Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KURAN'DAKİ BU İKİ HAYETİ NASIL YORUMLAYACAĞINIZI ÇOK MERAK EDİYORUM... Din anlayışıyla bir ülke yönetmeyi/sürüklemeyi destekleyenler sorum size...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
kuran 3 bölümde incelenir.

1.islamiyetten hz. muhammedden önceki dönemi anlatan ayetlerki peygamberlerin hayatlarını en güzel anlatan bölümlerdir.yani tarih içerikli

2.hz muhammed ve son din islamın geldiği dönem üzere olan kısımlarıdırki burada daha çok ibret ders ve örnek almak esastır

3.bir müslümanın nasıl yaşaması nasıl inanması ahlak ibadet ve iman ile ilgili zaman değişsede asla değişmeyen olan bölümlerdir.

3üne de baktığınızda hepside bütün insanlığa hitap etmekte.1. ve 2. bölümü ibret ders ve örnek almak hususunda 3. bölümü ise öğrenme ve uygulama hususunda algılarsanız iddalarınızın hepsinin çürüdüğünü göreceksiniz.

Sevgili arkadaşım...

Anladığım kadarıyla Kuran’ın gerçekten elle tutulur ve kendi içinde tutarlı bir kitap olduğunu sanıyorsunuz...

Bu ise aslında sizin inandığınız kitabi okumamaktan ve bilmemekten kaynaklandığını düşünüyorum...

Sanıyorsun ki, kuran iyi bir kitaptır da, inanmayanlar sadece delil eksikliğinden inanmaz.

Oysa kuran ilkel bir kitaptır.

Öyle elle tutulur fazlaca bir yani yoktur yani...

Keşke önyargısız, korkusuz, baskısız ve psikolojik anlamda özgür bir mantıkla objektif bir gözle okusanız, hatta bırakın objektif gözü, açıp okusalar, pek çok saçmalığı ve ilkelliğin farkına varacaksınız...

Fakat biliyorum ki günümüzde çoğu inançlı elbette cesaretle yaklaşıp bunun bilincine daha erişememiştir...

Saygılar..

• Cevaplar 115
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Keşke bilseydiniz,keşke anlayabilseydiniz,bir inanırın hayatını değiştiren mükemmelliğini keşke algılayabilseydiniz.. bu kadar kutsalımız hakkında tuhaf sözler işitmek,bu başka birşey,zamanında bende bu Kitaba inanmazken Tanrıdan değil diye,yaptığım şey bunun yani sizin yazdıklarınızın yakınından kıyısından geçmemişti,sizlerdeki başka bişey.. sizlerdeki çok başka bişey..

playboy örnekleri veren kişi,oradaki her bir insanın bile belki kurtulma şansı vardır da,senin Allah a karşı şu hallerin,gerçekten en kısa zamanda ,hem de en kısa zamanda,işinle,ailenle,hayatındaki her kavramla yaptıkların karşılığını bulsun dilerim.Bir an önce bulsun ki,belki bir tövbe şansın olur anlaman ve dönmen için..Yoksa nice zaman sonra işler sarpa sardığında çok geç olabilir senin için. Hoppa ya bile hasret bıraktın beni,o bile daha bir saygın kaldı şüphesiz senin yazdıklarında..

Gönderi tarihi:
Sevgili arkadaşım...

Anladığım kadarıyla Kuran’ın gerçekten elle tutulur ve kendi içinde tutarlı bir kitap olduğunu sanıyorsunuz...

Bu ise aslında sizin inandığınız kitabi okumamaktan ve bilmemekten kaynaklandığını düşünüyorum...

Sanıyorsun ki, kuran iyi bir kitaptır da, inanmayanlar sadece delil eksikliğinden inanmaz.

Keşke önyargısız, korkusuz, baskısız ve psikolojik anlamda özgür bir mantıkla objektif bir gözle okusanız, hatta bırakın objektif gözü, açıp okusalar, pek çok saçmalığı ve ilkelliğin farkına varacaksınız...

Fakat biliyorum ki günümüzde çoğu inançlı elbette cesaretle yaklaşıp bunun bilincine daha erişememiştir...

Saygılar..

Bana,sizin; her neye inanıyorsanız "İLKELi" olduğunun "ENTERNASYONAL" bir değerini yazarmısınız..

