Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"BABAM VE OĞLUM" Bir fiyaskonun getirdikleri.


Kuzey

Önerilen İletiler

Tamam, daha bir emin oldum; Perilisa, muhtemelen Çağan Irmak ya da Fikret Kuşkan. Muhtemelen canım!

 

Cyrano, sana iyi seyirler dilerim. Sizi beğeninizden dolayı nasıl suçlayabilirim?! Bu bir duygu meselesi, müdahaleye gelmez. Sen ve diğerleri -VAKANA hariç- "İyi filmdi" diyorsunuz, ben de "Kötü filmdi" diyorum. Gerekçelerimi de yeterince sıraladım.

ÇOK HOŞSUN YA:))))AĞZI OLAN KONUŞUYO!!EĞER FİLME SADECE KÖTÜ FİLMDİ YADA HİÇ BEĞENMEDİM DESEYDİN İNAN TEK BİR KELİME ETMEZDİM SANA.AMA SEN VE SENİN GİBİ BAZI MUHTEREM ARKADAŞLAR OYUNCULARIN PERFORMANSLARINI AĞIR DİLDE ELEŞTİRİYOLAR.BENCE BÖYLE İYİ OYUNCULARI ELEŞTİRMEK SİZİN HADDİNİZE DEĞİL!BU FİLMİ BİNLERCE İNSAN İZLEDİ VE HEMEN HEMEN HEPSİ FİLMİ GERÇEKTEN BEĞENDİ.DEMEKKİ SİZLERDE BİR SORUN VAR.BAZEN BÖYLE ARAYA UFAK PÜRÜZLER KARIŞIYO SİZİN GİBİ,İŞTE O ZAMAN FİLMİN NE KADAR ÖNEMLİ VE GÜZEL OLDUĞU BİR KEZ DAHA ÇIKIYOR ORTAYA!KEŞKE FİLMİ BEĞENMEYİŞİNİZİ KOMİK VE ÇİRKİN CÜMLELERLE DEĞİL DE DOĞRU CÜMLELERLE ELEŞTİREBİLSEYDİNİZ!YOK TEKNİK HATALARMIŞ,YOK OYUNCULARMIŞ...TEKNİKTEN BU KADAR İYİ ANLIYOSANIZ SİZLERDE BİR FİLM YAPINDA GÖRELİM.BENİMDE HİÇ BEĞENMEDİĞİM FİLMLER VAR AMA HİÇBİR ZAMAN HADDİMİ AŞARAK ELEŞTİRMEM ÇÜNKÜ BÜTÜN FİLMLER YADA DİZİLER BÜYÜK BİR EMEKLE YAPILIYOR.EN AZINDAN EMEĞE SAYGI GÖSTERİRİM.ELBETTE SAYGI ANLAYIŞI KIT OLAN İNSANLARDAN BUNU BEKLEMEK BÜYÜK HATA!BU ARADA SENDE MUSTAFA ALTIOKLAR'SIN GALİBA,BENİ ÇAĞAN IRMAK SANDIĞINA GÖRE:))))))))))))))BAYAN OLDUĞUM İÇİN İSTERSEN BAYAN OYUNCULARDAN BİRİNE BENZET DAHA MANTIKLI OLUR:))))))))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 65
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

VAKANACIĞIM:)BİLMEM FARKINDA MISIN AMA SENİN DEĞİL KUZEYİN YAZDIKLARINA CEVAP VERİYORUM:)SEN NEDEN ÜSTÜNE ALINIYOSUN ANLAYAMADIM:):)AMA HALA BANA CEVAP VERDİĞİNE GÖRE DAHA AÇIK SÖLEYEYİM:SENİ ZATEN KAALE ALMIYORUM:)))))))SEN KENDİ ÇAPINDA YAZMAYA DEVAM ET DİYORUM YANİ:)))))))BANU ALKAN'I FAZLA İZLİYOSUN GALİBA BEYNİN SULANMIŞ!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

