Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hz. MUHAMMED'E İNANMAYAN BİR TOPLUM VEYA KİŞİLER BU AYETLERE GÖRE NASIL ZALİM OLUR.. Örn Japonlar puta tapıyor veya biri ateist diye neden zalim olur.


DİPNOT

Önerilen İletiler

Allah Rahmandır Rahman olduğu için inanmadığın halde bugün bu sözleri sarfettiğin halde eger ecel vaktin gelmediyse akşam sofranda sana yine rızkını verecek.

Hala ne diyor ya! :lol: Ya yok öyle birşey, valla bak. Ben çalışıyorum, çalışabilmek için kendime iyi bakıyorum, iyi bakabilmek için iyi gıdalar alıyorumi iyi gıdalar almak için iyi çalışıyorum, iyi çalışmak için iyi besleniyorum. Bana Allah falan fistan vermiyor bunları kardeşim. Ben hastalandığımdan 3 gün yattım, hasta olmamın nedeni maçta terleyip serinde durmamdı. Allahın suratıma üffürmesi değildi kardeşim. :D

şunuda düşünki Allah seni yaratmasaydı sana el ayak akıl zeka vermeseydi başarılarını kazanman için sana uygun ortamı takdir etmeseydi sen bunların hiç birini yapamazdın.kendini yoktan var edemezdin.daha dünyada yokken benim çok mutlu bir ailem olsun diyerek aile seçimini yapamazdın. saçlarımın doğal rengi bu olsun gözlerim bu renkte baksın diyemezdin. insan olarak O sonsoz kudretin yanında işte bu kadar acizsin.

Elimi, ayağımı, zekamı Allah vermedi. Annemle babam halvet olmuşlar ve hoop ben doğmuşum. Ben doğayım diye de annem iyi beslenmiş, babam eve ekmek getirmiş. Zekamı da Allaha değil, yaşadığım ortama birde genlerime borçluyum kardeşim. Gözlerimde seninkinden farklı bir renkte bakmıyor. İris tabakasının rengi farklı olunca dünyayı da farklı renkte görmüyor insan. :lol:;)

koskoca bir evreni Yaratan yanında karıncadan bile küçük kaldığımız gezegenleri kainatta hiç bir seye asmadan havada tutabilen hiç birini diğerine karıştırmayan Allah kimseye muhtaç değildir.eğer O hasa bir besere muhataçsa bir beşer çıksında Onun yarattıklarından daha üstün birsey çıkarsın ortaya da görelim.

Yer çekiminden haberin yok kardeşim. Bak uzayda hiçbişey havada asılı durmaz. Havada asılı durması için -hava- diyebileceğin bi -yer- lazım. Tabaka lazım. Yerçekimi lazım. Uzayda yer çekimi yok ki havada asılı kalsın kadeşim! Bak yakında insanlar big-bang'i yapacaklar. Ondan önce de insan kopyaladılar. Yeter mi Allahcılık oynamak için? Hem beni sevmeyen birisini affedebiliyorum, Allah bunu bile yapamıyor, kendisini sevmeyenleri cehenneme atacak. Sen beni sevmesen bile ben seni affediyorum, bak ben şefkatli bir Allahım. -_-

Allah çalışanı görür.sen dünya hayatı için çalışıyorsun Allah senin hakkını boşa çıkarmıyor dünyada veriyor sana hakkını.ben hiç ölmücekmiş gibi dünya için yarın ölücekmiş gibi ahiret için çalışmak gibi orta bir yol dustur edindim hayatıma.

Allah'a yakın olmakla insanın ahireti güzelleşiyor dünyada çalışman iyi bir maaşının olması senin ahiretine etki edebilecek unsurlar değil.benim Allah'ım herkesin Allah'ı.

Yananı görür Allah, alllah alla alllllllah...

şirket meselesine gelince sen bir sirket için çalışıyorsun ve o şirket seni seciyor ben çalışmıyorum beni bünyesine almıyor.Allah ta inananı alıyor inanmayanı almıyor. bir şirket düşünün ki iyi kalplı iyi bir yaşantısı olan iyi bir ailesi olan ancak eleman aradığı alanda hiç bir bilgisi olmayanı işe alırmı.bu o alanda uzman olan kişilere haksızlık sayılmazmı.

hiç inananla inanmayan bir olurmu.

Allah ın adaleti biz insanların aklının alamayacaği kadar geniştir.

En azından şirket sahibi çalışanlarını Eğitimli-İyi ya da Eğitimsiz-Kötü diye ayırır. Şu işçi bana daha çok gaz veriyor, öteki beni daha çok seviyo diye ayırmaz. Ama Allah insanların iyi ya da kötü olduklarına bakmaz. Onu sevenleri alır, sevmeyeni cehenneme atar. Torpilciler gibi kardeşim.

peygamber efendimiz kızı fatımaya peygamber kızı olman seni ahirette kurtarmaz buyurmuştur.

senin dediğin gibi olsaydı benim gibi nefsine yenik düşen birinden ziyade peygamber efendimiz kızına böle bi uyarıda bulunmazdı.

Bu onların sorunu. Nasılsa gidecekleri bir cennet olmadığı için, üzerinde konuşmaya değmez kardeşim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

..?????

Sen sen olmanı,bir budistin çocuğu olmamanı,ya da bir japon,ya da bir satanist, ya da yahudi ya da müslüman olmamanı bile ,herşeyini Allaha borçlusun.. Sen şu an ne isen,Allah dilediği için o sun,ailen Allahtan,işin Allahtan,evin Allahın,bedenin bile Allahın malı..benim diye sahiplenebileceğin tek bir kavram bile olamaz .. minik bir bakterinin bile seni alt edip yatağa yatıracağı şu hayatta ,hala ayakta sağlam ve hayattaysan bile,Allah dilediği için bu böyle..Aynı Allah dilerse seni bitkisel hayata da sokar tek bir olayla.Çok koruduğun elinde gider,bacağında gider,bedeninde gider tek bir kazada.Kimse kendini koruyamaz,Allah kulunu korur..

Aynı ailede bi kaç kardeşten ikisi arasında örnek vereyim,eğer bi kardeşim yemek yapmayı beceremiyorsa,temizlikten anlamıyorsa,rahatına düşkünse,resim yapamıyorsa,müzik kulağı yoksa ,zeki olmasına karşın,işinde iyi olmasına karşın saydığım doğuştan özelliklerin hiç birini edinemiyorsa,,bu kardeşlerden biri ise zeki olmasına karşın,işinde iyi olmasına karşın,aynı oranda ressamsa,aynı oranda sesi de müzik kulağı da iyiyse,aynı oranda terziyse aşçıysa,pratik çözüm üretmede etrafına şaşkınlık yaratmakta ise şu bu,tek başına gen ,tek başına bilim,tek başına biyoloji kavramları hafif kalır bence.Doğuştan kazanılagelen her kavramda Allahtan bir lütuf vardır.İncil ehlindeki kutsal ruh desteğiyle ilgili kavramlara bakın,Kuran a bu kadar tepkilisiniz madem.Ya da bilimadamlarının sanılan icatların aslında Allahın icatları olduğunu anlatayım..Bir arabanın yapılışına kadar geçen her sürede,her parçada,her aşamada,arabanın her kullanılan malzemesinde Allahın bu icadı yaratmış ve birilerine buldurma sisteminde incelik vardır.Allah yarattıklarından yaratacağı diğer bir yaratılmışı ,yarattıkları ile nasip eder. Bakarsınız şu internette bile neler olacak dünya genelinde.. öyle ya,bi İncil ehlinde yer etmiş 666 kavramının ,ibranice rakamlardaki yazılış karşılığı www iken,köken yine yahudilere ve belki nerelere uzanmakta.. Akıllar ancak,Allahın vereceği ilim ile işler,ilimsizlik varsa bir akılda,herşey tekdüze kalır anlamsızlıkta.. güven aklına ,güven tek başına kendine,dışardan gün gelir bi kaç metafiziksel olgu,bi kaç vahim gidişat,bi kaç felaket,tesadüf kardeşim derken tesadüf üstüne tesadüf,yok yok hala tesadüf,güm..hadi aklınla kurtar kendini..

yalleph iniz yetişir o gün size..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hala ne diyor ya! :lol: Ya yok öyle birşey, valla bak. Ben çalışıyorum, çalışabilmek için kendime iyi bakıyorum, iyi bakabilmek için iyi gıdalar alıyorumi iyi gıdalar almak için iyi çalışıyorum, iyi çalışmak için iyi besleniyorum. Bana Allah falan fistan vermiyor bunları kardeşim. Ben hastalandığımdan 3 gün yattım, hasta olmamın nedeni maçta terleyip serinde durmamdı. Allahın suratıma üffürmesi değildi kardeşim. :D

 

 

diyelimki bu gece bir deprem oldu ve Allah korusun sen enkaz altında kaldın.sana yardım etmeye gelenleri kim yönlendirecek senmi

sen enkaz altında nerde olduğunu bilmezken senin üstünde dolaşan lar enkaz altında senin nerde olduğunu bilmezken onların ellerini kollarını senin yardımına kim koşturacak senmi.

diyelimki kurtuldun kendine geldiğinde yaşıyorsam ben yaptım benim sayemde kurtuldum diyebilirmisin???

 

Elimi, ayağımı, zekamı Allah vermedi. Annemle babam halvet olmuşlar ve hoop ben doğmuşum. Ben doğayım diye de annem iyi beslenmiş, babam eve ekmek getirmiş. Zekamı da Allaha değil, yaşadığım ortama birde genlerime borçluyum kardeşim. Gözlerimde seninkinden farklı bir renkte bakmıyor. İris tabakasının rengi farklı olunca dünyayı da farklı renkte görmüyor insan. :lol:;)

 

gözlerimin kahverengi olması ve buna rağmen dünyayı kahverengi görmemem hasebiyle biliyorum iris tabakasının marifetlerini. merak etmeyin.

herneyse

sen rahme tek bir hücre olarak düştüğünde o hücrelere çoğalma gelişme emrini kim verdi senmi.sen dünyaya gelene kadar hatta dünyada bile durmadan çalışan o hücrelere çalışma emrini kim verdi.o hücreler kendi kafalarına göremi çalışıyor yoksa onlara o emri senmi verdin.hayır sen kendinle ilgili hiç birseye karar veremedin genler mi dedin genlerinde AllahIn eseri kardeşim.

