Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Aslinda o kadar arastirmaya hic te gerek yok, nasil olsa Kürt'lerin Türk irkindan geldigi isbatlandigina göre dünyadaki tüm Kürt'lere sahip cikmamiz gerekli ve yasadiklari yerleri en yakin zamanda Türkiye sinirlarina eklameliyiz, yani Barzani ve Talabani'ye aslinda Türk irkindan olduklarini hatirlatip kuzey Irak'i topraklarimiza katmaliyíz, ayni durumda olan Suriye, Iran, Ermenistan ve hatta Rusya'da bulunan tüm Kürt'lere kucak acip onlarin yasadiklari topraklari da gercek sahipleri olan biz Türk'lere katmaliyiz. Kürt'lerin türk irkindan oldugunu anladikta bu dillerinin neden bizimkinden farkli oldugunu anlayamadik. Size Sn. Dr.Mahmut RİŞVANOĞLU'nun KÜRTLER VE ZAZALARIN TARİHİ adlı kitabı öneririm. Kitapta belgesiz hiç birşey yok ve o kadarda mantıklı. Yani, insanların beynini sürüp ağrıları iyileşmiş ,kurtulanlarda kürtleri oluşturmuş gibi uydurma hikayelerle anlatmamış. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Arvasi, konuyu Sark meselesi etrafinda degerlendirmekte ve bu meseleye vücut veren tüm amilleri söyle siralamaktadir: ' - Tarihi amiller:(Malazgirt Zaferi öncesi tarih dönemleri,Malazgirt Zaferi sonrasi tarihi gelismeler) - Harsi amiller:(Kültür faktörleri,Kürtce diye bir dilin olup olmadigi,harsla ilgili amiller) - ictimai amiller - Cografi amiller -Iktisadi amiller -Ruhi(psikolojik)amiller -Idare ve ic siyaset amilleri Milletlerarasi calismalara ve emperyalist oyunlara bagli amiller. Arvasi ,tehlikenin boyutlarini önceden hissederek Kürtlerin Türklügü meselesi etrafinda sadece soycul iddialarin degil;kültürel,iktisadi,ictimai,cografi,psikolojik,siyasi ve uluslararasi vechesinin bulunmasi nedeniyle genis perspektiften tedbirler ve cüzüm üretmek gerektiginin altini cizmistir. Ama bütün bu ilmi ve fikri tedbir ve yaklasim denemelerinin,devlet erkani tarafindan uygulama sahasina yansitildigi söylenemez.Bilakis bölücülügün tesvik edildigine dair kisir ve tek tarafli zorlamalarin hayata gecirildigine sahit olmaktayiz. Abdülhaluk Cay'in ANADOLU'da Türk damgasi, Mehmet Eröz'ün DOGU ANADOLU'nun Türklügü, Tuncer Gülensoy'un KURMANCI VE ZAZA TÜRKCELERI üzerine bir arastirma; B.Ögel,H.D.Yildiz,B.Kodaman,F.Kirzioglu ve Abdülhaluk Cay'in TÜRK MILLI BÜTÜNLÜGÜ ICERSINDE DOGU ANADOLU, Fahrettin Kitzioglu'nun Kürtlerin Kökü,Her bakimdan Kürt olan Türkler (1964) adli calismalari,Türk aydininin meseleye nasil egildiginin kaniti olmakla birlikte cok daha farkli boyutlardan ve bunlara hayatiyet kazandirilmasiyla ilgili olarak resmi kesimlerin cözüm üretici yaklasimlar ve politikalar bakimindan yaya kaldiklarini söyleyebiliriz. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Sayin Mavi Kürt irki diye bir irk mevcut degildir,bunu silin kafanizdan,bu onlarca arastirmani´n sonucudur,birakin artik,Hititleri,Medleri persleri onlar gercekten ayri irklardir onlarin tarihine siginmayin,Tekrar ediyorum,Kürt Irki diye bir irk mevcut degildir.Kürt irkinin varligini Kürtcüler disinda savunan hicbir bilim adami yoktur. Kürtce dediginiz dilin yüzde 80'iTürkce yüzde 20'si Farsca ve ayri dillerden olusmus bir derme dildir.Böyle bir dilin kaybolmasi mümkün degildir cünkü Türkce asla kaybolmaz. saygilarla Politika, Peki kim bu Kürtler? Sildim kafamda ki ırk kavramını(kendimi yoksayma gafletinde bulunarak) Kim bu Kürtler? Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Konu ozunden cikti ve affiniza siginaraktan artik birazda olsa kabak tadi vermeye basladi konu basligiyla kurtlerin ve kurt irki turk irki ile alakasini halen cikartamadim.. Konulari saptirip hemen kurtculuge turkculuge yaada pkkya cekince tartisma tartismadan cikiyor arkadaslar konu tikanip donup dolasip yine kurtculuge geliyor buda, acikcasi bir konuyu sonuna kadar dogru durust baska yonlere cekmeden tartisamadigimizi gostermekte saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Politika, Peki kim bu Kürtler? Sildim kafamda ki ırk kavramını(kendimi yoksayma gafletinde bulunarak) Kim bu Kürtler? Sayin Mavi,baskalarini irkci diye nitelerken,Kürt irkini savunmaniz celiski olmuyormu? Diger yanda,Kürt Irki yoksa bunu kabul etmeniz durumunda kendinizi yok saymis mi olmaktasiniz,Kürtlügünüzü yok sayamazsiniz ki!...Kürt olmaniz baska birseydir,Kürt irki olmamasi baska.Uygur'lar Türk'tür ama Uygur oldugunu inkar etmez,Türkmenler Türk'tür ama Türkmen oldugunu inkar etmez.Önemli olan gercek kökeni kabul edebilmek ve emperyalist oyunlara alet olmamaktir. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Size Sn. Dr.Mahmut RİŞVANOĞLU'nun KÜRTLER VE ZAZALARIN TARİHİ adlı kitabı öneririm. Kitapta belgesiz hiç birşey yok ve o kadarda mantıklı. Yani, insanların beynini sürüp ağrıları iyileşmiş ,kurtulanlarda kürtleri oluşturmuş gibi uydurma hikayelerle anlatmamış. Sn kaplan-200, okumama gerek kalmiyor, cünki Kürt'lerin de Türk irkindan geldigini kabul ettikya, yani Apo, Barzani ve Talabani tümp Türk irkindan. Konu böyle olduguna göre gidelim Türk kardeslerimizle konusalim ve topraklarini Türkiye'ye ekleyelim, onlara Türk irkindan gelidiklerini hatirlatalim. Birde onlara su soruyu soralim, Türk irkindan olmalarina ragmen bu Kürt meselesi nereden kaynaklaniyor ve dilleri nasil olusmus? Diger komsu ülkelerde ki Türk irkli Kürt#leride yanimiza almayi unutmayalim. bana göre Kürt'lerin Türk irkindan geldigini iddaa edenlere türkcüler derim, hani o kürtcüler varya, aynen onlar gibi birde simdi türkcülerimizvar bizim. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Sayin Mavi,baskalarini irkci diye nitelerken,Kürt irkini savunmaniz celiski olmuyormu?Diger yanda,Kürt Irki yoksa bunu kabul etmeniz durumunda kendinizi yok saymis mi olmaktasiniz,Kürtlügünüzü yok sayamazsiniz ki!...Kürt olmaniz baska birseydir,Kürt irki olmamasi baska.Uygur'lar Türk'tür ama Uygur oldugunu inkar etmez,Türkmenler Türk'tür ama Türkmen oldugunu inkar etmez.Önemli olan gercek kökeni kabul edebilmek ve emperyalist oyunlara alet olmamaktir. saygilarla Uygur ve Türkmen'lere sormak gerek, bagimsiz bir devletmi isterler yoksa Türk olduklari icin Türkiye'ye baglimi yasamak isterler. Bunun cevabini gercekten cok merak ediyorum. