Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 ey özgürlüğe uzanan barış güvercini bu yazı sana... “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” Nâzım Hikmet böyle diyor “Davet” şiirinde. Ağacın hürlüğü ve Ormanın kardeşliği. Kimine göre ne ağaç hürdür ne de orman kardeşçe yaşar. Sonra sorular sıralanır ardı ardına. Bir ağaç ne kadar özgürdür? Bir orman ne kadar kardeş olabilir? Orman için kardeşlik nedir? Hiç düşündüp sorguladınız mı? Ben düşündüm sordum kendi kendime. Kocaman bir orman içinde de olsa bir ağaç, tek bir ağaç; kökü toprağa bağlı, salt toprak üstünde ve altında büyüyüp genişleyebilen, yerinden oynamadan duran bir ağaç, ne kadar özgürdür? Sonra nedir özgürlük? İnsanlar gibi; doğru ya da yanlış, bildiğince konuşmak mı? Bağırıp çağırmak mı, kavga etmek mi, ıssızlıklarda sevişmek mi? Çalıp çırpmak mı, zengin olmak mı, her istediğine sahip olmak mı? İlle de ben mi? Yoksa koşup oynamak mı? Durmadan çalışmak mı? Büyüyüp dal budak salmak, çoğalmak mı? Bütün bunların hepsi ya da biri bile olsa, Nâzım’ın şiirindeki ağaç özgürdür bence. Şöyle bir düşünün. Ağaç toprağın altında dilediğince kök salmıyor mu? O kökler başka köklere karışıp, ağaçlar toprak altında sarılıp sarmalanmıyor mu? Yukarıda dalları çoğalıp uzadıkça uzayıp genişlemiyor mu? Uzadıkça, kardeş ağacın dalları ile birleşip, rüzgârla sallanıp söyleşmiyor mu? Bütün bunlar bir ağaç için özgürlük değil mi? Hele o yaprakların sallanışındaki müzik… Hışır hışır hışırdaşırken, kim bilir neler söylüyorlar birbirlerine… Kimi zaman hızlanıp, sert dokunuşlarının sesleri yükseliyor. Kim bilir, belki de kendilerine değer vermeyenlerden yakınıyorlardır. Kimi zamanda bir şiirin, bir türkünün ve şarkının büyülü dizelerine ses oluyorlardır. İnsanların kendilerini bir telgraf direği olarak görmelerine kızıyorlardır belki de. Belki bir yelkenli direği olmayı özleyip, uzak denizlere açılmak özlemiyle yanlar da vardır. Ağustos güneşi ve poyraz ile kavrulurken, birden güz yağmurlarıyla ıslanmak ne güzeldir kim bilir? Dağ esintileriyle serinlemiş yağmurun sularıyla yaprağını ve gövdesini yıkamak, sonra o suları toprağa katıp, onu beslemek ve derelere, göllere ulaşmasını sağlamak ne güzel. Hele dal dala salınışları, fırtınalarda çağlayışları, dallarına yuva yapan kuşlarla, üzerlerindeki börtü böcekle söyleşileri. Hepsi birbirine o kadar iç içedirler ki; dostça , kardeşçe yaşamak bu değil mi?. Kimi ormandadır, “Kimi bir ceviz ağacıdır Gülhane parkında.” “Yapraklarım ellerimdir, tam yüz bin elim var. / Yüz bin elle dokunurum sana, İstanbul'a. / Yapraklarım gözlerimdir, şaşarak bakarım. /Yüz bin gözle seyrederim seni, İstanbul'u. / Yüz bin yürek gibi çarpar yapraklarım. / der. Ama ne sen farkındasındır onun, ne de polis. Oysa onun derdi farkında olunmaktır. Ağaç ağaç olduğunun farkına varılmasını ister. Çünkü kendisine dokunulmasından, kesilmesinden, toprağından koparılmasından değil, gölgesinde oturulmasından hoşlanır, bir de şiirlerde insanlığa örnek alınmasından. Sonra şöyle bir silkinesi gelir ağacın ve seslenir Nâzımca; “Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan / Bu memleket bizim! / Bilekler kan içinde, dişler kenetli ayaklar çıplak / Ve ipek bir halıya benzeyen toprak / Bu cehennem, bu cennet bizim! / Kapansın el kapıları bir daha açılmasın / Yok edin insanın insana kulluğunu / Bu davet bizim! / Bu hasret bizim!”