Φ YARASA Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Ya o değil de, ben nedense "yaşasın çerkes -veya laz- halkının bağımsızlık mücadelesi" gibisinden bir laf duymadım bizim demokrat olduğunu iddia eden vatandaşlardan? bu ezberler sadece Kürt halkına tabi "Çerkeslere özgürlük... Kendi dillerinde eğitim verin, asimile etmeyin onları!!!" Neden demiyor çerkesler bunu? Çünkü tıpkı Kürtler gibi düğünlerinde kendi oyunlarını oynayıp dillerini konuşurlarken bir anda çıkıp biz Türk değiliz bizi tanıyacaksınız, kendi dilimizde eğitim isteriz demiyorlar da ondaaaannn... Türk-Kürt kardeşliği ---- sanki Kürtler dışında sadece saf Türkler var da bu memlekette . Ya Kürttür ya da Türk... Diyorum ya, olayı eşeleyince altından başka şeyler çıkıyor ama bir tek demokrat olduğunu söyleyenler göremiyor. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Bu ülkede sadece doğuda yaşayan insanlar mı mağdur ? Birtek onlar mı eziyetler içerisinde yaşıyor ? Birtek onların mı sorunları var? Diğer insanlar o kadar çok problem içerisinde yaşıyor ki ... Siz hangi yorumu okuyarak yukaridaki anlami cikariyorsunuzki? **** Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Ya o değil de, ben nedense "yaşasın çerkes -veya laz- halkının bağımsızlık mücadelesi" gibisinden bir laf duymadım bizim demokrat olduğunu iddia eden vatandaşlardan? bu ezberler sadece Kürt halkına tabi "Çerkeslere özgürlük... Kendi dillerinde eğitim verin, asimile etmeyin onları!!!" Neden demiyor çerkesler bunu? Çünkü tıpkı Kürtler gibi düğünlerinde kendi oyunlarını oynayıp dillerini konuşurlarken bir anda çıkıp biz Türk değiliz bizi tanıyacaksınız, kendi dilimizde eğitim isteriz demiyorlar da ondaaaannn... Türk-Kürt kardeşliği ---- sanki Kürtler dışında sadece saf Türkler var da bu memlekette . Ya Kürttür ya da Türk... Diyorum ya, olayı eşeleyince altından başka şeyler çıkıyor ama bir tek demokrat olduğunu söyleyenler göremiyor. Evet , demokrat olmadigini söyleyenler olaylarin gercek yüzünü gördükleri icin ülkemizin geldigi nokta icler acisi. Bilidik sloganlara devam!!!! Bagimsizlik mücadelesiymis, bu kadarda carpitabiliyoruzya. Ne basari vallahi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Sizin yazmadiginiz seyleri size isnat etme huyumdan vazgecmemi söylüyorsunuz, neler yazmamissiniz söyle bir bakalim. . . Alinti: -http://kocgiremez.wordpress.com/2008/08/12/rahmi-koc%E2%80%99un-ergenekon-iliskisi/- Siz bu gidisle,sanirim ki hem Deniz Gezmis'i hemde Cayan'i Ergenekon'a ortak edeceksiniz,gidisiniz öyle gösteriyor,cünkü hepten karistirdiniz. Cayan bir teröristti ve sadece Israil elcisini öldürmekle kalmamis ayni zamanda baskalarinida öldürmeye tesebbüs etmisti.Cayan sizin icin bir devrimci olabilir. Devrimci masum insanlarin hayatina kastetmez eger kastediyorsa devrimci degil ancak silahli terörist olur. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 Pardona gerek yok, ben söylediklerimin arkasindayim. Siz lütfen önce yazilan yorumlari iyi irdeleyin. Gazi halki demisim, yani bir semtte yasayan halktan bahsediyorum ve bu halk büyük cogunluguyla sosyal demokrasiye oy veren vatandaslarimiz ve onlar CHP'yi taslamislar. Konuyu saptirmamiza hic gerek yok. Gazi olaylarinda bahsetmistim, CHP vatandaslara kizacagi yerde neden kendisine oy verenlerin bu sefer tasladigini irdelemsi gerekir diye. öyle bir irdeleme asla yapilmadigi gibi bir de simdi tüm olaylari herhangi bir cevreye atilmak isteniyor. Ama diger taraftan kendilerini her dönem aldatan siyasetcileri taslayan halka neden o kadar kiziyoruzki? Gazi halkınnın