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Sayin Mavi,baskalarini irkci diye nitelerken,Kürt irkini savunmaniz celiski olmuyormu?Diger yanda,Kürt Irki yoksa bunu kabul etmeniz durumunda kendinizi yok saymis mi olmaktasiniz,Kürtlügünüzü yok sayamazsiniz ki!...Kürt olmaniz baska birseydir,Kürt irki olmamasi baska.Uygur'lar Türk'tür ama Uygur oldugunu inkar etmez,Türkmenler Türk'tür ama Türkmen oldugunu inkar etmez.Önemli olan gercek kökeni kabul edebilmek ve emperyalist oyunlara alet olmamaktir. saygilarla Irk ile ırkçı aynı anlama gelmez. Yine soruyorum,Politika madem Kürtler bir ırk da değil, kim bunlar? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 İyi, anlaşılan Kürt konusuna geçtiğimize göre Ermeni konusu bitti, özür mözür dilenmeyeceği açıklığa kavuştu umarım. Kürt sorunu diye bir sorun olmasın diye Kürtlerin aslında Türk olduklarını kanıtlamaya çalışmaya karşıyım. Böyle bir çabaya hiç gerek yoktur. Varsın ayrı bir ırk olsun, hiç önemi yok. Burada bir ırk devletinden söz etmemekteyiz zaten. Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman bir ırk devleti değildir, olmamıştır. Türk adı sadece bir atamadır, ırk ifadesi değildir. Ama tarihsel bir merak söz konusu ise, Kürtlerin kökeni nedir diye, tabii araştırılacak. Bilimin konusu olmayan hiç bir şey yoktur. Tarihsel belge ve buluntular az, yok veya çok kısıtlıysa, yaşayan bir fosil olan dil üzerinden gidilir. Ben kendi gözümle Kürtlerin Farslarla çok iyi anlaşabildiklerini görmüşümdür. Bundan anlaşılıyor ki Kürtçe diye bir dil yok. Büyük ölçüde Farsçadır. Biraz da Arapça, biraz Türkçe, oldu sana Kürtçe... Fakat yine de Kürtlerin Türkler gelmeden bu bölgede var olan bir halk olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Türk kökenli olduklarına ihtimal vermiyorum. İran ve Araplar arasında yaşayan bir halktılar olasılıkla. İki kültürden de besleniyorlardı. Tarihte bir devletleri olduğunu bilen varsa söylesin, ben bilmiyorum. Koca Hitit halkı bugün yok. "Şu Hititli" diyeceğimiz bir kimse yok! Zamanının iki süper gücünden (diğeri Mısır) biri idi halbuki. Tarihin ilk bilinen yazılı antlaşmasını yapmış, demiri ilk kullanmayı öğrenenlerden biri, ileri bir uygarlıktı. Bu böyleyken, Kürt kültürü, Kürt geleneği, Kürt sanatı, Kürt bilimi diye hiç bir şey yokken Kürt milleti, Kürt ırkı filan diye bir şey de olamaz. Varsa da hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Doğrucudavut, Siz Türk kimliğine; . . . Düşündüm,düşüneceğim de.Ben Atatürk milliyetçiliğini değil,bu noktaya getirenleri ayrıca düşünmeliyiz.Yıllara inat bir olan halkı karşı karşıya getiren zihniyetleri buyrun beraber düşünelim. Anladım. Siz diyorsunuz ki, biz de ayrı milletiz, Irktan bağımsız bir Türk Milleti içinde yeralmayı kabul etmiyoruz. Dünyanın en ırktan, dinden bağımsız olan Türk vatandaşlığı tanımını ve milletini kabul etmiyoruz, bu bir dayatmadır. Türkiye iki Milletten mürekkep bir ülkedir. Hatta iki resmi dil olmalıdır. Bizim de Kawa destanımız var, bizim de kahramanlarımız var, bizim de derin bir kültürümüz var, biz de üniversite okuduk, biz de Nişantaşı çocuğuz Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 "Doğru bulmuyorsanız, başka bir öneriniz var mı ? Varsa ortaya koyun ama dönemin şartlarını ve savaş durumunu göz önüne alarak lütfen ve Murat Bardakçı bu konuda ne demiş tekrar okuduktan sonra " Başka bir öneri mi?Geçmişe öneride bulunma şansım var mı?