 

öyleyse.

en basit bir kalemin kendi kendine hiç bir zeka hiç bir el dokunmaksızın oluşabildiğini ,kömürün kendi kendine ince uzun bir hal alıp daha sonra nerden haberi olmuşsa tahtanın gelip kömürün etrafını sarmasını dahada ileri gidip çeşit çeşit renklerin gelip bu kalemin dışına yerleşmelerini düşünebiliyormusunuz hayır. bir zeka dokunmalı dünyadaki en ufak bir seyin üretilebilmesi için bir el olaya dahil olup onu ortaya çıkarmalı öyle değilmi.

kalem nedir hiç kelemin üretilmesiyle kendi yaratılışını kaysladınmı

yahu basit bir kalem bile kendi kendine olamazken insanın hücrelerin başıboş hareketleriyle kendi kendine olabilmesine hangi akıl hangi mantık doğruluk payı verebilir.bunlarında tıpkı kalem gibi bir zekaya bir emre ihtiyacı yokmudur.

 

 

Yer çekiminden haberin yok kardeşim. Bak uzayda hiçbişey havada asılı durmaz. Havada asılı durması için -hava- diyebileceğin bi -yer- lazım. Tabaka lazım. Yerçekimi lazım. Uzayda yer çekimi yok ki havada asılı kalsın kadeşim! Bak yakında insanlar big-bang'i yapacaklar. Ondan önce de insan kopyaladılar. Yeter mi Allahcılık oynamak için? Hem beni sevmeyen birisini affedebiliyorum, Allah bunu bile yapamıyor, kendisini sevmeyenleri cehenneme atacak. Sen beni sevmesen bile ben seni affediyorum, -_-

 

 

kopyaladıkları insan kaç gün yaşadı acaba . insan halini bile alamadan bir embriyo 5 gün yaşayabildi. anne karnındaki 5 günlük bir embriyonun farkına bile varmaz.hatta bazı bilim adamalrı 5 günlük bi embriyonun yasadığına bile inanmaz.

insan kopyalamak bilimsel açıdan yapılabildiğine göre çook da zor bişey değil ancak onu yaşatabilmek çok zor birsey kardeşim.

insan kopyalamak adı üstünde var olan bir seyin elinde bulunan malzemelerle aynısını yapmak

Allah ise bizi yoktan varetti. aynı şeymi.

insanlık Allahın yarattığının yanında lafı bile olmayacak bir sey yaptı o kadar.bunu insanlık için çok büyük bir sey olması insanın Allahın yaratışı karşısında hala aciz olmasından kaynaklanmakta.

 

yer çekiminden en az senin haberin olduğu kadar benimde haberim var .

ancak yer çekimi kanunu onu keşfeden bilim adamındanda önce vardı çünkü herşey gibi onuda Allah yarattı.

aynı seyleri söylüyoruz aslında.bende havada asılı duruyorlar demedim.şaşırdığım noktada bu.hiçbir şeye asılmadıkları halde hiç bidayanak hiç bir tutunakları olmadığı halde Allahu tealanın yerçekiminı orada bulundurmaması hasebiyle asılı gibi duruyorlar. buna hangi kudret hangi güç yetebilir.tabiki Allah'ın kudreti .

ha yoksa akıl varlığından söz edemeyeceğimiz bu yerçekimi vakti zamanında ben dünyada olimde insanların ayakları yere bassın uzayın derinliklerinde olmıyım gezegenler düşmesin die mi düşünmüş

tövbe tövbe Ya Rabbim

 

 

En azından şirket sahibi çalışanlarını Eğitimli-İyi ya da Eğitimsiz-Kötü diye ayırır. Şu işçi bana daha çok gaz veriyor, öteki beni daha çok seviyo diye ayırmaz. Ama Allah insanların iyi ya da kötü olduklarına bakmaz. Onu sevenleri alır, sevmeyeni cehenneme atar. Torpilciler gibi kardeşim.

 

eğitimsizlerin kötü olduğu genellemesine nerden vardınız.kötülükten kastımız insanı değerlerse Allahu tealanında insanı değerler bakımından kötü olan bir insanı sizin tabirinizle cehenneme atması sasılacak bir sey olmasa gerek.hani şirket sahibide ayırıyor ya.

 

bir çalışanın her hangi bir şirkette çalışma nedeni o şirket için verimli olabilmektir hiç bir patron şirketini ilerletmek amacı ile işe aldığı bir işciden kişisel egolarını tatmin etmesini elbetteki beklemez.bu yüzden bir şirket sahibinin bu işçi beni seviyor kalsın demesi elbetteki söz konusu olamaz.

 

ama insanların dünyaya geliş amacı nedir.

varlık alemini rastlantılar zincirine indirgeyip kenidlerini yaratana karşı sorumluluklarından kaçmak gününü gün edip sorumsuzca yaşamak değil hiç kuskusuz.

insanların yaratılış amacı Allah'a kulluk etmektir.yalnızca Allah'a kulluk etmek.

sizde bu yüzden yaratıldınız.

nasılki çalışmanız için işe alındığınız bir şirkette sorumluluklarınızdan kaçarak çalışmayı bıraktığınız zaman size kapı gösteriliyorsa

Allah'a kulluk için geldiğiniz hayatta Ona kulluk etmeyi reddettiğiniz zamanda size kapının gösterilmesi çok doğaldir.

sonuçları amaç bazında inceleyin lütfen.

 

 

yinede en doğrusunu Allah bilir . kim bilir belki insanlığı düşünüp yoldan bir taşı kaldırmanız hidayetinize sebeb olacak bütün bu inkarlarınıza rağmen affedileceksiniz.son nefes verilmeden kimseden ümit kesilmez. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

 

bütün bu aşırılıklarınıza rağmen siz her nekadar istemesenizde dualarımdasınız kardeşim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yinede en doğrusunu Allah bilir . kim bilir belki insanlığı düşünüp yoldan bir taşı kaldırmanız hidayetinize sebeb olacak bütün bu inkarlarınıza rağmen affedileceksiniz.son nefes verilmeden kimseden ümit kesilmez. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

 

bütün bu aşırılıklarınıza rağmen siz her nekadar istemesenizde dualarımdasınız kardeşim.[/b]

Amin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşim sence bu bahane mi gerçekten? Buna kendinde inanıyor musun? Muhammed geldiğinde neler -hop- diye yapmış bakalım mı? Kavimcilik halinde yaşayan bir toplumun cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden kavimciliği kaldırmış hop diye. Faizcilikle geçinen bir toplumdan, tüccarlar ne yapar, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden hop diye faizi kaldırmış. Araplar kuzenleriyle evlenmezken hop diye evlenebilir izni çıkarmış, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden. Araplar onlarca puta taparken, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden birden tek ilahlı sisteme geçirmiş. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeyen Arapları birbirine düşman etmiş, kimi savaşlarda babayla oğul karşı karşıya savaşmış. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden Zekat diye bir uygulama başlatmış, hiç yoktan herkesin malından vermesini emretmiş. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden neler neler yapmış oysa gördün mü? Bir çoğunu da saymıyorum. Bunları yaparken cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeyen adam, kölelik kalktığında cemiyete vereceği zararı mı düşündü sence? Bence bu uydurmaları bana anlatma

Ben hala buna kesin bir yanıt alamadım kardeşim. Bekliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

diyelimki bu gece bir deprem oldu ve Allah korusun sen enkaz altında kaldın.sana yardım etmeye gelenleri kim yönlendirecek senmi

sen enkaz altında nerde olduğunu bilmezken senin üstünde dolaşan lar enkaz altında senin nerde olduğunu bilmezken onların ellerini kollarını senin yardımına kim koşturacak senmi.

diyelimki kurtuldun kendine geldiğinde yaşıyorsam ben yaptım benim sayemde kurtuldum diyebilirmisin???

Alemsin ya. Ben enkaz altındayken vahiy mi gelecek o adamlara? Bunlara gerçekten inanıyor musun kardeşim, yoksa gırgır olsunda beni güldür diye mi yazdın?

sen rahme tek bir hücre olarak düştüğünde o hücrelere çoğalma gelişme emrini kim verdi senmi.sen dünyaya gelene kadar hatta dünyada bile durmadan çalışan o hücrelere çalışma emrini kim verdi.o hücreler kendi kafalarına göremi çalışıyor yoksa onlara o emri senmi verdin.hayır sen kendinle ilgili hiç birseye karar veremedin genler mi dedin genlerinde AllahIn eseri kardeşim.

Kimse kimseye emir vermedi. Sperm Hücresinin yapısında bu var. Yumurta hücresine girdiği zaman bölünmeye başlar kardeşim. O yumurtaya girmese de bu özelliği var. Yumurtaya girince esas duruşa geçip emir beklemiyor.

en basit bir kalemin kendi kendine hiç bir zeka hiç bir el dokunmaksızın oluşabildiğini ,kömürün kendi kendine ince uzun bir hal alıp daha sonra nerden haberi olmuşsa tahtanın gelip kömürün etrafını sarmasını dahada ileri gidip çeşit çeşit renklerin gelip bu kalemin dışına yerleşmelerini düşünebiliyormusunuz hayır. bir zeka dokunmalı dünyadaki en ufak bir seyin üretilebilmesi için bir el olaya dahil olup onu ortaya çıkarmalı öyle değilmi.

Cansız maddelerden bahsetmiyoruz kardeşim, çarpıtmayın. Canlılıktan bahsediyoruz. Söylediğin şeyin alakası yok. Kalem, içindeki ya da dışındaki renkler canlılık gibi etki ve tepki vermezler. Aradaki farkı biliyorsan uzun uzun yazmama gerek yok kardeşim

kalem nedir hiç kelemin üretilmesiyle kendi yaratılışını kaysladınmı

Diyosun ki -Hocanın kazanının doğurmasıyla, İnsanın var olması aynıdır- öyle mi kardeşim? Kalemle kendimi niye kıyaslayayım? Kalemi birisi doğurmuyor ya da canlı değil kalem kardeşim. Önerin çok mantıksız.

yahu basit bir kalem bile kendi kendine olamazken insanın hücrelerin başıboş hareketleriyle kendi kendine olabilmesine hangi akıl hangi mantık doğruluk payı verebilir.bunlarında tıpkı kalem gibi bir zekaya bir emre ihtiyacı yokmudur.