"KUR'AN" Şerefli bir kitaptır...

Ve onu; vaz eden Peygamber (a.s.v.) şerefli bir peygamberdir...

KUR'AN'a "ilkel" (HAŞA) demekle ona inanan milyarlarca Müslümanı rencide etme hakkı sizde varmı...

Sizin, başka bir topik'te ballandıra,ballandıra,yazdığınız Yaşar Nuri Öztürk'te gücünü KUR'AN dan alır...

Yazık...

Görmek isterimki' İnsanlara öğüt,bilimsel buluş,halktan yana tavır,medeni Dünya ile hemfikir,Demokrasi

yanlısı tavır,hoşgörü, eleştirel (muhalefet) ise, öneri, başka bir iletimde yazdığım İnsan hakları evrensel beyannamesi ile

parelel bir görüş,"DEĞİLMİ" sorun; eğer yapıcı bir tutum değil, (dezonformasyon,ajite) ise o zaman, lütfen...

İnsan düşünceden ibarettir, geri kalan et ve sinirdir.

Mevlana.

Gönderi tarihi:
Keşke bilseydiniz,keşke anlayabilseydiniz,bir inanırın hayatını değiştiren mükemmelliğini keşke algılayabilseydiniz.. bu kadar kutsalımız hakkında tuhaf sözler işitmek,bu başka birşey,zamanında bende bu Kitaba inanmazken Tanrıdan değil diye,yaptığım şey bunun yani sizin yazdıklarınızın yakınından kıyısından geçmemişti,sizlerdeki başka bişey.. sizlerdeki çok başka bişey..

playboy örnekleri veren kişi,oradaki her bir insanın bile belki kurtulma şansı vardır da,senin Allah a karşı şu hallerin,gerçekten en kısa zamanda ,hem de en kısa zamanda,işinle,ailenle,hayatındaki her kavramla yaptıkların karşılığını bulsun dilerim.Bir an önce bulsun ki,belki bir tövbe şansın olur anlaman ve dönmen için..Yoksa nice zaman sonra işler sarpa sardığında çok geç olabilir senin için. Hoppa ya bile hasret bıraktın beni,o bile daha bir saygın kaldı şüphesiz senin yazdıklarında..

İşte en büyük yanılgılarınızdan biri de bu...

Bizleri okuyaman, bilmeyen, araştırmayan biri sanıyorsunuz...

Fakat işin garip tarafı..

Bende şunu söylemeden edemeyeceğim..

Sevgili arkadaşım Kuran'da gerçekten mucize olsa, bunun insanlığın dikkatinden kaçmayacağını, dünya üzerinde çeşitli konulara kafa yoran çok zeki insanlar olduğunu ve bu kişilerin kolay kolay kül yutmayacağını bir türlü anlayamıyorsunuz.

Her nasılsa, kurandaki bu mucizelerin dikkatlerden kaçtığını ve ancak kendileri bahsederse insanların göreceğini sanıyorsunuz.

Bakın bir örnek vermek gerekirse yabancı uzmanlar arasında da kuranı veya diğer dinlerin kutsal metinlerini okuyup inceleyen uzmanlar olabileceğini ve bu kitaplarda olağanüstü bir durum olsa, bunun bugüne dek keşfedilmeden kalamayacağını neden bir türlü göremiyorsunuz.

Fakat bence bu Müslüman inançlıların en saf yanılgılarından biri olsa gerek...

Saygılar..

Gönderi tarihi:
İşte en büyük yanılgılarınızdan biri de bu...

Bizleri okuyaman, bilmeyen, araştırmayan biri sanıyorsunuz...

Fakat işin garip tarafı..

Bende şunu söylemeden edemeyeceğim..

Sevgili arkadaşım Kuran'da gerçekten mucize olsa, bunun insanlığın dikkatinden kaçmayacağını, dünya üzerinde çeşitli konulara kafa yoran çok zeki insanlar olduğunu ve bu kişilerin kolay kolay kül yutmayacağını bir türlü anlayamıyorsunuz.

Her nasılsa, kurandaki bu mucizelerin dikkatlerden kaçtığını ve ancak kendileri bahsederse insanların göreceğini sanıyorsunuz.

