Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu nasıl din! Bu nasıl İbadet!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Beni şaşırtıyorsunuz cidden sayın Tengeriin,

verdiğiniz bütün örnekler siyasi..ve işin ilginç tarafı,verdiğiniz bütün örnekler dindar diye bilinen guruptan değil de milliyetçilik kendilerinin sanan bir guruptan olmasın.Öyle bi gurup ki muhteremler,Malatya da tanıdığımız arkadaşımızın canına mal oldu ramazanda sigara içmesi.Ama yapanlar dindar kimlikli değildi ne garip.Hatta ve hatta dindarlarla okulda bi kavga kıyamet kopmuştu ki bu muhteremlerle,konu akıllara şenlik.. Bizim muhteremler kandilde davet ettikleri dindarlardan,"vay siz biz müslümanlara sormadan nasıl mevlüt okutursunuz" diye cevap almışlar da yurtta.Ertesi gün okul tam gaz ,bol polis bol sandalye.. E efendim şimdi şuç dinde(!).. hııımmmm yuttum bende..

• Cevaplar 128
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
............

ftoyd, kusura bakma ama özellikle İncil alıntılarının en hafif tabirle anlamsızlıklarına moderasyonun yıldızlamayacağı bir tanım bulmakta zorlanıyorum. "Erkek başını örtmemeli, kadın açarsa saçını kestirsin... erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı..." Bu bilim çağında bu sözleri nasıl ağza alabiliyorsunuz, aklım almıyor.

Bunlara zerre kadar prim veremem, hiç kusuruma bakma...

Bin sene önce olsaydı bu sözler yenir yutulurdu. Bugün beş para kıymet etmez!

Gönderi tarihi:

Sayin ftoyd,

şu muhakkak ki, Muslumanlar genellikle, Islam dinini "taklit" ederek ibadet ederler. Ogrenerek, anliyarak degil. Buyuklerin yaptigini "taklit" ederler. Islam dini ile diger Judeo-Christian dinleri arasinda en buyuk farki odur bence. Diger dinlerde, anlamak var, tenkit etmek var, tartismak var. Islam dininde, Musluman toplumlarinda dini tartisma iyi karsilanmaz. Bunu defalarca goruyoruz!

Bu sebepten, Islam dininde gerekli olan reformlar tapilmamis, ve halan orta cagda yasiyorlarmis gibi yasarlar!

Dun bir Musluman bayani dinledim. Adi Irshad Manji. Bu bayan halan kendisini Musluman olarak herkese tanitior ama Islam dininde cok reforma ihtiyac oldugunu kabul ediyor. Bu sozleri soyledigi icin hayatina tehditler geliyor!

Iste benim bildigim Islam dini bu. Tenkit edmezsiniz! Aklinizi kullanamazsiniz!

Gönderi tarihi:

verdiğiniz bütün örnekler siyasi..ve işin ilginç tarafı,verdiğiniz bütün örnekler dindar diye bilinen guruptan değil de milliyetçilik kendilerinin sanan bir guruptan olmasın.Öyle bi gurup ki muhteremler,Malatya da tanıdığımız arkadaşımızın canına mal oldu ramazanda sigara içmesi.Ama yapanlar dindar kimlikli değildi ne garip.Hatta ve hatta dindarlarla okulda bi kavga kıyamet kopmuştu ki bu muhteremlerle,konu akıllara şenlik.. Bizim muhteremler kandilde davet ettikleri dindarlardan,"vay siz biz müslümanlara sormadan nasıl mevlüt okutursunuz" diye cevap almışlar da yurtta.Ertesi gün okul tam gaz ,bol polis bol sandalye.. E efendim şimdi şuç dinde(!).. hııımmmm yuttum bende..

Hayır Sayın ftoyd...

Kasıtlı olarak verdim bu örneği, çünkü o "Milliyetçi" namını verdiğiniz kesim ile aralarında hiç bir fark yok.

Zira "Milletçilik" denen şey hiçbir "Sağ" akımın sahip olamayacağı bir düşün ve kabuldür.

Milliyetçiliği gerçekleştirebilen ve tam anlamı ile ortaya koyabilen akım "Sol" akımdır.

Milliyetçi olduğunu iddia edebilen bir kesim nasıl olurda "Hedef Turan, Kitap Kur'an" diyebilir?

Nasıl olurda Arap geleneklerini benimseyip bunu yayma amacında olabilir ve günümüzde gördüğümüz üzere Arap Giysisinin arkasında durabilir?

O yüzden İslamcılar ile o kendini Milliyetçi sanan kesim aynı ortak paydada birleşmektedirler: Karanlık...

Verdiğim örnekler de başıma gelen, yaşadığım ve şahit olduğum örneklerdir.

Ayrıca şu son dönemde MHP'nin ve AKP'nin kendilerine yakışanı yapıp "Türban" konusunda ağız birliği yapmaları bile onları aynı kefeye koymak için yeterlidir zaten.

