Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Allah görürmü..görür.. Nasıl görür.. dayı bir rüya gördü yine Rüyada dedilerki..dayı..sen nasıl görüyorsan aynen öyle görür.. Ürktü dayı.. ..başka türlüde görür,de..senden gördüğüde,görende kendisi zaten..dediler..hepten ürktü dayı Böyle rüyalar görmüyormusunuz İmanlı kardeşlerim..paylaşalım.. ..bırakın..uğraşmayın şu imansız Ate kardeşlerle Sevginiz Sermayeniz Olsun.. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Allah görürmü..görür.. Nasıl görür.. dayı bir rüya gördü yine Rüyada dedilerki..dayı..sen nasıl görüyorsan aynen öyle görür.. Ürktü dayı.. ..başka türlüde görür,de..senden gördüğüde,görende kendisi zaten..dediler..hepten ürktü dayı Böyle rüyalar görmüyormusunuz İmanlı kardeşlerim..paylaşalım.. ..bırakın..uğraşmayın şu imansız Ate kardeşlerle Sevginiz Sermayeniz Olsun.. [012.005] [DI] Babası şunları söyledi: «Oğulcuğum! Rüyanı kardeşlerine anlatma, yoksa sana tuzak kurarlar; zira şeytan insanın apaçık düşmanıdır». [012.006] [DI] «Rabbin seni böylece rüyandaki gibi seçecek, sana rüyaları yorumlamayı öğretecek; daha önce, ataların İbrahim ve İshak'a nimetlerini tamamladığı gibi, sana ve Yakub soyuna da tamamlayacaktır. Doğrusu Rabbin bilir, hakimdir.» [012.007] [DI] And olsun ki, Yusuf ve kardeşlerinin olayında, soranlara nice ibretler vardır. [026.106] [DV] Kardeşleri Nuh onlara şöyle demişti: (Allah'a karşı gelmekten) sakınmaz mısınız? [026.142] [DV] Kardeşleri Sâlih onlara şöyle demişti: (Allah'a karşı gelmekten) sakınmaz mısınız? [024.061] [DI] Kör için bir sorumluluk yoktur. Topal için bir sorumluluk yoktur. Hastaya da bir sorumluluk yoktur. Evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya kahyası olup anahtarları elinde olan evlerde, ya da dostlarınızın evlerinde izinsiz yemek yemenizde bir sorumluluk yoktur. Bir arada veya ayrı ayrı yemenizde de bir sorumluluk yoktur. Evlere girdiğiniz zaman, kendinize ehlinize Allah katından bereket, esenlik ve güzellik dileyerek selam verin. Allah size ayetleri, düşünesiniz diye böylece açıklar. Saygilar, Dayi. Birak ateisle, kardes olmayi, Ancak muminler kardestir, Ama insanlik adina insani ilisikilerini surdur, Biz Hic kimseyi zorla dine sokmuyoruz, Dinden cikarmakta bizim tahakkumumuzde degil, Bu is gonul isi, dileyen iyman eder, dileyen inkar, inkar eden iman edene, imansizligini dayatmamali, iman edende inkar edene, imanini dayatmamalidir, Bu esitligin ve adaletin kuralidir. Tekrar sagilar dayim Evren. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 bene bir rüya gördüm ürktüm sonra uyandım üstümü örttüm Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Rüyalar... Evet özellikle olabilecek,daha sonra gerçekleşecek önemli bazı olaylar için uyarıcılar.. Yemin etmiş olmasam belki anlatırdım bişeyler,o zaman belki senin bi kez daha düşünmeni sağlardım Abraham kardeşim. Ama sen yaşaman gerekeni yaşıyorsun..Rabbimin merhameti üzerine olsun..Sevgimle.. Sevgili Evren Bey, Âl-i İmrân(*) Sûresinin 168 . Ayetinde (Onlar), kendileri oturup kaldıkları halde kardeşleri için, “Eğer bize uysalardı öldürülmezlerdi” diyen kimselerdir. De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz kendinizden ölümü