Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sizce ne yapılmalı ? Ümmetçilere, dincilere eyvallah mı denilmeli ? Şeriat devletinde mutlu mu olacaksınız ? Sizi devrimci olarak biliyoruz. Bize bir çözüm sunarsanız memnun oluruz. Saygılar. Konu basligi ve benim aciklamalarimla sizin sorunuz arasinda ne iliski varki? Burada ümmetcilere, dincilere eyvallah demeyecegiz diye irkci ve fasizan söylemleremi sarilacagiz? Cözümün ülkemiz icin neler oldugunu burada sayisiz yorumlar ile anlatmaya calistik. Unutmussunuz galiba, bu Forum ortaminda hic bir yorum kaybomuyor, arastirisaniz sorunuzun cevabinbi alacaksiniz. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Konu basligi ve benim aciklamalarimla sizin sorunuz arasinda ne iliski varki? Burada ümmetcilere, dincilere eyvallah demeyecegiz diye irkci ve fasizan söylemleremi sarilacagiz? Cözümün ülkemiz icin neler oldugunu burada sayisiz yorumlar ile anlatmaya calistik. Unutmussunuz galiba, bu Forum ortaminda hic bir yorum kaybomuyor, arastirisaniz sorunuzun cevabinbi alacaksiniz. Benim ırkçı, faşizan biri olmadığımı biliyorsunuz. Bu bağlamda, benim dediklerimde bir ırkçı, faşizan söylem görüyormusunuz ? Görmüyorsanız, bizim çözümümüzde sizi rahatsız eden nedir ? Katılmıyorsanız, sizin çözümünüz nedir ? Ekonomik görüşünüz nedir ? Siyasi görüşünüz nedir ? Açık ve net cevap verirseniz sevinirim. Daha önce net bir görüş alamamıştık da. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Benim ırkçı, faşizan biri olmadığımı biliyorsunuz. Bu bağlamda, benim dediklerimde bir ırkçı, faşizan söylem görüyormusunuz ? Görmüyorsanız, bizim çözümümüzde sizi rahatsız eden nedir ? Katılmıyorsanız, sizin çözümünüz nedir ? Ekonomik görüşünüz nedir ? Siyasi görüşünüz nedir ? Açık ve net cevap verirseniz sevinirim. Daha önce net bir görüş alamamıştık da. Sn Dogrucudavut, lütfen kelime oyunlari yapmamiza hicte gerek yok. Ben size ve söylemlerinize irkic veya fasizan söylemler falan demedim. Siz benim baska arkadasa yazdigim bir cevaba alakasi olamayan bir karsi cevap vermissiniz,m olay oradan basladi. Simdi konuyu bayagi dagitiyoruz. Benim icin irkci söylemler mesela "Ya sev ya terk et". "Daha önce net bir görüs alamamistik" gibi kelime oyunlarina ben gelmem. Hangi sorunuza kacamak cevap vermisiz gösterirsiniz. Hatirlatayim, siz bir zamanlar daha da baska iddaada bulunarak benim bir yazimda Kürt bir baska yazimda Türk oldugumu söyledigimi bile iddaa ettiniz ama ben sizden lütfen o yazdiklarimi gösterin dememe ragmen hala göstermediniz. Dolayisiyla benim acik ve net cevap vermedigimi iddaa ettiginiz konulara katilmiyorum. Buyurun gösterin derim. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Buyurun gösterin derim. Olur, bir dakka... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Bizler ne bölünmek istiyoruz nede baski altinda yasamak. Istegimiz kardesce ve esit vatandaslik haklariyla yasamak. orta Anadolunun batisina dogru gittikce 1938 lerde zorla yerlestirilen Kürt'ler su anki durumlariyla hemen hemen Kürtceyi tamamen unutmuslar. Sadece bildikleri Dersim'den ve diger bölgelerden göc ettikleri falan filan. Hatirliyorum ben halamin yanna köye gittigimde ( ic Anadolu) köyde herkes sadece kürtce konusuyorlardi, ama simdi kimse konusmadigi gibi kürtce bilende yok. Şimdi, siz 20'li yaşlardaysanız eğer, 27 yaşındaysanız diyelimki, halanızın köyüne 10 yaş civarı gittiğinizi farzedelim, o zaman Kürtçe konuşuluyordu diyorsunuz, yani, 1938'den 1991'e ( 2008-17=1991 ) kadar Kürtçe konuşulmuş demek ki. Oysa, son yıllarda yaşanan açılımlarla beraber o insanların Kürtçeyi unutmaması gerekirdi. Siz şimdi unutmuşlar