"Din"i ortak payda olarak alan hiçbir akım, Milliyetçiliği temel olarak almıyordur, alamaz, imkansız...

Gönderi tarihi:
Türban kimseye zarar vermez, kişinin kendi tercihidir, bizim anayasal bir düzenimiz var, şeriat kanunları uyugalanmıyor, kimseye başınızı kapatın denmiyor, ve hiçbir zamanda denmeyecek

Üniversitelerde ve heryerde

.

.

.

türbanla üniversiteye girince KAİNAT ÇÖKECEK

saygılar

:clover::clover::clover:

Teşekkürler sayın tarafsız...

Bu forumda iki seneyi geçti yazıyorum yazdığım yazılar " agresif" olabilir bazılarınca fakat kimse şunu yazamaz "YALAN YAZDIN" veya yazdıklarında "KASIT" var.

Ve Yazıştığım kişilerden istediğim "BİLGİ ALIŞVERİŞİ" olsun yazdıklarımızla karşılıklı fakat ekseriyetle gördümki ateist,gizli misyoner, agnostik vs vs ve ortak oldukları tek yan "İSLAM" karşıtlığı tamam kimse,kimseye istemediği hiç bir şeyi dayatamaz ama bu topraklarda "ÜLKEMİZ;TÜRKİYE" de Müslüman'mı her şeyin sorumlusu ve "KUNTA KİNTE" olmak.

Bu itibarla " BİLİMSEL VE ÇAĞDAŞ" geçinen Türkiye şartlarında kendini "SOLCU" ve sosyal demokrat sananlara şunu hatırlatmak isterim artık kral çıplak...

Ve sayın tarafsız sizinle hiç bir fikri beraberliğimiz yok (istisnalar kaideyi bozmaz) ama aynı vatanda yaşamaktan (ve sizin gibi milyonların olduğunu bilmekten) "DEMOKRASİ" adına memnunum İnsanımız ve evlatlarımız adına,geleceğimiz adına bu itibarla size tekrar teşekkür eder "TARAFSIZLIĞINIZIN,DEMOKRASİ,İNSAN HAKLARI,ÇOĞULCULUK VE SİVİL TOPLUM İÇİN DEVAMINI DİLERİM"

Saygılar.

:)

Gönderi tarihi:
Bu kadar mı yoksunsunuz başkasının penceresinden bakabilmeyi sağlamak anlamında..

Başkasın penceresi olarak eğer, bir milletin kültürüne bakmayı kast ediyorsan; Evet yoksunuz. Çağlar öncesi milletlerin kültürlerine özenmiyoruz. Ama neye özeniyoruz? Evrensel kabullere. Anlayabilmen için söylüyorum, bilime, bilimsel hukuka, genel kabul görmüş etik ahlaka önem verip kabulleniyoruz. Çağlar öncesinin Yahudi yada Arap kültürüne önem vermiyoruz.

İncilden sözleri yazmışsın ama, son sözü bilinçli olarak atlamışsın. İşte almadığın o sözde, örtünün kendi yahudi toplumunun geleneği olduğunu yazıyor zaten. O sözü buraya alıntılayıp altını çizeceğim. Ve seni, ikibin yıl öncesinin yahudi geleneklerinin sözcülüğünü yapmaya değilde, çağdaş, evrensel genel kabullere sahip çıkmaya çağırıyorum.

"10/6 Eğer kadın örtünmüyorsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün.

...............

10/16 Bu konuda çekişmek isteyen biri varsa, şunu bilsin ki, bizim ya da Tanrı'nın topluluklarının başka bir geleneği yoktur."

Şu saçmalığa bak. Şimdi bu iki bin sene öncesinin yahudi geleneği kabul etmeyen bayanlar saçlarını kazıtacak. Yada yahudi topluluklarının geleneğine göre saçlarını örtecek.

Gönderi tarihi:
hangi uyduruk dinden alıntı bilmem ama,

El ayak çaprazlama kesmenin hangi uyduruk dinden olduğunu mu sordunuz: 5/33 Kuran ayetine bakın, anlarsınız...

Bu arada sayın TARAFSIZ, sizin de yeşil yeşil yoncalarınız gelmiş, tebrikler... Ne kadar demokrat olduğunuz için nasıl mutluluk duydunuz kim bilir!

Size daha da mutlu rüyalar ve iyi uykular dilerim...

Gönderi tarihi:

İşte bir light müslümanımız :

ben bir müslüman olarak dahi TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE başörtülü insanları üniversitede görmek istemiyorum!... bunun nedenini maddeler halinde açıklayacağım, nasıl bir tepki alırım şimdiden bilemiyorum, ama bütün samimiyetimle sadece şunu söylüyorum OLMASIN!...İSTEMİTORUM!....

light müslümanlar ortalıkta müslümanlık kardeşliğin hoşgörünün dinidir derken aslında müslümanlığın propagandasını koyu müslümanlardan daha çok yapıyor buda müslüman nüfusta (en azından light nüfusta ) daha çok artış yaratıyor.

