Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AVRUPA BİRLİĞİ’NE İLK ADIM

ahmetnuray

Önerilen İletiler

Arkadasim sonucta birileri memleketin varliklarini cebine aktariyor. Olay bu kadar basit. Dün Ali, bugün Veli, dün Hasan'in mal varligina el konuldu, bugün Hüseyin'in. Yani degisen sadece aktörler, ama kazik yiyen devamli vatandas.

G.Kıbrıs AB nasıl alındı, Kıbrıs sorunu çözüldü mü? Türkiye nin sorunu işte bunlar, hortumların yönü değişiyor hortum mortum kesilmiyor. Adamlar trafik kuralını çiğniyor dokunulmazlığı varmış, ihale götürüyordüğünü partisi bile kabul ettiği halde sadece partideki görevinden istifa ediyor, milletvekilliği devam ediyor. % 10 gibi halkın 1/3 inin temsil edilmemesine yol açan anti demokrat bir seçim barajı var. Liderlerin iki dudağı arasında olan bir demokrasimiz var; AB bunlara hiç ses çıkarmıyor, dil sorunu, demokratik haklar deyince akil adamlar gönderiyorlar. Samimiyet bunun neresinde?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

G.Kıbrıs AB nasıl alındı, Kıbrıs sorunu çözüldü mü? Türkiye nin sorunu işte bunlar, hortumların yönü değişiyor hortum mortum kesilmiyor. Adamlar trafik kuralını çiğniyor dokunulmazlığı varmış, ihale götürüyordüğünü partisi bile kabul ettiği halde sadece partideki görevinden istifa ediyor, milletvekilliği devam ediyor. % 10 gibi halkın 1/3 inin temsil edilmemesine yol açan anti demokrat bir seçim barajı var. Liderlerin iki dudağı arasında olan bir demokrasimiz var; AB bunlara hiç ses çıkarmıyor, dil sorunu, demokratik haklar deyince akil adamlar gönderiyorlar. Samimiyet bunun neresinde?

G. Kibris tek basina alinmamasi gereken bir ülke. Tek basina alinmasi büyük hatadir ve bazi AB ülkeleri bunun bilincileler. O sorun sadece Türkiye'nin degil tüm AB'nin sorunu. AB bu meselede santaja acik oldugunu acikca gösterdi. Umarim bu tip davranislarin bir daha yasanmamasi icin önlem almislardir. AB'nin perfekt ve hatasiz oldugunu söyleyemeyiz. Kendi üyeleri icerisinde bazi konularda fikir birligi saglanamayiyor ve hatta G. Kibris konusunda oldugu gibi santaj dahi oluyor. Yunanistan Almanya'ya santaj yaparak G. Kibris'i kural disi AB üyeligine aldilar. Yunaniustan Almanya#yi Polanya'yi veto ile santaj yapti. Bunun böyle oldugunui bilmeyen yok ve bu bir sıkıntı. Tabiiki ortaya cikan eksiklikleri düzeltmeleri gerekli, yenilikler getirerek bunun önlemlerini alabilirler.

Diger konular icin size tavsiyem Türkiye ile yapilan ve yapilmasi gereken müzakereleri arastirin derim. AB kriterleri icerisinde akliniza gelmeyen maddeler var. Lütfen önce arastirin derim. Sonucta baraj meselesini, rüsvet,.... meselesini daha iyi anlayacaksiniz. AB'ye girebilmemiz icin tüm bu sıkıntılardan kendimizi arindirmamiz gerekli. AB icin sadece dil, demokratik haklar vs degil, halk sagligi, kaynak sularimizin, irmaklarimizin temizligi, ..... de önemli. Önce arastirip ve ögrenelimki bazi seyleri gereksiz yere iddaa etmeyelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

G. Kibris tek basina alinmamsi gereken bir ülke. O sorun sadece Türkiye'nin degil tüm AB'nin sorunu.

Diger konular icin size tavsiyem Türkiye ile yapilan ve yapilmasi gereken müzakereleri arastirin derim. AB kriterleri icerisinde akliniza gelmeyen maddeler var. Lütfen önce arastirin derim. Sonucta baraj meselesini, rüsvet,.... meselesini daha iyi anlayacaksiniz. AB'ye girebilmemiz icin tüm bu sikintilardan kendimizi arindirmamiz gerekli. AB icin sadece dil, demokratik haklar vs degil, halk sagligi, kaynak sularimizin, irmaklarimizin temizligi, ..... de önemli. Önce arastirip ve ögrenelimki bazi seyleri gereksiz yere iddaa etmeyelim.

sayın dominik, madem bu konuların da var olduğunu savunuyorsunuz, limanların Rum gemilerine açılması, Kıbrıstan asker çekilmesi, dil, kültür sorunu, devlet yapısı bu konularda yapılan diretme bahsedilen konularda niye yapılmıyor? Mesela son anayasa değişiklikleri AB tarafından da desteklendi, bakanın veya müsteşarının olması yargıyı siyasi iktidarın egemenliğine soktuğu bilindiği halde niye bunun düzeltilmesi istenmedi, aynen olduğu gibi kabul edildi? AB samimi olmadığına ve başka hesaplarının olduğuna inanıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın dominik, madem bu konuların da var olduğunu savunuyorsunuz, limanların Rum gemilerine açılması, Kıbrıstan asker çekilmesi, dil, kültür sorunu, devlet yapısı bu konularda yapılan diretme bahsedilen konularda niye yapılmıyor? Mesela son anayasa değişiklikleri AB tarafından da desteklendi, bakanın veya müsteşarının olması yargıyı siyasi iktidarın egemenliğine soktuğu bilindiği halde niye bunun düzeltilmesi istenmedi, aynen olduğu gibi kabul edildi? AB samimi olmadığına ve başka hesaplarının olduğuna inanıyorum.

