Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

1 MAYIS TÜCCAR AKP'YE KARŞI ÇIKMA GÜNÜ


''biji tirkiye''

Önerilen İletiler

Güzel ülkemizi parsel parsel yabancılara satan akp işçiyi emekçiyide sömürmekten çekinmiyor...

AKP öncülüğünde akıl almaz boyutlara ulaşan sermaye saldırısı, işçi sınıfının en temel varlık koşullarına kast ediyor. AKP'nin pazarlık kozu yapmaya çalıştığı, ancak ondan bile ikiyüzlüce vazgeçtiği 1 Mayıs, işçi sınıfının henüz kaybetmediğini göstereceği ve kazanacaklarını dile getirdiği gün olacak. AKP'nin emek ve dayanışma sözcüklerini telaffuz ederken kaybetmeyi tercih ettiği "mücadele"nin hakkını vererek.

Emperyalizm ve sermaye sınıfının desteğini arkasına alan AKP hükümeti, işçi sınıfına yönelik en kapsamlı saldırı olan sosyal güvenlik düzenlemelerinin ardından, 1 Mayıs’la birlikte tahakkümünü perçinlemek istiyor.

 

İşçi sınıfını köleleştirmek yolunda gerçekleştirdiği düzenlemeleri nefes almaksızın sürdüren AKP, 13-14 Mart’ta yükselen emekçi sesinden korktuğu için olsa gerek, pazarlık kozu niyetine öne sürdüğü “1 Mayıs tatili”ni geri çekti.

 

Zaten kendisine ait olan 1 Mayıs’ı bir hediye olarak beklemeyen işçi sınıfı, AKP’nin bugüne kadar açılan “bombalı” paketlerini iyi tanıyor. AKP paketlerinden güvencesizlik, gasp ve mezarda emeklilik çıkıyor. AKP’nin paketleri, 1 Mayıs’ta sahibine iade edilmeyi bekliyor.

 

AKP, sosyal güvenlikte yıkım istiyor

AKP’nin sonunda tamamlayarak Meclis’ten geçirdiği Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası (SSGSS), işçi sınıfına emekliliği mezarda yaşamayı vaat ediyor. Ortalama yaşam süresinin düştüğü Türkiye’de, emekli olabilecek küçük bir kesimi ise boyutları arttırılmış bir sefalet bekliyor.

 

Bebeklerin süt parasına göz diken, “paran kadar sağlık” ilkesini yasalaştıran, yıpranma hakkını ortadan kaldıran SSGSS, oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor. AKP’nin 1 Mayıs korkusunun temelinde ise, SSGSS’ye karşı emekçi sesinin yükseldiği 13-14 Mart günleri yatıyor.

 

Kısık sesle “SSGSS’ye karşı 1 Mayıs tatil” diyen AKP, emekçi korkusunu üstünden atamadığı için bundan çark etti. Yasa geçtiği halde korkusu geçmeyen AKP, bu kez 1 Mayıs’ı bastırarak SSGSS’yi yola koyacağını sanıyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 1 Mayıs’a katılanları “kötü niyetlilere” karşı uyararak kötü niyetini gizlemey çalışıyor.

 

SSGSS’ye karşı mücadelenin henüz bitmediğini göstermek için, AKP’ye karşı en güçlü sesin tam da 1 Mayıs’ta yükseltilmesi gerekiyor.

 

İstihdam paketi işsizlik kokuyor

AKP “Ekonomi büyüdü” safsatasıyla oy isterken giderek yükselen işsizlik oranları, AKP’nin ekonomiyi patronlar lehine büyüttüğünü gösteriyor.

 

Her dört insandan birinin işsiz dolaştığı Türkiye’de gündeme gelen istihdam paketi, patronlara sigorta vergi indirimi sunmaktan başka bir içerik taşımıyor. Daralan kârlarını 5 puanlık sigorta prim indirimiyle telafi etmeye çalışan patronların en son düşünecekleri şeyin istihdam olacağı biliniyor.

 

1 Mayıs, işçi sınıfının bir parçası olan işsizlerin de AKP’ye karşı mücadele günü olarak öne çıkıyor.

 

“Fon”lar sömürünün yeni biçimi

“İşsizlikle mücadele için” İşsizlik Sigorta Fonu’nu sermayeye devretmenin yollarını arayan AKP, bu kez de Kıdem Tazminatı’nı fona bağlamayı amaçlıyor.

