Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
merhaba ali

verdiğiniz kaynakları okudum gerçi yüzlerce defa okudum lakin emek veriip yazmışsınız tekrar okudum

şimdi siz lütfedin ve okuyun

.

.

.

Lütfedip okudum ve sizin sadece kendi yorumlarınızı ortalıkta koşturup zaten bildiğimiz şeyleri kendi aklınızca karalama adına kullandığınızı gördüm...

O zamanın kölelik durumunu da biliyoruz, hiç değilse İslam bir hak, hukuk bilinciyle sizin de aslında kendi alıntıladığınız önemli noktaları vurgulamaktadır...

Sizin yorumlarınıza katılmıyorum; istediğinize inanabilirsiniz taa ki insanlara bilgi yerine kendi fikirlerinizi aşılamaya kalkana kadar...

O bağlantılarda gerekli cevaplar zaten mevcuttur; ısrarla da tekrarlarım:

Hz. Muhammed(s.a.v) ve bazı toplum kesimleri

Hz. Muhammed(s.a.v)'in aile hayatı

Sizse ısrarla zaman ve mekanı gözardı edip sanki hiç kölelik yokmuş da bunu İslam getirmiş sanki merkezi otorite varmış da İslam bunun yerine anarşizm getirmiş gibi göstermek istiyorsunuz sadece; bu sığ bakışı, bırakın "doçent" ismini "ordinaryus" isminin altına gizlenseniz yine bulup çıkarır aklı başında her insan...

Hiçbir hak, hukukun olmadığı; insanların daha kendi eşlerine doğru düzgün yaklaşmadığı ve zina yaygınlığı olan bir toplumda merkezi bir anlayışla düzen getirmek ve köleler de dahil toplumdaki herkese insanca, hak bilinciyle yaklaşmayı emretmek sizin göstermek istediklerinize rağmen gerçektir...

Ayrıca ilerleyen yıllarda Müslümanların yaptığı hataları İslam'a yüklemek de bilgili insanlara yakışmaz...

Ve; hep aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz benzerleriniz gibi rica ederim bana laf yetiştireceğinize biraz daha kaynaklı bilgi edinin...

Şu başlıkta özellikle sayın Cyrano'nun verdiği yanıtlar içinde bulunduğumuz şartları genişletip oturduğumuz yerden her şeye hüküm uydurmanın yanlışlığını ortaya koymaktadır:

İSLAM'DA KADIN

• Cevaplar 287
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
sevgılı hakanaytac sızı ınsanları dınden cıkarmaya calısmakla ıtham edecek yada bu sekılde anlasılmaya sebep olabılecek bı soz sarf etmedım. yınede yanlıs ıfade ettıgım ıcın bu sekılde anlamanıza sebep oldu ısem ozur dılerım. hakkınızı helal edın.

sorunuza gelınce bu benım ıcın naklı ve aklı delıllerle ıspatlanmıstır.

bı kez daha soylemekte fayda goruyorum. sızı dınden cıkmakla ıtham etmedım etmemde cunku; peygamber efendımız a.s '' sızden kım bırı ıcın sen kafırsın derse, onlardan bırı kafır olmustur, ya soylenen kısı zaten kafırdır yada bır mumıne kafır dedıgı ıcın dıyen kafır olmustur'' der bızde buna ınanırız. kımsenın dınını ımanını olcebılecek bır cıhazımız olmadıgı gıbı bu bızım vazıfemızde degıldır. bu Allah'ın tasarrufundadır. bız ancak kendı ıradesı ıle ınkar edenı ve ettıgını duyduklarımızı bu sınıftakı ınsanlar olarak anarız ıstemesekte ve kendılerı ıcın uzulup dua etsek bıle

peki teşekkür ederim ancak o zaman ben anlattığınız hikayenin mantığını kavrayamadım...

o hikayenin ne anlatmak istediğini bana açık bir dille anlatırsanız sevinirim...

ayrıca dediğim gibi o size göre öyledir, yani dediğiniz gibi size göre kanıttır...

siz onu kanıt olarak görebilmekte ve algılamakta özgürsünüz ancak o herkes için bir kanıt niteliği taşımaz...

tekrar ederek o hikayenin mantığını ve ne amaçla anlatıldığını öğrenmek istiyorum..

teşekkürler !!!