diyorsunuz. Buradan, bazı yasakların merak uyandırdığı ve asimilasyonu engellediği sonucu çıkar. Yani, asıl asimilasyon herşeyi serbest bırakmakla oluyor. Yani bindiğiniz dalı kesiyorsunuz, dikkat! derim. Bunlar yeter mi ? Yoksa, daha başka istermisiniz ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Bunlar yeter mi ? Yoksa, daha başka istermisiniz ? Neyi isbatlamaya calisiyorsunuz bunlarla? Benim illada Kürt'mü olmam gerek, bizler ne bölünmek istiyoruz nede baski altinda yasamak demekle? Diger taraftan benim halam Türk olarak bir Kürt köyüne gelin gidemezmi yani? Orada Kürtce ögrenmesi ve konusmasi benim Kürt oldugumumu gösterir? Neyi anlatmak istediginizi siz biliyormusunuz, hic emin degilim dogrusu. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Ben birşey ispatlamaya çalışmıyorum arkadaşım. İfadelerinizin net ve açık olmadığına örnek verdim sadece, hani siz benden örnek istediydiniz ya... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Ben birşey ispatlamaya çalışmıyorum arkadaşım. İfadelerinizin net ve açık olmadığına örnek verdim sadece, hani siz benden örnek istediydiniz ya... Siz alinti yaptiginiz yorumun tümünü gösterin ve neresi acik ve net degilmis göreceksiniz. Kelime oyunu yapmamiza hicte gerek yok. Siz bunu öncede denediniz, ama bosuna derim. Tekrarlamaniza hicte gerek yok. Arkadasim ben Kürt degil Türk'üm. Ister inanirsiniz ister net degil dersiniz. O sizin bileceginiz bir nokta. Defalarca ben kendimi net sekilde Türk olarak nitelemisimdir, ama siz tüm yorum icinden sadece bir cümle alarak güya celiskili ve üstü kapali yazdigimi isbatlamaya calisiyorsunuz ama bosuna derim. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Neyi isbatlamaya calisiyorsunuz bunlarla? Benim illada Kürt'mü olmam gerek, bizler ne bölünmek istiyoruz nede baski altinda yasamak demekle? Diger taraftan benim halam Türk olarak bir Kürt köyüne gelin gidemezmi yani? Orada Kürtce ögrenmesi ve konusmasi benim Kürt oldugumu mu gösterir? Neyi anlatmak istediginizi siz biliyormusunuz, hic emin degilim dogrusu. Dünyahepimizin; İtirafa edeyim, gerçi daha önce de ima etmiştim hatırlarsınız... Bende sizin Kürt olmadığınıza inanmıyorum açıkçası... Yanlıi nitelemiş de olabilirim tabii; önemli değil o kadar... Bunu kötülemek için demiyorum; Elbette bir Kürt'te olabilirsiniz, bu gayet normal bir şey... Kürt olmak yerinilecek bir eksiklik olmadığı gibi, övünülecek bir şey de değildir. Aynen Türk ırkında olup olmamak gibi... Ama ifadeleriniz çok havada kalıyor; Etnik kimliğinizi söyleme gereği hissettiğinizde... Kürt iseniz, Kürt olmadığınızı söylemenize gerek olmadığını söylemeye çalışıyorum sadece. Ayrıca Türk ya da Kürt olmanız da kimsenin umrunda değil... Bu ülke Kurtuluş Mücadelesinde en saf-kan Türklerden kazık yediği gibi, hiç Türklüğü olmayanların da çok büyük hizmetlerini görmüştür... Saygılarımla... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Dünyahepimizin;İtirafa edeyim, gerçi daha önce de ima etmiştim hatırlarsınız... Bende sizin Kürt olmadığınıza inanmıyorum açıkçası... Yanlıi nitelemiş de olabilirim tabii; önemli değil o kadar... Bunu kötülemek için demiyorum; Elbette bir Kürt'te olabilirsiniz, bu gayet normal bir şey... Kürt olmak yerinilecek bir eksiklik olmadığı gibi, övünülecek bir şey de değildir. Aynen Türk ırkında olup olmamak gibi... Ama ifadeleriniz çok havada kalıyor; Etnik kimliğinizi söyleme gereği hissettiğinizde... Kürt iseniz, Kürt olmadığınızı söylemenize gerek olmadığını söylemeye çalışıyorum sadece. Ayrıca Türk ya da Kürt olmanız da kimsenin umrunda değil... Bu ülke Kurtuluş Mücadelesinde en saf-kan Türklerden kazık yediği gibi, hiç Türklüğü olmayanların da çok büyük hizmetlerini görmüştür... Saygılarımla... Benim cevabim size degilki, neden üzerinize alindiniz anlasilir degil. Diger taraftan sizin benim hakkimda ne düsündügünüzde kimsenin umurunda degil. Herkes baskasini kendisi gibi bildiginden, benim söylemlerime süphelenilmesi beni hic sasirtmadi. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Bu ülke Kurtuluş Mücadelesinde en saf-kan Türklerden kazık yediği gibi, hiç Türklüğü olmayanların da çok büyük hizmetlerini görmüştür... Bugün, Ahmet Türk'ü yakından tanıyan bir Kürt öğretmenle tanıştım, Diyarbakırlı. Batıya göçmüş, ailesini de getirmiş. Uzun bir sohbetten sonra Ahmet Türk, DTP, PKK, AKP vs. konusunda paralel düşündüğümüzü gördüm. Adamın anlattığı çok şey var ama...neyse. Diyeceğim, adam ne ben Kürt değilim diyordu, ne de bulunduğu yerde diğer insanlardan farklı bir şikayeti vardı. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Bugün, Ahmet Türk'ü yakından tanıyan bir Kürt öğretmenle tanıştım, Diyarbakırlı. Batıya göçmüş, ailesini de getirmiş. Uzun bir sohbetten sonra Ahmet Türk, DTP, PKK, AKP vs. konusunda paralel düşündüğümüzü gördüm. Adamın anlattığı çok şey var ama...neyse. Diyeceğim, adam ne ben Kürt değilim diyordu, ne de bulunduğu yerde diğer insanlardan farklı bir şikayeti vardı. Sayin Dogrucudavut, Ahmet Türk, DTP, PKK, AKP vs konusunda sizinle parelel düsünen binlerce Kürt gösterebilirim ben. Dolayisiyla bugün tanistiginiz Kürt arkadas öyle düsünen tek bir Kürt degil. Mesela Sedat Bucak ve asireti sizin icin iyi bir örnek olur. Bunun disinda binlerce Korucu ve onlarin aileleri var, sizinle parelel düsünen Kürt vatandasi olan. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sn. Dünyahepimizin, size aşağıdakileri sormuştum. Konuyu nereye getirdiniz. Sizce ne yapılmalı ? Ümmetçilere, dincilere eyvallah mı denilmeli ? Şeriat devletinde mutlu mu olacaksınız ? Sizi devrimci olarak biliyoruz. Bize bir çözüm sunarsanız memnun oluruz. Saygılar. Benim ırkçı, faşizan biri olmadığımı biliyorsunuz. Bu bağlamda, benim dediklerimde bir ırkçı, faşizan söylem görüyormusunuz ? Görmüyorsanız, bizim çözümümüzde sizi rahatsız eden nedir ? Katılmıyorsanız, sizin çözümünüz nedir ? Ekonomik görüşünüz nedir ? Siyasi görüşünüz nedir ? Açık ve net cevap verirseniz sevinirim. Daha önce net bir görüş alamamıştık da. Siz alinti yaptiginiz yorumun tümünü gösterin ve neresi acik ve net degilmis göreceksiniz. Ülkemizdeki tüm etnik kökenli vatandaslarimizin taleplerini hemen bölücülük olarak görmemiz bizlerin onlara nasil baktigimizin bir göstergesidir. demekki biz etnik toplumumuzdan devamli korkmusuz. Bu ne kadar aci verici bir durum aslinda. Cerkezce veya baska bir dilde tv yayini yapmak neden tahlike olsun? Onlari olduklari gibi kabul ettigimizi gösterir ve onlara deger verdigimizi aciklar. Türkcüler devamli korku politikasiyla ülkemizdeki etnik kökenli vatandaslarimizi baski altina almam istemislerdir ve amaclari asimilasyondur. Etnik azinliklarimiz bizimbir zenginligimizdir ve bizle ayni haklara sahiptir. Onlara kültürel anlamda destek olmak görevimizdir. Talep ve arz oldugu sürece istenilen verilmelidir. Türkcüler ellerini artik bu güzel ülkemizin insanlarindan ceksinler. Bizler ne bölünmek istiyoruz nede baski altinda yasamak. Istegimiz kardesce ve esit vatandaslik haklariyla yasamak. Bunları, sorduklarıma cevap olarak görüyorsanız, size artık diyecek bir şeyim yok. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sayin Dogrucudavut, Ahmet Türk, DTP, PKK, AKP vs konusunda sizinle parelel düsünen binlerce Kürt gösterebilirim ben. Dolayisiyla bugün tanistiginiz Kürt arkadas öyle düsünen tek bir Kürt degil. Mesela Sedat Bucak ve asireti sizin icin iyi bir örnek olur. Bunun disinda binlerce Korucu ve onlarin aileleri var, sizinle parelel düsünen Kürt vatandasi olan. Sizce, ben Sedat Bucak gibi mi düşünüyorum ? Sizce, Kürtler, ya PKK'lıdır, yada Korucu mu ? Bu nasıl dar bir bakış açısı. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sizce, ben Sedat Bucak gibi mi düşünüyorum ? Sizce, Kürtler, ya PKK'lıdır, yada Korucu mu ? Bu nasıl dar bir bakış açısı. Sedat Bucak siyasi yeri olarak sízin parelelinizde düsündügünü düsünüyorum (Sedat Bucak ile aranizdaki görüs ayriligi ne olabilirki, sayin Türk, DTP, PKK ve AKP hakkinda?), ama Korucularin tümü icin aynisini söyleyemem. Diger taraftan her seyi anlamak istediginiz gibi anlamayin sizde artik. Ben binlerce Kürt'ten bahsetmisim ve sadece herkesin bildigi icin o iki (Bucak asireiti ve Korucular) örnegi vermisim. daha onlarin disinda cook Kürt var sizin parelelinizde düsünen. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sn. Dünyahepimizin, size aşağıdakileri sormuştum. Konuyu nereye getirdiniz.Bunları, sorduklarıma cevap olarak görüyorsanız, size artık diyecek bir şeyim yok. Sadece isinize geleni burada alinti yaparak göstermeyin sizde artik. Ben sizin sorularinizin cevabi benim yorumlarimda var dedim. Siz ise sadece bir yorumu alinti yapip bumu cevap diye tekrar soruyorsunuz. Sabirla arastirin derim. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sedat Bucak siyasi yeri olarak sízin parelelinizde düsündügünü düsünüyorum Anlaşıldı. Ne düşündüğümüzü anlatamadan yaftayı yedik. Tartışma bitmiştir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Anlaşıldı. Ne düşündüğümüzü anlatamadan yaftayı yedik. Tartışma bitmiştir. Insanin kendisini ve düsündüklerini anlatabilmesi yazim ortaminda biraz zor oluyor tabiiki. Yanlis anlasildiysaniz kusura bakmayin, ama bende sabahtan beri kendimi anlatamadimki size ve diger arkadasa. Anlayacagin dostum sizin basiniza gelen hepimizin basinda malesef. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2009 AB düşmanABD düşman Ümmetciler, dinciler düşman Marksistler, sosyalistler düşman Kürtler düşman Ermeniler düşman Rumlar düşman Araplar düşman İran düşman Kapitalistler düşman Liberaller düşman.. Dostunuz kim kuzum sizin? Ya seveceğiz yada terkedeceğiz,yani sevmek için gereken mülazaha olmayacak. Bunun adıda milliyetçilik yada moda deyimiyle ulusalcılık olacak Olacak iş değil. Zamanım olmadığından sadece konu hakkındaki yorumları okuyabildim.Yazdığım onca şeyden yine anlaşılmak istenen anlaşılmış.Sayın Hakan,yasalarla değil uygulamalarla kendini gösteren sistematik yanlışları çok güzel özetlemiş.Yüreğine sağlık dostum. Tüm eleştirilerinize emin olun ki sadece kendi düşüncelerimle yanıt vereceğim.Eğer başka düşüncelerle konuşuyor olsaydım sadece sloganlarla konuşurdum. Şimdilik hoşçakalın. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2009 SAĞ GÖRÜŞLÜ FAŞİZANLARIN TERÖRÜ Kızılay Meydanı'nde olaylar bugün de sürdü Yüksel caddesinde esnaf ile öğrenciler arasındaki gerginlik durulmuyor. Dün yaşananları protesto etmek için toplanan grup ile polis arasında yine gerginlik çıktı. Bir emniyet amiri ve bir genç olaylarda yaralandı. Yüksel Caddesinde dün akşam yaşanan olayların devamında bugün çıkan kavgada biri emniyet amiri iki kişi yaralandı. Dün Kızılay Konur Sokak’ta üç ayrı grubun açtığı standa müdahale eden ve bölge esnafı oldukları öne sürülen sağ görüşlü kişiler ile stand başında bekleyenler arasında kavga çıkmış, olayla ilgili 18 kişi gözaltına alınmıştı. Olayların ardından bugün öğle