Üç oluyor bu, kalem canlı değil, normaldir kendi kendine olamaması. İnsanda kendi kendine olmaz. İnsan canlıdır. Anne babası çiftleşir ve doğası gereği oluşur insan. Kalemi insana benzetebildiğinize göre bilimden anlamadığınızı söylemek zor olmasa gerek kardeşim.

kopyaladıkları insan kaç gün yaşadı acaba . insan halini bile alamadan bir embriyo 5 gün yaşayabildi. anne karnındaki 5 günlük bir embriyonun farkına bile varmaz.hatta bazı bilim adamalrı 5 günlük bi embriyonun yasadığına bile inanmaz.

Önceden kopyalanacağına inanmıyorlardı ama oldu, bu sefer -Allahın takdiriyle oldu ama yaşatamazlar- diyorlar. Bilim en sonunda kopya insanı yaşatacak ve o zaman yine inançlılar yüzleri kızarmadan -Allahın takdiriyle oldu- diyecekler.

eğitimsizlerin kötü olduğu genellemesine nerden vardınız.kötülükten kastımız insanı değerlerse Allahu tealanında insanı değerler bakımından kötü olan bir insanı sizin tabirinizle cehenneme atması sasılacak bir sey olmasa gerek.hani şirket sahibide ayırıyor ya.

Diyelim ben çok iyi bir insanım ama Allah'a inanmıyorum. Başkasıda çok kötü bir insan ama Allah'a inanıyor. Öteki tarafta nereye gidecekler söyle misin kardeşim?

yinede en doğrusunu Allah bilir . kim bilir belki insanlığı düşünüp yoldan bir taşı kaldırmanız hidayetinize sebeb olacak bütün bu inkarlarınıza rağmen affedileceksiniz.son nefes verilmeden kimseden ümit kesilmez. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

 

bütün bu aşırılıklarınıza rağmen siz her nekadar istemesenizde dualarımdasınız kardeşim.

Benim için boşuna dua etme kardeşim. Gereksiz işlere adımın karıştırılmasını sevmem.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşim sence bu bahane mi gerçekten? Buna kendinde inanıyor musun? Muhammed geldiğinde neler -hop- diye yapmış bakalım mı? Kavimcilik halinde yaşayan bir toplumun cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden kavimciliği kaldırmış hop diye. Faizcilikle geçinen bir toplumdan, tüccarlar ne yapar, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden hop diye faizi kaldırmış. Araplar kuzenleriyle evlenmezken hop diye evlenebilir izni çıkarmış, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden. Araplar onlarca puta taparken, cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden birden tek ilahlı sisteme geçirmiş. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeyen Arapları birbirine düşman etmiş, kimi savaşlarda babayla oğul karşı karşıya savaşmış. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden Zekat diye bir uygulama başlatmış, hiç yoktan herkesin malından vermesini emretmiş. Cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeden neler neler yapmış oysa gördün mü? Bir çoğunu da saymıyorum. Bunları yaparken cemiyet hayatı bozulur mu diye düşünmeyen adam, kölelik kalktığında cemiyete vereceği zararı mı düşündü sence? Bence bu uydurmaları bana anlatma, ben yemem çünkü.

 

peygamber efendimiz kavimciliği nerde kaldırmış bana buna tek bi örnek verebilirmisin.peygamber efendimiz kavimler arasında ki kan davasını kaldırmış yoksa kan davası varken daha mı düzenli bir cemiyet hayatı vardı..yoksa size göre töre anlayışımı daha huzurlu bir toplumu doğurur. bu gün toplum olarak töreye lanet ederken töre cinayetlerine karşı çıkarken ;senin bakış acına göre bu gün töreyle yaşayan toplumların cemiyet hayatı bozulmasın diye töreyi kaldırmaya çalışmayalımmı.

ayrıca butun insanları zengin kavim fakir die ayrılmadan herkesin eşit olması fikrini topluma yerleştirmiş cemiyet hayatını düzene sokmak için.

 

faiz konusuna gelince

bu gün toplulumuzda asıl borçları dışında faiz borçlarını ödeyemeyen (en iyi örnek kredi kartı felaketi) binlerce insanın hayatı kararmaktadır.

bunun sonucu olarakta bi çok insan intihara kadar sürüklenir.şimdi bunun iyi bir yanı varmı. borçlunun hakkı yeniyor haksız yere ondan fazla para alınıyor.bumu iyi olan..

o zamanın kabile reisleri şimdilerin tefeci sistemiyle bağdaştırılacak bir sistem uyguluyolardı. bu sistemmi cemiyet hayatını düzenliyoduda kaldırılmasımı bozdu.

peygamber efendimiz faizi veda hutbesinde kesin bir emirle kaldırmıştır.

ayrıca insan hayatını düzenlemek için getirilien dinimizde hiç bir sey hop! diye kaldırılmamaıştır.

örneğin insanlığın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen kitabımız kuranda içki 3 aşamada kaldırılmıştıır.

su gibi içki tuketen bir toplmda bir anda içkinin yasaklanamayacağını hiç kuşkusuz bizi yaratan da biliyordu.

ilk olarak zararı anlatılır ikinci olarak içmemesi tavsiye edilir son olarakda tamamen yasaklanır.

 

bak kardeşim cahiliye arap döneminde amca çocuklarının evlnedirilmediği hükmüne nerden vardın bana tarihle ilgili bir sey idda edecekseniz kaynak gösterin. buda diğerleri gibi kuru bir iddadan öteye geçmedi benim için

fıravun lar kız kardeşleriyle evlenirlerdi.saltanata mirasa kimse dahil olmasın diye.

yüce Allah böle sapkınlıklara dalabilen fıtrattaki insanı her konuda uyardığı gibi bu konudada uyardı.

ayeti kerimede kendisine helal olanlar ve haram olanları insana bildirmiştir.

haram olanlar kategorisine amca çocuklarıda girmiştir.

bundan illaki birbiriyle evlensin hükmünü mü çıkarmak gerekir.

 

gelelim sarfettiğiniz en talihsiz cümleye.

tek ilahlı sistem zaten insanlık tarihinin başlangıcından beri var. bu inançtan sapıtıpta çok tanrıılı inanca geçmiş olmaları mı cemiyet hayatını bozmakta yoksa zaten bozulmuş olan bir cemiyet hayatını düzeltmek için var olan tek ilahlı doğru sistemi getirmiş ve tebliğ etmiş olmasımı cemiyet hayatını bozmakta.

inanç olayı bir toplumun en hassas noktasıdır. olmazsa olmazıdır ki tüm insanlar bir yaratıcıya inanma ihtiyacı üzere doğarlar.eğer ki inanç insanın merkezi ise buna dair olan yanlışlıkların bir an önce düzeltilmesi gerekirki

mesela vucudumuzun merkezi olan beyinde, ur olan bir insan bunu hop diye bir ameliyatta mı aldırmak ister yoksa bu gün yarısını alalım yarı bozukluk bende dursun onuda sonra alırız diyemi düşünür.

 

 

hiç bir arap peygamber efendimizin tesvikiyle birbirine düşman olmamıştır

o doğru yola davet etmiş yanlış yolda kalmakta israr eden insanlar doğru yola gecenleride rahat bırakmamıştır.

hiç bir musluman hiç bir inanmayana kafasına göre zulmetmemiştir.

müşriklerin akıl almaz işkencelerini okuduğunuzda ahladınız ufladınız dalga gecer bir edayla.

ancak burdada müşriklerin müslümanların can ve mallarına yaptıkları saldırılar neticesinde müslümanların kendilerine yapılanlara rağmen zarar vermek değil sadece savunmak amaçlı savaşlar yaptığına dikkatinizi çkemek isterim.

mekkenin bir tek kişinin bile kanı düklmeden fethedildiğini bir kez daha hatırlatıyorum.

 

 

son olarak bu zihniyetlerin efendimizi elinden kılıç düşmeyen ömrü savaşlarda gecen durmadan kan akıtan bir kişi olarak göstermeye çalışmasını kınıyorum.

bu insanlar biraz araştırmış olsalar efendimizin 23 yıllık peygamber lik hayatının sadece 52 gününün savaş esnasında geçtiğini bilirler .

bu savaşların hiç biride efendimizin başlattığı savaşlar değildir. hepsi savunma amaçlıdır.

bu savaşlar peygamber efendimizin sahsi savaşları değil hepsi müslümanlara karşı yapılan eziyetlere hakaretlere mallarının ellerinden alınmasına bir çoğunun haksız yere sehit edilmesine ,kendi yurtlarında yıllarca ambargo uygulanması ve bunun sonucunda yurtlarından çıkarılşmaya mecbur bırakılmaları ,hicret ettikleri yerdede rahat bırakılmamaları na karşı bakın tekrarlıyorum savunma amaçlı savaşlardır. sizde takdir edersinizki bir devletin nasılki kendi milletini dışardan gelebilecek tehditlere karsı savunmak, onları huzurlu bir ortamda yaşatmak ,onların can ve mal haklarını korumak ,gerekirse bu uğurda savaşmak göreviyse peygamber efendimizde bir islam devleti kurmuş ve bu devleti korumak için gerektiği taldirde savaşmış.

buna objektif gözlüklerle bakabilirseniz eğer haklı davranışlar olduğunu göreceksiniz.

 

PEYGAMBERİMİZ HAKTIR VE HAKKIN SAVAŞI DAİMA BATILLADIR.

 

 

 

 

 

[/b]

Bakın, yazılarınızı bu kadar büyük yazmayın bağırır gibi. Okuyabiliyoruz çünkü normaldede.

 

 

eğer bana birseyi yapmamı tavsiye ediyorsanız önce onu kendiniz yapınız .

benim bağırmak karşımdaki ni sesimle yada yazılarımın buyuklüğüyle sindirmek amacım olamaz.ben bunu doğru bir dille bildiklerimi paylaşarak yapmayı yeğlerim.