Gönderi tarihi:
peki teşekkür ederim ancak o zaman ben anlattığınız hikayenin mantığını kavrayamadım...

o hikayenin ne anlatmak istediğini bana açık bir dille anlatırsanız sevinirim...

ayrıca dediğim gibi o size göre öyledir, yani dediğiniz gibi size göre kanıttır...

siz onu kanıt olarak görebilmekte ve algılamakta özgürsünüz ancak o herkes için bir kanıt niteliği taşımaz...

tekrar ederek o hikayenin mantığını ve ne amaçla anlatıldığını öğrenmek istiyorum..

teşekkürler !!!

''sızden bırı bırıne kafır derse'' dıye baslayan hadıstenmı soz edıyorsunuz

Gönderi tarihi:
namaz sekıl ıtıbarı ıle kullugun bır ıfadesıdır. eger bız kambocyada dogmus olsa ıdık Allah bıze tasıyamayacagımız bır yuk yuklemeyecegı ıcın kullugumuzu nasıl ıfade edecegımıze bakmazdı.

ayrıca ''Biz elçi göndermediğimiz sürece, hiçbir topluma azap edecek değiliz." (İsra, 17/15) buyuran Allah emın olun kıme azap edecegını kımı cemalı ıle mesut ve bahtıyar kılacagını cok ıyı bılır.

Sn Kafedengi ,

Kamboşyada doğmuş olsa idiniz , müslüman olmazdınız. Çünkü ana babanız , müslüman olmayacaktı.

Sizi şartlandırmayacaklar , sizde müslüman olmayacaktınız.

Hangi yükten bahsediyorsunuz Yüce Uçan Aşkına yaaa..

------------------------------------------------------------

Tamam bana 1 tane eskimo peygamber adı ver bakalım da göreyim seni.

Bi tane de meksikalı.

Yahu Muhammedin dünyadan haberi yoktu da , sizin de mi yok. Muhammedin söylediği peygamberlerden bir tanesi neden Meksikaya gelmemiş...

Hepisi arabistan ve ortadoğuya gelmiş.. Bir fikrin var mı.

İbrahimden sonra gelen tüm peygamberler , ibrani soyuna gelmiş , kabile dinlerinin peygamberidir.

Üstelik te hepisi halkın duygularını sömürmüştür.

Olmayan Allahın gönderilmeyen elçileri.

Bir masal yaratılmış.

Etrafında dönüp duruyorsunuz.

124.000 tane peygamber.

Hadi say bakalım 50 tanesinin ismini de , elini öpeym senin.

Gönderi tarihi:
mezhep ımamımız ebu hanıfe hz. leı derkı; ''bılmedıklerım ayagımın altında olsa basım arsa degerdı''. sorduklarınızdan cevap verdıgımde veremedıgımde, verdıklerımızde veremedıklerımızde olması gayet normal. normal olmayan sızın verılen hıc bır cevabı dogru olabıleceghı ıhtımalı olmaksızın degerlendırmenız.

İmamı azam akıllı adammış. Bilmediği bişey çıkarsa , ben zaten bilmediklerimin çok olduğunu söylemiştim diyecek...

Ben o kişinin mantıklı bir kişi olduğunu biliyorum. Ama dinden kurtulacak kadar kullanmamış...

Hocam dur ya. Sana soru sormadık ki hiç.

Daha kadınların saçının KILINDAYIZ.

Siz sn doçent in sorularına cevap verin de , yeter.

Çünkü kendisi iki pencereden de bakmış biridir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
TÜM MÜSLÜMANLARA ÇAĞRIM

KİTABINIZI SAKIN OKUMAYIN

OKURSANIZ SİZDE İSLAMDAN ÇIKARSINIZ

yoo dostum

ben yıllardır okurum

baştan sona okurum

sondan başa okurum

ortadan açar okurum

onu anlamak için yüzlerce kitap okurum

bir türlü çıkamadım islamdan

:)

nasıl olacak şimdi?

bırak çıkmayı, her okudugumda gerçekligini daha bir açıyor Kitap

ne olacak benim bu halim ya?