Diretme söz konusu degil ve olamazda. Sadece AB kriterlerine ve antlasmalara uygun hareket edilmesi denilebilir. AB kriterlerine uyulmasi ve o yönde kanunlar cikartilmasi beklentisi her konuda var ama Türk kamu oyu tabiiki sadece isine geleni haber olarak yayinliyor ve sizde sadece verilen bilgiler isiginda hareket ediyorsunuz. Tabiiki gecmis anayasa AB kriterlerine uymuyordu ve degismesi gerekirdi. Ama bu degisiklik yeterlimi? Bence yeterli degil, dahada fazlasi yapilmali. Dostum sizin amacinin üzümmü yemek yoksa bagciyimi dövmek? Amaciniz üzüm yemek ise "AB diretmesi" gibi cümle kullanmamaniz gerekli ve ülkemizden gereken degisiklikleri yapmasini istemelisiniz. Aksi taktirde bosuna kalem salliyor olursunuz. Size tavsiyem AB konusunda genis bir arastirma yapmaniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diretme söz konusu degil ve olamazda. Sadece AB kriterlerine ve antlasmalara uygun hareket edilmesi denilebilir. AB kriterlerine uyulmasi ve o yönde kanunlar cikartilmasi beklentisi her konuda var ama Türk kamu oyu tabiiki sadece isine geleni haber olarak yayinliyor ve sizde sadece verilen bilgiler isiginda hareket ediyorsunuz. Tabiiki gecmis anayasa AB kriterlerine uymuyordu ve degismesi gerekirdi. Ama bu degisiklik yeterlimi? Bence yeterli degil, dahada fazlasi yapilmali. Dostum sizin amacinin üzümmü yemek yoksa bagciyimi dövmek? Amaciniz üzüm yemek ise "AB diretmesi" gibi cümle kullanmamaniz gerekli ve ülkemizden gereken degisiklikleri yapmasini istemelisiniz. Aksi taktirde bosuna kalem salliyor olursunuz. Size tavsiyem AB konusunda genis bir arastirma yapmaniz.

Bunlar diretme değilse diretmenin ne olduğunun yeniden tarif edilmesi gerekir. Hayali bağda üzüm vaad eden bağcıya temiz bir sopa çekmeli. Değişikliklerin yeterli olmadığını aşağı yukarı herkes kabul ediyor, yetmez ama tam destek diyenler bile kabul ediyor. Bunun yeterli olmadığını AB bilmiyor mu? Ermenistan sınırının açılması için dünya bastırdı ve protokol imzalatıldı, Van da kilise de açıldı; bu muktedir insanlar hiç de demokratik olmayan, tek bir pakette 26 maddeye evet veya hayır demek zorunda kalınan bir pakete uyarı yapamaz mıydı, tam tersine destek geldi. Amaç, sizin tabirinizle statükoyu, bizim tabirimizle devlet yapısını yıkmak. Yani her zaman uyguladıkları siyaset böl, parçala, yönet.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunlar diretme değilse diretmenin ne olduğunun yeniden tarif edilmesi gerekir. Hayali bağda üzüm vaad eden bağcıya temiz bir sopa çekmeli. Değişikliklerin yeterli olmadığını aşağı yukarı herkes kabul ediyor, yetmez ama tam destek diyenler bile kabul ediyor. Bunun yeterli olmadığını AB bilmiyor mu? Ermenistan sınırının açılması için dünya bastırdı ve protokol imzalatıldı, Van da kilise de açıldı; bu muktedir insanlar hiç de demokratik olmayan, tek bir pakette 26 maddeye evet veya hayır demek zorunda kalınan bir pakete uyarı yapamaz mıydı, tam tersine destek geldi. Amaç, sizin tabirinizle statükoyu, bizim tabirimizle devlet yapısını yıkmak. Yani her zaman uyguladıkları siyaset böl, parçala, yönet.

Tamam niyetiniz acikca anlasilmistir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bukadar sacmaligada pes dogrusu ozrunuz kabahatinizden beter denilir cinsten kirasini odemeyim kacan sadece kurt kokenli vatandaslarmi el insaf insanin icinde kotuluk olduktan sonra bu etnik koken aratmaz bende cok Turk kokenli arkadas taniyorum sizin bu soylediklerinizin aynisini yapan eee ozamanda Turkleremi ev kiralamasinlar. En basitinden cem ozan devleti okadar dolandirdi murat demirel banka hortumladi eee napcaz simdi.. Kotuluk insanin icinde olmasin insanin icinde oldugu zaman etnik kokenin ne olursa olsun yine yaparsin.