.............

Ne zamana kadar gerçeklerle yüzleşmekten kaçıp kendinizi kandıracaksınız.Sizlerin hayalinde ürettiği islam hiç bir zaman var olmadı ve hiç bir zamanda var olmayacak.

İşte bir de aydınımız:

Üniversitlerde güzel sanatlarda, çıplak kadın heykelleri, resimler yapılıyor, bikinili tiyatro gösterileri ve animasyonlar oluyor, üniversiterde yüzme havuz yok mu, orada insanlar bikiniyle yüzmüyormu ? 2. sayfadaki iletimi okumadınız sanırım, orada bu tür sorunlardan bahsettim ! Yani üniversitelerde türbandan çok daha olumsuz (siz bir sorun olarak görüyorsunuz) olaylar dönüyor ! bu olaylar dönerken türban devlet dairelerine ve üniversitelere zarar vermez ! kim görmüşki zarar verdiğini ?

İran islam devrimi, bu tür aydınların (!) desteğiyle gerçekleşti. Veee sonuç:

:clover::clover::clover:

Teşekkürler sayın tarafsız...

...........

Ve sayın tarafsız sizinle hiç bir fikri beraberliğimiz yok (istisnalar kaideyi bozmaz) ama aynı vatanda yaşamaktan (ve sizin gibi milyonların olduğunu bilmekten) "DEMOKRASİ" adına memnunum İnsanımız ve evlatlarımız adına,geleceğimiz adına bu itibarla size tekrar teşekkür eder "TARAFSIZLIĞINIZIN,DEMOKRASİ,İNSAN HAKLARI,ÇOĞULCULUK VE SİVİL TOPLUM İÇİN DEVAMINI DİLERİM"

Saygılar.

:)

Bu arada sayın TARAFSIZ, sizin de yeşil yeşil yoncalarınız gelmiş, tebrikler... Ne kadar demokrat olduğunuz için nasıl mutluluk duydunuz kim bilir!

Size daha da mutlu rüyalar ve iyi uykular dilerim...

Gönderi tarihi:
Dun bir Musluman bayani dinledim. Adi Irshad Manji. Bu bayan halan kendisini Musluman olarak herkese tanitior ama Islam dininde cok reforma ihtiyac oldugunu kabul ediyor. Bu sozleri soyledigi icin hayatina tehditler geliyor!

Konca Kuriş... Kur'anda örtünme olmadığını söylediği için cesedi bir evin bodrumunda bulundu. Bazı aklı evvel cici demokratlarımız da bunlara yaranmak için "yazıktır yaaa... Aaamaan... Cici cici örtüyorlar işte, ne olacak sanki, yazıııkk..." triplerine girerler.

Uykunun derininden ancak ölüme varılırmış...

Altı güzide bilimcimizin öldüğü kazayı yapan uçağın KARA KUTUSU ÇALIŞMIYORMUŞ!!!

Bu uygar bir ülkede olsa yer yerinden oynardı. BİR UÇAĞIN KARA KUTUSUNUN ÇALIŞMAMASI demek akla ziyan bir durumdur, daha bir şey söyleyemiyorum, dilim tutuluyor.

Bu ülkenin gündemi ne? BAŞÖRTÜSÜ!

Yazık!...

BU ÜLKEDEN ARTIK UTANAMIYORUM DA... BU ÜLKE HAKKINDA DUYGULARIMI YİTİRMEK ÜZEREYİM.

Gönderi tarihi:

verdiğiniz bütün örnekler siyasi..ve işin ilginç tarafı,verdiğiniz bütün örnekler dindar diye bilinen guruptan değil de milliyetçilik kendilerinin sanan bir guruptan olmasın.

Ftoyd, sen de beni öyle bir şaşırttın ki sanki senin yazılarını da başkası yazıyor!

Sen bu ülkede, özellikle de şu ortamda dini siyasetten nasıl ayırırsın???

Hadi böyle bir hata yaptın, "Allahu ekber" diyerek oruç tutmayanlara saldıran müslümanları (!) siyaset adına nasıl ayrı kefede değerlendirirsin?

Ne oluyor bu forumdaki arkadaşlara? Anlamış değilim!

Gönderi tarihi:
Yok mu bundaki güçlü manevi duygumuzu anlayacak aranızda.İnanmazsanız inanmayın,sizi bağlar.Yok mu en azından inananın kalbindeki inanç hissiyetinin maneviyatını kavrayabilecek..Bu kadar mı yoksunsunuz başkasının penceresinden bakabilmeyi sağlamak anlamında..

1. Sen buradaki yazıları okudun mu?

2. Yok mu sizin aranızda bu ülkenin korumak zorunda olduğu değerlerini anlayabilecek???

3. Yok mu aranızda bu saf duygularınızı kullananları anlayabilecek/görebilecek?

4. Yok mu aranızda tehlikenin farkında olan?????

Saygılar!

