olarak sormam sizin evvela bir bayan olmanız dolayısı iledir yoksa zaten “İNSANİYET” güme gitmiş nezdinizde oda şuradan belliki daha hala Yahudileri kınayan veya katliam yapanları eleştiren bir tek yazınız yok. Ve o yüzden ülkeleri işgal altında Gazze denilen yere sıkıştırılmış Filistinlileri hamas üzerinden eleştirir ve terörist muamelesi yaparsınız, o bebeklerin geleceklerini karartan vatanlarında işgal altında doğmalarını sağlayan İsrail’i eleştirmezsiniz… Daha evvel bahsettim. Ben ne Yahudi nede Hristiyan dinini takip ederim. Yalniz insaniyeti. Talmud Kanunlari ile asinaligim var ama kendimi o konulari iyi bilen biri olarak dusunmem. Islami Kanunlarini cok daha iyi bilirim. Yahudilerin Hristiyanlara olan goruslerinden haberdarim. Bunun size olan onemini anlamadim. Ben hic bir zaman Ibrahimin Dinlerinin "cici" oldugunu soylemedim. Zaten Islam dinini anlamak icin, Yahidilerin dinlerini anlamak lazim. Dolayisiyle okudugum var Tevrat hakkinda, Talmud hakkinda. Talmudu okurken, Babil ve Sumer medeniyelerini anlamak lazim. Tabii ki Misir ve Yunan medeniyetlerinden okudugunuz olursa.... bu dinlerin nasil basladigini anlarsiniz. Talmud; “Talmud Torah’ı tetkik eden bir gayri yahudinin hak ettiği şey ölümdür. Çünkü bu onun için değil bizim için yazılmıştır. Bu bize bırakılan mirastır”. Bakınız İnsaniyete,sayıne suheyla, Gene İbrani hurafesi ile uğraşan “GITTIN” adlı eserin sayfa 261, “emir 56b-57a” da, “Talmut ermişlerinin sözleri ile alay edenlerin cezası kızgın insan pisliğinda kaynatılmaktır” der. Neyse siz yine ne Hristiyan nede Yahudi dinini takip edin Talmud kanunlarındaki aşinalığınız bu yazılanları es geçmiş galiba “insaniyet namına”. İslami kanunlarda böyle bir emir varmı sayıne suheyla “kızgın insan pisliğinde kaynatılmak” bildiğiniz için soruyorum ama Talmud’da var. Sonra İslam’ı anlamak için Yahudilerin dinini anlamak lazım dersiniz fakat ne hristiyan nede Yahudi dinini takip etmediğinizi siz yazıyorsunuz bu durumda sizin samimi olmadığınız belli oluyor ve İslam’ı anlamadığınız. Sumer,Babil, Mısır,Yunan medeniyetlerini okuyan ve Hz İbrahimi’de anlamak isteyen “KUR’AN” okusun yoksa şaşırır neye uğradığını değimli sayıne suheyla malum İslami kanunları daha iyi biliyorsunuz… Robert Fisk Amerikali degil. Ingilterede dogdu. Ingilliz muhabirlerinden biri. Onun ne dedigi niye onemli olsun? Biliyorum. Osama Bin Ladin onu sever onun hakkinda bir kac guzel ifadeler etmistir. Batida, "dusunce ozgurlugu" var. Insan istedigini yazar. Dusundugunu soyler. Hepsi bu kadar. Robert Fisk’in Amerikalı olmadığını,İngiltere doğumlu olduğunu bilerek yazdım,sebebi batı basınından bir çok alıntı yapıp foruma yapıştırıyorsunuz ve hep Hamas ve Filistin aleyhine olanları,onlar önemli fakat Robert Fisk önemli değil üstelik Amerikalı değil,İngiliz bunları bilen Robert Fisk’in önemli ve kaliteli bir gazeteci vede “İNSAN” olduğunu bilir,vede Osame Bin Laden’in onun hakkındaki fikirlerinide bilip buraya yazmışsınız,peki o sözler nelerdir,nasıl söylenmiş,nerde yayınlanmış ve neden servise konmuş onu yazmazsınız,yani sayıne suheyla uzun lafın kısası sizin tarafınız belli ve kimseyi alakadar etmez,etmez ama bari açık olun tuttuğunuz tarafın ne olduğunu neler yaptığını,neden yaptığını bizi yanılttığınızı zannedip yazmayın siz kendinizi yanıltıyorsunuz farkında değilsiniz ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bunu bilin. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Sayin Mavi Sizinde yazdiginiz gibi ikiside teror orgutudur ve birilerine gore birisi yasa disi digeri ise yasal, Bugun Hamas Yasser Arafat donemindede problemliydi yani demek istedigim teror orgutu hic bir kosulda kimsenin savunucusu olamaz.. Bugun israilin filistin uzerindeki katliyamlari elbetteki goz ardi edilemez, cunku hergun masum insanlar olmekte.. Peki Israilin bolgede bukadar kuvvetli olmasinin nedeni nedir sadece AB ve ABDmi Turkiyenin rolu hic yokmu ?? bugun israil bir bakima intikam almakta ikinci dunya savasinda nazilerin yahudilere yaptiklarini bugun israil kendisi filistinlilere yapiyor ve kimse buna birsey demiyor arap dunyasi zaten karisik bir bolge birlik beraberlik yok bugun yuzune gulerler yarin arkandan vururlar bunu gayet acik ve net bir sekilde goruyoruz lubnanda ic savas ciktiginda ic savas ciktigi donemde turkiye muslumanlari vurmalari icin lubnandaki hristiyanlara silah tasiyordu.. Ayrica Israil 1987 -1993 kadar hamasi destekliyordu sadece Israil degil AB ve ABDde buna dahil bugun ne olduda hamasla karsi karsiya geldiler yoksa buda bir komplo oyunumu ?? Bugun zamaninda Israil, AB ve ABD ile beslenen bir teror orgutu bugun nasil bir halkin savunusu oluyor ?? Yakışıklı, dediğiniz gibi bugün İsrail'in,ABD'nin bölgede ki en önemli müttefiki Türkiye.Türkiye bölgede gerçekten çok önemli bir stratejiye sahip.Gönül isterdi ki;o ateşe odun taşımasaydık.Ama sadece benim gönlümle olacak iş değil bu.Türkiye belki dengelerde çıkarını korumak için belki de çok farklı nedenlerden dolayı bu işbirliği sürdürmeye devam ediyor.Geçenlerde bir tv kanalında,konuşmacı olan emekli bir yargıcın,sürekli altını çizdiği bir nokta vardı.Türkiye kendisini barış elçisi ilan edip,müteffikleri ile ters düşmesin. Hatırlarsınız,Irak işgaline aylar kala Türkiye'den geçen tezkere...Biz o zaman alanlardaydık;ülkem alanlardaydı.Ama sayın Başbakanımızın emriyle bu tezkere meclisten geçti.Savunmalarda,biz olmasak da ABD,Irak'a girecekti deniliyor,biz hemen yanıbaşımızda yaşananlardan söz sahibi olmalıyız deniliyor...bence,bu kadar basit değil işgal,bizimde payımız var.Söz sahipliği,işgale araç olmaksa! Ne diyelim Yakışıklı,devletler çıkarı gözetir,insanı değil.Bu olması mı gerekendir,bunu da bilmiyorum.Bildiğim tek şey;devletlerin gözettikleri tüm çıkarlarda;insanın heba edilmesi. Böyle olmasaydı;Mısır...ablukaya alınan Filistine kapılarını kapatır mıydı? Böyle olmasaydı;Rusya ve ABD arasında ki kavga,Balkanlarda kana dönüşür müydü? İsrail diye bugün kölelik yapanlar,dün Yahudileri katledermiydi? Evet,Hamas bugün halkın iradesi.Bu tercih değil,bu iradenin kendisi değil;bu yaşanılanların özeti.Canı yananların,çözümsüzlükte yitirilenlerin tek alternatifi!Saygılar... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Yakışıklı, dediğiniz gibi bugün İsrail'in,ABD'nin bölgede ki en önemli müttefiki Türkiye.Türkiye bölgede gerçekten çok önemli bir stratejiye sahip.Gönül isterdi ki;o ateşe odun taşımasaydık.Ama sadece benim gönlümle olacak iş değil bu.Türkiye belki dengelerde çıkarını korumak için belki de çok farklı nedenlerden dolayı bu işbirliği sürdürmeye devam ediyor.Geçenlerde bir tv kanalında,konuşmacı olan emekli bir yargıcın,sürekli altını çizdiği bir nokta vardı.Türkiye kendisini barış elçisi ilan edip,müteffikleri ile ters düşmesin. Hatırlarsınız,Irak işgaline aylar kala Türkiye'den geçen tezkere...Biz o zaman alanlardaydık;ülkem alanlardaydı.Ama sayın Başbakanımızın emriyle bu tezkere meclisten geçti.Savunmalarda,biz olmasak da ABD,Irak'a girecekti