… Yaşamak bir insan gibi tek ve hür ve bir toplum gibi kardeşçesine… Ne yazık ki bu hasret yeniden, bir kere daha hasretimiz bizim. (alıntı) 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜMÜZ KUTLU,YARINIMIZ UMUTLU OLSUN! Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Bir gun Baris icinde yasamak dileklerinle............ Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Çok güzel bir yazı Mavi Gökyüzü'm... Teşekkürler 69 yıl önce, Adolf Hitler'in, Polonya’yı işgal ederek (1939) İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı gün olan 1 Eylül, BM tarafından milyonlarca insanın ölümüne, sayısız kentin viraneye dönmesine neden olan bu dünya savaşının benzerinin bir daha gerçekleşmemesi için 1 Eylül’ü Dünya Barış Günü ilan etmiştir. Keşke böyle bir savaş ve böyle savaşlar olmasaydı da bizim de BARIŞ GÜNÜ diye bir güne ihtiyacımız olmasaydı ama hala savaşlar devam ediyor ve hala BARIŞ'a İHTİYACIMIZ VAR. BENİM de BARIŞA İHTİYACIM VAR Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Aynı BM bugün dünyanın degısık köselerınde akan bınlerce onbınlerce kana seyırcı kalmaktadır. Barıs her aklı basında olan ınsanın ıstemekten vazgecemıyecı bır olgudur. Bınlerce ınsanın katledılmesınde elebası olan bırısı Türkıyede agırlanıyor ve bu agırlamanın perde arkası ıse BM güvenlık konseyınde gecıcı üyelık koparmaktır.Soykırımla suclandıgımız bu günlerde bınlerce ınsanın kanının akmasında pay sahıbı olan bırısının ülkemızde ucuz hesaplarla agırlanması acı bırseydır.Barıstan bahsedenlerın böyle önemlı ayrıntılara seyırcı kalmaları ıse düsündürücüdür. saygılarla Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 1 Eylül 1939’da Hitler rejiminin Polonya’ya saldırmasıyla, insanlık tarihinin en yıkıcı savaşı olan İkinci Dünya Savaşı başladı. Yaklaşık altı yıl süren savaş 52 milyonu aşkın insanın ölümüne neden oldu. Savaşın bilançosu sadece bununla da sınırlı değildi. Bu korkunç kıyım, arkasında yüz milyonlarca yaralı ve sakat, harabeye dönmüş şehirler, kasabalar, köyler ve mahvolmuş hayatlar bırakarak 1945 Mayıs’ında sona erdi. Savaş sonrası yaşanan yıkım, yokluk ve trajedileri değerlendiren dünya barışseverleri aynı acıları bir daha yaşamamak için güçlerini birleştirmeye ve yaşananları anımsayarak geleceğe barış ve huzur içerisinde varabilmek için mücadele etmeye karar verdi. 1950 yılında Dünya Barış Konseyi’nin aldığı kararla 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildi. *** Üç barış vardır: Birinci barış, en önemli barıştır. İnsan ruhundadır o. İnsan, kainatla ve kainatın bütün güçleri ile olan ilişkisini, beraberliğini farkettiğinde, kainatın merkezinde Büyük Ruh'un durduğunu ve bu merkezin her yerde, her birimizin içinde olduğunu farkettiğinde birinci barış sağlanmıştır. Bu gerçek barıştır, diğerleri sadece bunun akisleridir. İkinci barış iki fert arasında olan barıştır. Üçüncü barış ise iki millet arasında yapılır. Fakat hepsinden önce, anlamalısınız ki 'gerçek barış' dediğim birinci barış, insanın ruhundaki barış yoksa ne fertler ne de milletler arasında barış olabilir. " - Kızılderili atasözü Bütün insanlğın kimlik,kültür,din.etnik köken ayrmı gözetilmeden kardeş sofrasına oturacağı özgür bir yarına olan inacımızla Dünya Barış Günü kutlu olsun........... Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Barış güvercinimizi Mavinin başladığı yerden,Diyarbakır'dan tüm dünyaya taşıyan özgür yüreklerle...YAŞASIN BARIŞ! Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Tek bir güne sığmayıp, tek bir günle kutlanmayıp her günün barış içinde olması gereken bir dünyayı ne zaman göreceğiz acaba, gönüller sadece ve sadece barış olsun umarım hayal olarak kalmaz... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 bu konuda yazılacak çok şey var ama zamanında efsane beatles'ın eylemci solisti john lennon söylemiş söyleyeceğini.. bunun üzerine yazılabilecek hiçbir şey yok sanıyorum.... Imagine (Türkçe Çeviri) John Lennon Imagine there’s no heaven’ Cennetin olmadığını hayal et It’s easy if you try’ Eğer denersen bu kolay No **** below us’ Altımızda cehennem yok Above us only sky’ Üstümüzdeyse sadece gökyüzü var Imagine all the people Hayal et bütün insanların living for today... bu gün için yaşadığını... Imagine there’s no countries’ Hiç ülke olmadığını hayal et It isnt hard to do’ Bunu yapmak zor değil Nothing to kill or die for’ Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok No religion too’ Ve din de yok Imagine all the people Hayal et bütün insanların living life in peace... hayatı barış içinde yaşadığını Imagine no possesions’ Mülkiyetin olmadığını hayal et I wonder if you can’ Yapabilir misin merak ediyorum No need for greed or hunger’ Hırsa ve açgözlülüğe gerek yok A brotherhood of man’ İnsanların kardeşliği Imagine all the people Hayat et bütün insanların Sharing all the world... Tüm dünyayı paylaştığını You may say Im a dreamer’ Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin but Im not the only one’ ama tek ben değilim I hope some day you’ll join us’ Umarım bir gün sen de bize katılırsın And the world will live as one Ve dünya yekvücut olarak yaşar ... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 1Eylül barıs günü tam bır PKK gösterısıne dönüstü,PKK terörıstlerının barıstan ne anladıkları 1 Eylülde anlasıldı. PKK lıların düzenledıgı ve sıyası uzantısı DTP nın basını cektıgı barıs günü aslında PKK nın gösterılerı ıcın düsünülmüs bır aldatmacaydı.Dıyarbakır Istanbul Kadıköy ve Adanada düzenlenen barıs günü aynı karakterı tasıyordu yanı PKK nın gösterısı olma özellıgını. PKK bezlerının acıldıgı,terörıstbasının posterlerının boy gösterdıgı barıs gününde hangı barısın amaclandıgı anlasıldı.Ülkeyı bölmeye calısanların barıs günü tertıp etmelerı ıse en büyük komedı oldu. saygılarla Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 1Eylül barıs günü tam bır PKK gösterısıne dönüstü,PKK terörıstlerının barıstan ne anladıkları 1 Eylülde anlasıldı.PKK lıların düzenledıgı ve sıyası uzantısı DTP nın basını cektıgı barıs günü aslında PKK nın gösterılerı ıcın düsünülmüs bır aldatmacaydı.Dıyarbakır Istanbul Kadıköy ve Adanada düzenlenen barıs günü aynı karakterı tasıyordu yanı PKK nın gösterısı olma özellıgını. PKK bezlerının acıldıgı,terörıstbasının posterlerının boy gösterdıgı barıs gününde hangı barısın amaclandıgı anlasıldı.