Ben evimi kime kiraya verecegime ancak kendim karar veririm.Bu sizi neden bu kadar rahatsiz ettiki?Sokaklarda PKK bayraklari ile dolasanlara,milletin ali teri vergileriyle alinmis otobüslere molotof atarak yasasin APO diyenlere, Kürdistan hayali ile yasayanlara neden ev vermeyince birileri bundan rahatsiz olmaktadir.Kavun olsa belki saglamligini anlayabilirim ama evimi tutacak olanlar kavun degil maalesef.Siz istediginize verin evinizi ama bu nedenle bana yönelttiginiz hitap seklini aynen size iade ediyorum.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben evimi kime kiraya verecegime ancak kendim karar veririm.Bu sizi neden bu kadar rahatsiz ettiki?Sokaklarda PKK bayraklari ile dolasanlara,milletin ali teri vergileriyle alinmis otobüslere molotof atarak yasasin APO diyenlere, Kürdistan hayali ile yasayanlara neden ev vermeyince birileri bundan rahatsiz olmaktadir.Kavun olsa belki saglamligini anlayabilirim ama evimi tutacak olanlar kavun degil maalesef.Siz istediginize verin evinizi ama bu nedenle bana yönelttiginiz hitap seklini aynen size iade ediyorum.

saygilarla

Tabii ev arayan Kürt vatandaslari "kavun" olduklari icin saglammi cürükmü olduklarin derhal anliyorsunuzki hemen bunlarin tümünü PKK'li olarak fisleyebiliyorsunuz. Yani her Kürt vatandasini potansiyel PKK'li ve bölücü görmek iyi niyet ile aciklanamaz. Sanki ev arayanlari siz gidipte polisten arstirdinizda onlarin molotofkoktail attiklarini tesbit ettiniz.

"Ben evimi kime kiraya verecegimi ancak kendim karar veririm" cümlesi bana hicte yabanci gelmiyor cünki, bu cümleyi Almanya'daki yabanci düsmani ev sahipleride söylüyor. Onlarda insanlara sadece Türk olduklari icin evlerini vermezken ayni cümleyi kuruyorlar. Ama sizin Alman'lari bu konuda acimasizca elestirdiginize biliyoruz, biliyoruzda sizde aynisini kendi ülkenizde baska bir azinlik icin yapiyorsunuz.

Sakin efendim yabancilar Almanya'da daga cikmiyorlar ama bizimkiler bölücülik yapiyorlar argümaniyla gelmeyin. Her ülkenin irkcilari kendilerine göre nedenler buluyorlar. Bizdekiler bölücülügü öne sürerek, Alman'larda yabancilasiyoruz korkusunu öne sürerek irkci düsüncelerini sergiliyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kürtler azınlık mı vatandaş mı?

Soru sekliniz bence cok yanlis. Azinlikmi yoksa vatandasmi diye bir soru sekli olamaz. Herekes vatandastir, ama iclerinde azinlik olanlari olabilir. Kürt'ler tabiiki azinliktir, resmi olarak kabul etmesekte. Türk degillerki cogunluga ait olsunlar. Türk olmayan herkes azinliktir. Azinlik vatandaslik bazinda tarif edilemez. Türkiye'de yasayan her insan Türkiye Cumhuriyeti vatandasidir ama etnik kökeni farkli olabilir. Nasilki Rum, Ermeni, Süryani, Arap, Yahudi, Yezidi, Cerkez, Afgan,..... asilli Türk vatandaslarimiz var ise etnik kökeni Kürt olan vatandaslarimizda var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soru sekliniz bence cok yanlis. Azinlikmi yoksa vatandasmi diye bir soru sekli olamaz. Herekes vatandastir, ama iclerinde azinlik olanlari olabilir. Kürt'ler tabiiki azinliktir, resmi olarak kabul etmesekte. Türk degillerki cogunluga ait olsunlar. Türk olmayan herkes azinliktir. Azinlik vatandaslik bazinda tarif edilemez. Türkiye'de yasayan her insan Türkiye Cumhuriyeti vatandasidir ama etnik kökeni farkli olabilir. Nasilki Rum, Ermeni, Süryani, Arap, Yahudi, Yezidi, Cerkez, Afgan,..... asilli Türk vatandaslarimiz var ise etnik kökeni Kürt olan vatandaslarimizda var.

Çok haklısınız azınlıklar da vatandaştır, hata yapmışım; azınlık veya değil herkes eşit olduğuna Lozan da da tüm ayrıcalıklar kaldırıldığına göre bu hak arama bahaneleri nasıl izah edilecek?

Azınlıklar:

Azınlıkların ayrıcalıkları kaldırılmış Türk vatandaşlarına tanınan bütün haklardan eşit şekilde yararlanmaları sağlanmıştır.