 

Kıdem Tazminatı Fonu, patronun işçi ücretlerinin yüzde 3 oranındaki payını her ay fon hesabına aktarması ile oluşacak bir havuz olacak. Fonun yönetimi, bireysel emeklilik şirketlerine verilecek. Hangi bireysel emeklilik şirketinin seçileceği ise patronun isteğine bağlı olacak. İşçiler eğer seçebilirse, kendilerine ait olarak biriken paranın bireysel olarak hangi hesaptan işlem göreceğini belirleyecek. Bireysel emeklilik fonlarında işçini parası ne kadar birikmişse sistemden çıkarken o kadar parayı alabilecek.

 

Özel sisteme devredilen fon, başka patronları zengin ederken, akıbeti de belirsizliğe terk edilecek. Ayrıca kıdem tazminatının büyüklüğü de son ücret üzerinden değil, ortalama ücret üzerinden hesaplanacak ve işçi büyük hak kaybına uğrayacak.

 

AKP’nin “istihdam paketi”yle birlikte gündeme getirmekten çekindiği Kıdem Tazminatı Fonu’nun, “sıradaki” olduğu biliniyor.

 

Paralılaşmaya ve özelleştirmelere karşı 1 Mayıs’a

İktidarı boyunca kamu mülkünü satmayı düstur edinen AKP, satacak bir şey kalmayınca köprü, otoyol ve ormanları gözüne kestirdi.

 

Ormanları satışı ile eğitim ve sağlığın paralı hale gelmesi arasında ise, çok yakın bir ilişki bulunuyor. Kamusal olan her şeye savaş açan AKP, hayatın da satılık olmasını istiyor.

 

1 Mayıs, kamu düşmanı-tüccar AKP’ye karşı ülkeye ve insan onuruna sahip çıkmanın tek adresi oluyor.

www.sol.org'tan alıntıdır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 76
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Ben bir yazimda,hangi dagda kurt öldüde AKP 1Mayis'i tatil günü yapmaya calisisyor demistim,evet AKP nin 1 Mayisi tatil filan ilan edecegi diye birsey zaten olamzdi ve olmadigini bugün Erdogan'in 1 Mayis tatil olursa bu bize 2 Katrilyona malolur diyerek 180 derecelik dönüse geciverdi.Bir balon ucurmustu amac gündemi degistirmekti,aynen türban yasasini cikardiklarinda gündem degistirildigi gibi.

Erdogan bununlada kalmadi ve cok vahim vahim oldugu kadarda üzerinde düsünülmesi gereken bir tarzda bir konusma yapti;Taksim meydanindan vazgecin dedi Sendikalara.Sendikalar Taksim'de israrlidirlar.

Ben bu israri hakli görmekteyim,

Erdogan dahada ileri giderek acikca sendikalari tehdit etti ve *Eger siz israrla oraya gitmekte dayatirsaniz emniyet gücleri size karsi duracaklar dedi.Bu resmen bir savas ilaniydi.

Erdogan dahada ileri giderek,dünyanin diktatörlükle yönetilen ülke diktatörlerinin bile söyleyemeyecegi tarzda bir söz söyledi.*Ayaklarin basi yönettigi yerde kiyamet kopar *diyerek emekci kesimlerini ayak takimi haline getirmis ve Erdogan Türk milletine birkez daha hakaret etmistir.Bu sözler tarihe gececektir.

Erdogan'in bilmedigi veya aklinin ermedigi sey,ayaklari olmayan baslar sürünerek yol almaya calisir,ayak bastan daha önemlidir,cünkü basi tasiyan ayaklardir.

Sendika baskanlari -DISK ve TÜRKIS-sözlerinin arkasinda duracaklarini ve 1 Mayista Taksime ciceklerle gideceklerini eger birileri cicekleri dögmek isterlerse buyursun dögsünler diyerek Erdogana hakli olarak meydan okudular.

Umariz akliselim hakim olur ve emekcilere Taksim meydaninda hakli bayramlarini kutlamalari icin izin verilerek bir facianin önüne gecilir.