Gönderi tarihi:

Aslında bu başörtüsü sorunu(!)nu Kürt sorunu(!) ile bir birleştirebilselerdi! Asıl amaçları buydu. Şu Kürt halkını PKK değil de İslam etrafında toplayıp bir ayaklandırabilseler! Tüm rüyaları bu. Bundan başka bir şey bu Cumhuriyetin hakkından gelemez.

PKK kalktı ordunun itibarını zedelemeye yönelik bir işe kalkışıp boyunun ölçüsünü aldı, işin o ayağı şimdilik bozuldu. Bu hükümet geciktire oyalaya, kış şartları gelip operasyon zorlaşana kadar bekletse de tezkereyi çıkartmak zorunda kaldı. Amacına da ulaştı, aşırı soğuklar yüzünden operasyonlara son verilmek zorunda kalındı. Hükümet de Kürtlerle ilgili anayasal düzenlemeleri bekletip sadece başörtüsü ile ilgili olanı öne sürdü, şimdilik...

Yeni tezgah ve düzenlere... Şu Kürtler bir PKK dan vazgeçip yeni bir Şeyh Said üretebilirlerse... "DTP liler namaz kılmıyor, oruç tutmuyor" propagandalarını zaten yayıyorlar. Başbakan da Diyarbakır'ı istiyor belediye seçimlerinde. Kürt vatandaşlar da artık bi zahmet başörtüsü sorununa ilgi gösterecektirler herhalde! TC yi yıkmanın yolu güçleri birleştirmekten geçiyor, İran'da öyle yaptıydı, şişşşt, çaktırmayın. Sonra devrim muhafızları öbek öbek diz çöktürüp Kürtleri kurşuna dizdi, o ayrı...

Cehenneme giden yolun iyi niyet taşları ile döşeli olduğunu görmeyen bir sürü aymaz ve ayakta uyurgezer demokrat aydınımız var nasılsa. Bunlar üniversite kapısında hıçkıran kızları kamera ile çeker ve "yazıııık!" diye sızlanır ve İstanbul Büyükşehir belediyesi Nazım Hikmet'in mezarını hazırladı, getirtecek diye içlenirler.

Vah saf sosyal demokratlarımız vahhh...

Gönderi tarihi:
Bazı aklı evvel cici demokratlarımız da bunlara yaranmak için "yazıktır yaaa... Aaamaan... Cici cici örtüyorlar işte, ne olacak sanki, yazıııkk..." triplerine girerler.

Yahu demirefe,

Sistem aydın geçinen insanları bile bu şekilde kandırabiliyorken örtünme ihtiyacı duyan masum insanlar ne yapsın biiirrr, örtünen ve İran özlemi duyan Arap zihniyetler ne yapsın ikiii...

Herşey o kadar tıkırında işliyor ki.... Umudunu kaybetmemek elde değil!

Yazıklar olsun demenin dışında ne diyebilirsin ki!

Gönderi tarihi:

Yahu demirefe,

Sistem aydın geçinen insanları bile bu şekilde kandırabiliyorken örtünme ihtiyacı duyan masum insanlar ne yapsın biiirrr, örtünen ve İran özlemi duyan Arap zihniyetler ne yapsın ikiii...

Herşey o kadar tıkırında işliyor ki.... Umudunu kaybetmemek elde değil!

Yazıklar olsun demenin dışında ne diyebilirsin ki!

Arkadaşlar,

"Umudmu kaybettim","BU ÜLKE HAKKINDA DUYGULARIMI YİTİRMEK ÜZEREYİM." diyip çözümsüz kalmak yerine; Atatürkün devrimleri ışığında bir şekilde birleşmek (alternatifler çok) çözümdür. Atatürkün birleştirme azminden feyz almamız gerekiyor kesinlikle. Aydın insanlarımıza güvenmeliyiz.

Gönderi tarihi:
"Umudmu kaybettim","BU ÜLKE HAKKINDA DUYGULARIMI YİTİRMEK ÜZEREYİM." diyip çözümsüz kalmak

Elbette bilimselci, bunlar öfke ile söylenmiş anlık sözler, elbette ne umudumuzu yitirdik, ne pabuç bırakacağız. Yağma yok öyle... Biz buradayız. Bir yere de gitmeye niyetimiz yok. Evet, bazı süreçler yavaş işliyor. Ne yapalım, elimizdeki kumaştan çıkana bakacağız...

"Önümüzdeki maçlara bakıcaaz..."

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar,

"Umudmu kaybettim","BU ÜLKE HAKKINDA DUYGULARIMI YİTİRMEK ÜZEREYİM." diyip çözümsüz kalmak yerine; Atatürkün devrimleri ışığında bir şekilde birleşmek (alternatifler çok) çözümdür. Atatürkün birleştirme azminden feyz almamız gerekiyor kesinlikle. Aydın insanlarımıza güvenmeliyiz.

Bilimselci,

Haklısın!