Bakın bir örnek vermek gerekirse yabancı uzmanlar arasında da kuranı veya diğer dinlerin kutsal metinlerini okuyup inceleyen uzmanlar olabileceğini ve bu kitaplarda olağanüstü bir durum olsa, bunun bugüne dek keşfedilmeden kalamayacağını neden bir türlü göremiyorsunuz.

Fakat bence bu Müslüman inançlıların en saf yanılgılarından biri olsa gerek...

Saygılar..

Eski imzama hiç dikkat etmemişsiniz,demek istediğim sizin okumayan araştırmayan insanlar olduğunuz değildi,tam tersine nice müslümanım diyene göre Kuran ı daha iyi bildiğinizi biliyorum.Bu konuda ki ayetleri hem Kuranda hem İncil de bulmanızı tavsiye ederim,sizlerin anlamanız üzerine her ayeti..Ben şu an müsait değilim,ama zaman bulursam gecenin ilerleyen saatlerinde aktarırım demek istediklerimi,şimdilik müsadenizle..

Gönderi tarihi:
Sevgili arkadaşım...

Saygılar..

hamd olsun kendimi Kuran öğrencisi olarak görüyorum ve Onu okuamaya anlamaya çalışıyorum.

eğer siz Kuranın ilk indiği dönemdede yaşıyor olsanız onu inkar ederdiniz.inkar etmenizin Onun haşa ilkel olduğu iddanızla hiç bir alakası yok .Kaldıki siz önyargıyla inatçılıkla ve üzerinize yuklenecek olan sorumluluklardan kaçtığınız o sorumluluklara karşı cesaretsizliğinizden dolayı Kuranı inkar ediyorsunuz.

inatçı zekalar adlı yazıdan bir alıntı da buraya kısmetmiş.

zeki bir insanın beklentisi marş motorunu çalıştıracak bir söz duymasıdır. zeki bir insan tüm açlığıyla kendi zekasına hitap edecek kadar zeki birinden zekice bir söz veya bir sohbet bekler .çünkü kendisi zekidir ve bu yüzdende nazlıdır .zeki olmayan birisi ona islamı yaşatamaz kendisinden daha az zeki olan birisinin kendi zekasının üzerinde bir fikir beyan etmesinden rahatsız olur .

be zeki kardeşim sen Allah tan hasa daha zeki bir insanın ortaya çıkıp seni Allahın ayetlerinden daha fazla etkileyecek bir söz söylemesinimi bekliyorsun. yada sana zekice birseyler söyleyipte seni gaza getirecek birini?yada anlayamadığın konuları Cebrail(a.s)ın gelip kulağına üflemesinimi...

bir insan gerçekten zeki ise KURANIN mealini daha yarılamadan kitabı kapatıp namaza başlar.insan olarakda Resulullah dan daha mükemmel bir insanı beklemesinin hayal olduğunu görür.

Gönderi tarihi:
hamd olsun kendimi Kuran öğrencisi olarak görüyorum ve Onu okuamaya anlamaya çalışıyorum.

eğer siz Kuranın ilk indiği dönemdede yaşıyor olsanız onu inkar ederdiniz.inkar etmenizin Onun haşa ilkel olduğu iddanızla hiç bir alakası yok .Kaldıki siz önyargıyla inatçılıkla ve üzerinize yuklenecek olan sorumluluklardan kaçtığınız o sorumluluklara karşı cesaretsizliğinizden dolayı Kuranı inkar ediyorsunuz.

inatçı zekalar adlı yazıdan bir alıntı da buraya kısmetmiş.

zeki bir insanın beklentisi marş motorunu çalıştıracak bir söz duymasıdır. zeki bir insan tüm açlığıyla kendi zekasına hitap edecek kadar zeki birinden zekice bir söz veya bir sohbet bekler .çünkü kendisi zekidir ve bu yüzdende nazlıdır .zeki olmayan birisi ona islamı yaşatamaz kendisinden daha az zeki olan birisinin kendi zekasının üzerinde bir fikir beyan etmesinden rahatsız olur .

be zeki kardeşim sen Allah tan hasa daha zeki bir insanın ortaya çıkıp seni Allahın ayetlerinden daha fazla etkileyecek bir söz söylemesinimi bekliyorsun. yada sana zekice birseyler söyleyipte seni gaza getirecek birini?yada anlayamadığın konuları Cebrail(a.s)ın gelip kulağına üflemesinimi...

bir insan gerçekten zeki ise KURANIN mealini daha yarılamadan kitabı kapatıp namaza başlar.insan olarakda Resulullah dan daha mükemmel bir insanı beklemesinin hayal olduğunu görür.