savın.” A’râf Sûresinin 65 . Ayetinde Âd kavmine de kardeşleri Hûd’u peygamber olarak gönderdik. Onlara, “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka hiçbir ilah yoktur. Allah’a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?” dedi. A’râf Sûresinin 73 . Ayetinde Semûd kavmine de kardeşleri Salih’i Peygamber olarak gönderdik. Dedi ki: “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka bir ilah yoktur. Gerçekten size Rabbinizden (benim peygamber olduğumu gösterecek) açık bir delil geldi. İşte size bir mucize olarak Allah’ın şu devesi... Bırakın onu da Allah’ın mülkünde yesin, içsin. Sakın ona bir kötülük etmeyin. Yoksa sizi elem dolu bir azap yakalar.” A’râf Sûresinin 85 . Ayetinde Medyen halkına da kardeşleri Şuayb’ı peygamber olarak gönderdik. Dedi ki: “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka hiçbir ilah yoktur. Rabbinizden size açık bir delil gelmiştir. Artık ölçüyü ve tartıyı tam yapın. İnsanların mallarını eksiltmeyin. Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk etmeyin. İnananlar iseniz bunlar sizin için hayırlıdır.” Yani öyle de olsalar kardeşimiz olabilecekleri gibi,eğer sadece şuna istinaden "Tevbe(*) Sûresinin 11 . Ayetinde Fakat tövbe edip, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir. Bilen bir kavme âyetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız "yazdıysanız yazınızı ,oradaki "din " sözcüğünü vurgulamak isterim.. Benim kanımdan canımdan kardeşim,anamın çocuğu da ateist olabilirdi..Varsın hepsine kardeş diyelim,kardeşlerimiz için çaba sarfadelim.. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Ama sen yaşaman gerekeni yaşıyorsun O zaman onun bir suçu yok ha? Hadi iyisin abraham, yırttın Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 O zaman onun bir suçu yok ha? Hadi iyisin abraham, yırttın Onun suçu var ya da yok demedim,ama yaşaması gereken şeyleri yaşadığını vurguladım.Bizde bir söz vardır sayın Yersoy,"her işte bir hayır vardır" diye..Vardır öğrenmesi gereken çok şey..tabi bizlerinde ... Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Onun suçu var ya da yok demedim,ama yaşaması gereken şeyleri yaşadığını vurguladım.Bizde bir söz vardır sayın Yersoy,"her işte bir hayır vardır" diye..Vardır öğrenmesi gereken çok şey..tabi bizlerinde ... Yaşaması gereken şeyleri yaşayan insan elinde olmadan yaşıyor demektir! Bu da onun suçu olmadığını çünkü iradesi dışında davrandığını gösterir! "Her işte bir hayır vardır" demek avuntudur! Herkesin öğrenmesi gereken şeyler vardır evet, ama bu, kimsenin sizin öğrendiklerinizi öğrenmesi gerektiği anlamına da gelmez! Kaldı ki bu insanlar sizin öğrendiklerinizi zaten bilen insanlardır... Hatta üstüne yeni şeyler koyabilmişlerdir! Ayrıca her insan o şeyleri de yaşamak zorunda değildir. Sadece kendi görüşlerinizin doğruluğu kabulünde yazdığınızı unutmayın lütfen... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Yaşaması gereken şeyleri yaşayan insan elinde olmadan yaşıyor demektir!Bu da onun suçu olmadığını çünkü iradesi dışında davrandığını gösterir! Hayır efendim,iradesi içinde ya da dışında davransa da,bu sistem içinde bir suç varsa ya kendinindir ya da kendinindir,ama Allah tandır yine Allah tandır. "Her işte bir hayır vardır" demek avuntudur! Evet haklısınız bu konuda,bana da bol bol avuntu lazım ,bunu söylemekten çekinmiyorum.Yoksa zamanında dil uzattığım Kuran için,pişmanlıktan kendimi paralayabilirim. Herkesin öğrenmesi gereken şeyler vardır evet, ama bu, kimsenin sizin öğrendiklerinizi öğrenmesi gerektiği anlamına da gelmez! Kaldı ki bu insanlar sizin öğrendiklerinizi zaten bilen insanlardır... Hatta üstüne yeni şeyler koyabilmişlerdir!Ayrıca her insan o şeyleri de yaşamak zorunda değildir. Sadece kendi görüşlerinizin doğruluğu kabulünde yazdığınızı unutmayın lütfen... Ben ona benim öğrendiklerimi öğreneceği yönünde bir ifade kullanmadım.Sadece onun için temenni ve dilekte bulunabilirim ama onun sonunun ne olacağını ben bilemem.İyi şeyler mi öğrenir kötü şeyler mi ben bilemem.Ben kendim için dahi,ilerde dinde sabit mi kalırım Allah esirgesin sapar mıyım bilemem.Peygamberler bile,"canımı islamken al" derken,bende sonum için olsa olsa dua ederim,daha fazlası haddime düşmez. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Hayır efendim,iradesi içinde ya da dışında davransa da,bu sistem içinde bir suç varsa ya kendinindir ya da kendinindir,ama Allah tandır yine Allah tandır. Kader konusunda yeterince yazmıştım değil mi? Yine mi tartışacağız aynı şeyleri? O zaman cevap vermemiştiniz şimdi de vermezsiniz, o zaman cevap verememiştiniz yine veremezsiniz, o zaman konuları saptırmıştınız yine saptırırsınız. Saygılar... Alıntı
Φ crazy mom Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Onun suçu var ya da yok demedim,ama yaşaması gereken şeyleri yaşadığını vurguladım.Bizde bir söz vardır sayın Yersoy,"her işte bir hayır vardır" diye..Vardır öğrenmesi gereken çok şey..tabi bizlerinde ... Ben gercekten inaniyorum bu cumleye. Icinde sirf "hayir" kelimesi var diye dinin tekeline gecmesinide kabul etmiyorum Yasamda oyle seyler basimiza geliyor ki, aslinda biz onun kotu oldugunu dusunurken onun olmamasi bizi daha kotu birseye goturmus olabilir oluyor. Bakin mesela bu yil Canada tatilimde, yol cok kayganmis ve biz yolu tanimadigimiz icin 80 lemi neyle gidiyorduk, virajli bir yol bir kenarida ucurumdu. Ben erkek arkadasima yiyecek birsey vereyim derken, direksiyon dengesini kaybetti ve karsi tarafa direksiyonu kirdi. Tabi ben kendimi sucladim, ama olaydan sonra gordukki, yol ilerleyince daha da daraliyordu, ve bizde yolu tanimadigimiz icin hizlanacaktik, anlicaginiz daha da kotusu, ucurumdan firlama ile son bulabilirdi eger biz kendimizi daha iyi yerde durdurmasaydik.. Yani gercekten herseyde hayir var derler ya aynisi.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Kader konusunda yeterince yazmıştım değil mi? Yine mi tartışacağız aynı şeyleri?O zaman cevap vermemiştiniz şimdi de vermezsiniz, o zaman cevap verememiştiniz yine veremezsiniz, o zaman konuları saptırmıştınız yine saptırırsınız. Saygılar... Cevap verecek bişey algılamamışımdır,verememişsem cevap bilgim yetmemiştir ve kaçmışımdır sessizlikle,ben biraz sapa yollu insanım.Düz mantık işlemiyor,şöyle dolanbaçlı olması lazım illa.Kusura bakmayın,biraz babama çekmişim... Candide,anlattığın olay güzel bir örnek oluşturmuş.. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Rüyalar... Evet özellikle olabilecek,daha sonra gerçekleşecek önemli bazı olaylar için uyarıcılar.. Yemin etmiş olmasam belki anlatırdım bişeyler,o zaman belki senin bi kez daha düşünmeni sağlardım Abraham kardeşim. Ama sen yaşaman gerekeni yaşıyorsun..Rabbimin merhameti üzerine olsun..Sevgimle.. Sevgili Evren Bey, Âl-i İmrân(*) Sûresinin 168 . Ayetinde (Onlar), kendileri oturup kaldıkları halde kardeşleri için, “Eğer bize uysalardı öldürülmezlerdi” diyen kimselerdir. De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz kendinizden ölümü savın.” A’râf Sûresinin 65 . Ayetinde Âd kavmine de kardeşleri Hûd’u peygamber olarak gönderdik. Onlara, “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka hiçbir ilah yoktur. Allah’a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?” dedi. A’râf Sûresinin 73 . Ayetinde Semûd kavmine de kardeşleri Salih’i Peygamber olarak gönderdik. Dedi ki: “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka bir ilah yoktur. Gerçekten size Rabbinizden (benim peygamber olduğumu gösterecek) açık bir delil geldi. İşte size bir mucize olarak Allah’ın şu devesi... Bırakın onu da Allah’ın mülkünde yesin, içsin. Sakın ona bir kötülük etmeyin. Yoksa sizi elem dolu bir azap yakalar.” A’râf Sûresinin 85 . Ayetinde Medyen halkına da kardeşleri Şuayb’ı peygamber olarak gönderdik. Dedi ki: “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin. Sizin için ondan başka hiçbir ilah yoktur. Rabbinizden size açık bir delil gelmiştir. Artık ölçüyü ve tartıyı tam yapın. İnsanların mallarını eksiltmeyin. Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk etmeyin. İnananlar iseniz bunlar sizin için hayırlıdır.” Yani öyle de olsalar kardeşimiz olabilecekleri gibi,eğer sadece şuna istinaden "Tevbe(*) Sûresinin 11 . Ayetinde Fakat tövbe edip, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir. Bilen bir kavme âyetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız "yazdıysanız yazınızı ,oradaki "din " sözcüğünü vurgulamak isterim.. Benim kanımdan canımdan kardeşim,anamın çocuğu da ateist olabilirdi..Varsın hepsine kardeş diyelim,kardeşlerimiz için çaba sarfadelim.. Selam. Dost ve kardes, ftoyd. iletinizde bahsettiginiz husus hakkinda biraz yazmak istiyorum. Ayni anne babadan olma kardeslik farkli, inanc kardesligi farkli seyler, Ben ondan dolayi ateist kardesim olamaz dedim, ama iki ateist birbirine inanc kardesligi yapa bilir, kendi ianclari acisindan bunun hic bir sakincasi yoktur, ve bu furumda bunuda gozlemlemekteyiz, iste kuran bu konuya parmak basiyor, ve diyorki, [049.010] [E0] Mü'minler ancak kardeştirler: onun için iki kardeşinizin aralarını düzeltin ve Allahdan korkun ki rahmete şayan olasınız. Eger iki mumin kardes birbirlerine, darilmislar aralarinda kirginlik olmussa, aralarini duzeltmemizi ogutluyor, Sani yuce rabbimiz, Allah, umarim yeterli bilgiye ulasmis bulunmaktasiniz, selamlar. sevgiler, Yalniz, Allah icin dostluk edene, olsun ovguler, Evren. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Allah görürmü..görür.. Nasıl görür.. dayı bir rüya gördü yine Rüyada dedilerki..dayı..sen nasıl görüyorsan aynen öyle görür.. Ürktü dayı.. ..başka türlüde görür,de..senden gördüğüde,görende kendisi zaten..dediler..hepten ürktü dayı Böyle rüyalar görmüyormusunuz İmanlı kardeşlerim..paylaşalım.. ..bırakın..uğraşmayın şu imansız Ate kardeşlerle Sevginiz Sermayeniz Olsun.. Dayııcım, Benim rüyalar genelde karışık olur,ama eşimin gördüğü rüyaların ekserisi gördüğü gibi çıkmıştır.Acaba son peygamber omu diye düşünürüm çoğu zaman. Şaka değil, bundan 3 sene önce müslüman olduğum dönemde, eşim bir sabah telaşlı telaşlı uyandı ve bana ebu süfyan kim diye sordu.O zamana kadar ebu süfyan diye birini ne tanır nede kitaplarda okuşmuş biri eşim. Ebü süfyan islamın azılı bir düşmanı dedim. Eşim tuhaf tuhaf suratıma baktı,yaw meraktan çatlatma adamı anlatsana ne oldu dedim.Heyecan içinde seni rüyamda gördüm,etrafında bir sürü insan vardı. Onlardan biri bana yaklaştı ve dediki,bu adam geleceğin ebu süfyanı olacak dedi. Aman hatun sen ne diyorsun,ağzından yel alsın, inşallah öyle bir şey olmaz,allah muhafaza eylesin dedim. Ama gelin görün ki eşimin gördüğü rüya gerçeekleşti. Arasına beni iğneler, başımıza gavur oldun çıktın diye,bende hemen cevabı yapıştırırım. Ne yapayım benim suçum yok,sen beni rüyanda öyle gördün diye. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Hoppa dayı rüyaları gündüz..güpegündüz görür.. Tam akşam yemeği yiyecek dayı..dediler..dayı sen Allah olsan..mesela yani..eywah dedim..yandık.. ürkme yine yaw diyerek rahatlattılar ve soruyu sordular.. Sen Allah olsan nasıl bir canlı yaratırdın..kendini ifade etmek için.. hah dayı,aldınmı başına işi şimdi demeye kalmadan hanım yetişti imdada..yemeğin soğudu ihtiyar Sahi..siz olsaydınız Allah, kime benzerdi var edeceğiniz CAN,lı.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Dayııcım, Benim rüyalar genelde karışık olur,ama eşimin gördüğü rüyaların ekserisi gördüğü gibi çıkmıştır.Acaba son peygamber omu diye düşünürüm çoğu zaman. Şaka değil, bundan 3 sene önce müslüman olduğum dönemde, eşim bir sabah telaşlı telaşlı uyandı ve bana ebu süfyan kim diye sordu.O zamana kadar ebu süfyan diye birini ne tanır nede kitaplarda okuşmuş biri eşim. Ebü süfyan islamın azılı bir düşmanı dedim. Eşim tuhaf tuhaf suratıma baktı,yaw meraktan çatlatma adamı anlatsana ne oldu dedim.Heyecan içinde seni rüyamda gördüm,etrafında bir sürü insan vardı. Onlardan biri bana yaklaştı ve dediki,bu adam geleceğin ebu süfyanı olacak dedi. Aman hatun sen ne diyorsun,ağzından yel alsın, inşallah öyle bir şey olmaz,allah muhafaza eylesin dedim. Ama gelin görün ki eşimin gördüğü rüya gerçeekleşti. Arasına beni iğneler, başımıza gavur oldun çıktın diye,bende hemen cevabı yapıştırırım. Ne yapayım benim suçum yok,sen beni rüyanda öyle gördün diye. Sayın Hoppa,sayenizde oturup Ebu Süfyan ın bütün hayatını okudum heralde... Dikkat edin sonunuz onun gibi olmasın(olsun olsun)... Ben beklemedeyim,ilerde olaki olursa böyle bir durum,mail atarsınız İnşallah,ben rüyanıza çok sevindim..İlk kez sizin için ümidim var...Bu günlerinizi iyi yazın hafızanıza,ilerde cephenizde lazım olur.