Gönderi tarihi:

İnsanları kılıf kıyafetinden ötürü yasaklamak (ne olursa olsun) anti demokratik bir uyulamadır

ben bunu bilir bunu söylerim, herkes istediği gibi girip çıksın üniversiteye kamu kurumlarına, hiçbir şey olmaz, EĞER OLURSA BUNUN KARŞISINDA İLK BEN DURURUM

başkalarının özgürlüğünü baskı altına alarak kendi özgürlüğünü dikte etmektir zararlı olan

başkalarının inançlarını zorla uyulamasını sağlamaktır zararlı olan

isteyen hac la gitsin, isteyen cübbeyle, isteyen sarıkla, isteyen mayoyla mini etekle, isteyen kabak gibi saçla, isteyen sırma saçıyla, bunlar toplumun içinde var zaten onu bastıramazsınız istesenizde,

bazıları, iran gibi olacağımızı sanıyor, mümkün değil, buna hiç kimse izin vermez hele hele TSK hiç izin vermez, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet bu kadar kolay batmaz, hele hele bir bez parçası bağlanıyor diye hiç bir şey olmaz, kimsenin endişesi olmasın !

ÖNEMLİ OLAN DÜŞÜNCELERİN ÇAĞDAŞLAŞMASIDIR, GÖRÜNTÜNÜN DEĞİL, DÜŞÜNCELER ÇAĞDAŞLAIRSA GÖRÜNTÜDE ÇAĞDAŞLAŞIR, BUNU BİR TÜRLÜ ANLATAMIYORUM

BAYANLARIMIZ OKUSUN, ÇALIŞSIN, DÜNYAYA AÇILSINLAR ARTIK, EVE KAPANMASINLAR, ÜNİVERSİTEYE GİTSİNLER, UZAYI TANISINLAR, MADDEYİ İNCELESİNLER, SİYASETİ ÖĞRENSİNLER, DENEY YAPSINLAR, KISACASI HAYATI TANISINLAR, BAŞLARI ÖRTÜLÜ KOCA BEKLEYECEKLERİNE ÜNİVERSİTEYE GİRİP BİR ŞEYLER İÇİN UĞRAŞSINLAR

BUNUN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ

BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENECEĞİZ, BUNA MECBURUZ, AKSİ HALDE DEĞİL 80 YIL 180 YILDA BİLE HİÇBİR SORUNUMUZU DÜZELTEMEYİZ, ASIL O ZAMAN BATARIZ

saygılar

Gönderi tarihi:

Tarafsız,

Artık senin okuduklarını anlamadığını, ya da okumadığını ve inadından vazgeçmediğini düşünüyorum!

İnsanları kılıf kıyafetinden ötürü yasaklamak (ne olursa olsun) anti demokratik bir uyulamadır

Tarafsız biz de öyle düşünüyoruz zaten!

EĞER OLURSA BUNUN KARŞISINDA İLK BEN DURURUM

Geç olduktan sonra istediğin kadar dur Tarafsız! Sistem seni ezer geçer :) Arkadaşlar boşuna mı veriyor İran örneğini?

başkalarının özgürlüğünü baskı altına alarak kendi özgürlüğünü dikte etmektir zararlı olan

Asıl zararlı olan BİLİNÇLİ VE AYDIN insanların gözlerine perde inmesidir!

isteyen hac la gitsin, isteyen cübbeyle, isteyen sarıkla, isteyen mayoyla mini etekle, isteyen kabak gibi saçla, isteyen sırma saçıyla, bunlar toplumun içinde var zaten onu bastıramazsınız istesenizde,

Sen bu söylediğine inanıyormusun?

Hala aynı tas aynı hamam!

Bu söylediklerin senin ideallerin! Bu idealleri biz de paylaşıyoruz ona kalırsa!

Bu ideallerimizin TÜRKİYE'de şu an için gerçekleşmesi İMKANSIZDIR Tarafsız!

Biraz düşün!

Memlekette ne için adam öldürüldüğünü düşün! Ne için kavgalar çıktığını düşün!

Sonra da kalk böylesine ütopik bir şeyi ülkenin gerçekleriyle karıştır ortaya da demokrasi görünümlü bir salata sun!

Sana yakıştıramıyorum bunları Tarafsız! Beni hayal kırıklığına uğrattın...

Demirefe de dahil sayende umutsuzluğa bile düştük!

Bu bile bir şey ifade etmiyor mu senin için! Yukarıda yazılanları okumuyor musun?

bazıları, iran gibi olacağımızı sanıyor, mümkün değil, buna hiç kimse izin vermez

"Kimse" dediklerinin sayısı git gide azalmakta! Buna farkında olmasan da sen de dahilsin!

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet bu kadar kolay batmaz,

Kolay olduğunu nereden çıkardın Tarafsız???

Biraz geçmişimize bak!

Bu oyunlar yeni mi Tarafsız!

Pes yani! Gerçekten pes!