Türkiye adim adim diktatörlüge dogru yol almaktadir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

-1 MAYIS'IN TATİL OLDUĞU ÜLKELER-

 

-Avrupa (Toplam 43 ülke): Almanya, Andora, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bolerus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Luksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Monaco, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan,-Asya (Toplam 30 ülke): Ermenistan, Bahreyn, Bangladeş, Kamboçya, Çin, Doğu Timor, Hong Kong, Hindistan, Endenozya, Irak, Filistin, Kazakistan, Kırgızistan, Laos, Lübnan, Malezya, Myanmar (Burma), Nepal, Kuzey Kore, Pakistan, Filistin, Filipinler, Singapur, Güney Kore, Sri Lanka, Suriye, Tayvan, Vietnam, Yemen, Japonya,

Amerika (Toplam 21 ülke): Arjantin, Bolivya, Şili, Kolombiya, Ekvator, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezüella, Küba, Belize, Costa Rika, El Salvador, Meksika, Honduras, Nikaragua, Panama, ABD, Kanada.

-Afrika (Toplam 38 ülke): Cezayir, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Çad, Kongo, Mısır, Eritre, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gana, Kenya, Lesato, Madagaskar, Malawi, Mali, Marutanya, Fas, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Raunda, Senegal, Somali, Güney Afrika, Swaziland, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Batı Sahra, Zambia, Zimbabwe

-Okyanusya (Toplam 3 ülke): Avustralya, Yeni Zelanda, Vanatu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çoğulcu (!) akepe konu 1 mayıs olunca pek çoğulsuz oluyor...

 

Bu milletin % 80'den fazlası emekçi değil mi?

 

Öyle bir kumpasla emekçiler emek düşmanı haline getirilmiş ki, kapitalist düzeni savunan işçiler haline gelmişiz...

 

bir nevi kraldan çok kralcı, patrondan çok patroncu... yani işçinin hala adı yok bu ülkede...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başbakan Erdoğan grup toplantısında 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen emekçi kitleleri provokatörlükle suçlamış ve "ayaklar baş olursa kıyamet kopar" gibi son derece densiz bir söz sarf etmiştir. Demek ki, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında hükümet üyeleri birbirlerini "bunlara yüz vermeye gelmez", "ayak takımına taviz yok" türünden sözlerle doldurmuş, ağzından çıkanı kulağı duymayan Başbakan da bu ortamdan cesaret almıştır.

 

Bir mankenin "çobanla benim oyum bir mi" sözünden pek alınmışa benzeyen AKP'liler, işçi ve emekçileri ayak, kendilerini ise baş olarak görüyorlar. AKP'nin yöneticileri arasında çoban olmadığı gibi, tek bir işçi, yoksul köylü de bulunmamaktadır. Buna karşın işçiler, köylüler bu ülkenin bütün yükünü sırtlarında taşımaktadırlar.

 

Varsın Başbakan Türkiye'nin gerçek sahiplerine "ayak takımı" desin! Biz de kendisine diyoruz ki, ayakların böyle bir başa ihtiyacı yok. Ayakların baş olacağı ve memleketi AKP ve benzerlerinden kurtaracağı günler yakındır.

 

Başbakan'dan ricamız, 1 Mayıs günü İstanbul'a yakından baksın, ayakların nasıl baş olacağını görsün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP bütün gücüyle emekci hareketini kirmaya calisiyor ve aldiklari kararla emekcilerle güvenlik güclerini karsi karsiya getirme planlari yapiyor.Istanbul valisi Muammer GÜler aldigi talimatlar dogrultusunda 1 Mayis gösterilerinde Taksime cikilmasi halinde zor kullanacaklarini vurguladi,bu bile emekciye karsi bir provakasyondur.300 PKK teröristini topluma kazandirmak icin serbest birakan iktidar emekciyi Taksime cikartmama gerekcesi olarak yasadisi lrgütlerin provakasyon yapabileceklerini göstermektedir,sanki 1 MAYIS Taksim disinda kutlanirsa provakasyon olamazmis gibi uydurma bir gerekce ile emekcilerin hakli isteklerine hayir denmektedir.