Bakın size birşey söyleyeyim Sayın misafirceylan.

Ben Kur'an-ı birkaç kere okudum.

İncil ve Tevrat'ı da.

Mezhepler hakkında araştırmalar yaptım.

Şu an Kur'an-ın, eskiden sandığım gibi o kadar da Kutsal olduğuna pek inanmıyorum.

Ama yine de değerli bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Hatta Arap Yarımadasından Anadoluyu aşacak kadar, Endülüs'e ulaşacak kadar büyük bir çağ açmıştır.

O yüzden Kur'an-a çok saygı duyuyorum.

Fakat şunu söylemek isterim:

Daha önce aynen sizin gibi düşünen bir tanıdığım var.

Ona Kur'an okumasını tavsiye ettim ve ondan sonra birşeyleri konuşabileceğimizi söyledim.

Yani bir fikir edinmesi için.

Kur'an-ı okumaya başladı ve yarısını bitirmeden namaza başladı.

Sevgilisi o dönemde kapandı falan.

Aradan zaman geçti vedün tekrar konu açıldı.

Kur'an-ı okumuş bitirmişti.

Ama tuhaf olan şu ki, namazı bırakmış bitirmeden önce.

Şöyle dedi konuşurken:

"Ya bu Kur'an-da çok şey yazmıyor ki? İyilik yapın, güzel davranın, iyi insan olun diye tavsiyeleri var."

Bende karşılık verdim:

"Ee! Bu yüzden mi devam etmedin!"

Şöyle dedi:

"Hayır ya. Şöyle düşündüm: Bunları bilmek için Allahın söylemesine gerek yok ki? Bunları bende düşünüyorum zaten! Bunları yapmak için Allaha ihtiyaç yok. O kadar da mucizevi bir kitap değil. Sanırım biz alıştığımız için inanıyoruz, öyle öğretildiği için."

O tanıdığım hala Müslüman ama alışkanlığı üzere...

Yani demek istediğim, Kur'an-da geçen tavsiyeler, zaten senin benim düşünemeyeceğimiz, bilemeyeceğimiz şeyler değil.

Kur'an-ın adını duymamış bir insandan "İyi İnsan"ı tanımlamasını söyle, aşağı yukarı aynı şeyleri söyleyecektir.

Hatta güncel dünyadan haberdarsa, daha yetkin şeyler söyleyecektir mutlaka.

Emin olun, o kadar abartıldığı gibi değil.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Bence bu zeki bir insanın işi değil. Zeki insan önkabulsuz okur bitirir irdeler ve doğrumu yanlışmı ona göre kabul veya reddeder. Tembel bir insan ise yarılamadan şunu anlar şimdi namaza başlarsam cennet yolu görünüyor hiç başlamazsam büyük zarar der ve menfatine uygun yoldan devam eder. Buna zekilik değil tembellik denir, DÜŞÜNME TEMBELLİĞİ.

Gönderi tarihi:

Bakın size birşey söyleyeyim Sayın misafirceylan.

Ben Kur'an-ı birkaç kere okudum.

İncil ve Tevrat'ı da.

Mezhepler hakkında araştırmalar yaptım.

Şu an Kur'an-ın, eskiden sandığım gibi o kadar da Kutsal olduğuna pek inanmıyorum.

Ama yine de değerli bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Hatta Arap Yarımadasından Anadoluyu aşacak kadar, Endülüs'e ulaşacak kadar büyük bir çağ açmıştır.

O yüzden Kur'an-a çok saygı duyuyorum.

Fakat şunu söylemek isterim:

Daha önce aynen sizin gibi düşünen bir tanıdığım var.

Ona Kur'an okumasını tavsiye ettim ve ondan sonra birşeyleri konuşabileceğimizi söyledim.

Yani bir fikir edinmesi için.