deniliyor,biz hemen yanıbaşımızda yaşananlardan söz sahibi olmalıyız deniliyor...bence,bu kadar basit değil işgal,bizimde payımız var.Söz sahipliği,işgale araç olmaksa! Ne diyelim Yakışıklı,devletler çıkarı gözetir,insanı değil.Bu olması mı gerekendir,bunu da bilmiyorum.Bildiğim tek şey;devletlerin gözettikleri tüm çıkarlarda;insanın heba edilmesi. Böyle olmasaydı;Mısır...ablukaya alınan Filistine kapılarını kapatır mıydı? Böyle olmasaydı;Rusya ve ABD arasında ki kavga,Balkanlarda kana dönüşür müydü? İsrail diye bugün kölelik yapanlar,dün Yahudileri katledermiydi? Evet,Hamas bugün halkın iradesi.Bu tercih değil,bu iradenin kendisi değil;bu yaşanılanların özeti.Canı yananların,çözümsüzlükte yitirilenlerin tek alternatifi!Saygılar... Sayin mavi olmayan gökyüzü' Bakin Türkiye Orta Dogu ülkeleri ile iliskilerini uzun yıllardan beri büyük bir dikkatle yürütmüstür. Aynı zamanda sözde dostu ve müteffiki olan Amerika ile de iliskilerini büyük bir dikkatle yürütmüstür. bunun aksini kimse iddia edemez.. NATO cercevesinde Amerika ile yakın bir siki isbirligimiz var. onun disinda ne ortak bir hedefimiz vardir nede hedeflerimiz var. herhalde askerimizin basina ortadoguda arab dostlarmiz alis verisde görsün diye gecirilmedi? KIBRISTA bosuna amborga uygulanmadi bosuna egede bir gemimiz vurulmadi Türk-Amerikan iliskileri kimin menfatine diyorsan sadece ABD nin cikarlarina hizmet etmistir. Türk halki ve Türkiye bunun bilincindedir ortadogu ülkelerine gelince; Türkiye tarihden gelen kirkinliklari gidermek icin Orta Dogu ülkeleri ile iliskilerini cok önem vermis dikkat etmeye özen göstermistir bu özeni ayni sekilde bati ülkeler icinde gecerlidir Amerika ile sürtüşmedik, Amerika'nın bölgedeki temsilcisi seklinde hareket etmedik. senin düsündügün gibi Amerika'nın Truva Atı olmadik O bakımdan, burada dikkat edilmesi gereken sey, kimlerin Truva Atı oldugu her daim bu sevdadan kimlerin gecmedi belli? belki bu Atlar olmasaydi iliskilerimiz karsilikli menfaatlara dayanacakti elimiz daha saglam olacakti vede ortadogu bu kadar aci cekmeyecekti..Amerikanin eger illahinde bilmek istiyorsan icimizdeki Truva atlarindan haric kimleri destekledigini Enerji kaynakları üzerindeki etkinliğini koruyabilmek.. icin.. İsrail Amerikan yanlısı Mısır ve Ürdün gibi ülkeler diiir Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Bana internette okuduğum şu haber ilginç geldi İHH Gazze İçin Acil Yardım Kampanyası Başlattı Paz, 28/12/2008 - 14:35 — Cemaat.com İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin için yeni bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu. İHH’dan yapılan açıklamada Gazze’ye ilaç ve gıda yardımında bulunacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlilerin İstanbul’a getirilerek tedavi edileceği kaydedildi. İsrail’in Gazze’de yeni katliamlar başlatması üzerine Türkiye’deki yardım kuruluşları harekete geçti. İsrail saldırılarında yaralanan 59 Filistinli yaralıyı refakatçileriyle birlikte Türkiye’ye getirerek tedavi ettiren İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin için yeni bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu. Gazze’ye ilaç ve gıda yardımında bulunacaklarını belirten Yıldırım, İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlileri İstanbul’a getirerek tedavi edeceklerini söyledi. Filistin’e Şifahen Değil Acilen Yardım Lazım İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İsrail günlerce, aylarca aç ve susuz bıraktığı Gazze halkını şimdi de tepesine