Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Benim nick imin yanlış kullanılması konusunda pek takıntım yok. Sizin nick inizi bilerek yanlış kullanmadım. Sanırım sizin yanlış yazmış olmanız da , bir hatadan kaynaklandı. Aksini düşünmek , kötü niyet olur. aynen oyle ozur dılıyorumkesınlıkle sız soyleyınceye kadar fark etmemıstım Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Ne yazık ki yok. Bunları yapamayacağım. Benim inancım belli. Bizde her canlı gibi , doğduk , yaşıyoruz ve öleceğiz. Vucudumuz ayrışacak , diyelim ki atomlarına kadar ayrıştı. Bu atomlar başka canlıların vucudunda yaşamaya devam edecekler. Ama bu asla biz olmayacağız. Bu vucutla geldiğimiz tek ve son hayat bu. Bundan sonra atomalrımız değişik yaşam formlarında , yaşam serüvenlerine devam edecekler. Günah diye bişey yok. Kanunlar var. Umarım sizde birgün özeleştiri yaparsınız , özgürlüğü tadarsınız. Saygılarımla. Üzgünüm sizin adınıza ama "var", yakında anlarsınız,tabi bizim yakın kavramımız ile O nun yakın kavramı bir olmuyor ayrı mesela,biraz uzun sürebilir anlayacağınız. Burada eskiden dinsiz olup şimdi dinli olan insanlar da var, ikide bir ateistlerin sorgulama kavramından bahsetmesi artık bende aşırı sorgulama yaratıyor sizlere karşı.. Dünya üzerindeki tek enine boyuna düşünüp tartan sorgulayan insanlar sadece ateistler diye bir gerçek varsa ıspatlanmış, bizde bilelim ona göre size duruşumuzu belirleyelim.. Günah diye birşey var, size müdahale gelmeyebilir ama Rabbim kendi kullarının canını,günahına karşılık fena yakabilir. Yani kulları ettiğini bulur, sizin ki varsın sonra olsun.. Hayır hayatımızda bu kadar hissetmesek neyse,illa görmedik dokunmadık diye,bilim sunamadık,hissi anlatamadık diye neden hep aciz durumda algılanıyoruz ki.. Hep derim ateistlerin IQ testleri ile imanlıların IQ testlerine dair net araştırma mı varki,bu kadar bize üst bir pencereden bakılıyor.. Çalışıyoruz,okuyoruz, sanatta var, dilde var, sertifikalar,diplomalar da var, tüh tüh imanlıymış at sepete mi diyeceksiniz?.. Nedir sizi bu kadar bizden çok sorgulayan mükemmel kişilikler yapmanızdaki teraziniz? Öz eleştiri.. Ya pardon ama aynı türdeniz,yani biz de insanız, bizde hayatın içindeyiz,nefes alıp bi ton olayı yaşıyoruz.. Bırakın da öz eleştirilerimiz kendimizce olsun,onu da mı yok sayacaksınız? Bütün öz eleştiri ve bütün sorgulamalarımızdan sonra, bütün deneyimlerimizle imanlıysak, bunun böyle olmadığına siz nasıl hüküm verip duruyorsunuz ki? Özgürlük?? Hadi kuralları ve özgürlük kavramını düşünelim biraz.. Mesela yaşayıp şahit olduğum Almanya ile Türkiye yi karşılaştırayım.. Bizde ki gibi yere çekirdek atamazsınız, kafanıza göre korna çalamazsınız, çocuğunuza vuramazsınız elinizden alabilirler falan filan.. Bizi anlatmama gerek yok heralde.. Hangi ülke daha özgür? Özgürlük kurallardan geçer, herkesin belli bir kurala uymasından geçer, sizin kural kanun dediklerinizin alasına inandık diye mi bütün sıkıntınız.. Bizim cezalar mı ağır geldi sizinki ler yanında .. Özgürsünüz ya.. Hayır efendim, biz özgürüz.. Bizler özgür olmadığımız sıkı denetimli hayatımızda ancak özgürüz herkes özgür olsun diye.. siz özgür değilsiniz,keşke görebilseniz.. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Ftoyd , Sanırım sırf cevap yazmak için yazdığınız bir ileti bu. Sizin tanrınız var olmuş olsa idi , bu özellikleri ile bize vakit vermek şöyle dursun , derhal cehenneminin dibine gönderirdi. Bay Şeytana , Adem babaya secde etmemesinden dolayı yaptığına bakınız. Bu yüzden Ademin başına gelene bakınız. Hiç suçu yokken. Benim kendisine secde etmeyişime ne yapardı bu Tanrı. Bir düşünün bakalım. Bize vakit veren o değil. Vakit verdiğini hayal eden sizler siniz. --------------------------------------------------- Eğitimli insanların Tanrı ya inançlarının daha az olduğuna dair biçok araştırma yapılmış. Birsurü Akademi ve bilim adamının adı var. Ben sadece kaynak vereyim. Ve sonuç bölümünü buraya yazayım. Siz sonra kitabı alır okursunuz. The od Delusıon - Tanrın Yanılgısı. Richard Dawkıns. Sayfa 102. Din ve IQ konusunda meta-analiz çalışması , 2002 de mensa dergisinde Paul Bell tarafından yayınlanmıştır. Bell şöyle bir sonuç çıkarmıştır. Dinsel inanç ve bir kimsenin zekası ve/veya eğitim seviyesi arasındaki ilişki üzerine , 1927 yılından beri yapılam 43 bilimsel araştırmanın , 4 ü hariç hepisi bu etmenler arasında bir TERS ORANTI olduğunu ortaya koyar. BUNA GÖRE BİR KİMSENİN ZEKASI YADA EĞİTİM SEVİYESİ NE KADAR YÜKSEK OLURSA , BU KİŞİNİN DİNDAR OLMASI YADA BU TÜRDEN HERHANGİ BİR İNANÇ BARINDIRMASI O KADAR OLANAK DIŞIDIR.