Yorum:

Böylece Avrupalı devletlerin Türkiye’nin iç işlerine karışmaları önlenmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

saygilarla

Size evinizi istediginize kiraya veremezsiniz diyen olmadi ama kanunlar onunde din dil irk ayrimi yapmak suctur siz ve bu tur ilanlarla kiraci ariyanlarda ayni suca ortak olmaktasiniz ha bir ev sahibi olarak belirli kriterlerin olabilir buna kimsenin diyecegi yoktur.. Ama kalkipta kiracina etnik kokenini sormak yada direk olarak ilanda kurt kokenlere ev verilmez demek suctur.. Bir zamanlarda ev sahipleri ogrencilere bekarlara ev vermiyorlardi.. Ne yani simdi ben karadenizlileri sevmiyorum diye kalkip ev ilanina karadenizlilere ev kiralanmazmi yazayim bence yapacaginiz tek sey kiraciniz hakkinda on arastirma yapmalisiniz yada depozite falan almalisiniz.. Nasilki 5 parmagin 5de birbirine benzemedigi gibi insanda insana benzemez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok haklısınız azınlıklar da vatandaştır, hata yapmışım; azınlık veya değil herkes eşit olduğuna Lozan da da tüm ayrıcalıklar kaldırıldığına göre bu hak arama bahaneleri nasıl izah edilecek?

Kelime oyunlarina hic gerek yok. Lozan Mozan sadece niyetime bir kiliftir. Kürt Türk degildir kardesim, ehhh Türk olmadigina göre azinliktir. nasilki iki iki daha dört yapiyorsa buda böyledir. Diger taraftan Lozan biza tanrinin verdigi bir anlasma metni degildirki her satiri dogru olsun veya asla degismesin. Lozan dönemin siyasi sartlarina göre yapilmis bir antlasmadan ibaret. Lozan'dan sonra Türkiye'de cok degisiklikler oldu. Almanya'da biz Türk'ler icin ayrica bir Lozan'mi yapildida azinlik olarak yasiyoruz?

Biz Türkiye'de yasiyoruz ve Türkyie'de birakin azinliklari, cogunluga ait olanlar dahi haklarina sahip olamiyorlar, mesela Alevi vatandaslarin haklarini hala aradiklari gibi. Cogunluga verilmesi gereken hakki vermeyen bir devlet azinliga hic vermez.

Hem siz neden hala zorla Kürt'leri Türk'müs gibi azinlik olarak kabul etmiyorsunuz anlasilir degil. Bir toplumun azinlikmi cogunlukmu olup olamadigini kendilerine verilmis haklara göre tesbit edemeyiz. Düsününkü sizin bahsettiginiz Lozan'a göre azinlik olanlarin tüm haklari aynen bizim Türk'ler gibi olsun, simdi onlar azinlik olmaktan cikacaklarmi yani? Bir vatandas ne hakka sahip olursa olsun, Türk degilse, yani Ermeni, Rum, Cerkez, Kürt, Laz, Cecen,..... ise azinliktir. Ben bunu vatandaslik bazinda söylemiyorum, dikatinize! Herkes Türk vatandasi olabilir ama Türk olamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kelime oyunlarina hic gerek yok. Lozan Mozan sadece niyetime bir kiliftir. Kürt Türk degildir kardesim, ehhh Türk olmadigina göre azinliktir. nasilki iki iki daha dört yapiyorsa buda böyledir. Diger taraftan Lozan biza tanrinin verdigi bir anlasma metni degildirki her satiri dogru olsun veya asla degismesin. Lozan dönemin siyasi sartlarina göre yapilmis bir antlasmadan ibaret. Lozan'dan sonra Türkiye'de cok degisiklikler oldu. Almanya'da biz Türk'ler icin ayrica bir Lozan'mi yapildida azinlik olarak yasiyoruz?

Biz Türkiye'de yasiyoruz ve Türkyie'de birakin azinliklari, cogunluga ait olanlar dahi haklarina sahip olamiyorlar, mesela Alevi vatandaslarin haklarini hala aradiklari gibi. Cogunluga verilmesi gereken hakki vermeyen bir devlet azinliga hic vermez.

Hem siz neden hala zorla Kürt'leri Türk'müs gibi azinlik olarak kabul etmiyorsunuz anlasilir degil. Bir toplumun azinlikmi cogunlukmu olup olamadigini kendilerine verilmis haklara göre tesbit edemeyiz. Düsününkü sizin bahsettiginiz Lozan'a göre azinlik olanlarin tüm haklari aynen bizim Türk'ler gibi olsun, simdi onlar azinlik olmaktan cikacaklarmi yani? Bir vatandas ne hakka sahip olursa olsun, Türk degilse, yani Ermeni, Rum, Cerkez, Kürt, Laz, Cecen,..... ise azinliktir. Ben bunu vatandaslik bazinda söylemiyorum, dikatinize! Herkes Türk vatandasi olabilir ama Türk olamaz.

