Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE SALDIRI

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

2F7A4FED7C35AA4087D6AFF4r.jpg

"fotoğrafta "tahrik" olmuş bir milliyetçi genç görülmekte. Üniversite öğrencilerine karşı aslanlar gibi çarpışıyor"

Bu görüntü 12 eylül öncesi Türkiye'sinde çekilmedi. Dün Akdeniz Üniversite'sinde Üniversite dışından gelen bu adam ve arkadaşlarının öğrencilere yaptığı saldırı sırasında çekildi. Yine haber "karşıt görüşlü öğrenciler arasında çatışma çıktı" olarak verildi belli başlı yayın kuruluşlarınca.

Tabiki medya haberi "üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler arasında çatışma" olarak sunsada. Saldıranların öğrenci olmadığı halde nasıl "karşıt görüşlü öğrenciler arasında çatışma" olur anlamak mümkün olmaz. Bu gazetecilikte "korkak medya" tanımıyla tarif edilen medya tarzıdır. İsrail girer bir Filistin şehrine çoluk çocuk demeden katleder gerçek gazeteciler haberi "israil filistin şehrini bastı ve şunları şunları yaptı" diye aktarır. "Korkak medya" ise ; "Filistin'in şu şehrine israil askerleri ve filistinliler arasında çatışma çıktı şu kadar filistinli öldü" diye aktarır.

Bir üniversitede bahar şenliği sırasında. Şenlikte "bira standı" var diye okul dışından eli satırlı tipler gelir öğrencilere saldırır. Yakaladıklarını yaralarla kaçan kurtulur. Gazeteciler bunu "okul dışından gelen kişiler öğrencilere saldırdı" şeklinde verir. "Korkak Medya" ise ; "üniversitede karşı görüşlü öğrenciler arasında bira standı sebebiyle çatışma çıktı" diye verir. Birde akıl verir öğrencilere işte bunla kötü şeyler diye.

Polis fotoğraftaki şahsı yakalamk için Antalya MHP il başkanlığına baskın düzenledi. İl başkanı şahsın "gelip gittiğini" ama yöntimle alakası olmadığını söyledi.

Bu "tahrik" olmuş gencimizin karşısında "vatan millet düşmanı" öğrenciyi görüyoruz ;

514835431C875B498A9B6355r.jpg

• Cevaplar 79
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

vallahi bunun milliyetci olmasindan süpheliyim olsa olsa molla takintisidir,, milliyetci insan kendi düsünen halkin beynine kursun sikmaz sonra böylelerine Avrupada milliyetci denmez fasist denir bu fasistdir fasist... zannediyorum bu dönem yargiyla gücsüzlesen Akp yeni güc kaynagi pesinde... fasistleer!!!!

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

Bu takma sakallı genç (sanırım), bir kaç hafta hapis yattıktan sonra çıkacak !

Eline bir silah al ve ortalığa ateş et, oyuncak tabancayla su sıkma işine benzemiyor bu oyun

Bu kadar ciddi olaylar karşısında verilen cezalar o kadar azki, adalet sistemini eleştirmemek mümkün olmuyor

Tabi bu tür olaylarda, kabak her zamanki gibi iktidar partilerinin başına patlayacak, tarihimizdede olduğu gibi

saygılar

Gönderi tarihi:

Bir kac haftada yatmaz merak etmeyin onun arkadasinda dayilari vardir nedense bu tur islerin arkasinda surekli olarak ulku ocaklari ve mhpliler bulunmakta ama kimsede dur diyemiyor buna ... Yuzsuz arsiz icimizde geziyorlar sonrada ben vatan severim milliyetciyim ayaklarina yatiyorlar batsin onlarin milliyetciligi onlarin milliyetciligi sadece ve sadece duygusallik "PARADAN" ibarettir gercek bir milliyetci bile bile kendi cikarlari dogrultusunda ulkeyi kaosa suruklemez Bunlarin sayesinde ulke yine 12 eylule dondu ve sag sol davalari hortladi ve yine olan masum insanlara olacak. Simdi hersey daha iyi anlasiliyorki neden mhpye kimse karsi kapatma davasi acamiyor ...

Gönderi tarihi:
Bu takma sakallı genç (sanırım), bir kaç hafta hapis yattıktan sonra çıkacak !

Eline bir silah al ve ortalığa ateş et, oyuncak tabancayla su sıkma işine benzemiyor bu oyun

Bu kadar ciddi olaylar karşısında verilen cezalar o kadar azki, adalet sistemini eleştirmemek mümkün olmuyor

Tabi bu tür olaylarda, kabak her zamanki gibi iktidar partilerinin başına patlayacak, tarihimizdede olduğu gibi

saygılar

Dimi mesela çorum olayları yaşanırken "bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz" diyen Süleyman Demirel'e mal edilmesi gibi. Ya da yargısız infazların ayyuka çıktığı günlerde bunları eleştiren gazetecilere "polisin elini soğutmayan" demesi gibi. Gerçekten mesela ne büyük haksızlıktır bu örnekte olduğu gibi iktidar partilerine maletmek.