 

zira bu sözde bana ait değildir . çok ünlü bir bilgin olan hz mevlananın bütün insanlığa yaptığı bu çağrıyı nasıl kendime mal edebilirm.

ben sadece islamın insan ayrımı yapmadığına dikkat çeken böle güzel ve anlamlı söze dikkat çekmek istedim o kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

peygamber efendimiz kavimciliği nerde kaldırmış bana buna tek bi örnek verebilirmisin.peygamber efendimiz kavimler arasında ki kan davasını kaldırmış yoksa kan davası varken daha mı düzenli bir cemiyet hayatı vardı..yoksa size göre töre anlayışımı daha huzurlu bir toplumu doğurur. bu gün toplum olarak töreye lanet ederken töre cinayetlerine karşı çıkarken ;senin bakış acına göre bu gün töreyle yaşayan toplumların cemiyet hayatı bozulmasın diye töreyi kaldırmaya çalışmayalımmı.

ayrıca butun insanları zengin kavim fakir die ayrılmadan herkesin eşit olması fikrini topluma yerleştirmiş cemiyet hayatını düzene sokmak için.

İşte bende onu diyorum kardeşim, sanmıyorum ama belki bu sefer farkedeceksin. Bak şimdi, Muhammed gelmiş, bakmış ki kan davasını kaldırmış. Çünkü sakat bir sistem. İnsanlar birbirlerini öldürüyorlar. Ama o töreyi kabul etmeyen için sakat. O kültürle yoğrulmuş bir toplum, kan davasını hukuki ve kültürel bir hak olarak görür. Onlar için insanlık dışı birşey değildir. Zaten öyle görmedikleri için kan davasını sürdürmüşlerdir. Ama Muhammed farkedebilmiş kan davasının kötülüğünü kaldırmış. Hemde hemen hemen tüm Araplara rağmen, dini bahane ederek. Peki Kan davası gibi töreye bağlı bu hukukun sakatlığını gören Muhammed, kölelik gibi insanlık dışı bir sistemi niçin kaldırmadı? Çünkü Köleliğin insan onuruna dokunan bir sistem olduğunu bilemeyecek kadar 15 asır öncesinde yaşıyordu. Kaldıramazdı, çünkü köleliği insanlar için normal görüyordu. Kuranda köleliğin zamanla kaldırılacağının vaad edildiği tek bir ayet gösteremezsin. Meşrulaştırmıştır köleliği kardeşim, normalleştirmiştir.

faiz konusuna gelince

bu gün toplulumuzda asıl borçları dışında faiz borçlarını ödeyemeyen (en iyi örnek kredi kartı felaketi) binlerce insanın hayatı kararmaktadır.

bunun sonucu olarakta bi çok insan intihara kadar sürüklenir.şimdi bunun iyi bir yanı varmı. borçlunun hakkı yeniyor haksız yere ondan fazla para alınıyor.bumu iyi olan..

o zamanın kabile reisleri şimdilerin tefeci sistemiyle bağdaştırılacak bir sistem uyguluyolardı. bu sistemmi cemiyet hayatını düzenliyoduda kaldırılmasımı bozdu.

peygamber efendimiz faizi veda hutbesinde kesin bir emirle kaldırmıştır.

ayrıca insan hayatını düzenlemek için getirilien dinimizde hiç bir sey hop! diye kaldırılmamaıştır.

örneğin insanlığın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen kitabımız kuranda içki 3 aşamada kaldırılmıştıır.

su gibi içki tuketen bir toplmda bir anda içkinin yasaklanamayacağını hiç kuşkusuz bizi yaratan da biliyordu.

ilk olarak zararı anlatılır ikinci olarak içmemesi tavsiye edilir son olarakda tamamen yasaklanır.

Bende diyorum ki, niye içki, faiz, kumar, kan davası gibi şeyler bir anda dediğin gibi yasaklanırken, köleliği yasaklayan tek bir ayet yoktur Kuranda. Gelecekte kaldırılması gerektiğini söyleyen bir ayette yoktur. Anlatabiliyor muyum kardeşim?

gelelim sarfettiğiniz en talihsiz cümleye.

tek ilahlı sistem zaten insanlık tarihinin başlangıcından beri var. bu inançtan sapıtıpta çok tanrıılı inanca geçmiş olmaları mı cemiyet hayatını bozmakta yoksa zaten bozulmuş olan bir cemiyet hayatını düzeltmek için var olan tek ilahlı doğru sistemi getirmiş ve tebliğ etmiş olmasımı cemiyet hayatını bozmakta.

İlk insanlar Tek Tanrı diye birşeye tapmamıştır kardeşim. Bu Bilimden bihaber olan kuranın uydurmasıdır. İlk insanların tek tanrıya taptığını söyleyen tek kaynak Kurandır. O da bilimsel bir kitap değildir. Kimse ilk insanların nelere taptığını anlatırken Kuranı kaynak olarak ciddiye almaz kardeşim. O yüzden ilk insanların tek tanrıya taptıklarını kanıtla bakalım nasıl kanıtlayacaksın merak ediyorum.

inanç olayı bir toplumun en hassas noktasıdır. olmazsa olmazıdır ki tüm insanlar bir yaratıcıya inanma ihtiyacı üzere doğarlar.

:Alkışlıyorum, vallahi billahi tillahi alkışlıyorum. Hahha hah hah haa. Bunu hangi bilim dalı söylüyor çok merak ediyorum ya heh he he. İnsanlarda yaratıcıya inanmak ihtiyacı diye bir ihtiyaç yoktur kardeşim. Güldürmeyin beni. :lol::lol:

eğer ki inanç insanın merkezi ise buna dair olan yanlışlıkların bir an önce düzeltilmesi gerekirki

mesela vucudumuzun merkezi olan beyinde ur olan bir insan bunu hop diye bir ameliyatta mı aldırmak ister yoksa bu gün yarısını alalım yarı bozukluk bende dursun onuda sonra alırız diyemi düşünür.

Böyle bir benzetme olamaz.

hiç bir arap peygamber efendimizin tesvikiyle birbirine düşman olmamıştır

o doğru yola davet etmiş yanlış yolda kalmakta israr eden insanlar doğru yola gecenleride rahat bırakmamıştır.

 

hiç bir musluman hiç bir inanmayana kafasına göre zulmetmemiştir.

 

müşriklerin akıl almaz işkencelerini okuduğunuzda ahladınız ufladınız dalga gecer bir edayla.

ancak burdada müşriklerin müslümanların can ve mallarına yaptıkları saldırılar neticesinde müslümanların kendilerine yapılanlara rağmen zarar vermek değil sadece savunmak amaçlı savaşlar yaptığına dikkatinizi çkemek isterim.

mekkenin bir tek kişinin kanının düklmeden fethedildiğini bir kez daha hatırlatıyorum.

Mekkeliler teslim olmasaydı, Muhammed ne yapacaktı çok merak ediyorum. Çünkü Allahınızın emri var -Din Allahın olana kadar savaşın- diye. Adamlar Muhammedin vahşetinden korkmuş olacaklar ki teslim oldular kardeşim

PEYGAMBERİMİZ HAKTIR VE HAKKIN SAVAŞI DAİMA BATILLADIR.

Kardeşim, sanal alemde ileti yazarken tüm karakterler küçükken, bunu böyle büyük yazarsanız, bu bağırmak anlamına gelir. Küçük yazarsan da anlıyorum merak etme. O yüzden son kez ikaz ediyorum, bana hitaben yazarken aynı karakterde yaz, bende bağırmak zorunda kalmayayım anladın mı?

 

Ayrıca, ben Hakkım ve peygamberin Batıl. Unutmadan söyleyeyim dedim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Alemsin ya. Ben enkaz altındayken vahiy mi gelecek o adamlara? Bunlara gerçekten inanıyor musun kardeşim, yoksa gırgır olsunda beni güldür diye mi yazdın?

 

ben sohbetin seviyesini düşürmemek konuısunda gerçekten çok ısrarcıyım.

sen enkaz altındayken elbetteki vahy gelmicek o insanlara.Allahın onları sana yönlendirmesi konusunada girmek isterdim fakat ben senin iddan üzerine konuşmak istiyorum.

benim demek istediğim o adamlar sen istediğin içinde gelmeyecek.

sen kendi hayatında olan biten herseye hükmedebileceğini iddaa ediyorsun bende diyorum ki hadi hayatınla ilgili üstündeki enkaza üstündeki insanlara emret bakalım seni kurtarsınlar.

kurtulduğundada ben emrettim ben kurtardım kendimi de.

diyebilrmisin..

 

Kimse kimseye emir vermedi. Sperm Hücresinin yapısında bu var. Yumurta hücresine girdiği zaman bölünmeye başlar kardeşim. O yumurtaya girmese de bu özelliği var. Yumurtaya girince esas duruşa geçip emir beklemiyor.

 

sperm hücresinin yapısını da Yaratan Allah olduğuna göre senin ,senin var oluşunda hiçde idda ettiğin gibi bir etkin yok.

sperm hücresi yumurtaya girince elbetteki beklemiyor çünkü Rabbinden haberdar Rabbinden çokdan emir almış bir varlıktan söz ediyoruz

 

Cansız maddelerden bahsetmiyoruz kardeşim, çarpıtmayın. Canlılıktan bahsediyoruz. Söylediğin şeyin alakası yok. Kalem, içindeki ya da dışındaki renkler canlılık gibi etki ve tepki vermezler. Aradaki farkı biliyorsan uzun uzun yazmama gerek yok kardeşim

Diyosun ki -Hocanın kazanının doğurmasıyla, İnsanın var olması aynıdır- öyle mi kardeşim? Kalemle kendimi niye kıyaslayayım? Kalemi birisi doğurmuyor ya da canlı değil kalem kardeşim. Önerin çok mantıksız.

Üç oluyor bu, kalem canlı değil, normaldir kendi kendine olamaması. İnsanda kendi kendine olmaz. İnsan canlıdır. Anne babası çiftleşir ve doğası gereği oluşur insan. Kalemi insana benzetebildiğinize göre bilimden anlamadığınızı söylemek zor olmasa gerek kardeşim.

