Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sevgili Yarasa,

Kırmızı ile altını çizdiğim cümlenizin altına imzamı atıyorum ve ekliyorum;Milliyetçilik de ölçüt,dediğiniz gibi dişe diş olmak değildir.Bu ülkede yaşananları başka ülkelerde yaşananlarla kıyaslamamı istemeniz,özür dilerim oldukça gülünç.Benim için ölen insan varsa,dişe diş olmanın ötesi olan zulüm vardır.Başka ülkelerde yaşanan katliamların bizde ki adı insanlığın bitmesidir.Bunun yanında acı yaşayan bireydir,insanlık değil.Hitler Yahudi halkını kırarken,bizler insanlığımızdan kaybettik.Ülkemde insanlar işkencelerde ölürken,biz babamızı kaybettik.Arada ki farkı iyi okuyun.

Forumdaşım,devleti daha doğrusu kurum ve yasaları eleştirmek karşıtlık değildir.Hak ve ödevdir.

Neden insanlar eline silah alır dağa çıkar....?

-Dağda çobanlık yapan çocuğunuz öldürüldüğünde dağa çıkmazsınız,ölüme rağmen devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde ...

-Köyün koruyucusu devletin silahıyla size yobazlık yaparsa dağa çıkmazsınız,yobazlığa rağmen devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde...

-Kardeşiniz faili meçhulle kurban verirseniz dağa çıkmazsınız;faillere rağmen faile ortak olan devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde...

-Köyünüz yakılırsa,evinizden edilirseniz dağa çıkmazsınız;elinizden alınanlara rağmen sizi görmemezlikten gelen devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde...

İşkencelerde geçtiğiniz de,Diyarbakır cezaevinde katledildiğiniz de,kimiğiniz yok sayıldığında,diliniz yasaklandığın da...bunların ötesin de şiddete şiddet ile cevap veren bir sistemin işleyişinde ki çaresizlikten,öfkeden ve cehaletten...

Biraz daha sıralayayım mı?Kesinlikle PKK'yı meşru görmüyorum;sadece empati!

....

Bu ülkede en çok işleyen korkular değil mi?Ne için korkuluyor;demokrasi için mi...?O halde neden bu korkular darbelerle demokrasiyi yok sayıyor.

Korkunun Cumhuriyeti,korkutmuyor beni.Korkan ben değilim,korkutanlar!

...

Ben sorunları silahla halledelim demediğim için,sizde ezberlerle konuştuğunuz için anlaşamayacağız.Zira siz hala "sorun yok mu,var tabi "derken,bana susmayı "silh alıp dağa çıkmak" ile açıklıyorsunuz.Önce beni anlamınızı dilesem...

...

Ben bir Kürt'üm.İsterseniz beni dinleyin;adıma konuşanların varsayımlardan hak vermeler çok da objektif çıkarımlara götürmez sizi.Buyrun,sorun bana "Bir Kürt ne ister" diye...

...

Duralım,sınırlarımıza bakalım.Düşünelim.Evet düşünelim Sevgili Yarasa,nedir bu tüm yaşananlar?

İnsanlar neden dağa çıkar diye...

İnsanlar neden dağdan indirilemez diye...

Neden insanlar eline silah alır dağa çıkar deyip alt alta sıraladığınız

-Dağda çobanlık yapan çocuğunuz öldürüldüğünde

-Köyün koruyucusu devletin silahıyla size yobazlık yaptığında

-Kardeşiniz faili meçhulle kurban verirdiğinde hikayeleri anlatarak hem pkk'yı meşru görmüyorum diyorsun hemde haklılık sebeplerini yazıyorsun.

Nasıl bir çelişkidir nasıl bir empatidir bu?

Önce biraz olsun olaya insafınızla yaklaşın,biraz olsun objektif olun yaptığınız empatiyi birazda sıradan vatandaştan yana yapın.

-Dağda çobanlık yapan bir çocuğu öldüren kim? neye dayanarak bu iddada bulunuyorsun.Bu durumda çocuğu asker öldürdü'den başka anlam çıkarmı?Her çocuğu ölürülenin dağa çktığınımı düşünüyorsun?

O çobanı pkk teröristlerinin öldürmediğini nerden biliyorsun?Bu ön yargının sebebi ne .