Mesele yargı sistemimizde mi? Yargı sistemimizde öldürmeye teşebbüsün cezası mı yok? Bu şahsın işlediği fiilin ya da cezası mı yok. Az ceza almaları yargı sistemimizden mi kaynaklanıyor. Yoksa iktidarların gösterdikleri tavır yüzünden mi?

Bir kişi adli bir sebeple eline silah alıp insanlar üstüne ateş açsa, birilerini yaralasa. Ruhsatsız silah taşımak, meskun mahalde ateş etmek, silahla yaralamak artı kasten adam öldürmeye teşebbüsten bir sürü suçtan yargılanır ve ağır bir ceza alır. Ama bir kişi bunu siyasi bir sebeple yapıyor ve aynı suçtan az bir ceza alıyorsa. sorun yargıda değildir.

karabekir arkadaşımızla başka bir başlıktaki tartışmamızda yazmıştı "mahkeme şuraya yazı yazar cevap gelmez, hakime baskı, savcıya baskı" diye.

Buyrun önümüzde hrant dink davası. Hergün başka bir rezalet yaşanıyor davada. Delillerin karartılmasından suça iştirakleri ortadayken yargılanmasına izin verilmeyen devlet görevlileri vs.

1977 1 Mayıs'ını soruşturan savcının başından geçenleri ve yaşadıklarını incelemek yeter sorunun nerede olduğunu anlamak için.

İktidarın sorumluluğu gösterdiği tavır ve yaptıklarıyla belli olur. Çorum olaylarındaki gibi. Katliam için gelen saldırganları durdurmak için ateş açma emri verip. İkinci bir Maraş'ın yaşanmasını engelleyen jandarma binbaşısının 2 saat içinde görev yerinin değiştirilmesi, "çorumda insanlar ölüyor ne tür önlemler alacaksınız" diye soru soran gazetecilere "bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz" demesi gibi Başbakanın olaylar olduğu için tarihimizde iktidar partilerine maledilir.

Bunun yerine kararlılıkla üstüne giden. Suçluları korumak için devlet gücüyle yargı üyelerine baskı yapmak, engel ve zorluk çıkarmak yerine, hakedenlerin hakettikleri cezayı alması için yargıya destek olan iktidarlar bunun ödülünü alır. ceremesini çekmez.

Gönderi tarihi:

Son günlerde Akdeniz Üniversitesi rektörünün yaptığı açıklamalar bazı kesimlerin pek hoşuna gitmemiş olsa gerek. Baksanıza eli silahlı bir adam rahat rahat kampüse giriyor ve 7 kişi yaralanıyor. Olaylar birde iki karşıt görüşlü grubun çatışması olarak lanse ediliyor. Bu düpedüz birilerinin bir kesimin üzerine saldırması için kışkırtılmasıdır.

Gönderi tarihi:
Bunun yerine kararlılıkla üstüne giden. Suçluları korumak için devlet gücüyle yargı üyelerine baskı yapmak, engel ve zorluk çıkarmak yerine, hakedenlerin hakettikleri cezayı alması için yargıya destek olan iktidarlar bunun ödülünü alır. ceremesini çekmez.

Ben iktidar paritleri suçsuzdur demiyorum

Kapak herzamanki gibi onların başına patlayacak ve siz bu tezimi iyi bir şekilde desteklediniz !

Suçu iktidar partisine atacağız, ve asıl suçlular ortalıkta güle oynaya gezecek, ondan sonra iktidar partisi çıksın bakalım işin içinden

Bir kişi adli bir sebeple eline silah alıp insanlar üstüne ateş açsa, birilerini yaralasa. Ruhsatsız silah taşımak, meskun mahalde ateş etmek, silahla yaralamak artı kasten adam öldürmeye teşebbüsten bir sürü suçtan yargılanır ve ağır bir ceza alır. Ama bir kişi bunu siyasi bir sebeple yapıyor ve aynı suçtan az bir ceza alıyorsa. sorun yargıda değildir.

Sorun yargıda yani adalette, bu suçun cezası çok az ve ayrıntılı bir ceza hukuku yok ! insanlarda bunu kullanacaklar haliyle, yani eften püften bahanelerle ceza neredeyse sıfıra inecek, hakim hiç bir torpil etkisinde kalmasa bile vereceği ceza kötü sayılmaz !

saygılar

Bir kac haftada yatmaz merak etmeyin onun arkadasinda dayilari vardir nedense bu tur islerin arkasinda surekli olarak ulku ocaklari ve mhpliler bulunmakta ama kimsede dur diyemiyor buna

Ben suçlu olarak Devlet Bahçeli'yi görmüyorum, bu olayın emrini veya kurgusunu yapanın MHP olduğuna inanmam,

bu olayların hep bir mantık hatasından kaynaklandığını düşünüyorum, insanlar milliyetçiliği kafasına göre yorumlayıp eylemleride bu tür olaylarda gördüğümüz gibi kafasına göre gerçekleştiriyorlar diye düşünüyorum.

saygılar

Gönderi tarihi:
Ben iktidar paritleri suçsuzdur demiyorum

Kapak herzamanki gibi onların başına patlayacak ve siz bu tezimi iyi bir şekilde desteklediniz !