 

 

kalemi insana benzetmedim oluşumu çok basit olduğu ve muhakkak kendini yapan birseye ihtiyacı olduğu için örnek verdim.

kalem kadar basit bir seyin yapımında bile bir zeka bir el aranıyorsa kainatın düzeninden daha karmaşık olan insan vucudunun yaratılması nasıl kendi kendine olabilir diyorum ben.

 

insandaki hücrelerin canlılığı ruh bazında olabilir eğer idda ettiğiniz gibi hücreler kendi başına birer canlıysa ve başıboş hareketler doğrultusunda insan vucudunu oluşturuyorsa ruhun bedenden çıkması ile hücrelerden oluşan insan vucudunda ölme durumunun gerçekleşmemesi gerekir değilmi.

 

insanın yaşama başlamasında anne baba sadece bir vesiledir.

doğa nasıl bir kardeşin uzun bir kardeşin kısa bir kardeşin esmer bir kardeşin sarısın olmasını sağlıyor. yada aynı doğa insanın butun yaşamını etkilicek çok ince binlerce ayrıntıyı düşünüyorda milyonlarca insanda buna hüküm veriyor.

 

Önceden kopyalanacağına inanmıyorlardı ama oldu, bu sefer -Allahın takdiriyle oldu ama yaşatamazlar- diyorlar. Bilim en sonunda kopya insanı yaşatacak ve o zaman yine inançlılar yüzleri kızarmadan -Allahın takdiriyle oldu- diyecekler.

eğer olursa evet öyle diyeceğim.

buda herşey gibi Allahın takdiriyle bilim adamalrını vesile kılarak yaptığı birsey olacak .

onun ezeli ilminde neyin olup olmayacağı kayıtlı.

gün gelir yaşatırlarsa senle o zaman konuşalım bu konuyu kardeşim.

 

 

 

Diyelim ben çok iyi bir insanım ama Allah'a inanmıyorum. Başkasıda çok kötü bir insan ama Allah'a inanıyor. Öteki tarafta nereye gidecekler söyle misin kardeşim?

 

Benim için boşuna dua etme kardeşim. Gereksiz işlere adımın karıştırılmasını sevmem.

 

 

bu konuda Allahtan başkası hukum veremez .

ancak her müslüman iyidir die bir genelleme çok yanlış olur.

iyi olmayanlarda günahları derecesinde cezalarını görecekler.

inanmayan ancak iyi bir kimseyede Allah kendi adaletiyle muamele edecektir.

(kendi yaratılışını inkar ederek kendine bile kötülük yapan bir kimse ne kadar iyi olabilir tartışma konusu)

 

 

dualarmdasın kardeşim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte bende onu diyorum kardeşim, sanmıyorum ama belki bu sefer farkedeceksin. Bak şimdi, Muhammed gelmiş, bakmış ki kan davasını kaldırmış. Çünkü sakat bir sistem. İnsanlar birbirlerini öldürüyorlar. Ama o töreyi kabul etmeyen için sakat. O kültürle yoğrulmuş bir toplum, kan davasını hukuki ve kültürel bir hak olarak görür. Onlar için insanlık dışı birşey değildir. Zaten öyle görmedikleri için kan davasını sürdürmüşlerdir. Ama Muhammed farkedebilmiş kan davasının kötülüğünü kaldırmış. Hemde hemen hemen tüm Araplara rağmen, dini bahane ederek. Peki Kan davası gibi töreye bağlı bu hukukun sakatlığını gören Muhammed, kölelik gibi insanlık dışı bir sistemi niçin kaldırmadı? Çünkü Köleliğin insan onuruna dokunan bir sistem olduğunu bilemeyecek kadar 15 asır öncesinde yaşıyordu. Kaldıramazdı, çünkü köleliği insanlar için normal görüyordu. Kuranda köleliğin zamanla kaldırılacağının vaad edildiği tek bir ayet gösteremezsin. Meşrulaştırmıştır köleliği kardeşim, normalleştirmiştir.

Bende diyorum ki, niye içki, faiz, kumar, kan davası gibi şeyler bir anda dediğin gibi yasaklanırken, köleliği yasaklayan tek bir ayet yoktur Kuranda. Gelecekte kaldırılması gerektiğini söyleyen bir ayette yoktur. Anlatabiliyor muyum kardeşim?

İlk insanlar Tek Tanrı diye birşeye tapmamıştır kardeşim. Bu Bilimden bihaber olan kuranın uydurmasıdır. İlk insanların tek tanrıya taptığını söyleyen tek kaynak Kurandır. O da bilimsel bir kitap değildir. Kimse ilk insanların nelere taptığını anlatırken Kuranı kaynak olarak ciddiye almaz kardeşim. O yüzden ilk insanların tek tanrıya taptıklarını kanıtla bakalım nasıl kanıtlayacaksın merak ediyorum.

 

 

bu cevaba hitaben sadece diyebilirimki yazımın işine gelen bölümlerini okumuş diğerlerini es geçmişsin.

 

ben dedim ki fazcilik içki ve diğerleri birden kaldırılmamış aşama aşama kaldırılmıştır.

önce zararlrı anlatılır sonra içmemesi tavsiye edilir son olarakda kesin bir emirle yasaklanır.

 

kölelik hususuna gelince

normal kelimesinin terim anlamına bakıcak olursak normalleşmiş bir seyin topluma nasıl bir zararı dokunabilir.

köleler insani haklara sahip

kölelerin hakkı yenemez hakleı tam olarak verilir.

onlara insan dışı davranışlarda bulunulamaz alınıp satılamaz islam bunları getirmiştir.

 

şimdiki zenginlerin evinde kendi işlerini yapmaları için hizmetçilerinin bulunmasından farklı bir durum varmı ortada .

sadece isim değişikliği.

 

 

 

ilk insan hz. adem ve kendisi ilk peygamberdir.yeterince büyük bir kanıt.

:Alkışlıyorum, vallahi billahi tillahi alkışlıyorum. Hahha hah hah haa. Bunu hangi bilim dalı söylüyor çok merak ediyorum ya heh he he. İnsanlarda yaratıcıya inanmak ihtiyacı diye bir ihtiyaç yoktur kardeşim. Güldürmeyin beni. :lol::lol:

 

 

psikoloji bilimi.

daha açık soyleyeyim insan anlama sanatı.

 

kendi yaptığınız eyleme inanmamızı sağlamak için Allahın adıyla kuvvetlendiriyosunuz.

inanmayan kesimlerde çok görünen psikolojik bir haldir bu.

 

 

 

Mekkeliler teslim olmasaydı, Muhammed ne yapacaktı çok merak ediyorum. Çünkü Allahınızın emri var -Din Allahın olana kadar savaşın- diye. Adamlar Muhammedin vahşetinden korkmuş olacaklar ki teslim oldular kardeşim

 

Mekke?nin fethi, bir insanın zulmen çıkarıldığı yere tevazuyla, adaletle, merhametle, afla, şefkatle girişin kıyamete kadar sembolüdür.

fetih gunu peygamber efendimiz mekkelilere söyle sordu...

?Size ne yapacağımı sanıyorsunuz??

Onlar, ?Sen iyi bir kardeş ve iyi bir kardeş oğlusun? dediler.

Peygamberimiz (sav) : ?Gidin, serbestsiniz? buyurdu.

Onlara esirlik muamelesi yapmadı, onlardan intikam almadı, onları bağışladı.

 

Tarih böyle bir asaleti, böyle bir adaleti hiç gösterememiştir

 

hz muhammede yaptığınız bu iftiraları tarih çok güzel bir sekilde cevaplamaktadır.

 

 

Kardeşim, sanal alemde ileti yazarken tüm karakterler küçükken, bunu böyle büyük yazarsanız, bu bağırmak anlamına gelir. Küçük yazarsan da anlıyorum merak etme. O yüzden son kez ikaz ediyorum, bana hitaben yazarken aynı karakterde yaz, bende bağırmak zorunda kalmayayım anladın mı?

 

benim bağırmak niyetiyle yazmadığımı aksine yazdığım bölüme dikkat çekmek için sanal alemde bunu hep yaptığımı açıkladığım halde siz hala bana bağırmakla tehdit ediyorsanız

çok sevdiğim bir sözü söylemek isterimki

 

"diliniz sizin seviyenizi belirtir."

 

 

ayrıca site yönetimi oraya yazı ebatı bölümüü koyup yazılarımı istediğim ölçüde yazma hakkını bana veriyorsa bunu sonuna kadar kullanırım.

insan hakları beyannamesindede demiyormu.

kişinin hak ve özgürlükleri vardır kimse karışamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben sohbetin seviyesini düşürmemek konuısunda gerçekten çok ısrarcıyım.

sen enkaz altındayken elbetteki vahy gelmicek o insanlara.Allahın onları sana yönlendirmesi konusunada girmek isterdim fakat ben senin iddan üzerine konuşmak istiyorum.

benim demek istediğim o adamlar sen istediğin içinde gelmeyecek.

sen kendi hayatında olan biten herseye hükmedebileceğini iddaa ediyorsun bende diyorum ki hadi hayatınla ilgili üstündeki enkaza üstündeki insanlara emret bakalım seni kurtarsınlar.

kurtulduğundada ben emrettim ben kurtardım kendimi de.

diyebilrmisin..

Sohbetin seviyesi düşmüyor kardeşim. Sorularının tam karşılığını veriyorum. Beni enkaz altından kuratacak olanlarda kendi tercihleri ile bunu yapacaklar. Ben oradan tek başıma kurtulabilecek olsam, onlara ihtiyaç duymam. Yani yine Allahın bir etkinliği yok anladın mı kardeşim? Allahla alakası da yok.

sperm hücresinin yapısını da Yaratan Allah olduğuna göre senin ,senin var oluşunda hiçde idda ettiğin gibi bir etkin yok.

sperm hücresi yumurtaya girince elbetteki beklemiyor çünkü Rabbinden haberdar Rabbinden çokdan emir almış bir varlıktan söz ediyoruz

Sperm hücresinin aklı falan yok ki Allah diye birşeyden haberdar olsun. Sperm hücresini Allah yapmıyor. İnsan bünyesi yani testisler üretiyor. Devamlı iki üç derece sıcak tut bakalım testisleri Allahın gücü o çocuk yapmana yetiyor mu görürsün.

kalemi insana benzetmedim oluşumu çok basit olduğu ve muhakkak kendini yapan birseye ihtiyacı olduğu için örnek verdim.

kalem kadar basit bir seyin yapımında bile bir zeka bir el aranıyorsa kainatın düzeninden daha karmaşık olan insan vucudunun yaratılması nasıl kendi kendine olabilir diyorum ben.

