Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Erkek ile kadın eşit değildir

4777675.jpg

Erkek ile kadın eşit değildir AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'den çok tartışılacak açıklamalar.

"Yüz Yüze" programına katılan Yağmurdereli , eşi için söylediği 'Eşimin saçını bir tek ben görmek isterim' sözlerinin hatırlatılması üzerine " Ben Karadeniz erkeğiyim, çok kıskancım. Eşime belli kurallar koyabilirim, ama bu sözü şu an 25 yaşında olsam diye başlayarak söylemiştim. Bu zamandaki yozlaşmayı görüyorum ve eşimi kıskanıyorum.' dedi.

Programın diğer konuğu Nez'in Yağmurdereli'ye 'peki eşiniz sizi kıskanabilir mi?' sorusu üzerine Yağmurdereli, “Eşim kıskanır ama belli etmez. Bir kadın ve bir erkek eşit değildir. Hiçbir zaman eşit yaşamaz, eşit bir hayatı paylaşmaz. Kadın her zaman erkeğin korumasına muhtaçtır' dedi..

Gönderi tarihi:

En Çok Karadeniz Kadını Çalışıyor

024faef20246e745tt9.jpg

En Çok Karadeniz Kadını Çalışıyor

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Hazırladığı ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya Sunduğu, "İş Dünyasında Kadın" Konulu Rapor, Türk Kadınının Çalışma Hayatıyla İlgili Önemli İpuçları Verdi.

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu hazırladığı ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya sunduğu, "İş Dünyasında Kadın" konulu rapor, Türk kadınının çalışma hayatıyla ilgili önemli ipuçları verdi.

Araştırmaya göre, kadınların evlenmesi veya çocuk sahibi olması, işten ayrılma sebeplerinin başında geliyor. Kadınların yüzde 24’ü evlenme veya nişanlanma, yüzde 14’ü çocuğunun olması, yüzde 7’si hamile kalma ve yüzde 5’i de aileden birinin sağlık sorunları nedeniyle işten ayrılıyor. Kadınların işgücüne katılımı, 25 yaşına kadar artarak, devam ediyor. Otuzlu yaşların ortasındaki kadınlar, çocuklarını büyüttükten sonra yeniden iş hayatına dönmek istiyor, ama oran belirgin şekilde düşüyor. 35-45 yaş grubundaki kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 15’e geriliyor. Raporda, 20-30 yaş grubundaki kadınların işgücüne katılım oranının yüksek olduğu bölgelerin başında Karadeniz, Trakya ve Ege geliyor. Trabzon, Rize, Artvin Giresun, Gümüşhane’de genç kadınların yüzde 55.4’ü; Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’nde yüzde 47.9’ü; Antalya Isparta, Burdur’da yüzde 44.4’ü; Samsun, Tokat, Çorum, Amasya’da yüzde 44.2’si; Aydın, Denizli, Muğla yüzde 40.7’si çalışıyor. 26.01.2008

Karadeniz kadını cefakârdır, çalışkandır, hele yaşlılık dönemlerinde evin temel direğidir...karadenizli AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'ye göre Bir kadın ve bir erkek eşit değildir. Hiçbir zaman eşit yaşamaz, eşit bir hayatı paylaşmaz. Kadın her zaman erkeğin korumasına muhtaçtır..

Gönderi tarihi:

Islam dinini erkek dini yapanlar icin kadinin zaten ikinci sinif olamktal öte degeri yoktur,bu Osman Yagmurdereli icin farkli degildir.Aslini ararsak bütün inanclar kadini erkege köle yapma calismalari icin kullanilmistir,kadin erkegin kaburga kemiginden yaratilmistir diyen zihniyet Yahudi zihniyeti ve bu inancta Tevrattan alintidir,Tevrat ve Incilin tahrif edilmis olmasi bu inancin yani kadinin erkegin kaburga kemiginden yaratilmis olup olmadiginin gercegini ögrenmemizi imkansizlastirmaktadir.Ama Kurandaki kadin ve Erkeklerle özellikle yaradilisla ilgili ayetlere baktigimizda ilk insanin ne kadin nede erkek oldugundan bahsetmemesi sadece insani yarattik ve ona birde es yarattik tarzinda yazili olmasida gösteriyorki ilk insan Ademdir(yani erkek) denmesi bile din adamlarinin bir görüsüdür,Adem kelime anlamiyla insan anlamina geldigine göre ilk insanin kadin mi erkekmi olduguda bir muamma olarak kalmaktadir.Yani Ademmi Havva'dan yoksa Havva'mi Ademden yaratildi bunu kesinlikle bilemiyoruz,ama tabiiki din adamlarina bakildigindaki bunlar genelde hep erkektir,hep Adem(yani erkek) önce yaratildi derler.Özellikle kadini erkegin kölesi olma durumuna getiren görüslere görede kadin erkegin kaburga kemiginden yaratilmistir ki Kuranda böyle bir ayette yoktur.Böyle bir ayetin olmamasina ragmen hala bazi cevrelerin bunda israr etmesi ise dinin insanlara nasil yanlis ve kulaktan dolma empoze edildigini ortaya cikarmaktadir.