Suçu iktidar partisine atacağız, ve asıl suçlular ortalıkta güle oynaya gezecek, ondan sonra iktidar partisi çıksın bakalım işin içinden

Asıl suçluların ortalıkta güle oynaya gezip gezmemesi biçim suçu kime attığımıza göre mi belli olacak. Asıl suçlular güle oynaya gezerse elbette suçun atılacağı iktidar partisi olur. Zira iktidar olarak asıl suçluların güle oynaya gezmesini engellemek onun görevidir. Bunu engelleyecek güçte sadece onun elindedir.

Gönderi tarihi:

Olaylara hangi gozle bakarsaniz bakin isin icinde iktidar ve muhalefet partilerinin parmaklari bir sekilde bulunmaktadir.. hic sanmiyorumki sucsuz birisi vardir.. Burada yargiyi elestirmek bence yersiz zira yargi kanunlar dogrultusunda hareket etmektedir tek suclu bana gore meclisteki bos kafalardir ulkede herkes kendi kafasina gore bir kanun ve hukum cikartirsa her 4-5 yilda bir af uygulanirsa olacagi budur.. turkiyenin bugunki durumu eski teksasi hatirlatiyor vahsi batidaki kovboylar ve kanun kacakcilari..

Gönderi tarihi:
Zira iktidar olarak asıl suçluların güle oynaya gezmesini engellemek onun görevidir.

Ben emniyet teşkilatının görevidir diye biliyorum !

suçluların yakalanması için Recep Tayyip Erdoğan'ın emri gerekmez sanırım !

saygılar

Gönderi tarihi:

Bende emniyet teşkilatı İçişleri Bakanı'na bağlı diye biliyorum. İçişleri Bakanlığından bağımsız ayrı bir emniyet teşkilatı olduğunu bu güne kadar duymadım.

İçişleri bakanınında koltuğundan fasulyeden oturmadığını biliyorum.

Gönderi tarihi:
Sorun yargıda yani adalette, bu suçun cezası çok az ve ayrıntılı bir ceza hukuku yok ! insanlarda bunu kullanacaklar haliyle, yani eften püften bahanelerle ceza neredeyse sıfıra inecek, hakim hiç bir torpil etkisinde kalmasa bile vereceği ceza kötü sayılmaz !

saygılar

Tarafsız Kardeşim,

Bu suçun cezası çok az veya ayrıntılı bir ceza hukuku yok dediğimizde bu düzenlemeyi yapmayan yer sorumlu olur. Ki, orası Meclistir. Pekiyi bu doğru mu?

Hayır...CYRANO, ceza hukukundaki bazı maddeleri belirtmiş. Bu kişi, gerçekleştirdiği o eylemle kanunun birden çok ahkamını ihlal etmiştir. İçtima kurallarına göre hakedeceği ceza hayli yüksektir. Cezayı indirecek eften püften bahane yoktur. Yalnız, hakimin takdir hakkı yeni ceza kanunumuzda artırılmıştır. Şöyle söyleyelim. Cizinin alt ve üst sınırları arasında hayli önemli farklar vardır.

(2) Suça teşebbüs hâlinde fail, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onüç yıldan yirmi yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine dokuz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Diğer hâllerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.

Madde 62 - (1) Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığı hâlinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine, müebbet hapis; müebbet hapis cezası yerine, yirmibeş yıl hapis cezası verilir. Diğer cezaların altıda birine kadarı indirilir. *1*

(2) Takdiri indirim nedeni olarak, failin geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususlar göz önünde bulundurulabilir. Takdiri indirim nedenleri kararda gösterilir.

KASTEN ÖLDÜRME

Madde 81 - (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.

NİTELİKLİ HÂLLER

Madde 82 - (1) Kasten öldürme suçunun;

a) Tasarlayarak,

İşlenmesi hâlinde, kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.