Kendi kendine olmuyor insanın oluşumu. Doğanın canlı bir parçası insan, bu çok belli. Doğanın dengesine göre oluşuyor, kanunlarına göre. Sen şimdi dersin ki -o kanunları kim koydu?- yok öyle bir kanun koyan, doğanın yapısında bu zaten var. Doğa anayasa kitabına göre işlemiyor kardeşim.

insandaki hücrelerin canlılığı ruh bazında olabilir eğer idda ettiğiniz gibi hücreler kendi başına birer canlıysa ve başıboş hareketler doğrultusunda insan vucudunu oluşturuyorsa ruhun bedenden çıkması ile hücrelerden oluşan insan vucudunda ölme durumunun gerçekleşmemesi gerekir değilmi.

Hücreler başıboş değil, kim öyle olduğunu söyledi? Yapıları ne gerektiriyorsa onu yapıyorlar. Bunda anlaşılamayacak birşey yok kardeşim.

insanın yaşama başlamasında anne baba sadece bir vesiledir.

doğa nasıl bir kardeşin uzun bir kardeşin kısa bir kardeşin esmer bir kardeşin sarısın olmasını sağlıyor. yada aynı doğa insanın butun yaşamını etkilicek çok ince binlerce ayrıntıyı düşünüyorda milyonlarca insanda buna hüküm veriyor.

Hah ha ha haa :lol::lol: Alemsin yaa! Kardeş kardeşe niçin benzemezmiş! Süper. Belki anne ile babadaki gen çeşitliliğindendir hı ne dersin? Hiç genetik açısından bakmayı denemedin sanırım.

eğer olursa evet öyle diyeceğim.

buda herşey gibi Allahın takdiriyle bilim adamalrını vesile kılarak yaptığı birsey olacak .

onun ezeli ilminde neyin olup olmayacağı kayıtlı.

gün gelir yaşatırlarsa senle o zaman konuşalım bu konuyu kardeşim.

Tabi tabi, öyle olacak. Allah takdir ettikçe onlar yapacak. Onlar yaptıkça Allah takdir edecek. İnsanların yarattığı her mucizeyi, hiç var olmamış bi hayale atfetmekten bıkmayacaksınız.

bu konuda Allahtan başkası hukum veremez .

ancak her müslüman iyidir die bir genelleme çok yanlış olur.

iyi olmayanlarda günahları derecesinde cezalarını görecekler.

inanmayan ancak iyi bir kimseyede Allah kendi adaletiyle muamele edecektir.

(kendi yaratılışını inkar ederek kendine bile kötülük yapan bir kimse ne kadar iyi olabilir tartışma konusu)

Kendime kötülük değil, iyilik yapıyorum. Hayallere kapılmaktansa gerçekleri seçiyorum. Bundan ala iyilik mi olur kendime?

kölelik hususuna gelince

normal kelimesinin terim anlamına bakıcak olursak normalleşmiş bir seyin topluma nasıl bir zararı dokunabilir.

köleler insani haklara sahip

kölelerin hakkı yenemez hakleı tam olarak verilir.

onlara insan dışı davranışlarda bulunulamaz alınıp satılamaz islam bunları getirmiştir.

Ya anlatamıyorum sanırım. Adam köle, köle! Ne hakkından bahsediyorsun? Adamı alıp satıyorlar, birilerine sahip diyor hizmet ediyor. Hayatı ve özgürlüğü başkasının elinde. Ne hakkından hukukundan bahsediyorsun sen ya? İslam daha fazlasını verebilmiş olsaydı yüzyıllarca böyle bir kölelik sürmezdi.

şimdiki zenginlerin evinde kendi işlerini yapmaları için hizmetçilerinin bulunmasından farklı bir durum varmı ortada .

sadece isim değişikliği.

Ev sahipleri hizmetçilerin özgürlüklerine karışamazlar. Onları azat etme gibi bir durumları yok. Ayrıca hizmetçiliğe de karşıyım zaten.

ilk insan hz. adem ve kendisi ilk peygamberdir.yeterince büyük bir kanıt.

:D Aaaa, evet, artık anlayabiliyorum. Bu büyük kanıt karşısında çaresiz kaldım. Şşeedüennaaailaheillaaallaaah! Beni ayılttın Sevgili mümin kardeşim, yüce yaleppim sende ırazı ossun. Kanıta bak yaa.

Mekke?nin fethi, bir insanın zulmen çıkarıldığı yere tevazuyla, adaletle, merhametle, afla, şefkatle girişin kıyamete kadar sembolüdür.

************** dönmüş olmasıdır desek biz buna? :lol::lol:

ayrıca site yönetimi oraya yazı ebatı bölümüü koyup yazılarımı istediğim ölçüde yazma hakkını bana veriyorsa bunu sonuna kadar kullanırım.

insan hakları beyannamesindede demiyormu.

kişinin hak ve özgürlükleri vardır kimse karışamaz.

Bu tavır bağırmak anlamına gelir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kardeşim sadece merakımdan soruyorum, şu doğa kanunlarını bana bi açıklar mısınız? kim yazmış doğa kanunlarını ya da bu doğa akıllı ve kanun yazabilecek kapasitede bir olgu mudur? dünyayı yaratan, kainatı yaratan doğa mıdır. peki doğayı kim yaratmıştır. bir de ilk insan nasıl meydana gelmiştir.. bu konularda beni bi aydınlatırsanız sevinirim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kardeşim sadece merakımdan soruyorum, şu doğa kanunlarını bana bi açıklar mısınız? kim yazmış doğa kanunlarını ya da bu doğa akıllı ve kanun yazabilecek kapasitede bir olgu mudur? dünyayı yaratan, kainatı yaratan doğa mıdır. peki doğayı kim yaratmıştır. bir de ilk insan nasıl meydana gelmiştir.. bu konularda beni bi aydınlatırsanız sevinirim...

 

Doğa yaratılmamıştır, O zaten hep vardır Sayın gülemeftun.

 

Şimdi siz bana:

"Hayır, herşeyin bir yaratıcısı olmak zorunda. Doğa çok mükemmeldir, Onu da Allah yaratmıştır!" diyeceksiniz.

 

Bende size:

"O zaman Allah'ta çok mükemmel, O'nu kim yaratmıştır!" diyeceğim.

 

Sizde bana şu cevabı vereceksiniz:

"Allah yaratılmamıştır, O zaten hep vardır Sayın Tengeriin Boşig."

 

Bende bu sefer karşılık vereceğim:

"Göremediği, bilemediği, varlığını ispatlayamadığı Soyut bir Tanrı'nın varlığına inanmak bir yana birde onun sonsuz bir varlığa sahip olduğuna inanabilen birisinin; gördüğü, bilebildiği ve varlığını deneyimleyebilerek ispatlayabildiği Varlığın/Maddenin sonsuz bir varlığa sahip olduğunu kavrayamaması çok komik!"

 

O yüzden ne siz bu soruyu sorun, ne de biz cevaplayalım!

 

Saygılarımla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

gördüğü, bilebildiği ve varlığını deneyimleyebilerek ispatlayabildiği Varlığın/Maddenin sonsuz bir varlığa sahip olduğunu kavrayamaması çok komik

 

sizinde sonsuz dediğiniz herşeyin bir gün sonunun geleceğini kabul etmeyip bu konuda ısrarcı olmanız çok komik, o sonsuz dediğiniz doğanın da bir gün sonu gelecek, varolma sebebiniz olduğunu düşündüğünüz maddenin de, deneylenebilir herşeyin de bir sonu mutlaka ama mutlaka gelecek...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sizinde sonsuz dediğiniz herşeyin bir gün sonunun geleceğini kabul etmeyip bu konuda ısrarcı olmanız çok komik, o sonsuz dediğiniz doğanın da bir gün sonu gelecek, varolma sebebiniz olduğunu düşündüğünüz maddenin de, deneylenebilir herşeyin de bir sonu mutlaka ama mutlaka gelecek...

Adam zaten sonsuz olduğunu söylemiş, sonunun geleceğini niye düşünsün ki kardeşim?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğa yaratılmamıştır, O zaten hep vardır Sayın gülemeftun.

 

Şimdi siz bana:

"Hayır, herşeyin bir yaratıcısı olmak zorunda. Doğa çok mükemmeldir, Onu da Allah yaratmıştır!" diyeceksiniz.

 

Bende size:

"O zaman Allah'ta çok mükemmel, O'nu kim yaratmıştır!" diyeceğim.

 

Sizde bana şu cevabı vereceksiniz:

"Allah yaratılmamıştır, O zaten hep vardır Sayın Tengeriin Boşig."

 

Bende bu sefer karşılık vereceğim:

"Göremediği, bilemediği, varlığını ispatlayamadığı Soyut bir Tanrı'nın varlığına inanmak bir yana birde onun sonsuz bir varlığa sahip olduğuna inanabilen birisinin; gördüğü, bilebildiği ve varlığını deneyimleyebilerek ispatlayabildiği Varlığın/Maddenin sonsuz bir varlığa sahip olduğunu kavrayamaması çok komik!"

 

O yüzden ne siz bu soruyu sorun, ne de biz cevaplayalım!

 

Saygılarımla.