Kur'an-ı okumaya başladı ve yarısını bitirmeden namaza başladı.

Sevgilisi o dönemde kapandı falan.

Aradan zaman geçti vedün tekrar konu açıldı.

Kur'an-ı okumuş bitirmişti.

Ama tuhaf olan şu ki, namazı bırakmış bitirmeden önce.

Şöyle dedi konuşurken:

"Ya bu Kur'an-da çok şey yazmıyor ki? İyilik yapın, güzel davranın, iyi insan olun diye tavsiyeleri var."

Bende karşılık verdim:

"Ee! Bu yüzden mi devam etmedin!"

Şöyle dedi:

"Hayır ya. Şöyle düşündüm: Bunları bilmek için Allahın söylemesine gerek yok ki? Bunları bende düşünüyorum zaten! Bunları yapmak için Allaha ihtiyaç yok. O kadar da mucizevi bir kitap değil. Sanırım biz alıştığımız için inanıyoruz, öyle öğretildiği için."

O tanıdığım hala Müslüman ama alışkanlığı üzere...

Yani demek istediğim, Kur'an-da geçen tavsiyeler, zaten senin benim düşünemeyeceğimiz, bilemeyeceğimiz şeyler değil.

Kur'an-ın adını duymamış bir insandan "İyi İnsan"ı tanımlamasını söyle, aşağı yukarı aynı şeyleri söyleyecektir.

Hatta güncel dünyadan haberdarsa, daha yetkin şeyler söyleyecektir mutlaka.

Emin olun, o kadar abartıldığı gibi değil.

Saygılarımla...

Şaka gibi bakış açısı yani,bi kere oku ,hadi iki kere oku,,ee zaten şu bu.. Ya haşa Kuranın o kadar basit olduğunu bi de ben kavrasamda yüküm hafiflese..Tabiri caizse ağırlığından canım çıkıyor..Namaz kıl,ona buna yardım et,baba anne aman iyi davran,haydi sana boşa Allah ,al sana haşa yallah.. Ya insansı öğrendiklerimle sıyrılmaya çalıştığım,Kuranın incelikleri arasında kafa patlatmaktan ,günlük yaşamımdaki hataları yüzüme çarpışından koca bir yorgunlukla bazen kaçamak bile davranmak zorunda kalıyorum.Çokta Kutsal değilmiş,sadece sizler için,gel onu birde inanırına sor..Ruh kutsala hizmet eder,bu yüzden elbette arkadaşınız evrensel iç yönlerdirmelerde sıkıntı duymayacak.Ama etrafında gelişen ve evrenselliktenm uzak her kavramda,hayatını devam ettirirken referans gereken her koşulda ,sadece Kuran insana en doğru akılı verir.Bi işte işin içinden bi türlü çıkamadım mı,sok elini Kuranın içine,dinle Rabbimin sana öğüdünü açtığın ilk sayfada.. Hiç inananla inanmayan bir olur mu,tam bir imanlı ile imanından eminlik bekleyerek kuşkuya sürüklenen bir olur mu? O mucize Kitap herkese farklı seslenir,hemde herkese.. niye mi? bana göre kutsallığından ,size göre haşa olmadığından.. Sanki bana tarih ya da matematik kitabı okuyorlar,hey güzel Allahım..

Gönderi tarihi:

İyiylik yapın, doğru olun, kötülük etmeyin vs vs. gibi öğütler sadece Kuranla mı ortaya çıktı ?, ilk insan olan Hz Ademe de bunlar öğütlenmedi mi, ilk insana verilmemiş ya da öğretilmemiş bilgiler nasıl günümüze kadar gelsin. Allahtan aldığı bilgi ve öğütler sayesinde yaşamını şekillendiren Ademden sonra gelen bütün peygamberlere de ümmetlerine bunları anlatmaları istenmedi mi, Tevrat tada İncilde de Zebur da da aynı şeyler öğütlendi.Anlayana elbette.Siz herşey kendi kendine var olmuş olsun, Allahtan hiç bir şey gelmemiş olsun diye çabalayın durun böyle düşünün, İş öyle değil,sakının; yakında bileceksiniz!