-70 bine yakın köy korucusu bulunmaktadır bunların içerisinde iylerin olduğu kadar kötülerinde olması muhtemeldir.

o nedenle köy korucularından dolayı olan rahatsızlığınız nedendir.

Köy korucuları köyülerinin namus bekçileridir....bu bekçilere ihtiyaç duymayanların ise kendi sorunlarıdır!

-kardeşini faili meçhule vermişse bunu devletten değil pkk teröründen bilmelidir sizce neden faili meçhül sorumlusu pkk değilde devlet.

Madem faili meçhulden dolayı dağa çıkıyor köy korucusu olsun failimeçhul sorumlusu pkk dan hesap sorsun.

-Devlet kimsenin evini durup dururken yakmaz, güvenlik nedni ile değerinden çok fazlası olan parasını vererek sınır köylerini boşaltarak en yakın yerleim bölgesine götürmek istemiştir.

Boşaltılan köyler ise pkk tarafından yakılmıştır.Askerliğimi hakkaride yaptım ne askerliğimde nede memleketimde gördüm her duyduğum ise propagandadan ibaret.

Size öğreten hocalarınız yanlış öğretmiş, daha öncede söylediğim gibi bende doğuluyum fakat bizim ne devletle sorunumuz oldu nede kendimizle.

Buna rağmen devlet yine kendine ihanet eden, teröre destek veren her fırsatta ortalığı yakan yağmalayan terör bölgesine yardımda bulundu yine yaranamadı kendi yaptıklarını bile devletten aradılar.

ve diğer meşru kılma hikayeleri.

Eceli ile vefat eden babamın ölümünden kim sorumlu acaba ?Devletmi!

Ben bunun hesabını nasıl-kime soracağım?

Gönderi tarihi:
Forumdaşım,devleti daha doğrusu kurum ve yasaları eleştirmek karşıtlık değildir.Hak ve ödevdir.

Neden insanlar eline silah alır dağa çıkar....?

-Duralım,sınırlarımıza bakalım.Düşünelim.Evet düşünelim Sevgili Yarasa,nedir bu tüm yaşananlar?

İnsanlar neden dağa çıkar diye...

İnsanlar neden dağdan indirilemez diye...

Dolaylı ve imalı konuşmalarla, ucuz siyaset ve anlamazlardan gelip politik cevaplarla yazmayı sevgili mavi çok iyi becermektedir.

Kimin, niçin öldürdüğünü değil, bizzat ölümün kendisinin kötü olduğuna vurgular.

Hırsızda bir insandır diye, hırsızla ev sahibi arasında tarafsız kalınmasını savunmak,tecavüz edenle tecavüze uğrayanın aynı kefeye konmasıda bu işin kurnazlığıdır.

PKK'nın neden olduğu cinayetleri görmezden gelip Pkk'nın yaptıkları katliamlarıda devletten bilmek ve kulaktan duyma propagandaları gerçek gibi anlatmak .................................... eşitlik ve adalet değildir.Herşeyden yoksun demektir.

Bu durumda ahlaken eşit olmayan, İNSANLIK adına'da hukuken'de eşit davranmak başlı başına eşitsizliktir............... .!

Süslü politik yazılarlarla PKK'lı teröristi kader kurbanı ya belli bir amaç için uydurma hikayelerle çobanın öldürülmesiyle,kardeşinin faili meçhul ve koruculuk sistemine karşı olarak savaşın bir ürünü -gerekçesi olarak görüp ona edebiyat yapmak her türlü değerleri göz ardı etmek demektir.

saygılar.

Gönderi tarihi:

Sevgili Kaplan,

Biz birbirimizi anlayamıyoruz.Vicdan,lütfen.Çok kolaydır yazıp çizmek,hem de çok kolay.Acıları yaşamak bu kadar basit değil.

Bakın az önce başka bir başlıkta Uğur Kaymaz davasının sonuunu paylaştım;hangi yasa bir çocuğu öldürmeyi meşru bir hak olarak görür.Çatışma denirken sırtından vurulan bir çocuk!

Diyarbakırda yargılanan çocuklara ne demeli;kalbi çarpıyor diye mahkum edinilen çocuklar.Nerede devlet?

Bu çocuklar dağa da çıkar adam da soyar.Kusura bakmayın;ekinilen biçilir.

Ayrıca PKK neden var diyorum;PKK varolmalı demiyorum.