 

 

teşekkür ederim kardeşim... ama artık çok geç.. ben bu soruyu sordum ve sizde zahmet edip cevapladınız..

görüşlerinize elbette saygı duyuyorum. tıpkı benim inancımaz saygı duyulmasını beklediğim gibi. insan gibi mükemmel yaratılmış, kusursuz bir donanımla donatılmış, bir varlığın hayatı, evreni, varoluşu ve yokoluşu şuursuz bir madde anlayışına ve "tesadüfler" zincirine bağlamasını anlamasamda yine de saygı duyuyorum... Yaratanın yaradılana eşit olamayacağını, biz faniysek Onun baki olmasını, biz öncemiz ve sonramız varsa Yaradanın ezeli ve ebedi olmasını, insan aklının kavrayamamasını anlamasam da saygı duyuyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğa yaratılmamıştır, O zaten hep vardır Sayın gülemeftun.

 

Şimdi siz bana:

"Hayır, herşeyin bir yaratıcısı olmak zorunda. Doğa çok mükemmeldir, Onu da Allah yaratmıştır!" diyeceksiniz.

 

Bende size:

"O zaman Allah'ta çok mükemmel, O'nu kim yaratmıştır!" diyeceğim.

 

Sizde bana şu cevabı vereceksiniz:

"Allah yaratılmamıştır, O zaten hep vardır Sayın Tengeriin Boşig."

 

Bende bu sefer karşılık vereceğim:

"Göremediği, bilemediği, varlığını ispatlayamadığı Soyut bir Tanrı'nın varlığına inanmak bir yana birde onun sonsuz bir varlığa sahip olduğuna inanabilen birisinin; gördüğü, bilebildiği ve varlığını deneyimleyebilerek ispatlayabildiği Varlığın/Maddenin sonsuz bir varlığa sahip olduğunu kavrayamaması çok komik!"

 

O yüzden ne siz bu soruyu sorun, ne de biz cevaplayalım!

 

Saygılarımla.

 

 

doğa kayboluyo kardeşim.

insanlar tarafından tahrip edilip yok ediliyo

yakılıyo yıkılıyo .insanlar kendi ellriyle mahvediyo doğayı.

böle giderse 2040 yılında bir doğanın varşlıığından söz edilemeyecek.

aynı doğada kaynaklarımız tukenmek üzere son iki yııldır susuzluk krizi kapıya dayandı.

 

 

şimdi sonsuzluğundan bahsettiğiniz doğayla benim yukarda özelliklerini saydığım doğa aynıysa eğer bu doğanın sonsuzluğundan bahsetmek emin olun daha komik bir durum olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sizinde sonsuz dediğiniz herşeyin bir gün sonunun geleceğini kabul etmeyip bu konuda ısrarcı olmanız çok komik, o sonsuz dediğiniz doğanın da bir gün sonu gelecek, varolma sebebiniz olduğunu düşündüğünüz maddenin de, deneylenebilir herşeyin de bir sonu mutlaka ama mutlaka gelecek...

 

bu konuda bilmin keşfettiği şeyler varda bizim mi haberimiz olmadı yada gaypten haber mi geldi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

 

 

Tebliğciler..uyarıcılar..kaptırmayın kendinizi bu işe fazlaca..Allahı siz ispatlayamazssınız..''O''kendisini ispatlar..sizin bu forumda yaptığınız KENDİNİZİ ispatlamaktan başka bir şey değildir..

 

Din NASİHATTİR..Hz.Muhammed..

 

Buda dayının NASİHATİ.. :D

 

 

Allah hiç bir kayıtta yazılı metinde kendisinden söz etmemiştir..hep İNSAN,ı anlatmış..İNSANı bulmadan Allahı bilemez kimse..kim Allah şöyledir Allah böyledir diyorsa YALAN söylüyordur..fakat diyorsaki benim kendi hakikatim olan Allah şöyledir diye..eywallah..çünki o kişi kendi hakikati olan Allah ile bu dünyada birlikte yaşamı deneyimliyordur..diğerleri yalan söylüyordur.. :) çünki burada günde beş defa huzuruna çıkıyordur..bu çıkıştada ne kadar birlikte oluyordur kendisi bilir..asıl huzura bu gezegenden ayrılınca varacağına inanıyordur..buda HAYALİNDE yarattığı Allahın huzuruna çıkmaktır..yani en büyük PUT işte budur..Allah ile aralarında aşılması güç mesafeler vardır..oysaki SEVGİDE mesafe olmaz..korkuyorsa mesafe koyar..Zerre kadar korku var ise o SEVGİ tam olmaz.. :) İmanın yani inanmanın temel taşı BİLMEKTİR..bilmeden inanılmaz,İmanda olmaz..bilinecek olanda sadece kişinin kendi gerçekliği kendi hakikati olan Allahtır..bu ise SEVGİDEN başka hiç bir şey değildir..insanların bu gezegene geliş nedeni ana ve babalarının SEVGİLERİ sonucu değilmi..yani VARLIĞIMIZIN nedeni sevgi..kavga sonucu cocuğu olan ana baba varmı alemde.. :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

 

 

Tebliğciler..uyarıcılar..kaptırmayın kendinizi bu işe fazlaca..Allahı siz ispatlayamazssınız..''O''kendisini ispatlar..sizin bu forumda yaptığınız KENDİNİZİ ispatlamaktan başka bir şey değildir..

 

Din NASİHATTİR..Hz.Muhammed..

 

Buda dayının NASİHATİ.. :D

 

 

amenna elbetteki Allah kendisini ispatlar.ıspatlamıştır da.

 

ancak Allah'ın size kendisini ispatlaması için

 

her ayeti akla hitap eden evrensel bir kitap tan daha üstün bir söz ,

öğrettikleriyle,öğrettiklerini kendi hayatında uygulamsıyla sadece islam alemine değil tüm kainata örnek olmuş peygamberler den daha zeki ve daha akıllı bir kişi,

yada aklınızın alamadığı konularda cebrail (a.s)ın doğruları kulağınıza fısıldamasınımı bekliyorsunuz.eğer bunu bekliyorsanız üzülerek söylüyorum ki bunların hiç biri olmucak.

 

Allah zaten yüzyıllar önce kendi varlığını ve birliğini ıspatlamış

buna delil kitaplar peygamberler göndermiş.

bunları bir kenara bırakıp daha neyin gelmesini bekliyorsunuz?

 

ahir zamanda dünyaya gelecek hz.isayımı yoksa insanları dinlerinden koparmak için gelecek deccalimi ????

hayır o zaman gerçekleri göreceksinizde korkudan yaptığınız iman yes halinde olup kabul edilmeyecek.

 

Allah hiç bir kayıtta yazılı metinde kendisinden söz etmemiştir..

 

bu kadar talihsiz bir cümle sarfedilemez.

her ayetine düşmanlık sergilediğiniz Kuran ayetlerini gerçekten incelerseniz ayetlerin içeriğinde ve çoğunlukla sonunda Allah'ın zati ,subuti ve bu başlıkların dışında kalan daha bir çok sıfatını belirttiğini görürsünüz.

ama tüm halkı okumaya incelemeye davet ediyorum ben.

 

hep İNSAN,ı anlatmış..İNSANı bulmadan Allahı bilemez kimse..kim Allah şöyledir Allah böyledir diyorsa YALAN söylüyordur..fakat diyorsaki benim kendi hakikatim olan Allah şöyledir diye..eywallah..çünki o kişi kendi hakikati olan Allah ile bu dünyada birlikte yaşamı deneyimliyordur..diğerleri yalan söylüyordur.. :) çünki burada günde beş defa huzuruna çıkıyordur..bu çıkıştada ne kadar birlikte oluyordur kendisi bilir..asıl huzura bu gezegenden ayrılınca varacağına inanıyordur..buda HAYALİNDE yarattığı Allahın huzuruna çıkmaktır..yani en büyük PUT işte budur..Allah ile aralarında aşılması güç mesafeler vardır..oysaki SEVGİDE mesafe olmaz..korkuyorsa mesafe koyar..Zerre kadar korku var ise o SEVGİ tam olmaz.. :) İmanın yani inanmanın temel taşı BİLMEKTİR..bilmeden inanılmaz,İmanda olmaz..bilinecek olanda sadece kişinin kendi gerçekliği kendi hakikati olan Allahtır..bu ise SEVGİDEN başka hiç bir şey değildir..

insanlara hitaben indirilmiş bir kitapta ve insanlara gönderilen bir peygamberiin sözlerinde insanların anlatılmasından daha doğal ne olabilir.

 

--------------

 

hepsi sizin düşünceleriniz elbetteki saygı duymak zorundayım

ancak rica ediyorum bizlerin Allah'a karşı olan

imanlarını,ibadetlerini,sevgilerini bu denli yanlış aktarmayın.

ben sizin yaptığınız hiç birseye kesin bir hüküm veremem sizde benim yaptığım ibadetime,duyduğum sevgime ve imanıma hüküm veremezsiniz.

 

sevgi mesafe varsa dahada güçlenir .sevgide mesafe olmaz değil

mesafeler sevgiyi engellemez.

 

Allah'a karşı duyduğumuz korkunun en buyuk sebebi Onun bize olan sevgisini yitirme korkusudur kardeşim.

O (c.c) öyle severki kulunu bütün kainatı emrine ,faydasına vermiş,ihtiyacı olan en küçük bir ayrıntıyı bile atlamamış,bize dünyaları verseler dahi vermeyeceğimiz kalp ,göz beyin gibi çok değerli organlarımızı bahsetmiş, benim burada saymakla bitiremeyeceğim daha bir sürü nimet vermiş ve kuluna olan o eşsiz sevgisini bizlere göstermiştir.

 

bizim dünyaya gelmemize vesile olan annelerimizi severken ,onların sevgisini kaybetmekten korkarken,atacağı dayağı değil söylediğ ağır bir sözü kendimize dert edinirken dünyaya gelmemizin tek nedeni olan ve bu dünyayı bizler için en güzel sekilde Yaratan Allah'a nasıl sevgi duymayız.

 

bunu hangi yürek hangi akıl kaldırabilir.

 

bak gece gece duygulandırdın beni Allahın hidayet nasip ettiği kullardan olursunuz inşALLAH.