Bu maddeler sadece adam öldürmeye teşebbüs dikkate alınarak eklenmiştir. Olaya uygulanabilecek diğer maddeler ayrıca aşağıya eklenmiştir. Ancak, somut olay dikkate alınmalıdır. Bana göre; bu kişinin o üniversite öğrencisi olmadığı, yanında silah getirdiği, silahı havaya korkutmak için ateşlemediği ve doğrudan kişilerin üzerine yönlendirdiği, kuru sıkı ihtimalinin bu sebeple olmadığı ve doğrudan kalabalığın üzerinde birden çok el ateş edildiği dikkate alındığında öldürme saikinin varlığı kesindir. Yaralananlardan bu silahla yaralanan var mı bilmiyorum ama öylesi bir durumda cezası daha da fazla artacaktır. Ateş ettiği yerdeki kovanlar da dikkate alındığında kuru sıkı mı, olduğu da tespit edilebilir…

Hal böyle olunca, indirim nedeni olarak bulunabilecek çok şey yok. Teşebbüs bir indirim nedeni değildir. Her mağdur için ayrı bir adam öldürmeye teşebbüsten ceza yeme ihtimali de unutulmamalıdır.

Yani ki, cezanın sıfıra inmesi mümkün değildir yeter ki, fail yakalansın. Dosya münderecatı tamam olsun. Adli Tıp’dan ilgili dokümanlar düzgün gelsin…

Bazen adaleti; savcının kendisi engeller, bazen hakim, bazen polis, bazen iktidar. Bu mekanizmaların hepsinin adaleti yerine getirmek noktasında anlaşması durumunda adalet tam manasıyla yerine gelir.

En yeni ceza hukuklarından birine sahibiz. Ve çok ayrıntılı bir ceza sistemimiz var. Ben, şunu söyleyebilirim. Hakim, Savcı ve olayın adli araştırmasını yapacak olan kolluk görevlileri bu suçu aydınlatmak istedikten sonra bu suç cezasız kalmayacaktır. Mevzuat suç için fazlasıyla yeterlidir. Yeterlinin fazlası olur mu? Olur…

GENEL GÜVENLİĞİN KASTEN TEHLİKEYE SOKULMASI

Madde 170 - (1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;

c) Silâhla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan,

üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Olayın şekline göre bunlar da düşünülebilinir.

SUÇ İŞLEMEYE TAHRİK

Madde 214 - (1) Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silâhlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik eden kişi, onbeş yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Tahrik konusu suçların işlenmesi hâlinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır.

Bu suçların örgütlü olması ihtimali de düşünülmelidir.

Ateşli silahlar hakkındaki kanuna da bakılmalıdır.

Gönderi tarihi:
Ben emniyet teşkilatının görevidir diye biliyorum !

suçluların yakalanması için Recep Tayyip Erdoğan'ın emri gerekmez sanırım !

saygılar

Hatirladigim kadariyla Hrant Dink cinayeti icin Erdogan suclular bir an önce ortaya cikarilsin diye gürlüyordu,Tabiiki suclularin yakalanmasi ceza almasi emniyet güclerinin ve yarginindir,bilmiyorum saf oldugunuzuda sanmiyorum ama ilginc bir mantik yürütüyorsunuz Erdogani savunmak ugruna ve bunuda cogullastirip iktidarlarin diyerek kelime oyunlarina basvuruyorsunuz.Bunu kimse yemiyor belki öyle saniyorsunuzdur.Iktidarlarin görevi ülkenin rejimini degistirmek icin mevcut sistemi sulandirmak ve altini oymak degildir.Iktidarlarin görevi,ülkedeki huzuru saglayacak iktidara sahip olmasidir.Ama iktidar ülkedeki huzuru saglamak söyle dursun daha cok arttirici uygulamalar ile kendi bulundugu yeri saglamlastirmak amacina hizmet vermektedir.Eger üniversitelerde olaylar cikiyorsa,eger disardan birileri üniversitelere gelip silah cekiyorsa,bu iktidarin iktidarsizligini gösterir.Ergenekon icin savcilara emirler dagitanlar,83 yasindaki insanlari geceleri yatagindan toparlayin diye emir verenler üniversitelerdeki yobaz olusumlarida önlemek icin gerekli emirleri verme yetkisine sahiptirler.Emniyet aldigi talimatlar dogrultusunda calisir.

Kapatilma davasi icin ortaliga düsenler ülkenin huzurunu korumaklada yükümlüdürler.Basbakanin görevi millete küfretmekten daha ötedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bende emniyet teşkilatı İçişleri Bakanı'na bağlı diye biliyorum. İçişleri Bakanlığından bağımsız ayrı bir emniyet teşkilatı olduğunu bu güne kadar duymadım.

farklıdır diye bir söz kullanmadım, anlattığım şey

Suçluyu yakalayıp infazını sağlayan, emniyet teşkilatıdır

Rastgele ateş açan şahsı içişleri bakanlığı sorgulamaz, gerekli herşeyi emniyet teşkilatı yapar ve bunun denetleyicisi emniyet müdürüdür !

içişleri bakanlığı bu teşkilatın görev ve sorumluluklarının üstündedir, yani görev sorumluluk aksaklığında devreye girer

KASTEN ÖLDÜRME

Madde 81 - (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.