Gönderi tarihi:
Bana bu sınırı söyler misiniz Sevgili Yarasa...

Aç Anayasayı oku!...

Yahu sıkıldım artık bir kaç ileti sonrasında yazdığınız şeyleri okumaktan. Sizin ezberiniz bu cümlelerle mi sınırlı? Yeni şeyler yok mu? Haa vardı, arada bir ergenekon diye bir şeyler çıkıyor ama her ne hikmetse ortada bir şey yok. E o zaman size de ekmek kalmıyor tabi...

Bu arada bakıyorum, Türkiye Cumhuriyeti ile alıp veremediği olan her forumdaş, söz Türkiye Cumhuriyeti'ni eleştirmeye gelince ne de güzel ortaya çıkıyor gerçekler...

Her neyse, ben artık sıkıldım, bıktım, usandım bu yazıları okumaktan. Anlatmaktan usandık yahu. Ama siz anlamazdan gelip aynı ezberleri döktürmekten bıkmadınız. Helal olsun gerçekten.

Ülkemiz içindeki yanlışları -aslında parçası olup düzeltmemiz gereken yanlışları- propagandalarınıza alet edip bu ülkeyi ve değerlerini kötü gösteren yazılarınızı okumaktan bıktım!

Gönderi tarihi:
Diyarbakırda yargılanan çocuklara ne demeli;kalbi çarpıyor diye mahkum edinilen çocuklar.Nerede devlet?

O çocukları kendine kalkan eden zihniyete ne demeli ha?

O çocuklara kim öğretiyor çatışmayı ha?

Zafer (!) işareti yapıp slogan atarak polisi taşlamayı kim öğretiyor?

Devlet nerede ha?

Devlet girebiliyor mu eğitim için sağlık için oraya ha?

Arkadaşlarım doğuda çalışmaya gittiler. Özel şirkette çalışanı da var devlette çalışanı da. Çalıştırmıyorlar neden ha? Sonra devlet nerede diye sormak ne oluyor!!

Maden aramalarına bile izin verilmiyor. Kendilerine saklıyorlarmış! Türkiye'ye yedirmezlermiş! Kaç kişiden dinledim orada canını zor kurtaran insanların hikayesini! devlet ne yapsın ha?

Evet ektiklerini biçiyorlar! VE hala ekmeye devam ediyorlar!

PKK neden var ha? Kürt insanı aç da ondan ha? Oraya yatırım yapılmıyor da ondan ha? Bu insanlar ikinci sınıf muamelesi görüyor ha??

Ya bırakın artık bu gülünç lafları! Ne olur bırakın. Yemezler, herkesin karnı tok artık...

Gönderi tarihi:

Devlet nerede ha?

Arkadaşlarım doğuda çalışmaya gittiler. Özel şirkette çalışanı da var devlette çalışanı da. Çalıştırmıyorlar neden ha? Sonra devlet nerede diye sormak ne oluyor!!

Maden aramalarına bile izin verilmiyor. Kendilerine saklıyorlarmış! Türkiye'ye yedirmezlermiş! Kaç kişiden dinledim orada canını zor kurtaran insanların hikayesini! devlet ne yapsın ha?

PKK neden var ha? Kürt insanı aç da ondan ha? Oraya yatırım yapılmıyor da ondan ha? Bu insanlar ikinci sınıf muamelesi görüyor ha??

Ya bırakın artık bu gülünç lafları! Ne olur bırakın. Yemezler, herkesin karnı tok artık...

Ve son olarak...

Devletin memuru elektrık su faturasını götürmeye gittiğinde canını zor kurtarır.

Gönderi tarihi:
Kemalizmin tarifi...

Sen bana bir tane ülke göster ki sınırları olmasın!

Hadi şu hayranı olduğunuz İran'dan ve sınırlarından bahset...

Ya da Amerika'nın sınırlarından bahset, ya da ne bileyim bir Avrupa ülkesi sınırlarından.

Bu ülkenin sınırlarını, işinize gelmediği için dar buluyorsunuz. İşte bu yüzden bu sınırlar size dar gelecektir!

Ve ayrıca, sizin yazılarınızı okudukça, bu ülke insanına demokrasinin 5 numara büyük geldiğini düşünmekteyim...

Size demokrasi vermek demek; elinize, kullanacağınız çok iyi bir koz vermek anlamındaymış meğer...