çoğunluğu CHP’yi taşlayıp sonra ilk seçimde oy vermişler öyle mi ? Madem öyle niye vermişler bizahmet siz irdeleseniz. Teröristten başkasını halk olarak görmeyenden böyle bir irdeleme beklemek ne derece doğru olur orası başka tabii… Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gazi halkınnın çoğunluğu CHP’yi taşlayıp sonra ilk seçimde oy vermişler öyle mi ? Madem öyle niye vermişler bizahmet siz irdeleseniz. Teröristten başkasını halk olarak görmeyenden böyle bir irdeleme beklemek ne derece doğru olur orası başka tabii… CHP'nin 40% lardan nasil 18%'lere geldigini irdelemeyen zihniyet benden sadece gazi mah. lesi örneginin aciklamasini bekleyemez. Gazi Mahl. deki oy alma durumunda benim ne kadar yanildigimi medinece kabul ettim (genede Istanbul ve gazi mah. adaylarin büyük rolü oldu, yani CHP'nin politik cizgisi degil), ama CHP'nin Türkiye'de neredeyse marjinal bir parti durumuna gelmesinin, hele hele dogu ve güney doguda neredeyse silindiginin aciklamasi hala ne CHP'den nede onu savunanlardan geldi. Koskoca Atatürk'ün partisiyiz diye övünenler mirasi nerelere getirdiklerinin hesabini vermezler, sorunu irdelemezler, ama yerel secim olmasi ve bölgedeki baskan adayinin rol oynadigi bir bölgeyi ön plana cikarirlar. Keske CHP ve onu savunanlarda medeni bir cesaret gösterip eksik ve hatalarini itiraf etseler. CHP lideri hala dogru yolda olduklarinin altini ciziyor ve koltuga sakiz gibi yapisiyor. CHP'de har sey dogru yürüyor, ama sadece ben ve benim gibi düsünenler hata yapiyor. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 CHP'nin 40% lardan nasil 18%'lere geldigini irdelemeyen zihniyet benden sadece gazi mah. lesi örneginin aciklamasini bekleyemez. Gazi Mahl. deki oy alma durumunda benim ne kadar yanildigimi medinece kabul ettim (genede Istanbul ve gazi mah. adaylarin büyük rolü oldu, yani CHP'nin politik cizgisi degil), ama CHP'nin Türkiye'de neredeyse marjinal bir parti durumuna gelmesinin, hele hele dogu ve güney doguda neredeyse silindiginin aciklamasi hala ne CHP'den nede onu savunanlardan geldi. Koskoca Atatürk'ün partisiyiz diye övünenler mirasi nerelere getirdiklerinin hesabini vermezler, sorunu irdelemezler, ama yerel secim olmasi ve bölgedeki baskan adayinin rol oynadigi bir bölgeyi ön plana cikarirlar.Keske CHP ve onu savunanlarda medeni bir cesaret gösterip eksik ve hatalarini itiraf etseler. CHP lideri hala dogru yolda olduklarinin altini ciziyor ve koltuga sakiz gibi yapisiyor. CHP'de har sey dogru yürüyor, ama sadece ben ve benim gibi düsünenler hata yapiyor. CHPyi ve liderini en çok eleştirenlerden biri benim ama yapıcı yönde...İlgili başlıklarda yorumlarımı okuyabilirsiniz. Tabiidir ki, CHPyi ve liderini yıkıcı yönde ve külliyen reddeden yorumlara karşı müdaafa etmek durumunda kalıyoruz. Bölücü veya dinci olmadığı için CHP oy kaybetse de, fikirlerine katılmasanız da, en azından ilkeli davrandığı için takdir etmeniz gerekir. Ve bu kadar menfi propagandaya rağmen CHP'nin oyunu artırması da ilerisi için umut veriyor açıkçası. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Iktidar ve Cankaya'nin kimlerce paylasildigi,amacin ne oldugu sürdürülen siyasetlerden anlasilmaktadir.Irtica ve Türk karsitliginin Cankaya'ya tasinmasi ülkede gercekten demokrasi var da onun zaferi degildir. Türkiye'yi 6,5 yildir yönetenler,tüm milli degerleri tersine cevirmis olanlardir.Topraklarimizda gözü olanlara kirpilan gözlerden bahsetmiyorum. Bütün bu basiretsiz siyasetlere karsi CHP'nin yavas ve gecte olsa kendine gelmeye baslamasi sevindiricidir.Bugün itibariyle,despotluga ve yolsuzluga ve de bölücülüge karsi siyaset sadece CHP tarafindan yürütülmektedir.MHP iki tarafli oynamaktadir.Cankaya'nin el degistirmesinin nedeni MHP'dir.CHP halkin tercüman olabildigi oranda basarisida artacaktir. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 CHPyi ve liderini en çok eleştirenlerden biri benim ama yapıcı yönde...İlgili başlıklarda yorumlarımı okuyabilirsiniz. Tabiidir ki, CHPyi ve liderini yıkıcı yönde ve külliyen reddeden yorumlara karşı müdaafa etmek durumunda kalıyoruz. Bölücü veya dinci olmadığı için CHP oy kaybetse de, fikirlerine katılmasanız da, en azından ilkeli davrandığı için takdir etmeniz gerekir. Ve bu kadar menfi propagandaya rağmen CHP'nin oyunu artırması da ilerisi için umut veriyor açıkçası. CHP ilkeli davraniyormus. Gercekten pes dogrusu. Keske ilkeli davransaydi da bu hallere gelmeseydi. CHP kusura bakmayin sadece güne dogu ve dogu bölgelerinde degil ülkenin her yerinde oy kaybetmistir. Dogu ve güney doguda ise silinecek durumda o ayri bir konu. Ic anadoluya baki ve alevi kesminin agirlikli oldugu bölgelere bakin, oralarda oylar garanti iken artik öyle degil ve oy kaybi abyagi fatzla. Onlarda mi acaba dinci ve bölücüler dersiniz. Konuyu böyle dar acidan degerlendirmeye ilkeli diyoruzda ben ona sasiyorum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Üzülerek tesbit ediyorumki malesef bazi arkadaslar kendi dogrularini tüm insanlara zorla lanse etmeye calisiyorlar. Ülkemizde milyonlarca insan var bazi deyimlerden hoslanmayan, onlara kulak verip dinlemek yerine belirli kaliplara oturtarak resmen fisleyerek olayi ört bas etmeye calisiyorlar. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Keske ilkeli davransaydi da bu hallere gelmeseydi. CHP kusura bakmayin sadece güne dogu ve dogu bölgelerinde degil ülkenin her yerinde oy kaybetmistir. Ya şimdi CHP nin eleştirilcek tonlarca şeyi var bu ayrı konu, Ama siz son seçimlerden habersizsiniz sanırım Yahu, ülkenin her kademesinde böylesine bir kadrolaşma, böylesine usulsüz işler yürürken, medya çarpıkken ve herşey halkın gözüne çarpıtılmış şekilde aktarılırken, kısacası AKP nin böylesine güçlü olduğu ve istediğini yaptığı bir ülkede CHP nin oyu artmadı ha? Peki öyle olsun efendim... Bana elmalarla armutları karıştırıyor diyenler, elmalarla armutları karıştırdıkları sepetten nasıl oluyor da vişne yediklerini iddia ediyorlar anlamak mümkün değil Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Iktidar ve Cankaya'nin kimlerce paylasildigi,amacin ne oldugu sürdürülen siyasetlerden anlasilmaktadir.Irtica ve Türk karsitliginin Cankaya'ya tasinmasi ülkede gercekten demokrasi var da onun zaferi degildir. Türkiye'yi 6,5 yildir yönetenler,tüm milli degerleri tersine cevirmis olanlardir.Topraklarimizda gözü olanlara kirpilan gözlerden bahsetmiyorum. Bütün bu basiretsiz siyasetlere karsi CHP'nin yavas ve gecte olsa kendine gelmeye baslamasi sevindiricidir.Bugün itibariyle,despotluga ve yolsuzluga ve de bölücülüge karsi siyaset sadece CHP tarafindan yürütülmektedir.MHP iki tarafli oynamaktadir.Cankaya'nin el degistirmesinin nedeni MHP'dir.CHP halkin tercüman olabildigi oranda basarisida artacaktir. Eline sağlık politika... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Siz, geçmiş iletilerinizden edindiğim izlenime göre (ki ne kadar yanlış bir izlenim bilmiyorum), bir Etnik-Milliyetçiliği diğerinden daha meşru ve haklı görebilirken ya da en azından etkinliğini hafiften de olsa haklı görürken, diğer bir Etnik-kökenli kimsenin, bu akım için yakınmasını bekleyebilirsiniz? Hele hele Ulusalcılığın ne olduğu aslında hiç bilememiş olmanıza karşın... Değerli forumdaşım,Ulusalcılık nedir ve kökleri nereye dayanıyor?Bunun hakkında bana bilgi vermenizi rica etsem Bilmiyorum,inanın ki daha bu Ulusalcılığın ne olduğunu,Ulusalcıların neyi savunduklarını tam olarak anlamış değilim.Etrafımda Ulusalcı olduğunu söyleyenlere rağmen,Uludsalcılık nedir çözemedim.Buyrun,anlatın kendinizi. Birey düşünceleriyle özgürdür.Özgür birey düşünürken sınır tanımaz,sınırları tanımazken sınırların anlamını çok iyi tartar.Etnik milliyetçilik dediniz,benim hiçbir iletimde etnik milliyetçiliği bulamazsınız.Sınır dedim,bakınız ben düşünürken kendimi bırakır,başkaları ile düşünürüm.Daha açık olayım,bir sünni olarak değil bir alevi olarak yaşananlara ad koynaya çalışırım.Burada yazdıklarımı bir çırpıda yok sayıp,kendi bildikleriyle bana Kürt Milliyetçisi diyenlere rağmen,ben Kürt Milliyetçisi değilim diyorum ve ekliyorum;lütfen şunun farkına varalım,bu ülkede Kürt vatandaşlarımızın sorunlarını yazmak milliyetçilik değil,bu herşeyden önce insani bir duyarlılıktır. Benim hayatımın en güzel yerinde Aleviler var.Onların acısı benim acım.Benim en candan arkadaşlarım Türk,onlar için can feda derim.Bu benim,benim değerlerim.Ama maalesef,Alevi arkadaşlarımı kastederek bana onlar hakkında olmadık ifadeler kullanan insanlar,Türk arkadaşlarımı kastederek bana yakıştırmalarda bulunan onca insan(cık) var ki,bu bana Sivası da çok iyi açıklıyor,kadere dönüşen yok saymaları da... Bizler,güzel düşünemiyoruz.Daima eksik,daima taraflı...Sudan bahanelerle birer katil olabiliyoruz.Konumuz "etnik milliyetçilik" madem,bu eksik,bu taraflı düşüncelerin acı meyvelerini yazalım. Dostum,ben "e"tnik milliyetçilik" yapmıyorum ama milli politikalara kurban verilenleri yazıyorum.Dilleri yasaklananları,Kürt olduğu için Terör ile eşdeğer tutulanları,köyleri yakılanları,evinden yurdundan edilenleri... Sizce bu kadar basit mi,şu veya bu gerekçeyle tüm yaşananları görmemezden gelmek.Değil dostum,hem de hiç.İnsanı yok sayan bir sistem var karşınızda,üstelik bu sisitem kendinden saymayan herkese işliyor. Diyarbakırda iken sokak çocukları ile yaptığım tüm anketlerde,köyü yakılanları görüyordum.Şimdi bırakın iyi vatandaş profilini,bu çocukları aileleri ile başıboş bırakan sistemin kendi kendine ürettiği silahlara bakın. Yine söylüyorum;etnik milliyetçilik yapanlar varsa bile,bu gibi gerekçelerle kimse bir etniği tümden yok sayamayız.Milliyetçiliğinin önüne geçmek istiyorsak,buyrun sorunları konuşmaya... Kimse,devlet de dahil başkasını yok sayamaz.Kendisini ve sadece kendi değerlerini enjekte edemez.Devlet kültürleri gelişstirsin demedim zaten,sadece inkarı bıraksın. YA SEV YA TERK ET diyenler,zaten nerede olduklarını anlayacak bilince sahip değil,biz bunu demeyenlere empati diyoruz.Sevgiler. Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Birey düşünceleriyle özgürdür.Özgür birey düşünürken sınır tanımaz,sınırları tanımazken sınırların anlamını çok iyi tartar. Her ülkenin kendine özgü sınırları vardır! Her birey düşüncelerinde özgürken, bu sınırları da tanımak zorundadır! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Ya şimdi CHP nin eleştirilcek tonlarca şeyi var bu ayrı konu, Ama siz son seçimlerden habersizsiniz sanırım Yahu, ülkenin her kademesinde böylesine bir kadrolaşma, böylesine usulsüz işler yürürken, medya çarpıkken ve herşey halkın gözüne çarpıtılmış şekilde aktarılırken, kısacası AKP nin böylesine güçlü olduğu ve istediğini yaptığı bir ülkede CHP nin oyu artmadı ha? Peki öyle olsun efendim... Bana elmalarla armutları karıştırıyor diyenler, elmalarla armutları karıştırdıkları sepetten nasıl oluyor da vişne yediklerini iddia ediyorlar anlamak mümkün değil Siz oylarin artitigindan bahsediyorsunz, sanki CHP dün kurulduda sifirdan basladi politikaya. CHP cumhuriyetin kurulusuyla beraber kuruldu ve son durumu DSP'nin payini cakarirsak 18% falan. Bunami oyunu cogaltti diyoruz? Bu iktidarin basa gelmesine ve usulsüzlük yapmasina kim yol acti acaba? CHP'de ne degistiki eskiye göre daha iyi calisma bekliyoruz? CHP'ni elestirilecek tonlarca aseyi var diyorsunuz ama elestirdiginiz sadece AKP. CHP'nin de yanlislarini tartisalimki AKP'nin devamini engellemek icin dogrulari bulalim. CHP'nin 18% lerde olmasinin net sebeblerini neden yazmiyorsunuz, tonlarca hatasindan bahsediyorsunuz, tekrarlayayim, bir veya iki hatadan degil tonlarcasindan bahseden sizsiniz, ama tek bir somut hatasini söylemiyorsunuz. En büyük hatasi gecmisteki ve hala devam eden yanlis politikalariyla AKP gibi partilerin ülkemizi yönetmesini saglamasidir. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2009 Siz oylarin artitigindan bahsediyorsunz, sanki CHP dün kurulduda sifirdan basladi politikaya. CHP cumhuriyetin kurulusuyla beraber kuruldu ve son durumu DSP'nin payini cakarirsak 18% falan. Bunami oyunu cogaltti diyoruz? Bu iktidarin basa gelmesine ve usulsüzlük yapmasina kim yol acti acaba? CHP'de ne degistiki eskiye göre daha iyi calisma bekliyoruz?CHP'ni elestirilecek tonlarca aseyi var diyorsunuz ama elestirdiginiz sadece AKP. CHP'nin de yanlislarini tartisalimki AKP'nin devamini engellemek icin dogrulari bulalim. CHP'nin 18% lerde olmasinin net sebeblerini neden yazmiyorsunuz, tonlarca hatasindan bahsediyorsunuz, tekrarlayayim, bir veya iki hatadan degil tonlarcasindan bahseden sizsiniz, ama tek bir somut hatasini söylemiyorsunuz. En büyük hatasi gecmisteki ve hala devam eden yanlis politikalariyla AKP gibi partilerin ülkemizi yönetmesini saglamasidir. CHP.. ne yapsin mollalikdan efendilige adim atmak istemeyenlere ne yapsin.. illahin CHP demi molla cüppesi giysin! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2009 CHP.. ne yapsin mollalikdan efendilige adim atmak istemeyenlere ne yapsin.. illahin CHP demi molla cüppesi giysin! Bunumu anladiniz yorumumdan? Pes dogrusu vallahi. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2009 CHP ilkeli davraniyormus. Gercekten pes dogrusu. Keske ilkeli davransaydi da bu hallere gelmeseydi. CHP kusura bakmayin sadece güne dogu ve dogu bölgelerinde degil ülkenin her yerinde oy kaybetmistir. Dogu ve güney doguda ise silinecek durumda o ayri bir konu. Ic anadoluya baki ve alevi kesminin agirlikli oldugu bölgelere bakin, oralarda oylar garanti iken artik öyle degil ve oy kaybi abyagi fatzla. Onlarda mi acaba dinci ve bölücüler dersiniz. Konuyu böyle dar acidan degerlendirmeye ilkeli diyoruzda ben ona sasiyorum. CHP'nin az oy aldığı Doğu ve Güneydoğuda, en çok oy alanlar hangi partiler ? AKP ve DTP değil mi ? Şu halde ? İç Anadoluya gelince, CHP hangi dönemde İç Anadoluda birinci parti olmuş ve Alevilerin CHPye oy vermediğini nerden çıkarıyorsunuz ? Söylediklerim dar açılı bakış diye değerlendiriliyorsa geniş açılı bakış neymiş alalım sizden. Yoksa, yine Kürtler , Aleviler gibi etnik ve dini azınlık hakları fikriyle mi cevap verirsiniz bana yoksa insan hakları açısından mı ? Peki, bir devrimci olarak size soralım; nerde işçi hakları, nerde ekonomi konusunda görüşünüz bunlardan neden hiç bahsetmiyorsunuz ? Hiçbir