Kadinin calismasi yuvasini coluk cocugunun gecimini temin etmesi farz olduguna göre neden kadin erkege muhtactir anlayisini anlamakta zorlaniyorum.Asirlardir kadini eve hapseden,sacinin telini namus yapan, kadini cocuk dogurma makinesi,yemek yapan isci,temizlikci ve erkegin cinsel araci olarak gören zihniyet icin kadin erkege muhtactir görüsü normaldir,cünkü onada öyle ögrettiler.Haklarini aramaktan yoksun ve kendini erkegin mali olarak kabul eden okumus veya okumamis kadinlari anlamakta zorlanmiyorum cünkü onlarada öyle ögrettiler.*******

saygilarla

Gönderi tarihi:

Erkek ile kadın eşit değildir AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'den çok tartışılacak açıklamalar.

"Yüz Yüze" programına katılan Yağmurdereli , eşi için söylediği 'Eşimin saçını bir tek ben görmek isterim' sözlerinin hatırlatılması üzerine " Ben Karadeniz erkeğiyim, çok kıskancım. Eşime belli kurallar koyabilirim, ama bu sözü şu an 25 yaşında olsam diye başlayarak söylemiştim. Bu zamandaki yozlaşmayı görüyorum ve eşimi kıskanıyorum.' dedi.

Programın diğer konuğu Nez'in Yağmurdereli'ye 'peki eşiniz sizi kıskanabilir mi?' sorusu üzerine Yağmurdereli, “Eşim kıskanır ama belli etmez. Bir kadın ve bir erkek eşit değildir. Hiçbir zaman eşit yaşamaz, eşit bir hayatı paylaşmaz. Kadın her zaman erkeğin korumasına muhtaçtır' dedi..

Vekil olmak için seçtiği partiden zaten nasıl düşündüğünü anlamıştık :) şaşırmadık.

fikri neyse zikri oymuş insanın. eşini kıskanıyormuş o yüzden saçının telini bir tek o görmek istermiş, yufff diyorum...

araya karadenizliliğini sıkıştırmasa olmaz sanki, karadeniz erkeğinin çoğu şükür ki onun gibi düşünmüyor.

kadın erkeğin korumasına neden muhtaç, kimden muhtaç... aslında kabul etmiyorum bu sözleri ama eğer muhtaçsa, osman yağmurdereli gibi erkekler yüzünden muhtaçtır... kadınları nereye koyduğu nasıl algıladığı belli bunun gibi sanatçı (!) her topluma lazım. :P aydınlanmaktan gözlerim kamaştı... -_-

Cumhuriyet Dönemi, 1923-1950/1926: Türk Medeni Kanunu'nu ile erkeğin çok eşliliği ve tek taraflı boşanmasına ilişkin düzenlemeler kaldırıldı, kadınlara boşanma hakkı, velayet hakkı ve malları üzerinde tasarruf hakkı tanındı.

1930: Kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanındı.

1930: Doğum izni düzenlendi.

1933: Kız çocuklarına mesleki eğitim vermek amacıyla Kız Teknik Öğretim Müdürlüğü kuruldu.

1933: Köy Kanunu'nda değişiklik yapılarak kadınlara köylerde muhtar olma ve ihtiyar meclisine seçilme hakları verildi.

1934: Anayasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı.

1936: İş Kanunu yürürlüğe girdi. Kadınların çalışma hayatına düzenleme getirildi.

1937: Kadınların yeraltında ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmasını yasaklayan 1935 tarihli 45 sayılı ILO sözleşmesi kabul edildi.

1945: Analık sigortası (doğum yardımı) 4772 sayılı yasa ile düzenlendi.