Almanya da yaşayan Türk vatandaşlarının hakları yazılı anlaşmalarla belirlenmedi mi, bu da bir nevi Lozan değil mi? Sayın dominik sizin anlamak istemediğiniz veya bir türlü kabul edemediğiniz Türklüğün etnik bir kimlik olmadığı. Her devlette olduğu gibi vatandaşların hepsine birden bir ad verilir, Almanya dan örnek verelim, Alman vatandaşlarının pasaportunda ne yazar Alman, İngilizlerin, Fransızların, İtalyanların eğer çifte vatandaşlık yoksa herkes tek bir isim altında toplanır. ABD de her milletten insan var ama kendilerini Amerikan vatandaşı görüyor. Ya burada bazı iletilerde Kürt kökenli arkadaşlarımız Türk kardeşlerimiz diye hitap ediyor, kardeş olmak için aynı ana babadan gelmek gerekir, kardeş isek aynı milletteniz demektir, yok biz illa ayrı bir milletiz deniyorsa yolları açık olsun kardeş mardeş değiliz, hepsi lafta kalan söylemler olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Size evinizi istediginize kiraya veremezsiniz diyen olmadi ama kanunlar onunde din dil irk ayrimi yapmak suctur siz ve bu tur ilanlarla kiraci ariyanlarda ayni suca ortak olmaktasiniz ha bir ev sahibi olarak belirli kriterlerin olabilir buna kimsenin diyecegi yoktur.. Ama kalkipta kiracina etnik kokenini sormak yada direk olarak ilanda kurt kokenlere ev verilmez demek suctur.. Bir zamanlarda ev sahipleri ogrencilere bekarlara ev vermiyorlardi.. Ne yani simdi ben karadenizlileri sevmiyorum diye kalkip ev ilanina karadenizlilere ev kiralanmazmi yazayim bence yapacaginiz tek sey kiraciniz hakkinda on arastirma yapmalisiniz yada depozite falan almalisiniz.. Nasilki 5 parmagin 5de birbirine benzemedigi gibi insanda insana benzemez.

İlla Türk, Kürt diye ayırmaya kalkıp sonra da şikayet etmek hiç etik değil. Biz ülkede herkes Türk vatandaşıdır derken herkesin eşit olduğunu kabul ettiğimiz halde birileri illa biz ayrı bir milletiz derse ve hainleri özgürlük savaşçısı olarak görürse karşılığında ne beklenebilir ki? Derler ya kurunun yanında yaş da yanar, ister istemez potansiyel bölücü olarak görünür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Az önce ulusal bir kanalda milletin vekili bir şahıs bu milletin evlatlarını katledenlerin elebaşısı için, muteber kişiler için kullanılması gereken sayın ifadesini kullandı. Uyan ey millet! Bu cesareti kimden alıyorlar, bu ülkeyi kimler yönetiyor? Bir iletide bu ortama çanak tutan yönetimin başındaki kişiye en büyük milliyetçi denmişti. Bu iletiyi gönderen bu olayları görebiliyor mu acaba, bunun sorumlusu kim? Siirt BDP milletvekili alt kimliğinin de üst kimliğinin de Kürt olduğunu söyleyerek, özerkliğin konuşulup tartışılmaya başlandığını ve çözümün yakın olduğunu da söylemekten çekinmedi.

Birden aklıma geldi, Kürtçe eğitim verilmeye başlandı diyelim; bu dilin konuşulmasına ne kadar izin verilecek, mesela askeriyede konuşulacak mı, mesela sanal ortamda bu dil kullanılacak mı? Kullanılırsa bizler hakkımızda ne dendiğini nasıl anlayacağız, bu gruplaşmalara yol açmayacak mı, ülke bütünlüğü bu şekilde mi sağlanacak?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Almanya da yaşayan Türk vatandaşlarının hakları yazılı anlaşmalarla belirlenmedi mi, bu da bir nevi Lozan değil mi? Sayın dominik sizin anlamak istemediğiniz veya bir türlü kabul edemediğiniz Türklüğün etnik bir kimlik olmadığı. Her devlette olduğu gibi vatandaşların hepsine birden bir ad verilir, Almanya dan örnek verelim, Alman vatandaşlarının pasaportunda ne yazar Alman, İngilizlerin, Fransızların, İtalyanların eğer çifte vatandaşlık yoksa herkes tek bir isim altında toplanır. ABD de her milletten insan var ama kendilerini Amerikan vatandaşı görüyor. Ya burada bazı iletilerde Kürt kökenli arkadaşlarımız Türk kardeşlerimiz diye hitap ediyor, kardeş olmak için aynı ana babadan gelmek gerekir, kardeş isek aynı milletteniz demektir, yok biz illa ayrı bir milletiz deniyorsa yolları açık olsun kardeş mardeş değiliz, hepsi lafta kalan söylemler olur.

Benim bahsettigim Türk iscilerinin calisma izinleriyle alakali degil. Ilk gelislerinde valisma izinleriyle alakali anlasmalar yapilmis olabilir, ama su anki durum bunun cok cok ötesinde. Diger taraftan Almanya'da sadece Türk'ler degil 72 millet yasiyor ve dil, din, irk, kültürel haklar,... konusunda verilen haklar karsilikli devletler arasindaki anlasmalara göre degil. Biraz arastiripta yorumlasak daha saglikli olur.

Türklügün etnik bir kimlik olmadigini siz söylüyorsunuz diye öylemi olacak? Ermeni vatandaslarimizda var, Yunan vatandaslarimizda var,.... Türk olan. Ama diger taraftan bir Türk bin Yunan'a bedeldir diyoruz. Bunu nasil aciklayacagiz? Her Türk asker dogar diyoruz, bunu nasil aciklayacagiz? Lozan sonrasinda Türkiye'ye göc etmis milyonlarca insan var, bunlar Iran, Irak, Afgan, Gürcü, Bulgar, Arnavut, Bosna, Afrika,.... asilli. Bunlarin tümü icinmi "her türk asker dogar, bir Türk bin Yunan'a bedeldir" gibi sacmaliklari söyleyecegiz?

