Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 1. Allah'ın yardımıyla 23 Nisan Cuma günü, Cuma namazından sonra Ankara'da Büyük Millet Meclisi açılacaktır. 2. Vatanın bağımsızlığı, yüksek halifelik ve saltanat makamının kurtarılması gibi çok önemli vazifeleri olan Meclisin açılış gününü, Cumaya tesadüf ettirmekten maksat, o günün kutsallığından faydalanmak ve açılmadan önce sayın milletvekilleriyle Hacı Bayram Camii'nde Cuma namazı kılmak, Kuran ve namazın nurlarından faydalanmaktır. Namazdan sonra Peygamberimiz (sav)'in sakalı ve sancağı el üstünde olduğu halde Meclis binasına gidilecektir. Camiden buraya kadar olan merasim için Kolordu Komutanlığı'nca özel olarak askeri tertibat alınacaktır. 3. O günün kutsallığını güçlendirmek için bugünden başlayarak valiliklerde, vali beyefendinin düzenlemesiyle hatim indirilecek, muhayiri şerif okunacaktır. Hatmin son kısımları Cuma namazından sonra Meclis binası önünde tamamlanacaktır. 4. Kutsal ve yaralı vatanımızın her köşesinde aynı biçimde bugünden başlanarak muhari ve hatm-i şerif okutularak Cuma günü ezandan önce selavat verilecek ve hutbede halife padişahımızın adı söylenirken, padişahımızın ve topraklarımızın bir an önce kurtuluşu ve mutluluğa erişmesi için dua edilecektir. Cuma namazı kılındıktan sonra hatim duası yapılarak yüce halifelik ve saltanat makamının ve bütün yurdun kurtulması uğrundaki milli çalışmaların kutsallığı ve milletin her bireyinin kendi temsilcilerinden oluşan Büyük Millet Meclisi'nin vereceği vatan görevlerini yerine getirmesine ilişkin vaazlar verilecektir. Sonunda halife ve padişahımızın, din ve devletimizin, vatan ve milletimizin kurtuluşu, mutluluğu ve bağımsızlığı için dua edilecektir. 5. Yüce Allah'tan tam başarı dileriz." Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 böyle bir bildirge yok! gerçek dışı... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Atatürk'ün inançlı bir insan olduğunu yazdığı günlüklerden anlıyoruz... Bu yazdığınızın gerçek olup olmadığını bilmiyorum ancak sormak istediğim şudur... 1) Atatürk hilafeti kaldırmıştır. 2) Kılık kıyafet devrimi yapmıştır. 3) Alfabe devrimi yapmıştır. 4) Medreseleri kapattırmıştır, tarikatleri ve dergahlarıda. 5) Kuran'ı Türkçeleştirmiştir. 6) Dini devlet işlerinden ayırmıştır. 7) Ümmet bilincinden, millet bilincine geçmeyi sağlamıştır. 8) Bilimin ve ilimin en gerçek yol gösterici olduğunu vurgulamıştır. Bütün bunları neden yapmıştır? Bugün ki manzara için Atatürk'ün inancından yola çıkarak haklı gerekçeler arıyorsanız yanılıyorsunuz... Şuan ki Türkiye gerçeği Atatürk'ün kurduğu ve istikametini gösterdiği Cumhuriyetten uzakta. Çünkü O halkının herşeyden önce bilinçlenmesini istiyordu ve din kesinlikle siyasi malzeme yapılamazdı, ancak şimdi görüyoruz ki, inanç suistimal edilerek halk geri bırakılıyor, eğitim başta olmak üzere herşeyin içi boşaltılıyor ve Muassır Medeniyet seviyesinin çok altına iniyoruz... Lütfen sorumu yanıtlar mısınız? Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Atatürk'ün inançlı bir insan olduğunu yazdığı günlüklerden anlıyoruz... Bu yazdığınızın gerçek olup olmadığını bilmiyorum ancak sormak istediğim şudur... 1) Atatürk hilafeti kaldırmıştır. 2) Kılık kıyafet devrimi yapmıştır. 3) Alfabe devrimi yapmıştır. 4) Medreseleri kapattırmıştır, tarikatleri ve dergahlarıda. 5) Kuran'ı Türkçeleştirmiştir. 6) Dini devlet işlerinden ayırmıştır. 7) Ümmet bilincinden, millet bilincine geçmeyi sağlamıştır. 8) Bilimin ve ilimin en gerçek yol gösterici olduğunu vurgulamıştır. Bütün bunları neden yapmıştır? Bugün ki manzara için Atatürk'ün inancından yola çıkarak haklı gerekçeler arıyorsanız yanılıyorsunuz... Şuan ki Türkiye gerçeği Atatürk'ün kurduğu ve istikametini gösterdiği Cumhuriyetten uzakta. Çünkü O halkının herşeyden önce bilinçlenmesini istiyordu ve din kesinlikle siyasi malzeme yapılamazdı, ancak şimdi görüyoruz ki, inanç suistimal edilerek halk geri bırakılıyor, eğitim başta olmak üzere herşeyin içi boşaltılıyor ve Muassır Medeniyet seviyesinin çok altına iniyoruz... Lütfen sorumu yanıtlar mısınız? Ben bilmiyorum siz biliyorsanız aydınlatın lütfen.. Alıntı