iletisinde emperyalizmden bahsetmeyen bir devrimci bana oldukça tuhaf geliyor açıkçası. Siyaset demek, solculuk demek sizce, varsa yoksa azınlık sorunları mı ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2009 Siz oylarin artitigindan bahsediyorsunz, sanki CHP dün kurulduda sifirdan basladi politikaya. CHP cumhuriyetin kurulusuyla beraber kuruldu ve son durumu DSP'nin payini cakarirsak 18% falan. Bunami oyunu cogaltti diyoruz? Bu iktidarin basa gelmesine ve usulsüzlük yapmasina kim yol acti acaba? CHP'de ne degistiki eskiye göre daha iyi calisma bekliyoruz?CHP'ni elestirilecek tonlarca aseyi var diyorsunuz ama elestirdiginiz sadece AKP. CHP'nin de yanlislarini tartisalimki AKP'nin devamini engellemek icin dogrulari bulalim. CHP'nin 18% lerde olmasinin net sebeblerini neden yazmiyorsunuz, tonlarca hatasindan bahsediyorsunuz, tekrarlayayim, bir veya iki hatadan degil tonlarcasindan bahseden sizsiniz, ama tek bir somut hatasini söylemiyorsunuz. En büyük hatasi gecmisteki ve hala devam eden yanlis politikalariyla AKP gibi partilerin ülkemizi yönetmesini saglamasidir. Eleştiriyoruz tabii ki arkadaşım. Katılımcı demokrasi diye bir şey duyduysanız, en çok o açıdan eleştiriyorum ben şahsen bir çok iletimde. Israr ederseniz ilgili başlıkta tartışalım tabii ki memnun olurum. Ama, biraz yukarı bakarsanız başlık ne ve bu başlığın CHP ile ilgisi ne ? Bu sloganı kim söylemiş ? O halde, tabii ki AKP ile ilgili eleştiri yapacağız, bunda sizi rahatsız eden nedir anlamadım. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 CHP'nin az oy aldığı Doğu ve Güneydoğuda, en çok oy alanlar hangi partiler ? AKP ve DTP değil mi ? Şu halde ? İç Anadoluya gelince, CHP hangi dönemde İç Anadoluda birinci parti olmuş ve Alevilerin CHPye oy vermediğini nerden çıkarıyorsunuz ? Söylediklerim dar açılı bakış diye değerlendiriliyorsa geniş açılı bakış neymiş alalım sizden. Yoksa, yine Kürtler , Aleviler gibi etnik ve dini azınlık hakları fikriyle mi cevap verirsiniz bana yoksa insan hakları açısından mı ? Peki, bir devrimci olarak size soralım; nerde işçi hakları, nerde ekonomi konusunda görüşünüz bunlardan neden hiç bahsetmiyorsunuz ? Hiçbir iletisinde emperyalizmden bahsetmeyen bir devrimci bana oldukça tuhaf geliyor açıkçası. Siyaset demek, solculuk demek sizce, varsa yoksa azınlık sorunları mı ? Dogu ve Güneydoguda AKP ve DTP'nin birinci partiolmalari CHP'nin dogru politika yaptiginimi gösteriyor? Sorunuzla ne aciklamak istiyorsunuz? Ic anadoluda CHP birinci partiydi diye bir söz söylemedimki. Sadece oy kaybina ve hatta alevi vatandaslarimizin agirlikli olarak yasadigi bölgeler olarak bahsettim. Lütfen yorumumu iyi okuyunki cevabinizda konuyla ilgili olsun. Isci ve emekcilerin hakkindaki görüslerimi ilgili konu basliginda bulabilirsiniz. Kusura bakmayin ama her kunu basliginda isci haklari veya emperyalizim söyzleri sarfedilecek diye bir durum yok. Sizin örneginiz burada kendilerini vatansever olarak niteliyen arkadaslarin her basliktaki yorumlari irdelerken yazilan yorumlar vatanhainligi ve terör iceriyormuya benziyor. Konu basligina bakiyorum ve sizin ithamlariniza bakiyorum ama ralarinda hic bir alaka yok. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Her ülkenin kendine özgü sınırları vardır! Her birey düşüncelerinde özgürken, bu sınırları da tanımak zorundadır! Bana bu sınırı söyler misiniz Sevgili Yarasa... Durun durun!Siz benimle özgürlük anlayışınız paylaşır mısınız? Evet,bizim ülkemizin kendine özgü sınırları var...Mesela askerin vesayeti bir sınırdır,tabuları eleştirebilmek bir sınırdır,demokrasi ama gerçek demokrasiyi yazabilmek,düşündüklerini ifade edebilmek bir sınırdır. Gözümüzün içine baka baka,ölümleri meşrulaştıran sisteme rağmen,JİTEM YOKTUR diyene dur bakalım kardeş demek de bir sınırdır...BİZİM ÜLKEMİZDE YAŞAMAK DA SINIRIN BELİRLEDİĞİDİR. Ben bir sivil olarak benim insanıma rağmen insanımı yok sayanların koyduğu bu sınırları tanımıyorum. Sevgili Yarasa;buyrun bana sınırlarımı ve özgürlüklerimi anlatmaya...sevgiler. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 ....MHP gibi bir parti tek başına iktidar oldu da, aşırı milliyetçi, en azından kürtçüler kadar milliyetçi bir hükümet oldu da karşı duranları (karşı duranlar derken, farklı milliyetten olanları) kesip biçti... Dünyada bunun örnekleri varken bu ülkenin kıymetini hala bilemezsiniz ya ona yanarım! Tabii ki aşırı milliyetçi ve tasvip etmediğimiz görüşler vardır bu ülkede, tabii ki tasvip etmediğimiz onca hükümet yanlış politikalarıyla ülkeyi bu hale getirmiştir... Değiştirmek için önce parçası olmayı bilin derim, karşıtı değil. Sevgili Yarasa, Kırmızı ile altını çizdiğim cümlenizin altına imzamı atıyorum ve ekliyorum;Milliyetçilik de ölçüt,dediğiniz gibi dişe diş olmak değildir.Bu ülkede yaşananları başka ülkelerde yaşananlarla kıyaslamamı istemeniz,özür dilerim oldukça gülünç.Benim için ölen insan varsa,dişe diş olmanın ötesi olan zulüm vardır.Başka ülkelerde yaşanan katliamların bizde ki adı insanlığın bitmesidir.Bunun yanında acı yaşayan bireydir,insanlık değil.Hitler Yahudi halkını kırarken,bizler insanlığımızdan kaybettik.Ülkemde insanlar işkencelerde ölürken,biz babamızı kaybettik.Arada ki farkı iyi okuyun. Forumdaşım,devleti daha doğrusu kurum ve yasaları eleştirmek karşıtlık değildir.Hak ve ödevdir. Bunu, ayrılıkçı Kürtler dışında her kes söylüyor Türkiye'de, değil mi?Açlık çeken onca insan var bu ülkede. Çok az Türkçe bilen ve bunun zorluğunu yaşayan bir çok akrabam var mesela... Neden herkes dağa çıkmıyor? Neden herkes sözde "demokrasi" naralarıyla bölücülük yapmıyor? Neden bu insanlar kendilerine özgü bir politika olarak görmüyor? ......Görebilmek o kadar da zor değil. Bunu kabul etmek sizi "devrimciliğinizden", "solculuğunuzdan" demokratikliğinizden mahrum kılmaz! Bu mücadelenin demokrasi değil ayrımcı olduğunu görmek, hali hazırdaki demokrasi kılıfınını da kullandıklarını söyleyebilmek bu kadar zor değil... Korkunun imparatorluğu... Sen imparatorluğa bir tehdit oluşturursan tabii ki senin için korkulu rüya haline gelir! Bu en demokratik rejimlerde de böyledir. Örneğin sizin kafanızda canlandırdığınız bir ülkede yaşadığınız düşünün. O ülke için tehdit oluşturanlara hoşgörüde bulunur musunuz? Demokratik hakları çerçevesinde düşüncelerini dile getirenler ile, tehdit oluşturanları ayrımak gerekmez mi? Neden bizim ülkemizdeki okumuş, akıllı ve zeki (!) insanlarımız bu ayrımı yapma zahmetine giremiyor? Bu ülkede sorun yok mu diyorum? Her seferinde de vardır diyorum. Hep de sorun olmuştur. Olacaktır da... Sen bu sorunları, söz konusu ülkenin üniter yapısına, değişmez kılınan değerlerine tehdit oluşturacak şekilde eline silah alıp değiştirmeye çalışırsan, her ülke senin için korkulu olacaktır. Olmak zorundadır da... oturup bir kere şu -size de belirtilen- soruyu sorun, kendinize ve çevrenizdekilere: Neden başkaları aynı hakları için aynı bölücü mücadeleye girmiyor?? Memleketteki tek akıllı insanlar bunlar mı? Sorunları aşmak için bölücülük mü gerekir? Ayrıca sorun nedir? Bu insanlar hor mu görülmüştür??? Geçen bir arkadaşımla konuşuyorum. Aynı konuda bana