1949: Yaşlılık sigortasının kadın ve erkekler için eşit esaslara göre düzenlenmesi 5417 sayılı yasa ile sağlandı.

..............

Gönderi tarihi:

Programın diğer konuğu Nez'in Yağmurdereli'ye 'peki eşiniz sizi kıskanabilir mi?' sorusu üzerine Yağmurdereli, ?Eşim kıskanır ama belli etmez. Bir kadın ve bir erkek eşit değildir. Hiçbir zaman eşit yaşamaz, eşit bir hayatı paylaşmaz. Kadın her zaman erkeğin korumasına muhtaçtır' dedi..

eşit değildir kısmına katılıyorum,ama şöyle:

erkek(+) kadın(-)gücü temsil eder.eksinin olmadığı artı bir işe yaramaz.(artı ve eksinin birleşmesi elektiriği oluşturur)

Gönderi tarihi:
Islam dinini erkek dini yapanlar icin kadinin zaten ikinci sinif olamktal öte degeri yoktur,bu Osman Yagmurdereli icin farkli degildir.Aslini ararsak bütün inanclar kadini erkege köle yapma calismalari icin kullanilmistir,kadin erkegin kaburga kemiginden yaratilmistir diyen zihniyet Yahudi zihniyeti ve bu inancta Tevrattan alintidir,Tevrat ve Incilin tahrif edilmis olmasi bu inancin yani kadinin erkegin kaburga kemiginden yaratilmis olup olmadiginin gercegini ögrenmemizi imkansizlastirmaktadir.Ama Kurandaki kadin ve Erkeklerle özellikle yaradilisla ilgili ayetlere baktigimizda ilk insanin ne kadin nede erkek oldugundan bahsetmemesi sadece insani yarattik ve ona birde es yarattik tarzinda yazili olmasida gösteriyorki ilk insan Ademdir(yani erkek) denmesi bile din adamlarinin bir görüsüdür,Adem kelime anlamiyla insan anlamina geldigine göre ilk insanin kadin mi erkekmi olduguda bir muamma olarak kalmaktadir.Yani Ademmi Havva'dan yoksa Havva'mi Ademden yaratildi bunu kesinlikle bilemiyoruz,ama tabiiki din adamlarina bakildigindaki bunlar genelde hep erkektir,hep Adem(yani erkek) önce yaratildi derler.Özellikle kadini erkegin kölesi olma durumuna getiren görüslere görede kadin erkegin kaburga kemiginden yaratilmistir ki Kuranda böyle bir ayette yoktur.Böyle bir ayetin olmamasina ragmen hala bazi cevrelerin bunda israr etmesi ise dinin insanlara nasil yanlis ve kulaktan dolma empoze edildigini ortaya cikarmaktadir.

Kadinin calismasi yuvasini coluk cocugunun gecimini temin etmesi farz olduguna göre neden kadin erkege muhtactir anlayisini anlamakta zorlaniyorum.Asirlardir kadini eve hapseden,sacinin telini namus yapan, kadini cocuk dogurma makinesi,yemek yapan isci,temizlikci ve erkegin cinsel araci olarak gören zihniyet icin kadin erkege muhtactir görüsü normaldir,cünkü onada öyle ögrettiler.Haklarini aramaktan yoksun ve kendini erkegin mali olarak kabul eden okumus veya okumamis kadinlari anlamakta zorlanmiyorum cünkü onlarada öyle ögrettiler.*******

saygilarla

hayır efendim,tahrif edildiği bizlere yutturulmuştur,Allah kelamı değişmez.

bu dinlerde de,pardon Kitaplarda da demeliyim çünkü dinimiz aynı,kadın erkekten yaratılsa bile,devamında bir erkeğin kadından olduğu gerçeği ve birlikte tek oldukları gerçeği atlanmasın..Asırlardırla başlayan cümleye ise az biraz katılıyorum.Öyle zihniyet malesef her zaman her yerde biz kadınların baş sorunu.Ama onları da yetiştirenlerin ,doğuranın anne yani kadın olduğunu düşünürsek,kim neyi ne noktada nasıl hakediyor yeniden düşünmek lazım derim.

Evet eşitlik kavramını yaratılışımızın gereği olarak kabul etmiyorum,ancak bu kadını bir meta eşya durumuna düşüren ve kadına muhtaçlığını farketmeyen erkek zihniyetine de sessiz kalınamaz kanımca.