Kuran'ın söylediklerinin yanında diger şeyler ıvır zıvır gibi geliyor hatta.

inan bunu şaka felan demiyorum.

ben diyorum ki acaba sende mi bişi var?

yani ikimizin okuduklarımıza yaklaşımı farklı olmasın?

okuduklarımız aynı olmasına ragmen biz faklı olmayalım sakın?

büyük ihtimalle böyle olmalı be dostum.

not;

inanan ve inanmayanların mevzusudur Muhammed, dünyada başka hiç kimseye nasip olmayan bir şey bu..

Gönderi tarihi:
Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın.Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir.

fuhsa zorlamayın ıfadesı acık tevıle yoruma ıhtıyac yok. aksını ıddıa eden art nıytelıdır yada en azından dıkkatlı okumuyordur.

devamında kı ıfadelerden ıse ben sunu anlıyorum; kım onları zorlarsa, zorlanan ıcın yanı ıstemeye ıstemeye bu ısı yapan ıcın bagıslayıcı ve merhametlıyım dıyor Allah. yanı sen bu ısı zaten gonul rızası ıcınde yapmadın uzulme, muteessır olma ben bagıslayıcıyım dıyor

Hocam nasıl bir açıklama bu.

Adam istemeye istemeye , kendi cariyesini , kendisi ile fuhuşa zorlayacak.

Nasıl olacak bu.

Hem istemeyecek yatmayı , hem zorlayacak yatmaya....

Sonrada Allah affedecek , koçum sen zaten istemeye istemeye o cariye yi senle yatmaya zorladın.

Affediyorum seni diyecek..

Bu nasıl mantıktır. Ey Yüce Uçan. Sen bari açıkla.

Gönderi tarihi:
Sn Kafedengi ,

Kamboşyada doğmuş olsa idiniz , müslüman olmazdınız. Çünkü ana babanız , müslüman olmayacaktı.

Hangi yükten bahsediyorsunuz Yüce Uçan Aşkına yaaa..

------------------------------------------------------------

Tamam bana 1 tane eskimo peygamber adı ver bakalım da göreyim seni.

Bi tane de meksikalı.

Yahu Muhammedin dünyadan haberi yoktu da , sizin de mi yok. Muhammedin söylediği peygamberlerden bir tanesi neden Meksikaya gelmemiş...

Hepisi arabistan ve ortadoğuya gelmiş.. Bir fikrin var mı.

İbrahimden sonra gelen tüm peygamberler , ibrani soyuna gelmiş , kabile dinlerinin peygamberidir.

Üstelik te hepisi halkın duygularını sömürmüştür.

Olmayan Allahın gönderilmeyen elçileri.

Bir masal yaratılmış.

Etrafında dönüp duruyorsunuz.

124.000 tane peygamber.

Hadi say bakalım 50 tanesinin ismini de , elini öpeym senin.

merhaba yunus

haklısınız bu soruları içtenlikle kendime defalarca sordum asla ve kataa cevabını veremedim

kendime dahi veremediğim cevabları olmayan bir inanca sadece körü körüne inanmak doğru değildi.

mesela bakınız bir makale hazırlamıştım

merhaba forumdaşlarım

bu konuda evrenesel olduğu iddia edielen fakat incelendiğinde sadece bir bölgeye hitap eden kur'anı incelemek istiyorum.

kur'an isimli kitap müslümanlarca evrensel veya diğer anımı ile kıyamete kadar güncelliğini koruyacak ilahi bilgilerin içerildiği kitap olarak bilinir.

kur'ana bakıldığında evrensellikten uzak sadece arab yarım adasında bir bölge halkının hata ve yanlışlarını düzelten fakat aynı dönemde dünyanın diğer bölgelerindeki hata ve yanlışları yazmayan mesela o dönemde avrupada asyada amerika kıtasında kutuplarda yaşayan halkların hayatlarını tanzim etmeyen düzenlemeyen bir kitap olarak karşımıza çıkar.

evrensel olarak anılan bir eserin dünyada yaşayan sadece bir bölgenin inanç yapısını değiştirip veya kız çocuklarının gömülmesini engellerken diğer bölgelerde oluşan inanç ve hata yapılanmaklarını hiç ele almaması sizcede garip değilmi?

mesela o dönemde afrikadaki inanç yapılanmasının veya amerika kıtasındaki totemist yapılanmanın veya asyadaki budist veya daha eski mitolojik inanç yapılarının evrensel olduğu iddia edilen bir kitapta hiç görülmemesi eleştiri veya uyarı mahiyetinde ele alınmaması sizede garip gelmiyormu?

mesela kur'an yunan mitolojisindeki zeustan afroditten neden bahsetmez?