Φ ismokismo Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 1. Allah'ın yardımıyla 23 Nisan Cuma günü, Cuma namazından sonra Ankara'da Büyük Millet Meclisi açılacaktır. 2. Vatanın bağımsızlığı, yüksek halifelik ve saltanat makamının kurtarılması gibi çok önemli vazifeleri olan Meclisin açılış gününü, Cumaya tesadüf ettirmekten maksat, o günün kutsallığından faydalanmak ve açılmadan önce sayın milletvekilleriyle Hacı Bayram Camii'nde Cuma namazı kılmak, Kuran ve namazın nurlarından faydalanmaktır. Namazdan sonra Peygamberimiz (sav)'in sakalı ve sancağı el üstünde olduğu halde Meclis binasına gidilecektir. Camiden buraya kadar olan merasim için Kolordu Komutanlığı'nca özel olarak askeri tertibat alınacaktır. 3. O günün kutsallığını güçlendirmek için bugünden başlayarak valiliklerde, vali beyefendinin düzenlemesiyle hatim indirilecek, muhayiri şerif okunacaktır. Hatmin son kısımları Cuma namazından sonra Meclis binası önünde tamamlanacaktır. 4. Kutsal ve yaralı vatanımızın her köşesinde aynı biçimde bugünden başlanarak muhari ve hatm-i şerif okutularak Cuma günü ezandan önce selavat verilecek ve hutbede halife padişahımızın adı söylenirken, padişahımızın ve topraklarımızın bir an önce kurtuluşu ve mutluluğa erişmesi için dua edilecektir. Cuma namazı kılındıktan sonra hatim duası yapılarak yüce halifelik ve saltanat makamının ve bütün yurdun kurtulması uğrundaki milli çalışmaların kutsallığı ve milletin her bireyinin kendi temsilcilerinden oluşan Büyük Millet Meclisi'nin vereceği vatan görevlerini yerine getirmesine ilişkin vaazlar verilecektir. Sonunda halife ve padişahımızın, din ve devletimizin, vatan ve milletimizin kurtuluşu, mutluluğu ve bağımsızlığı için dua edilecektir. 5. Yüce Allah'tan tam başarı dileriz." Atatürk'ün böyle bir konusma yapmis olmasina asla imkan yok, cünki kedisi halifeligi kaldirdi. Bu tip oyunlarla, yalan dolan düzmce yazilarla ne yapmayi düünüyorsunuz lütfen söyleyin. Hehalde yakinda Atatürk'ün türban icin söyledigi güzel konusmalarinida yayinlarsiniz. Buna hic sasmam. Nasil olsa türban serbestlesiyor bu gidisle cumhuriyetinde basini örterler. Sonunda Atatürk en büyük türban dostu olur. Saygilar Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 1) Atatürk hilafeti kaldırmıştır.2) Kılık kıyafet devrimi yapmıştır. 3) Alfabe devrimi yapmıştır. 4) Medreseleri kapattırmıştır, tarikatleri ve dergahlarıda. 5) Kuran'ı Türkçeleştirmiştir. 6) Dini devlet işlerinden ayırmıştır. 7) Ümmet bilincinden, millet bilincine geçmeyi sağlamıştır. 8) Bilimin ve ilimin en gerçek yol gösterici olduğunu vurgulamıştır. Bütün bunları neden yapmıştır? Lütfen sorumu yanıtlar mısınız? Ben bilmiyorum siz biliyorsanız aydınlatın lütfen.. Sizce yanıtlanır mı dersiniz? Yanıtlansa da suya sabuna dokunulur mu dersiniz. ? *** Sn abdulselaö; İletilerinden birinde kendini tanımlarken "ben anadolu türk genciyim" diye ifade etmişti ama... İddiasının tam tersine iletiler göndererek "Osmanlıcı ve şeriatçı" bir kafa yapısı olduğunu örnekliyor ne yazık ki.! Bu gerçekler ışığında başlık iletisinin gerçek olduğuna dair belgelerin önümüze konup kanıtlanması ve sorunuzun içeriğine sadık kalınarak yanıt gelmesi açısında pek umutlu değilim... 