Gönderi tarihi:

Kadın ve erkek yaradılışları gereği eşit olamazlar, 1 erkek 4 kadın gücünde ve daha kuvvetli yaratılmıştır, kadınlar ise daha naif.Düşünün bir lasitk firmasında lastik imalatında bir kadın nasıl çalışabilir, ya da akşam dışarı çıktığında gece geç saatlerde erkekler kadar rahat dolaşabilir mi sokaklarda kadınlar,bunlar sadece yaradılış ve toplumun getirdiği sebepler yüzünden eşitsizlik arz eder, ama bunun yanında hukuk önünde eşittir, erkek hangi haktan yararlanıyor ise kadında o haktan yararlanabilmelidir.

Gönderi tarihi:

hergün birisi birşey ******** :) ne eğlenceli

şimdi ilk diyeceğim bu sayın vekillerde bir sorun var AKım derken yokum diyor(orası başka bişeyde neyse:) )

bir yorum getireyim derken sorunu kökten bitiriyor

birisi çıkıyor türbanla donu bir tutuyor (birisi başa takılıyor diğeri ....... )

biri çıkıyor yemek isimlerine takıyor

biri heykellerin bişeylerine

yani anlayacağınız herşey kökten değiştirmeye niyetliler.

Gönderi tarihi:
hayır efendim,tahrif edildiği bizlere yutturulmuştur,Allah kelamı değişmez.

bu dinlerde de,pardon Kitaplarda da demeliyim çünkü dinimiz aynı,kadın erkekten yaratılsa bile,devamında bir erkeğin kadından olduğu gerçeği ve birlikte tek oldukları gerçeği atlanmasın..Asırlardırla başlayan cümleye ise az biraz katılıyorum.Öyle zihniyet malesef her zaman her yerde biz kadınların baş sorunu.Ama onları da yetiştirenlerin ,doğuranın anne yani kadın olduğunu düşünürsek,kim neyi ne noktada nasıl hakediyor yeniden düşünmek lazım derim.

Evet eşitlik kavramını yaratılışımızın gereği olarak kabul etmiyorum,ancak bu kadını bir meta eşya durumuna düşüren ve kadına muhtaçlığını farketmeyen erkek zihniyetine de sessiz kalınamaz kanımca.

Allahin öyle emrettigini kim iddia ediyor,insanlar degilmi,yani bugün herkesin kabul ettigi bir gercegi siz neye dayanarak hayir efendim diyebiliyorsunuz,yoksa Allahtan vahiymi geldi size.Kitaplarin Allah kelami oldugunu yazmissiniz,dogrudur ama Allahin insanlara insanliga aykiri seyler emrettigini nasil iddia edebiliyorsunuz o zaman.Allahmi tevratta bildirki Yahudiler insanligin önderidir diye.Birseyleri savunmadan önce neyi savundugunuzun muhasebesini yaparsaniz yararli olur,saniyorum.Kuran bile tahrif edilmistir,bugün kadinlarla ilgili ayetlerin cogusu carpitilarak insanlara sunulmaktadir.Inaniyormusunuz Allahin Kadinla Erkegin arasina biolojik esitsizlik disinda farkli bir esitsizlik koymus olsun.Allah kullarinin arasinda ayirim yapmamistir,ayirimi yapanlar insanlardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

evet eşit değiller, kadınlar biraz daha zeki, daha cesur, daha çalışkan, daha duygusal, daha fonksiyonel düşünceli, daha detaycı, daha geniş açılı, daha özgür bırakılsalar daha çok şeyler yapacaklar ama işte kaba kuvvetçe üstün olan varlık zekanın karşısında böyle öne çıkıyor... :P

ne derler bilirsiniz, son sözü erkek söyler oda haklısın hayatımdır :D

Gönderi tarihi:
Biolojik olarak degil ama insan olarak esittirler.

saygilarla

bence esitligi bozanlar var birkere!! seriat´la yönetilen Müslüman ülkelerin hiçbirinde bilim, sanat, kültür, egitim, spor alanında başarılı bir kadın yok olmadigi gibi kosmasini bilen kadin hic yok... cünkü kosturmazlar

Biyolojik olarak bakarsak kadin daha güclü dogar !! erkek daha zayif,,, kadin kadar güclü dünyaya gözlerini acamaz? vede genel olarak ilk önce gözlerini dünyaya kapatanda erkek olur...

peki erkek zayiftir onu güclü kilan nedir ?? acimazliligidir cünkü dogurmaz? hep kendisine oynar!!! fakat artik oda güncelligini yitirmistir artik bu oyunu oynayabilecekleri tek bir mevzi kalmistir oda şeriata dayalı ülkeler....