şu konuyu açıklayayım islam inancına karşı değilim

arap mitolojisini yakinen araştıran biriyim.

arap mitolojisini incelerseniz ALLAH isimli varlığın müşriklerin zamanındada var olduğunu tanındığını

ancak bu ALLAH ile beraber diğer mitolojik inanç yapılarında olduğu gibi yancı küçük (menat uzza lat)ilahların olduğunu görürsünüz. aynı yapı yunan antik tarihindede işlenir.

büyük tanrı zeustur yardımcıları afrodit apollo vs.

mitolojik inanç yapılarında en büyük tanrının yanında muhakkak minik tanrıça veya ilahlar vardır.

islam inancının kitabı kur'an da menat uzza ve lat isimleri ile anılmıştır.

peki bunları red eden islam diğer inanç yapılarından neden bahsetmemiştir?

abdullahın oğlu muhammed kur'an isimli eseri oluştururken bunlardan haberdar olmayabilirmi?

kızların gömülmesini ayet isimli bilgiler ile engellerken aynı dönemlerde avrupada kadınları cadı ile isimlendirip yakanları neden engellememiştir?

sadece arab yarımadasında oluşan ******** yapılarını eleştiren kur'an neden diğer inançlarda oluşan hataları eleştirmemiştir.

son soru!

kur'an insan yapısımıdır yoksa benimde sizler gibi inandığım lakin adını koyamadığım bir üstün yaratıcının kitabımıdır?

islam inancında allah isim ile var olan bu yaratıcı binlerce peygamberinin öldürülmesini neden engelleyememiştir?

neden surelerinde ayetlerinde sadece tehdit ve azab ile kullarını kendisine çekmek istemiştir.

tehdidin kar etmediği durumlarda neden cennet erkeklerine bakire kızlar teklif edilmiştir?

kadınların adı kur'an da neden koyulmamıştır kadın olgusu neden kur'anda işlenmemiştir?

kur'an inceleme gereği duyarsanız göreceksinizki ku'an arap erkeklerinin normalize edilmiş hayatlarına ve hayat standartlarına göre tanzim edilmiştir?

saygılar

Gönderi tarihi:
Sn Kafedengi ,

.

.

.

''her ınsan ıslam fıtratı uzere dogar!!

kambocyada dogmus olsa ıdık, eger bır peygamberde gonderılmedı ıse namaz bugunku seklı ıle kılınmıyor olabılırdı ama yaratıcının varlıgı anlasılabılır, verdıgı nımetlere sukrun bır ıfadesı olarak kulluk gorevı yerıne getırlebılırdı.

Gönderi tarihi:
İmamı azam akıllı adammış. Bilmediği bişey çıkarsa , ben zaten bilmediklerimin çok olduğunu söylemiştim diyecek...

Ben o kişinin mantıklı bir kişi olduğunu biliyorum. Ama dinden kurtulacak kadar kullanmamış...

Hocam dur ya. Sana soru sormadık ki hiç.

Daha kadınların saçının KILINDAYIZ.

Siz sn doçent in sorularına cevap verin de , yeter.

Çünkü kendisi iki pencereden de bakmış biridir.

Saygılar.

bızde sorduk amma cevap alamdık ne yazıkkı

bılmıyormusunuz yoksa ımamı azam kadar uyanıkmı degılsınız, yoksa bılmedıgınızı ıtıraf etmeyemı cekınıyorsunuz.

bakın ben acık acık soyluyorum kıllarla ılgılı bı bılgım yok

Gönderi tarihi:
Hocam nasıl bir açıklama bu.

Adam istemeye istemeye , kendi cariyesini , kendisi ile fuhuşa zorlayacak.