Siz sadece insanlarin haklarini vermemek adina onlara sormadan ve izinlerini dahi almadan yok efendim siz böylesinbiz diyorsunuz. Madem Türk kimligi yok ise neden Cumhuriyetten önce de kendimizi Türk olarak niteliyorduk? Yoksa bizim irkimiz, etnik kimligimiz Osmanlimiydi? Sen disarida kendi Türk olarak tanimlamiyormusun, benim irkim Türk demiyormusun. Diger taraftan Türk dünyasindan bahsederiz. Türkiye bu Türk dünyasinin icerisine ait degilmi?

Bosuna zorlamayin, tavsiyem ezberimizi yenmeye calisalim. Gercekleri oldugu gibi görelim, bundan kimse zarar görmez. Egomuzu yenelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diger taraftan Almanya'da sadece Türk'ler degil 72 millet yasiyor ve dil, din, irk, kültürel haklar,... konusunda verilen haklar karsilikli devletler arasindaki anlasmalara göre degil.

Yani siz diyorsunuz ki, Almanya da yaşayan Türklerin hakkı iki devlet arasında yapılan anlaşmalarla sağlanmıyor, bir hak ihlali olduğu zaman T.C mudahil olmaz, T.C den yardım beklemeyiz. Başka birşey demiyorum, gerekli cevabı sizinle aynı durumda olan arkadaşların vereceğini sanıyorum.

Madem Türk kimligi yok ise neden Cumhuriyetten önce de kendimizi Türk olarak niteliyorduk? Yoksa bizim irkimiz, etnik kimligimiz Osmanlimiydi?

Türk ırkı var kimse yok demiyor. Ne güzel yazmışsınız, evet o devlette yaşayan herkes osmanlı kimliğiyle anılıyordu. Şimdi de aynı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise Türk olarak adlandırılır ama etnik kökeni Türk olmayabilir. Ya hakikaten bu konu Türk olunca niye bu kadar abartılıyor? Diğer devletler de aynı durumda onlar niye eleştirilmiyor?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani siz diyorsunuz ki, Almanya da yaşayan Türklerin hakkı iki devlet arasında yapılan anlaşmalarla sağlanmıyor, bir hak ihlali olduğu zaman T.C mudahil olmaz, T.C den yardım beklemeyiz. Başka birşey demiyorum, gerekli cevabı sizinle aynı durumda olan arkadaşların vereceğini sanıyorum.

Türk ırkı var kimse yok demiyor. Ne güzel yazmışsınız, evet o devlette yaşayan herkes osmanlı kimliğiyle anılıyordu. Şimdi de aynı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise Türk olarak adlandırılır ama etnik kökeni Türk olmayabilir. Ya hakikaten bu konu Türk olunca niye bu kadar abartılıyor? Diğer devletler de aynı durumda onlar niye eleştirilmiyor?

Bakin sayin Yilmaz, ülkeler arasinda isci alis verisi icin belirli antlasmalar olur ve buna kimse bir sey demiyor, ama konumuz o degil. Mesela Almanya'da müslümanlar icin okullarda din dersleri verme hakki var, bunu Türkiye ile Almanya veya baska bir müslüman ülke ile Almanya arasindaki antlasmadanmi kaynaklaniyor zannediyorsunuz? Bunun disinda ana dilde egitim falan. Bunlarin tümü Alman kanunlarina göre uygulanir, yoksa bir ülke ile antlasma sonucu degil. Onun disinda birde Alman vatandasi olmus Türk'ler ve diger uluslardan insanlar var, ehh onlar artik Türk olmadiklarina göre onlarin ana dilde egitim istemelerinidemi Türkiye ile Almanya arasindaki anlasmalar cözecek? Ya diger uluslardan insanlari ne yapacagiz? Bunlarin bazilarinin vatanlari dahi yok, kimisi iltica etmis ve devletiyle alakasi yok. Bunlarin devletleri yok diye haklaridami olmayacak? Milyonlarca Iran'li var ve bunlarin tüm haklari Iran ile Almanya arasindaki antlasmaya göremi yapilyor dersiniz? Yok öyle bir sey. Biraz arastirmis olsaniz, egonuzu yenipte diger ülkelere bakarak yaptigimiz yanlislari görseniz tüm sorunlar cözülecek amma niyet kötüyse olmuyor iste.