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Sahi..siz olsaydınız Allah, kime benzerdi var edeceğiniz CAN,lı.. [/b] Haydi,daha dünyada yaratılmış canlıların çoğundan bi haberiz,yetmedi heralde..ama illa da bir tek canlı da ısrarlı bir benzetme istiyorsanız,ben hayvanlar alemi başlığına bakmanızı tavsiye ederim.Forumun en güzel yerlerinden biri..Yaratan güzel yaratmış,zaten akıl sınırlarımızı zorluyor,üstüne böyle hayallerle HAşa Allah lık oynamak,tehlikeli sularda yüzmek sayın dayı..biz bunun hayaline bile aciziz.. Ha izlemek için bi de ışıklı canlılar yazıp bulun bakalım nette..bi ateş böceğini,sonrada okyanusların en derin yerlerindeki o muhteşem canlıları izleyin.. Tanrı inancı olmayan arkadaşlar,Efendim,doğa şu bu tesadüf bilim genetik,!!!yemem .. bu kadar şeye bakıp yemem .. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Selam.Dost ve kardes, ftoyd. iletinizde bahsettiginiz husus hakkinda biraz yazmak istiyorum. Ayni anne babadan olma kardeslik farkli, inanc kardesligi farkli seyler, Ben ondan dolayi ateist kardesim olamaz dedim, ama iki ateist birbirine inanc kardesligi yapa bilir, kendi ianclari acisindan bunun hic bir sakincasi yoktur, ve bu furumda bunuda gozlemlemekteyiz, iste kuran bu konuya parmak basiyor, ve diyorki, [049.010] [E0] Mü'minler ancak kardeştirler: onun için iki kardeşinizin aralarını düzeltin ve Allahdan korkun ki rahmete şayan olasınız. Eger iki mumin kardes birbirlerine, darilmislar aralarinda kirginlik olmussa, aralarini duzeltmemizi ogutluyor, Sani yuce rabbimiz, Allah, umarim yeterli bilgiye ulasmis bulunmaktasiniz, selamlar. sevgiler, Yalniz, Allah icin dostluk edene, olsun ovguler, Evren. Selam . Dost ve kardeş. Ben de dinde kardeşliği ayırdım ve din dışında olan,aynı kavimde berebar oluşumuzun kardeşliğiyle yorumumu yaptım..Elbette dinde kardeşliğimiz,üstüne paha biçilemeyecek kadar güzel bir kardeşlik..Gün gelir bu kavrama çoklarının nail olması dileğiyle,duamla.. Selam. sevgiler.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 ftoyd Tavsiyen için teşekkür ederim dayım Bakılması gereken yer aslında İNSAN topici ..böcekte,çiçekte,kuşta,balıkta İLMİ ile..İNSAN,da ZAT,ı ile..biraz daha cesur ol bu konuda ..samimi ol Allah,ın ile..İÇ,li dışlı ol..çünki İnsan,dan başka hiç bir canlının umurunda değil Allah.. ..ve Öleceğini bilerek yaşayan tek canlı yine İNSAN.. Dışında,dışarıda aradığın sana uzak kalır..sende olanı bul..sana en yakın olan..hatta aranızda hiç mesafe olmayanı bul dayım.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 ftoyd Tavsiyen için teşekkür ederim dayım Bakılması gereken yer aslında İNSAN topici ..böcekte,çiçekte,kuşta,balıkta İLMİ ile..İNSAN,da ZAT,ı ile..biraz daha cesur ol bu konuda ..samimi ol Allah,ın ile..İÇ,li dışlı ol..çünki İnsan,dan başka hiç bir canlının umurunda değil Allah.. ..ve Öleceğini bilerek yaşayan tek canlı yine İNSAN.. Dışında,dışarıda aradığın sana uzak kalır..sende olanı bul..sana en yakın olan..hatta aranızda hiç mesafe olmayanı bul dayım.. Bende olan O ndan gelen ve sende olan ve başkasında olan.. hani bütün meleklere secde ettiren kavram..ama o insan değil mi en kötünün kötüsü de olabilen..Sizce etrafınızda hangi insan gurubu ağırlılıklı,hangi tür daha ağır basıyor .. ortada ne bir denge,ne bir düzen..tartı bu kadar bozulmuşken,siz hangi insana hitap ediyorsunuz dayı..?bazılarının malesef hakaret sandığı bir hayvana bile benzetilmek,acaba bir lütuf mu belki de,ya da o hayvana bir haksızlık mı belki de?onlar kadar olabildik ve onlar kadar olmanın lütfuna varıp,nihayetinde onlardan üstün olmanın şevkine vardık mı acaba? Allah la içli dışlı olmak,evet,o her yerde,herşeyimde.. Alıntı