Nasıl olacak bu.

Hem istemeyecek yatmayı , hem zorlayacak yatmaya....

Sonrada Allah affedecek , koçum sen zaten istemeye istemeye o cariye yi senle yatmaya zorladın.

Affediyorum seni diyecek..

Bu nasıl mantıktır. Ey Yüce Uçan. Sen bari açıkla.

anlamamıssınız sayın taklamakan, Allah'ın sen uzulme o ısı ıstemeye ıstemeye yaptın dedıgı zorlayan degıl zorlanan yanı carıye

Gönderi tarihi:
''her ınsan ıslam fıtratı uzere dogar!!

kambocyada dogmus olsa ıdık, eger bır peygamberde gonderılmedı ıse namaz bugunku seklı ıle kılınmıyor olabılırdı ama yaratıcının varlıgı anlasılabılır, verdıgı nımetlere sukrun bır ıfadesı olarak kulluk gorevı yerıne getırlebılırdı.

Kamboçyada yaşayan Kim Hu lung şimdi şükrün ifadesi olarka kulluk görevini yapıyor mu sizce...

İslam fıtratı üzerine doğdu ya.

Bırak hocam ya.

O zaman tüm dünya sizin gibi müslüman.

Hadi onu da deyin bari de rahatlayın.

Gönderi tarihi:
bızde sorduk amma cevap alamdık ne yazıkkı

bılmıyormusunuz yoksa ımamı azam kadar uyanıkmı degılsınız, yoksa bılmedıgınızı ıtıraf etmeyemı cekınıyorsunuz.

bakın ben acık acık soyluyorum kıllarla ılgılı bı bılgım yok

Sizin sorunuz hapishaneler neden var. Devlet neden yıkmıyor.

Bakın mantığınızı tutarsız.

Çünkü hapishaneler ISLAH edici yerlerdir. En azından o amaçla kurulmuşlardır. Ama Cehennem değil.

Hapishanede kişi cezasını çeker , gerekirse meslek öğrenir , bidaha yapmamaya yönlendirilip çıkar.

Cehennemden dönüş yoktur. Girdin mi çıkamaz sın. Çünkü imtihan diye bişey kalmamıştır.

Orada , sizi cehenneme sokan suçtan pişman olsanız faydası yok. Cehennemin ıslah edici yönu yoktur.

Derinizi yeniler yeniler yakarlar....

Hapishanelerde , insanlara ve doğaya karşı işlenmiş suçlar vardır. Bunlardan dolayı hapse giren durumuna göre cezasını çeker , çıkar.

Cehennemden çıkamayacak kişi kimdir. Allah ve Muhammedi kabul etmeyen kişi oradan çıkamaz.

Kuran ın suç ve ceza uygulaması akıl ve izan dışıdır.

Allah ve Muhammedi kabul et , ne günah işlersen işle , cehennemde yanıp , mührü ye ve cennete git.

Dünyanın en iyi adamı olsa , insanlığa en faydalı işleri yapsa , elektriği bulsa , uçağı bulsa , interneti bulsa , arabayı yapsa faydası yok.

Peki noolacak , şahadet kelimesi getirmedi diye , sonsuz cehennemde yanacak.

Böyle adalet olmaz.

-------------------------------------------------------

Bakın bizim inancımıza geliyorsunuz yavaş yavaş.

İnsanlığın yaptığı sistemi örnek almaya başladınız.

Hapishane ile cehennemi karşılaştırıyorsunuz.

Yakında kanunlarla , kuranı da kaşılaştırmaya başlarsınız siz.

Ama nafile , Kuranı değiştiremez siniz.

Sabittir. Değişemez. Doğal olarak çağ dışı kalacak.

Ama bizim kanunlarımız , insan yapısı , ve her zaman ihtiyaca göre kendisini yeniler.

Aklın yolu bir.

Demokratik laik cumhuriyet.

Biz sizi orada bekliyor olacaz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sizin sorunuz hapishaneler neden var. Devlet neden yıkmıyor.

Bakın mantığınızı tutarsız.

Çünkü hapishaneler ISLAH edici yerlerdir. En azından o amaçla kurulmuşlardır. Ama Cehennem değil.