Birakin simdi bize Cumhuriyetten önceki insanlarin Türk degilde Osmanli olduklarini söyleminizi. Benim dedem osmanli dönemini yasamis birisiydi ve her daim Devlet kendisini Osmanli olarak niteleyebilir ve nitekim de öyle olmustur, ama vatandaslari Ermeni'ydi, Kürt'tü, Türk'tü, Rum'du ve hatta isgal (fetih) ettigi ülkelerde daha da degisik uluslar vardi. Sanki Türk kelimesi kurtulus savasindan sonra yeni icat edildi. Yönetime göre insanlar nitenedirilmez, irk ve etnik kökenlerine göre olur. Ben su an Alman vatandasiyim ama etnik kökenim Türk. Olay bu kadar basit. Güldürmeyin beni lütfen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birden aklıma geldi, Kürtçe eğitim verilmeye başlandı diyelim; bu dilin konuşulmasına ne kadar izin verilecek, mesela askeriyede konuşulacak mı, mesela sanal ortamda bu dil kullanılacak mı? Kullanılırsa bizler hakkımızda ne dendiğini nasıl anlayacağız, bu gruplaşmalara yol açmayacak mı, ülke bütünlüğü bu şekilde mi sağlanacak?

Ehh katlanacaksin cok dillilige canim. Bakin Almanya'da 72 millet var ve bunlar sanal ortamda, normal ortamda ve hatta makamlarda dahi kendi aralarinda kendi ana dillerini konusuyorlar ve bundanda kaos falan olmuyor. Resmi dil almancadir ve isinin görülmesini isteyen Almanca konusmak zorunda kalir. Alis veriste dahi aynisidir, kendi aranda istedigin dili konusursun ama kasaya gelince Almanca konusursun. Bu mesela bir Türk bakkalinda dahi aynisidir, müsteri Türk degilse kasada gecerli anlasma dili Almancadir. Aynisi Türkiye iicndgecerli olur. Olayi neden o kadar büyültüyorsunuzki? Vermeye niyetiniz varsa cözüm yollari var, bakarsiniz diger ülkelerde nasil oluyor ögrenirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakin sayin Yilmaz, ülkeler arasinda isci alis verisi icin belirli antlasmalar olur ve buna kimse bir sey demiyor, ama konumuz o degil. Mesela Almanya'da müslümanlar icin okullarda din dersleri verme hakki var, bunu Türkiye ile Almanya veya baska bir müslüman ülke ile Almanya arasindaki antlasmadanmi kaynaklaniyor zannediyorsunuz? Bunun disinda ana dilde egitim falan. Bunlarin tümü Alman kanunlarina göre uygulanir, yoksa bir ülke ile antlasma sonucu degil. Onun disinda birde Alman vatandasi olmus Türk'ler ve diger uluslardan insanlar var, ehh onlar artik Türk olmadiklarina göre onlarin ana dilde egitim istemelerinidemi Türkiye ile Almanya arasindaki anlasmalar cözecek? Ya diger uluslardan insanlari ne yapacagiz? Bunlarin bazilarinin vatanlari dahi yok, kimisi iltica etmis ve devletiyle alakasi yok. Bunlarin devletleri yok diye haklaridami olmayacak? Milyonlarca Iran'li var ve bunlarin tüm haklari Iran ile Almanya arasindaki antlasmaya göremi yapilyor dersiniz? Yok öyle bir sey. Biraz arastirmis olsaniz, egonuzu yenipte diger ülkelere bakarak yaptigimiz yanlislari görseniz tüm sorunlar cözülecek amma niyet kötüyse olmuyor iste.

Birakin simdi bize Cumhuriyetten önceki insanlarin Türk degilde Osmanli olduklarini söyleminizi. Benim dedem osmanli dönemini yasamis birisiydi ve her daim Devlet kendisini Osmanli olarak niteleyebilir ve nitekim de öyle olmustur, ama vatandaslari Ermeni'ydi, Kürt'tü, Türk'tü, Rum'du ve hatta isgal (fetih) ettigi ülkelerde daha da degisik uluslar vardi. Sanki Türk kelimesi kurtulus savasindan sonra yeni icat edildi. Yönetime göre insanlar nitenedirilmez, irk ve etnik kökenlerine göre olur. Ben su an Alman vatandasiyim ama etnik kökenim Türk. Olay bu kadar basit. Güldürmeyin beni lütfen.

Biz de onu söylüyoruz zaten Alman vatandaşısınız ama Türk ırkındansınız. Kürtler de ırkları farklı olmakla beraber Türk vatandaşı, bu ikisini ayırmak gerçekten bu kadar zor mu bir türlü anlaşılmıyor. Almanya da ki Türklerin sadece iş hayatı ile ilgili anlaşmalar yapıldı mı demek istiyorsunuz? Eğitimle ilgili ikili anlaşmalar yok mu? Diğer devletler beni ilgilendirmez ben Türkiye ile Almanyadan söz ediyorum.

Osmanlı kime denir, sadece Osman Bey in soyundan gelenlere mi, Osmanlı tebasından ne demek? Siz istediğiniz kadar gülün de biraz da düşünün isterseniz. Tüm devletlerin, halkının tümünü kapsayan bir üst kimlik olarak belirlediği bir isim vardır ve genelde de çoğunluğun adı verilir; yani devletleri tekrar tekrar yazmanın da gereği yok. Bu arada Türk kökenli olduğunuzu da öğrenmiş bulunuyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biz de onu söylüyoruz zaten Alman vatandaşısınız ama Türk ırkındansınız. Kürtler de ırkları farklı olmakla beraber Türk vatandaşı, bu ikisini ayırmak gerçekten bu kadar zor mu bir türlü anlaşılmıyor. Almanya da ki Türklerin sadece iş hayatı ile ilgili anlaşmalar yapıldı mı demek istiyorsunuz? Eğitimle ilgili ikili anlaşmalar yok mu? Diğer devletler beni ilgilendirmez ben Türkiye ile Almanyadan söz ediyorum.