Gönderi tarihi:
Ve son olarak...

Devletin memuru elektrık su faturasını götürmeye gittiğinde canını zor kurtarır.

Hatta bu insanlar İstanbul'un göbeğinde paraları olsa bile elektriği beleşe getirmeye çalışmaktadırlar... Ah bu devlet ah! Onlara beleş elektrik vermez ya, ne yapsalar haklarıdır, eziliyorlarmışşş....

Gönderi tarihi:
Seriat ve fasizim yanlilari demokrasiyi bir amac degil arac olarak degerlendirirler. Bu her zaman her yerde böyle olmustur.

Sen bunlara bir de "demokrasiii demokrasssiii" diye bağıran bölücüleri ekle...

Gönderi tarihi:

Devlet nerede ha?

Yavuz Hirsiz hesabidir bu,soyar sonra da kapiyi neden acik biraktin der.Simdi bu cocuklar olayida aynen böyledir;Cocuklari gaza getirip yollara dökerler,polisin veya askerin karsisina cikarirlar,tas alin atin polise bunlar bizim yurdumuzu isgal etmis olanlarin polisleri diyede sartlandirirlar onlari.Masum beyinler kanar bu yalanlara ve cocukca bir heyecanla atilirlar ortaya.

Polisin görevi halkin huzur ve güvenligini saglamaktir.Cocuk diyerek onlari kendi hallerine birakamaz,polis olarak cocuklara itina etmek zorundadir ama o cocuklar kendisine tas firlatiyor,bunun önlenmesi gereklidir.Bu her yerde böyledir.Cocuk bunlar bosver gec bi kenarda oturalim diyemez polis.Polisin bunu diyemiyecegini o art niyetliler cok iyi bilmektedirler zaten bu nedenle cocuklari polisin karsisina cikartip polisi taslatiyorlar.Cocuklardan birisinin burni kanasinda hemen yaygaraya baslayalim,bölücü örgütün elemanlari tarafindan resimler filimler cekilsin ve örgütün televizyonuna gönderilsin tüm dünya görsün ki Türkiye'de polis nasil gaddarca cocuklara saldiriyor.Amac budur.Diger yanda burada PKK örgütünün cocuklari kullanmasini cocuklar üzerinden duygu sömürüsü yaparak savunanlarin amaclarida budur.Mümkün oldugu kadar Devlete saldirmak,güvenlik güclerini gaddar göstermek bunlarin amaclari arasindadir.Demokrasiyide ayni amac dogrultusunda kullanirlar.

PKK niye vardir demek dolayli olarak PKK'nin varligini savunmaktir.PKK üzerinden Kürt siyaseti yapmaktir dolayisiyla ayrilikci bir yoldur bu yol.

PKK bir terör örgütüdür.Asala'dan devraldigi Türk düsmanligini 30 yila yakin bir süredir devam ettirmektedir.PKK Kürtler icin degil,Kürdistan icin mücadele vermektedir.Bunu defalarca ifade ettiler,bakmayin simdi kivirmalarina.PKK taseron bir örgüttür.Patronlari AB ülkeleri,ABD,Israil,Ermenistan ve Yunanistan'da yuvalanmistir.Hedeflerinde Türkiye vardir.***

saygilarla

Gönderi tarihi:

Devlet nerede ha?

Daha bu yazınızı okumadan inanın aynı düşünceler aklımdan geçmişti .

Tam yazmayı düşünüyordum ki bu yazınızı gördüm.

Nedendir bilinmez ama bu çocukları kalkan edenleri görünmezler, her zaman olayların sonucuna değilde temeline inerek sebeplerine bakanlar ve bu konularda ise sepepleri görmezden gelirler.

Gönderi tarihi:
Sevgili Kaplan,

Biz birbirimizi anlayamıyoruz.Vicdan,lütfen.Çok kolaydır yazıp çizmek,hem de çok kolay.Acıları yaşamak bu kadar basit değil.

Bakın az önce başka bir başlıkta Uğur Kaymaz davasının sonuunu paylaştım;hangi yasa bir çocuğu öldürmeyi meşru bir hak olarak görür.Çatışma denirken sırtından vurulan bir çocuk!

Hatırlarsanız size karşı yazdıklarımın bir çoğunda vicdan dedim.