1980 sonrası yetiştirilen gençliğin "Beş maymun sendromunu"... Onlar yaşamın gerçeklerini benimseyene, onlara dayatılan çağdışı öğretilerin yanlışlığını kavrayana kadar... Beynimizi çatlarak yaşamaya devam edeceğiz... Onlar,onlara tanımlanan "anadolu türk gencliği" sınırları içinde kendi haklılıklarını savunurken... "Dinsel öğreti ve baskıların" sürekli etkisi altında "Çağdaş yaşam ve düşünce sisteminin" dışında kalmaya ısrarla devam edeceklerdir... Geçmişe öykünen düşünce yapısının taleplerinin varacağı nokta bu ne yazık ki.! *** " Bir şey hakkında bilgi sahibi değilseniz... ..Hele o şeyi araştırmaz, üzerinde düşünmez ve düşünce üretmezseniz... ..Başkalarının ürettiği düşüncelerle yetinmek zorunda kalırsınız..." " Üstelik başkalarının ürettikleri bu düşünceleri hiç sorgulamadan doğru kabul ederseniz, ..'Dar kalıplar içinde kalmak' ve onların hegemonyası altında yaşamak zorunda kalırsınız..." Onların size dayattıkları "Osmanlıcı özlemlerinin ve dinsel amaçlarının" teyp bandı olursunuz... Toplumsal yapının bozulmasına verdiğiniz desteklerle gerçek "anadolu türk gençliğinin" ortadan kaldırılmasına... Yerine "anadolu arap gençliğinin" yetiştirilmesine payanda olur... Çağdaş toplum olma yolunda ilerlemeye çalışan anadolu halkını orta doğu halklarının geri kalmışlığına sürükleyerek... O halkın daha da kolay sömürülmesi için oynanan oyunların bilinçsiz bir destekçi olursunuz... Acı ama ne yazık ki gerçek bu.! Bu içine düştüğümüz veya düşebileceğimiz acıklı durumdan kurtulmanın yolu ise... Her birimizin insan olmanın değerlerinin farkında olmamızdan geçiyor... Bir insanın insan olabilmesinin değerlerini ise; Özgür, bağımsız, her türlü düşünce ve yönetimin kölesi olmaktan kurtuluşu için kararlı mücadelesi... Ve insanoğlunun geleceğine, onun düşünsel gelişimine yönelik çağdaş ön görü ve düşüncelere bağlılığı belirler... *** Sn abdulselaö; Lütfen ve lütfen... Gerçekten " anadolu türk genci"mi olmak istediğinizi ? ... yoksa ... Ve "anadolu arap genci" olmanız için inançlarınızı da kullanarak size dayatılan düşüncelerin etkisi altında olup olmadığınzı sorgulayın... Sn abdulselaö; Geçmişe öykünen "Osmanlıcı - anadolu arap genci"olmak yerine Hepimizin olumlu geleceği için "çağdaş anadolu türk genci" olmayı seçin... Çünkü; hepimizin torunlarının aydınlık yada karanlık geleceği siz gençlerin çağdaş ve doğru seçimlerine bağlı ! *tna *** Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Atatürk 'ün bunları söyleyip sonradan 1) Atatürk hilafeti kaldırmıştır.2) Kılık kıyafet devrimi yapmıştır. 3) Alfabe devrimi yapmıştır. 4) Medreseleri kapattırmıştır, tarikatleri ve dergahlarıda. 5) Kuran'ı Türkçeleştirmiştir. 6) Dini devlet işlerinden ayırmıştır. 7) Ümmet bilincinden, millet bilincine geçmeyi sağlamıştır. 8) Bilimin ve ilimin en gerçek yol gösterici olduğunu vurgulamıştır. Bunları yapması mümkün müdür?Evete çok yakın arkadaşları hilafetin kaldırılmaması konusunda çok uğraşmıştır ama Kazım Karabekir,Rauf bey gibi.Sonuçta kaldırılmıştır.Böyle saçma sapan şeyler yazarak neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz.Birde renginiz nedir bir öğrenebilsek.Sürekli ebruli davranıyorsunuz da. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Böyle örnekler okadar çok ki alın size bir tanede ben vereyim. ’Araplar’ın Avrupa siyasetine nüfuz edemeyip sözde istiklal kelimesine inandıkları ve bu uğurda Arap memleketlerini Avrupa emperyalizmine esir kıldıkları çok şayanı teessüftür. Araplar’ın arasında mevcud olan karışıklığı ve hoşnutsuzluğu kimse bizim kadar bilemez. Biz vakıa birkaç sene Araplar’dan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kafi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslamiyetin mukaddes yerlerinin Museviler’in ve Hristiyanlar’ın nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki; buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmiyeceğiz. Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslamiyet’e lakayt olmakla ittiham edildik. Fakat bu ittihamlara rağmen peygamberin son arzusunu yani, mukaddes toprakların daima İslam hakimiyetinde kalmasını temin için hemen bugün kanımızı dökmeye hazırız. Cedlerimizin, Selahaddin’in idaresi altında,uğrunda Hristiyanlar’la mücadele ettikleri topraklarda yabancı hakimiyet ve nüfuzunun tahtında (altında) bulunmasına müsaade etmiyeceğimizi beyan edecek kadar bugün, Allah’ın inayeti ile kuvvetliyiz. Avrupa bu mukaddes yerlere temellük etmek için yapacağı ilk adımda bütün İslam aleminin ayaklanıp icraata geçeceğine şüphemiz yoktur. Bombay Chronical gazetesi *********** bir haber yapmıştır.Ve bunu diyen Atatürk 4 ay sonrada meclis açılışında şöyle bir konuşma yapmış çok ilginç “Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz. - M. Kemal Atatürk Kaynak: Millet Meclisi Tutanak Dergisi D. V, C. 20, Sa. 3) Bilmem bazılarının niyetlerinin ne olduğu anlaşılabilmiş midir? Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 başka bir başlıkta sevgili sardunyam'ın anlattığı şahsi bir anısını bile kanıtlamasını isteyen bu forum üyesinin, hiçbir kaynak ve kanıt belirtmeden verdiği bu menşei belirsiz yazı hakkında kaynak ve kanıt göstermesi zorunludur; bu öncelikle her söylenene bir kanıt getirilmesi gerektiği yönündeki kendi şahsi düşüncesi açısından bir zorunluluktur. eğer bu zorunluluğu yerine getiremezse amacı açıkça ortaya çıkmış olacak yaptığı bu hareketi açıkça kışkırtma olarak nitelendireceğim. ayrıca kendisinin iyi bilmesi gereken bir konu vardır ki; burada birlikte düşünce paylaşımında bulunduğumuz hiçbir arkadaşımız bu tip uydurmalara pabuç bırakmayacaktır. herhalde kendisi de bunu farketmiştir artık; en azından ben öyle olmasını umuyorum. açtığı her başlıkta laik demokratik cumhuriyet rejimine çeşitli yollardan eleştiri getiren abdulselaö'nün (ki böyle bir hakkı vardır elbette) atatürk ve cumhuriyet tarihiyle ilgili yazılarında bu değerleri sahipleniyormuş gibi bir tavırla ortaya çıkması ve bu değerlerin sahiplenicisi ve öğreticisi konumunda yer almaya çalışması oldukça trajikomiktir. ondan önce bu değeri saptırmadan tüm tarihi öğeleriyle birlikte güvenilir kaynaklardan bize ulaştırabilecek çok değerli arkadaşlarımız vardır. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 benım fikirlerim hangi görüşe sahip oldugumda kımseyı ılgılandırmıyo..ister rengım cok kırmızıdır isterse mat tır.. arkadaşım, güncel konularda neden siyaset tartışıyosun o zaman. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 arkadaşım, güncel konularda neden siyaset tartışıyosun o zaman. Evet niye ?Biz renginizi bilirsek ;hem sizin açınızdan daha dürüstçe olur bu durum - katılırız katılamayız -savunduğunuz şeylerin arkasında daha kolay durursunuz, bizim de cevabımız, ona göre olur. En azından sizde yazdıklarımızdan alınmazsınız Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 niye bu siyaset tartısmama engelmi??oraya yazdım kaynakları ama silindi nedenini bilmiyorum hayır. fikirlerinin bizi ilgilendirmediğini düşünüyorsan, siyasi tartışma platformunda ne işin var onu anlamadım. fikirlerini açıklamadan nasıl düşünce beyan edeceksin. senin bildiğin fakat başkarının henüz keşfedemediği bir yöntem mi var Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Ben bilmiyorum siz biliyorsanız aydınlatın lütfen.. Nedeni o kadar basit ki; Bakın dünyada hiç bir ülke yoktur ki, yönetim şekli dine dayalı olup aynı ölçüde gelişmiş olsun... Avrupa bundan 200 yıl önce yaptığı devrimlerle dini siyasal yaşamdan çıkartmıştır. Ve