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:
Kadın ve erkek yaradılışları gereği eşit olamazlar, 1 erkek 4 kadın gücünde ve daha kuvvetli yaratılmıştır, kadınlar ise daha naif.Düşünün bir lasitk firmasında lastik imalatında bir kadın nasıl çalışabilir, ya da akşam dışarı çıktığında gece geç saatlerde erkekler kadar rahat dolaşabilir mi sokaklarda kadınlar,bunlar sadece yaradılış ve toplumun getirdiği sebepler yüzünden eşitsizlik arz eder, ama bunun yanında hukuk önünde eşittir, erkek hangi haktan yararlanıyor ise kadında o haktan yararlanabilmelidir.

way bee :D

aydınlanın

:yuvarlan:

Gönderi tarihi:

sokakları kadınlara dar edenler erkekler

kadınları sokağa çıkarmayan erkekler

eşitsizliğimiz fiziksel güç ile mi ölçülür?

güç herşeymidir? lastiği kaldıramayan bir kadına karşılık aynı anda binlerce işi yapıp çocuk yetişririp üstelik çalışıp evini işini hayatını yönetmek, bütün kadınlar için çocuk oyuncağı ama milyonlarca erkek bunları aynı anda yapamaz, yapsada kadın gibi sistemli olamaz... bu ne olucak? :P

Gönderi tarihi:

Açıklamak istediğim şeyi anlamamanız hayret verici, Güç olarak eşit değiller erkeğin yaptığı bir çok işi kadınlar yapamaz bunu anlayamadıysanız o yazıdan size ne diyim ki ben, hak hukuk olarak eşit ama diğer yönden değil bu kadar zor mu bunu anlaması.

Gönderi tarihi:

Sayın Mimoza,

Hem Kadın erkek eşitsizliğini savunuyorsun, hem de haklar karşısında eşit olması gerektiğini vurguluyorsun. Burada çelişkidesin. Madem erkeğin üstün olduğunu, bir çok işi daha iyi becerdiğini savunuyorsun. O halde çelişkide olmamak için fazla hak etmesini de savunacaksın.

Sayın Sardunyam'ın söylediği gibi beceri sadece güçte değildir. Biz erkeklerin beceremediği çok şeyi de, kadınlarımız becermektedir. Yapılan işlerde, emeklerde bayanlarımızın daha ilerde olduğunu bizler kabullenmekteyiz. O yüzden de hak ve hukuk karşısında eşit olunmalıdır.

Gönderi tarihi:
Açıklamak istediğim şeyi anlamamanız hayret verici, Güç olarak eşit değiller erkeğin yaptığı bir çok işi kadınlar yapamaz bunu anlayamadıysanız o yazıdan size ne diyim ki ben, hak hukuk olarak eşit ama diğer yönden değil bu kadar zor mu bunu anlaması.

sayın mimoza, bakın ben size bir küçük tavsiyede bulunayım. yukarıdaki arkadaşlar var ya, -ne bileyim işte efendi türkler, sardunyam, politika, godzi, maraba falan- bunların hepsinin herşeyi çok hızlı ve net anlama gibi bir özellikleri vardır :) benim de belki onlar kadar olmasada anlama yeteneğim hiç fena değildir. onun için siz bunu anlayamamak ya da kavrayamamak olarak değerlendirmezseniz daha başarılı tartışmalara imza çakarsınız :)

şimdi ben sevgili efendi türklerin bu başlığını okuyunca şöyle düşündüm, "yahu buna ben cevaben ne yazabilirim, bunları söyleyen sokataki okuma yazması yarım bir adamcağız olsa, kalkıp bir iki laf ederdim belki ama bu adam bir milletvekili, üstelik türkiye'de de tanınan bir yapımcı. (her ne kadar yaptıkları çok önemli şeyler olmasa da)

tabi yine de konu hakkında yorum yapan arkadaşların yazdıklarını okudum, düşüncelerine katılıyorum da çoğunlukla. ama şimdi siz bana bir cevap verin. sizin söyleyeceğiniz "kadın fiziksel olarak zayıftır, ama yasa önünde erkekle eşittir" midir. bu damdan düşen tuğla niteliği arz eden abuk sabuk düşünce karşısında siz bu lafı mı ediyorsunuz. ben de size şunu diyorum o zaman: "eee".

