Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Köfte Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem Yarım kg az yağlı kıyma 1 Adet soğan 2 Dilim ekmek içi 1 Adet yumurta sarısı 1 Tutam tuz 1 Tutam karabiber 1 Tutam kimyon 6-7 Sap maydanoz Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı Soğanı randeleyip, kıymaya ekleyin. Bir süre suda beklettiğiniz ve ıslattığınız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edin. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Sade Omlet Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 15 dk. Kaç Kişilik 3 Yöntem 6 Adet yumurta 6 Yemek kaşığı süt veya su 1 Çay kaşığı tuz Biraz karabiber 2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin Hazırlanışı Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın. Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın. Karışımı tavaya boşaltın. Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın. Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın. Omleti üçe bölerek servis yapın. Sade Omlet yemek tarifleri Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2007 Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 4 Süre 25 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem 1 kase yeşil mercimek 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı kesme ev eriştesi,arpa şehriye veya yuvarlama 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı nane 10 bardak su yuvarlama için; 1 ekmek hamuru Hazırlanışı Unu bir süre yağda kavuralım,daha sonra içine salça ve mercimeği katalım. Suyunu da ilave edip kaynayınca içine erişteleri katalım. Bir süre bu şekilde ateşte kalan çorbayı ateşten indirdikten sonra üzerine naneyi ekleyelim. Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası yemek tarifleri Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kaan_bebeto Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 birisi mantı yapsada mantı yesek yaff kimsede mantı yapmasını bilmiyo ki Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ annemmutfakta Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Mantı şimdilik yok ama onun yerine Huluçka var, Yüksük çorbası var:) Dilerseniz bir bakın , yapılışlarını videosunu izleyin. www.annemmutfakta.tv Her gün ne yapacağım diye düşünenlere alternatif olur sanırım. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ NESLİ Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 börekçilere bir tarifte benden Buzluk böreği: 4 hazır yufka yarım paket margarin (erimiş) yarım su bardağı çiçek yağı iç malzeme: çökelek maydanoz Yapılışı: Yufkayı tezgaha serip çiçek yağıyla karıştırdığımız margarini fırçayla sürün üzerine ikinci yufkayı da serip yağı sürün ve yufkayı 8'e bölüp geniş kısmına iç malzemeyi koyup kenarlarını bir cm.kadar içeri kıvırıp iki cm. gemişliğinde katlayın bi kâseye su doldurup hazırlanan yufkaları bu suya batırın ve hemen pişirecekseniz fırın tepsisine sıralayıp fırına eğer aceleniz yoksa bir çay tepsisine birbirine deymeyecek şekilde dizip buzluğa koyun donduktan sonra buzluk poşetine koyun istediğiniz zaman pişirebilirsiniz (buzluktan çıkardığınız da buzunun çözülmesini beklemeden fırına verin) afiyet olsun... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 bu topice yemek tarifi yazıpta yumurtalı kabuslarımı dindiren tüm dostlara sevgiler ısrarla devam edin... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ aysum Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Bu topic ileride bana lazım olacak tarifleri doğru yazın ha rezil etmeyin sonra insanı Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir kleo Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 leylam kereviz tarifi sana...... birde meze severlere; orta büyüklükte bir izmir kerevizi(patates gibi olan kısmı büyük yaprağı yok denecek kadar az olan) bir bardak dövülmüş ceviz içi, bir limon suyu 2 yemek kaşığı mayonez yoksa zetin yağı 2 sarımsak 1 çay kaşığı tuz..... ve katı kıvamda yoğurt kereviz soyulup rendelenir,limonla ovalanır ki kararmasın.....dövülmüş ceviz içi, mayonez, ezilmiş sarımsak (2 veya 3 diş..zevke göre) tuz eklenir.. rus salatası kıvamına gelecek kadar yoğurt konur iyice karıştırılır.........afiyet olsun...... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 teşekkür ederim Kleom,kıs gecenin ikisinde canım çekti.. ben yemeği sanmıştım hani portakal suyuyla yapılan,zeytinyağlı,nefis oluyor o da..ama bu da çok cazip,ilk kereviz elime geçişinde yapacağımdan emin olabilirsin.. ve yiyeceğimden.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir kleo Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 teşekkür ederim Kleom,kıs gecenin ikisinde canım çekti.. ben yemeği sanmıştım hani portakal suyuyla yapılan,zeytinyağlı,nefis oluyor o da..ama bu da çok cazip,ilk kereviz elime geçişinde yapacağımdan emin olabilirsin.. ve yiyeceğimden.. ben onuda severim..... şu kerevizden ne güzel yemekler oluyo..dimi... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 evet..tıpkı lahanadan ve kabaktan da olduğu gibi.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir kleo Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 evet..tıpkı lahanadan ve kabaktan da olduğu gibi.. ben kerevizle lahanayı aynı katagoriye sokamıyorum..... canım kerevizime hakaret sayılır bu...... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 sendeki kereviz aşkının bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum.. bir kereviz tarlası edinebilirsin kanımca.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir kleo Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 sendeki kereviz aşkının bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum.. bir kereviz tarlası edinebilirsin kanımca.. yok kerevizle daha seviyeli bi ilişkimiz var...... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 yok yok anladım ben..size mutluluklar dilerim.. benim için sadece lezzetli ve faydalı bir sebze,rahat olabilirsin Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir kleo Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 hem faydalı hemde seviyeli....kanımca ilişkimiz çok süper olacak Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 yok Kleo,ben düşündüm de..bence senin bir süre kerevize ara vermen gerekiyor..yoksa seviyesi kaçacak Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir kleo Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 yok Kleo,ben düşündüm de..bence senin bir süre kerevize ara vermen gerekiyor..yoksa seviyesi kaçacak olar.. kereviz dediğin nedirki... senden dahamı kıymetli ..araverdim gitti....... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 kıs gözlerim yaşardı.. beni kerevize tercih ettin ya,ölsem gam yemem.. çok yerinde ve isabetli bir karar verdin Kleocum.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 rica etsem en iyi kurufasulye yapmanin tarifini bilen gercekten profosyenel anlamda tarif edebilen bir arkadas tarif ederse mutlu olucam yani gercek anlamda kurufasülye yapmanin tarifi.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 Paylaş Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2008 rica etsem en iyi kurufasulye yapmanin tarifini bilen gercekten profosyenel anlamda tarif edebilen bir arkadas tarif ederse mutlu olucam yani gercek anlamda kurufasülye yapmanin tarifi.. Güveçte ve ağır ateşte pişerse kurufasülyenin tadına doyulmaz Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Güveçte ve ağır ateşte pişerse kurufasülyenin tadına doyulmaz Güveç,ağır ateş Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Güveç,ağır ateş Toprak kap yaniii şöle bişey bak Resim biraz devasaymış ama Ağır ateşte kısık ateş manasında Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ diloş Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Paylaş Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2008 Bunu hep merak etmişimdir Efendi Türkler..nedir siz erkekleri bu kurufasülyeye çeken..? Bu arada Radya'cığıma katılıyorum güveç çoğu yemeğe ayrı bir lezzet katar..güveç kaliteli bir güveç olacak ama..mesela yaprak sarmasını birde güveçte deneyin.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.