Bu oyunun köklerini düşün! Türkiye üzerinde oynanan sayısız oyunları düşün... Bu sadece bunların bir parçası!

Bez bağlamakla ülke batmazmış! Tek derdimiz zaten bezdi!

ÖNEMLİ OLAN DÜŞÜNCELERİN ÇAĞDAŞLAŞMASIDIR, GÖRÜNTÜNÜN DEĞİL, DÜŞÜNCELER ÇAĞDAŞLAIRSA GÖRÜNTÜDE ÇAĞDAŞLAŞIR, BUNU BİR TÜRLÜ ANLATAMIYORUM

Sen bu yolda hangi çağdaşlaşmadan bahsediyorsun?

5 senedir bu ülkenin rotası nereye kaymış hiç düşündün mü?

Ekonomiyi düşün! Söylenenleri düşün! İcraatları düşün! Şimdi bir de tartıştıklarımızı düşün!

Neymiş? Düşünceler çağdaşlaşırsaymış! Bez bağlatarak çağdaşlığı yakalayacaklar! Yazık yaa!

Düşüncelerin çağdaşlaşması böyle olmaz Tarafsız! Anlatamadığın değil; bir türlü anlamadığın şey bu!

Ortada çağdaşlaşan düşünceler namına bir zerre görsem tamam diyeceğim... Gam yemem!

Ama sen şu ortamda böyle bir değerlendirme yapıyorsun ya! Ne diyim ben sana!

BAYANLARIMIZ OKUSUN, ÇALIŞSIN, DÜNYAYA AÇILSINLAR ARTIK, EVE KAPANMASINLAR, ÜNİVERSİTEYE GİTSİNLER, UZAYI TANISINLAR, MADDEYİ İNCELESİNLER, SİYASETİ ÖĞRENSİNLER, DENEY YAPSINLAR, KISACASI HAYATI TANISINLAR, BAŞLARI ÖRTÜLÜ KOCA BEKLEYECEKLERİNE ÜNİVERSİTEYE GİRİP BİR ŞEYLER İÇİN UĞRAŞSINLAR

Okumak için başını açamayan kadın inançları doğrultusunda çalışmaz da! Ne uzayından bahsediyorsun!

Gerçi bu bahsettiğim tartışmanın çok daha derin bir boyutu... Şimdi onu tartışabilmek için önce çok daha yüzeysel olan bazı şeyleri halletmeliyiz! Bu oyunun nasıl işlediğini ve neye hizmet ettiğini anlatmak lazım önce sana!

Gönderi tarihi:

Yersoy

düşüncelerimi söyledim ve her kelimesiyle sonuna kadar arkasındayım, ben öylesine konuşmam, cevap arayanlar iletimi tekrar okusunlar !

bu arada tekrar belirteyim, türbana kesinliklikle karşıyım ama malesef onlarla birlikte yaşıyoruz ve ben bir aydın olarak (sözde) onlara dinlerin ve oynanan oyunları, istismarları, insanları kullananları onlarla muhakeme yapmaya devam edeceğim, onlara yasak getirerek değil bilgi ve mantık aktararak yardımcı olabiliriz ancak, başka türlüsü başarılı olmamıştır şimdiye kadar, şunu kabul edemiyorsunuz ama yinede söyleyeyim, onlar milyonlarca sayıda VARLAR ve eğer onları sürekli ***** ve ilkel gördükçe, yaşadıkları bu baskı bize şu an oynanan oyunlardan daha çok zarar verecek, ki vermekte zaten gördüğünüz gibi !

saygılar, sevgiler

Gönderi tarihi:

Tarafsız, sen arkadaşlarımın ve benim yazdıklarımı gerçekten düşünerek okuyormusun, yoksa üstün körümü okuyorsun? Bu yazılar bir demokrasi sempatizanına bile yazılsa idi şu ana kadar fikrini değiştirip öz eleştiri yapmış olabilirdi. Fikrinin yanlış olduğunu belirleyene kadar tartışalım hoşgörü ile. Yanlışlarımızı belirleyelim samimi kabullerle.

İnsanları kılıf kıyafetinden ötürü yasaklamak (ne olursa olsun) anti demokratik bir uyulamadır.

Hayır yanlış; Demokraside sonsuz özgürlükler yoktur. İnsan yararına özgürlükler vardır sadece. Sokakta da, eğitim kurumlarında da belirlenmiş insanı rahatsız etmeyecek evrensel görünümler vardır.

ben bunu bilir bunu söylerim, herkes istediği gibi girip çıksın üniversiteye kamu kurumlarına, hiçbir şey olmaz, EĞER OLURSA BUNUN KARŞISINDA İLK BEN DURURUM

Hayır yanlış; 1- "Ben bunu bilir bunu söylerim duruşu" bilimsel değildir. Kendi dışında bilimsel kabullere karşı inatla duruş sergilemek, tutuculuktur. 2-Kamu kurumları ve eğitim müesseseleri dingonun ahırı değildir. Her kes istediği gibi girip çıkamaz. Belli bir prosüdürü olmazsa ciddiyet kalmaz, amaç dışına çıkılır. Prosüdürlere, toplumsal kültürlere göre değilde, evrensel kabullere göre ayar verilir. Evrensel kabullerin neler olduğunu yukarda belirlemiştik. 3- Senin "karşı duruş" şeklin, bilimsellikle ve cumhuriyet devrimleriyle örtüşen bir duruş sergilemelidir.