 

 

 

insanların bu gezegene geliş nedeni ana ve babalarının SEVGİLERİ sonucu değilmi..yani VARLIĞIMIZIN nedeni sevgi..kavga sonucu cocuğu olan ana baba varmı alemde.. :D [/b]

 

yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce bir internet sitesinde ırakta bir hapishanede sürekli amerikalı askerlerin tecavüzüne maruz kalan bayan bir kardeşimizin yazdığı mektupta;

o cezaevinde kalan kadınların çoğunun bu durumda ve amerikan askerlerinden hamile kaldıkları yazıyordu.

kadınlar bu durumdan utanç duyuyor karnındaki günahsız yavrularıyla ne yapacaklarını bilemiyor ve tüm insanlığı kendilerine yardım etmeye çağırıyordu.

 

 

maalesef kardeşim dünyaya gelen her çocuk dediğiniz üzere ana babanın sevgisi üzerine gelmiyor

ve

iddanız bu noktada çürüryor /b]

 

 

selametle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

VE küfür yaratılmış tüm mahlukata hakaret olduğu için sonsuz azabı gerektirir. Siz tüm atomlara moleküllere kendi oldu diyerek hakaret ediyorsunuz.En değerli şeylerin değerini sıfıra indiriyorsunuz. Elmasa cam değeri veriyorsunuz. İnsanı hayvan yapıyorsunuz. Madem insan düşünen hayvandır VE KENDİ KENDİNE OLMUŞ, ya da doğa yaratmış.o zaman insan öldürmekle hayvan öldürmek arasındaki farkı bana açıklayın... çocuk aldırmakla sinek öldürmenin farkını izah edin. kız çocuğunu diri diri toprağa gömmekle inek kurban etmenin farkını açıklayın bana..

 

 

İşte İsrail.... dünyanın başbelası ve akan kanın sebebi.. Neden böyle İsrail? Çünkü Yahudi olmayanı hayvan olarak görüyorlar. Öyle de davranıyorlar. Kesip doğruyorlar. Filistinli çocukların böbreklerini çalıyorlar.İşte küfür ve insanı hayvan görmek bunu yaptırıyor. Ama Kur'an işte asıl bunu yapanlara hayvan diyor.

 

VE Allah Doğruyu söyler her zaman. Sadak-Allah-ül Aziym.

 

Şimdi sen mükemmel bir robot icat etsen. Ama başka biri bunu alsa ve dese bunu ben yaptım bu benim.

 

Senin tepkin ne olur? Kavga edersin. Mahkemeye verirsin. Kötü söylersin. Ama bu kötü değildir. İşte Şirkte aynı böyledir. Seni yaratan Allah'ı bırakıp taştan yapılmış Putlara tapmak. 10 yılda 15 milyon genç yaratmak, o olmasaydı olmazdık demek şirktir ve bunu söyleyen müşriktir. İnsan Anne ve babasına ve Allah'a şükredebilir yalnızca.. . Gidip Alpaslan'a ya da Fatih Sultan Mehmet'e var oldum diye şükretmez. Anadoluyu aldın gebertin Romalıları diye..

 

Siz haksızlık yapılması gereken son kişiye, Allah'a haksızlık yapıyorsunuz.**********

 

Hadis-i kudsidi buyrulmuştur ki: "İnsanlar ve cinler ile benim aramda müthiş ve mühim bir hadise var ki; o da, onları ben yaratırım ama onlar başkasına giderler taparlar. Onların rızkını ben veririm, ama onlar gider başkasına teşekkür ederler." (8)

 

 

Allah kulundan şükür bekler.Teşekkür bekler. Ama o nankör şey gider putlara şükreder. Teşbihte hata olmasın...

 

Siz olsanız kızmaz mısınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

VE Allah Doğruyu söyler her zaman. Sadak-Allah-ül Aziym.

 

Nereden biliyorsun...

Haydi senin dediğin olsun var?...

Haydi şimdi Allah'ın gerçekten varolduğuna ve Kur'an'da ve öbür kitaplarda yazılan özelliklere sahip olduğunu varsayalım.

Buraya kadar tamam...

Peki ama inananlar o zalim, inanmayanları sırf kendine kulluk etmedi diye, hiçbir insanın hayal dahi edemeyeceği kadar korkunç bir şekilde cezalandırırken, kendilerinin güvencede olduğundan nasıl emin olabilirler?

Sen nasıl emin olabilirsin?...

Kendisine hiçbir kötülük edemeyecek kadar aciz yaratıkları inanmıyorlar diye sonsuza kadar sonsuz acılarla cezalandırabilecek kadar acımasız bir varlığın, müminlere verdiği sözü tutacağına kim güvence verebilir?

Söylermisin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nereden biliyorsun...

Haydi senin dediğin olsun var?...

Haydi şimdi Allah'ın gerçekten varolduğuna ve Kur'an'da ve öbür kitaplarda yazılan özelliklere sahip olduğunu varsayalım.

Buraya kadar tamam...

Peki ama inananlar o zalim, inanmayanları sırf kendine kulluk etmedi diye, hiçbir insanın hayal dahi edemeyeceği kadar korkunç bir şekilde cezalandırırken, kendilerinin güvencede olduğundan nasıl emin olabilirler?

Sen nasıl emin olabilirsin?...

Kendisine hiçbir kötülük edemeyecek kadar aciz yaratıkları inanmıyorlar diye sonsuza kadar sonsuz acılarla cezalandırabilecek kadar acımasız bir varlığın, müminlere verdiği sözü tutacağına kim güvence verebilir?

Söylermisin...

 

Biz biliyoruz kardeşim nereden mi biliyoruz??

 

 

Hz.Muhammed'i hak dinle gönderen Allah'a yemiin olsun ki Allah zaten bu güvenceyi vermiştir kuluna .

O'nun sözünün üstünde söz olmaz.

butun peygamberler Rablerinden aldıkları bu güvenceyi insanlığa müjdelemiştir.

sözlerimi yineliyorum size bu güvenceyi vermesi için daha kimi bekliyorsunuz?????

 

 

Hz.Ömer(r.a) anlatıyor: "Yarışırdım hz.Ebu Bekirle , hep beni geçerdi. Onu geçmek

hiç mümkün olmadı. Birgün Allah Resulü buyuruyorlardı ki "Bişeyler getirin

fakirler için", "Harbe çıkılacak bişeyler getirin" diyordu. Ben evimdeki herşeyin

yarısını getirmiştim Allah Resulunün yanına oturdum kendimce diyordumki "kimse

benim kadar getiremeyecek"

 

Sonra baktım Ebubekir(r.a) geliyor develerini getirdiğinde gördükki evindeki

mutfağının eşyasına kadar getirmişti. Allah resulu develere baktı buyurdular ki:

"Sıddik çoluk çocuğuna ne bıraktın?" Hz.Ebubekir "Onlara Allah ve Resulunden

başka hiçbirşey bırakmadım. Onlara Allah ve Resulu yeter" diyordu Sonra Allah

 

Resulu buyurdularki "Bak, Cebrail (a.s)geldi Sıddik. Allah (c.c.) diyorki: Ben Ebubekir den

razıyım. Ebubekir benden razımı dır? diye soruyor" Hz.Ebubekir(r.a) ağladı ve

kalktı etrafında dönmeye başladı."

 

Zaten ayeti kerimede Rab bimiz buyurduya

 

 

9/21- Rableri onlara Katından bir rahmeti, bir hoşnutluğu ve onlar için, kendisine sürekli bir nimet bulunan cennetleri müjdeler.

 

9/22- Onda ebedi kalıcıdırlar. Şüphesiz Allah, büyük mükafat Katında olandır

.

 

Evet işte kuluna ben senden razıyım sen benden razımısın diye soran Rab bimiz onun içinde onların yolunda olanlar içinde bu kesintisiz hayatı lutf ediyor.

 

bizim güveneceğimiz kapımız var.bize HAKTAN başkasının guvencesi lazım değil.

peki ya siz

daha kimden güvence bekliyorsunuz????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn DIPNOT tan alıntıdır....

 

Nereden biliyorsun...

 

 

Sn Mısafır Ceylandan alıntıdır.

 

Biz biliyoruz kardeşim nereden mi biliyoruz??

 

 

Hz.Muhammed'i hak dinle gönderen Allah'a yemiin olsun ki Allah zaten bu güvenceyi vermiştir kuluna .

O'nun sözünün üstünde söz olmaz.

......daha kimden güvence bekliyorsunuz????

 

 

A ve B isimli 2 şahıs konuşuyor.

 

A: Hz. Muhammed peygamberdir.

B: Nerden biliyorsun?

A: Hz. Muhammed söyledi.

B: Hz. Muhammed'in doğru söylediğini nerden biliyorsun?

A: Kuran'da Hz. Muhammed'in doğru söylediği yazıyor.

B: Kuran'ı kim yazdı?

A: Allah vahyetti, Hz. Muhammed yazdı.

B: Allah'ın vahyettiğini kim söylüyor?

A: Hz. Muhammed.

B: B: Hz. Muhammed'in doğru söylediğini nerden biliyorsun?

A: Kuran'da Hz. Muhammed'in doğru söylediği yazıyor.

...............

..............

Bu mantığa cevap yetiştirebilir misiniz.

 

ı ıhh.. Ne diyorlar ise O.

 

Saygılar

Taklamakan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Siz olsanız kızmaz mısınız?

Ben olsam hiç kızmazdım. Avukatlarıma bildiririm, onlar hallederdi. Telif hakları için kızılır mı yahu? Yasa var yönetmelik var. Böyle şeylere insanlar kızar üstelik. Yarattı denilene böyle şeyler için öfke ataması yapmak basit fikirliliğin ta kendisidir.

 

"Beni tasdik etmeyen yanacaktır" diyen Muhammed ise bu basit fikirliliğin baş mimarıdır. Evrenin kendi yüzü suyu hürmetine yaratıldığını öne sürecek kadar da iddiasını ileri götürmüştür. Onun öğretisinin bayraklaştırılması birçok toplumun menfaatine uygun olduğu için zaman içinde kutsallaştırılmış, bu tür mantık dışılıklar gözardı edilmiştir. Kendisi, tanrının bir olduğuna inanmayanların öldürülmesini ve mallarının yağmalanıp kadın ve çocuklarının köle yapılmasını, peygamber olduğuna inanmayanların ise "küçülerek" yani ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılarak cizye vermesini emretmiş bir kişidir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.