[/b] --------------------------------------------------- Özgürlük konusunda pek bişey söylemeyeceğim , çocukluktan kalan şartlandırmalar çok etkilidir. Ana babaların dinini terkeden insan sayısı azdır. İngilterede yapılan bir araştırmada ana babasının dinini terk etmeyen kişilerin oranı %76 dır. Yani çocukluk şartlanmaları devam ediyor. Bu şartlanma altında siz özgürlük naraları atıp haykırabilirsiniz. Ama kafanın içindeki şartlanmaya bağlı prangayı kırmanız zor gözüküyor. Benim özgürlükten bahsederken ki amacım , bu prangayı kırmak tı. Gelelim sizin Almanyadaki tecrübenize , tabii bir erkek karısını ve çocuklarını istediği gibi yada keyfine göre DÖVEMEZ . Bu Allahınızın emri bile olsa. Bırakın dövme yi , saçını gerektiği gibi kapamadığı için yüzüne kezzap atılarak yakılan kadınların resmıni hatırlatırım size. Siz dinin insanı ne hale getirdiğini görün. Almanyadaki demokrasinin ise , kadını ve çocuğu , yani fiziken henüz yetersiz olanları bile nasıl koruduğunu görün. İki olaya bakış açısı arasındaki farkımız bu. Bi kere ben günde beş vakit yönümü KARATAŞ a dönerek yatmak kalkmak sureti ile tapınmak zorunda değilim. Metafiziki bir kavrama KULLĞUMU ifade etmeye mecbur değilim. Benim günümü ve gecemi dini herhangi bir zorunluluktan dolayı bölmeme gibi bir özgürlüğüm var. Karataşın etrafında dönmemek gibi bir özgürlüğüm var. Saygılar. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Ftoyd , Sanırım sırf cevap yazmak için yazdığınız bir ileti bu. Sizin tanrınız var olmuş olsa idi , bu özellikleri ile bize vakit vermek şöyle dursun , derhal cehenneminin dibine gönderirdi. Bay Şeytana , Adem babaya secde etmemesinden dolayı yaptığına bakınız. Bu yüzden Ademin başına gelene bakınız. Hiç suçu yokken. Benim kendisine secde etmeme ne yapardı bu Tanrı. Bir düşünün bakalım. Bize vakit veren o değil. Vakit verdiğini hayal eden sizler siniz. --------------------------------------------------- Eğitimli insanların Tanrı ya inançlarının daha az olduğuna dair bir araştırma yapılmış. Birsurü Akademi ve bilim adamının adı var. Ben sadece kaynak vereyim. ve sonuç bölümünü buraya yazayım. Siz sonra kitabı alır okursunuz. The od Delusıon - Tanrın Yanılgısı. Richard Dawkıns. Sayfa 102. Din ve IQ konusunda meta-analiz çalışması , 2002 de mensa dergisinde Paul Bell tarafından yayınlanmıştır. Bell şöyle bir sonuç çıkarmıştır. Dinsel inanç ve bir kimsenin zekası ve/veya eğitim seviyesi arasındaki ilişki üzerine , 1927 yılından beri yapılam 43 bilimsel araştırmanın , 4 ü hariç hepisi bu etmenler arasında bir TERS ORANTI olduğunu ortaya koyar. BUNA GÖRE BİR KİMSENİN ZEKASI YADA EĞİTİM SEVİYESİ NE KADAR YÜKSEK OLURSA , BU KİŞİNİN DİNDAR OLMASI YADA HERHANGİ BU TÜRDEN HERHANGİ BİR İNANÇ BARINDIRMASI O KADAR OLANAK DIŞIDIR. --------------------------------------------------- Özgürlük konusunda pek bişey söylemeyeceğim , çocukluktan kalan şartlandırmalar çok etkilidir. Anan babaların dinini terkeden insan sayısı azdır. İngilterede yapılan bir araştırmada ana babasının dinini terk etmeyen kişilerin oranı %76 dır. Yani çocukluk şartlanmaları devam ediyor. Bu şartlanma altında siz özgürlük naraları atıp haykırabilirsiniz. Ama kafanın içindeki şartlanmaya bağlı prangayı kırmanız zor gözüküyor. Benim özgürlükten bahsederken ki amacım , bu prangayı kırmak tı. Gelelim sizin Almanyadaki tecrübenize , tabii karınızı ve çocularınızı isteğinize yada keyfinize göre DÖVEMEZ siniz. Bu Allahınızın emri bile olsa. Bırakın dövme yi , saçını gerektiği gibi kapamadığı için yüzüne kezzap atılarak yakılan kadınların resmıni hatırlatırım size. Siz dinin insanı ne hale getirdiğini görün. Almanyadaki demokrasinin ise , kadını ve çocuğu , yani fiziken henüz yetersiz olanları bile nasıl koruduğunu görün. İki olaya bakış açısı arasındaki farkımız bu. Bi kere ben günde beş vakit yönümü KARATAŞ a dönerek yatmak kalkmak sureti ile tapınmak zorunda değilim. Metafiziki bir kavrama KULLĞUMU ifade etmeye mecbur değilim. Benim günümü ve gecemi dini herhangi bir zorunluluktan dolayı bölmeme gibi bir özgürlüğüm var. Karataşın etrafında dönmemek gibi bir özgürlüğüm var. Sn ftoyd , aslına bakılırsa , sizin sorularınıza yanıt vermemeye çalışıyorum. Çünkü frekanslarımız çok ama çok farklı. Lütfen , ricam olacak , bena hitaben yazı yazmas iseniz sevinirim. Cevap vermek zorunda kalıyorum. Yazı yı yazarken bile kendimle çelişiyorum. Neden cevap yazıyorum diye. Sizden özel ricam , bana cevap vermem kastı ile yazı yazmas iseniz sevinirim. Saygılar. sayin taklamakan. neden alindiniz cevap vermesine, egitimli birisinin size cevap vermesi bilim adina, iftihar edilecek bir sey. saygilarimla. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Evren , Siz herzamanki gibi yazıdaki ANA içeriği ıskaladınız. Orada Eğitim seviyesi veya Zeka ile Din inanışının TERS orantısı vardı. Şimdi yine sizden beklendiği gibi. Bir kopyala yapıştır yapacaksınız. Ama gelin yapmayın. Ve kendi fikirlerinizi söyleyin. Saygılar. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Evren , Siz herzamanki gibi yazıdaki ANA içeriği ıskaladınız. Orada Eğitim seviyesi veya Zeka ile Din inanışının TERS orantısı vardı. Şimdi yine sizden beklendiği gibi. Bir kopyala yapıştır yapacaksınız. Ama gelin yapmayın. Ve kendi fikirlerinizi söyleyin. Saygılar. ana icerigi gordum, sayin,taklamakan, ama egitimli ve inancli bir bayana bir daha benim yazilarima cevap yazmayin uyarisi yapmis olmaniz tuhafima gitti. hele hele egitime bilime onem veren atesit bir arkadastan bunu beklemezdim, ondan dolayi yazdim. Diger yanitiniza gelince. Pastelle yapistir uyariniz icin tesekur ederim. yalniz ben kendimyazsam dahi ayni seyleri yazacagimdan dolayi, ayetleri patelliyorum, bu sizin icin bir anlam ifade etmiyor ola bilir, ama burada cok anlam ifade ettigine inandigim kardeslerimin, istifadesine sunmak acisindan, iyi bir sey yaptigima inaniyorum. saygilarimla. Furkan Evren Nezir Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Evren , Çocukluktan gelen şartlanlayı yenmek adına , size bir öneride bulnsam. Bugün oğle namazını abdestsiz kılar mısınız. Kıldıktan sonraki iç dünyanızdaki , çalkantıyı buraya yazar mısınız. Saygılar. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Evren , Çocukluktan gelen şartlanlayı yenmek adına , size bir öneride bulnsam. Bugün oğle namazını abdestsiz kılar mısınız. Kıldıktan sonraki iç dünyanızdaki , çalkantıyı buraya yazar mısınız. Saygılar. Sayin, TAKLAMAKAN, Hic bir vakit namazini abdestsiz kilamam, Bunun cocukluktan gelen sartlanmislikla alakasi yok, yucelerden gelen vahiyle alakasi var. [005.006] [DI] Ey İnananlar! Namaza kalktığınızda yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi, -başlarınızı meshedip- topuk kemiklerine kadar ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüpseniz yıkanıp temizlenin; şayet hasta veya yolculukta iseniz veya ayak yolundan gelmişseniz yahut kadınlara yaklaşmışsanız ve su bulamamışsanız temiz bir toprağa teyemmüm edin, yüzlerinizi, ellerinizi onunla meshedin. Allah sizi zorlamak istemez, Allah sizi arıtıp üzerinize olan nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz. saygilarimla. Furkan Evren Nezir Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sayin, TAKLAMAKAN,Hic bir vakit namazini abdestsiz kilamam, Bunun cocukluktan gelen sartlanmislikla alakasi yok, yucelerden gelen vahiyle alakasi var. [ Yapamayacağınızı biliyordum. Eğer siz kamboçyada doğmuş olsa idiniz. Ve budizm e inanıyor olsa idiniz. Abdest yücelerden gelen bir vahiy olur muydu. Yada peru da doğmuş olsa idiniz abdest bir mana ifade eder miydi. Yada kuzey kutbunda , bir eskimonun iyi ayı avlayan bir oğlu olsa idiniz. Abdest size oldukçada anlamsız , faydasız bir gelenek olarak gözükecekti. Yoksa gene vahyi mi ifade edecekti. Anlatmak istediğim budur. Abdest size vahıy gelıyor , çünkü öyle yetiştirildiniz. Dışına çıkmayı aklınıza getirmediniz. Şartlanma budur. Pranga budur. Saygılar. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Yapamayacağınızı biliyordum. Eğer siz kamboçyada doğmuş olsa idiniz. Ve budizm e inanıyor olsa idiniz. Abdest yücelerden gelen bir vahiy olur muydu. Yada peru da doğmuş olsa idiniz abdest bir mana ifade eder miydi. Yada kuzey kutbunda , bir eskimonun iyi ayı avlayan bir oğlu olsa idiniz. Abdest size oldukçada anlamsız , faydasız bir gelenek olarak gözükecekti. Yoksa gene vahyi mi ifade edecekti. Anlatmak istediğim budur. Abdest size vahıy gelıyor , çünkü öyle yetiştirildiniz. Dışına çıkmayı aklınıza getirmediniz. Şartlanma budur. Pranga budur. Saygılar. Duyanda saydigin ulkelerde musluman yok sanar, Hindistanda bile 100 milyon musluman yasiyor, kahir ekseriyetin budist olmasina ragmen. Cinde bile yasayan muslumanlar var, Kominizm bile bizlere kotu olarak tanitildi, ama