Yanlış; Yukarda da bahsettim gibi, demokrasi sonsuz özgürlükler rejimi değildir. İnsan yararına/zararına belirlenmiş kurallar vardır. Yaptırımlar artık demokrasi zararına işlemeye başlayınca önce demokratik kurumlar, daha sonrada demokrasiyi koruyan kolluk kuvvetleri müdahale ederler. Kılık kıyafetinde insana ve buradan hareketle müesseselere zarar verebilecek görünümleri vardır. Bunu da göz önüne alarak, evrensel insan hakları dini ve siyasi simgeleri resmi müesseselerde engellemiştir. Bu karara binlerce bilimsel çıkarımlarla (deney) varılmıştır.

bazıları, iran gibi olacağımızı sanıyor, mümkün değil, buna hiç kimse izin vermez hele hele TSK hiç izin vermez, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet bu kadar kolay batmaz, hele hele bir bez parçası bağlanıyor diye hiç bir şey olmaz, kimsenin endişesi olmasın !

Yanlış; Atatürkün kurduğu cumhuriyeti korumak türban özgürlüğünü savunmakla olmaz. Atatürkün cumhuriyetini korumak onun ilkelerini savunmakla olur. Bunlardan laisizm temel ve çağdaşlaşma bütünleyici ilkelerdir. İnceleyelim lütfen. Atatürk, çağdaşlaşma ilkesinde evrensel kabulleri özellikle önermektedir. Atatürk'ün kılık kıyafet devrimi de ayrıca dikkat edilesi bir devrim yaptırımıdır.

Buradaki çelişkini nasıl göremiyorsun? Bir de anlatamıyorum diyorsun. Aydın insana bunu böylemi anlatacaksın? Çağdaş görünümün ne olduğunu bilebiliyormuyuz? Türbanı savunarakmı çağdaş düşünceye gidilir. Buradaki karşılıklı döngüsel etkileşimi nasıl göremiyorsun?

BUNUN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ

Okumanın önü kapalı değilki. Okumak isteyen insan okumanın kurallarına uyması gerekir. Kendi kurallarını eğitim müesselerinin evrensel kurallarına karşı dayatamaz. Benim yakınlarımda okuyorlar, ama onların amacı gerçekten okumak.

BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENECEĞİZ, BUNA MECBURUZ, AKSİ HALDE DEĞİL 80 YIL 180 YILDA BİLE HİÇBİR SORUNUMUZU DÜZELTEMEYİZ, ASIL O ZAMAN BATARIZ

Yanlış; Hiç kimse belli bir topluma ait kültürle yaşama mecburiyeti dayatamaz. Atatürk'ün de söylediği gibi tekrarlıyorum. Medeniyet ve çağdaşlaşmak evrenselliktedir. Kendimizi evrensel kabullerle yaşamaya alıştırmalıyız. Bilimsel olan da budur.

Gönderi tarihi:

Evet antidemokratik bir uygulamadır.Ama unutmayalım ki demokrasi sınırsız özgürlük değildir.Demokrasinin kuralları arasında ve belki de en önemlisi toplum yararı ve güvenliğidir.

Türkiye de yapılan nedir sizce?Daha çoğunluk olarak iktidar olmadan önce bile,oruç tutmayanın öldürüldüğü bir ülke de ne olmasını bekliyorsunuz.Ben daha oruç tutuyor diye öldürüleni duymadım.Dün bir bugün iki özel haremlik selamlık otobüsler tesis etmeye başladılar kendilerine.Bunların nasıl eğitileceğini düşünüyorsunuz?

İstanbul Haseki hastanesi tamamen bunların kontrolüne geçmiş durumda ve açık hastalara yapılan kötü muamelenin haddi hesabı yok.Hadi bunlar da eğitilmişi ve topluma katılmış olanı.Hatırlatırım Haseki Hastanesi özel bir hastane değil devlet hastanesi.

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve etrafa toz pembe gözlüklerle bakmaktan vazgeçerek yapılanları dikkatlice değerlendirin."Türkiye İran olmaz kimsede izin vermez "diyorsunuz.Bekleyelim ve görelim.Demokrasinin "D"sini bile anlamaktan aciz bir kültüre sahip olanların ,türbanı sadece ve sadece özgürlük olarak algılaması ne ilginçtir.Bence bunların sadece başları değil ,kafalarının içleri örtülü .Bunu nasıl değiştireceksiniz.O yaşa gelene kadar arap kültürleri ile zehirlenmiş beyinleri.