bomba yağdırarak öldürmeye başladı. Buna sessiz kalmayacağız. Filistin’e Şifahen Değil Acilen Yardım Lazım. Biz dün olduğu gibi bugün de Gazze halkının yanındayız. Yeni bir yardım çalışması başlattık. Gazze’ye ilaç ve gıda yardımında bulunacağız. Hayırsever halkımızın da desteklerini bekliyoruz. Gazze halkının yardımımıza ihtiyacı var. Gazze halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi. Bilgi için 0212 631 21 21 www.ihh.org.tr Deniz Feneri Olayını hatırlayınca, son günlerde onun yerine yıldızı parlayan İHH'nın Gazze için yardım bekleme çağrılarına bakışınızı merak ettim. Saygılar... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Bana internette okuduğum şu haber ilginç geldi İHH Gazze İçin Acil Yardım Kampanyası Başlattı Paz, 28/12/2008 - 14:35 — Cemaat.com İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin için yeni bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu. . .... Deniz Feneri ve İHH aynı türden alavere dalavere mi çeviriyor bilinmez ancak, her olaya paranoyak bir şekilde şüpheci yaklaşmaya başladık... Bu yaklaşımımız yanlış da değil sanırım, zira nereye elimizi atsak altından bir pislik çıkıyor. Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 1946 dan bu yana süren işgali gösteren bu haritalar fazla söylenecek söz bırakmıyor. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Arkadaslar birileri bana Hamas ile PKK arasindaki farki aciklayabilirmi ?? Bu ikisinin arasinda benim goremeyipte sizin gordugunuz fark nedir ? saygilar PKK Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki bir kısım toprağı Türkiye'den ayırıp ayrı bir devlet kurmak istemektedir. Hamas Birleşmiş Milletler kararına göre İsrail'in işgalci statüsünde olduğu Filistin'e ait topraklardan İsrail'in çekilmesini istemektedir. . Sen ikisi arasında ne benzerlik gördüğünü söyle bence. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 "öldürülen masum kadın ve bebekler hakkında bir bayan olarak ne düşünürsünüz" ... Ben bunu anlamadim. Nasil cevap verilir buna? Buna olan tepkiyle bir bayan veya erkek olmak la ne alakasi varki? Yalniz insan olmak yetmiyormu? Insan olarak tabii ki uzulurum. Kanimca, bu olaylarin tekrar olmamasini isterim. Bu yuzden, benim dusuncelerim bu masum insanlarin olmesini engel etmek icindir.... O yuzden, ben vahsilik ile liderlik yapan Hamasi kinarim. Intikamdan baska birsey dusunmuyen erkekleri kinarim. Bebeklerin geleceklerini dusunmeyen insanlari kinarim. Maşallah o bebekleri öldürenler dışında herkesi kınamışsınız. Böyle bir insaniyet karşısında duygulanmamak elde değil. Vahşilik ? Birleşmiş Milletler'e ait iki okul tank ateşiyle vuruldu onlarca çocuk öldürüldü ? Yaralılara müdahele etmek için hastaneden yola çıkan Ambulans tank ateşiyle vuruldu 5 doktor öldü (nazi askerleri bile sıhhıyeci erleri vurmuyordu savaş meydanında) Mülteci kampındaki cami insanlar namaz kılarken vuruldu ikisi çocuk 16 kişi öldü. Evleri israil tankıyla bombalanan Samuni ailesi topluca katledildi, 7 si çocuk 13 kişilik aile yok oldu. Sadece Cumartesi gecesi 20 çocuk öldürüldü. İsrail gazze'de kullanımı insanlık suçu olarak kabul edilen silahları kullanıyor sivillerin üstünde. Bunlar yaşanan katliamlardan sadece bir kaç örnek. İsrail Gazze'ye insani yardım malzemelerini sokmuyor. Yaralı sivillerin tahliyesine izin vermiyor. Dünyanın gözleri önünde büyük bir sivil kıyımı ve katliamı yaşanırken bir böyle İsrail propagandaları dinliyoruz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.