.

.

Saygılar.

aklın yolu bırse eger 100 yıldır hergun onlarca yuzlerce yasa yapıyorsunuz, ortak akıl bı seferde ıkame etseydı ıdeal ıyıyıde dun suc olan bugun mezıyet yada tam tersı olarak kabul gormese ıdı

Gönderi tarihi:
aklın yolu bırse eger 100 yıldır hergun onlarca yuzlerce yasa yapıyorsunuz, ortak akıl bı seferde ıkame etseydı ıdeal ıyıyıde dun suc olan bugun mezıyet yada tam tersı olarak kabul gormese ıdı

İşte sizin anlamakta zorluk çektiğiiz yer burası.

Kanunlar insanların ihtiyaçlarına göre düzenlenir.

Peygamber denilen kişilerin değil. Allahın hiç değil.

Yaşam içerisinde , ihtiyaçlar , görüşler değişebilir. Kanunlar da.

Güzellik te burada zaten.

Bu şekilde hükümler çağdışı kalmaz. Yenilenir.

Ya sizinki.

Kızınız varsa mirastan ona 1 hak oğlunuza 2 hak mı vereceksiniz.

Gönderi tarihi:

Sayfalar almış başını gitmiş,bu halde hepsini okuyamadım arkadaşlar ama şu cariye cariye kelimeler tekrarlanınca aklıma cari hesaplar falan geldi.. Son günlerde muhasebesel işlemlerle fazla haşır neşir olmaktan olsa gerek...

Türk dil kurumundan şunu bulduk bakalım

"" cari

sıfat (ca:ri:) Arapça :Geçerli olan, yürürlükte olan:""

Bence yine dil kökenleriyle ilgili bişeyler çıkacak anlamlara ermede ya hayırlısı.. Ben ateistlerin takıldığı noktalara takılmaktan iyice zevk almaya başladım,çok şey öğreniyorum,Allahıma hamdolsun.. Kitabımıza daha bi sıkı tutunuyoruz gün be gün.. Rabbim devamına erdirsin..

"Yaşam içerisinde , ihtiyaçlar , görüşler değişebilir" demiş sayın Taklamakan, 1400 sene öncesinin ihtiyaçlarına cevap verebilen ,bugünün de ihtiyacına cevap verince iman oluşuyor zaten..Okuyorsunuz,işte bu diyorsunuz,işte mükemmel bir fayda diyorsunuz. İşte insan sözü olamayacak kadar canlı bir gün rehberi diyorsunuz.. Geçmişime bugünüme geleceğime,herşeyime söz var onda.. Tabi duyana...Bu da onu mutlak doğru yapıyor zaten her imanlının ortak kabulünde

Gönderi tarihi:

Ya sizinki.

otoyollarınız patates tarlası gıbı ıken maksımum hız lımıtını 70-80 le sınırlandırırken, 3-4 serıtlı otobanlar yaptıktan sonra 120 lere cıkarmanız ımkan ve ıhtıyac cercevesındedır dogru demıssınız buna bı ıtırazım yok cunku bu talıı bır konudur. ınsan elının geldıgı noktadakı kuralların yetersızlıgını yeterlıye donusturme cabasıdır.

buna nasıl bır ornek versemde ıtıraza sebep olmasam dıye dusunuyorum ama heralde muımkun olmayacak. ınsaallah umdugum gıbı olmaz.

savas sucluları (sucu sabıt olanlar) dun asılmayı hakederken bugun edılmeyebılıyor. yada basıları asılırken bazılarına adalar tahsıs edılıyor.

bumudur bır olan aklın yolu

Gönderi tarihi:

Ya sizinki.

Evet,aynen öyle yapacağız.. Hatta ve hatta ilerde anne babam ölürse, bana düşen şimdiki eşit paydan abimin parasını ayıracağım yani dinen abimin hakkını.. Kendi ,istemez hakkını ,helal ederse ne ala(çünkü fazlasıyla şaşıracaktır,dinde ben gibi değiller),ancak o zaman elim gider o paraya.. Rıskı veren Allahtır.. O nun kurallarına uyarsak bizi bereketler kutsar, yok uymazsak ,siz önümüze dünyayı koyun Rabbim onu yine dilediğinde bizden alır. Bu dünyada bizim diye bir kavram bilmem ben, oturduğum kaldığım odam dediğim odada bile kiracı olduğumu kalbim bilir. Rabbimde ona göre ister lütfeder ister kısar..