VAKANACIĞIM:)BİLMEM FARKINDA MISIN AMA SENİN DEĞİL KUZEYİN YAZDIKLARINA CEVAP VERİYORUM:)SEN NEDEN ÜSTÜNE ALINIYOSUN ANLAYAMADIM:):)AMA HALA BANA CEVAP VERDİĞİNE GÖRE DAHA AÇIK SÖLEYEYİM:SENİ ZATEN KAALE ALMIYORUM:)))))))SEN KENDİ ÇAPINDA YAZMAYA DEVAM ET DİYORUM YANİ:)))))))BANU ALKAN'I FAZLA İZLİYOSUN GALİBA BEYNİN SULANMIŞ!!

 

 

valla bu uslübe ankarada bentderesi ağzı derler......en amiyane tabirle oha diyorum.............

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

walla artık gerçekten sıktınız.kendini fazla kasma senin üslubunu gördük.böyle kırıla kırıla konuşmam ben,biraz doğal olun,biraz kendiniz olun,böyle KİBARLIK adı altında alttan laf sokanları yemem ben.böyle edebiyatçı ayaklarında konuşup,bak ben ne güzel eleştiriyorum diyip,yok şu filme git,yok bunu oku gibi saçmalıklarla ne kadar saygılı,ne kadar kibar olduğunuz ve aynı zamanda seviyeniz belli!!hayatta tahammül edemediğim en önemli şey HADDİNİ BİLMEYEN İNSANLARDIR.herkes herşeyi eleştirebilir ama gerçekten eleştirilmesi gereken şeyleri,başarısı ortada olanları değil!madem beğenmedin dersinki şurası bana çok saçma geldi,beğenmedim.şimdi diyceksinki zaten öyle dedim.oku bakalım yazdığını gerçekten öyle mi demişsin?tabiki öyle değil,hepsi kırıla kırıla yazdığın çirkin sözler!kim okusa benle aynı şeyi düşünecektir.şimdi ben saygısız olayım,ben terbiyesiz olayım ya da ben cahil olayım ama yeterki sizin gibi olmayayım!vakana sana diil bu yazdıklarım,hala seni kaale almadığımı anlayamadıysan yapıcağım bişey yok artık.burda sizlere cewap wererek yeterince boşa wakit harcadım.babam ve oğlum'u beğenen yada beğenmeyip adam gibi eleştiren insanlarda war,onların yazılarını okumam daha faydalı olur.FİYASKO LAFINI AYNEN SİZE İADE EDİYORUM.VE TEKRAR SÖYLÜYORUM:BABAM VE OĞLUM İNSAN OLANLARA,BİR KALP TAŞIYANLARA ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR!BEN VE BENİM GİBİ BİRÇOK İNSANA GÖRE ÇOK BAŞARILI VE ÇOK BAŞARILI OYUNCULARLA YAPILMIŞ GÜZEL ELEŞTİRİLERİ HAKEDEN BİR FİM.ÖYLE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜNLER VARSIN ÖYLE DÜŞÜNSÜNLER;BEN KAYBETMEYECEĞİM!HOŞÇAKALIN...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HA BU ARADA ÇOK ÖZÜR DİLERİM BİŞİ SÖLEMEYİ UNUTMUŞUM,BURDA BİR ARKADAŞIN KÖPEKLERLE BİR SORUNU VAR :lol::lol: MÜMKÜNSE ONU BİR VETERİNERE GÖTÜRELİM DE HAYIR İŞLEYELİM :D:D:D WALLA BU ARALAR HİÇ EĞLENMEDİĞİM KADAR ÇOK EĞLENİYORUM,VAKANA SEN BENİ GÜLDÜRDÜN YA ALLAH'TA SENİ GÜLDÜRSÜN İNŞALAAAAAAHHHHHHHH :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

babam ve oğlum filmiyle ilgili arama yaparken bu forumla karşılaştım ve yazılanları görünce yorum yapmadan edemedim. gerçi anladığım kadarıyla biraz geç kalmışım ama olsun.. birincisi maksat edebiyat parçalamak yada okuduğu bir kaç kitap izlediği birkaç filmden alıntılar yaparak kibirli bir yüzün enaniyetli bir konuşma üslubuyla hareket etmekse inanın birçoğuna taş çıkartırım ama bu bence doğallıktan uzak kalır.