Gönderi tarihi:
Demokraside sonsuz özgürlükler yoktur

doğru, ama kılık kıyafet sonsuz özgürlük değildir

Ben bunu bilir bunu söylerim duruşu" bilimsel değildir.

bildiğimi söylüyorum, gayet normal bir durum, eğer benim dediğim kesinlikle doğrudur diye bir iddiada bulunduysam haklısınız !

Kamu kurumları ve eğitim müesseseleri dingonun ahırı değildir.

teorik olarak öyle, ama pratikte öyle değil, bunu herzaman izleyebiliyoruz, yani kılık kıyafeti yasaklayarak dingonun ahırını kurtarmış olmuyoruz

ayrıca türban ahır kıyafeti değildir

Çağdaş görünümün ne olduğunu bilebiliyormuyuz? Türbanı savunarakmı çağdaş düşünceye gidilir.

inançlara saygı göstememek mi çağdaş düşüncedir ?

Kılık kıyafetinde insana ve buradan hareketle müesseselere zarar verebilecek görünümleri vardır.

Nasıl zararlardır bunlar ?

Okumak isteyen insan okumanın kurallarına uyması gerekir.

Üniversitede kılık kıyafet kriterleri nedir ? Okumak isteyen insan inancından vaz mı geçsin ?

Hiç kimse belli bir topluma ait kültürle yaşama mecburiyeti dayatamaz.

Türbanlılar sana kendilerine ait kültürü mü dayatıyorlar, senin üniversiteye girmeni engelliyorlar mı ?

Belli bir prosüdürü olmazsa ciddiyet kalmaz, amaç dışına çıkılır. Prosüdürlere, toplumsal kültürlere göre değilde, evrensel kabullere göre ayar verilir. Evrensel kabullerin neler olduğunu yukarda belirlemiştik

evrensel deyip duruyorsunuz sürekli, AB ve ABD de türbanın yasak olduğu üniversiteleri sayar mısınız bana ? bakalım kaç ta kaçı çıkacak % olarak !

Gönderi tarihi:
Bence bunların sadece başları değil ,kafalarının içleri örtülü .Bunu nasıl değiştireceksiniz.O yaşa gelene kadar arap kültürleri ile zehirlenmiş beyinleri.

işte budur demek isteğim mevzu, daha öncede bir çok kez açıklamaya çalıştım, kılık kıyafet sadece fonda bir martıdır

saygılar

Gönderi tarihi:
inançlara saygı göstememek mi çağdaş düşüncedir ?

Tarafsız, pes! Kim inançlarasaygı göstermiyor? Bu mu saygısızlık!!!

evrensel deyip duruyorsunuz sürekli, AB ve ABD de türbanın yasak olduğu üniversiteleri sayar mısınız bana ? bakalım kaç ta kaçı çıkacak % olarak !

Tarafsız, pes! Bizi anlamadığını açıkça gösteriyorsun bu cümlenle!

Bana söylermisin, nasıl AB ve ABD yi Türkiye ile bir tutabiliyorsun? Biz o seviyedemiyiz? Onlarda bizi tehdit eden unsurlar var mı? Yoksa bizde onların kuklası olan tehlikeler mi var? Ve bu tehlikeli akımarın hem bilinçli hem de bilinçsiz savunucuları mı var! Daha bizim ülkemizle bu ülkelerin politik/siyasal/kültürel/ekonomik/global posizyonlarını karşılaştıramıyorsun ve bir de karıştırıyorsun! Pes!

Ben senin Tarafsız olduğunu düşünmüyorum, hayır! Bu yazıları yazan başka birisi! Bizim bilimsel düşünen Tarafsız'ın kullanıcı şifresini eline geçirmiş ve onu sabote eden birisi!

Gönderi tarihi:
Tarafsız, pes! Kim inançlarasaygı göstermiyor? Bu mu saygısızlık!!!

insan inancı gereği, başını örtüyor ve onu başından çıkarması onun düşüncesine göre günahtır, ve sen ona eğer başörtünü çıkarmazsan eğitim hakkını elinden alırım dersen, bu nedir ?

Bana söylermisin, nasıl AB ve ABD yi Türkiye ile bir tutabiliyorsun?

çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için ne yapmak gerekiyor ? türbanı yasaklamak mı ?

AB ve ABD de türbnanın yasak olmamasının sebebini söyler misin bana ?

Ben senin Tarafsız olduğunu düşünmüyorum, hayır! Bu yazıları yazan başka birisi! Bizim bilimsel düşünen Tarafsız'ın kullanıcı şifresini eline geçirmiş ve onu sabote eden birisi!

Ben tarafsızım, şüphen olmasın, ben foruma girdiğimden beri türbanın yasaklanmasına karşı olduğumu belirtiyordum, eski iletimlerinde bu mutlaka vardır. Yani yeni bir şey değil, sadece sana denk gelmemiş olabilir !

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.