Ülkeyı bölmeye calısanların barıs günü tertıp etmelerı ıse en büyük komedı oldu. saygılarla abi bi kerde sulandırma konyu yaw biz pkk dtp den diil dünya barışından sözediyoruz hemen sulandırıyorsun yaw :S Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 abi bi kerde sulandırma konyu yaw biz pkk dtp den diil dünya barışından sözediyoruz hemen sulandırıyorsun yaw :S Abın oluıp olmadıgını bılmıyorum,ıkıncısı bende Türkıyede düyenlenen barıs gününden bahsettım,yoksa haksızmıyım kücük kardesım! saygılarla Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 1Eylül barıs günü tam bır PKK gösterısıne dönüstü,PKK terörıstlerının barıstan ne anladıkları 1 Eylülde anlasıldı.PKK lıların düzenledıgı ve sıyası uzantısı DTP nın basını cektıgı barıs günü aslında PKK nın gösterılerı ıcın düsünülmüs bır aldatmacaydı.Dıyarbakır Istanbul Kadıköy ve Adanada düzenlenen barıs günü aynı karakterı tasıyordu yanı PKK nın gösterısı olma özellıgını. PKK bezlerının acıldıgı,terörıstbasının posterlerının boy gösterdıgı barıs gününde hangı barısın amaclandıgı anlasıldı.Ülkeyı bölmeye calısanların barıs günü tertıp etmelerı ıse en büyük komedı oldu. saygılarla olaylari gosterileri tam olarak bilmiyorum ama pkk yandaslari hep birilerinin arkasina saklanarak eylem yapar.eylemle ve eylemin amaciyla alakalari yoktur.tek yaptiklari sey ortaligi karistirmak ve kendi propagandalarini yapmaktir.ve her zaman kalabaligin en arkasindan sinsice yaklasip poster veya gruptan bagimsiz slogan atarlar.ortalik karisincada en arkada olduklari icin ilk kacan onlar olur.job yiyen dayak yiyen gozaltina alinan en on tarafta duran sucsuz insanlara olur.ve en kotusu o insanlarin hepsi pkk damgasi yer.nerden biliyosun diye soracak olursan basimiza geldi boyle seyler.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Sevgili Jön, aslında gerçekten de hoş olmayan görüntüler.Ben dün buna şahit oldum.Bazen şunu düşünüyorum da neden barış deriz,barış derken de savaşı kutsarız. biz de o alanlarda olmalıydık,orada barış diye haykırarak ve oradaki insanlar barış noktasında buluşturarak.Bakın bu mitinglerin bir öncesi,Genç Sivillerin de desteğpi ile Kadıköy de yapılmıştı.O gün ben de oradaydım.Gerçekten de feci bir kalabalık ve yalnızlık vardı.Neden mi bunu yazdım.Ben orada barış diye haykıracaktım,ama orada yalnız bırakılan Kürtler savaş naralarına kurban gitti.Bir arkadaşımız çok ürkmüştü. daha sonra bu gazetelerde,dergilerde çok yazılıp çizildi.En iyi yanıt yine Genç Sivillerden geldi;hepimiz,tüm halklar orada olmalıydık,savaşı haykırmalıydık.Biz yalnız bıraktık,bizim gibi düşünenllerin sesi kalabılıta yok oldu,bastırıldı. böylesi güzel bir günde bunları yazmak acı,arkadaşımızın da dediği gibi barışa bunu bulandırmakta yanlış.En büyük yanlış ise yine bizim olan Barış anlayışın kıtlığı... bu arada Diyarbakırda sadece bu yoktu.Çok güzel bir sunumda vardı barış için,oradaydık!madalyonun diğer yüzü de bu.Sevgiler! Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 1 eylül dünya fasafiso günü oruçluyum zaten sinirimi bozmayın benim (orucumu boz sinirimi bozma) ya da oruçluyum bir de siz gelmeyin üstüme yaaaa kadııınnn oruç oruç ağzımı bozdurma benim (orucumu boz ağzımı bozdurma) Kime tutuyooonn ooğlum orucu bana Allah ına mı...? Niyetlimisin? Neye barışa mı? Amaan salla barışı?Oruç oruç... Barış mı ben konuyu dağıttım pardon pardon Demedim mi demedim mi barış yoktur demedim mi? Ciddiye alınmıyaaaaa.