saatlerinde çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kişiler stand önünde toplanarak, olayları protesto eden basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan eylemcilere, elinde "sallama" olarak tabir edilen kesici alet bulunan bir kişi saldırdı. Bu sırada emniyet amiri Mehmet Işık saldırganın elindeki aleti almak için müdahale etti. Gruptakiler de saldırganı linç etmek istedi. Saldırgan ile müdahalede bulunan Işık yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu sırada polis, gruba göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale etti. Gruptakilerin taşla karşılık vermesi üzerine Konur Sokak, Mithatpaşa Caddesi ve Yüksel Caddesine açılan sokaklarda polis ile gruptakiler arasında kovalamaca yaşandı. Mithatpaşa Caddesine yönelen gruba Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’ndan (TOMA) tazyikli su sıkıldı. Eylemciler ile polis arasında çıkan olaylar devam ederken, olayların gerçekleştiği yerdeki esnaf dükkanlarını kapatarak koruma altına almaya çalıştı. GECE NE OLMUŞTU? Ankara'da Yüksel Caddesi ile Konur Sokak'ın kesiştiği yerde bıçak, taş ve demir sopaların da kullanıldığı karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavga, gergin saatlerin yaşanmasına neden oldu. İddiaya göre, ellerinde "sallama" tabir edilen bıçak, taş ve sopalarla Konur Sokak'a gelen yaklaşık 30 kişiden oluşan sağ görüşlü bir grup, Devrimci Liseliler'in standına saldırdı. Bunun üzerine iki grup arasında çıkan taşlı, sopalı saldırıya müdahale eden güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Sağ görüşlü grubun saldırısı üzerine ara sokaklara kaçan solcu grup çevredeki binalara sığındı. Biber gazı kullanılan ve panzerlerden su sıkılan kavgayla ilgili 18 kişi gözaltına alındı. Kavga sırasında kolundan bıçakla yaralanan bir kişiye olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Olay sırasında bir başkomiserin de yaralandığı bildirildi. Çatışma sırasında çevredeki bazı dükkanların da camları kırıldı. Görgü tanıkları kavgaya bazı esnafların da katıldığını iddia etti. (haber alıntıdır-milliyet.com.tr) Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2009 SAĞ GÖRÜŞLÜ FAŞİZANLARIN TERÖRÜ. . . (haber alıntıdır-milliyet.com.tr) Degistik diyenlere güzel bir örnek. Huylu huyundan vazgecmez derlerya, bazilari gene kendilerini devletin sivil korumasi olarak görerek ve gene kendilerine göre tabiri yerindeyse devlet düsmani diye niteledikleri gruplara ve sahislara saldirarak görevlerini yerine getirdiklerini düsünüyorlar. O zihniyetin siyasi liderleri de yillardir bizlere demokrasiden, düsünce özgürlügünde ve kardeslikten yana masallar anlatiyorlar. Degismisler!!! Evet görüyoruz nasil degistiklerini. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2009 Degistik diyenlere güzel bir örnek. Huylu huyundan vazgecmez derlerya, bazilari gene kendilerini devletin sivil korumasi olarak görerek ve gene kendilerine göre tabiri yerindeyse devlet düsmani diye niteledikleri gruplara ve sahislara saldirarak görevlerini yerine getirdiklerini düsünüyorlar. O zihniyetin siyasi liderleri de yillardir bizlere demokrasiden, düsünce özgürlügünde ve kardeslikten yana masallar anlatiyorlar. Degismisler!!! Evet görüyoruz nasil degistiklerini. Bu ülkede sağ kesim her zaman emperyalizmden beslendi. bu durum dünde böyleydi bugünde böyle. Bölücülüğün en alasını yaptılar. daha önce de söylemiştim. Şu mhp denilen kökeni dışardaki oluşum terörden en çok beslenen oluşumdur. yasa dışı faaliyetlerin en büyük destekçisi bu mhp olmuştur. ülkü ocakları ve nizami alem oluşumlarıyla dışlayıcı ve bölücü siyasetini çok önceden beri sürdürmektedir. yasal