çıkartığı anda gelişim göstermeye başlamıştır... Mesela papazların toplum yaşamına olması gerekenden fazla müdahalesi Avrupa'da binlerce kadın cadı kabul edilerek yakılmış, binlerce bilim insanını idam etmiş, bilimle ilgilenmeyi tanrıya karşı çıkış saymış, dinleri aynı olmasına rağmen farklı mezhepleri seçen hristiyanların yüzlerce yıl savaşmasına sebep olmuş yani hayatı kaosa ve kargaşaya sürüklemişlerdir... Tıpkı Osmanlı'nın dini 1500 lerden sonra hayatın tam ortasına yerleştirip bilimden ve ilimden uzaklaşması ve düşünen insanları günahkar sayması, bulunan buluşlara değer vermemesi gibi... Zaten Osmanlı'nın çöküşüde din adamlarını devlet yönetimine karıştırmaya başlamasından sonra hızlanmıştır... Günümüze bakın dini devlet işlerine karıştıran hangi ülke (özellikle islam ülkeleri) demokrasi, bilim, teknoloji, sanat, kültür, insani değer ve dünyaya ayak uydurmada gelişme göstermiştir... Kaos ve kargaşa en çok bu ülkelerde görülür... Bu ülkelerde yaşamakta olan insanlar her türlü sömürüye maruz kalmaktadır... Çünkü dini devlet işlerine karıştırdığınızda ve çağa ayak uyduramadığınızda din baronları kendi kirli dünyevi işlerini sizlere şirin gösterir, özellikle bazı meseleleri göndemde tutarak düşünen insanları asimile etme çabasındadırlar... Atatürk bütün bunları ve çok daha fazlasını öngörerek yukarıda saydığımız devrimleri yapmıştır... Tarih ve gündem ondan dersler çıkartabildiğimiz sürece anlam kazanır... DÜŞÜNEN VE SÖMÜRÜ DÜZENİNE KARŞI DURAN BÜTÜN İNSANLIĞA SELAM EDİYORUM... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Nedeni o kadar basit ki; Bakın dünyada hiç bir ülke yoktur ki, yönetim şekli dine dayalı olup aynı ölçüde gelişmiş olsun... Avrupa bundan 200 yıl önce yaptığı devrimlerle dini siyasal yaşamdan çıkartmıştır. Ve çıkartığı anda gelişim göstermeye başlamıştır... Mesela papazların toplum yaşamına olması gerekenden fazla müdahaleci oluşu Avrupa'da binlerce kadının cadı kabul edilerek yakılmasına, binlerce bilim insanını idam etmiş, bilimle ilgilenmeyi tanrıya karşı çıkış saymış, dinleri aynı olmasına rağmen farklı mezhepleri seçen hristiyanların yüzlerce yıl savaşmasına sebep olmuş yani hayatı kaosa ve kargaşaya sürüklemişlerdir... Tıpkı Osmanlı'nın dini 1500 lerden sonra hayatın tam ortasına yerleştirip bilimden ve ilimden uzaklaşması ve düşünen insanları günahkar sayması, bulunan buluşlara değer vermemesi gibi... Zaten Osmanlı'nın çöküşüde din adamlarını devlet yönetimine karıştırmaya başlamasından sonra hızlanmıştır... Günümüze bakın dini devlet işlerine karıştıran hangi ülke (özellikle islam ülkeleri) demokrasi, bilim, teknoloji, sanat, kültür, insani değer ve dünyaya ayak uydurmada gelişme göstermiştir... Kaos ve kargaşa en çok bu ülkelerde görülür... Bu ülkelerde yaşamakta olan insanlar her türlü sömürüye maruz kalmaktadır... Çünkü dini devlet işlerine karıştırdığınızda ve çağa ayak uyduramadığınızda din baronları kendi kirli dünyevi işlerini sizlere şirin gösterir, özellikle bazı meseleleri göndemde tutarak düşünen insanları asimile etme çabasındadırlar... Atatürk bütün bunları ve çok daha fazlasını öngörerek yukarıda saydığımız devrimleri yapmıştır... Tarih ve gündem ondan dersler çıkartabildiğimiz sürece anlam kazanır... DÜŞÜNEN VE SÖMÜRÜ DÜZENİNE KARŞI DURAN BÜTÜN İNSANLIĞA SELAM EDİYORUM... ben de seni alkışlıyorum arkadaşım Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Atatürk'ün inançlı bir insan olduğunu yazdığı günlüklerden anlıyoruz... Bu yazdığınızın gerçek olup olmadığını bilmiyorum ancak sormak istediğim şudur... 1) Atatürk hilafeti kaldırmıştır. 2) Kılık kıyafet devrimi yapmıştır. 3) Alfabe devrimi yapmıştır. 4) Medreseleri kapattırmıştır, tarikatleri ve dergahlarıda. 