NİTELİKLİ HÂLLER

Madde 82 - (1) Kasten öldürme suçunun;

a) Tasarlayarak,

İşlenmesi hâlinde, kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.

suç bu değil, bu suçtan bahsetmiyorum

o sakallı şahıs herhangi bir adamı öldürmedi

ama bence o silahı eline alıp toplum içinde bu şekilde hareket etmesi kasten adam öldürme kadar ağır bir suç olmalıdır

ama bu şahıs bir kaç hafta sonra tekrar aramızda olacaktır

bunu vurgulamak istedim

GENEL GÜVENLİĞİN KASTEN TEHLİKEYE SOKULMASI

Madde 170 - (1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;

c) Silâhla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan,

üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Olayın şekline göre bunlar da düşünülebilinir.

SUÇ İŞLEMEYE TAHRİK

Madde 214 - (1) Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silâhlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik eden kişi, onbeş yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Tahrik konusu suçların işlenmesi hâlinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır.

Bu suçların örgütlü olması ihtimali de düşünülmelidir.

Ateşli silahlar hakkındaki kanuna da bakılmalıdır.

evet işte bu suçların cezası nedense eften püften sebeplerle bir kaç haftaya kadar düşebiliyor

sıkıntım burada

saygılar

Gönderi tarihi:
suç bu değil, bu suçtan bahsetmiyorum

o sakallı şahıs herhangi bir adamı öldürmedi

ama bence o silahı eline alıp toplum içinde bu şekilde hareket etmesi kasten adam öldürme kadar ağır bir suç olmalıdır

ama bu şahıs bir kaç hafta sonra tekrar aramızda olacaktır

bunu vurgulamak istedim

evet işte bu suçların cezası nedense eften püften sebeplerle bir kaç haftaya kadar düşebiliyor

sıkıntım burada

saygılar

Öldürmüş olsaydı zaten adam öldürmeden bahsederdim. Teşebbüs, sizin gerekli tüm eylemleri yapmanıza rağmen neticenin gerçekleşmemesi demektir. Yani; adam öldürmeye teşebbüs etmişsinizdir ama adam ölmemiştir...

İçtimadan bu yüzden bahsettim. Olayımızda hem adam öldürmeye "olası kast" vardır hem de başkaca birden çok suç gerçekleşmiştir. Zira, adam öldürmek illaki silahla yapılacak birşey değildir. Bu sebeple gerek ateşli silahlar hakkındaki kanuna muhalefet, gerek bahsini ettiğimiz genel güvenliğin tehlikeye sokulması (bu havaya ateş etme için geçerlidir) gerekse adam öldürmeye teşebbüs gibi suçlardan yargılanacaktır. Bu silahın bile istene o gün oraya sokulması, üzerinde bir şarjörden fazla mermi bulunması dikkate alındığında "taammüd" ten bahsedilir ki bu durumda ceza daha da ağırlaşacak demektir...

Hal, böyle olunca cezalar hafiftir veya 3-5 hafta yatar çıkar demek pek kolay değil...Demek kolay değil de, biz bu zamana kadar film mi seyrediyorduk diyenler olabilir. Onlar hakkında ya deliller konusunda yetersizlik olur veya "yargıtayda dosyaları kaybolarak zamanaşımına uğrar"...

Kanunlar yeterli olmasına rağmen insan faktörü devreye girdiğinde de ne sonuç çıkacağını söylemek kolay olmaz. Daha önce de değindiğim gibi; kanun aynı kanun olay aynı ama iki hakimin verdikleri kararlar arasında inanılmaz fark olduğu gibi Yargıtay Ceza Daireleri (hukuk dairelerinde de oluyor) arasında hüküm uyuşmazlıkları olabiliyor. Aşağıdaki mahkemeler arasında neler oluyor neler...

Gönderi tarihi:
arklıdır diye bir söz kullanmadım, anlattığım şey

Suçluyu yakalayıp infazını sağlayan, emniyet teşkilatıdır

Rastgele ateş açan şahsı içişleri bakanlığı sorgulamaz, gerekli herşeyi emniyet teşkilatı yapar ve bunun denetleyicisi emniyet müdürüdür !

içişleri bakanlığı bu teşkilatın görev ve sorumluluklarının üstündedir, yani görev sorumluluk aksaklığında devreye gire

arkadaşım sen Türkiye'de yaşamıyor musun? Yoksa bilerek mi bize masal anlatıyorsun.

çeteci katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaşmaları emniyetin hatasıdır, yargının hatasıdır, adalet teşkilatının hatasıdır öyle mi.

Bekir daha iyi bilir anlatabilir sana. Geçmişte bu tür olaylarda saldırganların yargıya ve emniyete karşı nasıl korunduğunu hükümetler tarafından.

.........

Suça gelirsek. Bir adam yanına dolu silahını alıp üniversiteye geliyorsa. Çıkarıp silahını kalabalığın üstüne yaylım ateşi açıyorsa. Onun oraya geliş sebebide bellidir. Silahını ateşlerkenki niyetide. cinayete teşebbüsle, cinayet arasındaki ceza farkı fazla değildir. Yargı tokadı illa testi kırıldıktan sonra atmak mantığında değildir.