 

öncelikli olarak herkes farklı şeylerden zevk alabilir yada ortak zevkleri de olabilir maksat saygıyla karşılamak. ben bu filmi çok beğendim hemde çok.. bizden birşeyle anlatıyor farkındamısınız? ordaki köylülerin diyaloglarında zaten inanılmaz doğa üstü bir konuşma bekleyemezsiniz. nedir bu yok işkence sahneleri klişe, diyaloglar basit aman cicim havaları. tarantinonun filmlerinden nefret ediyorum ben arkadaşım(saçma diyaloglar sanki uzayda yaşayan insan dışı varlıklar gibi ) ama banane seven sever bu tarantinonun filmleri fiyaskodur anlamına gelmezki bu onun tarzı. ben cüneyt arkın'ın filmlerini indiana jones lardan james bond lardan çok ama çok daha fazla seviyorum. çünkü bizden şeyler var bunda. bugün onlarcasını alkışladığınız yabancı aktörlerin çoğu benim için ilkokul piyesindeki çocuklar gibi; ama en nefret ettiğim şey bilmişlik taslayan kibir kokan konuşmlar. ayrıca filmin ilk sahnesindeki olay Allah korusun birçok kişinin başına gelebilecek bir olay adam sarhoş yatıyor karısının sancısıyla uyanıyor bu tarz şeylerle eleştirmeyi bırakın artık.. alın size beğenmediğiniz saf anadolu insanının filmden alıntı güzel bir diyaloğu... babasından sevgi sözcüğü duymayanlara ithafen.

 

"benimde sana diyemediğim şeylee vaa.ben gonuşmayı bilemem.sen benim oğlumsun. canımdan öte cansın.bu gader diycem, gerisini sen anlayıve garii"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Kurtulus ve Cumhuriyet filmlerinin müziklerini ararken bu forum cıktı karsıma ve Babam Ve Oğlum filmi hakkında yazılanları okudum tek tek.. Sonra cevap yazmak icin kayıt oldum foruma.. Oncelikle baslıktan baslamak istiyorum.. [ 'Babam Ve Oglum' Bir fiyaskonun getirdikleri.. ] baslıktan itibaren bir saldırıdır baslamıs zaten filme karsı.. Kuzey ilk akını baslatmıs arkasından Vakana.. Aslında cok da soylenicek bisey yok.. Hoslanılan degerler kisiden kisiye degisir.. Begendim veya begenmedim diyebilirsiniz.. Fakat film berbattı , fiyaskoydu gibi seyleri nasıl soyleyebiliyorsunuz elestiri yapıyorum derken..? Bu mu elestiri..?? Hangi filmde yokki abartı dialoglar..?? Hangi filmde yokki zamana uymayan sahneler (ford renault mevzusu..) Filmler cıkar arkasından film hatalarını bir bir cıkarırlar ortaya hep.. Bence bu elestiri degil bence bu hazmedememe... Bence bu cogunlugun begendigi seyin kusurunu ortaya koyup zevk alma hastalıgı... ben uydurdum bu hastalıgı ama boyle insanlar o kadar cokki..

irresistible arkadas cok güzel soylemis, bu film bizden, bu film hayatımızın ta icinden cıkıp geliyor ekran karsısına... Oyle dialoglar varki... Oyle sahneler varki...

Film vizyona gireli bayaa bi oldu ama bendeki etkileri haala devam ediyor..Hala oynadıgı bi salon bulsam gidicem yine ama yakın bi yerde yok.. Bu arada dün aksam en iyi film, en iyi erkek oyuncu , en iyi kadın oyuncu , en iyi senaryo dallarında oduller aldı film..