5) Kuran'ı Türkçeleştirmiştir. 6) Dini devlet işlerinden ayırmıştır. 7) Ümmet bilincinden, millet bilincine geçmeyi sağlamıştır. 8) Bilimin ve ilimin en gerçek yol gösterici olduğunu vurgulamıştır. Bütün bunları neden yapmıştır? Bugün ki manzara için Atatürk'ün inancından yola çıkarak haklı gerekçeler arıyorsanız yanılıyorsunuz... Şuan ki Türkiye gerçeği Atatürk'ün kurduğu ve istikametini gösterdiği Cumhuriyetten uzakta. Çünkü O halkının herşeyden önce bilinçlenmesini istiyordu ve din kesinlikle siyasi malzeme yapılamazdı, ancak şimdi görüyoruz ki, inanç suistimal edilerek halk geri bırakılıyor, eğitim başta olmak üzere herşeyin içi boşaltılıyor ve Muassır Medeniyet seviyesinin çok altına iniyoruz... Lütfen sorumu yanıtlar mısınız? ****... kısaca şunu söylemem gerekiyor sevgili sardunyam...yukarıda sıraladadıklarınıza kimse itiraz etmiyor edemezde o dönemde atamızın yapmış olduğu devrim yapılması gereken devrimdi bunu her önder yapamazdı..bunun tartışması olamaz bile.. O dönemde yozlaştırılan isam,sahte hocalar,imamlar,sabetaylar,koministler,mason locaları vs atamız bunların tehlikesini fark etmiş ve hepsine kerşı olmuştur ve kesin olarak bunlara karşı devrim yapmıştır.şimdi buna kılıf arayacak olanın aklına şaşarım. Bu başlığı açan arkadaşım bu sıraladıklarına karşı olduğunu yada buna karşı bir yazısını görmedim...Art niyet olduğunada inanmıyorum. Asıl olay Atamızı Ateist Gayri müslüm göstermeye çalışanlara karşı yazıdır diye düşünüyorum ve bu arkadaşımı kutluyorum... Kim ne anlarsa anlasın ben bu arkadaşımın yazılarında hiç bir art niyet görmüyorum. **************** saygılar.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 ingilterede okul acan ve londra,da büyük bir merkez binasi satin alan fethullahcilar,ingilterenin dahilinde yabancilara dönük faliyet gösteren mi ve dis istihbarat servisi 6 m.nin uzakdoguya yönelik faliyet gösteren cife ortadoguya yönelik faliyet gösteren meicile okullar konusunda beraber calisma yürütmektedir FETHULLAHCI ISTIHBARATCILARIN OPERASYONLARI DEVLETIN GUCUNU, DEVLET SAVUNUCULARINA KARSI KULLANMA ASAMASINA GELMIS OLAN FETHULLAHCILARIN, OPERASYONEL ANLAMDA KAYDA DEGER BASARILARI MEVCUTTUR. OPERASYONLARINDA, AMACA ULASMADA HER YOLU MUBAH SAYAN VE HER TURLU SINIR TANIMAZ FIRSATCILIK, AHLAKSIZLIK, TAKIYYE UNSURLARINI ICEREN BIR KONSEPT CERCEVESINDE HAREKET EDEN FETHULLAHCI isthbaratcilarin kullandiklari yöntem sunlardir telefon dinleme tehdit sahte belge üretimi ve montaj,carpitilmis bilgiye yönelik kampanyalar hirsizlik , kundakcilik santaj amacli kadin pazarlama ve görüntü kaydi , her türlü illagal kayit kullanimi (böcek, gizli kamera .),rüsvet, gasp, darp, bilgisayar sahtekarliklari, ev ve isyeri kursunlama ,emniyeti suistimal,hakim kiralama ve digerleri fethullahci istihbaratcilar tarafindan hasim kabul edilen kisi ve kuruluslar aleyhine yürütülen dezenformasyon faliyetlerinden baslicasi CARPITILMIS VEYA TAMAMEN UYDURMA BILGILERE DAYALI SAHTE BELGELER URETMEKTIR; TEKNIK DEYIMLE "FABRIKATORLUK" YAPMAKTIR....acimazsizca daha cok sahte belgelerle bu toplum karsi karsiya kalacaktir..amac! amaca ulasmada heryol mubah? Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2008 Hadi canım sizde abartmayın bu kadar.. hem Atatürk'ün anasının başıda kapalıydı...!!! Atatürk duada ederdi... sanrım arapca'da biliyordu... Butun bunlar Atatürk'ün şeriat özlemiyle yanıp tutustugunu göstermiyor mu sizcede? ))) Birileri onlara ezberletilenleri daha iyi çalışıp gelmeli... Bu kadının kafasını örtmekle aptallaştıramayacağınız gibi bu adamın aklını hurafelerle karıstıramazsınız... Sanırım sizin gidip buyuklerinizin gelmesi gerekecek.... Baya hafifmişsiniz... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 hem Atatürk'ün anasının başıda kapalıydı...!!!Atatürk duada ederdi... sanrım arapca'da biliyordu... küçükken kuran kursuna da gitmiş zaten Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 ****... kısaca şunu söylemem gerekiyor sevgili sardunyam...yukarıda sıraladadıklarınıza kimse itiraz etmiyor edemezde o dönemde atamızın yapmış olduğu devrim yapılması gereken devrimdi bunu her önder yapamazdı..bunun tartışması olamaz bile..O dönemde yozlaştırılan isam,sahte hocalar,imamlar,sabetaylar,koministler,mason locaları vs atamız bunların tehlikesini fark etmiş ve hepsine kerşı olmuştur ve kesin olarak bunlara karşı devrim yapmıştır.şimdi buna kılıf arayacak olanın aklına şaşarım. Bu başlığı açan arkadaşım bu sıraladıklarına karşı olduğunu yada buna karşı bir yazısını görmedim...Art niyet olduğunada inanmıyorum. Asıl olay Atamızı Ateist Gayri müslüm göstermeye çalışanlara karşı yazıdır diye düşünüyorum ve bu arkadaşımı kutluyorum... Kim ne anlarsa anlasın ben bu arkadaşımın yazılarında hiç bir art niyet görmüyorum. **************** saygılar.. Bugünde islam sahte hocalar, imamlar, sabetaylar, koministler, mason locaları var... Ayrıntıyı görmek lazım Atatürk örnek teşkil ediyor, önce insan, sonra devlet adamı, özünde müslüman (olmasa ne olur) yani insanlığının ve devlet adamlığının önüne dini inancını geçirmiyor... Geçirenleride sevmiyor... İzinde vermiyor... Atatürk gayri müslim değildi, günlüğünü okuyan bilir... Ama velevki öyleydi ne olur bu onun bu ülke için yaptığı hizmetleri değersiz mi kılar? Asla... Zaten dememiz o, neye inanıyorsan inan önce insansın, görevine, işine, sorumluluğunu aldığın devlet yönetimine bunu karıştırma... Eğer bir yaratıcıya gerçekten inanıyorsa kişi bilir ki, neye inandığından çok nasıl yaşadığın, neler yapıp, neler yapmadığındır önemli olan, inanmak yetmiyor, yalancı, düzenbaz, ikiyüzlü olduktan sonra inanmanın ne önemi var... Devlet adamlığı zordur özen ister en önemlisi dürüstlük ve vazifeye saygı ister... Devlet adamı ülkedeki müslim, gayri müslim,ateist, agnorsist, teist..v.s. her neyse hepsine karşı sorumludur, eşit mesafede durmalıdır... Arkadaşın niyetini bilemem ama yaptığı şeyden hoşlanmadım... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Evet niye ?Biz renginizi bilirsek ;hem sizin açınızdan daha dürüstçe olur bu durum - katılırız katılamayız -savunduğunuz şeylerin arkasında daha kolay durursunuz, bizim de cevabımız, ona göre olur. En azından sizde yazdıklarımızdan alınmazsınız Neden benim rengim bukadar ilgilendiriyoki sizi..benim rengımlemi benim hakkımda fikir sahibi olacaksınız..bumu sizdeki insana bakış acısı..sankı tek ben mi varım bu forum sitesinde??insanlar sizin yuzunuzden atatürke düşman kesılıyolar..*********** Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Nedeni o kadar basit ki; Bakın dünyada hiç bir ülke yoktur ki, yönetim şekli dine dayalı olup aynı ölçüde gelişmiş olsun... Avrupa bundan 200 yıl önce yaptığı devrimlerle dini siyasal yaşamdan çıkartmıştır. Ve çıkartığı anda gelişim göstermeye başlamıştır... Mesela papazların toplum yaşamına olması gerekenden fazla müdahalesi Avrupa'da binlerce kadın cadı kabul edilerek yakılmış, binlerce bilim insanını idam etmiş, bilimle ilgilenmeyi tanrıya karşı çıkış saymış, dinleri aynı olmasına rağmen farklı mezhepleri seçen hristiyanların yüzlerce yıl savaşmasına sebep olmuş yani hayatı kaosa ve kargaşaya sürüklemişlerdir... Avrupada hala daha klise ve papazların oteritesi saglamdır..ben kendim biliyorum belediye secimlerinde papazlar oldukca etkılıler.. Tıpkı Osmanlı'nın dini 1500 lerden sonra hayatın tam ortasına yerleştirip bilimden ve ilimden uzaklaşması ve düşünen insanları günahkar