Ben vicdanımla yazıyorum sevgili mavi , görmediğim şahit olmadığım hiç bir olayı yaşadım-gördüm gibi yazmadım.

Ben vicdanımla yazıyorum ezbere değil.

ben hakkari-van-diyarbakır-elazığ-bingöl-muş-tunceli illerine işim geregi yıllardan beri devamlı olarak gidip gelirim.

Neyin sasıl olduğunuda bilirim ,bir çok olumsuz olayada tanık olmuşumdur fakat kişilerin olumsuzluklarını buradan yazma gereğide duymadım.

Yani ben mişlerle,mışlarla ,gazete haberleriyle yada uç noktalardaki zihniyetlerden duyduklarımla değil vicdanımla yazıyorum YA SİZ.

Eğer sizde gördüklerim gerçekleri yazıyorum -vicdanımla- yazıyorum diyorsanız sizin görmediğiniz bilmediğiniz bir konuda nasıl iddalı konuştuğunuzu kanıtlaya bilirim.

Vicdan derdekn biraz aynaya bakmak gerekir sn mavi.

Gönderi tarihi:
Sen bana bir tane ülke göster ki sınırları olmasın!

Hadi şu hayranı olduğunuz İran'dan ve sınırlarından bahset...

Ya da Amerika'nın sınırlarından bahset, ya da ne bileyim bir Avrupa ülkesi sınırlarından.

Bu ülkenin sınırlarını, işinize gelmediği için dar buluyorsunuz. İşte bu yüzden bu sınırlar size dar gelecektir!

Ve ayrıca, sizin yazılarınızı okudukça, bu ülke insanına demokrasinin 5 numara büyük geldiğini düşünmekteyim...

Size demokrasi vermek demek; elinize, kullanacağınız çok iyi bir koz vermek anlamındaymış meğer...

Konu da bu zaten. Siz demokrasi istiyorsunuz. Gercekten. Ama ipler her zaman sizin elinizde olmali. Demokrasi gelecekse onu da biz getiririz meselesi.

Yani sinirlari siz belirlersiniz. Evet, bu ulkenin sinirlari bana dar geliyor. O yuzden onu ben degistiririm. Bunun icin senden yardim istemem ya da izin almam. Kurallari koyma hakkini secilmis azinliga kim verdi. Demokrasiyi siz mi dogurdunuz da adini koymaya kalkiyorsunuz?

TC'nin sinirlari olacaksa, olmaliysa, o sizin mutlu oldugunuz yerde bitmez, benim mutlu oldugum yerde biter. Kendi sinirlarini bana dayatamazsin. Bu ulkede sadaka ile yasamak icin bulunmuyoruz. Alinacak bir hak varsa onu kendimiz gider aliriz. Sizin yureginizin yumuisayip onumuze bir kuru kemik atmanizi beklemeyiz.

Bu ulkede kurallar degisiyor. Sev ya da terk et mantigi bunu soyleyenler icin de islemeye basladi. Bu yuzden dahi piyanist bile ben Amerika'ya gitcem, demeye baslamadi mi? Paryalar basini kaldirinca bu elimize koz vermek oluyor. Yani siz demokrasiyi korkunc iyi idare ediyordunuz, biz geldik duzeninizi bozduk?

Baskaldirinca boyle oluyor, degil mi? Ipler sizin elinizdeyken kraldan daha kralciydiniz. Ipler elinizdeyken yasli insanlarin gece yarisi bilinmez bir yerlere goturulmesine ve bir daha onlardan haber alinmamasina ses cikarmiyordunuz.

Sizin demokrasiniz bize birkac numara dar geliyor. O yuzden biz de kendi demokrasimizi kuruyoruz. Sizinkine alternatif olarak.

Gönderi tarihi:
Evet, bu ulkenin sinirlari bana dar geliyor. O yuzden onu ben degistiririm. Bunun icin senden yardim istemem ya da izin almam. Kurallari koyma hakkini secilmis azinliga kim verdi. Demokrasiyi siz mi dogurdunuz da adini koymaya kalkiyorsunuz?

İran'a geçişler serbest. Arka kapı açık...

Yok değiştireceğim kafama göre diyorsan, buyur bakalım :)

Sizin yureginizin yumuisayip onumuze bir kuru kemik atmanizi beklemeyiz.