Gönderi tarihi:
İyiylik yapın, doğru olun, kötülük etmeyin vs vs. gibi öğütler sadece Kuranla mı ortaya çıktı ?, ilk insan olan Hz Ademe de bunlar öğütlenmedi mi, ilk insana verilmemiş ya da öğretilmemiş bilgiler nasıl günümüze kadar gelsin. Allahtan aldığı bilgi ve öğütler sayesinde yaşamını şekillendiren Ademden sonra gelen bütün peygamberlere de ümmetlerine bunları anlatmaları istenmedi mi, Tevrat tada İncilde de Zebur da da aynı şeyler öğütlendi.Anlayana elbette.Siz herşey kendi kendine var olmuş olsun, Allahtan hiç bir şey gelmemiş olsun diye çabalayın durun böyle düşünün, İş öyle değil,sakının; yakında bileceksiniz!

Ne Ademi havası ya. İlk insan varmışta, ona herşey öğretilmişte. O zaman niye bilim-teknik falanda öğretilmedi o ilk insana? Tek derdi Allah mıydı? Sallayan öyle bi sallamış ki, ta 15 asır sonrasını bile vurmuş kardeşim.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ne Ademi havası ya. İlk insan varmışta, ona herşey öğretilmişte. O zaman niye bilim-teknik falanda öğretilmedi o ilk insana? Tek derdi Allah mıydı? Sallayan öyle bi sallamış ki, ta 15 asır sonrasını bile vurmuş kardeşim.

bilim ve tekniği öğretmemişmiş.

Bazıları atalarının maymun olduğunu, daha gelişmemiş olduğunu ve konuşamadığını

iddia ededursun. Allah kalemle yazmayı öğretti... Alak 4

Yani bizim Allahımız, sizin Tanrı yaptığınız doğanızdan çok daha şey vermiştir insana...

Ve ilk insanlar konuşamıyordu diye işkembeden de sallamıyor.. Yalan imansızlığın silahıdır.

Üstelik Arap harfleri olarak bilinen Alfabe, Latin alfabesinden çok daha estetiktir. Sanattır bir defa..İnsanın el ile yazmasına dana uygundur..başlarda öğrenilmesi zor gibi gelebilir. ama gayette kolaydır bir şeyler yazmak..

Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez"

tamamen katılıyorum. Dost edinmekten kastı Müslüman'ı bırakıp onlara güvenmeyin anlamında anlıyorum ben onu..VE tarih'de buna şahittir. Osmanlı tekti. Ama savaştığı tüm hristiyanlar birleşiyordu.

Ve bugün İsrail'e en büyük desteği Evangelistler veriyor... Yalnız değilmişlermiş diye İsrail'de gösteri yapıyorlar.

Kur'an suçlu çıkarmaya çalışanlar yalnızca O'Nun haklılığını göreceklerdir.

Gönderi tarihi:
bilim ve tekniği öğretmemişmiş.

Bazıları atalarının maymun olduğunu, daha gelişmemiş olduğunu ve konuşamadığını

iddia ededursun. Allah kalemle yazmayı öğretti... Alak 4

Yani bizim Allahımız, sizin Tanrı yaptığınız doğanızdan çok daha şey vermiştir insana...

Ve ilk insanlar konuşamıyordu diye işkembeden de sallamıyor.. Yalan imansızlığın silahıdır.

Üstelik Arap harfleri olarak bilinen Alfabe, Latin alfabesinden çok daha estetiktir. Sanattır bir defa..İnsanın el ile yazmasına dana uygundur..başlarda öğrenilmesi zor gibi gelebilir. ama gayette kolaydır bir şeyler yazmak..

İşte her zaman söylediğim gibi, fanatizm insana kendisini unutturur...

Hatta öyle ki gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan şeyler söyletir...

Eğer yazının "Eskiliği"ne bakacaksak, hepimizin Sümer Çivi Yazısını öğrenmemiz ve yazmamız daha asil bir davranış olurdu sanırım.

İkincisi, Arap Abecesinin diğer Abecelerden daha estetik olduğu ile ilgili bir ifade çok eğreti duruyor, bu sizin hüsnü kuruntunuz.

Her yazı, sonuçta bir sanattır...

Latin Abecesi ile sanat yapılamaz diye birşey yok.