1 Mayis yaklastikca gerginlik tirmanmaktadir,ümit edelimki 1 Mayis 2008 sadece bir kutlama günü olarak tarihe gecsin.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP bütün gücüyle emekci hareketini kirmaya calisiyor ve aldiklari kararla emekcilerle güvenlik güclerini karsi karsiya getirme planlari yapiyor.Istanbul valisi Muammer GÜler aldigi talimatlar dogrultusunda 1 Mayis gösterilerinde Taksime cikilmasi halinde zor kullanacaklarini vurguladi,bu bile emekciye karsi bir provakasyondur.300 PKK teröristini topluma kazandirmak icin serbest birakan iktidar emekciyi Taksime cikartmama gerekcesi olarak yasadisi lrgütlerin provakasyon yapabileceklerini göstermektedir,sanki 1 MAYIS Taksim disinda kutlanirsa provakasyon olamazmis gibi uydurma bir gerekce ile emekcilerin hakli isteklerine hayir denmektedir.

1 Mayis yaklastikca gerginlik tirmanmaktadir,ümit edelimki 1 Mayis 2008 sadece bir kutlama günü olarak tarihe gecsin.

 

 

saygilarla

Yorumlarinizla sanki sadece AKP emekcilerin hakli isteklerini kirmaya calisiyorda diger partiler daha dürüst gibi bir itiba veriyorsunuz. benim gözlenimlerim Türkiye'deki tüm sermaye partileri dün oldugu gibi bugünde aynen AKP'nin uyguladigi politikayi savunmuslardir. Sanki düne kadar 1 mayis emekci bayrami Taksim meydaninda kutlamak serbestide AKP iktidari bunu engelliyor. Hayir hicte öyle degil, tüm düzen partileri basta AKP ve MHP olmak üzere emekcilerin düsmanidirlar ve 1 Mayisin kutlanmamasi icin ellerinden geleni yapmislardir. Devamli sunu veya bunu bahane ederek iscileri terörüst veya onlarin destekcisi durumuna sokmuslardir. Artik anlamamiz gerek, emekcilerin düsmani sadece AKP degil basta MHP olamk üzere, CHP, SP, ANAP, DYP ve benzeri bir cok partilerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çoğulcu (!) akepe konu 1 mayıs olunca pek çoğulsuz oluyor...

 

Bu milletin % 80'den fazlası emekçi değil mi?

 

Öyle bir kumpasla emekçiler emek düşmanı haline getirilmiş ki, kapitalist düzeni savunan işçiler haline gelmişiz...

 

bir nevi kraldan çok kralcı, patrondan çok patroncu... yani işçinin hala adı yok bu ülkede...

 

Bizim Millete herşey reva...

Gerçekten söylüyorum içim cız bile etmiyor...

Hatta az bile...

Dünyanın en aklı çalışmayan tek milleti biziz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...

Yerel secimlerde büyük oy kaybina ugrayan,bircok önemli Belediyeyi kaybeden Erdogan bu telasla meclise verilen 1 Mayis teklifini kabul ederek 1 Mayis'i tatil ilan etmeyi kabul etti.Etti etmesine ama,Istanbul Valisi Muammer Güler hemen vetoyu basti "TAKSIM'DE 1 mayis Kutlamasi olamaz"

 

Taksim,emekci kesimi icin sembol bir karaktere sahiptir.36 emekci o meydanin yan sokaginda can verdi,hemde emniyet güclerinin gözleri önünde.Sendikalar hakli olarak Taksim'de emekci bayramini kutlamak isteklerini dile getirmek istiyorlar.Ama AKP iktidarinin valisi Güler "HAYIR TAKSIM OLAMAZ"diyor.Gecen 1 Mayis'ta polisin meydan dayagi cektigi emekciler bu yil cok kararlilar Taksim'e cikmaya.Ve bu kararlarini VALILIK tarafindan yapilacak her saldiriya ragmen uygulayacaklarini bugün vurguladilar.

 

1Mayis cagdas ülkelerin hepsinde emekcilerin tatil günüdür,daha dogrusu resmi tatildir.Emekciler o gün meydanlara cikarlar,haklarina sahip cikar verilmeyen haklarini isterler.Iktidar ve muhalefet 1 Mayislarda emekcilerle birlikte olur ve o günün anlamini iceren konusmalar yaparlar.Hicbir olay olmaz.tabiiki emniyet tedbirini alir ama emekciler vakur bir sekilde kendilerine verilmis olan bu günün anlamina yakisir tarzda barisci eylemlerde bulunurlar,maalesef bizim ülkemizde 1 Mayis önce Komünist Bayrami olarak lanse edildi,özellikle dinci ve tutucu kesim icin 1 Mayis Komünist Bayrami olma özelligini hala korumaktadir.100 yildan beri beton toz oldu ama bazi zihniyetler hala beton kaldi.