Gönderi tarihi:

Sn ftoyd ,

Birisi kalkar da , artık cihad ın , savaş şekline de ihtiyaç var der , hadi alın silahları , cihada derse ,

sizin dininize inanmayan akrabanızı vurur musunuz.

Rabbiniz öyle dedi diye.

Gönderi tarihi:
Sn ftoyd ,

Birisi kalkar da , artık cihad ın , savaş şekline de ihtiyaç var der , hadi alın silahları , cihada derse ,

sizin dininize inanmayan akrabanızı vurur musunuz.

Rabbiniz öyle dedi diye.

Cihad zulmedene ve sabrın son raddesini aşana ilan edilir.. Anlatamıyoruz, babam bile olsa bana saygı duyar dinime göre ibadetimi rahatça evimde yapmama izin verirse başımın tacıdır, bana zulmedip beni bundan zorla alıkoymaya çalışırsa,evet ,önce Allah derim.. Çok şükür dini meçhul bir babam var,ama arada bir söylediği bi kaç incitici söz dışında bana müdahalesi yok.. Babam işte, onun günahından ben mi yanacağım,ben elimden geldiğince dinimin güzelliğine konuşur,örneğiyle yaşamaya çalışırım, o ister inanır ister inanmaz,bana mı düştü onun kalbine zorla iman sokmak,haşa. Ben ona hizmetimi ederim,evlatlığımı yaşarım.. Allahın işi ile, bize düşen işi ,Rabbimin izni oranında biliriz elbet. Cihat konusunda ,şu an gerçekten cihada uygun olduğunu düşündüğüm insanlardan defalarca bahsettim forumda,çünkü din kardeşlerime,bayan kardeşlerime zulmediliyor bir yerlerde ve tabi onları korumaya çalışan erkeklere de.. Çoğunluğun arasında adeta boğulup kalmış gibiler,kımıldayamıyorlar.. İçim acıyor.. Bu ülkeler batıda falan değil, tam aksi yerlerde.. İmanlı olduğunuz kadar,neye imanlı olduğunuzun sorgulaması gerekir.. Kitabım Allahın Kitapları,başkalarını tanımam,falancaların sözlerini dinlemem,ben sünnete,sünnetin ibadetsel görüntüsel davranış aktarımına uyarım,ben lafın,sözün sünnetini bilmem,inanmam.. Bu yüzden de ,İslamdan başka din bulmam,öğrenmem.. Ha dinim tamamlanmadı, anlamlar oturmadı,altı üstü bir adım attım ikinci adıma ulaşamadım, rüyalarım hesabı henüz tepe dik bana,henüz başındayım,ama başka din istemem,sadece Allahın yolunu dilerim bunun için zırlar dururum.. Çünkü bu yolun doğru olduğuna şahidim,kendim doğru olmasamda...

İnanmayan akrabamı vurmam,inanmamak bana işkence hakkı vermiyorsa ona.. Gerçi din gariptir, işkenceyi siz görürsünüz belki,ama din kardeşinize işkence edilmesine izin veremezsiniz.. Yani O nun için her gün öldürülürsünüz,ama öldürülenlerin devamına siz seyirci kalamazsınız. Hukuğunuzda bile nefsi müdafaa kavramı var,hesap aynı hesabın aşırıya kaçanıdır hatta.. Yine de Rabbim dedi diye her dediği yapılır,ama bize size dediğini demiyor,işte kavranamayan nokta bu...

Gönderi tarihi:

Sn Ftoyd ,

Ben cehennemin taaa dibinde olacağım.

Eğer babanız da benim gibi oralara falan gelecek se ,mailimi verin de orada buluşalım.

Hani , derilerimiz bronzlaşırken , konuşuruz...

Hem bizim arkadaşlarla da tanıştırırım. Canı sıkılmaz.