kominizm bile rusyadaki islami uyanisi yok edemedi. Ama malesef, kemalizm, tuttugu ve yonettigi din adamlari sayesinde, ayetleri yamultacak dunya perestler buldu. iste diyanet islerine bir suru para aktarilmasinin sebebide budur, gaye halklari irsad etmek degil uyutmak. ne kadar uyunduguda ortada. Bir seyi merak ettim, sayin taklamakan, aceba nikinize bu ismi takmanizin ozel bir anlamimi var? Ben hic kimsenin taklasina kanmam, firavunun buyuculeri bile bir suru takla attilar, ama atiklari buyuleri yutan vahiy karsisinda, teslim oldular. Ondan dolayi bana karsi takla atmaniza gerek yok. Elimde Musanin asasi yok. Ama Allahin son mesajlari var. Abdestsiz namazlari ancak munafiklar kilar, inananlari kandirmak icin. ama Allaha hamdolsun benim kandirma ile ilgili bir tutumum olamaz. surcu lisan ettimse ozur dilerim. saygilarimla. Furkan Evren Nezir Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Taklamakan , çocukluğumda ipek yolu diye bir belgesel vardı , severek izlerdim. ordan aklımda kalmış. Bide geçen seneydi sanırım , Discovery Channel ı izlerken , hindistan ın yukarı kayarak anakaraya çarpması sonucu , yükselen himalayaların , daha önce bir doğa harikası olan taklamakan ovasına , giden bulutları engellemesi sonunda , taklamakan ın çöl olmasını anlatmışlardı. Hoşuma gitti , bende seçtim. Sizin anladığınız anlamda takla falan atmıyorum. Attır mıyorum. Atılmasını da istemem hani. Ne yazık ki islami forumda sorularıma cevap veremeyen arkadaşlar da , nick ime aynı manaları ekleyerek saldırmışlardı. Takla atan demişlerdi. Bu sizin inancınızda mı var.? Siz bunlarla uğraşmayı bırakın da , eğitimli ve zeki insanların , dindar olma eğilimlerinin neden azlığına kafa yorun. Örneklerle açıkladığım insanlar neden abdesti vahiy olarak görmez ve savunmazken , sizin savunmanızdaki temel içgüdüyü sorguladım. Ona bakın. Yukarıdaki iletide de kaynak vererek açıkladım. Bu sizin için daha faydalı olur. Nick ime saldırarak bi yere varamaz sınız.. En fazla nickime saldırmakla kalırsınız o olur. Bakın bir abdest konusunda bile , nasıl hırçınlaştınız. Çocukluktan gelen şartlanmışlığı aşamamak bu olsa gerek. Sorgulayamaz sınız. Müslümanlara kadının saçının kıllarını kapatma mantığını sordum. Ona da açıklama getiremediler. Vahiy deyip , Allahın emri deyip çıktılar. Sorgulama gerek. Sorgulama. Din sorgulamadan ürker biliyor musunuz , kaçar... Saygılar. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Taklamakan , çocukluğumda ipek yolu diye bir belgesel vardı , severek izlerdim. ordan aklımda kalmış. Bide geçen seneydi sanırım , Discovery Channel ı izlerken , hindistan ın yukarı kayarak anakaraya çarpması sonucu , yükselen himalayaların , daha önce bir doğa harikası olan taklamakan ovasına , giden bulutları engellemesi sonunda , taklamakan ın çöl olmasını anlatmışlardı. Hoşuma gitti , bende seçtim. Sizin anladığınız anlamda takla falan atmıyorum. Attır mıyorum. Atılmasını da istemem hani. Ne yazık ki islami forumda sorularıma cevap veremeyen arkadaşlar da , nick ime aynı manaları ekleyerek saldırmışlardı. Takla atan demişlerdi. Bu sizin inancınızda mı var.? Siz bunlarla uğraşmayı bırakın da , eğitimli ve zeki insanların , dindar olma eğilimlerinin neden azlığına kafa yorun. Örneklerle açıkladığım insanlar neden abdesti vahiy olarak görmez ve savunmazken , sizin savunmanızdaki temel içgüdüyü sorguladım. Ona bakın. Yukarıdaki iletide de kaynak vererek açıkladım. Bu sizin için daha faydalı olur. Nick ime saldırarak bi yere varamaz sınız.. En fazla nickime saldırmakla kalırsınız o olur. Bakın bir abdest konusunda bile , nasıl hırçınlaştınız. Çocukluktan gelen şartlanmışlığı aşamamak bu olsa gerek. Sorgulayamaz sınız. Müslümanlara kadının saçının kıllarını kapatma mantığını sordum. Ona da açıklama getiremediler. Vahiy deyip , Allahın emri deyip çıktılar. Sorgulama gerek. Sorgulama. Din sorgulamadan ürker biliyor musunuz , kaçar... Saygılar. Siz cocuklugunuza takmissiniz. bari baskalarinin cocukluguyla ilgilenmeyin. dindarlar arasinda okumus insan cok, erbakan prof. dindar. erdogan basbakan, universite mezunu. bilim adamimi ariyorsunuz. git amerikaya bilim adamlarinin cogu hemde turkiye kokenli musluman. kafanizi kumdan cikarin. Allahin gonderdigi vahyi sorgulamak benim haddime degil. Allaha ve gonderdigi vahyine karsi mustagni olacakkadar alcalmadim. nik seciminizi anlattiginiz yonuyle hos karsiliyorum. ama benim takintim mana yonuneydi. Abdest konusunda hircinlasmadim, sadece Allahin gonderdigi vahiyden dolayi abdestsiz namaz kilamayacagimi soyledim. Yalniz sunu bilin abdestsiz sadece namaz kilinmaz, kuran okuna bilir, her sey yapila bilir, sadece namaz kilinmaz. saygilarimla. Evren. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Sn Evren , Çocukluktan gelen şartlanlayı yenmek adına , size bir öneride bulnsam. Bugün oğle namazını abdestsiz kılar mısınız. Kıldıktan sonraki iç dünyanızdaki , çalkantıyı buraya yazar mısınız. Saygılar. ınsanoglunun dunya hayatı basladıgından bu yana aklını celmeye calısan nefsı ve seytanı varken, ve ben ınandım Allah vardır ve bırdır dıyen bırıne nefsı dahı hadı bu namazını abdestsız kı bakalım bısey olacakmı seklınde bır telkını olmamısken seytanın aklına boyle seyler sokmaya calısmak sıze yakısmıyor sayın taklamakan. ayrıca aynı teklıfı bırı sıze yaptıgında yanıı;'' hadı bır vakıt namazı kıl Allah'ın var olma ıhtımalı ıle bıle olsa bır vakıt namazı kıl'' demesı sızın ıcın ne ıfade edıyorsa buda bızım ıcın en azından o ve daha fazlasıdır. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Yapamayacağınızı biliyordum. Eğer siz kamboçyada doğmuş olsa idiniz. Ve budizm e inanıyor olsa idiniz. Abdest yücelerden gelen bir vahiy olur muydu. Yada peru da doğmuş olsa idiniz abdest bir mana ifade eder miydi. Yada kuzey kutbunda , bir eskimonun iyi ayı avlayan bir oğlu olsa idiniz. Abdest size oldukçada anlamsız , faydasız bir gelenek olarak gözükecekti. Yoksa gene vahyi mi ifade edecekti. Anlatmak istediğim budur. Abdest size vahıy gelıyor , çünkü öyle yetiştirildiniz. Dışına çıkmayı aklınıza getirmediniz. Şartlanma budur. Pranga budur. Saygılar. namaz sekıl ıtıbarı ıle kullugun bır ıfadesıdır. eger bız kambocyada dogmus olsa ıdık Allah bıze tasıyamayacagımız bır yuk yuklemeyecegı ıcın kullugumuzu nasıl ıfade edecegımıze bakmazdı. ayrıca ''Biz elçi göndermediğimiz sürece, hiçbir topluma azap edecek değiliz." (İsra, 17/15) buyuran Allah emın olun kıme azap edecegını kımı cemalı ıle mesut ve bahtıyar kılacagını cok ıyı bılır. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Taklamakan , çocukluğumda ipek yolu diye bir belgesel vardı , severek izlerdim. ordan aklımda kalmış. Bide geçen seneydi sanırım , Discovery Channel ı izlerken , hindistan ın yukarı kayarak anakaraya çarpması sonucu , yükselen himalayaların , daha önce bir doğa harikası olan taklamakan ovasına , giden bulutları engellemesi sonunda , taklamakan ın çöl olmasını anlatmışlardı. Hoşuma gitti , bende seçtim. Sizin anladığınız anlamda takla falan atmıyorum. Attır mıyorum. Atılmasını da istemem hani. Ne yazık ki islami forumda sorularıma cevap veremeyen arkadaşlar da , nick ime aynı manaları ekleyerek saldırmışlardı. Takla atan demişlerdi. Bu sizin inancınızda mı var.? Siz bunlarla uğraşmayı bırakın da , eğitimli ve zeki insanların , dindar olma eğilimlerinin neden azlığına kafa yorun. Örneklerle açıkladığım insanlar neden abdesti vahiy olarak görmez ve savunmazken , sizin savunmanızdaki temel içgüdüyü sorguladım. Ona bakın. Yukarıdaki iletide de kaynak vererek açıkladım. Bu sizin için daha faydalı olur. Nick ime saldırarak bi yere varamaz sınız.. En fazla nickime saldırmakla kalırsınız o olur. Bakın bir abdest konusunda bile , nasıl hırçınlaştınız. Çocukluktan gelen şartlanmışlığı aşamamak bu olsa gerek. Sorgulayamaz sınız. Müslümanlara kadının saçının kıllarını kapatma mantığını sordum. Ona da açıklama getiremediler. Vahiy deyip , Allahın emri deyip çıktılar. Sorgulama gerek. Sorgulama. Din sorgulamadan ürker biliyor musunuz , kaçar... Saygılar. mezhep ımamımız ebu hanıfe hz. leı derkı; ''bılmedıklerım ayagımın altında olsa basım arsa degerdı''. sorduklarınızdan cevap verdıgımde veremedıgımde, verdıklerımızde veremedıklerımızde olması gayet normal. normal olmayan sızın verılen hıc bır cevabı dogru olabıleceghı ıhtımalı olmaksızın degerlendırmenız. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 [050.031] [DI] Cennet, Allah'a karşı gelmekten sakınanlara yaklaştırılır, zaten uzakta değildir. [050.032] [FK] İşte size vaadedilen budur. Daima tevbe ile Allah'a dönen, O'nun buyruklarını koruyan. [050.033] [FK] Görmediği Rahman'dan korkan ve Allah'a yönelmiş bir kalble gelen sizlere, hepinize söz verilen yerdir. saygilar. Furkan Evren Nezir işte bütün bunların hepsi öyle olduğuna inanılan şeylerdir... deneylerle, bilimsel verilerle kanıtlayamazsınız... bir çocuğun babasını kanıtlayabilirsiniz ancak bir çocuğu yaratanın Allah olduğunu kanıtlayamazsınız... buna ancak benim gibi inanabilirsiniz... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 mezhep ımamımız ebu hanıfe hz. leı derkı; ''bılmedıklerım ayagımın altında olsa basım arsa degerdı''. sorduklarınızdan cevap verdıgımde veremedıgımde, verdıklerımızde veremedıklerımızde olması gayet normal. normal olmayan sızın verılen hıc bır cevabı dogru olabıleceghı ıhtımalı olmaksızın degerlendırmenız. wallahi bunu yapanların kim olduğu açıkça ortada... evrim kelimesini duyunca dahi tüyleri diken diken olan ve hiçbir savunma kabul etmeden bunu reddedenler, veya dini kullanarak suç işleyenler için, hayır müslüman yapmaz ergenekondur kesin diyenler, acaba onun gerçek olabileceğini hiç düşünüyorlar mı !!! Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 işte bütün bunların hepsi öyle olduğuna inanılan şeylerdir...deneylerle, bilimsel verilerle kanıtlayamazsınız... bir çocuğun babasını kanıtlayabilirsiniz ancak bir çocuğu yaratanın Allah olduğunu kanıtlayamazsınız... buna ancak benim gibi inanabilirsiniz... bılımde kanıtlayamıyorsa aslında bız hıc bırımız ve hıcbısey yok Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 İslam'da her zaman için hak, hukuk gözetmek önplandadır; eğer bir düzenlemeyi abartarak ve duyguları sömürerek verirseniz "herkese adalet" söylemini bile tehlikeli hale getirebilirsiniz... Gördüğüm üzere cümleleri kendi işinize geldiği gibi yorumladıktan sonra pembe tablolarla bezenen bir odaya gelip hani "sizinki nerde" diyorsunuz; halbuki bizimki o pembe tabloların arasında değil gerçekliğin ta içindedir... Hiçbir merkezi otoritenin hak tanımadığı ve insanların savaş hukuku diye bir şey bilmediği zaman ve mekanda köleliği son derece insancıl bir biçimde ele alıp her zaman için önemli olanın dünyevi mevki değil Allah'a karşı durumumuz olduğunu belirten dinden kimseye zarar gelmez... Dün de belirttiğim bir kaynağa bağlantı; kölelerle ilgili başlık da mevcuttur: Hz. Muhammed(s.a.v) ve bazı toplum kesimleri Ve; Sizin gibi diyanet mealinden veriyorum, hem de bağlantı; okuyunuz: Beled suresi (İki sayfada mevcut, ileriki sayfaya geçmeyi unutmayınız) Konuyla ilgili verdiğim bağlantıda kaynak olarak gösterilen bir ayet: Nisa suresi; 92. ayet Ve başka bazı ayetler: Nisa Süresi; 25. ayet Nur suresi; 32. ayet Nur suresi; 33. ayet Ne diyor; hiç beklenmedik noktalarda kölelere çıkış yolu açılıyor, cariyelerin namuslu hayat arzusu korunuyor... Şimdi; tek kelimeyle cevap beklediğiniz o gerçekle bağlantısız soruya çift kelimeyle cevap verebiliriz ki o da şudur: "çarpıtma yapmayın!!!" merhaba ali verdiğiniz kaynakları okudum gerçi yüzlerce defa okudum lakin emek veriip yazmışsınız tekrar okudum şimdi siz lütfedin ve okuyun bir insandan alıntı Cariyeler, Hemde Sınırsız İslamın en yumuşak karınlarından biriside cariyelerdir. Cariyekelimesi Kuran da bol bol geçer.. Peki bu cariye nedir? Cariye baskınlar da, savaşlarda ele geçirilen kadınlardır, yani köledirler.. Bu kadınlar savaşanlar arasında pay edilirler.. Peki bu cariyeler ne işe yarar? 1-Bu cariyeyi alıp eve götürüp cinsel olarak kullanabilirsiniz. 2-Bu cariyeyi evde hizmetçi olarak kullanabilirsiniz. 3- Bu cariyeyi köle pazarına götürüp satabilirsiniz.. 4- İstediğinize hediye olarak verebilirsiniz. Şimdi kadınlara soruyorum.. Tarih çok çabuk unutulur. İslam ın gelişinden bu yana milyonlarca kadın esir olup cariye olarak hayatlarını sürdürmüşlerdir.. İnanmıyorsanız kendi Osmanlı tarihine bakmanız yeterlidir.. Cariyeliği Kuran onaylar, Allah ın emridir.. Peki hanımlar siz cariye olmayı kabullenirmiydiniz? Ama cevaplamadan önce bakalım allah cariyeler hakkında ne diyor.. Ele geçirilen cariyelerin bir kısmı evlidir. Kocası ya kesilmiş, ya da zavallı adam kaçmıştır.. Şimdi işin en ilginç yerine gelelim.. Kuran a göre bu evli cariye ile cinsel ilişkiye girmek GÜNAH DEĞİLDİR.. 4/24- (Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı. (Bunlar) üzerinize Allah’ın emri olarak yazılmıştır. Bunların dışında kalanlar ise, iffetli yaşamak ve zina etmemek şartıyla mallarınızla (mehirlerini verip) istemeniz size helal kılındı. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bu ayetin takdirini sizlere bırakıyorum.. Nur suresi 33- Evlenme imkanını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altında bulunanlardan (köleler ve cariyelerden) mükatebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde (hürriyete kavuşmalarında kendileri için) bir iyilik görüyorsanız, hemen mükatebe yapın. Allah’ın size vermiş olduğu malından siz de onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir. Biçare bu cariyeleri fuhşa zorlayan saygıdeğer Müslümanlara Allah; Onları fuhşa zorlarsanız bu çok büyük günahtır diyor mu? hayır Onları fuhşa zorlayanlara şu kadar sopa vurun diyor mu? hayır Ya ne diyor? Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir. Bizde bir deyim vardır. istemem yan cebime koy. İşte aynen bunun gibi,Allah zorlamayın ama zorlarsanız ben onları affedeceğim diyor. Sayın Allah, onları zorlayanlara neden herhangi bir ceza öngörmüyorsun da, hiç bir suçu olmayan o biçareleri affederim diyorsun? Muminun Suresi.. 5. Ve onlar ki, iffetlerini korurlar; 6. Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (cariyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir. Evet şu tanıma bir bakar mısınız? ELLERİNİN ALTINDA BULUNAN CARİYELER HARİÇ.. Ne kadar da aşağılıyor kadınları.. Ne demek ya ellerinin altında bulunan cariyeler hariçç. Nedir bu cariye her zaman el altında bulunması? Hem ne demek o cariyeler işin içine girince iffetten sayılmaması? Aynı şey Ahzab Suresinde de vardır.. Bu ayette Müslümanlar Allah Muhammed e evlenmeyi yasakladı derler ama bakın nasıl bir yasak!! 52. Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helal değildir. Allah her şeyi gözetler. İşte Allah ın gözünde cariye ne demek öğrenmiş oldunuz.. Muhammed e evlilik artık yasaklanıyor zira hem başında ki onca karısı hem de etraf söylenmeye başlıyor.. Nasıl bir peygamber ki bu durmadan evleniyor? Birde Ahzab 50 vardır ki zaten milletin tepkisine neden olan ayette budur.. İşte o zaman bu söylentilere cevap olarak Ahzab 52 iniyor.. 50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lazım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir. Gördüğünüz gibi bu ayette uçan kaçan ne kadar kadın varsa Muhammed e helal edilmiş ve allah birde not eklemiştir.. Bakın Müslümanlar bu konuda Muhammed e zorluk çıkartmayın, o canı kimi isterse alır.. Eh tabi bunun üzerine insanlar söylenmeye başlamıştır.. Nasıl söylenmesinler ki!! Şu kıyaha bakınız.. Kendisini Muhammed e armağan eden kadınları sadece ve sadece Muhammed e helal kılıyor.. Diğer erkekler böyle bir haktan yararlanamaz diye ekliyor!! Malumunuz o dönemde kadınlarla evlenilince Mehir yani para ödemeniz gereklidir.. İşte Muhammed o kadar çok evlenmiş ki habire Mehir ödeyip durmuştur.. az da olsa bu mehirden yırtmak için böyle bir ayet indirmiştir.. Birde ne demek bir kadının kendisini bir erkeğe hibe yani hediye etmesi? Olacak iş değil.. Evet saygıdeğer hanımlar.. Sizleri Türbanı savunduğunuz gibi İslamda ki bu uygulamalarıda savunmaya davet ediyorum. Öyle Allah ın emirlerinden işinize geleni seçip böğürmek allah ı incitir.. allah incinir mi demeyin inciniyormuş.. Ben demiyorum kendi diyor.. Ahzab suresinde ki bu havada karada uçan kadınlar meselesinden baya bir tepki gelmiştir. Muhammed de bu tepkilere karşı bu ayeti yazmıştır.. Ahzab 57. Allah ve Resulünü incitenlere Allah, dünyada ve ahirette lanet etmiş ve onlar için horlayıcı bir azap hazırlamıştır. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 bılımde kanıtlayamıyorsa aslında bız hıc bırımız ve hıcbısey yok bilim bizi kanıtlar.. bu dünyada vücut bulduğumuza göre, hissedilebildiğimize, görülebildiğimize ve bilimin üzerimizde deney yapabildiğin göre biz varız.. bilim bizi kanıtlar... bakın bilimin kanıtlamadığı şeyler yoktur demiyorum... sadece bunlar inanılan şeylerdir ve kanıtlanamazlar diyorum.. ruhumuzun da var olduğuna inanıyoruz.. ama bilim bunu kanıtlayamaz... bundan bahsediyorum.. bilim kanıtlayamadığına göre de bunun gerçekliği kanıt değildir. bu yüzden de gerçekliği kanıtlanmış hikayeler olamaz.. bunlar hikayedir... sadece gerçekliğine inanılır.. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 işte bütün bunların hepsi öyle olduğuna inanılan şeylerdir...deneylerle, bilimsel verilerle kanıtlayamazsınız... bir çocuğun babasını kanıtlayabilirsiniz ancak bir çocuğu yaratanın Allah olduğunu kanıtlayamazsınız... buna ancak benim gibi inanabilirsiniz... burda ıspatlanamayan yaratılısın baslangıcı. sıze gore dın bunu acıklayamıyor. bılımde acıklayamıyorsa yaratılısın baslangıcını bende bır mantık yuruterek aslında var olmadıgımız sonucuna varıyorum Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 burda ıspatlanamayan yaratılısın baslangıcı. sıze gore dın bunu acıklayamıyor. bılımde acıklayamıyorsa yaratılısın baslangıcını bende bır mantık yuruterek aslında var olmadıgımız sonucuna varıyorum bilim yaratılışın başlangıcını açıklar.. evrimden bahseder... bunun aksi de ispatlanmış değildir.. doğruluğu ispatlanmış mı bilemem ama bazı belgesellerde, bazı bölgelerde ne insan ne de maymun olan her ikisinin de özelliklerini barındıran iskeletlerin bulunduğu toplu mezarı gösteriyordu... evrimin olmadığı dediğim gibi ispatlanmamıştır.. ispat olarak öne sürülenler de dini kitaplarda yazılan ve yalnızca yine inanılan şeylerdir... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın.Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir. fuhsa zorlamayın ıfadesı acık tevıle yoruma ıhtıyac yok. aksını ıddıa eden art nıytelıdır yada en azından dıkkatlı okumuyordur. devamında kı ıfadelerden ıse ben sunu anlıyorum; kım onları zorlarsa, zorlanan ıcın yanı ıstemeye ıstemeye bu ısı yapan ıcın bagıslayıcı ve merhametlıyım dıyor Allah. yanı sen bu ısı zaten gonul rızası ıcınde yapmadın uzulme, muteessır olma ben bagıslayıcıyım dıyor Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın.Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir.fuhsa zorlamayın ıfadesı acık tevıle yoruma ıhtıyac yok. aksını ıddıa eden art nıytelıdır yada en azından dıkkatlı okumuyordur. devamında kı ıfadelerden ıse ben sunu anlıyorum; kım onları zorlarsa, zorlanan ıcın yanı ıstemeye ıstemeye bu ısı yapan ıcın bagıslayıcı ve merhametlıyım dıyor Allah. yanı sen bu ısı zaten gonul rızası ıcınde yapmadın uzulme, muteessır olma ben bagıslayıcıyım dıyor buradan anladığım bana insanları dinlerinden çıkarmak için görevlendirildiğimden bahsediyorsun. veya örnekteki cariyelerin yerine koyuyorsun beni (dinden çıkmış olduğum konusunda) ilki daha doğru geldi.. baştan söyleyeyim ki kastettiğin buysa ben kimseyi dinden çıkarmaya zorlamıyorum.. çünkü ben bir dindarım... ancak baştan beridir olan tartışmada bu inanılan dinin ispatının olmadığını söylüyorum siz de ispatlı hikayelerden bahsediyorsunuz... ben de bunun ispat olamayacağını, gerçekliğine inanılan bir hikaye olduğunu söylüyorum.. sonunda haksız çıkacağınızı anlayıp soruma cevap verip (soru sormadım ama onaylanıp onaylanmadığım konusunda amesaj bekliyordum) konuyu değiştirip farlı yollara saptınız... bana sorumun cevabını verin... sonuç olarak ispatlanabilir mi, ispatlanamaz mı !!! hem Allah'ın hem de sizin olmadıklarını söylediğiniz bizler ve siz zat-ı muhteremlerin varlığı !!! Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 buradan anladığım bana insanları dinlerinden çıkarmak için görevlendirildiğimden bahsediyorsun.veya örnekteki cariyelerin yerine koyuyorsun beni (dinden çıkmış olduğum konusunda) ilki daha doğru geldi.. baştan söyleyeyim ki kastettiğin buysa ben kimseyi dinden çıkarmaya zorlamıyorum.. çünkü ben bir dindarım... ancak baştan beridir olan tartışmada bu inanılan dinin ispatının olmadığını söylüyorum siz de ispatlı hikayelerden bahsediyorsunuz... ben de bunun ispat olamayacağını, gerçekliğine inanılan bir hikaye olduğunu söylüyorum.. sonunda haksız çıkacağınızı anlayıp soruma cevap verip (soru sormadım ama onaylanıp onaylanmadığım konusunda amesaj bekliyordum) konuyu değiştirip farlı yollara saptınız... bana sorumun cevabını verin... sonuç olarak ispatlanabilir mi, ispatlanamaz mı !!! hem Allah'ın hem de sizin olmadıklarını söylediğiniz bizler ve siz zat-ı muhteremlerin varlığı !!! sevgılı hakanaytac sızı ınsanları dınden cıkarmaya calısmakla ıtham edecek yada bu sekılde anlasılmaya sebep olabılecek bı soz sarf etmedım. yınede yanlıs ıfade ettıgım ıcın bu sekılde anlamanıza sebep oldu ısem ozur dılerım. hakkınızı helal edın. sorunuza gelınce bu benım ıcın naklı ve aklı delıllerle ıspatlanmıstır. bı kez daha soylemekte fayda goruyorum. sızı dınden cıkmakla ıtham etmedım etmemde cunku; peygamber efendımız a.s '' sızden kım bırı ıcın sen kafırsın derse, onlardan bırı kafır olmustur, ya soylenen kısı zaten kafırdır yada bır mumıne kafır dedıgı ıcın dıyen kafır olmustur'' der bızde buna ınanırız. kımsenın dınını ımanını olcebılecek bır cıhazımız olmadıgı gıbı bu bızım vazıfemızde degıldır. bu Allah'ın tasarrufundadır. bız ancak kendı ıradesı ıle ınkar edenı ve ettıgını duyduklarımızı bu sınıftakı ınsanlar olarak anarız ıstemesekte ve kendılerı ıcın uzulup dua etsek bıle Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.