 

Umariz ki bu yil ki 1 Mayis emekcilerimizin coplandigi biber gaziyla kovalandigi,sularla islatildigi bir tatil günü olmadan anilir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılıyorum...

Dünya İşöi ve Emekçi bayramında inadına 1 mayıs alanında.......

 

saygılar

:) İşte yine zihniyet farkı.AKP nin ****** olacaktır elbet.

 

Yahu kardeşim size ne yapsalar yaranamazlar,daha düne kadar ne diyordunuz bugün ne diyorsunuz !

 

Akp amuda kalksın idda ediyorumki bu zihniyetler aynı şeyi yapacaklar.

 

Amaç farklı,ortlaığı kışkırtmak,polisle çatışmak kutuplaşma yaratmak....Akp ne yaparsan yap yaranamasın.verdiğin onca tavizlerden sonra nasıl Avrupaya ,abd ye yaranamadıysan bugünde bu zihniyetlere yaranamısın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yorumlarinizla sanki sadece AKP emekcilerin hakli isteklerini kirmaya calisiyorda diger partiler daha dürüst gibi bir itiba veriyorsunuz. benim gözlenimlerim Türkiye'deki tüm sermaye partileri dün oldugu gibi bugünde aynen AKP'nin uyguladigi politikayi savunmuslardir. Sanki düne kadar 1 mayis emekci bayrami Taksim meydaninda kutlamak serbestide AKP iktidari bunu engelliyor. Hayir hicte öyle degil, tüm düzen partileri basta AKP ve MHP olmak üzere emekcilerin düsmanidirlar ve 1 Mayisin kutlanmamasi icin ellerinden geleni yapmislardir. Devamli sunu veya bunu bahane ederek iscileri terörüst veya onlarin destekcisi durumuna sokmuslardir. Artik anlamamiz gerek, emekcilerin düsmani sadece AKP degil basta MHP olamk üzere, CHP, SP, ANAP, DYP ve benzeri bir cok partilerdir.

Dostu kim? dtp yazmamışsınız sanırım onu unuttunuz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:) İşte yine zihniyet farkı.AKP nin ****** olacaktır elbet.

 

Yahu kardeşim size ne yapsalar yaranamazlar,daha düne kadar ne diyordunuz bugün ne diyorsunuz !

 

Akp amuda kalksın idda ediyorumki bu zihniyetler aynı şeyi yapacaklar.

 

Amaç farklı,ortlaığı kışkırtmak,polisle çatışmak kutuplaşma yaratmak....Akp ne yaparsan yap yaranamasın.verdiğin onca tavizlerden sonra nasıl Avrupaya ,abd ye yaranamadıysan bugünde bu zihniyetlere yaranamısın..

 

 

'' Bu zihniyetler.....' ne yapacak biliyormusun Sayın kaplan....??

 

Amudada kalksalar , tepetaklak da olsalar ABD Emperyalimi ve onun işbirlikçilerini bu güzel ülkemizden kovacak ve tam bağımsız ve özgür bir ülke yaratacak bu zihniyetler

 

Ne yaparlarsa yapsınlar başaracağız

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'' Bu zihniyetler.....' ne yapacak biliyormusun Sayın kaplan....??

 

Amudada kalksalar , tepetaklak da olsalar ABD Emperyalimi ve onun işbirlikçilerini bu güzel ülkemizden kovacak ve tam bağımsız ve özgür bir ülke yaratacak bu zihniyetler

 

Ne yaparlarsa yapsınlar başaracağız

 

Saygılar

 

malesef bu zihniyetler bu kadar samimi değiller bu zihniyetler gerçeği göremedeiği sürece sanmıyorum ..inşallah dilediğiniz gibi olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'' Bu zihniyetler.....' ne yapacak biliyormusun Sayın kaplan....??