BU FILM HAYATIMDA IZLEDIGIM EN GUZEL FILMDI....!!!

 

Eylul Fırtınası nı izlemeyeniniz varsa tavsiyem onuda izleyin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

kuzey

ne kadar kolay eleştir missin insanların cidiye aldığı değer görüp ağladığı filmi

tamam sen dört dörtlüksün ihtilali iyi biliyosun onlar anlatamamış

yine sen haklı ol fikret kuşkan yeterince olgun olamamış

sen sinemayı da çok iyi biliyor ol

bende yakın zamana kadar hollywood un kölesiydim

bence de taratino en iyi yönetmen

al pacino en iyi oyuncuydu

türkler film yapamaz iyi oyuncumuz yok iyi yönetmenimiz yoktu

tüm bunlar şaçma

babası onu ittiğinde sadık ın içine dönüşü babanın kollarını açıp pişmanlığını haykırışı içini cızlattıysa yeter

ayrıntları görmezden gelsen ne olur

you are not the only right

 

 

vakana sartrenin bulantısını çektiğin çok belli

uçurtmayı vurmasınları sevdin bunu nasıl sevemedin

bende sana o filmden çok eksik sayarım

üstelik bunu o filmi sevdiğim halde yaparım

mesela nazi subayı gibi giyinmiş gardiyan kdın

şunu da bilki şeytan ayrıntı da gizlidir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Epey uzun bir liste yapmam gerekir. Ama, hemen ilk etapta aklıma gelenleri hızla yazayım.

Spartacus, Bir Zamanlar Amerika, Dokunulmazlar, Deer Hunter, Piyanist, Schindler'in Listesi, Cape Fear (De Niro'lu versiyon), Mission (Keşiş), Taxi Driver, Arabistanlı Lawrence (her ne kadar konusu beni üzse de, film olarak), Reservoir Dogs, Akıl Oyunları, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kötü İkili (basit bir film gibi gözükse de, diyaloglarıyla), Casino, Dr. Jivago ve sayamadıklarım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Babam ve Oğlum!.. Üzmeyin beni.

 

70'li yıllarda açık hava sinemalarıyla günümüze kadar geçen sürede kabaca bir 30 yıllık tanışıklığım olan sinemamız için tek kelimeyle ne söyleyebileceğim sorulsaydı eğer, cevabım şu olurdu: "OLMUYOR." Bu kelime belki çoğunuz için "Olmuyor, olmuyor, sensiz olmuyor" şarkısını çağrıştırabilir; ama, keşke öyle olsaydı. Bu ifadenin buradaki kullanımı maalesef tam da karşıladığı anlamıyla. Kimi zaman "Hiç mi iyi film yok kardeşim" sorusuyla da karşılaşıyorum. Evrensel ve bireysel vicdanıma danışarak ve biraz da iyi niyetli yaklaşımla onlar hanesi dahilinde sayılabilecek kadar iyi filmimiz olduğunu söylüyorum. Evet, günümüzün sansasyonel, reklam ve tanıtım bombardımanıyla insanları gişelere çekip rekorlar kırdıran filmlerinden bahsetmiyorum. En azından 70'li yıllar ve ona yakın tarihlerde iyi filmler üretilmiş. Susuz Yaz, Yılanların Öcü, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi ve çoğunuzun tebessüm edeceğini bilsem de söyleyeyim, Cüneyt Arkın'ın tarihî filmler serisi daha samimî ve bence daha film gibi filmlerdi.