(anladınız mı?)

Gönderi tarihi:

Avrupada calisan kadinlar erkeklerin yaptigi hemen her isi yapmaktadirlar,yasalar söyle der;Ayni ise ayni ücret.

DIger yanda,Avrupada fabrikalarda gencecik kizlar görürsünüz makinalarin basinda erkeklerle yanyana calisan,egitim gören,birakin bunlari bir tarafa Avrupada cobanlik yapan kadinlar bile vardir,Ziraat fakütesinde okuyan bir kiz köylere gider köylerde tarlalarda,ahirlarda bitki ve hayvanlarla beraber olarak egitimi yapar.Yani Avrupada ben kadinim gücüm yetmez böyle bir isi yapamam diye bir sey yoktur,istiyorsa ve isa varsa yapar kimsede hayir demez.Bunu neden yazdim;Mimoza arkadas belkide hakli olarak kadinlar güc olarak erkeklerle ayni degildir ama yasalar önünde esittir diye yazmis,bence Mimoza arkadas kadinlara haksizlik yapmaktadir farkinda olmadan,aslinda kadinlar erkeklerden cok daha güclüdür.

Bugünkü Islamiyette ise kadinlar hemen hemen yok sayildiklari icin zaten erkeklerle esit olarak ta görülmeleri imkansizdir.Aslinda Islamda kadin erkek sadece biolojik yönden erkekten ayrilir.Islamde dincilerin dediklerinin ve söylediklerinin aksine kadin eve hapsedilmemistir,kadina calismasi ve erkegine kendine ve coluk cocuguna bakmasi da farz kilinmistir.Kadini carsaflara türbanlara veya ne bileyim daha bircok kapali kiyafetlere sokma düsüncesi Allah emri degil insan bulusudur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Avrupada calisan kadinlar erkeklerin yaptigi hemen her isi yapmaktadirlar,yasalar söyle der;Ayni ise ayni ücret.

DIger yanda,Avrupada fabrikalarda gencecik kizlar görürsünüz makinalarin basinda erkeklerle yanyana calisan,egitim gören,birakin bunlari bir tarafa Avrupada cobanlik yapan kadinlar bile vardir,Ziraat fakütesinde okuyan bir kiz köylere gider köylerde tarlalarda,ahirlarda bitki ve hayvanlarla beraber olarak egitimi yapar.Yani Avrupada ben kadinim gücüm yetmez böyle bir isi yapamam diye bir sey yoktur,istiyorsa ve isa varsa yapar kimsede hayir demez.Bunu neden yazdim;Mimoza arkadas belkide hakli olarak kadinlar güc olarak erkeklerle ayni degildir ama yasalar önünde esittir diye yazmis,bence Mimoza arkadas kadinlara haksizlik yapmaktadir farkinda olmadan,aslinda kadinlar erkeklerden cok daha güclüdür.

Bugünkü Islamiyette ise kadinlar hemen hemen yok sayildiklari icin zaten erkeklerle esit olarak ta görülmeleri imkansizdir.Aslinda Islamda kadin erkek sadece biolojik yönden erkekten ayrilir.Islamde dincilerin dediklerinin ve söylediklerinin aksine kadin eve hapsedilmemistir,kadina calismasi ve erkegine kendine ve coluk cocuguna bakmasi da farz kilinmistir.Kadini carsaflara türbanlara veya ne bileyim daha bircok kapali kiyafetlere sokma düsüncesi Allah emri degil insan bulusudur.

saygilarla

Okuyunca gözlerime inanamadim dogrusu, Avrupa'dan alintilar var ya , o beni cok sasirti dogrusu. genelde yorumlarinizda avrupa hakkina hic bir positif degerler görememistimde. Ona ragmen bu yazdiklarinizin hepsine sonuna kadar katiliyorum.

Gönderi tarihi:
sokakları kadınlara dar edenler erkekler

kadınları sokağa çıkarmayan erkekler

eşitsizliğimiz fiziksel güç ile mi ölçülür?

güç herşeymidir? lastiği kaldıramayan bir kadına karşılık aynı anda binlerce işi yapıp çocuk yetişririp üstelik çalışıp evini işini hayatını yönetmek, bütün kadınlar için çocuk oyuncağı ama milyonlarca erkek bunları aynı anda yapamaz, yapsada kadın gibi sistemli olamaz... bu ne olucak? :P

applause05.gif

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.