 

Amudada kalksalar , tepetaklak da olsalar ABD Emperyalimi ve onun işbirlikçilerini bu güzel ülkemizden kovacak ve tam bağımsız ve özgür bir ülke yaratacak bu zihniyetler

 

Ne yaparlarsa yapsınlar başaracağız

 

Saygılar

 

 

:clover:

 

işte budur...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taksim meydanının 1 mayıs kutlamalarına yasak olmasının valinin iddia ettiği gibi güvenlikle vesaire ile alakası yoktur. Tamamen simgesel bir durumdur. Simgesel bir yasaklamadır. Zira Taksim meydanı başka herşeye açıktır, yılbaşı kutlamalarına, cumhuriyet bayramı kutlamalarına, büyükşehir belediyesinin açılış törenlerine, halk konserlerine, futbol maçları sonra kutlamalara, yasak olduğu tek konu ise 1 Mayıs'tır.

 

Efendim Taksim'de kutlamalara izin verilirse provakasyon olabilir. Metin Aşık köşesinde yazmıştı geçen yıllarda; "demek ki bizim provakatörlerimiz ilke sahibiymiş. Yalnızca Taksim'de kutlanırsa provakasyon yaparlarmış. Başka alanda kutlanırsa asla yapmazlarmış" diye. 1977 yılında Taksim meydanında yaşanan, ne mitinge katılanlar, ne de onların arasında bulunanlar tarafından yapılan bir provakasyondu. Tamamen devletin içinde, devlet kimliği taşıyan kimselerce gerçekleştirilen bir provakasyondu.

 

Polislerce boşaltılıp her katına polislerin yerleştirildiği bugün ki The Marmara otelinin çatısından, yine polislerin bulunduğu sular idaresinin çatısından meydandakilerin üstüne ateş açıldı. Panzerler bir anda panik yaratacak şekilde kalabalığın arasına daldı. Yine kalabalığın arasına dalan bir sivil polis aracından rastgele insanların üstüne yaylım ateşi açıldı.

 

Dolayısıyla dert, " Taksim'de provakasyon olur" ise, devlet olarak bir daha kimliğini taşıyanların böyle provakasyon yapmasına izin vermezsin olur biter.

 

Mitingler, insanların politika alanda seslerini duyurmak için düzenledikleri eylemlerdir. Ve antik yunandan beri, tüm dünyada büyük, merkezi, ünlü meydanlarda düzenlenir. Zira işin esprisi budur. Türkiye'de ise, bütün büyük, ünlü meydanlar mitinglere kapalıdır.

 

İngiltere'de Trafalgar Meydanı'nda, ABD'de, Beyaz Saray'ın tam karşısında bulunan Lafayette Park'ta, Fransa'da en ünlü meydanı olan Bastille Meydanı'nda, Rusya'da Kızıl Meydan'da düzenlenmesi gibi. Dünyada mitingler, protestolar en ünlü meydanlarda gerçekleşir. Hayatın en yoğun olduğu, insanların sesini en çok duyurabildiği, canlı meydanlarda.

 

Zira dediğim gibi binlerce yıldır mitinglerin anlamı budur.

 

Türkiye'de ise bütün ünlü meydanlar mitinglere kapalıdır. İstanbul'da Taksim meydanı, Ankara'da Kızılay Meydanı, İzmir'de Konak Meydanı. Kalabalıkların toplanmasına da kapalı değildir, konserlar yapılır, başbakanların , belediye başkanlarının katılıp konuşmalar yaptığı açılışlar yapılır, kutlamalar yapılır. Ama mitinglere kapalıdır. Zira istenmeyen seslerini duyurmak isteyenlerin bunu hayatın merkezinde yapmalarıdır.

 

Ve O'nun yerine, kenarda köşede büyük meydanların uzağında bulunan açık alanları gösterir valilikler. gidin orada yapın diye.

 

Anlamsız, saçma, "ben yaptım oldu" mantığına dayanan bir yasaklamadır. İnsanların mitingler, yürüyüşler ile seslerini duyurma hakları varsa. elbette ki bunu, dünya da olduğu gibi büyük, merkezi, ünlü meydanlarda yapma hakları da vardır.