Öneri değil gerçek;tehcir yanlış bir karar.M Bardakçı,baktığı persektifi bizlerle paylaşmış,bakmasını gereken yerde değil. Tekrar soruyorum, İttihat ve Terakki, sizce, tehcir yerine ne yapmalıydı ? Sorum net. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 "Sn.Mavi, PKK=Bazı Kürtler diyebiliriz, çünkü, Kürtler üzerinde PKK’nın müthiş bir propogandası var. Bu propoganda yapanlara bizim Taraf medyası da dahil. Bu propoganda yapılanlara siz de dahilsiniz." Birincisi altını çizdiğim cümleyi bana açıklayın. Daha önce de açıkladım. Kürtler, emperyalistler tarafından, bir uluslaştırma sürecine tabi tutulmuşlardır. Bu süreç, PKK eliyle, yayın araçları yoluyla, ayrıca, emperyalist çıkarlarına hizmet eden basın ve yayın, hükümet vasıtasıyla devam etmektedir. Bu yayınlarda anlatılan, yazılan Kürt tarihi çarpıtmalarla doludur. Hepsini kanıtlayabilirim. Tabii yazılanların sizin hoşunuza gitmesi, gururunuzu okşaması normaldir. Ancak, gerçeklerin ortaya çıkması nesnel verilerle olur. Batı Atatürk ile bir şans bulan aramızdaki kardeşlik ve tek millet olmamız olasılığını baltalamak için elinden geleni ardına koymamaktadır. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2009 İyi, anlaşılan Kürt konusuna geçtiğimize göre Ermeni konusu bitti, özür mözür dilenmeyeceği açıklığa kavuştu umarım. Kürt sorunu diye bir sorun olmasın diye Kürtlerin aslında Türk olduklarını kanıtlamaya çalışmaya karşıyım. Böyle bir çabaya hiç gerek yoktur. Varsın ayrı bir ırk olsun, hiç önemi yok. Burada bir ırk devletinden söz etmemekteyiz zaten. Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman bir ırk devleti değildir, olmamıştır. Türk adı sadece bir atamadır, ırk ifadesi değildir. Ama tarihsel bir merak söz konusu ise, Kürtlerin kökeni nedir diye, tabii araştırılacak. Bilimin konusu olmayan hiç bir şey yoktur. Tarihsel belge ve buluntular az, yok veya çok kısıtlıysa, yaşayan bir fosil olan dil üzerinden gidilir. Ben kendi gözümle Kürtlerin Farslarla çok iyi anlaşabildiklerini görmüşümdür. Bundan anlaşılıyor ki Kürtçe diye bir dil yok. Büyük ölçüde Farsçadır. Biraz da Arapça, biraz Türkçe, oldu sana Kürtçe... Fakat yine de Kürtlerin Türkler gelmeden bu bölgede var olan bir halk olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Türk kökenli olduklarına ihtimal vermiyorum. İran ve Araplar arasında yaşayan bir halktılar olasılıkla. İki kültürden de besleniyorlardı. Tarihte bir devletleri olduğunu bilen varsa söylesin, ben bilmiyorum. Koca Hitit halkı bugün yok. "Şu Hititli" diyeceğimiz bir kimse yok! Zamanının iki süper gücünden (diğeri Mısır) biri idi halbuki. Tarihin ilk bilinen yazılı antlaşmasını yapmış, demiri ilk kullanmayı öğrenenlerden biri, ileri bir uygarlıktı. Bu böyleyken, Kürt kültürü, Kürt geleneği, Kürt sanatı, Kürt bilimi diye hiç bir şey yokken Kürt milleti, Kürt ırkı filan diye bir şey de olamaz. Varsa da hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur... Evet, artik