Tüm ekip orda olacaz. :D

Gönderi tarihi:
Sn Ftoyd ,

Ben cehennemin taaa dibinde olacağım.

Eğer babanız da benim gibi oralara falan gelecek se ,mailimi verin de orada buluşalım.

Hani , derilerimiz bronzlaşırken , konuşuruz...

Hem bizim arkadaşlarla da tanıştırırım. Canı sıkılmaz.

Tüm ekip orda olacaz. :D

Sen sana göre bilincin olmadan sadece toprak olacaksın, ben ise senin mezarından fırlayıp ,eline şöyle bir kendi defterinin verileceğini biliyorum.. Sen mezarında cansız yok olan bedenini hayal ederken, ben bütün insanların mezarlarından fırlayıp akın akın yaşadığı ,hayat ile yaşadığı anı düşünüyorum.. etrafında hiç görmediğin melekleri göreceksin.. tüm yer dümdüz ,gelmiş geçmiş bütün insanlar yerlerinde dafterleriyle.. Belki yanında Barış Manço olur ne dersin,yanındakini görebilirsen tabi.. sonra sağda mısın,solda mısın,önde misin sence??Sonsuza kadar yaşayacaksın.. Nasıl yaşadığını sen seçeceksin,Allahın seçimine bağlı olarak. Ölümlü dünya deyip günaha koşan bizler için flaş flaş acı haber, sonsuza kadar yaşam sözkonusu..

"Onların beni unuttuğu gibi ,ben de onları unutacağım" sence nerede,yaralardan akan irinin içildiği yerde..

"öyle ki bana dönmesinler, dönselerdi onları iyileştirirdim".. Siz ona dönmediniz ki,ona hiç inanmadınız ki,sizin hayatınıza bizim ki gibi müdahale etsin.. Siz imanlı olduğunuzu sadece zannettiniz bir zamanlar,ama O na hiç kalben inanmadınız. İnansaydınız,dinsiz bile olsaydınız, hayatınızda Tanrı varlığını bilirdiniz.. Çünkü acayip hissettirir..

Gönderi tarihi:
"öyle ki bana dönmesinler, dönselerdi onları iyileştirirdim".. Siz ona dönmediniz ki,ona hiç inanmadınız ki,sizin hayatınıza bizim ki gibi müdahale etsin.. Siz imanlı olduğunuzu sadece zannettiniz bir zamanlar,ama O na hiç kalben inanmadınız. İnansaydınız,dinsiz bile olsaydınız, hayatınızda Tanrı varlığını bilirdiniz.. Çünkü acayip hissettirir..

Eğer Tanrı olsa idi , ve bunun hissedilmesini istese idi , bunu gayet şa-şa alı bi şekilde yapardı.

Ben de bir zamanlar Tanrının olduğunu ve kendisini bana hissettirdiğini , hissetmiştim.

Amam hislerimde yanılmışım.

Gönderi tarihi:
Eğer Tanrı olsa idi , ve bunun hissedilmesini istese idi , bunu gayet şa-şa alı bi şekilde yapardı.

Ben de bir zamanlar Tanrının olduğunu ve kendisini bana hissettirdiğini , hissetmiştim.

Amam hislerimde yanılmışım.

yanılmadınız,sadece unuttunuz.. bir zamanlar nerelerde duanıza cevap verdiğini unuttunuz.. inanma sebeplerinizin özünü unuttunuz.. yanılmamıştınız,ama yanılgılı şüphelerde O nu kaybettiniz.. Ne beklediniz,şu ise beni çarp,bu ise bana görün, falanca ise hadi benimle konuş mu dediniz,itiraf edin ilk şüphede nerde O ndan ne beklediniz de,en sonunda ümidinizden oldunuz. Cevap gelmeyince, ateist olup çıktınız?? Bazen sorgu sandığınızın aslında imansızca şüphecilik vesvese olduğunu bile göremediniz bence.. Acaba mı bir kez girdi size.. acabamıdan kurtulmak için acabasız yokluğu seçtiniz... halbu ki,Tanrı konusunda imanlı olsaydınız gerçekten,acaba yı hiç demeyecektiniz. Dinde demiyorum,ama Tanrı inancı kavramında diyorum..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.