Φ i'tezele Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Dışında,dışarıda aradığın sana uzak kalır..sende olanı bul..sana en yakın olan..hatta aranızda hiç mesafe olmayanı bul dayım.. Sevgili dayı Bir de şu perspektiften bakalım. Bir yapıya çok yakınından, belki de yanıbaşından bakarsak sadece belli bir bölümünü görürüz. Ancak bu yapıya uzaktan bakarsak, bu yapının tamamını daha net görür ve biliriz. Bu yapıya dediğiniz kadar yakın dursaydık, örneğin bir camiye, bu yapının tamamını ancak bir bölümüne göre kıyasla hayal edebiliriz ve bu imgelem inanç boyutunu geçmez. Bu yapyı görmek ve anlamak istiyorsak mesafeyi koruyup, çevremizde olup bitenleri de gözeterek bakışaçımızı geniş tutmalıyız. Şayet baktığım yer bu yapıdır, ben bu camiin içinde kıbleye bakıyorum diyorsanız eyvallah.. Yolunuz bellidir.. O yolda yürüyenlerin yürüyüşü elbet güzel olacaktır. Aynı yolda karşılaşmamamz dileğiyle. Saygılar Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Sizce etrafınızda hangi insan gurubu ağırlılıklı,hangi tür daha ağır basıyor .. ortada ne bir denge,ne bir düzen..tartı bu kadar bozulmuşken,siz hangi insana hitap ediyorsunuz dayı..alıntı..ftoyd.. dayım..bak hala gözün dışarıda olanda.. dayının hitabı kendi İÇ,indeki İNSAN,ı idrak edebilmiş CANLIYA.. dayının dengesi yerinde..düzeninide kurdu hamdolsun Tartı çok mühim..aman haaaa..sahi kim bozmuş bu tartıyı..bozuk olan kimin tartısı..kimin kantarı..bizimmi,dışımızdakilerinmi ftoyd..gel dayım,biz bakalım kendi tartımızın ayarları ne alemde..düzelir dışarıdaki kantarın ayarlarıda elbette..önce biz tabii Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2008 Sevgili dayıBir de şu perspektiften bakalım. Bir yapıya çok yakınından, belki de yanıbaşından bakarsak sadece belli bir bölümünü görürüz. Ancak bu yapıya uzaktan bakarsak, bu yapının tamamını daha net görür ve biliriz. Bu yapıya dediğiniz kadar yakın dursaydık, örneğin bir camiye, bu yapının tamamını ancak bir bölümüne göre kıyasla hayal edebiliriz ve bu imgelem inanç boyutunu geçmez. Bu yapyı görmek ve anlamak istiyorsak mesafeyi koruyup, çevremizde olup bitenleri de gözeterek bakışaçımızı geniş tutmalıyız. Şayet baktığım yer bu yapıdır, ben bu camiin içinde kıbleye bakıyorum diyorsanız eyvallah.. Yolunuz bellidir.. O yolda yürüyenlerin yürüyüşü elbet güzel olacaktır. Aynı yolda karşılaşmamamz dileğiyle. Saygılar Baktığım yapı kendi düşünce yapım..bana benim kadar yakın.. Çevremizde olup bitenlerin oluşturduğu bir düşünce yapısıdır bizdeki düşünceler..işte bunu incelemeli ve anlamaya çalışmalıyız..çevremizde neler olup bitiyor..biz bu oluşun neresindeyiz..düşüncelerimizin kaynağı nedir.. Bu gezegende YAŞAM,ı deneyimleyen aslında kim acaba..her bir insandan ayrı bir gözlemleme ve ayrı sonuçlar..her insanın parmak uçlarının ayrı oluşu gibi,düşüncelerdeki ayrılıklar..nüans farklılığı ilede olsa.. İNSAN..kendisini inceleyip,kıblesini gönlünde bulabilen..dört büyük meleği kendisinde cem edebilen..yani kendisi CAMİ olabilen.. Cebrail.. Azrail.. Mikail.. İsrafil.