Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Van'da köpeğe vicdansız eziyet


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Van'da köpeğe vicdansız eziyet

13 Kasım 2008

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_01.jpg

Van'da köpeğe vicdansız eziyet

Bu haberi okuduğumuzda ve fotoğrafları gördüğümüzde insanlığımızdan utandık. Hurriyet.com.tr'nin yazı işleri dakikalarca fotoğraflara bakakaldı. Bu haberi nasıl duyurmalıydık? Başlık olarak ne seçmeliydik? Yüzlerce öneri geldi. Zavallı, savunmasız, üstelik arka ayakları kırık olan gözleriyle "bana yardım edin" diye yalvaran bir canlıya yapılanlar karşısında çaresizdik. Vicdanlarımız sızlıyordu. Eğer varsa Van'da bu köpeğe bu uygulamayı reva görenlerin vicdanlarına seslenmek için, "VİCDANİ İSYAN" başlığını attık. Şimdi tek beklentimiz var. Bu vahşeti yapanlardan hesap sorulması...

 

 

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_02.jpg

 

VAN'da bir otomobilin çarpması sonucu arka iki ayağı kırılan köpek, sokakta acılar içinde yaşamaya çalışırken, çevredeki vatandaşlar tarafından 3 gün boyunca sahip çıkılıp beslendi. Köpeğin daha fazla acı çekmesine dayanamayan vatandaşlar, belediye ekiplerine haber vererek köpeğin alınmasını istedi. Defalarca aranan belediye ekipleri, köpeğin bulunduğu yere gelerek acılar içinde kıvranan köpeği adeta işkence edercesine boynuna sardıkları kabloyla çöp kamyonuna atıp gitti.

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_03.jpg

 

 

Van-Başkale karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu iki ayağı kırılan ve sokak ortasında kalan bir köpek, vatandaşlar tarafından 3 gün boyunca beslenip sahip çıkıldı. Sürünerek dolaşabilen ve çevredeki çocuklar tarafından sürekli rahatsız edilen köpeğin acısını daha fazla görmek istemeyen vatandaşlar, belediye ekiplerine haber verdi. Ancak belediye ekipleri 3 gün boyunca defalarca aranmasına rağmen gelmedi. Vatandaşların ısrarlı davranmaları sonrası belediye köpeğin alınması için çöp kamyonu gönderdi. Çevreden buldukları kabloyu acı çeken köpeğin boynuna ve ayaklarına bağlayan çöpçüler, adeta köpeğe işkence ederek yerde sürüklemeye başladı. Acı acı bağıran köpek vatandaşların şaşkın bakışları arasında karga tulumba küreklerle çöp kamyonuna atıldı.

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_04.jpg

 

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

 

 

Köpeği 3 gün boyunca besleyerek korumaya çalışan vatandaşlar belediyenin köpeği çöp kamyonuna atmasına isyan etti. Bunun adeta bir işkence olduğunu belirten Şaban Keskin, "Acılar içinde kıvranan köpeği elimizden geldiğince korumaya çalıştık. Acı çekmemesi için uğraş verdik. Defalarca da belediyeyi aradık. Ancak, bir türlü belediye ekipleri gelmedi. Biz belediyenin gelip köpeği daha insani bir şekilde götüreceklerini düşünüyorduk. Ancak, boynuna kablo sarıp sürükleyerek çöp kamyonuna attılar" dedi.

 

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_05.jpg

‘HAYVAN HAKLARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR’

 

Van Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, otomobilin çarpmasının ardından arka iki ayağı kırılan köpeğin belediyenin çöp ekipleri tarafından sürüklendikten sonra kürekle çöp kamyonuna atılması olayıyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Olayın bilgileri dışında geliştiğini söyleyen Kaya, hayvan haklarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_06.jpg

“Köpekleri öldürme gibi bir uygulamamız kesinlikle olamaz. Belediye ihbar hattımız olan ‘185’ten böyle bir ihbar bize ulaşmadı. Bu köpekle ilgili bize ihbar ulaşmış olsaydı, veteriner hekimlerimizi oraya yönlendirirdik. Bu işleri yapan bir birimimiz de var. Tedavi edilmesi gerekiyorsa onu yapardık. Ama kesinlikle onu çöp kamyonuyla çöplüğe ya da başka bir yere attırmazdık. Haberimiz kesinlikle yok. Bununla ilgili olarak sorumlular hakkında gerekeni de yapacağız.”

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_07.jpg

Bu arada çöp kamyonuna konulan yaralı köpeğin ise nerede olduğu, telef olup olmadığı ise henüz öğrenilmedi.DHA

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_08.jpg

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_09.jpg

LiveImages_FotoHaber_Vandakpeeikence_10.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Acı acı bağıran köpek vatandaşların şaşkın bakışları arasında karga tulumba küreklerle çöp kamyonuna atıldı.

 

Ben bu resimlerde şaşkın vatandaşlar değil, sırıtan, gülen, eğlenen vatandaşlar görüyorum. Bu yapılana gerçekten duyarlı olsalar, buna engel olurlardı. Demek ki bunlarda hiç vicdan kalmamış. Van'ın hayvan hakları sabıkası çoğalıyor. Geçende de, Obama seçildi diye 44 hayvan boğazlamışlardı. ***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
inanamıyorum yaa köpeği o şekilde çöp kamyonuna atmaları bile çok kötü yazıklar olsun

ülkemizde herkes kasapliga soyunursa bu manzarayi yaratanlari etkileyecegini hic zannetmiyorum.. bir düsünelim her kurban bayraminda kac cocuk ilk defa hayvan sevgisini ilk defa tadiyor? ve bu cocuklar bir kac dakika sonra gözleri önünde kavustuklari hayvan sevgisini bu kasaplara teslim ediyor tabiki bu kasaplar bildigimiz kasaplar degil? gerisini siz düsünün nehrin akisi ne yöne!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

burda aileleri hatalı görüyorum ben benimde ailem kurban kesio fakat ben hiçbir zaman haberler dışında kurbanın yarattığı kötü görüntüleri görmedim.

Demek ki siz kurban bayrami müddetince ne sokaga cikmissiniz nede pencereden bakmissiniz kutluyorum sizi :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.