Gönderi tarihi:

olay sadece gazetelerin yazdıkları değil.

son günlerde akdeniz üni.kamp. de apo taraftarı öğrencilerin ve öğrenci almayan dtplilerin kampüste apo nun yaş gününü kutlama ve pkk lehine slogan atmalarıyla başlamıştır.karşı çıkan bazı kız öğrenciler dövülmüştür . yetkililerin zamanında olayı engellemek için güvenlik güçlerine haber vermemeleri üzerine diğer tarafta kendi görüşlerini benimseyen bir takım kişilerden yardım istemesi ile bu silahlı kişiler kampüsü basmıştır.elinde silah sağa sola ateş edip ortalık iyice kana bulanmıştır.

bir zamanlar asala ,daha sonra sağ sol görüşler ,şimdi pkk ile başörtü, kardeş kardeşi vurmakta. insanlarımızın aklını başına toplayıp biraz daha sağduyulu davranması bu oyunlara gelmemesi gerekir.özelliklede gençlerimizin, üniversitelilerimizin.... :excl:

Gönderi tarihi:

son günlerde akdeniz üni.kamp. de apo taraftarı öğrencilerin ve öğrenci almayan dtplilerin kampüste apo nun yaş gününü kutlama ve pkk lehine slogan atmalarıyla başlamıştır.karşı çıkan bazı kız öğrenciler dövülmüştür . yetkililerin zamanında olayı engellemek için güvenlik güçlerine haber vermemeleri üzerine diğer tarafta kendi görüşlerini benimseyen bir takım kişilerden yardım istemesi ile bu silahlı kişiler kampüsü basmıştır.elinde silah sağa sola ateş edip ortalık iyice kana bulanmıştır.

bir zamanlar asala ,daha sonra sağ sol görüşler ,şimdi pkk ile başörtü, kardeş kardeşi vurmakta. insanlarımızın aklını başına toplayıp biraz daha sağduyulu davranması bu oyunlara gelmemesi gerekir.özelliklede gençlerimizin, üniversitelilerimizin.... :excl:

Bu olaylarida kurtlerin uzerine attiniz ya helal olsun baska diyecek bir soz bulamiyorum...

Gönderi tarihi:
Hal, böyle olunca cezalar hafiftir veya 3-5 hafta yatar çıkar demek pek kolay değil...

gördüklerimin yalancısıyım !

kanunlar bir şekilde yumuşatılmaya müsait, adam 30 sene hapis cezası alır, sonra şöyle böyle oldu der yarıya düşer, sonra şurdan burdan etkiler oldu çeyreğe iner, sonra şu kanuna göre bu ceza şu kadara düşer vs.

hepimiz buradayız, göreceğiz bakalım bu adam 30 sene veya müebbet ceza alacak mı ?

bir gruba ateş etmek bir kaç insanı öldürmeye teşebbüstür !

bakalım ceza nasıl olacak

saygılar

arkadaşım sen Türkiye'de yaşamıyor musun? Yoksa bilerek mi bize masal anlatıyorsun.

saygılar

Suça gelirsek. Bir adam yanına dolu silahını alıp üniversiteye geliyorsa. Çıkarıp silahını kalabalığın üstüne yaylım ateşi açıyorsa. Onun oraya geliş sebebide bellidir. Silahını ateşlerkenki niyetide. cinayete teşebbüsle, cinayet arasındaki ceza farkı fazla değildir. Yargı tokadı illa testi kırıldıktan sonra atmak mantığında değildir.

Adamın niyeti hareketlerinde anlaşılacağı üzere bir grubu katletmektir

Teşebbüste bununla aynı suça girer

Bakalım 100 veya daha fazla ceza alacak mı ?

Üstelik bunun torpili olmaz, çünkü konu medya tarafında görüntülenmekte, kaçarı yok !

saygılar

Gönderi tarihi:

Sağ-sol değil, Ülkücü PKK yandaşı çatışması

Konuştuğumuz gençler basına sağ-sol çatışması olarak yansıyan kavganın aslında Ülkücülerle PKK yanlıları arasında yaşandığını söylüyor. Sözlü sataşmalarla başlayan kavgaya silahların karışmasını ise provokasyon olarak görüyorlar. Öğrencilere göre üniversitenin huzuru bundan 1 ay önce bozulmaya başladı. Aynı yurtta kalan 2 grup arasında ilk temas 7 Mart Cuma günü oldu. Terör örgütü sempatizanları, küfürleşme yüzünden kampus karşısında bir restoranda yemek yiyen Ülkücü sempatizanı 2 genci bıçakla yaraladı. Polis 10 öğrenciyi gözaltına alıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Apo’nun doğum günüyle Türkeş’in ölüm günü çakıştı

Bu olaydan sonra, Apo’nun doğumgünü olan 4 Nisan Cuma akşamı PKK yanlısı öğrenciler bildiri dağıtıp kutlama yapmak istedi. Öğrencilerin iddiasına göre yurtta Türk bayrağı yaktılar. Ülkücüler de o gün Türkeş’in ölüm yıldönümünü anacaktı. Bu yüzden gündüz gerilim çıktı.