Ona bakarsanız Kanji (Çin Abecesi), Hiragana ve Katagana (Japon Abecesi) Yazı Karakterleri, Arap Harflerinden daha engin, belki de yüzlerce yıl daha köklü, ifade de daha güçlü ve daha estetiktir.

Aynı zamanda Arapça ve Arap Abecesi hiçte kolay bir Abece ve karakterler değildir.

Başta, ortada, sonra ve tek başlarına olmaz üzere bir sürü şekilleri vardır.

Bilmesek yutturacaksınız, merak etmeyin, bir çok insan Arapça eğitimi almıştır zamanında mecburen.

"Yalan İmansızlığın Silahıdır" sözünü, kendiniz çok güzel çürütüyorsunuz.

Demek ki Yalan, İmanlının da silahı olabiliyormuş...

Arapça Türkçe'yi ifade etmekte yetersiz bir Abecedir ve bunu tamamlamak için eklenen harfler bile bu sorunu giderememiştir.

Hatta 2 Abdülhamit bile Latin Abecesine geçmenin daha akıllıca olduğunu söylemiş, ancak Doğu/İslam Politikası nedeniyle yapmamıştır...

Enver Paşa bile "Enveri" denilen bir yazı ortaya koyarak, farkına vardığı Arapçanın Eksikliğini gidermeye çalışmış ama yine de bu tutmamıştır...

Daha sonra da Mustafa Kemal Atatürk Latin Abecesinin Türkçeyi ifadeye daha uygun olduğunu temellendirmiş ve uygulamıştır...

Nedir bu Arap hayranlığı anlamıyorum...

Bu kadar olmaz ya...

Tanrı'nın Adem'e Bilim ve Tekniği öğretmediği düşüncesine niye karşı çıktınız anlamadım!

Ne yani Hz. Adem Beyin Ameliyatı yapıp Bilgisayar mı kullanıyordu?

Gönderi tarihi:

Arapçaya karışık diyen bana Çin-Japon Alfabesini öneriyor :stuart:

Arapça eski değildir . Sana göre eskidir. Roma alfabesinin mi yoksa Arap alfabesinin mi daha eski olduğunu ayrıca tartışmak gerek.

Estetiği hiç yoktur evet.. Dümdüz çizgiler insanın el ile yazması gayet zor alfabe.. el yazısı güzel oluyor demeyin. El yazısı Arap alfabesine benzeyen halidir. sonuna kadar savunuyorum.

Madem Moderlikti daha iyi idi Batı idi. Neden ******* alfabeyi latin yaptı da sayıları latin yapmadı.

Bu da ilericilik olmaz mıydı?( Burda matematikçi olsa idi bayaa gülecekti...)

Türkçe de karşılığı olmayan harfler olablir. Bu latin alfabesi çin di geçerlidir.

Ç,ü,ı,ö gibi harflerde latin alfasende yok. internette de para etmiyor...

İnkılapların bir çoğu taklitçilikten ibaret..

muhtemelen bu ayet Mustafa Kemal'i de kasdediyor..

"Kim onlara benzemeye çalışırsa O 'da onlardan dır.."

Gönderi tarihi:
Madem Moderlikti daha iyi idi Batı idi. Neden ****** alfabeyi latin yaptı da sayıları latin yapmadı.

Rakamların tarihini bilen biri de sana gülerdi heralde.

Batılıların "Arap rakamları" dediği şeye, Araplar da "Hind rakamları" diyorlar.

Batılıların hindiye "turkey", bizim "hindi" dememiz gibi.

Ayrıca Atatürk rakamları da değiştirmiştir.

Bir Kuran açar bakarsın. Bugünkü rakamlarla arap rakamları aynı yazılmıyor.

Batılılar, Arap/Hint rakamlarını "latinleştirmişler".

Biz latinleştirilmiş rakamları kullanıyoruz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Arapçaya karışık diyen bana Çin-Japon Alfabesini öneriyor :stuart:

Arapça eski değildir . Sana göre eskidir. Roma alfabesinin mi yoksa Arap alfabesinin mi daha eski olduğunu ayrıca tartışmak gerek.

Estetiği hiç yoktur evet.. Dümdüz çizgiler insanın el ile yazması gayet zor alfabe.. el yazısı güzel oluyor demeyin. El yazısı Arap alfabesine benzeyen halidir. sonuna kadar savunuyorum.