Dikkat edin, o kemiğe muhtaçtınız, yine muhtaç kalmayın... Değerini bilin!

Size kalsa, 70 milyon muhtaç kalacak birilerinin kemiğine. Sayesinde karnınızı doyurduğunuz, dininizi serbestçe yaşadığınız, üstüne bir yerlere gelebildiğiniz ülkenizin değerini bilin.

Yok ama sanmam. Sizin bileceğiniz değeri biz yüzyıllar öncesinden biliyoruz. O yüzden zahmet etmeyin!

Gönderi tarihi:
İran'a geçişler serbest. Arka kapı açık...

Yok değiştireceğim kafama göre diyorsan, buyur bakalım :)

Dikkat edin, o kemiğe muhtaçtınız, yine muhtaç kalmayın... Değerini bilin!

Size kalsa, 70 milyon muhtaç kalacak birilerinin kemiğine. Sayesinde karnınızı doyurduğunuz, dininizi serbestçe yaşadığınız, üstüne bir yerlere gelebildiğiniz ülkenizin değerini bilin.

Yok ama sanmam. Sizin bileceğiniz değeri biz yüzyıllar öncesinden biliyoruz. O yüzden zahmet etmeyin!

Rizkini veren ulkeni yasanmaz hale getireceksen; hadi bakalim, ya benim dedigim olur ya da Iran orada, diyorsan, o zaman ya sahiplik tasliyorsun ya da olmadigin kisi gibi davraniyorsun.

Kemige muhtac degildik hic bir zaman. Ama kendimizi zayif hissediyorduk. Siz sahip'tiniz, biz kole. Ulke gul gulistanlik ilerliyordu bir yerlere. Kurallari siz koyuyordunuz. ne de olsa ev de sizindi firin da.

O gunler geride kaldi. Artik siz de bir zamanlar bizim korktugumuz gibi korkuyorsunuz.

Tadin bakalim.

Gönderi tarihi:
Aç Anayasayı oku!...

.......

Bu arada bakıyorum, Türkiye Cumhuriyeti ile alıp veremediği olan her forumdaş, söz Türkiye Cumhuriyeti'ni eleştirmeye gelince ne de güzel ortaya çıkıyor gerçekler...

.......

Ülkemiz içindeki yanlışları -aslında parçası olup düzeltmemiz gereken yanlışları- propagandalarınıza alet edip bu ülkeyi ve değerlerini kötü gösteren yazılarınızı okumaktan bıktım!

Açtım Anayasayı.Okumuşluğumda vardır Hukuk öğrencisi olmadığım halde.Ne kadar doğru darbelerin Anayasasın da "insan hakları"nı aramak bilmiyorum.Bildiğim darbelerin Anayasasını bile takmadığımız.

Siz okudunuz mu?Ben o sınırları bildiğim için yazdım;buyrun bana göremediğim sınırı yazın.

İnsanın yaşama hakkını(JİTEM belasına savrulanları),din ve vicdan hürriyetini(devletin gözü önünde gerçekleşen Sivas Katliamlarını)düşünce özgürlüğünü(düşüncelerinden dolayı beraatlere rağmen yargılananları),basın ve yayma özgürlüğünü(Darbe günlüklerini yayınlayınca suçlu olan NOKTA dergisini)...

Evet,bekliyorum.

....

Galiba devlet ile sorunu olduğunu düşündüğünüz forumdaşlardan biri de benim.Dostum,bizim toplumumuz darbelerin toplumu.Korkunun ve sistemleşen kabullenişlerin.Bugün yaşanan tüm sorunların kaynağı eksik ve yanlış olan toplumsal tepki.Ben devlet düşmanlığı yapmıyorum;bana göre eksik ve yanlıuşı yazıyorum.Sadece yazmıyorum;birçok STK da öğrencilere ders veriyor,anketler yapıyor...kendi payıma düşeni yapıyorum.

Sorunların seyircisi değil;sorunların kendisindeyim.

Gönderi tarihi:
Rizkini veren ulkeni yasanmaz hale getireceksen; hadi bakalim, ya benim dedigim olur ya da Iran orada, diyorsan, o zaman ya sahiplik tasliyorsun ya da olmadigin kisi gibi davraniyorsun.