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Ben bu yenı türeyen GENC SIVILLER denılen ne ıdügü belırsız örgütün barıs yanlısı olmaktan cok Türk devletı karsıtı olduklarına ınanıyorum.Özellıkle sırtlarına ayyıldızlı tısörtler gıyerek devlete saldırmaları onların hangı amaca hızmet ıcın calıstıklarınıda ortaya koyuyor. saygılarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Bugün iş arkadaşlarımın hiçbiri bugünün anlam ve önemini bilemedi zaten...hepsine kocaman bir sıfırrrrrrrrrrr,kim takar barışı! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 At ızının ** ızıne karıstıgı bu günlerde meydan terörıstlere vede yandaslarına kaldı. saygılarla Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Bugün iş arkadaşlarımın hiçbiri bugünün anlam ve önemini bilemedi zaten...hepsine kocaman bir sıfırrrrrrrrrrr,kim takar barışı! Kim takar barışı? Bak bakayim altın bilezik olursa herkes koluna takar Çok büyük bir sorun olursa herkes kafasına takar Güzel bir kız olursa koluna takar Diğer türlü olunca takar takıştırır takmamak için bir kulp bulur. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Maalsef arkadaşım,takan yok!Niye takılsın ki onlarca;ne alınır ne de satılır.Aslında onlara dokunmayan yılanı onlara göstermek lazım ama neyse Alıntı
Φ hırçın karadenizli! Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Ben bu yenı türeyen GENC SIVILLER denılen ne ıdügü belırsız örgütün barıs yanlısı olmaktan cok Türk devletı karsıtı olduklarına ınanıyorum.Özellıkle sırtlarına ayyıldızlı tısörtler gıyerek devlete saldırmaları onların hangı amaca hızmet ıcın calıstıklarınıda ortaya koyuyor. saygılarla Ben bir genç sivil olarak önce oku,anla,araştır ve tanı sonra bunları yaz derim.Başka birşey demeye gerek var mı? Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 keşke bir günümüz ve bir konumuz olsaydı türk-kürt çatışmasına dönüşmeyen. şu anda yapmamız gereken kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu görmek değil, birlikte bu sorunun nasıl üstesinden geleceğimiz olmalıdır.. yalnızca ülkemizin değil, dünya barışının sağlanacağını konuşmamız, tartışamamız, buna kafa yormamız gerekir... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Ben bir genç sivil olarak önce oku,anla,araştır ve tanı sonra bunları yaz derim.Başka birşey demeye gerek var mı? Emre,bu ne şiddet ve öfke Neyse Emreden bilirim,düşünen insanlardır.A bide ben varım Genç Sivilleri karıştırmayalım fazla...anlamak isteyenler siteye gidip anlamaya çalışabilirler. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 En sevmedıgım seylerden bırısı eybere vede bosa konusmaktır.GENC SIVILLERIN kım ve ne olduklarını bılmek ıcın onların konusmalarına dıkkat etmek kafıdır.Sıtede yazan baglayıcı olamaz.Bır ınsanın agzından cıkandır önemlı olan.Genc sıvıller Atatürk genclıgıne karsı organıze olmus bır kurulustur. saygılarla Alıntı
Φ Borana Karşı! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Genç Sivillerden değilim ama onları Atatürk ilanı düşman etmekte ezbere olandır.Barış açin açılan bir başlıkta DTP yi görmek,onca mesajı PKK ile ilişkilendirmek!İşte asıl ezber! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.