80'li yılların getirdiği bunalım ve arayışlı atmosferinde başını Atıf Yılmaz Beyin çektiği kadın ve psiko sorunsal ağırlıklı yıllar ise tam fecaatti. Bu tarz filmlerle gençliğimizin bir 10 yılı heba oldu gitti. Gerçekçilikten uzak, diyalog yoksunu, aksiyonun "a"sı olmayan, karanlık kasvetli İstanbul sokakları ve insanı boğan karartılmış odaların yansıtıldığı talihsiz yıllar. Bence olmaması gereken bir dönemdi. Hatta bazen takvimi 31 Aralık 1979'dan 1 Ocak 1990'a çekmek mümkün olsaydı!

Gelelim 90'lı yıllara... 80'li yıllardan arda kalır bir tarafı yoktu desem yeridir. İşte burada belki de tek fark, devreye medyanın daha ilgili girmesiydi. Bize yutturulan ve eminim hâlâ çoğunuzun pek bir sevdiği Eşkıya, Ağır Roman gibi filmler... Dünyada hangi sinema ya da kim kabul etti bu filmleri ya da sinema literatürüne soktu?.. Bekliyorum cevabınızı. Durun, isterseniz ben vereyim cevabı: KİMSE. Eşkıya dediğiniz başyapıt tam bir gaflar abidesiydi. Burada ayrıntılara giremem. Girersem eğer asıl konumuz olan BABAM VE OĞLUM'a ne zaman ne de yar kalacak.

Son birkaç yıldır ayağa kalkan sinema endüstrimiz oldukça heyecan verici. Yeni ve modern salonlar, üretimler ve değerli medyamızın büyük katkıları... Ama, sonuç o malum şarkı: OLMUYOR!

Bu aralar pek bir ses getiren, tv'de, gazetelerde Allah'ın her günü bahsi yapılan, en olmadık entelektüellerin dilinde dolaşıp beni de meraklandırıp yıllar sonra Türk filmi seyretmek için sinemaya götüren şu film: BABAM VE OĞLUM.

Film başlıyor ve ben Tanrıya dua ediyorum. Tanrım, sinemamıza olan önyargımı yok et. Lütfen bu filmi beğenmemi sağla. Amin diye dua ediyorum.

Girişte fiyasko başlıyor. Doğum yapan bir eş. Esas oğlanın eli ayağına dolaşıyor ve komşuların kapılarına vuruyor "yardım edin, karım doğuruyor" diye. Fakat, koca binada kimse yok. Apar topar sırtına alıp caddeye fırlıyor, bir Allah'ın kulu yok. Sokak, cadde derken epey yürüyor ve bir parka kadar geliyor. Kimse yok. Ben bir kurgu film türü bir film mi acaba diyorum. Yoksa evrendeki tüm canlılar kayboldu mu birden?! Hani bazı Amerikan filmlerinde sık kullanılan sendromdur ya. Cevabınızı duyar gibiyim: "Kardeşim, ihtilal oldu ya. Sokağa çıkma yasağı var." Yemezler. İhtilali ben de yaşadım. Burada abartılı bir sahne olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

 

Devamı var.

 

 

1. Devamını da okudum.

2. Öteki yazıları da okudum.

3. Türk sineması maalesef olmadı, olmuyor ve belki de hiç olmayacak. Bu hususta hem fikiriz kabul ediyorum.

4. Beğenilerinizi ve beğenmediklerinizi açık yüreklilikle ifade etmeniz kadar doğal bir şey olamaz.

5. Bununla birlikte bu konuda ciddi bir tepki almışsınız zira karşı taraf filimle ilgili zaten peşin hükümlü. Yani ''ağladık oh ne iyi filim, şöyle bir parça da ideoloji katmılmış, ne kadar güzel'' tarzında bir düzeneğe bağlı kişiler sayesinde bu ülkede sinema olmayacak.

6. Ayrıca haklısın Cüneyt arkının tarih dokulu filimleri bence de hala aşılamadı, bir mantığı, bir kurgusu, bir kendiliği vardı.

7. Son olarak bu ülkede sana gösterileni değil de kendi beğenilerini tercih edersen yalnızca ayıplanırsın. zaten öyle olmuş. Sana başarılar diliyorum, Kuzey .

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.