Kemige muhtac degildik hic bir zaman. Ama kendimizi zayif hissediyorduk. Siz sahip'tiniz, biz kole. Ulke gul gulistanlik ilerliyordu bir yerlere. Kurallari siz koyuyordunuz. ne de olsa ev de sizindi firin da.

O gunler geride kaldi. Artik siz de bir zamanlar bizim korktugumuz gibi korkuyorsunuz.

Tadin bakalim.

Bu devran böyle sürüp gitmeyecek, gün olur devran döner unutmayın.

Korkumuz yok bizim.

Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yine birgün tam olarak onun ilkeleriyle yönetilecek.

Gönderi tarihi:

.......

Sevgili Yarasa,

Siz kimleri kıyaslıyorsunuz?

Yargı ve suçluyu mu?

Sokaklarda taş atan çocuklar birer suçludur.O zaman yanlış kararlar veren yargı da doğrudur.

Lütfen,sakın bana bu tür genellemeler ile cevap vermeyin.Tüm sorularınızın yanıtı,bakışınızda.Eğer bakış açınızda sadece siz varsanız birbirimizi anlayamayız.

Öncelikle kabul edin ki;14 yaşında ki çocuğa ceza veren yargının yaptığı büyük bir yanlış(Gülünç gerekçeleri yazma gereği bile duymuyorum)

Daha sonra o çocukları konuşalım.

...

Ben o çocukların çoğunlukta olan bölgede doğdum,büyüdüm.Sadece kendi doğduğum yerlerde bu çocukları görmedim,çalıştığım çeşitli illerde bu çocuklara ve düşüncelerine,geliştirilen tepkilerine bizzat şahit oldum.

Aile çocuğuna taşı verip sokağa göndermez,en azından bu genelleme yapılamaz.Çünkü çocuk zaten sokakta.Çocuk doğduğu andan itibaren o şiddetti,öfkeyi ve taraf olmayı kendisinde bulur.

Siz eğer o çocuğun ailesinden çoğu şeyi sakınırsanız,aile de çocuğuna birşey veremez.

Siz eğer o çocuğa hala kimliğin tartışıldığı bir ülke sunarsanız, çocukta size kimliği ile yanıt verir.

Ekilen biçilir demiştik değil mi?

Evet,ekilen biçiliyor.Sadece asker ile çözülmeye çalışılan bir sorunda ki ekonomik,kültürel,sosyal ve siyasal tüm sorunlar sadece Allaha emanet.

Sizin yalnış gördüğünüz o insanlarda,kendi bildiğini okuyor.

Polise taş atılan çocuk karakola değil de okula götürülsün,bakın neler değişiyor.Tabi,olur mu ya!28 yıl cezayı kimler yiyecek değil mi ama!

....

PKK neden mi var,ben de soruyorum.PKK neden var?

Yemezler,yemezler deme yerine;aç bırakıldı mı sorusunda ki eveti ararasanız,neden hala PKK'ya bir yanıt bulmuş olursunuz.

Gönderi tarihi:
...Devlet nerede ha?

...

Şimdi herkes elini vicdanına koysun.O bölgede çalışıp da sadece Türk olduğu için sorun yaşayan,bölge halkından şikayetçi olan yazsın.Ben de onlar adına,binlerce kez özür dileyeyim.

Devlet,neden kendi ülkesinin toprağına giremesin ki?

Arkadaşım,1990'ları çok iyi hatırlamasam da;yakılan okulları hatırlıyorum.Sadece okullar yakılmaz,öğretmenler öldürülmezdi bölgede.Candan can alınırdı aynı zamanda.Bakın ben de o süreci yaşayan bir ailenin çocuğuyum.Tepkiye ve tarafa zorlanmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.Bölgede öğretmen öldürülürken(öğretmenin kimliği yok) binlerce Kürt öldürülüyordu.

Bunun yanında,sakın böyle bir yanılgıyla bölge insanına haksızlık yapmay.Ben de Diyarbakırda çalıştım.Çevrem genelde dışardan bölgeye gelen özel/kamu çalışanlarıydı.Kimse kalkıp bölge halkından şikayetçi olmadı.Batı bölgesinden gelen birçok kişi buradan özlemle ayrılır.Lütfen haksızlık yapmayın.