Osmanlı kime denir, sadece Osman Bey in soyundan gelenlere mi, Osmanlı tebasından ne demek? Siz istediğiniz kadar gülün de biraz da düşünün isterseniz. Tüm devletlerin, halkının tümünü kapsayan bir üst kimlik olarak belirlediği bir isim vardır ve genelde de çoğunluğun adı verilir; yani devletleri tekrar tekrar yazmanın da gereği yok. Bu arada Türk kökenli olduğunuzu da öğrenmiş bulunuyoruz.

Bakin konu bayagi dagiliyor. Almanya'da nasilki etnik kökeni farkli olan Alman vatandaslari kendi alt kimliklerini hic sorunsuz söyleyebiliyorlarsa ve hatta kültürünü, dilini yasatip gelistirebiliyorsa aynisini Türkiye'dekiler icinde istiyorum ben. Bunun anlasilmayacak neyi var daha?

Kardesim egittimle ilgili sadece Türkiye'den belirli ilk okullara ögretmen yollaniyor ama buda neredeyse tarihe karisti cünki, gelenler buraya adepte olamadiklari icin ögrenciler ve ailelerle problemleri oluyor. Ama bizler burada sadece ilk okula gitmiyoruzki, orta okul var lisesi var, üniversitesi var, varda var. Isi karistirmayalim ve utzatmayalim, sen kendi ülkendeki etnik kökenlilerine Avrupa ülkelerininkisini yarisini versen önce o da yetecek, digerlerini sonra veririz. Ama biz Nuh diyoruz Peygamber demiyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Almanyada okullarda müslümanlara din dersi verilmiyor.Müslüman cocuklar eger isterlese din derslerine katilabiliyorlar istemiyorlarsa katilmiyorlar.Simdi okullarda müslümanlar icin yeni bir adim atmaya calisiyorlar ama bu bile henüz sadece bir temennidir.Bu kadar gerceklerin saptirilmasinin amaci Kürtcülüktür.Amac Avrupada olmayan ne varsa Türkiye'de olmasidir yani Türkiye'nin etnik anlamda bölünmesidir.Bunu yapanlar saniyorlar ki en akilli onlar ve bizlerde bunlara inaniyoruz.

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Almanyada okullarda müslümanlara din dersi verilmiyor.Müslüman cocuklar eger isterlese din derslerine katilabiliyorlar istemiyorlarsa katilmiyorlar.

Su celiskiye bakin ve siz karar verin artik. Almanya Türkyie degilki herkese zorla din dersi verilsin. Tabiiki isteyene din dersi veriliyor, hemde herkesin kendi mezhebine göre. Yani katoliklre, protestanlara, ortodokslara, sunnilere ve alevilere ayri ayri, istemeyenlerede zorlama yok. Siz sadece karsi gelmek adina yorumlara cevap veririken yok yalan söylüyorlar dedigin icin bu kadar aciktan celiskiye düsüyorsunuz.

Avrupada olmayani Türkiye'ye getirmek istiyormusuz. Lafa bak. Yukarida yazdigimin hangisi yok Almanya'da?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakin konu bayagi dagiliyor. Almanya'da nasilki etnik kökeni farkli olan Alman vatandaslari kendi alt kimliklerini hic sorunsuz söyleyebiliyorlarsa ve hatta kültürünü, dilini yasatip gelistirebiliyorsa aynisini Türkiye'dekiler icinde istiyorum ben. Bunun anlasilmayacak neyi var daha?

Kardesim egittimle ilgili sadece Türkiye'den belirli ilk okullara ögretmen yollaniyor ama buda neredeyse tarihe karisti cünki, gelenler buraya adepte olamadiklari icin ögrenciler ve ailelerle problemleri oluyor. Ama bizler burada sadece ilk okula gitmiyoruzki, orta okul var lisesi var, üniversitesi var, varda var. Isi karistirmayalim ve utzatmayalim, sen kendi ülkendeki etnik kökenlilerine Avrupa ülkelerininkisini yarisini versen önce o da yetecek, digerlerini sonra veririz. Ama biz Nuh diyoruz Peygamber demiyoruz.

Almanya da Türkçe eğitim veren bir kurum var mı, Almanya da hangi Türk veya Kürt Kültürünü yaşatabiliyorsunuz? Bizim bayramlarımızda izin veriliyor mu, namaz saatinde namaza gidilmesine izin veriliyor mu? Bırakın Almanyayı burada bile böyle bir izin yok. Geçenlerde BDP Siirt milletvekili eğitimin Kürtçe yapılmasını talep ettiklerini söyledi amaç sadece Kürtçe öğrenmek değil. Kürtçe eğitim, Kürtçe sınav, Kürtçe devlet yönetimi. Bunlarla uğraşacağınıza bölün gitsin, herkes istediği gibi yaşasın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.