Madem Moderlikti daha iyi idi Batı idi. Neden ****** alfabeyi latin yaptı da sayıları latin yapmadı.

Türkçe de karşılığı olmayan harfler olablir. Bu latin alfabesi çin di geçerlidir.

Ç,ü,ı,ö gibi harflerde latin alfasende yok. internette de para etmiyor...

İnkılapların bir çoğu taklitçilikten ibaret..

muhtemelen bu ayet Mustafa Kemal'i de kasdediyor..

"Kim onlara benzemeye çalışırsa O 'da onlardan dır.."

Türk Devrimini sindirememiş herkes aynı şeyi düşünür.

Senin o "İnkılapçılık Taklitçilikten İbarettir" dediğin olgunun Türkiye Cumhuriyeti Tarihinden de öte 250 yıllık geçmişi vardır.

Taklitçilik dediğin şey, Türklerin Müslümanlaşmasından daha fazlası değildir.

Yeryüzünde Taklitçiliğin en güzel örneği, Türklerin Müslümanlaştırılması ve böylece Araplaştırılmasıdır.

Bir örneğini de görüyoruz.

"M" harfi Türkçe'de "Mim" olarak okunmaz.

Değil sen o üstadınız bile gelse "Mustafa Kemal Atatürk"e "******" diyemez.

Ben Hz. Muhammed'e "Muho",

Müslümanlığa "Muhoizm" desem ne hissedersiniz?

Böyle hitap edemem, çünkü bunlara dair kurallar var...

Size etmeyin o yüzden...

Mesele bazı harflerin Latin Abecesinde olmaması değildir.

Mesele sizin Devrimleri sindirip sindirememeniz ve sindiremedikçe kılıflar bulmanızdır.

Arap Abecesi ister yazımı olsun, ister kullanımı olsun öğrenmesi zor bir abecedir.

Arap Abecesi, araplar ve arapça için son derece idealdir...

Çin Abecesi, çinliler için son derece idealdir...

Japon Abecesi, japonlar için son derece idealdir...

Latin Alfabesi, Avrupa dilleri için son derece idealdir...

Ve fonetik-bilim bize göstermektedir ki Türkçe'ye en uygun Abece Karakterleri, Latin Abecesidir.

Bazı sesler de bu abece'de olmadığı için üretilmiş ve uygulanmış,

Türkçe'de karşılanmayan Q, W ve X harfleride atılmıştır.

Arap Abecesinin estetiği ile diğerlerinin estetikleri arasında fark yoktur.

Latin Abecesininde birçok yazımı ve sanatı bulunmaktadır karakteristik olarak.

En basit örneğini Word Office'te ya da bu ileti yazdığın yerin yukarısında "Yazı Karakterleri" denilen yerde görebilirsiniz.

Aynı zamanda zevke, tercihe ve alışkanlığa göre Çince ya da Japonca, Arapça ve Latince de kat kat estetiktir.

Ben Arapç Abecesini ve Latin Abecesini gayet iyi biliyorum ama Arap Abecesinden pek haz etmiyorum.

Hiç estetikte değil...

Çince Karakterler çok daha güzel durmaktadır ve siz istediğiniz kadar inanmayabilirsiniz ancak Çin Karakterlerinin yazımı, Arapça Hattatlığından çok daha eski ve çok daha köklü bir kültürdür.

Binlerce yıllık kökeni vardır.

Arapça henüz 2000 yıllık vardır ya da yoktur.

Kökenini Nebatilerin yazısından alır.

Sayıları Hintlilerden almışlardır.

Arapçılıktan vazgeçmek lazım artık.

Yoksa 1500yıl öncesi çağdışılığından kurtulamayacağız.

Ayrıca gelelim "Kimin kime benzediği" düşüncesine.

Aynen dediğiniz gibi, Türklerde Araplara benzetilmeye çalışılmakta ve sizde bu özenti doğrultusunda Arapsınız.

Benzemek istediklerinizdensiniz...

Oysa biz Avrupa'ya özenmiyor ya da onlara benzemeye çalışmıyoruz.

Bir İlerlemeye çalışıyoruz, 1500yıl öncesi Arapçı sempatizanlarına rağmen.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.