Size şimdi izninizle iki bakış açısı vereyim;ikisi de yakın arkadaş çevrem.Bir arkadaşımız Antalya'dan geldi.Kendisi öğretmen.Diyarbakır'ı düşünürken ve yaşarken,önyargısı yoktu.Şimdilerde Diyarbakır benim memleketim diyor.Diğeri de Mersin'den geldi.Gelirke sadece önyargıları ve nefreti ile geldi.Kürtçe konuşan insanlardan nefret etti,onları küçümsedi(o insanlar ondan daha birikimliyken)Diyarbakırdan kurtulma derdinde.

Şimdi sorun kendilerine;Diyarbakır halkı kimdir diye...Seven;baştacıdır der,nefret eden susmayı yeğler.Çünkü Diyarbakır halkı onu kendi kadar sahiplenmiştir;bu da kendine laf etme hakkını vermez.

Bu şekilde ikinci defa yazıyor;bölge halkını suçluyorsunuz.Lütfen haksızlık yapmayalım.Ben yaşanan tüm sorunlarda Kürt halkı masum demedim;tek suçlu devlet demedim.Yalnız siz...taraf değil taraflar.

Gönderi tarihi:
Sen bunlara bir de "demokrasiii demokrasssiii" diye bağıran bölücüleri ekle...

Sayin YARASA sadece bölücüleri degil, demokrasinin D'sinden haberi olamyan ama kendilerini her alanada Türkiye'nin tek sahibi zanneden demokrasi ve özgürlük karsitlarinida eklememiz gerekli. Kimse kendisini sütten cikmis gibi zannetmesin.

Gönderi tarihi:
Hatırlarsanız size karşı yazdıklarımın bir çoğunda vicdan dedim.

Ben vicdanımla yazıyorum sevgili mavi , görmediğim şahit olmadığım hiç bir olayı yaşadım-gördüm gibi yazmadım.

Ben vicdanımla yazıyorum ezbere değil.

ben hakkari-van-diyarbakır-elazığ-bingöl-muş-tunceli illerine işim geregi yıllardan beri devamlı olarak gidip gelirim.

Neyin sasıl olduğunuda bilirim ,bir çok olumsuz olayada tanık olmuşumdur fakat kişilerin olumsuzluklarını buradan yazma gereğide duymadım.

Yani ben mişlerle,mışlarla ,gazete haberleriyle yada uç noktalardaki zihniyetlerden duyduklarımla değil vicdanımla yazıyorum YA SİZ.

Eğer sizde gördüklerim gerçekleri yazıyorum -vicdanımla- yazıyorum diyorsanız sizin görmediğiniz bilmediğiniz bir konuda nasıl iddalı konuştuğunuzu kanıtlaya bilirim.

Vicdan derdekn biraz aynaya bakmak gerekir sn mavi.

Vicdan derken aynaya bakmakla kalmıyorum;tüm vicdansızlıkların acısınıu kendimden çıkarıyorum.

Acıyı yaşayan bilir,anlatılmaz.Acıya kimse ortak da olmaz.Ama en azından acıya yabancı kalınmaz.Yabancı kalmamak için vicdan diyorum.

Ben sadece kişilerden,mışlardan değil yaşadıklarımdan da çok örnek verdim.

Sordum;yanlış yaparken kişiler neden yargı sustu?

Bu sadece bir örnekti;şimdi söyleyin bana ben ne için vicdansızlık yaptım?

Gönderi tarihi:

"YA sev ya terk et" cümlesini icerik olarak irkcilik ifade ettigini kabul etmeyenler dogal olarak burada kendi düsüncelerini anlatamamaktan yakinacaktir ve sözüm ona anlatmaktan SIKILMIS olacaktir. Ama kimse burada irkci söylemleri masum olarak göstermeye calismasin.

Gönderi tarihi:
Vicdan derken aynaya bakmakla kalmıyorum;tüm vicdansızlıkların acısınıu kendimden çıkarıyorum.

Acıyı yaşayan bilir,anlatılmaz.Acıya kimse ortak da olmaz.Ama en azından acıya yabancı kalınmaz.Yabancı kalmamak için vicdan diyorum.

Ben sadece kişilerden,mışlardan değil yaşadıklarımdan da çok örnek verdim.

Sordum;yanlış yaparken kişiler neden yargı sustu?

Bu sadece bir örnekti;şimdi söyleyin bana ben ne için vicdansızlık yaptım?

Bir an önce bile Türkiye cumhuriyetini sahip cikmak aklinizdan gecti mi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.