 

Gidin, kuş uçmaz, kervan geçmez kazlıçeşme çayırında düzenleyin şeklinde icazet sadece dayatmadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taksim meydanının 1 mayıs kutlamalarına yasak olmasının valinin iddia ettiği gibi güvenlikle vesaire ile alakası yoktur. Tamamen simgesel bir durumdur. Simgesel bir yasaklamadır. Zira Taksim meydanı başka herşeye açıktır, yılbaşı kutlamalarına, cumhuriyet bayramı kutlamalarına, büyükşehir belediyesinin açılış törenlerine, halk konserlerine, futbol maçları sonra kutlamalara, yasak olduğu tek konu ise 1 Mayıs'tır.

.

.

 

 

Söylenecek fazla bir şey yok bunun üstüne... Her açıdan derinlemesine bir incelemeyle yapılmış bir yorum... Mantığa uygun ve akıllıca... Kutlarım...

 

Taksim meydanında 1 Mayıs'a izin vermemelerinin sebebi simgesel, doğru... Yalnız benim anlamadığım bir şey var...

 

Bunlar neden korkuyor Taksim'de 1 Mayıs yapılmasından? Tamam simgesel bir korku anladık da neden böyle??

 

Yoksa 1977'de açılan yaylım ateşiyle katledilen, kurşunlardan kurtulmak için Kazancı yokuşuna yönelip de orada da panzerler altında ezilip öldürülen işçilerin yattıkları yerden kalkıp Taksim'e geleceklerinden mi korkuyorlar acaba?

 

Merak etmesinler o vahşet gününde ölen işçiler bugün binler olarak geri döndüler... Zaten her 1 Mayısta her mitingdeydiler...

 

Korkunun ecele faydası yok demişler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 MAYIS...Taksim'de insanların üzerine yağan kurşunlar ne zaman ki emekteki güle dönüşürse...Ne zaman ki Taksim'de korkusuzca halaylar çekilecekse...işte o zaman kutlanılacak gündür.

 

1 MAYIS'I KENDİ ZİHNİYETLERİNDE KANA DÖNÜŞTÜRENLERE İNAT...Sevgiyle karşılayacağız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1 Mayısın siyasi boyutu zerre kadar umurumda değil umurumda olan sadece bir işçi olarak o günün resmi tatil ilan edilmesi -_-

 

Sn suheda onca insan işçi olanda işi gücü olmayanda siz işçilerin hakkı için ,ortalığı yağmalıyor,yakıyor devletle çatışıyor sen tatilin derdindesin...

 

Sözlerini geri al yoksa kimse eylem falan yapmaz tatilde geri alırlar ona göre .... :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn suheda onca insan işçi olanda işi gücü olmayanda siz işçilerin hakkı için ,ortalığı yağmalıyor,yakıyor devletle çatışıyor sen tatilin derdindesin...

 

Sözlerini geri al yoksa kimse eylem falan yapmaz tatilde geri alırlar ona göre .... :D

 

abe haklısın üzür dilerim, :aptalkafam:

oysaki ben nasılda duygulanıyordum benim gibi gariban işçilerin haklarını aramak için ısrarla Taksime çıkmak isteyenleri görünce helede sırf benim ve gibilerin haklarını isterken papatyaları sopalarla dövmelerini gözlerim dolu dolu izlemiştim.

Ya kırılıp dökülen cam çerçeveler atm ler,ters çevirilip yakılan arabalar ve sırf sadece hak aramak için savaş alanına dönen yerler..Hele o taşıdıkları pankartlar,posterler,dövizler onlara hiç değinmiyorum bile.. :crying:

Sırf emekçilerin haklarını aramak için kendini feda eden yoldaşlar bize böyle huzur ve refah bir ortam sağladığınız için size ne yapsamda borcumu ödesem -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nevruz'da böyle yasaklana yasaklana sonunda Kürtcülerin yani bölücülerin kirdi döktü bayrami haline sokuldu,1 Mayis'i emekcilere bayram olarak cok görmeyi ben Nevruz'u Kürtcüler kutluyor diye yasaklamaya benzetiyorum.Dünya'da 1Mayis'i kutlayan ülkelerle bizim aramizda ki farki bilmek isteyenler haritayi acsinlar ve 1 Mayis hangi ülkelerde kutlaniyor hangilerinde kutlanmiyor ona baksinlar ve Türkiye'nin hangi kategoride olduguna karar versinler.

 

Kadinlara hak vermeyin;Kadin erkegin kaburga kemiginden yaratilmistir,1MAYIS'a izin vermeyin Komünist bayramidir vs vs...

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.