toplumlari kendi gözlemlerimizle bile nereden geldiklerini ve hangi dille akraba olduklarini kesf edebiliyoruz. O zaman bende sunu söylemeden gecemiyecegim, benim gözlemime göre Hollanda'lilar Alman'lar ve Ingiliz'ler ile iiy anlasiyorlar ve alfabeleri ingilzce ve almancadan olusuyor. Yani hollandaca aslinda yok demeliyiz, biraz Almanca birazda ingilizce al sana bir hollandaca. Benzerini Azerbeycan icinde söyleyebiliriz, onlarda Türk'ler ile iiy anlasiyorlar ve türkceye cok yakin. Demek oluyorki azerbeycanca diye bir dil de yok, aslinda türkmence de yok, cünki onlarda Türk'lerden esinlenmisler. Bu gidisle dünyadaki dilleri ve irklari bayagi eleyecegiz. Daha neler duyacagiz, inanilir gibi degil. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Anladım. Siz diyorsunuz ki, biz de ayrı milletiz, Irktan bağımsız bir Türk Milleti içinde yeralmayı kabul etmiyoruz. Dünyanın en ırktan, dinden bağımsız olan Türk vatandaşlığı tanımını ve milletini kabul etmiyoruz, bu bir dayatmadır. Türkiye iki Milletten mürekkep bir ülkedir. Hatta iki resmi dil olmalıdır. Bizim de Kawa destanımız var, bizim de kahramanlarımız var, bizim de derin bir kültürümüz var, biz de üniversite okuduk, biz de Nişantaşı çocuğuz vallaha o kadar değil Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Tekrar soruyorum, İttihat ve Terakki, sizce, tehcir yerine ne yapmalıydı ? Sorum net. Sonu gelmiş bir imparatorluğu hiçbirşey kurtaramazdı Tehcir yanlış bir uygulamaydı;onun yerine sınırlarını zorlayarak;otoritesini çeteleri tasfiye ederek kurabilirdi. Hele ki,Hamidiye Alaylar'ı tarafında yapılanlar,denetimsizliğin en iyi göstergesiydi. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Daha önce de açıkladım. Kürtler, emperyalistler tarafından, bir uluslaştırma sürecine tabi tutulmuşlardır. Bu süreç, PKK eliyle, yayın araçları yoluyla, ayrıca, emperyalist çıkarlarına hizmet eden basın ve yayın, hükümet vasıtasıyla devam etmektedir. Bu yayınlarda anlatılan, yazılan Kürt tarihi çarpıtmalarla doludur. Hepsini kanıtlayabilirim. Tabii yazılanların sizin hoşunuza gitmesi, gururunuzu okşaması normaldir. Ancak, gerçeklerin ortaya çıkması nesnel verilerle olur. Batı Atatürk ile bir şans bulan aramızdaki kardeşlik ve tek millet olmamız olasılığını baltalamak için elinden geleni ardına koymamaktadır. Devlet,kendi milletine sahip çıkarsa,PKK da dış güçler de olması gereken sınırlara çekilir Tabi ki Kürtler içinde de farklı düşünenler olacaktır;yalnız Kürtler,bunu üzülerek söylüyorum,PKK'yı hala bir alternatif olarak görüyorsa,burada halkına güveni veremeyen yetkiyi de sorgulamakta fayda var! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 İyi, anlaşılan Kürt konusuna geçtiğimize göre Ermeni konusu bitti, özür mözür dilenmeyeceği açıklığa kavuştu umarım. Kürt sorunu diye bir sorun olmasın diye Kürtlerin aslında Türk olduklarını kanıtlamaya çalışmaya karşıyım. Böyle bir çabaya hiç gerek yoktur. Varsın ayrı bir ırk olsun, hiç önemi yok. Burada bir ırk devletinden söz etmemekteyiz zaten. Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman bir ırk devleti değildir, olmamıştır. Türk adı sadece bir atamadır, ırk ifadesi değildir. Ama tarihsel bir merak söz konusu ise, Kürtlerin kökeni nedir diye, tabii araştırılacak. Bilimin konusu olmayan hiç bir şey yoktur. Tarihsel belge ve buluntular az, yok veya çok kısıtlıysa, yaşayan bir fosil olan dil üzerinden gidilir. Ben kendi gözümle Kürtlerin Farslarla çok iyi anlaşabildiklerini görmüşümdür. Bundan anlaşılıyor ki Kürtçe diye bir dil yok. Büyük ölçüde Farsçadır. Biraz da Arapça, biraz Türkçe, oldu sana Kürtçe... Fakat yine de Kürtlerin Türkler gelmeden bu bölgede var olan bir halk olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Türk kökenli olduklarına ihtimal vermiyorum. İran ve Araplar arasında yaşayan bir halktılar olasılıkla. İki kültürden de besleniyorlardı. Tarihte bir devletleri olduğunu bilen varsa söylesin, ben bilmiyorum. Koca Hitit halkı bugün yok. "Şu Hititli" diyeceğimiz bir kimse yok! Zamanının iki süper gücünden (diğeri Mısır) biri idi halbuki. Tarihin ilk bilinen yazılı antlaşmasını yapmış, demiri ilk kullanmayı öğrenenlerden biri, ileri bir uygarlıktı. Bu böyleyken, Kürt kültürü, Kürt geleneği, Kürt sanatı, Kürt bilimi diye hiç bir şey yokken Kürt milleti, Kürt ırkı filan diye bir şey de olamaz. Varsa da hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur... Muhteşem gözlemlerimiz var Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Bu forumun basligi Kürtler degildi,neden Ermeni özür olayi Kürtlestirildi anlamadim.Yoksa ikisi arasinda organik bir bagmi var? saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Bu forumun basligi Kürtler degildi,neden Ermeni özür olayi Kürtlestirildi anlamadim.Yoksa ikisi arasinda organik bir bagmi var? saygilarla Türkcüler icin Kürt'ler ile Ermeni'ler arasinda o bahsettiginiz organik bag varda , ayak oyunlariyla baskalarininda kendi uygunsuz iddaalarina katilmalarini bekliyorlar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Sonu gelmiş bir imparatorluğu hiçbirşey kurtaramazdı Tehcir yanlış bir uygulamaydı;onun yerine sınırlarını zorlayarak;otoritesini çeteleri tasfiye ederek kurabilirdi. Hele ki,Hamidiye Alaylar'ı tarafında yapılanlar,denetimsizliğin en iyi göstergesiydi. Sonu gelmiş bir imparatorluğu hiçbir şey kurtaramazdı demekle, hiç uğraşmasalardı, Ruslar gelip işgal etseydi, bölgedeki Kürtler ve Türkleri iyice bir temizleyip daha sonra Ermenistan kursalardı mı demek istiyorsunuz ? Mavi olmayan gökyüzü, Abdülhamit'in, Ruslarla ve Ermeni çetecilerle savaşmak için kurdurduğu Hamidiye alaylarının, İttihat ve Terakkinin Tehcir kararıyla ilgisi nedir ? Ben size 1.Dünya Savaşının ortasında, İttihat ve Terakki dönemindeki tehcir kararının doğru olup olmadığını soruyorum ve bunun cevabını Osmanlının 200 bin askeri bu işle görevlendirildiği için, Filistin ve Suriye cephelerini takviye edemeyip, İngilizler karşısındaki yenilgisini de düşünerek cevap vermenizi istiyorum. Yada, şöyle sorayım, İttihat vve Terakki, Ermenilerle hiç uğraşmasaydı ve o bölgedeki müslümanların ( Kürtler ve Türkler ), silahlandırılmış Ermeniler ve Ruslar tarafından soykırıma uğratılmasına seyirci mi kalmalıydı ? Bu sizce daha doğru bir kararmıydı ? Savaş var ve yeterli asker, silah yok. Bu karar eski deyişle ehven-i şer ( kötünün iyisi ) bir karardır... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Devlet,kendi milletine sahip çıkarsa,PKK da dış güçler de olması gereken sınırlara çekilir Tabi ki Kürtler içinde de farklı düşünenler olacaktır;yalnız Kürtler,bunu üzülerek söylüyorum,PKK'yı hala bir alternatif olarak görüyorsa,burada halkına güveni veremeyen yetkiyi de sorgulamakta fayda var! Ne tür bir sahiplenme istiyorsunuz Devletten ? Halkına güven veremeyen yetkiliyi sorgularken, devlete güven vermeyen vatandaşı sorgulamayacakmıyız ? Neden, Kars, Ardahan, Erzurum gibi illerde PKK tutunamıyor ? Oralarda Kürt yok mu ? Tüm öne sürdüğünüz argümanlar oralar için geçerli değil mi ? Terör nedeniyle bölgede oluşan gerilimli ortamı neden tüm Kürtlere mal etmeye çalışıyorsunuz ? Diyelim ki PKK başarılı oldu ve devlet otoritesi tamamen kalktı bölgede, o zaman PKK güçlü olduğu için ibreler ona mı dönecek, bu nasıl mantık ? Sizin en başta olaylara devlet penceresinden bakmanız lazım, en başta terör yaratanları bir düşman gibi görüp devletin yanında yeralmanız lazım. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Sonu gelmiş bir imparatorluğu hiçbir şey kurtaramazdı demekle, hiç uğraşmasalardı, Ruslar gelip işgal etseydi, bölgedeki Kürtler ve Türkleri iyice bir temizleyip daha sonra Ermenistan kursalardı mı demek istiyorsunuz ? Mavi olmayan gökyüzü, Abdülhamit'in, Ruslarla ve Ermeni çetecilerle savaşmak için kurdurduğu Hamidiye alaylarının, İttihat ve Terakkinin Tehcir kararıyla ilgisi nedir ? Ben size 1.Dünya Savaşının ortasında, İttihat ve Terakki dönemindeki tehcir kararının doğru olup olmadığını soruyorum ve bunun cevabını Osmanlının 200 bin askeri bu işle görevlendirildiği için, Filistin ve Suriye cephelerini takviye edemeyip, İngilizler karşısındaki yenilgisini de düşünerek cevap vermenizi istiyorum. Yada, şöyle sorayım, İttihat vve Terakki, Ermenilerle hiç uğraşmasaydı ve o bölgedeki müslümanların ( Kürtler ve Türkler ), silahlandırılmış Ermeniler ve Ruslar tarafından soykırıma uğratılmasına seyirci mi kalmalıydı ? Bu sizce daha doğru bir kararmıydı ? Savaş var ve yeterli asker, silah yok. Bu karar eski deyişle ehven-i şer ( kötünün iyisi ) bir karardır... Şunun altını hemen çizeyim...ben yaşananlarda Ermeni halkı masumdur demedim,onların da bizimde içerisinde yanlışlardan,hatalardan bahsettim. İttihatçıların ülkeyi kurtarma adına,eleştirdikleri Abdülhamit'ten çok farklı yolları denemediklerini tarih bize net anlatıyor. Hamidiye Alaylarına gelince...otoritede depremler yaşayan imparatorluğun bu durumundan faydalanan bu alayların da ne yaptığı ortada. Ben bir Kürt olarak açık açık yazıyorum...varsa bir özür;Kürtler kendinden başlamalı...tabi geçmişin özründen sorumlu olmak,bu daha gülünç Seyirci kalınmayacaktı tabi,alınan kararların en azından sonuçları ile düşünelerek uygulanması gerekirdi ki;ben tehcir kararını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Ne tür bir sahiplenme istiyorsunuz Devletten ? Halkına güven veremeyen yetkiliyi sorgularken, devlete güven vermeyen