faaliyet alanı terör örgütü kadardır. nitekim yasal alanı yasadışı alanından çok çok azdır. millet ve din kavramını siyasallaştırmışlar ve bu şekilde emperyalizmin bölücü parçalayıcı emellerine her an hizmet etmişlerdir, etmektedirler ve yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Sevgili Rua,Size şapka çıkartmak istedim ama şapka takmıyorum bu yukarıdaki yorumunuz bugün içinde olduğumuz durumun açıklaması ve aynı zamanda da başımızdaki 'Ötekileştirme' ve bundan beslenme mekanizmasının tam olarak açıklamasıdır. Sevgiler sunuyorum... estafurullah kim terör arttığında oylarını arttırıyorsa kim bundan nemalanıyorsa, terörle güç kazanıyorsa, söylemlerine falan bakıp inanarak aldanmanın yeri yok; terörist bizzat onlardır. mhp terörle yaşayan bu şekilde ayakta kalan terör arttığında oyunu arttıran son derece tehlikeli bir oluşumdur. terörü teknik olarak desteklemek zorundadır çünkü terör olmazsa mhp'nin de yaşamını sürdürmesi imkansız hale gelir. mhp bir terörist oluşumdur. şu kadar ki tüm dışlayıcı, ötekileştirici siyasal oluşumlar bölücü terör kapsamındadır en azından öyle olmalıdır. sevgiler, saygılar benden Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Bu ülkede sağ kesim her zaman emperyalizmden beslendi. bu durum dünde böyleydi bugünde böyle. Bölücülüğün en alasını yaptılar. daha önce de söylemiştim. Şu mhp denilen kökeni dışardaki oluşum terörden en çok beslenen oluşumdur. yasa dışı faaliyetlerin en büyük destekçisi bu mhp olmuştur. ülkü ocakları ve nizami alem oluşumlarıyla dışlayıcı ve bölücü siyasetini çok önceden beri sürdürmektedir. yasal faaliyet alanı terör örgütü kadardır. nitekim yasal alanı yasadışı alanından çok çok azdır. millet ve din kavramını siyasallaştırmışlar ve bu şekilde emperyalizmin bölücü parçalayıcı emellerine her an hizmet etmişlerdir, etmektedirler ve yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Sn Rua, sizin gibi arkadaslarin ülkemizdeki siyasi gercekleri dogru tesbit etmesi hem bizi hemde ülkemizde demokrasi mücadelesi veren insanlari vekuruluslari güclendiriyor. O anlamda tesbitinizin cok dogru ve acik yürekli oldugunu buradan ifade etmek istedim. Tesbitlerinizin isiginda ülkemizdeki terörün neden bitmedigi, daha dogrusu bitirilmedigi cok acik sekilde anlasiliyor. Ve basliktaki " ya sev ya terk et" sloganina sarilan zihniyetin gercek amacinin da ülke sevdasi degil sadece etnik milliyetcilik ve insanlari bölmek oldugu net sekilde anlasiliyor. Sanki ülke onlarin tekelinde ve kendi düsüncelerine uymayan herkes vatan haini ve teröröüst oluyor, dolayisiyla ülkesini sevmedigi icin de terk etmesi gerekiyor. Ülkemizdeki terörün yegane cözümü ülkeye gercek demokrasinin, cogulculugun ve seffakligin getirlmesi ve egitimden gecer. Paralel olarakta tabiiki terörden beslenen siyasilerin ve onlarin siyasi güclerinin soyutlanmasi gerekli. Vatandaslari ya devlet tarafindan ya da devlete karsi taraftan diyerek kutuplara ayiran zihniyet en büyük ve tehlikelidir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2009 Edindigim bilgiye göre,Ankarada'ki kavga esnaf ögrenci kavgasi degil,sol görüslü ögrencilerin acmis oldugu standa sag görüslü ögrencilerin saldirisi seklinde baslamis ve büyümüs.Ülkemizde oldu bitti bu sag sol cekismeleri vardir.Bu nedenle bir tarafa kucak acip diger tarafi tehlikeli göstermek bence en yakisiksiz bir yaklasimdir.Ayni kavga sag görüslü ögrencilerin actigi standa sol görüslülerin saldirisi seklinde olsaydi acaba bu nasil yorumlanacakti?Eminim ki o zaman söyle denecekti: Fasistlerin standina devrimci tepkisi!.... saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.