20 kişilik PKK yanlısı akşam polise giderek, “Sağ görüşlü öğrenciler bize saldıracak. Bıçaklanan arkadaşlarının intikamını almak istiyorlar. Yurda giremiyoruz. Bize yardımcı olun” diye şikayette bulundu. Bunun üzerine polis nezaretinde yurda götürülen öğrenciler, tek tek odalarına yerleştirildi. Polis, kavga çıkmaması için iki grubun temsilcileriyle ayrı ayrı görüştü.

İki taraf da ’Kavgayı ilk onlar çıkardı’ diyor

Olay yatışmış gibi görünüyordu ancak pazar günü tam bir patlama yaşandı. Okulda görüştüğümüz her iki gruba mensup öğrenciler, saldırıyı karşı tarafın yaptığını söylüyor. İletişim Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Uğur Vardar olayları ülkücülerin değil PKK yanlılarının çıkardığını ileri sürüp, “Onlar saldırdı, biz kendimizi korumaya çalıştık” dedi. Kendilerini PKK yanlısı değil ‘Devrimci demokrat’ olarak tanımlayan diğer gruptan soyadını vermek istemeyen Erhan ise yurda bıçak ve sopalarla saldıran grubun ülkücüler olduğunu söyledi.alıntı vatan

Bu olaylarida kurtlerin uzerine attiniz ya helal olsun baska diyecek bir soz bulamiyorum...

Dikkat edin osman pkk yanlıları dedi tıpkı gazetelerde bugün yazıldığı gibi kürtler demedi,peki siz neden kürtleri işin içine sokup genelleme yaptınız şimdi? ;)

Gönderi tarihi:
gördüklerimin yalancısıyım !

kanunlar bir şekilde yumuşatılmaya müsait, adam 30 sene hapis cezası alır, sonra şöyle böyle oldu der yarıya düşer, sonra şurdan burdan etkiler oldu çeyreğe iner, sonra şu kanuna göre bu ceza şu kadara düşer vs.

hepimiz buradayız, göreceğiz bakalım bu adam 30 sene veya müebbet ceza alacak mı ?

bir gruba ateş etmek bir kaç insanı öldürmeye teşebbüstür !

bakalım ceza nasıl olacak

saygılar

Bizden de saygılar...

Tarafsız Kardeşim,

İlk mesajına açıklama getirmeye çalışmamın nedeni; kanunlar yetersiz yaklaşımıydı. Kanunlar yeterlidir demek istedim.

Suçu nitelemekte bir hata var gibiydi. Suçun adam öldürmeye teşebbüs olduğunu bunla beraber ayrıca birkaç suç daha işlendiğini belirtmekti.

Verilecek ceza kanunlar kapsamında hayli bir yekün tutar...

Önce 30 sene oldu denmesine gelirsek; Kanunlara göre önce artırım sonra eksiltme yapılır. Olayda uygulanabilecek tek indirim nedeni görülebilir. (Akıl hastalığı, temyiz kudretinin bulunmaması, yaş küçüklüğü, sağır ve dilsizlik, gibi nedenlerin olmadığını varsayarsak) İyi hal. Bu mahkemede olabilir.

TAKDİRİ İNDİRİM NEDENLERİ

Madde 62 - (1) Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığı hâlinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine, müebbet hapis; müebbet hapis cezası yerine, yirmibeş yıl hapis cezası verilir. Diğer cezaların altıda birine kadarı indirilir. *1*

(2) Takdiri indirim nedeni olarak, failin geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususlar göz önünde bulundurulabilir. Takdiri indirim nedenleri kararda gösterilir.

Bir tek bu vardır. Bunun uygulanması şart değildir. Uygulanırsa ne olur. Bu kişi 30 yıl hapis yerse altıda birine kadarı yani 5 yılı indirilebilinir. Yani ki bu kişi 30 yıl hapis yerse 25 yıllık mahkumiyet kararı demektir bu. Bunun altına düşmez.

Pekiyi, bu kadar süreli hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olan bir kişi illaki 25 yıl mı içerde yatar. Bunu kesin olarak bilemeyiz. Bu konuda hakim de hemen karar ver/e/mez. Hakim 25 yıllık mahkumiyete karar verir ve olayla ilişkisi kesilir. Temyiz sonucu bozma gelmezse. Bundan sonrası Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Kanununa tabidir ki o kanunun uygulanması ilerleyen süreçtedir.