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Baktığım yapı kendi düşünce yapım..bana benim kadar yakın.. Çevremizde olup bitenlerin oluşturduğu bir düşünce yapısıdır bizdeki düşünceler..işte bunu incelemeli ve anlamaya çalışmalıyız..çevremizde neler olup bitiyor..biz bu oluşun neresindeyiz..düşüncelerimizin kaynağı nedir.. Bu gezegende YAŞAM,ı deneyimleyen aslında kim acaba..her bir insandan ayrı bir gözlemleme ve ayrı sonuçlar..her insanın parmak uçlarının ayrı oluşu gibi,düşüncelerdeki ayrılıklar..nüans farklılığı ilede olsa.. İNSAN..kendisini inceleyip,kıblesini gönlünde bulabilen..dört büyük meleği kendisinde cem edebilen..yani kendisi CAMİ olabilen.. Cebrail.. Azrail.. Mikail.. İsrafil.. Hani açıklama olsun diye anlatayım, maksadım eleştirmek degildir nitekim; "Cami" kelimesi, dağınık şeyi toplamak, biriktirmek, birleştirmek, elbise giymek anlamındaki "c-m-`a" kökünden türeyen, toplayan, bir araya getiren, birleştiren, müellif, mürettip anlamına gelen bir kelimedir. (Bu tanım diyanet İşleri başkanlığının web sitesinden alınmıştır.) Ayrıca cuma kelimesi de aynı kökten türemiş bir kelimelerdir. O nedenle cuma günleri, toplanılarak yapılan ibadetin günüdür (Cuma namazı mevzusu yani) Bunun dışında cemaat de bu kökten gelmektedir. Daha da vardır da ben hepsini bilmiyorum işte... Ayrıca cami kelimesi Cim, mim ve ayn harfleri ile yazılır. Ama Cebrail "cim", Azrail "ayn", Mikail "mim", Azrail ise "elif" harfleri ile başlar. Bundan da başka cami kelimesindeki harflerin sıralanışına göre meleklerin sıralanışına da bakarsanız bu meleklerin üstünlük sırasına da aykırı olur. Nitekim; Meleklerin birbirlerinden üstünlükleri vardır. En üstün dört büyük melekten 1.si Cebrail, 2.si İsrafil, 3.sü Mikail, 4.sü Azrail'dir. derler... Ha unutmadan; Cebrâîl (Arapça: جبرائيل Cibrâ'îl veya جبريل Cibrîl) C (cim) Azrail (Arapça: عِزْرَائِيل) A (ayın) Mikâîl (Arapça: مِيكَائِيلٌ)M (mim) İsrâfil (Arapça إسرافيل) İ (elif) Eleştirmiyorum dedim çünkü sizin 4 büyük meleğin isminin cami kelimesinden oluştugunu söylemeyecek kadar zeki bir insan olduğunuzu düşünmekteyim. Bunun benzetme maksatlı yapıldığını ya da bir çeşit kelime oyunu olduğunu tahmin etmekteyim, umarım yanılmıyorumdur Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Maksat muhabet olsun netekim Cebril.. İsrafil.. Mikail.. Azrail.. Oldumu şimdide CİMA Cimadada CEM olunmuyormu..yani doğada dağınık olan dayıyı cem etmek için biri erkek biri dişi,cem olmuş iki kişi Elbette örnekleme için verdim bu dört büyük melaikenin ismini..fakat bu dört büyük melaike dedikleride İNSAN,da var sadece..bir kanadı gökte bir kanadı yerde, öyle değil dayının melaikeleri gloria İNSAN..bu İnsanın dışında başka bir şey yok bu gezegende..İnsanı incele..lisanı değil.. Geçen hafta İst..da idim..köprünün üzerinde bir sürü AZRAİL gördüm ..ellerinde oltalar, üçer beşer can alıyorlar.. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Maksat muhabet olsun netekim Cebril.. İsrafil.. Mikail.. Azrail.. Oldumu şimdide CİMA Ömürsün Dayı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.