düşüncesini özetledi. hak vermeden edemedim. Kürtlere, doğuda belli bir toprak verilse, yani emellerine ulaşsalar, ve ülkedeki bütün kürt vatandaşlar, sırf kürt oldukları için sınırdışı edilse, edilmeyenlere de hep o ağızlarından düşürmedikleri ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılsa, beğenmiyorsan git ülkene denilse, şu ana kadar yaptıkları eleştirilerinin, politikalarının altı doldurulmuş olmaz mı? Bu durum bana nankörlüğü ve art niyetin varlığını gösteriyor işte... .......... Şimdi oturup tekrar düşünün derim. Doğrusuyla, yanlışıyla, hatalarıyla, eksikleriyle, fazlalıklarıyla bu ülke, ülke üzerinde yaşayan ve sırf bu yüzden Ne mutlu Türküm Diye'bilen herkese yeter de artar. Ama nerdeee? Bu cümleyi söyleyemezler. İşlerine gelmez, çarpıtırlar. Çerkez olan, Laz olan, hatta bazı Kürt olanlar söyler ama onlar söyleyemez. Söyleyemeyenlerin de amaçları ortadadır. Bu cümlenin içeriğini, anlamını bilmelerine rağmen çarpıtır dururlar. Bu konuda bir şeyler daha söylemek isterdim ama, bunları anlatamadığım insanlar o düşünceleri okuyunca nasıl anlasınlar bilemem... Neden insanlar eline silah alır dağa çıkar....? -Dağda çobanlık yapan çocuğunuz öldürüldüğünde dağa çıkmazsınız,ölüme rağmen devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde ... -Köyün koruyucusu devletin silahıyla size yobazlık yaparsa dağa çıkmazsınız,yobazlığa rağmen devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde... -Kardeşiniz faili meçhulle kurban verirseniz dağa çıkmazsınız;faillere rağmen faile ortak olan devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde... -Köyünüz yakılırsa,evinizden edilirseniz dağa çıkmazsınız;elinizden alınanlara rağmen sizi görmemezlikten gelen devletiniz sustuğunda...kimbilir belki sizde... İşkencelerde geçtiğiniz de,Diyarbakır cezaevinde katledildiğiniz de,kimiğiniz yok sayıldığında,diliniz yasaklandığın da...bunların ötesin de şiddete şiddet ile cevap veren bir sistemin işleyişinde ki çaresizlikten,öfkeden ve cehaletten... Biraz daha sıralayayım mı?Kesinlikle PKK'yı meşru görmüyorum;sadece empati! .... Bu ülkede en çok işleyen korkular değil mi?Ne için korkuluyor;demokrasi için mi...?O halde neden bu korkular darbelerle demokrasiyi yok sayıyor. Korkunun Cumhuriyeti,korkutmuyor beni.Korkan ben değilim,korkutanlar! ... Ben sorunları silahla halledelim demediğim için,sizde ezberlerle konuştuğunuz için anlaşamayacağız.Zira siz hala "sorun yok mu,var tabi "derken,bana susmayı "silh alıp dağa çıkmak" ile açıklıyorsunuz.Önce beni anlamınızı dilesem... ... Ben bir Kürt'üm.İsterseniz beni dinleyin;adıma konuşanların varsayımlardan hak vermeler çok da objektif çıkarımlara götürmez sizi.Buyrun,sorun bana "Bir Kürt ne ister" diye... ... Duralım,sınırlarımıza bakalım.Düşünelim.Evet düşünelim Sevgili Yarasa,nedir bu tüm yaşananlar? İnsanlar neden dağa çıkar diye... İnsanlar neden dağdan indirilemez diye... Alıntı
Φ The Mask Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Her ülkenin kendine özgü sınırları vardır! Her birey düşüncelerinde özgürken, bu sınırları da tanımak zorundadır! Kemalizmin tarifi... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Kemalizmin tarifi... Demokrasi bir araçtır, amaç değil. Şeriatın tarifi de bu olsa gerek. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2009 Demokrasi bir araçtır, amaç değil. Şeriatın tarifi de bu olsa gerek. Seriat ve fasizim yanlilari demokrasiyi bir amac degil arac olarak degerlendirirler. Bu her zaman her yerde böyle olmustur. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.