sayması, bulunan buluşlara değer vermemesi gibi... Zaten Osmanlı'nın çöküşüde din adamlarını devlet yönetimine karıştırmaya başlamasından sonra hızlanmıştır... osmanlı tarihini iyi ararstırırsanız dünya çapında bilim,ilim,tıp,matematik,fizik alnında gelişme gostermiş türklere rastlarsınız Günümüze bakın dini devlet işlerine karıştıran hangi ülke (özellikle islam ülkeleri) demokrasi, bilim, teknoloji, sanat, kültür, insani değer ve dünyaya ayak uydurmada gelişme göstermiştir... Kaos ve kargaşa en çok bu ülkelerde görülür... Bu ülkelerde yaşamakta olan insanlar her türlü sömürüye maruz kalmaktadır... Çünkü dini devlet işlerine karıştırdığınızda ve çağa ayak uyduramadığınızda din baronları kendi kirli dünyevi işlerini sizlere şirin gösterir, özellikle bazı meseleleri göndemde tutarak düşünen insanları asimile etme çabasındadırlar... o halde dewlet neden dine karışıyor..laiklikse tarafsız laiklik olmalı Atatürk bütün bunları ve çok daha fazlasını öngörerek yukarıda saydığımız devrimleri yapmıştır... Tarih ve gündem ondan dersler çıkartabildiğimiz sürece anlam kazanır... DÜŞÜNEN VE SÖMÜRÜ DÜZENİNE KARŞI DURAN BÜTÜN İNSANLIĞA SELAM EDİYORUM... selamın başım üstünedir!! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Neden benim rengim bukadar ilgilendiriyoki sizi..benim rengımlemi benim hakkımda fikir sahibi olacaksınız..bumu sizdeki insana bakış acısı..sankı tek ben mi varım bu forum sitesinde??insanlar sizin yuzunuzden atatürke düşman kesılıyolar..once kendinize bi çeki duzen verin Herkes savunduğu şeyin rengi ile özdeştir bu sizi şaşırtmasın... Demişsiniz ya insanlar sizin yüzünüzden Atatürk'e düşman kesiliyorlar diye, birde şöyle bir durum var "insanlar bazı dinciler yüzünden dinden imandan soğuyor" Unutmamak lazım asıl tehlike yalancılardan gelir... selamın başım üstünedir!! Avrupa'da büyük çoğunluk hristiyan ama sizin yakından bildiğinizi söylediğiniz şeyin aksini bizde yakından biliyoruz... Avrupa ortaçağdan kalma geleneklerini terk etmiştir, oysa bizdekiler ortaçağ adetlerini yeniden canlandırmak derdinde... Avrupa'da din etkisini yitirmiştir... Söyledikleriniz gerçekçi değil... Osmanlının yükseliş ve çöküş dönemlerini inceleyin ve bakın bakalım çöküş döneminde Osmanlı bilimle, matematikle, kültürlemi ilgilenmiş yoksa dinle mi? Neden çöktüğünüde anlamış olursunuz... Devlet dine karışmıyor devleti yönetmeye talip olanlar dini kullanarak iktidara geliyor sonrası malum... Neden inançla bu kadar meşgul bu ülke, neden bölücüler bize haksızlık yapılıyor diyor ve dincilerde aynını söylüyor... yıl 1919, Kürt ayrılıkçılar ve dinciler işbirliği içinde... Yıl 2008 tarih tekrar ediyor... Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 sn sardumyan osmanlı ne zamankı kuran'ın ısıgından uzaklaşmışsa o zaman cökmeye baslamıstır... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Tam tersi Osmanlı ne zaman din ulemasına aldanmaya başladıysa o zaman çökmeye başlamıştır. En basit ve herkesin bildiği örnek: Matbaayı günah diye 100 yıl sonra kullanmaya başlaması o yobazlar yüzündendir... Kuran devlet yönetmek için gönderilmedi, Kuran ona inananlar için yol göstericidir... Zaten dinin özüde yol olmasıdır, o yola ya girersin ya çıkarsın, senin yolun devleti alakadar etmez... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 sn sardumyan osmanlı ne zamankı kuran'ın ısıgından uzaklaşmışsa o zaman cökmeye baslamıstır... Önce Osmanlinin analari kimdi onu ögrenin sonrada neden cöktügünü anlarsiniz,birakin Kurani bir kenara,Amerika Kuranla yükselmedi.Kafa ile bilim ile yükseldi,orada kimse türban savasi vermiyor,orada din kilisede üniversitede veya mecliste degil. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.