vatandaşı sorgulamayacakmıyız ? Neden, Kars, Ardahan, Erzurum gibi illerde PKK tutunamıyor ? Oralarda Kürt yok mu ? Tüm öne sürdüğünüz argümanlar oralar için geçerli değil mi ? Terör nedeniyle bölgede oluşan gerilimli ortamı neden tüm Kürtlere mal etmeye çalışıyorsunuz ? Diyelim ki PKK başarılı oldu ve devlet otoritesi tamamen kalktı bölgede, o zaman PKK güçlü olduğu için ibreler ona mı dönecek, bu nasıl mantık ? Sizin en başta olaylara devlet penceresinden bakmanız lazım, en başta terör yaratanları bir düşman gibi görüp devletin yanında yeralmanız lazım. Devletin penceresinden baktım,görmem gerekenleri bana yazar mısınız değerli forumdaşım! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Ne tür bir sahiplenme istiyorsunuz Devletten ? Halkına güven veremeyen yetkiliyi sorgularken, devlete güven vermeyen vatandaşı sorgulamayacakmıyız ? Neden, Kars, Ardahan, Erzurum gibi illerde PKK tutunamıyor ? Oralarda Kürt yok mu ? Tüm öne sürdüğünüz argümanlar oralar için geçerli değil mi ? Terör nedeniyle bölgede oluşan gerilimli ortamı neden tüm Kürtlere mal etmeye çalışıyorsunuz ? Diyelim ki PKK başarılı oldu ve devlet otoritesi tamamen kalktı bölgede, o zaman PKK güçlü olduğu için ibreler ona mı dönecek, bu nasıl mantık ? Sizin en başta olaylara devlet penceresinden bakmanız lazım, en başta terör yaratanları bir düşman gibi görüp devletin yanında yeralmanız lazım. Sayin Dogrucu Davut,sunni Kürtler herzaman icin Türkiye Cumhuriyetine bagli kalmislardir,Kürt isyanlarinin hemen hepsi Alevi Kürtlerden kaynaklanan isyanlardir.Alevi olupta Kürt olmayanlar da Türkiye Cumhuriyetine baglidirlar.Zazalar Kürt degildir ve devlete baglidirlar.Aslinda Kürtler adina diye yapilan bu tartisma baska bir amaca yöneliktir. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Evet, artik toplumlari kendi gözlemlerimizle bile nereden geldiklerini ve hangi dille akraba olduklarini kesf edebiliyoruz. O zaman bende sunu söylemeden gecemiyecegim, benim gözlemime göre Hollanda'lilar Alman'lar ve Ingiliz'ler ile iiy anlasiyorlar ve alfabeleri ingilzce ve almancadan olusuyor. Yani hollandaca aslinda yok demeliyiz, biraz Almanca birazda ingilizce al sana bir hollandaca. Benzerini Azerbeycan icinde söyleyebiliriz, onlarda Türk'ler ile iiy anlasiyorlar ve türkceye cok yakin. Demek oluyorki azerbeycanca diye bir dil de yok, aslinda türkmence de yok, cünki onlarda Türk'lerden esinlenmisler. Bu gidisle dünyadaki dilleri ve irklari bayagi eleyecegiz.Daha neler duyacagiz, inanilir gibi degil. Söylediklerimi hiç anlamamış veya anlamazdan gelmişsiniz. Ben anlaşabilmekten bahsetmedim, bir... Bahsettiğim birbirlerinin kullandıkları sözcükleri anlamaları. Hiç Farsça öğrenmemiş bir Kürt Farsçayı anlıyor. Çünkü aynı dil. Evet, aynı Azeri lehçesini Türklerin anlayabilmesi, çünkü her ikisinin de Türkçe olması gibi. İyi örnek vermişsiniz. Tekrar ediyorum: Kürtçe diye bir dil yoktur. Farsça kökenli ve Arapça desteklidir. İkincisi, ben gözlemimi bilimsel bir bulgu olarak sunmadım. Dilbilimsel gerçeği, kendi gözlemimle de doğruladığımı söyledim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.