Yaniki, ordan burdan, haydan huydan cezayı düşürmek pek kolay değil 30 yıl verdikten sonra. Ama 30 yıl vermeden evvel mümkündür. Yani, yutturulabilirse (Nereye; kamuoyu değil Yargıtay'a) delilik, olmadı olayda adam öldürme kastı yoktur yaralama vardır, olmadı haksız tahrik, olmadı meşru müdafaa gibi bazı nedenler düşünülebilirse varsayılabilirse verilecek ceza belki birkaç yıl üzerinden hesaplanıp düşürülebilinir veya hiç de verilmeyebilinir.

Ek bilgi olarak Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkındaki kanuna bakalım. Bir kişi 25 yıl hapisle mahkum olursa içerde kaç yıl yatar. Koşullu salıverilme kurumu mahkumiyet kararından sonra devreye girer ve içerde ne kadar kalacağınızı belirler.

Madde 107

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olanlar otuz yılını, müebbet hapis cezasına hükümlü olanlar yirmidört yılını, diğer süreli hapis cezasına hükümlü olanlar cezalarının üçte ikisini infaz kurumunda iyi halli olarak çektikleri takdirde,koşullu salıverilmeden yararlanabilirler.

Neler olacağını bilmiyoruz. Bu kişi, belli bir siyasi görüşün maşası olarak ortalığı karıştırmak amacıyla bu eylemi yaptıysa yargılamada tuhaflıklar görülecektir. Belki deliller kaybolacak, belki adli tıp kurumundan istenecek sağlık raporları vaktinde gelmeyecek veya yanlış gelecek, belki mahkeme yazı işleri kalemi çıkarması gereken tebliğleri unutacak, belki polislerin kelepçe takmayı unuttuğu bir esnada veya bir muayene esnasında adam yok olacak veya belki ranzadan düşüp ölecek ve dava konusuz kalacak...Belkilerin çok olduğunu sanmayın daha bir sürü belki var...Mahkeme esnasında hakim değişecek, (ağır ceza mahkemesi olması ihtimaline binaen hakimler değişecek), olaya ait silah hiç bulunamayacak, yerdeki kovanlar kuru sıkılarla değiştirilebilecek (yok canım o kadar da değil-ne kadar), kayıt cihazlarıyla yapılan kayıtların 1. dereceden kanıt oluşturamayacağı hatırlanacak belki o kanıtlar yok sayılacak veya neler neler...

Belki de; adalet tecelli edecek ve fail olay esnasındaki soğukkanlılığı, kişilerin üzerine ateş etmekteki hüneri ve estetik duruşu, şarjör doldurmaktaki mahereti ve cebinde fazladan kurşun olması da dikkate alınarak taammüd nedeniyle cezalandırılacak ve 30 yıl hapse mahkum olacaktır. Hakim cezasını indirmeyecek 30 yıla mahkum olacak ve biz onu unuttuğumuz bir esnada yani 20 yıl sonra hapisten çıkacaktır...

Tarihimiz hukuk garabetleriyle dolu olduğu gibi doğru kararlarla da doludur. Enteresan bir yargılama olacak fail "bulunabilirse". İzlemekte fayda var...

SAYGILAR...

Gönderi tarihi:

bu arada Bekir, bir kaç hafta önce üniversiteler üzerine olan tartışmamızı hatırlıyorsun değil mi. Bir daha böyle şeylerin olmayacağını, zihniyetlerin ve insanların değiştiğini söylüyordun :)

Gönderi tarihi:
Tarihimiz hukuk garabetleriyle dolu olduğu gibi doğru kararlarla da doludur. Enteresan bir yargılama olacak fail "bulunabilirse". İzlemekte fayda var...

evet, bu ikilem arasında kaldığım için sıkıntılıyım !

saygılar

Gönderi tarihi:

Sayin suheda mademki bu olaylar cok daha once universite kampuslerinde yasaniyorduda neden hic bir onlem alinmadi neden ozaman geregi yapilmadi veyahut polis destek onlem almadi... Neden hemen her konuda insanlari apo yanlisi veyahut terorist olarak lanse ediliyor.. eger ulkuculer bir eylem yapiyorsa bunlar sadece apo yandaslarina kizdiklari veya sinirlendikleri icin bu gosteriler oluyor degilmi bu soyledikleriniz bana pek inandirici gelmiyor cunku benim mantigima gore pkknin tehklikeli oldugu kadar ulkuculerde ayni tehlikeyi icermektedir.. pkk = ulkuculer

saygilar

Gönderi tarihi:
bu arada Bekir, bir kaç hafta önce üniversiteler üzerine olan tartışmamızı hatırlıyorsun değil mi. Bir daha böyle şeylerin olmayacağını, zihniyetlerin ve insanların değiştiğini söylüyordun :)

Tam olarak hatırlamıyorum maalesef, konuyu linkleyebilirsen müteşekkir olurum...İnsanlara güvenmekle ilgili cümleler kurdum gibi hatırlıyorum ama...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.